Διυλιστήριο: 07/12/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Καμμένος: «ΩΣ ΕΔΩ!!! Θέλουν τη συντριβή μας!»

Οργισμένος εμφανίστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όλοι εναντίον Σόιμπλε - S & D : Ανεύθυνος ο Σόιμπλε, λέμε «όχι» στο Grexit - Γερμανοί Οικονομολόγοι: Σόιμπλε δεν ξέρεις τι σου γίνεται!

Σκληρή επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πρόταση περί «προσωρινού Grexit» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα, λέγοντας ότι «είναι ανεύθυνος, τα πολιτικά παιχνίδια του στοχεύουν ανοιχτά στο Grexit και θέτουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κίνδυνο».

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο συνεδρίασε στις Βρυξέλλες προ της Συνόδου Κορυφής, τονίζουν ξανά ότι λένε «όχι» στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όπως αναφέρεται σε tweet που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Πιτέλα και της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών συνοδευόμενη από φωτογραφία των ηγετών -μεταξύ των οποίων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Στο μήνυμα σημειώνεται ότι «τα παιχνίδια του Σόιμπλε θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της ΕΕ».

Ο Τζάνι Πιτέλα ανάρτησε ακολούθως νέο μήνυμα στο Twitter, στο οποίο αναφέρει ότι «ο υπουργός Σόιμπλε είναι ανεύθυνος. Τα πολιτικά παιχνίδια του στοχεύουν εμφανώς στο Grexit. Αυτό που διακυβεύεται είναι η σταθερότητα της ΕΕ».


Επίθεση στον Σόιμπλε και από τους Πράσινους της Γερμανίας


Τα πυρά τους εξαπέλυσαν και οι Γερμανοί Πράσινοι εναντίον του Βοιλφγκανγκ Σόιμπλε με αφορμή το σχέδιο για «προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

«Η συμπεριφορά του Σόιμπλε είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά και αντισυνταγματική», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, Κάτριν Γκέρινγκ – Έκαρτ και ‘Αντον Χοφράιτερ, κατηγορώντας τον ότι σαμποτάρει έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα. Προσθέτουν επίσης ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε να έχει ενημερώσει για μια τέτοια πρόταση το γερμανικό κοινοβούλιο.

Γερμανοί Οικονομολόγοι: Σόιμπλε δεν ξέρεις τι σου γίνεται!


Σημαντικοί Γερμανοί οικονομολόγοι εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους με την πρόταση Σόιμπλε για ένα «προσωρινό Grexit».

Όπως γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο διεθνούς φήμης καθηγητής οικονομικών Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της Επιτροπής Σοφών της γερμανικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζει «απάτη» την πρόταση Σόιμπλε, σημειώνοντας πως «κάτι τέτοιο δεν θα ήταν τίποτα άλλο από ένα Grexit». Παράλληλα προειδοποιεί πως το σχέδιο Σόιμπλε με βάση τις πραγματικές συνθήκες στην Ελλάδα το πιο πιθανό είναι πως θα οδηγούσε στο χάος και τον υπερπληθωρισμό.

Ο Μίκαελ Χούτερ, διευθυντής του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας στην Κολωνία, τόνισε πως «η πρόταση Σόιμπλε είναι εξωπραγματική». «Πρέπει να αποκαλύψουμε πως αυτό που διακυβεύεται με την πρόταση αυτή είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ».

Όμως και ο οικονομολόγος της Deutsche Bank Νίκολας Χάινεν εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε ένα «προσωρινό Grexit». «Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε χάος την ελληνική οικονομία, θα εξασθένιζε περισσότερο τη θέση της Ελλάδας για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά θα πυροδοτούσε και μια μεγάλη πολιτική διαμάχη για την ημερομηνία επανεισόδου στη ζώνη του ευρώ», ανέφερε. «Θα οδηγούσε στην αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη», τονίζει ο οικονομολόγος της Deutsche Bank και προσθέτει: «Η πρόταση Σόιμπλε αποπνέει μια πατερναλιστική αντίληψη της ευρωπαϊκής πολιτικής».
http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Γεια σου Ελλάδα από το Διάστημα- Σας ευχόμαστε τα καλύτερα"!Συγκινητικό μήνυμα αστροναύτη για την Ελληνική... μάχη



Η Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει, έχει την υποστήριξη όχι μόνο από ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης αλλά και από το... διάστημα!


Συγκλονίζει η φωτογραφία που ανάρτησε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο αστροναύτης της NASA Σκοτ Κέλι (Scott Kelly), ο οποίος έχει τραβήξει μια εικόνα της Αθήνας από το διάστημα και εύχεται τα καλύτερα στην Ελλάδα!

Ο Αμερικανός αστροναύτης έγραψε: «Αθήνα, Ελλάδα, καλημέρα από τον Διαστημικό Σταθμό. Σας εύχομαι τα καλύτερα»


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μεγαλύτερη ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ ζητούν οι θεσμοί. Γιατί άραγε ;


Το Διυλιστήριο λέει : .....Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία όπως θυμάστε, το 2010 υπό τον κύριο Γεωργίου, παρουσίασε τεχνική διόγκωση του ελλείμματος στο 15,9% και ήταν ο βασικός λόγος της ένταξής μας στα μνημόνια....''

Νομοθετικές αλλαγές που θα διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) προβλέπει η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στους θεσμούς και στο Eurogroup.

ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ είχαν ήδη κατά τις διαπραγματεύσεις του Μαΐου στο Brussels Group παρουσιάσει στην ελληνική πλευρά προσχέδιο σχεδίου νόμου που θα επέφερε αλλαγές στο Ν. 3832/2010 για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα.

