Διυλιστήριο: 01/05/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Παραιτήθηκαν πέντε εισαγγελείς - Σκάνδαλο με τους εισαγγελείς Ζημιανίτη και ΤζαβέλλαΠαραιτήθηκαν τη νύχτα 5 εισαγγελείς που καταγγέλλουν τον Πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Κ. Τζαβέλλα και τον Γ.Γ. Δημ. Ζημιανίτη ότι εξέδωσαν πραξικοπηματική ανακοίνωση κατά του Παπαγγελόπουλου, προσπαθώντας να καλύψουν τα λαμόγια του Δημοσίου που κυνηγάει ο υπουργός κατά της Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Για συμπεριφορά μη αρμόζουσα όμως στις πρακτικές της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή την ανακοίνωση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας, καταγγέλλουν 5 μέλη του ΔΣ τον πρόεδρο της Ένωσης Κ. Τζαβέλλα και τον γενικό γραμματέα Δ. Ζημιανίτη. Οι πέντε διακεκριμένοι εισαγγελείς δηλώνουν οτι παραιτούνται απο το ΔΣ της Ένωσης με αφορμή την ανακοίνωση κατά της τροπολογίας Παπαγγελόπουλου με την οποία η πολιτεία επιχειρούσε ένα καίριο πλήγμα κατά της φοροδιαφυγής. Όπως σημειώνουν πηγές της Ε.Ε.Ε., η παραίτηση αυτή υποβάλλεται «Με αφορμή έκδοση ανακοίνωσης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας».

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Δήλωση παραίτησης

Με την παρούσα υποβάλλουμε την παραίτησή μας από το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. για λόγους απτόμενους της εσωτερικής λειτουργίας του Δ.Σ. ως συλλογικού οργάνου και δη του τρόπου λήψεως αποφάσεων επί θεμάτων μείζονος σημασίας για τον κλάδο.

Με τις θερμές ευχαριστίες μας για τη συνεργασία,

Με τιμή,
ΠΑρΑΣΚΕΥΑΣ ΑΔΑΜΗΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΛΟΣ Δ.Σ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ - ΜΕΛΟΣ Δ.Σ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΥΛΗΣ - ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ -ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ”

Αυτό που ουσιαστικά λένε τα παραιτηθέντα μέλη του ΔΣ είναι πως η εν λόγω ανακοίνωση εξεδόθη κατά τρόπο μη σύννομο και προφανώς για λόγους πολιτικούς και μόνον.

ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ηθικής τάξης προκάλεσε η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, υπό την προεδρία του Κ. Τζαβέλλα και με γενικό γραμματέα τον Δημ. Ζημιανίτη, με την οποία παρέχει ουσιαστικά κάλυψη στους απατεώνες φοροφυγάδες που προσπαθεί να ξεσκεπάσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος. η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει ανεξήγητες αντιρρήσεις σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας, με την οποία ουσιαστικά νομιμοποιούνται όλες οι λίστες φοροδιαφυγής, προβάλλοντας δευτερεύοντες λόγους μπροστά στο ύψιστο εθνικό συμφέρον που είναι η πλήρης αποκάλυψη των φοροφυγάδων, πλέον
με την τροπολογία Παπαγγελόπουλου δεν έχουν άλλη επιλογή από το να γυρίσουν όλα τα κλεμμένα
στο δημόσιο ταμείο.

Στην ανακοίνωση της η Ένωση, αφού υπογραμμίζει ότι δεν προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση κάνει λόγο για “διάταξηπου εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης και, επομένως, υπόκειται ευλόγως σε κριτική ως νομοθετική παρέμβαση ad rem” και συνεχίζει τονίζοντας “Συνακόλουθα, δεν αποφεύγει να δημιουργήσει την εντύπωση εργαλειακής χρησιμοποίησης της Δικαιοσύνης για την επίτευξη
ορισμένης πολιτικής ή στόχου, που δεν είναι συμβατή με τους κανόνες καλής νομοθέτησης και σεβασμού των διακριτών ρόλων των πολιτειακών λειτουργιών”.

Η ανακοίνωση που λειτουργεί ουσιαστικά ως ασπίδα προστασίας των δήθεν δικαιωμάτων των φοροφυγάδων προκαλεί σοκ καθώς προσπαθεί να ναρκοθετήσει τον εθνικό στόχο που είναι η πλήρης αποκάλυψη και εξιχνίαση των λιστών φοροδιαφυγής. Μάλιστα προκαλεί σοκ το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται από αυτούς που θα έπρεπε να λειτουργούν ως θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί η χώρα. Και βέβαια αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια του Δημ. Παπαγγελόπουλου να καθαρίσει τη Δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι οι εισαγγελείς εγείρουν και θέματα συνταγματικότητας αναφέροντας ότι “η νέα διάταξη εισάγει, με τρόπο νομικά μη αποδεκτό, ειδική δικονομική αντιμετώπιση ορισμένων κατηγοριών εγκλημάτων και κατηγορουμένων, ώστε η μεταχείρισή τους, στο πεδίο της επί ίσοις όροις άσκησης των υπερασπιστικών τους δικαιωμάτων
να εγγράφεται ως ελεγχόμενη, όσον αφορά στη συμβατότητας με βασικές δικαιοκρατικές παραμέτρους, όπως αυτές έχουν παγιωθεί από την εσωτερική νομολογία, αλλά και από εκείνη του ΕΔΔΑ”. Δηλαδή εν ολίγοις μέμφονται τον υπουργό γιατί προσπαθεί να αφοπλίσει τους φοροφυγά δες!!!!!!

«Με το άρθρο 65 Ν 4356/2015 («Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές κ.ά. διατάξεις») –το οποίο, μάλιστα προήλθε από τροπολογία μη υποβληθείσα σε δημόσια διαβούλευση, εισήχθη παρέκκλιση από την εφαρμογή του άρθρου 177 § 2 ΚΠΔ, ώστε για ορισμένες κατηγορίες κακουργημάτων (αρμοδιότητας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς), εφεξής να επιτρέπεται κατ’ αρχήν η αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλέγει με μη νόμιμο τρόπο.

Με τη διάταξη αυτή, κατ’ ουσίαν επανέρχεται εν μέρει σε ισχύ η διάταξη ως είχε πριν την τροποποίησή της με το άρθρο 10 Ν3674/2008. Ο νόμος εκείνος επιχείρησε τότε να ευθυγραμμίσει τη διάταξη του άρθρου 177 § 2 ΚΠΔ με τη σχετική νομολογία του Ανωτάτου Ακυρωτικού. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ, με αφορμή την εκ νέου τροποποίηση της διάταξης αυτής, εκφράζει τις επιφυλάξεις του», αναφέρει η ανακοίνωση Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO (Γαλλικά) - Μοσκοβισί: Η ελληνική κρίση ανήκει στο παρελθόν

«Η ελληνική κρίση ανήκει στο παρελθόν και όσα έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση από το καλοκαίρι είναι πραγματικά μια επιτυχημένη πορεία», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό iTele.

«Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Παράλληλα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όσον αφορά το ασφαλιστικό σύστημα ώστε να υπάρξει μια πραγματική μεταρρύθμιση του», τόνισε ο Μοσκοβισί.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μοσκοβισί στο iTele:


L'invité politique de Laurence Ferrari du 04/01... από ITELE

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο πρώην "οικονομικός δολοφόνος" Τζον Πέρκινς αποκαλύπτει: "Έτσι αρπάξανε τον ορυκτό πλούτο Ελλάδας-Κύπρου οι δανειστές"του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Πως Ελλάδα και Κύπρος "αλυσοδέθηκαν" στα μνημόνια με αντίτιμο τον ορυκτό τους πλούτο αποκαλύπτει στον κυπριακό Τύπο ο Τζον Πέρκινς ο άνθρωπος που κάποτε δούλευε σαν "οικονομικός δολοφόνος" λαών και κρατών.

