Διυλιστήριο: 07/06/19
ροη αναρτησεων

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Το δικό μου «ΧΡΟΝΙΚΟ», που αν μη τι άλλο, θα είναι αμερόληπτο, αγαπητέ ΣΚΑΙ.


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Πολλές φορές η αλήθεια πονάει '''

ΛΙΝΑ ΤΡΑΪΟΥΤΣΗ·ΣΑΒΒΑΤΟ, 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

[Ένα 24ωρο πριν από τις πιο κρίσιμες, κατά τη γνώμη μου, εθνικές εκλογές, αποφάσισα να παραθέσω το δικό μου «ΧΡΟΝΙΚΟ», που αν μη τι άλλο, θα είναι αμερόληπτο, αγαπητέ ΣΚΑΙ.]
Γεννήθηκα το 1991 και υπήρξα κομματικοποιημένη σχεδόν από την κοιλιά της μητέρας μου. Πήγα στην πρώτη μου προεκλογική ομιλία, σε μια ηλικία που καν δεν το θυμάμαι. Σταύρωσα αμέτρητα ψηφοδέλτια ως πιτσιρίκα και τραγούδησα συνθήματα ουκ ολίγες φορές. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες από ξεκάθαρη επιλογή, μη εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για οποιαδήποτε άλλη σχολή. Γράφτηκα στην φοιτητική παράταξη, πριν καν γραφτώ στη σχολή. Ναι, κι όμως!
Και τελικά, χρειάστηκε να αποφοιτήσω από αυτή τη σχολή, ώστε να “απο-κομματικοποιηθώ” προκειμένου να πολιτικοποιηθώ. Χρειάστηκαν 24 ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να διαβάζω πια καθαρά τις ειδήσεις, να αποσαφηνίζω έναν πολιτικό λόγο και να κρίνω με γνώμονα το κοινό καλό, χωρίς να τυφλώνομαι από “έρωτα”. Γιατί αυτό υπήρξε η πολιτική όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αγγελάκια πράσινα, κόκκινα, μπλε.
Σήμερα πλέον, στα 27 μου χρόνια, δεν έχω μετανιώσει για καμία ψήφο μου, νοσταλγώ συχνά τις φοιτητικές εκλογές, θυμάμαι με συγκίνηση και πικρία τη δήλωση παραίτησης Καραμανλή, μα το πιο βασικό; Χαίρομαι που έστω και στα 24 μου, κατάφερα να απαλλαχθώ από αυτό που η γιαγιά μου (και σίγουρα κι η δική σου) λέει με κάθε ευκαιρία: «Εμείς είμαστε πάππου προς πάππου, πράσινοι, κόκκινοι, μπλε.»
Ένα 24ωρο πριν από τις πιο κρίσιμες, κατά τη γνώμη μου, εθνικές μας εκλογές, αποφάσισα να παραθέσω το δικό μου «ΧΡΟΝΙΚΟ», που αν μη τι άλλο, θα είναι αμερόληπτο αγαπητέ ΣΚΑΙ.
Θυμήσου λοιπόν,
• Αν ο γείτονας σου χρωστάει της Μιχαλούς, επειδή έβγαζε 10, δανειζόταν 20 και ξόδευε 30 για πολλά πολλά χρόνια, ούτε η τράπεζα φταίει αλλά ούτε και το παλιό ΠΑΣΟΚ.
• Αν ο Κώστας Σημίτης υπήρξε η αρχή του κακού, θυμήσου πως εγώ το 1996 - 2000 δεν ψήφιζα.
• Ο Κώστας Καραμανλής ήταν όντως (για κάποιους από εμάς τουλάχιστον) η επόμενη ηγετική προσωπικότητα μετά τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου. Με λανθασμένη κρίση όμως…
• Και παρεμπιπτόντως; Ποιος εξέλεξε τον Αντώνη;
• Λεφτά το 2009 δεν υπήρχαν. Σου το είπαν και αυτό αλλά προτίμησες να καταπιείς το παραμύθι αμάσητο.
• Ο Γιωργάκης, λοιπόν, μπορεί να μην είχε όραμα, αλλά είχε όνομα. Φάε όνομα τώρα.
• Η Ελλάδα έχει ιστορία. Ούτε η ιστορία όμως τρώγεται κι ας έχει καταντήσει καραμέλα.
• Ο Κυριάκος (Η Ντόρα) κουβαλάει, επίσης, ένα όνομα με ιστορία, από το όποιο όμως το 2009 αν θυμάμαι καλά(!) οι νυν «παθιασμένοι Νέο-Δημοκράτες» προσπάθησαν να απαλλαγούν με κάθε θεμιτό κι αθέμιτο τρόπο.
• ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΕΝΙΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ Νέο-ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του σήμερα.
• Αν θες να λέγεσαι, λοιπόν, Καραμανλής, Μητσοτάκης ή Παπανδρέου, τίμησε την ιστορία που σε ακολουθεί ή ξεπλήρωσε οριστικά το όποιο τίμημα.
Και πιο ουσιαστικά,
• Η φωτιά στο Μάτι, με τα λάθη και τις απώλειες της, δεν επιτρέπεται να γίνεται μπαλάκι κανενός, χάριν ψηφοθηρίας.
• Οι προεκλογικές επισκέψεις σε νοσοκομεία, μόνο ανηθικότητα υποδηλώνουν.
• Το ‘Μακεδονικό’ είναι απλά hot. Σε άλλη περίπτωση, δε θα πατούσε κανείς το πόδι του, μέρα παρά μέρα, στην Πέλλα.
• Τη Μακεδονία πρώτος εσύ την πούλησες πολλάκις Πατριώτη Μακεδόνα. Όχι ο Τσίπρας. Και ξέρεις πως…
• Η Μεσαία Τάξη υποφέρει από τα ίδια τα δεσμά της.
• Κανείς δε θα τακτοποιήσει το παιδί σου, όταν έχει δικά του.
• Ο γιος σου είναι απλώς τεμπέλης. Δεν φταίει μόνο η ανεργία, που είναι άνεργος. Κυρίως φταις εσύ που δεν τον έχεις απογαλακτίσει ακόμα.
• Ψήφισε ότι θες την Κυριακή αυτή κι έπειτα σταμάτα επιτέλους να γκρινιάζεις.
• Γιατί όλοι μας, ασφυκτιούμε για τα μνημόνια και όλοι μας, αυτούς που μας τα έφεραν ξαναψηφίζουμε.
• Η συνεχής και δημόσια επίρριψη ευθυνών προς άλλους, είναι το λιγότερη άνανδρη, όταν αυτή δεν συνοδεύεται από μια ειλικρινή αυτοκριτική.
• Ένας κακός[…] πολιτικός είναι πιο χρήσιμος από έναν χαζό πολιτικό. Και αντίστροφα, ένας χαζός πολιτικός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από έναν κακό[…] πολιτικό.
• Όταν εμπιστεύεσαι το τιμόνι μιας χώρας που πεινάει, σε κάποιον που τρώει με χρυσά κουτάλια, είναι σαν να μπαίνεις σε αεροπλάνο με έμενα πιλότο.
• Η πρωθυπουργία μιας χώρας κερδίζεται στο τέλος της τετραετίας κι όχι πριν καν κριθεί το αποτέλεσμα - Αλαζονεία : γένους πολύ κακού.
• Αν θέλατε πρωθυπουργό Μεσσία, να σας θυμίσω πως στη χώρα μας ήταν ήδη αργά για θαύματα. Δε σκότωσε ο Τσίπρας την ελπίδα.
Και για το τέλος,
Οι άνθρωποι κάνουν τα κόμματα και όχι αυτά τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι και τα διαλύουν…
Φιλικά,
Λίνα Τραϊούτση
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Politico: Στην Ελλάδα, η πολιτική είναι οικογενειακή υπόθεση