Σε εκείνο το προσχέδιο είχαν περιληφθεί και διατάξεις που έδιναν ασυλία στην τωρινή Διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν θα ενσωματωθούν στον εφαρμοστικό νόμο που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως ο νυν επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής παραδίδει στις 2 Αυγούστου.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σουλτς: Η ιδέα του Γιούνκερ ένα ταμείο στο οποίο θα ενταχθούν περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας - Δεν τίθεται καν θέμα μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ


Την εκτίμηση ότι το Grexit ακόμα και χρονικά περιορισμένο δεν αποτελεί επιλογή εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το ελληνικό ζήτημα. Ο Μάρτιν Σούλτς τόνισε ότι η σημερινή Σύνοδος Κορυφής σηματοδοτεί ένα σταυροδρόμι για την Ευρώπη, που καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει με την ευρωζώνη ή κάτι θα σπάσει. Κάλεσε επίσης σε λύση για την Ελλάδα απόψε και να πάψει η ταπείνωση του ελληνικού λαού. Τέλος διέψευσε ότι είναι γερμανική η ιδέα για ένα ταμείο στο οποίο θα ενταχθούν περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας με στόχο την αποπληρωμή του χρέους της χώρας, λέγοντας πως εμπνευστής της ιδέας είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Σήμερα καλείται σε μία Σύνοδο Κορυφής για πρώτη φορά πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτό δείχνει τη δυσκολία και την κρισιμότητα της κατάστασης», ανέφερε και τόνισε ότι το βασικό ερώτημα που είναι στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και ή «θα προχωρήσουμε με την Ευρωζώνη ή θα διαλυθεί κάτι».

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναγνώρισε ότι «υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, υπάρχουν κάποιοι που θέλουν Grexit και δεν το θεωρούν επικίνδυνο». «Η πλειοψηφία πιστεύουν ότι το Grexit δεν είναι επιλογή, ούτε το χρονικά περιορισμένο Grexit», υπογράμμισε ωστόσο. Απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε ποιες είναι οι χώρες που επιθυμούν την Ελλάδα εκτός ευρώ, ο Μάρτιν Σουλτς δε θέλησε να κατονομάσει χώρες και παρέπεμψε σε δηλώσεις υπουργών Οικονομικών, που αντανακλούν το κλίμα αυτό. Απαντώντας διπλωματικά και αφήνοντας αιχμές για τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές ανήκουν σε υπουργούς και δεν αντανακλούν αναγκαστικά τη στάση μίας ολόκληρης χώρας.

Ο Μάρτιν Σουλτς ζήτησε «να υπάρξει μία εποικοδομητική απόφαση που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη». «Η απόφαση να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει βασική χρηματοδότηση. Η άλλη απόφαση θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα», σημείωσε. Τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να ταπεινώσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Πρόσθεσε ότι «σήμερα θα πρέπει η αρχηγοί επί τη βάση της προθυμίας για συμβιβασμό να οδηγήσει σε αποτέλεσμα».

«Πρόκειται για την Ε.Ε. μία Ε.Ε. που θα πρέπει να τη δει κανείς ως σοβαρή πολιτική ένωση που έχει τη δυνατότητα να λύνει τα εσωτερικά της προβλήματα. Πρόκειται για την τύχη του ελληνικού λαού και για τον λόγο αυτό είναι πολύ υψηλή ευθύνη για την ελληνική πλευρά και για τους υπόλοιπους» υπογράμμισε ο Σουλτς.

Στη συνέχεια ο Μάρτιν Σουλτς ρωτήθηκε για το ταμείο περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, που σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, θα περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ και αναμένεται να εκμεταλλευτεί ή να πωλήσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να αποπληρωθεί μέρος του ελληνικού χρέους. Ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αρνήθηκε ότι αυτό είναι μία γερμανική ιδέα, καταδεικνύοντας τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως εμπνευστή. «Δεν μπορεί ένα περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδας να δοθεί σε άλλους. Το ερώτημα είναι ποιος θα έχει την κυριότητα και την ευθύνη αυτού του Ταμείου. Πρέπει να λυθεί αυτό το ζήτημα απόψε. Επί της αρχής δεν είναι κακή λύση αυτό το Ταμείο», ανέφερε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις, να τις μειώσουμε λίγο αλλά πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία από την ελληνική κυβέρνηση».


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΙΑΔΩΣΤΕ – ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ Μποϋκοτάρουμε τα Γερμανικά Προϊόντα


Τα γεγονότα τρέχουν. Η κυβέρνηση παρά το βροντερό ΟΧΙ που έδωσε ο Ελληνικός λαός κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 αναγκάστηκε να υποταχθεί «στην θέληση» του λαού της.