Ο Τζον Πέρκινς δεν δίστασε να μιλήσει ακόμα και για "θανάτους και αντροπές προέδρων και πολιτικών ηγετών" (i' ve seen presidents die έλεγε ο μυστηριώδης άνδρας με το τσιγάρο το στόμα στην διάσημη σειρά X-Files που είχε ως αντικείμενο θεωρίες συνωμοσίας, που τελικά αποδεικνύονται ότι έχουν μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα) που δεν είχαν δεχτεί να υποδουλώσουν οικονομικά τις χώρες τους, φέρνοντας στο μυαλό την ανατροπή της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή το 2009 και το υπό δικαστική διερεύνηση σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, που εκείνη την περίοδο είχε πραγματοποιήσει "άνοιγμα" στην Μόσχα, κάτι που δεν άρεσε καθόλου σε αμερικανικούς κύκλους.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στη «Σ» ο 70χρονος συγγραφέας, ο οποίος δηλώνει εκ των υπαιτίων για την οικονομική καταστροφή αναπτυσσόμενων χωρών, αναφέρει πως η Κύπρος παρουσιάζει κοινά συμπτώματα, αλλά για να μπορούν να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν οι όροι των κρατικών συμβολαίων, που υπογράφτηκαν με τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη και διαχείριση φυσικού της πλούτου

"Όταν ο Αμερικανός Τζον Πέρκινς άρχισε να μιλά ανοικτά ότι αποτελούσε μέρος μιας αθέατης πλευράς της αμερικανικής εταιρειοκρατίας που απομυζούσε αναπτυσσόμενες χώρες με φυσικό πλούτο, σε Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική, οι αντιδράσεις ήταν λυσσαλέες... Βρέθηκε στο στόχαστρο έντονων διαψεύσεων, με τις αποκαλύψεις του να χαρακτηρίζονται από κάποιους ως θεωρίες συνομωσίας. Διαδόθηκε η φήμη πως ήταν ένας ψεύτης που απλώς ήθελε να βγάλει κάποια χρήματα. Η τότε αμερικανική κυβέρνηση δημιούργησε ιστοσελίδα ειδικά για τον Πέρκινς, για να απορρίψει, φυσικά, τους ισχυρισμούς του.

Ωστόσο, το 2004 ο Τζον κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω. Κυκλοφόρησε το αποκαλυπτικό του βιβλίο «Οι εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου», το οποίο γνώρισε απρόσμενη επιτυχία. Το βιβλίο επεξηγούσε με λεπτομέρεια και με στοιχεία την όλη ιστορία του, καταφέρνοντας να δώσει υπόσταση στην έννοια του οικονομικού «δολοφόνου». Μεταφράστηκε σε 32 γλώσσες και παρέμεινε στη λίστα των μπεστ σέλερ των «New York Times» για 72 συνεχόμενες εβδομάδες. Ο λόγος για την επιτυχία αυτή ήταν αυτονόητος.

Αρκετοί, που διάβασαν το βιβλίο, βρήκαν λογική στους ισχυρισμούς του Πέρκινς και έτσι το σύστησαν σε άλλους αναγνώστες. Πούλησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και διδάσκεται πλέον σε πανεπιστήμια ανά το παγκόσμιο. Σήμερα ο 70χρονος πλέον Αμερικανός έχει μετατραπεί σε ακτιβιστή, που δηλώνει ότι επιθυμεί να βάλει το λιθαράκι του για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις επόμενες γενιές. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο, του 2016, ο Πέρκινς αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερό του βιβλίο «Οι νέες εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου».

Η «Σημερινή» εντόπισε τηλεφωνικώς τον Τζον Πέρκινς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αποδέχθηκε να παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη διά του διαδικτυακού προγράμματος skype στην εφημερίδα για να διηγηθεί την περιπετειώδη ζωή του, αλλά και για να εκφράσει τις απόψεις του σε σχέση με το τι συμβαίνει στην Κύπρο. Αποκάλυψε ότι πρόσφατα τού έστειλε e-mail ο τέως Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης για τον συγχαρεί για το βιβλίο του και να του πει πως ανυπομονεί να διαβάσει το δεύτερο βιβλίο.

Ο 70χρονος σημείωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης τού μετέφερε πως, όταν ανέλαβε την υπουργική θέση, αντιλήφθηκε ότι αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο, σχετίζονται σε κάποιο βαθμό με όσα συνάντησε στην Ελλάδα.

Στο βιβλίο του ο Πέρκινς εμπλέκει μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου -τις οποίες κατονομάζει-, την αμερικανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα τις Υπηρεσίες Ασφαλείας (NSA). Επίσης, εμπλέκει την Παγκόσμια Τράπεζα, διεφθαρμένους αξιωματούχους κυβερνήσεων τρίτων χωρών, αλλά και τον εαυτό του ως έναν εκ των μεσαζόντων της μεγάλης εκμετάλλευσης που έστησαν οι ΗΠΑ, για να κτίσουν την οικονομική αυτοκρατορία που είναι σήμερα.

Διευθετούσε υπέρογκα δάνεια
Ανέφερε πως η δουλειά του ως οικονομικού «δολοφόνου» ήταν απλή. Από το 1971-1980, υπό την κάλυψη του οικονομικού συμβούλου για μια ιδιωτική εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων, μετέβαινε σε αναπτυσσόμενες χώρες που είχαν φυσικό πλούτο. Στη συνέχεια δωροδοκούσε αξιωματούχους και διευθετούσε για τις κυβερνήσεις υπέρογκα δάνεια, με αντάλλαγμα την αποκλειστική ανάθεση της εκμετάλλευσης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε συγκεκριμένες εταιρείες υπό ευνοϊκούς όρους.

Ωστόσο, όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο Πέρκινς, τα χρήματα ουδέποτε κατέληγαν στη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά στην τσέπη ορισμένων επιχειρηματιών, εκείνων που θα αναλάμβαναν τα διάφορα «αναπτυξιακά έργα» και τη δημιουργία των υποδομών για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, όπως εργοστάσια, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια κ.ά. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι χώρες αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, βυθίζονταν στο χρέος και υποδουλώνονταν στις ΗΠΑ. Οι καταχρεωμένες χώρες κατέφευγαν σε πολιτικές λιτότητας, όπως αύξηση φορολογιών, απόλυση εργαζομένων και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις."

«Γίνονταν ακόμη και δολοφονίες προέδρων»

Στη συνέντευξη ο Τζον Πέρκινς ισχυρίζεται πως οι δωροδοκίες γίνονταν με καλά μελετημένη μέθοδο που δεν ήταν ποινικά κολάσιμη. Αποκαλύπτει, ωστόσο, ότι οι συνέπειες ήταν τραγικές για τους κρατικούς αξιωματούχους που αρνούνταν να συνεργαστούν με τους οικονομικούς «δολοφόνους». «Στις ελάχιστες περιπτώσεις που αποτυγχάναμε ως οικονομικοί «δολοφόνοι» -όπως εγώ απέτυχα στην περίπτωση του Εκουαδόρ και του Παναμά- τότε αναλάμβαναν τα "τσακάλια"», αναφέρει στη «Σ» ο Τζον Πέρκινς. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι «ανυπάκουοι» κυβερνώντες είτε ανατρέπονταν από τη θέση τους, είτε δολοφονούνταν!