«Η ελληνική πολιτική σκηνή κυριαρχείται από δυναστείες. Μετά το τέλος της χούντας, η ηγεσία της χώρας έχει περάσει από μία ομάδα πολιτικών οικογενειών, γράφει το Politico (ΕΔΩ)

»Και με τη Ν.Δ. να εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει αρκετές ψήφους ώστε να κυβερνήσει χωρίς εταίρο, αυτές οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή στο μοτίβο αυτό».

Με το σχόλιο αυτό το Politico περιγράφει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, επισημαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει σε μία από τις δύο σημαντικότερες οικογένειες της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζει πάντως ότι οι ψηφοφόροι φαίνεται να ανησυχούν λιγότερο για τους οικογενειακούς δεσμούς του και αυτό ενδεχομένως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι ήταν ένα outsider στις εκλογές για την προεδρία της Ν.Δ., δεν είχε δηλαδή τη στήριξη του κατεστημένου του κόμματος, αλλά στήριξη από ανεξάρτητους ψηφοφόρους που προέρχονταν από το κέντρο και την κεντροαριστερά.

Όπως εξηγεί το Politico ενδεχομένως να μην υπάρχει καλύτερη περιοχή για να κατανοήσει κανείς την ελληνική πολιτική από την Αχαΐα.

«Είναι το σκηνικό της μάχης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, πρωθυπουργό και ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και του ανθρώπου που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, αρχηγού της Ν.Δ.» αναφέρει το περιοδικό.

Και οι δύο θα είναι υποψήφιοι στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Στις Ευρωκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διατηρήσει εκεί την πρωτιά του. Θα το πετύχει και στις εθνικές εκλογές;

Το αποτέλεσμα της μάχης της 7ης Ιουλίου θα καθορίσει όχι μόνο ποια κατεύθυνση θα λάβει η Ελλάδα την επόμενη τετραετία, αλλά και ενδεχομένως να αποκαταστήσει μία από τις πιο ισχυρές πολιτικές οικογένειες της χώρας, ύστερα από μία δεκαετία πολιτικής και οικονομικής αναταραχής, αναφέρει το Politico, σημειώνοντας ότι πολλοί ψηφοφόροι τα τελευταία χρόνια επέρριπταν την ευθύνη για τα δεινά στις κυρίαρχες πολιτικές οικογένειες και τον νεποτισμό.

«Η ισχύς των πολιτικών δυναστειών συνδέεται με την παρωχημένη οργάνωση και δομή των ελληνικών πολιτικών κομμάτων» εξηγεί στο περιοδικό ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής.

«Εξακολουθούν να είναι ολιγαρχικά, παραδοσιακά, μη δημοκρατικά και κλαμπ αποκλειστικού χαρακτήρα» σημειώνει.

Η άλλη μεγάλη πολιτική οικογένεια της Ν.Δ. είναι αυτή του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τον ανιψιό του να ηγείται της χώρας από το 2004 έως το 2009 θυμίζει το περιοδικό.

Η τρίτη μεγάλη πολιτική οικογένεια της χώρας έχει επίσης ιδιαίτερη σχέση με την Αχαΐα, είναι αυτή των Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που διαδέχθηκε τον Κώστα Καραμανλή στην πρωθυπουργία, είναι γιος και εγγονός πρώην ηγετών.

Σήμερα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο προβλέπεται να κατακτήσει την τρίτη θέση στις εκλογές.

«Οι Έλληνες περιγράφουν τη χώρα τους ως έναν τόπο, όπου τα πράγματα δεν αλλάζουν ιδιαίτερα ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει τις εκλογές» σημειώνει το Politico, επικαλούμενο και σχετική έρευνα του Pew Research.