Και πήγε με την ψήφο της Βουλής στην Ευρώπη.
Με μέτρα επώδυνα, σκληρά και ανελέητα. Πήγε με ειρωνείες από εκείνους που την στήριξαν στην Βουλή αλλά εκεί, στην Ευρώπη, βρήκε σθεναρή αντίσταση ενός σκληρού Γερμανού , του Β. Σόιμπλε. Ενός ανθρώπου που δεν διδάχθηκε από όλα τα δεινά που επέφερε στον Ελληνικό αλλά και σε άλλους λαούς κατά την διάρκεια του Β. Παγκοσμίου πολέμου.
Ξέχασε ότι σε ένα άλλο παγκόσμιο πόλεμο, προηγούμενα και τότε είχε αιματοκυλίσει την Ευρώπη και τους λαούς της. Το δυστύχημα είναι ότι βρήκε και συμπαραστάτες, άλλους Ευρωπαικούς λαούς που και εκείνοι είχαν σοβαρές συνέπειες από τους πολέμους που η Γερμανία είχε επιβάλλει.
Το μεγαλύτερο όμως δυστύχημα είναι ότι ανάμεσα στους Έλληνες είναι πολλοί αυτοί που τα βάζουν με την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό. Τον αποκαλούν αλήτη, κωλόπαιδο και άλλα πολλά και απαράδεκτα.
Ισχυρίζονται ότι τους χάλασε την προηγούμενη καλή πορεία της Ελληνικής Οικονομίας και δεν του αναγνωρίζουν ότι αυτός προσπάθησε να αποτινάξει τον λαό του από τον ζυγό των νέων κατακτητών.
Θυμίζουν τους προσκυνημένους Έλληνες της Τουρκοκρατίας που ενώ οι πολλοί περνούσαν δύσκολα κάτω από την κυριαρχία των άπιστων γαγαρηνών, εντούτοις αυτοί που απολάμβαναν κάποια προνόμια από τους τυράννους δεν ήθελαν να δουν την πατρίδα μας λευτερωμένη.
Ξεχνούν τους φόρους, τους πολλούς φόρους, ξεχνούν τις απολύσεις, το κλείσιμο καταστημάτων και βιοτεχνιών, ξεχνούν τις χιλιαδες των αυτοκτονιών, τα λαικά συσσίτια. Τα κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία.
Το κλείσιμο Οργανισμών. Το ψάξιμο των σκουπιδιών από πολλούς συμπολίτες μας. Την μετανάστευση δεκάδψν, εκατοντάδων νέων επιστημόνων και μη.
Ξεχνούν το κλείσιμο σχολείων, εφοριών, στρατοπέδων, νοσοκομείων με ότι επακοόλουθα δημιουργήθηκαν από αυτές τις ενέργειες.
Ίσως βολεύονται, σαν άλλοι προσκυνημένοι, ότι έχουν εργασία ή σύνταξη ή σπίτι ενώ πολλοί στερούνται και αυτού του δικαιώματος να έχουν γάλα για τα παιδιά τους.
Μνήμη χρειάζεται και όχι βόλεμα αγαπητοί αντί να επιζητούν να γυρίσουν στις προηγούμενες καλές ημέρες όπως τια αποκαλούν.
Όλοι ξέρουμε ότι και αυτοί οι βολεμένοι διαμαρτυρήθηκαν πολλές φορές από τα σκληρά μέτρα που είχαν πάρει μέχρι τότε που κυβέρνησαν οι προηγούμενοι κυβερνήτες οποίοι απολαμβάνουν την ελευθερία ενώ θα έπρεπε να είχαν συρθεί σε ειδικά δικαστήρια και να είχαν πληρώσει από τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραξαν.
Αντί τούτου κυκλοφορούν ελεύθεροι και μας κάνουν και κηρύγματα ηθικής και σωστής πολιτικής που δεν κάνει η παρούσα κυβέρνηση και που δεν είχαν κάνει και αυτές.
Λαέ. Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και να θυμηθεί όλα τα τραγικά που περάσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια και αφού δεν έχουμε άλλο τρόπο αντίδρασης, τουλάχιστον να μπουκοτάρουμε την αγορά των γερμανικών προιόντων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λαφοντέν στο Spiegel: "Το ευρώ έχει ήδη αποτύχει"

To γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί στο τελευταίο τεύχος του συνέντευξη με τον πρώην ηγέτη της γερμανικής Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν, ο οποίος βλέπει δυσοίωνο το μέλλον του κοινού νομίσματος και κάνει έκκληση για επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.

«Το ευρώ είναι ένα βήμα προς τα πίσω στο ιστορικό εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Αριστεράς συμπληρώνοντας ότι «το ευρώ έχει ήδη αποτύχει και γι' αυτό δεν θα πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες». Αναφορικά με την Ελλάδα αναφέρει ότι η χώρα «είναι σημαντικό να έχει πάλι τη δυνατότητα να υποτιμήσει το νόμισμά της προκειμένου τα προϊόντα της να γίνουν και πάλι ανταγωνιστικά».

Στο περιοδικό φιλοξενείται επίσης συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά, στην οποία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην ευρωπαϊκή κουλτούρα των συμβιβασμών, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής θα μπορέσουν να φθάσουν σε συμβιβασμό. «Ίσως οι Γερμανοί θα έπρεπε να ξαναδιαβάσουν τα έργα του Ερνστ Μπλοχ αναφορικά με τη θεμελιώδη αρχή της ελπίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιδού τα νέα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές.

Πλήρη υποδούλωση της χώρας και πολίτες ραγιάδες απαιτούν και θα πάρουν με τα νέα μέτρα οι δανειστές. Ο Έλληνας πολίτης θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμα και για την στοιχειώδη επιβίωση.

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα μέχρι να κάνει αλλαγές σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό σύστημα και να ενισχύσει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέρει το προσχέδιο της δήλωσης των υπουργών της Ευρωζώνης μετά από τη σύσκεψη της Κυριακής.

Τη γερμανική πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για πέντε χρόνια περιλαμβάνει το προσχέδιο του Eurogroup που συντάσσεται αυτή την ώρα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η συνεδρίαση διήρκεσε 2,5 ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα ήταν δύσκολες.

Με αρνητικές δηλώσεις προσήλθαν λίγο μετά τις 12:30 οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, αν και νωρίτερα η ανακοίνωση για ακύρωση της Συνόδου Κορυφής των 28 ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ γέμισε πολλούς με αισιοδοξία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κύματα των νομοθετικών διατάξεων θα είναι αλλεπάλληλα έτσι ώστε να πειστούν οι Ευρωπαίοι για τις διαθέσεις της Αθήνας.

Στο πρώτο κύμα θα είναι τα εξής:

Αλλαγές ΦΠΑ (νέοι συντελεστές, κατάργηση μειωμένων συντελεστών στο Αιγαίο)
Αύξηση έκτακτης εισφοράς
Αύξηση φόρου στις επιχειρήσεις
Αλλαγές στις ρυθμίσεις οφειλών και στις προϋποθέσεις κατασχέσεων μισθών και συντάξεων
Αύξηση του φόρου πολυτελείας
Κατάργηση των πρόωρων συντάξεων
Αύξηση των εισφορών υγείας σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
Πλήρες άνοιγμα επαγγελμάτων (συμβολαιογράφοι, μηχανικοί κ.λ.π.)
Μεταβίβαση 10% ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ
Χρονοδιάγραμμα για ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

Πιο αναλυτικά
Σαν πρώτο δείγμα γραφής και χωρίς να συνυπολογιστούν τα πρόσθετα μέτρα που θα ανακοινώσει άμεσα πως λαμβάνει η κυβέρνηση –αφού η πρόταση που κατέθεσε θεωρείται ανεπαρκής για να καλύψει το τριετές δάνειο που ζητάει- καταφτάνει στη Βουλή το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων, που θα πρέπει να ψηφιστεί έως την Τετάρτη ή Πέμπτη το αργότερο.