Ο 70χρονος ισχυρίζεται πως ο πρώην Πρόεδρος του Εκουαδόρ Χάιμε Ρολντός και ο πρώην Πρόεδρος του Παναμά Ομάρ Τορίγιος Χερέρα, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά δυστυχήματα, δολοφονήθηκαν από τα «τσακάλια», επειδή αρνήθηκαν να εισακούσουν στις υποδείξεις των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν ως μεσολαβητή τον ίδιο τον Πέρκινς. «Κτίσαμε μια παγκόσμια αυτοκρατορία, αλλά και ένα οικονομικό σύστημα το οποίο αποδεικνύεται ως μια αποτυχία», δηλώνει τώρα ο 70χρονος. Επισημαίνει, επίσης, πως μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ, αλλά και οικονομικές δυνάμεις, επιστρατεύουν οικονομικούς «δολοφόνους» για να υποτάσσουν μικρότερες χώρες.

Η μετατροπή του σε οικονομικό «δολοφόνο»

Ο Τζον Πέρκινς γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1945 στη Βοστώνη και το 1963 τελείωσε το σχολείο. Το 1968 πήρε το πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, αν και στο τελευταίο έτος των σπουδών του τον είχε ήδη προσεγγίσει η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στρατολογώντας τον στις τάξεις της.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Σημερινή», ο Τζον Πέρκινς μιλά για τους τρεις λόγους που τον ώθησαν να γίνει οικονομικός «δολοφόνος», που δεν ήταν άλλοι από την κοινωνική ισχύ, το χρήμα και το... σεξ. Ναι, δηλώνει πως τον ξελόγιασε μια συμφοιτήτριά του και ότι ήταν αυτή που τον παρέσυρε στα λημέρια της NSA. Ο νεαρός οικονομολόγος πέρασε τα επόμενα τρία χρόνια στο Ειρηνευτικό Σώμα στη Λατινική Αμερική, όπου ήρθε σε επαφή με φυλές του Αμαζονίου και των Άνδεων. Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ το 1971, βρήκε δουλειά στη διεθνή φίρμα συμβούλων επιχειρήσεων Chas. T. Main, μια εταιρεία της Βοστώνης με δύο χιλιάδες υπαλλήλους. Ήταν πλέον εν ενεργεία οικονομικός «δολοφόνος».

«Υπάρχουν κοινά συμπτώματα στην Κύπρο»

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται σε μνημόνιο και, παράλληλα, ξένες εταιρείες έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που έχει ανευρεθεί στο νησί, ο Τζον Πέρκινς ανέφερε ότι παρατηρεί κάποια κοινά συμπτώματα στην Κύπρο με τις δικές του εμπειρίες. Ωστόσο, όπως δηλώνει, ο μόνος τρόπος για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, για το αν έχουμε πέσει ή όχι θύματα εκμετάλλευσης, είναι να γνωστοποιηθούν όλοι οι όροι που περιλήφθηκαν στα συμβόλαια που υπέγραψε η κυπριακή Κυβέρνηση με τις ξένες εταιρείες.

«Πρέπει να δημοσιευτούν επειδή, δυστυχώς, πολλές χώρες έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης λόγω αυτών των συμβολαίων. Το έχω δει πολλές φορές το "έργο" στην καριέρα μου. Δεν ξέρω τους δικούς σας όρους, αλλά γνωρίζω ότι οι εταιρείες αυτές είναι πολύ σκληροί διαπραγματευτές», δηλώνει ο Τζον Πέρκινς. Στη συνέντευξη ο 70χρονος μιλάει για την επιστράτευσή του από την ΝSA, τη μυστηριώδη γυναίκα που τον ξελόγιασε, για τη δράση του ως οικονομικός «δολοφόνος», αλλά και για τις τύψεις που νιώθει σήμερα. Ακολουθεί η εξομολόγηση ενός οικονομικού «δολοφόνου» στη «Σημερινή».

«Βυθίζαμε χώρες στα χρέη και τις υποδουλώναμε»

Γίνατε γνωστός ως ένας οικονομικός «δολοφόνος». Πέστε μας για ποιον δουλεύατε και ποια ακριβώς ήταν η αποστολή σας;

Ήμουν ένας οικονομικός «δολοφόνος», αλλά παρουσιαζόμουν ως υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος μιας διεθνούς φίρμας συμβούλων επιχειρήσεων, της Chas. T. Main, που είχε ως έδρα την Βοστώνη. Πρόκειται για μια εταιρεία που είχε δραστηριότητα 100 χρόνων, όμως όταν εγώ αποχώρησα πωλήθηκε σε άλλη εταιρεία και πλέον δεν υπάρχει. Η δουλειά μου ήταν να μεταβαίνω σε αναπτυσσόμενες χώρες που είχαν φυσικό πλούτο, όπως πετρέλαιο και φυσικό αέριο, επειδή τα είχαν βάλει στο μάτι μεγάλες εταιρείες εξόρυξης και εκμετάλλευσης, με τις οποίες συνεργαζόταν η δική μου εταιρεία.
Ο ρόλος μου ήταν να πείθω τους ηγέτες αυτών των χωρών να δανείζονται μεγάλα ποσά από την Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς και από άλλα ιδρύματα. Τα χρήματα, όμως, ουδέποτε κατέληγαν στα ταμεία του κράτους, αλλά στις εταιρείες για την κατασκευή υποδομών εκμετάλλευσης και διαχείρισης πετρελαίου, όπως εργοστάσια, δρόμοι, λιμάνια και αεροδρόμια.

Από τα δάνεια δεν υπήρχε ουσιαστικό όφελος για την πλειοψηφία των φτωχών πολιτών, που δεν είχαν τα χρήματα ούτε για το ρεύμα των νοικοκυριών τους. Τα χρήματα πήγαιναν σε αυτές τις μεγάλες εταιρείες και η χώρα έμενε με ένα τεράστιο χρέος που δεν μπορούσε με τίποτα να αποπληρώσει. Έτσι, εμείς οι οικονομικοί «δολοφόνοι» επιστρέφαμε στις χώρες αυτές και λέγαμε στους κυβερνώντες ότι, αφού δεν έχετε τα χρήματα, θα κάνετε ό,τι σας πούμε. «Πουλήστε το πετρέλαιό σας ή το φυσικό αέριό σας σε εμάς σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς ή άλλους κανονισμούς», ήταν μερικές από τις απαιτήσεις μας.

Και ποιες ήταν οι επιπτώσεις για τους πολίτες αυτών των χωρών;

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των πολιτών υπέφεραν, εκτός φυσικά από πολύ πλούσιους. Αυτοί ζούσαν πολύ καλά, γιατί εμείς φροντίζαμε γι' αυτό. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις τους έβγαζαν πολλά χρήματα, κυρίως από διάφορα αναπτυξιακά έργα που κατασκευάζονταν ως μέρος της συμφωνίας. Στην ουσία επρόκειτο για μια μορφή δωροδοκίας, που δεν ήταν «ποινικά κολάσιμη».

Τι συνέβαινε όταν οι αξιωματούχοι των κρατών δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις σας;


Στις ελάχιστες περιπτώσεις που αποτυγχάναμε ως οικονομικοί «δολοφόνοι», όπως εγώ προσωπικά απέτυχα στην περίπτωση του Εκουαδόρ και του Παναμά, τότε αναλάμβαναν τα «τσακάλια». Οι δουλειά των «τσακαλιών» ήταν να ανατρέπουν ή ακόμη και να δολοφονούν τους «ανυπάκουους» Προέδρους χωρών, όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Πρόεδρο του Εκουαδόρ Χάιμε Ρολντός και τον Προέδρο του Παναμά Ομάρ Τορίγιος Χερέρα, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά δυστυχήματα, αλλά ουσιαστικά επρόκειτο για δολοφονίες. Κτίσαμε μια παγκόσμια αυτοκρατορία, αλλά και οικονομικό σύστημα το οποίο αποδείχθηκε μια αποτυχία.