Επίσης διαμαρτύρονται για εκτεταμένη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μεγάλος ωφελημένος αυτής της δυσφορίας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τα χρόνια στην εξουσία περιόρισαν τη δημοτικότητά του.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

56 απλοί λόγοι για τους οποίους δεν θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη



Του Κωνσταντίνου Παπαδάκη.

Καλησπέρα σε όλες και όλους.

Σε λιγότερο από 2 μέρες η Νέα Δημοκρατία θα ξαναείναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας. Είμαστε σίγουροι ότι η ΝΔ είναι πιο καλή για τον τόπο από ότι οι τωρινοί κυβερνώντες; Τα παρακάτω γεγονότα ίσως βοηθήσουν τη μνήμη μας..

Καλή ανάγνωση. Δεκτές και οι όποιες ενστάσεις εννοείται.

1. Το 2017 η Νέα δημοκρατία αρνήθηκε να ψηφίσει το νόμο που «απαγορεύει σε πολιτικούς και σε συγγενείς τους να έχουν offshore». Όχι απλά δεν ψήφισε το νόμο, αλλά αποχώρησε και από τη Βουλή (https://bit.ly/2Xw4RyX). Λίγες εβδομάδες μετά αποκαλύφθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς ότι η offshore εταιρεία Velvet Success με έδρα τον Παναμά χρηματοδότησε το «Πρώτο Θέμα» ενώ λίγους μήνες πριν είχε εισφέρει επίσης κεφάλαια για να στηρίξει και να σώσει την επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη (https://bit.ly/2xifS86).

2. Ένας από τους προσωπικούς συμβούλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε τόσο στη Ρουμανία όσο και στην Ελλάδα με την κατηγορία της παιδεραστίας τουλάχιστον 3 φορές (https://bit.ly/2RGUmTQ) ενώ υπάρχει και βίντεο που τον προδίδει: https://bit.ly/2XyusY1. Η Νέα Δημοκρατία έστειλε 2 πρωτοκλασάτα στελέχη της να προστατεύσουν το Γεωργιάδη στη δίκη: τον Κυρανάκη (https://bit.ly/2Xatz3F) και την Ασημακοπούλου (https://bit.ly/2XBgm7Z).

3. Το 2008 η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε κρυφά 2,5 εκατομμύρια ευρώ κρατικό χρήμα σε λογαριασμό τραπέζης της Καραϊβικής. Τα χρήματα τοκίζονταν με τεράστια κέρδη κάθε χρόνο. Η Κυβέρνηση της Καραϊβικής προσπάθησε τουλάχιστον 4 φορές να επιστρέψει το τεράστιο αυτό ποσό στο Ελληνικό κράτος, αλλά ως και το 2014 κανένας υπουργός εξωτερικών δεν επιθυμούσε τον επαναπατρισμό του ποσού αυτού, ώστε να παραμείνει στην Καραϊβική και να τοκίζεται (https://bit.ly/3208vAj). Ακριβώς το ίδιο πράγμα συνέβη και σε λογαριασμό της Αντίς Αμπέμπα που και εκεί η κυρία Μπακογιάννη είχε καταθέσει 4,8 εκατομμύρια ευρώ κρατικά λεφτά και τα άφηνε να πολλαπλασιάζονται ενώ εδώ κόβανε μισθούς και συντάξεις (https://bit.ly/2KN9puO).


4. Το κρατικό ΚΕΕΛΠΝΟ επί Νέας Δημοκρατίας υπήρξε μέσο μοιράσματος μίζας για πολλούς πολιτικούς και εκδότες. Για τη γρίπη Η1Ν1 δαπανήθηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ κρατικά λεφτά. Από αυτά, τα 50 εκατομμύρια πήγαν για εμβόλια και τα υπόλοιπα 150 σε συνέδρια, χορηγίες κλπ. Κανονικό πάρτυ δηλαδή (https://bit.ly/2IZgBBY). Δεν είναι τυχαίο ότι η εισαγγελία διαφθοράς βρήκε διπλά βιβλία σε κρύπτη στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ (https://bit.ly/2FGBYpg). Επίσης, ιστοσελίδες με ελάχιστη η ανύπαρκτη επισκεψιμότητα έπαιρναν τρελά ποσά κρατικού χρήματος από το ΚΕΕΛΠΝΟ ή τη NOVARTIS και καλά για να διαφημίζονται. Το πιο κλασικό παράδειγμα είναι το site http://velonakaiklwsti.gr/ (μπείτε και δείτε τι δείχνει τώρα  ) το οποίο έπαιρνε 48.000 ευρώ για διαφήμιση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ δεν το επισκεπτόταν ποτέ κανείς. (https://bit.ly/2FGubI9). Ακόμα και η εφημερίδα Ακρόπολη, η οποία είχε ελάχιστη κυκλοφορία, είχε πάρει 29.000€ για να διαφημίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη NOVARTIS. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Ακρόπολη» κλήθηκε να απολογηθεί με ποιο τρόπο έπαιρνε τέτοια μεγάλα ποσά για μία εντελώς άσημη εφημερίδα, λίγο πριν καταθέσει σκοτώθηκε όταν η Porsche του πήρε φωτιά εν κινήσει στην Αττική οδό (https://bit.ly/2NiPWnJ)