Το πρώτο κύμα μέτρων θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες:

1. Τις αυξήσεις στον ΦΠΑ:

- Ο φόρος στα συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα θα αυξηθεί κατά 8,8% , αφού από το 13% θα φτάσει στο 23%. Στο 13% θα διατηρηθούν τα φρέσκα και νωπά προϊόντα, μαζί ίσως με κάποιες εξαιρέσεις (πχ γάλα, ψωμί κλπ).

- Στο 23% από 13% θα αυξηθεί και ο ΦΠΑ στην εστίαση.

- Οι αστικές συγκοινωνίες και μεταφορές πάνε και αυτές στο 23%.

- Ακριβότερες γίνονται οι υπηρεσίες Υγείας στις ιδιωτικές κλινικές που αυξάνονται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες,

- Με 23% ΦΠΑ θα επιβαρύνονται πλέον τα ασφαλιστήρια, οι κηδείες και τα μνημόσυνα.

Οι αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά (από 16% σε 23%) και στα ξενοδοχεία (από 6,5% σε 23%) μάλλον θα ψηφιστούν στα τέλη του καλοκαιριού για να ισχύσουν από το φθινόπωρο, μετά την τουριστική σαιζόν.

2. Έκτακτη εισφορά

Προβλέπεται να ισχύσει άμεσα και αναδρομικά από 1.1.2015 η αύξηση της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα πάνω από 30.00 ευρώ. Δεν αποκλείεται όμως να επιβληθεί και στα χαμηλότερα εισοδήματα.

Επί του παρόντος, η έκτακτη εισφορά όχι μόνον δεν καταργείται αλλά αυξάνεται –πλην απροόπτου- ως εξής:

I) από 30.001- 50.000 ευρώ ο συντελεστής πάει από το 1,4% στο 2%,
II) από 50.001- 100.000 ευρώ πάει από το 2,1% στο 4%,
III) από 100.001- 500.000 ευρώ ανεβαίνει από το 2,8% στο 6%, ενώ
IV) για 500.001 ευρώ και πάνω επιβάλλεται συντελεστής 8%.

Μετά την ψήφιση του νόμου, οι εργαζόμενοι μισθωτοί θα δουν αυξημένες κρατήσεις (και άρα λιγότερα λεφτά στην τσέπη) ενδεχομένως και μαζεμένες αναδρομικά (αλλιώς θα τα πληρώσουν μαζεμένα όταν προκύψει η νέα εκκαθάριση φόρου το 2016).

Σε κάθε περίπτωση, εργαζόμενος με μηνιαίες αποδοχές 2.300 ευρώ καθαρά (προ φόρων αλλά μετά τις κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές ), η εισφορά αυξάνεται στα 644 ευρώ από τα 451 ευρώ, δηλαδή 193 ευρώ παραπάνω το χρόνο.

Αντίστοιχα, ένας πολύτεκνος με αποδοχές 3.000 ευρώ θα δει την εισφορά να εκτινάσσεται στα 840 ευρώ από τα 588 ευρώ, δηλαδή 252 ευρώ παραπάνω.

3. Άλλοι φόροι και απαλλαγές

Ι) καταργούνται απαλλαγές και εξαιρέσεις για αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, που είχαν ψηφιστεί πριν από δύο μήνες,

Πρακτικά ο φόρος στους αγρότες διπλασιάζεται, από 13% σε 26%. Για παράδειγμα:

- Για εισόδημα 12.000 ευρώ ο φόρος αυξάνεται στις 3.120 ευρώ από 1.560 ευρώ.
- Για εισόδημα 20.000 ευρώ εκτινάσσεται στις 5.200 ευρώ αντί 2.600 ευρώ!

ΙΙ) αυξάνεται από φέτος κιόλας ο φόρος πολυτελείας από το 10% στο 13% για Ι.Χ. άνω των 2.500 κ.ε., σκάφη αναψυχής, πισίνες. Θα εισπραχθεί μαζί με τα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος που θα αρχίσουν να καταφτάνουν μέσα στον Αύγουστο.

4. Φόροι στις επιχειρήσεις

- Φόρος 28% αντί 26%: Για κέρδη 120.000 ευρώ, ο φόρος αυξάνεται στις 33.600 ευρώ από 31.200 ευρώ

- Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου στο 100%, από 80% που ισχύει. Ανάλογη πρόβλεψη θα ισχύσει και για ατομικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες και μπλοκάκια, αλλά από έναν χρόνο αργότερα.

Το δεύτερο κύμα θα έρθει λίαν συντόμως, με επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων που περιγράφονται στο κείμενο των ελληνικών προτάσεων:

Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος (μισθωτοί, ελ. επαγγελματίες, αγρότες)
Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ("απορρόφηση" νέων Τιμών Ζώνης)
Αύξηση φόρων στη ναυτιλία
Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες
Β' φάση συνταξιοδοτικού (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ενοποιήσεις Ταμείων, στενότερη σύνδεση εισφορών- παροχών, κατάργηση ΦΥΤ κ.λ.π.)
Νομοθεσία για "απορρόφηση" των αποφάσεων ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των μειώσεων στις συντάξεις το 2012
Αλλαγές στην αγορά εργασίας με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές (ομαδικές απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις)
Νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο- Αλλαγές στη δομή και λειτουργία


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με εντολή Ομπάμα έτοιμη ομάδα «κρούσης» να την «πέσει» στη Γερμανία!


Έτοιμη να επέμβει στις εξελίξεις στην Ευρώπη βρίσκεται η Ουάσιγκτον, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος έχει ενεργοποιήσει μία ομάδα διαχείρισης κρίσης, η οποία στελεχώνεται από άτομα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και από στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ξεκάθαρη εντολή από τον Μπαράκ Ομπάμα και βρίσκεται σε επιφυλακή για το επόμενο 48ωρο, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια εμπλοκή μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Με άλλα λόγια. Εάν η Γερμανία συνεχίσει τις τρέλες θα βρεθεί αντιμέτωπη στα ίσια με τους Αμερικανούς. Το Βερολίνο εάν συνεχίσει να απειλεί τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ θα υποστεί συνέπειες.