Κοινωνική ισχύς, χρήματα και... σεξ!


Πώς μετατραπήκατε σε οικονομικό «δολοφόνο»; Αληθεύει ότι σας ξελόγιασε μια γυναίκα;

Ναι, μια συμφοιτήτριά μου με το όνομα Κλοντίν Μάρτιν, που εργαζόταν παράλληλα για την εταιρεία Chas. T. Main ως σύμβουλος, ήταν αυτή που με παρέσυρε και με εκπαίδευσε για να μετατραπώ σε έναν οικονομικό «δολοφόνο». Γνώριζε όλες τις αδυναμίες μου και αυτό επειδή προηγουμένως είχα δώσει συνέντευξη στις Αμερικανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας (NSA) για εργασία. Είχα περάσει από διήμερα ψυχολογικά τεστ μπροστά σε ανιχνευτή αλήθειας. Και οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας ήταν πεπεισμένες πως θα γινόμουν ένας καλός οικονομικός «δολοφόνος». Ανακάλυψαν ουσιαστικά ότι είχα τρεις αδυναμίες -τα τρία μεγάλα «ναρκωτικά» του πολιτισμού των ανδρών-, που δεν ήταν άλλες από την επιθυμία για κοινωνική ισχύ, χρήματα και…. σεξ! Η NSA είχε «διαβάσει» αυτές τις αδυναμίες μου και η Κλοντίν τις εκμεταλλεύθηκε πλήρως. Μου υποσχέθηκε ότι θα αποκτούσα όλα όσα ήθελα. Με παρέσυρε, λοιπόν, για να κάνω αυτή τη δουλειά.

«Δεν άντεξα άλλο και άλλαξα ζωή»


Οι τύψεις για το κακό που προκαλέσατε πρέπει να έγιναν ανυπόφορες σε κάποιο χρονικό σημείο;

Καθώς περνούσε ο χρόνος και έβλεπα τη ζημιά που κάναμε, δεν άντεξα και αποφάσισα να αλλάξω ζωή. Αντιλήφθηκα πως η Παγκόσμια Τράπεζα δεν επιτελούσε το έργο που ισχυριζόταν ότι επιτελούσε, δηλαδή την καταπολέμηση της φτώχιας. Μετά από δέκα χρόνια σε αυτή τη δουλειά αντιλήφθηκα ότι ήταν όλα ένα μεγάλο ψέμα, μια μεγάλη απάτη, και πως δημιουργούσαμε έναν πολύ επικίνδυνο κόσμο με μια πολύ ασταθή οικονομία.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε την κόρη μου, την Τζέσικα, για το κακό που έκανε ο πατέρας της, και αυτή απάντησε ότι ο πατέρας της είναι αναγκασμένος να ζήσει με τις τύψεις του και πως δεν είναι χαρούμενος για τις πράξεις του. Η Τζέσικα είπε στον δημοσιογράφο, ότι, από την άλλη, χαίρεται που ο πατέρας ήταν οικονομικός «δολοφόνος», επειδή στη συνέχεια βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει το όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν. Η δέσμευσή μου είναι να παραμείνω για το υπόλοιπο της ζωής μου αφοσιωμένος στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Πιστεύω πως όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι... Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ζούμε σε έναν πολύ εύθραυστο πλανήτη. Δεν υπάρχει Κύπρος, δεν υπάρχει Κίνα, δεν υπάρχει Ρωσία, ούτε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής… Υπάρχει μόνο ένας πλανήτης... Εμείς δημιουργήσαμε τα ψεύτικα σύνορα και τις χώρες, αλλά πλέον πρέπει να προχωρήσουμε πιο πέρα από αυτό... Όπως είχε πει κάποτε ο Τζον Λένον, «δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ των χωρών».

«Να δημοσιοποιηθούν τα συμβόλαιά σας»

Η Κύπρος βρίσκεται σε μνημόνιο, ενώ ταυτόχρονα ξένες εταιρείες ανέλαβαν την εξόρυξη και διαχείριση του φυσικού της πλούτου. Θεωρείτε πως υπάρχουν κοινά συμπτώματα;

Οπωσδήποτε υπάρχουν κοινά συμπτώματα, και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ο μόνος τρόπος για να αποδειχθεί αν έχετε πέσει ή όχι θύματα εκμετάλλευσης είναι να δοθούν στη δημοσιότητα από την Κυβέρνησή σας οι όροι των συμβολαίων που υπέγραψαν με τις εταιρείες αυτές. Πρέπει να γνωστοποιηθούν οι όροι, επειδή, δυστυχώς, πολλές άλλες χώρες έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης λόγω αυτών των συμβολαίων.

Εξάλλου, το έχω δει πολλές φορές το ίδιο «έργο» στην καριέρα μου. Δεν ξέρω τους όρους των δικών σας συμβολαίων, απλώς γνωρίζω ότι οι εταιρείες αυτές είναι πολύ σκληροί διαπραγματευτές.

Το e-mail του Γιάνη Βαρουφάκη


Μου είπατε, πριν από τη συνέντευξη, ότι επικοινώνησε μαζί σας ο τέως Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης. Μιλήστε λίγο για αυτό.

Ναι, ο τέως Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης μού έστειλε πρόσφατα ένα e-mail για να μου περιγράψει πόσο τον έχει εντυπωσιάσει το βιβλίο μου. Εγώ, του έστειλα ένα αντίγραφο του νέου μου βιβλίου «Οι νέες εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου», που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ την 9η Φεβρουαρίου 2016. Στο βιβλίο αυτό γράφω για όλα όσα πρέπει να κάνουν οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των Κυπρίων, για να φέρουμε τα πάνω κάτω και να αλλάξουμε το σύστημα. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα κληρονομήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μόλις ανέλαβε την υπουργική θέση, αντιλήφθηκε πως τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μοιάζουν σε κάποιο βαθμό με αυτά που περιγράφω εγώ στο βιβλίο μου.Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί τα παιδιά χρειάζονται και τον μπαμπά ....

Όσο πιο πολύ οι μπαμπάδες ασχολούνται με τα παιδιά τους τόσο πιο επιτυχημένα στη ζωή τους θα είναι τα παιδιά…

Η επιρροή των μπαμπάδων είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να καθορίσει την κοινωνική ζωή, τους βαθμούς στο σχολείο αλλά και τα μελλοντικά επιτεύγματα ενός παιδιού. Γιατί λοιπόν τα παιδιά χρειάζονται τους μπαμπάδες; 

Στοργικοί μπαμπάδες = επιτυχημένα παιδιά 

Ο μπαμπάς επηρεάζει το παιδί σχεδόν από τη γέννησή του. Τα μωρά των στοργικών μπαμπάδων νιώθουν συναισθηματικά ασφαλή, πιο αισιόδοξα και δεν φοβούνται να ανακαλύψουν νέα πράγματα. Όσο μεγαλώνουν γίνονται πιο κοινωνικά και παρουσίαζαν μεγαλύτερο δείκτη IQ σε σύγκριση με τα παιδιά των οποίων οι μπαμπάδες δεν ασχολούνταν καθόλου μαζί τους. Ακόμη τα παιδιά αυτά δεν φοβόντουσαν να μείνουν μακριά από το σπίτι τους και να λείψουν στο σχολείο αρκετές ώρες. Επίσης τα παιδιά των στοργικών μπαμπάδων συμπεριφέρονταν καλύτερα και είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. 