5. Η Ντόρα Μπακογιάννη ως Υπουργός εξωτερικών επέτρεψε στο Χριστοφοράκο να διαφύγει στο εξωτερικό και άρα να μη δικαστεί για το σκάνδαλο της απευθείας ανάθεσης έργων από τη Siemens. Ποτέ καμία κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ δε ζήτησε ποτέ την έκδοση του προς την Ελλάδα ώστε να δικαστεί. Το σκάνδαλο Siemens κόστισε πολλά δις γιατί λαδώνοντας πολιτικούς η Siemens έπαιρνε όλα τα μεγάλα έργα υπερτιμολογώντας τα. Η δίκη της Siemens καθυστέρησε 11 χρόνια και κινδύνευσε από παραγραφή (https://bit.ly/2JeCUSS) Μόνο όταν δεν κυβερνούσε ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε να δικάζεται η υπόθεση το 2015. Η γραμματέας του Χριστοφοράκου στη δίκη κατέθεσε πως η Siemens για να αναλαμβάνει τα έργα έκανε «δωράκια» πολλών χιλιάδων ευρώ στην οικογένεια Μητσοτάκη (πχ το τηλεφωνικό κέντρο του Κυριάκου Μητσοτάκη αξίας 43.850 ευρώ ενώ ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο έχει ώς 2.000€) και στο Σημιτικό ΠΑΣΟΚ (https://bit.ly/2XLxE2F). ‘Όλως τυχαίως ο Χριστοφοράκος έχει πατέρα του το Νίκο Χριστοφοράκο, ο οποίος υπήρξε οικονομικός συνεργάτης των Γερμανών επί Κατοχής και ήταν ένας από τους Έλληνες δωσίλογους προδότες κατά του Έθνους (https://bit.ly/2LraPdL).

6. Ο πρώην δικαστής του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Αθανασίου γίνεται Υπουργός Δικαιοσύνης με τη Νέα Δημοκρατία. Το έργο του συνοψίζεται παρακάτω:
(α) Δήλωσε πριν από 1 μήνα ότι το να παίρνει μίζα ένας υπουργός είναι στα καθήκοντα του Υπουργού! (https://bit.ly/2NvFKrU),
(β) Ο Αθανασίου μετέτρεψε την ποινή της ψευδούς δήλωσης πόθεν έσχες από κακούργημα σε πλημμέλημα ΑΚΡΙΒΩΣ πριν δικαστεί το ζεύγος Παπαντωνίου του ΠΑΣΟΚ (https://bit.ly/2NlsDd7) και έτσι έλαβε πολύ χαμηλότερες ποινές φυλάκισης,
(γ) Ο ίδιος ο Αθανασίου εκμεταλλεύεται το νόμο που πέρασε ο ίδιος στη Βουλή και απαλλάσσει και τον εαυτό του από την ψευδή δήλωση πόθεν έσχες (https://bit.ly/2XHcGla),
(δ) Με διάταξη που έφερε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος απαλλάσσονται όσοι έχουν κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό (https://bit.ly/2LtoqRO),
(ε) Με τη βοήθεια του Αθανασίου αποφυλακίστηκε έμπορος ναρκωτικών (https://bit.ly/2X9oKYf).


7. Ο Άδωνις Γεωργιάδης της Νέας Δημοκρατίας:
(α) Προτείνει να παραγραφεί το χρέος των 280 εκατομμυρίων ευρώ της Νέας Δημοκρατίας και άρα να το πληρώσουμε και αυτό εμείς (https://bit.ly/2V9A3z4).
(β) Είχε πει όταν ήταν υπουργός υγείας ότι «ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν ο ασθενής βρίσκεται στα τελικά στάδια» (https://bit.ly/2Jf85xg),. Μάλιστα, αποφάσισε να μην καλύψει μέρος των χρημάτων για τη νοσηλεία στη Νέα Υόρκη του μικρού Παναγιώτη Γεωργοτά, ο οποίος πάσχει από μια επιθετική μορφή καρκίνου, με το πρόσχημα ότι η θεραπεία που προτάθηκε βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. (https://bit.ly/2XChSH8)
(γ) Όταν ήταν Υπουργός Υγείας θέσπισε να πληρώνουν οι ασθενείς 25 ευρώ για είσοδο σε δωμάτιο δημόσιου νοσοκομείου (https://bit.ly/2ZUddOf) και στήριξε την πληρωμή 5 ευρώ εισόδου για απλή είσοδο ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο (https://bit.ly/2X9rqoL),
(δ) Όταν ήταν Υπουργός Υγείας δεν ήθελε να του παίρνει τη δόξα η τρόικα για τις απολύσεις 2.500 γιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία (https://bit.ly/2Ykm1fZ),
(ε) Όταν ήταν Υπουργός υγείας, σύμφωνα με το FBI, η Novartis υπερτιμολογούσε φάρμακα στην Ελλάδα. Η υπολογιζόμενη ζημία των ελλήνων φορολογουμένων αγγίζει τα 23 δις ευρώ. Θυμίζω εδώ ότι τόσα χρήματα πήραμε από τους δανειστές στο δεύτερο μνημόνιο. Μόνο που για να πάρουμε αυτά τα 23 δις, κόπηκε η 13η και η 14η σύνταξη. (https://bit.ly/2Lp9JiI). Δηλαδή αν δεν είχε γίνει το σκάνδαλο της Novartis δε θα είχε χρειαστεί το 2ο μνημόνιο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ στην αρχή είχε πει πως το σκάνδαλο της Novartis είναι ψέματα, στη συνέχεια λέει ότι λόγω του νόμου που παραγράφει τα αδικήματα που κάνουν οι υπουργοί, οι ευθύνες του για τα χρέη που φόρτωσε ο Άδωνις στη χώρα παραγράφονται (https://bit.ly/2XAZvCf),
(στ) Άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού της λεγόμενης «ειδικής χονδρικής τιμής» στα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), προσφέροντας στις φαρμακοβιομηχανίες 13% ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΕΡΔΟΣ που έως εκείνη την υπουργική απόφαση έπρεπε να αφαιρείται προκειμένου να υπολογιστεί η λιανική τιμή. Το ποσό που έδωσε το ελληνικό δημόσιο στη Novartis υπολογίζεται στα 65 δισεκατομμύρια ευρώ. (https://bit.ly/2xjoprp),
(ζ) Όταν ήταν υπουργός υγείας έγιναν 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, 23 από τις οποίες ήταν πρώην υπάλληλοι του και έτσι του ασκήθηκε ποινική δίωξη (https://bit.ly/2FHjNQr).
(η) Κορόιδευε τον Αντετοκούμπο και την ελληνικότητα του (https://bit.ly/2XgID4n)