Ήδη υπήρξε η πρώτη επικοινωνία του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ, Τζακ Λιου με τον Αλέξη Τσίπρα για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σταύρος Θεοδωράκης σε FAZ: Είμαι έτοιμος να κυβερνήσω!

Συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη το δράμα του Σταύρου Θεοδωράκη που σε μία μόνο συνέντευξη σε γερμανικό έντυπο κατάφερε και να θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός και να πει πως δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει στην Ελλάδα όσο κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και να συγκρίνει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χρυσαυγίτες, και να δηλώσει αριστερός, και να πει ότι η Ευρώπη δεν ήξερε τι να κάνει, και να ποντάρει στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο υπέρτατος ηγέτης του Ποταμιού υποστήριξε πως τα πράγματα δεν είναι άσπρα-μαύρα, Τσίπρας ή χάος. Υπάρχει και το Ποτάμι, για το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είπε και πολλά πράγματα, πέραν της αποκλειστικής πληροφορίας πως: «Τα πράγματα στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν διαφορετικά».

Αυτή η βαρυσήμαντη δήλωση ενισχύθηκε από την εξίσου σημαντική πληροφορία που δόθηκε στο αναγνωστικό κοινό της Γερμανίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόκειται για «έναν από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της χώρας έως το 2014» και «ελπίδα ανανέωσης της ελληνικής πολιτικής σκηνής». Δεν ήθελε και πολύ για να πάρει φόρα ο αρχηγός του Ποταμιού.

Έχοντας μαντικές ικανότητες, ο γνωστός δημοσιογράφος έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από την κακή ελληνική κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ακόμα και αν καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς, πολύ σύντομα η παρούσα κυβέρνηση θα βρεθεί και πάλι σε τροχιά ρήξης με τους εταίρους».

Πετώντας στα σύννεφα, ο ηγέτης του Ποταμιού προπσπάθησε να εξηγήσει στους Γερμανούς τι συμβαίνει κάτω στην Ελλάδα: «το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες πολιτικοί πειραματίζονται με το πώς θα είναι να πέφτει κανείς σε γκρεμό».

Συνέχισε δε τον εξαιρετικά θορυβώδη συλλογισμό του, υποθέτοντας πως οι Έλληνες πολιτικοί «ίσως να πιστεύουν ότι την τελευταία στιγμή, κάποιο μαγικό χέρι, θα εμποδίσει την πτώση». Προφανώς, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει ακουστά το αόρατο χέρι που καθοδηγεί τους ανθρώπους στην επιδίωξη του ατομικού συμφέροντος, κάτι που φάνηκε από την αμέσως επόμενη κουβέντα του: «Προσωπικά, δεν πιστεύω στη μαγεία κι έτσι αποφάσισα να ιδρύσω ένα κόμμα, το οποίο έχει την κατεύθυνση της λογικής, είναι φιλοευρωπαικό και προοδευτικό».

Ακόμα κι έτσι, ο γνωστός δημοσιογράφος δήλωσε έτοιμος να υποστηρίξει στο ελληνικό κοινοβούλιο προτάσεις που θα είναι προς όφελος της χώρας. Αποδεικνύοντας μεγαθυμία, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «θα βοηθήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κάτι καλό για τη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχόταν να γίνει μέρος αυτής της κυβέρνησης συνασπισμού».

Στο πλαίσιο αυτής της βοήθειας, προεξόφλησε την αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα, καταθέτοντας στο γερμανικό κοινό την υποψηφιότητά του: «Έχουμε ομάδα διαπραγμάτευσης που αποτελείται από σημαντικούς ανθρώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα τα καταφέρουμε!». (Πάλι καλά που δεν είπε «Μπορούμε/Podemos»).

Για να πείσει ακόμα περισσότερο για τις ευγενικές του προθέσεις, ο ηγέτης – ελπίδα χαρακτήρισε εξτρεμιστές τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή λένε για τους Ευρωπαίους δανειστές ότι «μας πίνουν το αίμα, πρέπει να μας δώσουν τα λεφτά που μας χρωστάνε πίσω, όλα είναι μέρος ενός σχεδίου να μας κάνουν σκλάβους».

Δεν έμεινε, όμως, εκεί, καθώς συνέκρινε ευθέως μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και μέρος των ΑΝΕΛ με «τους φασίστες της Χρυσής Αυγής», ενισχύοντας το διατυπωμένο αίτημα της τρόικας εσωτερικού για εκλογή άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή (όπου ο ίδιος θα είναι ρυθμιστής των πάντων). Αναμένουμε με αγωνία την επόμενη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη που θα ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμφωνία με τους δανειστές, τηρώντας όλες τις κόκκινες γραμμές τους.

Διαβάστε μεταφρασμένο το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, που εμφανίστηκε πρόσφατα στην Ελληνική Πολιτική σκηνή, προσφέρει ρεαλιστικές προτάσεις και αντιμετωπίζει σκληρά τον Πρωθυπουργό.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, η ελπίδα ανανέωσης της ελληνικής πολιτικής σκηνής, αντιτίθεται στην ισχύουσα για πολλούς άποψη ότι οι Ευρωπαίοι είχαν ως μοναδική επιλογή είτε την επιλογή Τσίπρα, είτε το χάος. Το νέο κίνημα, το Ποτάμι, έχει ως στόχο, εν ευθέτω χρόνω, να κυβερνήσει την Ελλάδα. «Τα πράγματα στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν διαφορετικά», είναι το πιστεύω του Ιδρυτή και Προέδρου του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη, ενός από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της χώρας έως το 2014.