Οι κόρες που είχαν καλή σχέση με τον μπαμπά τους είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οι γιοί τους παρουσίαζαν λιγότερη επιθετικότητα και περισσότερο αυτοέλεγχο. 

Οι καθημερινές δραστηριότητες είναι σημαντικές 

Μπορείτε κάνετε πολλά πράγματα μαζί όπως να φάτε παρέα με τα παιδιά σας, να δείτε μαζί μια ταινία, να παίξετε στο πάρκο ακόμη, να παίξετε video games ή να συζητήσετε. Η συμμετοχή στις καθημερινές δραστηριότητες βοηθά στην καλύτερη ανάπτυξη του παιδιού σας. 

Διαφορετικές προσεγγίσεις 

Πώς γίνεται ο μπαμπάς να επηρεάζει διαφορετικά το παιδί από τη μητέρα; Ένας καλός γονιός δεν είναι αρκετός; Αυτό συμβαίνει γιατί ο κάθε γονιός έχει διαφορετικό ρόλο στην οικογένεια. Οι γονείς ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό, την ανεξαρτησία αλλά και την επιτυχία.


Παιχνίδι 

Πολλοί γονείς ρωτήθηκαν πώς παίζουν με τα παιδιά τους και αποδείχτηκε πως οι μαμάδες παίζανε πιο συγκρατημένα και αυστηρά ενώ οι μπαμπάδες πιο ελεύθερα και συναρπαστικά. Μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι τα παιδιά μάθαιναν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους αλλά και την συμπεριφορά τους και ήταν λιγότερο επιθετικά. 

Ρίσκο 

Ενώ οι μαμάδες ανησυχούν για την προστασία των παιδιών, την ανάπτυξή τους και καλά κάνουν εννοείται, αλλά οι μπαμπάδες ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να παίρνουν ρίσκο και να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες κάτι που είναι απαραίτητο για την μετέπειτα ζωή τους. Ακόμη τα έπειθαν να βρίσκουν το θάρρος να ξεπερνούν τα εμπόδια και να είναι πιο κοινωνικά. 

Προστασία 

Ίσως να οφείλεται στο μέγεθός τους, ή επειδή είναι οι προστάτες της οικογένειας και για αυτό φαίνονται να είναι καλύτεροι στο να προστατεύουν τα παιδιά τους από τις κακοτοπιές. Επίσης οι μπαμπάδες που ασχολούνται περισσότερο με τα παιδιά τους επηρέαζαν θετικά τις ζωές τους και τα παιδιά τους είχαν την τάση να επιλέγουν σωστότερους φίλους. 

Υπακοή 

Αν και οι μαμάδες φημίζονται για την αυστηρότητά τους, συνήθως οι μπαμπάδες επιβάλλουν πιο εύκολα αυτό που θέλουν. Εφαρμόζουν τους κανόνες και αντιμετωπίζουν τα παιδιά σαν ενήλικες ενώ οι μαμάδες αντιμετώπιζαν τα παιδιά πιο συναισθηματικά. Βέβαια οι αντίθετες προσεγγίσεις των γονιών αποδεικνύονται αποτελεσματικότερες από τις παρόμοιες προσεγγίσεις. 

Μην ξεχνάτε ότι σημασία έχει να βρίσκετε μια μέση λύση αρχικά με την/τον σύντροφό σας και να συμμετέχετε όσο περισσότερο μπορείτε στη ζωή των παιδιών σας καθώς αποτελούν μέρος της δικής σας ζωής.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανία: Οι Έλληνες γιατροί ανέβασαν το επίπεδο του συστήματος υγείαςΣτα τέλη του 2013 εργάζονταν στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία της Γερμανίας 1.125 έλληνες γιατροί. Είναι η πολυπληθέστερη ομάδα ξένων γιατρών και «μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του γερμανικού συστήματος υγείας».

«Οι καλά εκπαιδευμένοι έλληνες γιατροί φέρνουν τις ειδικές τους γνώσεις και τις δικές τους εμπειρίες στο γερμανικό σύστημα υγείας και μπορούν να συμβάλουν στη περαιτέρω βελτίωση του υψηλού επιπέδου του γερμανικού συστήματος», τόνισε η υπουργός Υγείας του ομοσπόνδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Μπάρμπαρα Στέφενς, μιλώντας, πριν από μερικές ημέρες, σε εκδήλωση υποδοχής ελλήνων γιατρών, στο Ντόρτμουντ.

Η πλειοψηφία στη Ρηνανία

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, όπου ζει το ένα τέταρτο περίπου των Γερμανών, ο αριθμός των ξένων γιατρών έχει φθάσει τους 9.400. Από αυτούς 1.125 (12,1%) είναι Έλληνες και ακολουθούν οι Ρουμάνοι (802) και οι Σύροι (450).

«Η Γερμανία χρειάζεται την εισροή ειδικευμένων εργαζομένων, κυρίως στο πεδίο της υγείας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, που υπενθυμίζει τη σχετική συνεργασία της περιφερειακής κυβέρνησης της ΒΡΒ με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Συνολικά, στα τέλη του 2013, εργάζονταν στη Γερμανία 2.847 έλληνες γιατροί.Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα μετά τους Ρουμάνους (3.454), ενώ ακολουθούν οι Αυστριακοί (2.611) και οι Πολωνοί (1.830).

Εξαιτίας του υψηλού τους αριθμού πολλοί νέοι γιατροί στην Ελλάδα δεν έχουν απασχόληση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Αυτή η εταιρική σχέση ωφελεί ξεκάθαρα και τις δύο χώρες», τονίζει η γερμανίδα υπουργός, εξηγώντας ότι βασική προϋπόθεση για τέτοιου είδους συνεργασίες είναι να αντλούν οφέλη και οι δύο πλευρές.

Έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού

Στη Γερμανία, εντείνεται το πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένων εργαζομένων σε πολλά πεδία της οικονομίας. Σύμφωνα με έρευνα κατ” εντολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής, Νέων Μέσων και Επικοινωνίας (Bitkom), η μία στις εννέα γερμανικές επιχειρήσεις σχεδιάζει να προσλάβει εξειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό. «Αυτή η τάση θα έχει μεγάλη διάρκεια», εκτιμά ο Τιλ Κέστνερ, γενικός διευθυντής της Linkedin για τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, ενώ ο Άξελ Πολς, συντάκτης της έρευνας της Bitcom Research προσθέτει: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις καλές ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, γνωρίζοντας πως όταν περάσει η κρίση, θα μειωθεί η διάθεση των Ισπανών, των Ελλήνων ή των Ιταλών να έλθουν στη Γερμανία».

Όπως επισημαίνει η οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, γερμανοί εργοδότες εστιάζουν το ενδιαφέρον τους για προσλήψεις εργαζομένων στην νότια Ευρώπη. «Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις που αναζητούν συνεργάτες στο εξωτερικό ανέφεραν ως «χώρες στόχο» την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ήρθαν οι Ρώσοι στο Αιγαίο και σταμάτησαν οι Τούρκοι τις εναέριες παραβιάσεις

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «εξαφανίστηκαν» από το Αιγαίο μετά από σαράντα χρόνια! Οχι, δεν είναι αστείο αλλά πραγματικό γεγονός!

Το τελευταίο εικοσαήμερο τα τουρκικά μαχητικά έχουν αναστείλει την προκλητική δραστηριότητά τους στο αρχιπέλαγος φοβούμενα την ισχυρή ρωσική ναυτική δύναμη κρούσης που πλέει στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά του ISIS στη Συρία, γράφει στο Έθνος ο Δήμος Βερύκιος.