8. Ο “Κήρυκας Χανιών”, εφημερίδα της οικογένειας Μητσοτάκη στην Κρήτη, έλαβε δάνειο 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ. Όλως τυχαίως επί 11 χρόνια η τράπεζα Πειραιώς ούτε καν ενόχλησε την οικογένεια Μητσοτάκη για το δάνειο αυτό, παρά μόνο όταν εκκίνησε η εξεταστική επιτροπή του 2016 για τα παράνομα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ. Την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς εννοείται πως την πληρώσαμε εμείς.(https://bit.ly/2RJnytr).

9. Επί κυβέρνησης Σαμαρά, το δημόσιο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν πωλείται έναντι 115 εκατομμυρίων ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ μόνο το κόστος κατασκευής του ήταν τουλάχιστον τριπλάσιο (https://bit.ly/2JcIcyd).

10. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης είχε καταδικαστεί πριν από ένα χρόνο για παραβίαση εργατικής νομοθεσίας (έβαζε να δουλεύει μια υπάλληλος του 7ήμερο χωρίς να την πληρώνει) και του είχε επιβληθεί η καταβολή του ποσού των 6.600 ευρώ σε πρώην υπάλληλό του (https://bit.ly/31XnUkU)

11. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κύρτσος χρωστάει 627.000€ και έγινε άρση της ασυλίας του (https://bit.ly/2xnrZkc)

12. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Μαντούβαλος καταδικάστηκε με 13 χρόνια φυλακή για εμπλοκή του σε χρηματισμό δικαστικών ώστε να βγαίνουν αθωωτικές αποφάσεις. (https://bit.ly/31Z2jIR)

13. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Κεφαλογιάννης διώκεται ποινικά γιατί έκλεβε το 60% των μισθών των υπαλλήλων του γραφείου του (https://bit.ly/2XLCg8Z)

14. Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Ψωμιάδης διώκεται ποινικά επειδή χρωστά 400.000€ στο δημόσιο (https://bit.ly/2X8BqyF) και επειδή εισέπραξε 1,2 εκατομμύρια ευρώ για δημόσια έργα που δεν έγινα ποτέ. (https://bit.ly/2Xaw8T9). Επίσης ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με 4 εκατομμύρια ευρώ για έργα που ανέθεσε σε δικούς του υπερκοστολογημένα (https://bit.ly/2RJgWLE)

15. Ο πρώην Υπουργός Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Λιάπης κυκλοφορούσε με αμάξι που είχε επί 2 χρόνια πλαστές πινακίδες (https://bit.ly/322w1ws). Ο ίδιος Υπουργός είχε πληρώσει εταιρεία για να αγοραστούν βαγόνια τραίνου που δε χώραγαν στις γραμμές του τραίνου (https://bit.ly/2XE64UH),

16. Ο Σταϊκούρας και ο Βρούτσης της Νέας Δημοκρατίας είχαν διορισμένα μέλη του κόμματος τους ταυτόχρονα σε υπουργικές θέσεις και στη Διοίκηση της Attica Bank με αποτέλεσμα να δίνει η τράπεζα αλόγιστα δάνεια και στα δύο κόμματα. (https://bit.ly/2XdRpjC)

17. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση για παθητική δωροδοκία από κάποιο νεοναζί μεγαλοεπιχειρηματία με όνομα Πάλλης, ο οποίος ήταν και συνεργάτης του Θέμου Αναστασιάδη (https://bit.ly/2FGx2kq)

18. Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεολόγος Καλαϊτζής τιμωρήθηκε με 2 φορές ισόβια φυλάκιση για υπεξαίρεση 1,4 εκατ. ευρώ (https://bit.ly/2RIfSYt)

19. Ο Χάρης Τομπούλογλου, υποψήφιος δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης, παθητική δωροδοκία και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ, μεταξύ άλλων, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για δύο χρόνια και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο–νομιμοποιημένο με τελεσίδικη απόφαση Αρείου Πάγου– το οποίο δείχνει τον Τομπούλογλου να τσεπώνει το φακελάκι (https://bit.ly/2LtgQXB).

20. Ο Ιωάννης Κιτσάκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σύμφωνα με πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης εμπλέκεται σε τεράστιο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων στη βόρεια Ελλάδα. επικύρωνε τα πλαστά έγγραφα και τις βεβαιώσεις που εμφάνιζαν τους αλλοδαπούς ως… απογόνους Ελλήνων (https://bit.ly/2LsQl4C)

21. Η Εισαγγελία Ιωαννίνων ζητεί την άρση της ασυλίας της κ. Ασημακοπούλου, βουλεύτριας της ΝΔ, προκειμένου να την ελέγξει για το αδίκημα της απιστίας από κοινού. Το αδίκημα, συνιστάται σε ενδείξεις ότι την τριετία 2007-2010 ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωαννίνων ενέκρινε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων και τη μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την δικογραφία, με τις αυξήσεις αυτές του μετοχικού κεφαλαίου υπήρξε επιβάρυνση του δήμου για έργα που δεν επρόκειτο να γίνουν, αφού από τους ισολογισμούς προέκυπτε ότι τα έσοδα της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων προορίζονται για την κάλυψη μισθών υπαλλήλων του δήμου και συμβασιούχων του δήμου, χωρίς να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία πρόσληψης τους. (https://bit.ly/31W6ghz)