Παρόλο που το Ποτάμι ιδρύθηκε επί ημερών Πρωθυπουργίας Σαμαρά, δεν χαρίζεται ούτε στον αριστερό Τσίπρα, όσον αφορά την κριτική.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ακόμα και αν καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς, πολύ σύντομα πάλι η παρούσα κυβέρνηση θα βρεθεί σε τροχιά ρήξης με τους εταίρους».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και ότι επηρρεάζεται από τις απόψεις των μελών του κόμματος στην Αθήνα. Ο τρόπος με τον οποίον εκφράζονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δε διαφέρει σε τίποτα από αυτόν των εξτρεμιστών.

«Κάνουν αναφορές για τους Ευρωπαίους εταίρους μας όπως : Μας πίνουν το αίμα, πρέπει να μας δώσουν τα λεφτά που μας χρωστάνε πίσω, όλα είναι μέρος ενός σχεδίου να μας κάνουν σκλάβους. Όταν ακούσει κανείς τέτοιες δηλώσεις, μπορεί να είναι σίγουρος ότι προέρχονται είτε από φασίστες της Χρυσής Αυγής, είτε από την δεξιά πτέρυγα των ΑΝΕΛ είτε από τη λαϊκίστικη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες πολιτικοί πειραματίζονται με το πώς θα είναι να πέφτει κανείς σε γκρεμό. Ίσως να πιστεύουν ότι την τελευταία στιγμή, κάποιο μαγικό χέρι, θα εμποδίσει την πτώση. Προσωπικά, δεν πιστεύω στη μαγεία κι έτσι αποφάσισα να ιδρύσω ένα κόμμα, το οποίο έχει την κατεύθυνση της λογικής, είναι φίλο-ευρωπαικό και προοδευτικό», λέει ο Θεοδωράκης.

Δηλώνει επίσης έτοιμος να υποστηρίξει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προτάσεις που θα είναι προς όφελος της χώρας.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κάτι καλό για τη χώρα, εάν ερωτηθούμε και πειστούμε, θα βοηθήσουμε», λέει ο Θεοδωράκης. «Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα δεχόμασταν να γίνουμε μέρος αυτής της κυβέρνησης συνασπισμού».

Παρόλο που είναι αριστερός στην ψυχή, εντούτοις ουδεμία σχέση έχει με τις κομμουνιστικές και λαϊκίστικες νοοτροπίες των κυβερνώντων. «Η οικονομική κρίση προήλθε από εμάς. Δανειστήκαμε χρήματα και τα ξοδέψαμε, χωρίς να έχουμε οργανισμούς που να λειτουργούν . Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήξερε τι να κάνει με την Ελλάδα. Δεν είναι λύση να ρίξει κανείς την χώρα στα χέρια των τεχνοκρατών ή να μεταφέρει το προσχέδιο εξυγίανσης άλλων κρατών όπως η Αργεντινή, στην Ελλάδα».

Ακόμα και για το αμφιλεγόμενο Μνημόνιο όμως, έχει μία διαφορετική άποψη: «Αυτό καθαυτό το Μνημόνιο δεν επιβάλλει τη λιτότητα, μόνο η μετάφραση του περιεχομένου του. Οι Έλληνες πολιτικοί απέδωσαν λανθασμένα το Μνημόνιο και αντί να προχωρήσουν σε γρήγορες μεταρρυθμίσεις, προτίμησαν την επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας. Βέβαια, έχει και η Ευρώπη την ευθύνη της. Η Τρόικα άσκησε υπερβολική πίεση για μερικά εκατομμύρια που έλειπαν από τον Προϋπολογισμό, αλλά όχι την ίδια πίεση για το Κτηματολόγιο ή για το φορολογικό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης φιλοδοξεί να κάνει ριζικές αλλαγές. «Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα, δεν έχουμε πελατειακές σχέσης. Συνεργαζόμαστε με κόσμο από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με διαφορετική ιδεολογία, φιλελεύθερους, Σοσιαλδημοκράτες, Αριστερούς. Χρησιμοποιούμε τις ικανότητές τους, όχι για να ελέγξουμε το κράτος, αλλά για να βρούμε ιδέες και λύσεις που θα βοηθήσουν τους περισσότερους Έλληνες. Ξεκινάμε από την πηγή», τονίζει, κάνοντας σαφή παραβολή με το όνομα του κινήματος, το Ποτάμι, που με το καθάρειο νερό του θα καθαρίσει τις βρώμικες όχθες.

Τέλος, σχετικά με την προοπτική για την Ελλάδα, τονίζει: «Εάν ο Τσίπρας αποτύχει, είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ομάδα διαπραγμάτευσης που αποτελείται από σημαντικούς ανθρώπους σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Θα τα καταφέρουμε!».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

174 Έλληνες πολιτικοί του success story έβγαλαν τα λεφτά τους ενώ ήταν στην κυβέρνηση. Μάλλον δεν έβλεπαν την ανάπτυξη να έρχεται (πλήρης λίστα)


Η λίστα της Τράπεζας της Ελλάδας με τους 174 βουλευτές που έβγαλαν έξω τις περιουσίες τους.
Αυτή η λίστα είναι σημαντικότερη της Λαγκάρτ. Ζητούν...