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 όταν το απομεσήμερο της 9ης Δεκεμβρίου του 2015 μπήκαν απροειδοποίητα στο Βόρειο και το Κεντρικό Αιγαίο και λόγω της προκλητικής τους στάσης ενεπλάκησαν σε τρεις αερομαχίες με αντίστοιχο αριθμό ελληνικών μαχητικών! Ξαφνικά οι Τούρκοι πιλότοι, ενώ πετούσαν ανοιχτά της Λήμνου, αντιλήφθηκαν ότι είχαν εγκλωβιστεί από αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 ενός ρωσικού καταδρομικού πλοίου που έπλεε στην περιοχή του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να βγουν εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρονικά και το σύστημα ενεργοποίησης των όπλων του τουρκικού F-16!

Έχασαν τη «μαγκιά» και τον «τσαμπουκά» τους

Σύμφωνα με περιγραφή Έλληνα αεροπόρου που εκείνη την ώρα παρακολουθούσε real time την αεροπορική εικόνα στο Βόρειο Αιγαίο, «τα τουρκικά μαχητικά αιφνιδίως έχασαν τη «μαγκιά» και τον «τσαμπουκά» τους και σαν ζαλισμένα κοτόπουλα άρχισαν να κάνουν ακατανόητους κύκλους σαν να είχαν πάθει βέρτιγκο (ίλιγγο) και να έχαναν τον προσανατολισμό τους! Ηταν εγκλωβισμένα από τους αντιαεροπορικούς πυραύλους ρώσικου καταδρομικού που έπλεε στο Αιγαίο»!
Πλέον από την 9η Δεκεμβρίου του 2015 οι Ρώσοι φαίνεται να έχουν εντάξει και το Αιγαίο στη Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων (no fly zone) που δημιούργησαν για τα τουρκικά μαχητικά μετά την κατάρρευση του SU-24 στη Συρία το πρωί της 24ης Νοεμβρίου! Επί της ουσίας η Μόσχα εξαναγκάζει την Αγκυρα να μην πετάνε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εντός του βεληνεκούς των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, καθώς κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν μπορεί να «ξεμυτίσει» καθώς η ρωσική αντιαεροπορική ομπρέλα σχεδόν την έχει περικυκλώσει.

Σφίγγες οι Ρώσοι, αφήνουν μόνο υπονοούμενα

Τον εγκλωβισμό των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο από τα αντιαεροπορικά συστήματα του ρωσικού στόλου κατέγραψαν τα ελληνικά ραντάρ, άρα και το ΝΑΤΟ, ωστόσο άπαντες τηρούν «σιγήν ιχθύος» και στάση αναμονής. Ρώτησα επ” αυτού τον Πάνο Καμμένο και έκανε τον «ψόφιο κοριό» χωρίς να έχει καμία διάθεση να συζητήσει το θέμα, τουλάχιστον δημοσίως. Το δε ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί, που θεωρούν το Αιγαίο «μακρινό σύνορό» τους, δηλαδή δική τους «Ζώνη Ευθύνης», λογικά δεν θα ήθελαν εντός αυτής ούτε να επιχειρεί η Ρωσία αλλά και ούτε να προκληθεί κάποιο θερμό επεισόδιο με τυχόν κατάρρευση τουρκικού μαχητικού από ρωσικό πύραυλο ως αντίποινα και αναζωπύρωση της ρωσοτουρκικής έντασης.
Για το συμβάν της 9ης Δεκεμβρίου στο Βόρειο Αιγαίο, οι Ρώσοι σαν παλιές «σφίγγες» της KGB κρατάνε ερμητικά κλεισμένο το στόμα τους και μόνο υπονοούμενα αφήνουν που κάνουν τον συνομιλητή τους είτε να μπλοκάρει είτε να καλπάζει η φαντασία του! «Βεβαίως και τα πλοία μας που βγαίνουν στη Μεσόγειο για επιχειρήσεις κουβαλάνε αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Πρόκειται για τους ναυτικούς S-300! Βεβαίως και η παρουσία των Τούρκων όπου κινούμαστε είναι ανεπιθύμητη μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου μας! Βεβαίως και αντιδρούμε με κάθε τρόπο όταν ένα τουρκικό ίχνος εμφανίζεται απροειδοποίητα στην περιοχή που βρίσκονται δικές μας δυνάμεις! Βεβαίως και σπεύδουμε να πάρουμε το μέρος και να βοηθήσουμε έναν φίλο μας όταν έχει εμπλακεί σε καβγά με έναν εχθρό του, πολύ δε περισσότερο όταν είναι κοινός εχθρός μας! Πλέον η Τουρκία δεν συγκαταλέγεται στη λίστα των φίλων μας, επομένως η όποια παρουσία της δεν χαρακτηρίζεται «φίλια»».

Πέταξε ένα ελαφρύ αεριωθούμενο CN-235

Είναι γεγονός ότι μετά το συμβάν της 9ης Δεκεμβρίου του 2015 κόπηκαν «μαχαίρι» οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο καθ” όσον στην περιοχή εξακολουθούν να υπάρχουν πλωτές ρωσικές βάσεις με αντιαεροπορικούς πυραύλους! Η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο έχει περιοριστεί μόνο σε πτήσεις ελαφρών αεριωθούμενων αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 που ούτε όπλα φέρουν ούτε έχουν καμία σχέση με τα μαχητικά αεροσκάφη, γι” αυτό και δεν εμπλέκονται σε αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά.

Βεβαίως βεβαίως, η τουρκική πολεμική αεροπορία που μέχρι το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου πετούσε ανενόχλητη πάνω από τα ελληνικά νησιά (Φούρνοι – Μακρονήσι – Αγαθονήσι) τώρα το φέρει βαρέως καθώς νιώθει σαν «λιοντάρι στο κλουβί» και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποστείλει μήνυμα… αποφασιστικότητας στην Αθήνα σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο! Δεν ήταν διόλου τυχαίο ότι ανήμερα των Χριστουγέννων κατά παράβαση του Μνημονίου Γιλμάζ – Παπούλια πέταξε απροειδοποίητα ένα ελαφρύ αεριωθούμενο CN-235 στο Αιγαίο. Τζάμπα μάγκες…

Η Ρωσία αξιώνει από την Τουρκία να μην πετάνε τα μαχητικά τους αεροσκάφη όπου υπάρχει δική της αεροναυτική και στρατιωτική παρουσία, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Τούρκων.

Η Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων που έχει επιβάλει η Ρωσία στην Τουρκία στα νοτιοανατολικά της άκρα το τελευταίο εικοσαήμερο έχει επεκταθεί και στο Αιγαίο!


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα αδέλφια Κουκούντζου εξηγούν πώς µια ελληνική εταιρεία από το Κιλκίς έφτασε να εξάγει σε 102 χώρες και να παίρνει έργα σε Ρωσία και Κίνα.Το 2009 η Kleemann Ηellas εξαρτιόταν σε ποσοστό 70% από τις πωλήσεις στην ελληνική αγορά. Μέσα σε µια πενταετία κατάφερε να αντιστρέψει θεαµατικά τον λόγο των πωλήσεών της, πραγµατοποιώντας σήµερα το 88% του κύκλου εργασιών της στο εξωτερικό. Η µετατόπιση επιβλήθηκε από την κρίση, αλλά προσέφερε µια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον αµιγώς ελληνικό όµιλο κατασκευής ανελκυστήρων να αναπτυχθεί θεαµατικά µέσα στην πιο δύσκολη οικονοµική συγκυρία που έχει αντιµετωπίσει η χώρα.