22. O Β. Σπανάκης, γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, κατηγορείται για νόθευση εκλογικού αποτελέσματος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΑΔΕΔΥ μέλος της ΔΑΚΕ επιχείρησε να ψηφίσει στη θέση άλλου συνέδρου (https://bit.ly/2FEGe96)

23. Ο Γιώργος Πρεβεζάνος, πρώην «γαλάζιος» δήμαρχος Μεσολογγίου καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 25 ετών και φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την ελληνική επικράτεια προς χώρες της δυτικής Ευρώπης. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. (https://bit.ly/2xj54GO)

24. Ο Παναγιώτης Λουμάκος ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στις Αχαρνές, ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ Δυτικής Αττικής, απόστρατος πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, παππούς τεσσάρων εγγονών και συνελήφθη τον Απρίλιο του 2017 με την κατηγορία του βιασμού της 34χρονης ανάπηρης ανιψιάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε, απειλούσε την ανιψιά του λέγοντάς της «Αν μιλήσεις στους δικούς σου για ό,τι σου κάνω, θα σε σκοτώσω». Μάλιστα οι αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω να βιάζει το παιδί της αδελφής του σε παράπηγμα που βρίσκεται στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. (https://bit.ly/2XBuNZT)

25. Ο Γιώργος Μαλάκος κουμπάρος του Κυρ. Μητσοτάκη και τοπικό στέλεχος της ΝΔ κηρύχθηκε ένοχος «κατά πλειοψηφία, για την πράξη της έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση, η οποία διαπράχθηκε στη Λάρισα το 2006» και καταδικάστηκε τελεσίδικα σε κάθειρξη έξι ετών. Παράλληλα, του επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επί τρία έτη. (https://bit.ly/2XjYcZ9)

26. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Βουλευτής της ΝΔ, υφυπουργός Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη το 1990 και δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της «γαλάζιας» παράταξης Καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη ενώ σε δεύτερο βαθμό σε δώδεκα χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεσή 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έμεινε μόλις δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία μέρα στη φυλακή. Δεν αθωώθηκε, ούτε επέστρεψε χρήματα στο ταμείο. Τα εκατομμύρια ακόμη… αγνοούνται, ενώ ο ίδιος είναι υπόδικος και για άλλες υποθέσεις. Το 2018 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη οκτώ ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. (https://bit.ly/2xoufrm)

27. Ο Αρμόδιος Δρίκος, κουμπάρος του Β. Κικίλια και πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, απολύθηκε από το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο, στο οποίο είχε προσληφθεί για την έναρξη και ολοκλήρωση της άσκησής του στην ιατρική ειδικότητα της καρδιολογίας καθώς τα έγγραφα που προσκόμισε για την ειδικότητά του ως παθολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν ήταν πλαστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση είναι ανοιχτή στη Δικαιοσύνη καθώς η φερόμενη πλαστογραφία στάλθηκε την περίοδο εκείνη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. (https://bit.ly/2IWz2qS)

28. Ο Γιώργο Δακής, επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τιμωρήθηκε με φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης για τις παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων και την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης κατά την περίοδο 2012-2014 (https://bit.ly/2Jc2p7o).

29. Οι Αγαθάγγελος Κότσαλος και Δημήτρης Μπουσμπουρέλης, στελέχη της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση. είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έκδοση αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών. Και οι δύο ήταν παρόντες σε συναντήσεις που είχαν γίνει στο Μεσολόγγι με τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Βασ. Κικίλια, τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ. (https://bit.ly/2XJxcBE)

30. Η κυρία Γαρυφαλλιά Μίχα, Σύζυγος βουλευτή της ΝΔ, αποδείχθηκε ότι διέπραττε ρευματοκλοπή ύψους 150.000 ευρώ (https://bit.ly/2RJrvyb)

31. Ο Κ. Τρομπούκης, στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, επιτέθηκε σε επιθεωρητή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας όταν μετέβη για έλεγχο στην επιχείρησή του. Ντροπή στον πατέρα που σ’ έκανε, πούστη», «Δημόσιε υπάλληλε του κώλου», «Θες να φύγεις δαρμένος, αυτό θέλεις, ρε κωλόφατσα;»! (https://bit.ly/2IZcyp4)



32. Όταν προτάθηκε η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Ευρωβουλή, η ΝΔ ψήφισε αρνητικά για να κάνει το θέλημα του αρχηγού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, του κου Βέμπερ. Το ίδιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ (https://bit.ly/320hVf9)

33. Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν υπέρ της καθημερινής 12ωρης εργασίας και υπέρ της κατάργησης της 8ωρης εργασίας. Ευτυχώς η πλειοψηφία της Ευρωβουλής δεν το ψήφισε και τελικά δεν πέρασε..(https://bit.ly/2IVGCSq).



34. Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέτρεψαν στον Καναδά να έχει το δικαίωμα να πουλάει τυρί «φέτα» με τον τίτλο «Μακεδονική» για 10 χρόνια (https://bit.ly/2IW0MM9)

35. Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ψήφισαν υπέρ της προστασίας μαρτύρων που δούλευαν σε μεγάλες εταιρείες και στη συνέχεια κατέθεταν για σκάνδαλα. Λίγο μετά την άρνηση τους εμφανίστηκε το σκάνδαλο Novartis, και όλοι κατάλαβαν γιατί έπραξαν έτσι… (https://bit.ly/2LrdLqX)

36. Το τ.στελεχος της ΝΔ Μιράντα Ξαφά λέει πως είναι «Λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις. Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε που συνεχίζει να ξοδεύει το 17% του ΑΕΠ της σε συντάξεις» (https://bit.ly/2Jd8Kzw)

37. Όταν έπεσε η Χούντα έγινε στην Ελλάδα δικαστήριο ώστε να βρεθεί τι έφταιξε και χάσαμε τη μισή, σχεδόν, Κύπρο. Οι καταθέσεις των εμπλεκομένων αποθηκεύτηκαν σε κούτες και δε δόθηκαν ΠΟΤΕ στην Κύπρο, όσες φορές και αν το ζήτησε η Κύπρος. Επίσης περίεργο είναι το γεγονός ότι οι 11 πρώτοι τόμοι καταθέσεων είχαν καταστραφεί. Κάποιοι λένε ότι μέσα στους εμπλεκόμενους είναι και πολλοί που στη συνέχεια προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία και ήθελαν να χαθούν τα στοιχεία που τους ενέπλεκαν (https://bit.ly/2XlIA7K).

38. Επί ΝΔ δεν πλήρωναν φόρο εκπομπής τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας

39. Επί ΝΔ δεν ζητήθηκαν ποτέ οι Γερμανικές αποζημιώσεις ύψους 350 δις €.

40. Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είχε πάρει θέση υπέρ του ΔΝΤ και ενάντια στην Ελλάδα κατά το καλοκαίρι του 2015 λέγοντας ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ ΔΝΤ (https://bit.ly/2ZVHwEc)

41. Όταν με το PSI κουρεύτηκαν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, έχασαν πολλοί Έλληνες εκατομμύρια ευρώ αλλά η NOVARTIS ειδοποιήθηκε και έχασε μόνο το 2% του ποσού των ομολόγων που είχε. (https://bit.ly/2RTpHTH)

42. Επί ΝΔ δεν καταργήθηκε ΠΟΤΕ ο νόμος περί μη ευθύνης υπουργών

43. Επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκαν φόροι ύψους 65 δις ευρώ από το 2010 ως και το 2014. Τα μέτρα αυτά συνοδεύτηκαν από ληστρικά πλεονάσματα (4,5% του ΑΕΠ ανά έτος) και οδήγησαν σε 4 χρόνια ύφεσης και άφησαν στα ταμεία του κράτους ΜΟΛΙΣ 0,3 ΔΙΣ ευρώ (https://bit.ly/2XE7kqN). Από το 2015 ως και το 2019 στα ταμεία του κράτους εισέρευσαν 38 δις ευρώ. Ο Θεοχάρης της ΝΔ προτείνει να τα δώσουμε στους δανειστές μας (https://bit.ly/2KMMmjB) και άρα να μην έχουμε κανένα μαξιλάρι και να είμαστε έρμαια των δανειστών μας..

44. Επί ΝΔ θεσμοθετήθηκε για κάθε 5 αποχωρήσεις να γίνεται μόνο 1 πρόσληψη στο ελληνικό δημόσιο

45. Η ΝΔ καταψήφισε νόμο για άσυλο προσφύγων (https://bit.ly/2ZVHc8s) και καταψήφισε το νόμο ελληνοποίησης μεταναστών β’ γενιάς (https://bit.ly/2LtYhCk)

46. Επί ΝΔ χαρίστηκαν σε φαρμακευτικές 241 εκατομμύρια € ενώ θα μπορούσαν να κατατεθούν αντί της αύξησης φαρμάκων (https://bit.ly/2LqbVqh)

47. Επί ΝΔ ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ήταν ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ και ήταν ο ορισμός της διαπλοκής και της σπατάλης κρατικού χρήματος γιατί πληρωνόταν ο ιδιώτης από το κράτος.
(α) Το κράτος πλήρωνε για 622 καλοδιατηρημένα λεωφορεία ενώ στην πράξη μόνο τα 245 λειτουργούσαν
(β) Χάθηκαν συνολικά 47.446 ημέρες κυκλοφορίας και εξυπηρέτησης του κοινού λόγω των ελάχιστων λεωφορείων
(γ) Οι εργαζόμενοι παρέμεναν απλήρωτοι
(δ) Η ιδιωτική διοίκηση πουλούσε λεωφορεία σε ΚΤΕΛ ή για παλιοσίδερα. Τα εκτιμώμενα κέρδη από τη χρήση αυτών των οχημάτων υπολογίζεται στα 220 εκατομμύρια ευρώ
(ε) Για νοίκι το κράτος τους έδινε 95.000€ αλλά το αντίτιμο ενοικίου ήταν 50.000€ (https://bit.ly/32416zV)
(στ) Τα στελέχη του ΟΑΣΘ εισέπρατταν 30.000€ μισθούς κάθε μήνα.
(ζ) Ο ΟΑΣΘ έχει το 1 τρίτο των λεωφορείων του αντίστοιχου οργανισμού της Αττικής και όμως εισέπραττε παραπάνω χρήματα (https://bit.ly/2XEFkUb)

48. Από το 2010 ως και το 2019 έχουν γίνει 50 δις περικοπές στη συντάξεις. 47 δις έκοψε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε 4 χρόνια. Την επόμενη τετραετία 2015-2019 κόπηκαν 3 δις, με κύρια περικοπή αυτή του ΕΚΑΣ που όμως είχε ψηφίσει η ΝΔ το 2013. (https://bit.ly/2Xicbil)

49. Ο Μάκης Βορίδης της ΝΔ ως δικηγόρος υπερασπίστηκε και τελικά αθώωσε τον κο Φλώρο που με το σκάνδαλο της ENERGA κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 257 εκατομμύρια ευρώ (https://bit.ly/2NojbFH).