Από το Κιλκίς, όπου εδράζονται τα κεντρικά γραφεία και µία από τις τρεις µονάδες παραγωγής του οµίλου, ο διευθύνων σύµβουλος του οµίλου Kleemann, Κωνσταντίνος Κουκούντζος, εξηγεί πως δεν έγιναν όλα µέσα σε µια νύχτα. «Ήδη από το 2000 είχαµε δηµιουργήσει συνθήκες εξαγωγών. Το 2010 –έπειτα από µια ραγδαία πτώση της τάξης του 90% στην ελληνική αγορά– εντατικοποιήσαµε τις προσπάθειές µας στο εξωτερικό». Σήµερα ο όµιλος εξάγει σε 102 χώρες, διαθέτει ίδια εµπορική παρουσία σε δεκαπέντε χώρες, ενώ στις επτά από αυτές έχει ιδρύσει θυγατρικές εταιρείες. Eπίσης, έχει δηµιουργήσει ανελκυστήρες για κάθε φύση δηµόσιου ή ιδιωτικού έργου, ενώ έχει παραγάγει και εγκαταστήσει ανελκυστήρες για διεθνή αεροδρόµια, αλλά και για πλατφόρµες εξόρυξης πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Σύµφωνα µε τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Νίκο Κουκούντζο τον νεότερο, οι «δυνατές» αγορές βρίσκονται στην Ανατολή (Τουρκία, Ρωσία), στη Δύση (Βρετανία, Γερµανία), αλλά και σε αναδυόµενες οικονοµίες, όπως η Κίνα και η Αυστραλία, όπου µόλις το 2015 ιδρύθηκε τοπική θυγατρική µέσω εξαγοράς υπάρχουσας υποδοµής.

Οι βάσεις για τη σηµερινή εξέλιξη της Kleemann, ωστόσο, µπήκαν το 1983, οπότε και ιδρύθηκε από τον σηµερινό πρόεδρο, Νίκο Κουκούντζο, πατέρα του σηµερινού ηγετικού διδύµου που οδηγεί την εταιρεία στον 21ο αιώνα. Ο πρεσβύτερος Νίκος Κουκούντζος είναι ένας αυτοδηµιούργητος επιχειρηµατίας που κατάφερε να γίνει εργοστασιάρχης σε µια χώρα µικρής τεχνολογικής και βιοµηχανικής παράδοσης. Οι επενδύσεις σε τεχνολογία και παραγωγική βελτίωση, αλλά και σε εµπορικές επεκτάσεις, είναι από τότε αδιάλειπτες. Η διοίκηση αξιοποίησε τα κεφάλαια που άντλησε το 1999 κατά την είσοδό της στο Χρηµατιστήριο Αθηνών, αλλά και το ευνοϊκό οικονοµικό περιβάλλον, για να δηµιουργήσει έναν οργανισµό µε ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατα στη διεθνή αγορά. Ακόµη και όταν ξέσπασε η κρίση, παρά τις απαραίτητες προσαρµογές, ο όµιλος δεν έπαψε να επενδύει, ώστε να ενισχύσει την παραγωγή και την τεχνολογική υπεροχή του.

Το 2011 δηµιούργησε στο Κιλκίς τον πρώτο πύργο δοκιµών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο µεγαλύτερο ιδιωτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επένδυση ξεπέρασε τα πέντε εκατ. ευρώ, αλλά έδωσε το πλεονέκτηµα στο Τµήµα Έρευνας και Ανάπτυξης να πραγµατοποιεί δοκιµές για µια σειρά νέων προϊόντων, όπως για ανελκυστήρες που προορίζονται για ουρανοξύστες. Έτσι, η εταιρεία κατάφερε να διεισδύσει σε νέες µεγάλες αγορές, όπως των ΗΠΑ, της Μέσης και της Άπω Ανατολής. Την ίδια χρονιά, ο όµιλος εγκαινιάζει την τρίτη παραγωγική µονάδα του –εκτός αυτής που εδράζεται στο Κιλκίς και άλλης µίας στη Σερβία– αυτή τη φορά στην Κίνα, στην επαρχία Σούτζο, πλησίον της Σανγκάης, όπου βρίσκονται µεγάλες βιοµηχανικές εγκαταστάσεις, µεταξύ των οποίων και εκείνες σηµαντικών ανταγωνιστών της Kleemann στην παραγωγή ανελκυστήρων.

Η κίνηση, που κόστισε δύο εκατ. ευρώ, έπεται της ίδρυσης θυγατρικής στον Χονγκ Κονγκ το 2010 και ήρθε για να ενισχύσει τόσο την παραγωγή όσο και την εµπορική διείσδυση του οµίλου στην περιοχή. «Το 60% της παγκόσµιας ζήτησης ανελκυστήρων έρχεται πλέον από την Κίνα, οπότε τόσο εµπορικά όσο και παραγωγικά η εγκατάστασή µας στην περιοχή έχει µεγάλη σηµασία» σηµειώνει ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος. Οι επενδύσεις, ωστόσο, δεν περιορίστηκαν µόνο στους τοµείς της τεχνολογίας και παραγωγής, αλλά και στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναµικού.

Μέσα στη βαθιά κρίση, η Kleemann αύξησε σηµαντικά το κόστος εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενώ δηµιούργησε προγράµµατα υποστήριξης (coaching) για όλους. Δεν υπάρχει µήνας που να µην υπάρχει εκπαίδευση ή υποστήριξη για καθέναν από τους εργαζοµένους της. «Χτίσαµε εταιρική κουλτούρα. Αυτό µας συνοδεύει, αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτηµά µας και, εν µέρει, εξηγεί την ανάπτυξη που κατέγραψε η εταιρεία τα τελευταία χρόνια» σηµειώνει ο Νίκος Κουκούντζος. Η διείσδυση της Kleemann και των προϊόντων της, ωστόσο, αποδίδεται σε µια σειρά παραµέτρων. Εκτός από τεχνολογίες αιχµής, οι ανελκυστήρες χαρακτηρίζονται από υψηλές προδιαγραφές ντιζάιν, οι οποίες παραµετροποιούνται σύµφωνα µε τις ανάγκες και τις επιθυµίες του πελάτη. Ο όµιλος, µάλιστα, συνεργάζεται µε τον Ανδρέα Ζαπατίνα, βιοµηχανικό σχεδιαστή διεθνούς φήµης, ο οποίος έχει διατελέσει επί χρόνια αρχισχεδιαστής της Subaru και της Alfa Romeo, καθώς και διευθυντής σχεδίασης των εταιρειών BMW και Fiat.

Πέρα από το ντιζάιν και τις tailor made λύσεις, η επιχείρηση έχει αναπτύξει ως συγκριτικό πλεονέκτηµα έναντι του διεθνούς ανταγωνισµού, την ταχύτητα και την ευελιξία. «Το έργο στο Κρεµλίνο περιήλθε στην Kleemann γιατί προσφέραµε ταχύτατο χρόνο εκτέλεσης. Μέσα σε δύο µήνες είχαµε παραδώσει και εγκαταστήσει τον ειδικό ανελκυστήρα που εξυπηρετεί το θέατρο του Κρεµλίνου, ένα έργο ειδικών προδιαγραφών» αναφέρει ο εµπορικός διευθυντής, ο οποίος συµπληρώνει πως η Kleemann αποτελεί έναν από τους λίγους κατασκευαστές ανελκυστήρων που συνδυάζει όλα τα παραπάνω.

Παράλληλα, η εταιρεία στηρίχθηκε στην ανάπτυξη διαρκών επαγγελµατικών σχέσεων µε τους πελάτες της δηµιουργώντας ένα ισχυρό Τµήµα Αfter Sales. «Όλο το 24ωρο οποιαδήποτε µέρα του χρόνου, υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να απαντήσει στο πρόβληµα του πελάτη, όπου και αν αυτός βρίσκεται» αναφέρει ο Νίκος Κουκούντζος. «Θέλουµε να πιστεύουµε ότι έχουµε αναπτύξει ανθρωποκεντρική κουλτούρα και πως δηµιουργούµε ιδιαίτερους δεσµούς µε τον πελάτη».

Το 2015, κατά τεκµήριο, αποτελεί άλλη µία χρονιά ανάπτυξης για την εταιρεία. Πέρα από την επέκτασή της στην Αυστραλία, µέσα στη χρονιά ιδρύθηκαν ακόµα δύο θυγατρικές στην Κροατία και στη Γερµανία. Στο πρώτο εξάµηνο της χρήσης, o κύκλος εργασιών του οµίλου ανήλθε σε 47,9 εκατ. ευρώ, από 40,3 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστηµα του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 18,9%. Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 84,2%. Πιο συγκεκριµένα, ανήλθαν στα 2,1 εκατ. ευρώ, από 1,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάµηνο του 2014.

Τα δύο αδέλφια που φέρουν την ευθύνη της διοίκησης στέκονται ιδιαίτερα στο θέµα της απασχόλησης. Ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος αναφέρει ως µία από τις πιο δύσκολες στιγµές του στο «τιµόνι» της επιχείρησης, την εποχή που ξέσπασε η κρίση (2008-2009), όταν υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού. «Ήταν δύσκολο, προσωπικά και επαγγελµατικά, αλλά καταφέραµε να ανασυνταχθούµε, να καλύψουµε το χαµένο έδαφος και να δηµιουργήσουµε θέσεις εργασίας. Σήµερα ο όµιλος απασχολεί περισσότερους εργαζόµενους από ποτέ και επιδίωξή µας είναι να αυξήσουµε ακόµη περισσότερο τις θέσεις εργασίας».

Και οι δύο γελάνε όταν ερωτώνται για τις λανθασµένες αποφάσεις. «Τέτοιες λαµβάνονται κάθε µέρα. Αλίµονο αν κάποιος που ασκεί διοίκηση µπορεί να λαµβάνει πάντοτε την καταλληλότερη απόφαση» σηµειώνουν. «Όλες οι υπόλοιπες, πάντως, φαίνεται να είναι πολύ σωστές αποφάσεις» συνεχίζουν. Επί της ουσίας, εκτιµούν ότι η δηµιουργία µονάδων παραγωγής στο εξωτερικό θα µπορούσε να επιταχυνθεί, προκειµένου να αναπτυχθεί ακόµα ταχύτερα ο όµιλος.

Παρά την εξωστρέφεια της Kleemann, τα δύο αδέλφια δεν έµειναν ανεπηρέαστα από τα όσα συµβαίνουν στην Ελλάδα το 2015. Ο κίνδυνος ενός Grexit, η πολύµηνη οικονοµική αβεβαιότητα και τα capital controls δεν είναι υγιείς συνθήκες για την άσκηση της επιχειρηµατικότητας του οµίλου. «Ακόµη και αν δεν εξαρτιόµαστε από την εσωτερική ζήτηση, έχουµε εξάρτηση από εισαγωγές πρώτων υλών. Δεν θα ωφελούνταν κανείς, λοιπόν, από την εκτροπή της οικονοµίας της χώρας» υπογραµµίζουν. Πάντως, τα στρατηγικά πλάνα της εταιρείας περιλαµβάνουν περαιτέρω ανάπτυξη διεθνώς, αλλά και ενίσχυση των δραστηριοτήτων εντός Ελλάδας, που παραµένει η παραγωγική και τεχνολογική βάση του οµίλου.

Οι διοικούντες, από τη µεριά τους, υποστηρίζουν ότι, µε µια συνεπή προσπάθεια αποκατάστασης της εµπιστοσύνης και σταθεροποίησης της οικονοµίας, είναι δυνατή η επαναφορά της χώρας σε ορθή πορεία ανάπτυξης. «Το 2014 παρατηρήσαµε ότι η ελληνική αγορά, ακόµη και στον τοµέα ζήτησης εξοπλισµού ανελκυστήρων παρουσίασε ανάκαµψη. Αν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, έχουµε προοπτικές για σηµαντική βελτίωση».

Ως προαπαιτούµενα της ανάκαµψης θεωρούν τη διαµόρφωση ενός σταθερού φορολογικού πλασίου, «ώστε να γνωρίζουµε πού κινούµαστε», την προώθηση των µεταρρυθµίσεων, «για να εναρµονιστούµε µε το διεθνές περιβάλλον», και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής, «προκειµένου να µη στρεβλώνεται ο ανταγωνισµός και να µη χάνει η πολιτεία».

Στο µεταξύ, η Kleemann θα κάνει τη δουλειά της. «Οφείλουµε να αναπτυσσόµαστε διαρκώς»...


http://www.diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για πρώτη φορά από το 1922, Θεοφάνια στην προκυμαία της Σμύρνης

Στην προκυμαία της Σμύρνης, στο περίφημο Κε, στις 6 Ιανουαρίου 2016 ο χρόνος θα γυρίσει πίσω… Στα χρόνια πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Εκεί, για πρώτη φορά μετά το 1922, θα πραγματοποιηθεί με την άδεια των τουρκικών Αρχών η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

«Για πρώτη χρονιά θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης. Επίσημα, είναι η πρώτη χρονιά. Το είχαμε κάνει πριν από 10-τόσα χρόνια, αλλά όχι επίσημα. Αυτή τη φορά έχει εκδοθεί κανονική άδεια από την τουρκική κυβέρνηση, το υπουργείο των Εσωτερικών», λέει στο pontos-news.gr ο π. Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης.

Ανήμερα, λοιπόν, των Θεοφανίων θα τελεστεί στο ναό της Αγίας Φωτεινής Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός.

Στις 12:30 στην προκυμαία της Σμύρνης, απέναντι από το ιστορικό κτήριο του παλιού ελληνικού προξενείου θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων. «Θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης. Θέλουμε να είναι κάτι οργανωμένο», σημειώνει ο πατέρας Κύριλλος Συκής.


Ο αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλος Συκής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αριστείδης Βικέτος)

Τουλάχιστον τρία γκρουπ θα ταξιδέψουν από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο για τη Σμύρνη. Για τον εφημέριο στοίχημα είναι τα Θεοφάνια να οργανωθούν σωστά, ώστε η ορθόδοξη κοινότητα να μπορεί να τα γιορτάζει κάθε χρόνο. «Είναι μια φιλοδοξία μας. Εφόσον δημιουργείται εδώ μια κοινότητα ορθόδοξη, θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα έχει συνέχεια», εξηγεί. Σήμερα η ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης αριθμεί περίπου 300 Έλληνες, και συνολικά, μαζί με τους ομόδοξους Ρώσους, Γεωργιανούς κτλ., φτάνει τα 7.000-8.000 άτομα.Το περίφημο Κε της Σμύρνης σε άλλες εποχές

Και ενώ για τη Σμύρνη θα είναι η πρώτη φορά που ο πατέρας Κύριλλος Συκής θα τελέσει επίσημα την τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, δεν ισχύει το ίδιο για την Τένεδο. Εκεί θα βρεθεί μία ημέρα πριν, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, προκειμένου να κάνει τον Αγιασμό των Υδάτων, όπως κάθε χρόνο.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....