50. Bοήθησε τον Μελισσανίδη αθωώνοντας τον από την υπόθεση του λαθραίου πετρελαίου μετά από 8 αναβολές (https://bit.ly/2xvsV6t).

51. Επί ΝΔ όλοι οι μεγαλοεκδότες έπαιρναν δάνεια πολλών εκατομμυρίων με αέρα, δηλαδή χωρίς αντίκρισμα (https://bit.ly/2Nx3LyO)

52. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί ότι διόριζε όποιον ήθελε όπου ήθελε (https://bit.ly/2XEcoM0). Η νοοτροπία αυτή έχει εμποτίσει την ελληνική κοινωνία. Πριν από λίγες μέρες έγιναν εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής και ο ΣΥΡΙΖΑ αν και κυβέρνηση βγήκε τελευταίος, ενώ πρώτη βγήκε η ΝΔ (https://bit.ly/2No6dYH). Το ίδιο έγινε στις εκλογές της ΕΡΤ, το ίδιο έγινε στην ΑΔΕΔΥ και στα Πανεπιστήμια. Παντού η ΝΔ εκλέχτηκε πρώτη…

53. Η ΝΔ είναι υπέρ της κατάργησης του 8ώρου και αντικατάστασης του από 12ωρο και της νομιμοποίησης της 7ήμερης εργασίας: https://bit.ly/2JkPGQ2

54. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν το νόμο έκτρωμα των 50 εδρών μπόνους στο πρώτο κόμμα..

55. Η ΝΔ το 2012 επέλεξε τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι οποίοι κατά τη θητεία τους έκαναν τα εξής:
(α) Αποφυλάκισαν το Λαυρεντιάδη για το φόνο του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη
(β) Έσβησαν πρόστιμα 1,2 δις για λαθρεμπόριο πετρελαίου (Βρούτσης Στουρνάρας)
(γ) Αθώωσαν τον Αχιλλέα Μπέου,
(δ) Έκριναν αντισυνταγματική την υποχρεωτική δήλωση πόθεν έσχες από δικαστές,
(ε) Έκριναν συνταγματικές τις περικοπές από το 1ο, 2ο και 3ο μνημόνιο
(στ) Αναίρεσαν τις αποζημιώσεις των θυμάτων της Μαρφίν
(ζ) Παρέγραψαν τα χρέη του Κοντομηνά
(η) Έκριναν ως συνταγματική την περικοπή δώρων και επιδομάτων στο δημόσιο
(θ) Έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση Σημίτη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα πολλά…



56. Ευθύνες ΝΔ για το Μακεδονικό:
(α) Το 1977 στην διάσκεψη του ΟΗΕ που έγινε στην Αθήνα, αναγνωρίστηκε από ολόκληρο τον ΟΗΕ και τα κράτη μέλη του πως η μακεδονική γλώσσα είναι πράγματι η γλώσσα της Μακεδονίας της Πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η Ελλάδα δεν έφερε την παραμικρή αντίδραση. Μάλιστα ο Κων/νος Καραμανλής υπέγραψε το κείμενο που έλεγε «μακεδονική», τη γλώσσα της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Εκεί χάσαμε κάθε ευκαιρία διαπραγμάτευσης της λέξης «μακεδονικός» και μάλιστα με υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας. (https://bit.ly/31XlMtn).
(β) Στις 2 Δεκεμβρίου 1991, ο Αντώνης Σαμαράς της Νέας Δημοκρατίας υπέγραψε ότι αποδέχεται «τις ρυθμίσεις που ισχύουν για την εισαγωγή προϊόντων προέλευσης από τις Δημοκρατίες Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Κροατίας, Μακεδονίας και Σλοβενίας» και άρα ουσιαστικά αποδέχθηκε την ονομασία «Μακεδονία». Η απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντώνη Σαμαρά καταγράφηκε ως επίσημο ντοκουμέντο με τον αριθμό 3567/91 και αποτελεί το πρώτο έγγραφο πρακτικής αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως Μακεδονίας και μάλιστα υπογεγραμμένο από Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών
(γ) Το 1994 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε σημφωνήσει για σύνθετη ονομασία και πως σε 10 χρόνια δε θα το θυμάται κανείς
(δ) Το 2005 ο Καραμανλής λέει στον Μπους ότι συναινεί σε πρόταση του Μ.Νίμιτς για το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια». (https://bit.ly/2Lp8lNb)(ε) Το 2008 η Ελλάδα δεχόταν να λέγονται Μακεδόνες οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ, αρκεί να συνεχίσουν να λέγονται Μακεδόνες και οι κάτοικοι της Ελλάδας. Υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη της Νέας Δημοκρατίας. Από πρώην απόρρητα έγγραφα του ΟΗΕ, η κα Μπακογιάννη δέχτηκε τα πάντα, αρκεί να το φέρνανε στον Ελληνικό λαό ως απόφαση του ΟΗΕ και πως η Ελλάδα δε συμφωνεί αλλά αναγκάζεται να την αποδεχτεί
(στ) Στις 30 Ιανουαρίου 2013 και στις 5 Μαΐου 2014 η Νέα Δημοκρατία υπέγραψε πως «τα ζητήματα της ταυτότητας δεν πρόκειται να εμποδίζουν την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ». Πάει και αυτό το χαρτί. Το έδωσαν έτσι απλά..
(ζ) Στις 21 Ιουνίου 2018, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολογεί πως αν ποτέ κυβερνήσει θα υπογράψει και αυτός τη συμφωνία ή αν έχει ήδη υπογραφεί θα στηρίξει την τήρηση της..

Πηγή new-economy.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....