απαντήσεις όλοι: εαν δηλαδή οι πολιτικοί μας νομίμως ή όχι ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ και πότε, εάν τα επαναπάτρισαν και πότε, αλλά και εάν τα επιτόκια στην Ελλάδα ήταν μικρότερα σε σχέση με τα έξω ή όχι και κατά πόσο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΛΙΣΤΑ 174 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ.
1. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 120.333,220 ΕΘΝΙΚΗ
2. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 667.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 153.000,000 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
3. ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 180.000,00 ΕΘΝΙΚΗ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 150.000,000 MARFIN
4. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΡΩ 67.677,420 EUROBANK
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 92.429,200 ALPHA
5.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΕΥΡΩ 151.500,000 ASPIS..
6. ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 50.000,000 MILENNIUM.
7. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 118.728,130 ΕΘΝΙΚΗ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 112.400,000 ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡ/ΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ ….
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 113.286,730 ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡ/ΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ
8. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 174.589,000 DEUTSCHE BANK
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 102.300,000 ΕΘΝΙΚΗ
9. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ – ΜΑΡΙΑ ΕΥΡΩ 58.899,850 ΕΘΝΙΚΗ
10. ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ (ΒΑΗΣ) ΕΥΡΩ 1.000.000,000 MILENNIUM
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ (ΒΑΗΣ) ΕΥΡΩ 195.580,000 ΕΘΝΙΚΗ
11. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 65.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
12. ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 100.828,000 ΕΘΝΙΚΗ
13. ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 56.262,770 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 1.462.840,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ 2.175.530,010
14. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΥΡΩ 145.000,000 ΜΕΤΡΗΤΑ
15. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 130.000,000 EUROBANK
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 500.000,000 EUROBANK
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 454.295,530 MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 500.000,000 MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 82.836,360 ΕΘΝΙΚΗ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 170.000,000 EUROBANK
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 54.000,000 MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 83.000,000 MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 209.000,000 MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 210.621,030 ΕΘΝΙΚΗ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 93.939,460 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 214.498,200 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
16. ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 56.738,960 ΚΥΠΡΟΥ
ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 58.426,860 ΚΥΠΡΟΥ
17. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 684.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
18. ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) ΕΥΡΩ 99.794,290 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) ΕΥΡΩ 400.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
19. ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΕΥΡΩ 201.283,870 MILENNIUM
ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΕΥΡΩ 52.147,930 ΕΘΝΙΚΗ
20. ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 250.972,130 ΕΘΝΙΚΗ
21. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 149.041,950 ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣ
22. ΓΑΛΗΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 60.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
23. ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 58.401,070 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 165.093,750 ΕΘΝΙΚΗ
24. ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΥΡΩ 61.578,890 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΥΖΥΓΟΣ USD 53.527,530 MARATHON BANK
25. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΡΩ 56.030,570 EUROBANK
26. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 160.000,000 ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣ
27. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΡΩ 150.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 100.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
28. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΕΥΡΩ 117.640,000 ΕΘΝΙΚΗ
29. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 74.794,910 ΕΘΝΙΚΗ
30. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 53.083,940 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 100.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
31. ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 48.382,960 ΕΘΝΙΚΗ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 51.757,440 ΚΥΠΡΟΥ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 55.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 200.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 11.485,090
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 1.209.306,000
32. ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 51.757,960 FIRST BUSINESS BANK
33. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 75.300,000 ALPHA
ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 82.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
34. ΔΗΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 68.944,700 ΕΘΝΙΚΗ
35. ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 120.000,000 EUROBANK
36. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ´ΑΝΝΑ ΕΥΡΩ 70.000,000 ING – FIDELITE
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ´ΑΝΝΑ ΕΥΡΩ 140.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ´ΑΝΝΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΕΥΡΩ 59.703,750 ΕΘΝΙΚΗ
37. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 85.739,850 ΕΘΝΙΚΗ
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 49.987,720 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
38. ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 93.602,000 EUROBANK
ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 124.168,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
39. ΈΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΥΡΩ 113.840,001 ΕΘΝΙΚΗ
40. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΡΩ 69.600,000 KBG ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
41. ΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΡΩ 142.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 109.060,000 MARFIN
42. ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 65.000,000 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
43.ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 48.200,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 56.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
44. ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΕΥΡΩ 53.901,550 ΕΘΝΙΚΗ
45. ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΕΥΡΩ 50.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
46. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 620.732,620 CITYBANK
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ USD 1.014.221,000 CITYBANK
47. ΚΑΪΛΗ ΕΥΔΟΞΙΑ (ΕΥΑ) ΕΥΡΩ 62.998,030 ΕΘΝΙΚΗ
48. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 75.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ USD 171.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 240.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
49. ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΕΥΡΩ 65.000,000 EUROBANK
50. ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΡΩ 111.933,690 EUROBANK
ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΡΩ 149.380,220 ΕΘΝΙΚΗ
51. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 140.600,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ USD 167.935,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 297.177,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 302.175,920 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 85.306,590 ΕΘΝΙΚΗ
52. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΚΟΙΝΟΣ) ΕΥΡΩ 91.422,980 ALPHA
53. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΚΟΙΝΟΣ) ΕΥΡΩ 112.198,450 ΕΘΝΙΚΗ
54. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 52.000,000 ALPHA
55. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 80.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
56. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 62.523,840 ATTICA
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 61.027,850 ΕΘΝΙΚΗ
57. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΡΩ 54.837,340 ΕΘΝΙΚΗ
58. ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 62.210,780 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
59. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΕΥΡΩ 50.247,640 ΕΘΝΙΚΗ
60. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΌΛΓΑ ΕΥΡΩ 127.883,800 ΕΘΝΙΚΗ
61. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΡΩ 60.000,000 EUROBANK
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΡΩ 185.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 55.000,000 EUROBANK
62. ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 100.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 80.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 100.000,000 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΕΥΡΩ 300.158,000 KBG ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
63. ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ USD 50.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΕΥΡΩ 51.060,900 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΕΥΡΩ 87.800,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
64. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 51.158,430 ΕΘΝΙΚΗ
65. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ USD 48.061,220 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 68.512,890 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 73.700,580 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 74.313,570 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
66. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 112.717,360 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 85.407,990 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 237.952,430 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
67. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 107.000,000 BNP PARIS BAS FORTIS (ΒΕΛΓΙΟ)
68. ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 55.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
69. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 50.466,000 EUROBANK
70. ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 57.664,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 124.963,620 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 70.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
71. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΡΩ 50.000,000 MILENNIUM
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΡΩ 135.014,700 ΚΥΠΡΟΥ
72. ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΡΩ 300.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
73. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 59.245,000 ΕΘΝΙΚΗ
74. ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΕΥΡΩ 220.000,000 BNP PARIS BAS FORTIS
ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΕΥΡΩ 122.200,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 120.000,000 BNP PARIS BAS FORTIS
ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 160.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
75. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 412.747,880 EUROBANK
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 162.366,000 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 354.010,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 178.191,230 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 176.837,000 ALPHA
76. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΥΡΩ 93.683,460 ALPHA
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΥΡΩ 267.085,000 ING ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 49.214,000 ALPHA
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 112.886,000 MARFIN
77. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 60.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 60.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
78. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΥΡΩ 70.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
79. ΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 49.924,900 ΕΘΝΙΚΗ
80. ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΡΩ 87.997,380 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
81. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 84.835,650 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 48.500,000 EUROBANK
82. ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ “ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 66.518,780 ALPHA
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ “ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 50.537,850 ΕΘΝΙΚΗ
83. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΡΩ 180.000,000 ΕΓΝΑΤΙΑ
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 60.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
84. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΡΩ 65.365,620 ALPHA
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΡΩ 84.300,000 ΕΘΝΙΚΗ
85. ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 62.611,440 EUROBANK
ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 85.599,450 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 260.125,000 ΕΘΝΙΚΗ
86. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΥΡΩ 280.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
87. ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 166.000,000
88. ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΕΥΡΩ 171.444,140 EUROBANK
89. ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΡΩ 108.510,070 ALPHA
ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΡΩ 77.126,121 ΕΘΝΙΚΗ
90. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) USD 512.720,280 ALPHA
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΕΥΡΩ 857.461,000 DEUTSCHE BANK
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΕΥΡΩ 549.723,300 EUROBANK
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΕΥΡΩ 182.289,680 HYQOVEREINS BANK
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΕΥΡΩ 112.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ USD 131.169,270 HSBC
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ USD 89.184,960 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
91. ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΡΩ 80.000,000 KBG ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
92. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 65.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
93. ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΡΩ 65.301,370 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 65.222,020 ΕΘΝΙΚΗ
94. ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΡΩ 93.428,280 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 75.458,460 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
95. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΧΟΝΔΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ GBP 70.700,000 BOUTTS
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΧΟΝΔΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΥΡΩ 77.647,760 PROBANK
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΧΟΝΔΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΥΡΩ 60.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
96. ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 90.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 160.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 70.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
97. ΝΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 250.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
98. ΝΑΣΙΩΚΑΣ ´ΕΚΤΟΡΑΣ ΕΥΡΩ 147.419,000 ΕΘΝΙΚΗ
99. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 150.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
100. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 83.450,570 ΕΘΝΙΚΗ
101. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΕΡΑ) ΕΥΡΩ 100.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
102. ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΕΥΡΩ 85.237,001 ALPHA
ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΕΥΡΩ 150.000,001 ALPHA
ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΕΥΡΩ 550.000,001 ALPHA
ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΕΥΡΩ 125.624,001 SOCIETE GENERALE
103. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 100.516,330 ΕΘΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΕΥΡΩ 100.516,330 ΕΘΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 100.516,330 ΕΘΝΙΚΗ
104. ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 69.650,000 EUROBANK
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 122.407,420 ΕΘΝΙΚΗ
105. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 52.094,780 MILENNIUM
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΥΡΩ 462.000,000 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
106. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 51.835,960 ΕΘΝΙΚΗ
107. ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΡΩ 52.361,450 CITYBANK
108. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 1.353.499,510 EUROBANK
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 183.974,030 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 101.305,040 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
109. ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 215.869,310 ΕΘΝΙΚΗ
110. ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΈΛΕΝΑ) USD 58.000,000 ALPHA
111. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 93.000,000 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 81.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 93.000,000 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
112. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΈΛΣΑ) ΕΥΡΩ 250.000,000 ALPHA
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΈΛΣΑ) ΕΥΡΩ 150.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
113. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 136.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 240.600,000 ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡ/ΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ
114. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΕΥΡΩ 65.001,580 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
115. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 317.967,330 ALPHA
116. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΥΡΩ 193.382,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΥΡΩ 230.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
117. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΩ ΕΥΡΩ 86.217,280 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
118. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 51.435,490 ΕΘΝΙΚΗ
119. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 50.000,000 ALPHA
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 51.000,000 MARFIN
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 48.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
120. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 60.955,580 MILENNIUM
121. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 125.811,290 ALPHA
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 366.770,780 EUROBANK
122. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΡΩ 263.728,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ USD 357.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
123. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 83.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 86.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 51.000,000 MARFIN
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 83.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 86.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
124. ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 81.884,000 ALPHA
ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ USD 105.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
125. ΠΟΔΗΜΑΤΑ ΆΝΝΥ ΕΥΡΩ 55.000,000 ING
126. ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΩ 154.815,000 ING ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΩ 65.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
127. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 244.000,000 EUROBANK
128. ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΣΥΛΒΑΝΑ ΕΥΡΩ 204.703,410 ING
ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΣΥΛΒΑΝΑ ΕΥΡΩ 54.025,060 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΣΥΛΒΑΝΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 60.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
129. ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ ΕΥΡΩ 253.862,140 EUROBANK
ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ ΕΥΡΩ 329.466,790 MARFIN
130. ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 203.165,980 ΕΘΝΙΚΗ
131. ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΕΥΡΩ 225.300,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
132. ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΕΥΡΩ 90.000,000 ING ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΕΥΡΩ 87.275,620 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 49.929,440 ΕΘΝΙΚΗ
133. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΡΩ 81.366,900 EUROBANK
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ GBP 173.686,260 EUROBANK
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΡΩ 65.597,500 ING
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 57.137,700 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 61.998,410 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
134. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΥΡΩ 285.467,000 KBG ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
135. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΥΡΩ 100.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΥΡΩ 265.776,190 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 55.180,000 ALPHA
136. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΡΩ 120.819,810 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 198.537,020 INVESTMENT BANK OF GREECE
137. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΥΡΩ 80.695,750 HSBC
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 213.356,000 ALPHA
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 120.072,000 EUROBANK
138. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΕΥΡΩ 187.706,250 ALPHA
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΕΥΡΩ 400.000,000 EUROBANK
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΕΥΡΩ 130.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΕΥΡΩ 102.613,350 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
139. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΡΩ 190.000,000 MARFIN
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΕΥΡΩ 165.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
140. ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 75.000,000 EUROBANK
141. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 60.000,000 ING
142. ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΡΩ 80.000,000 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 115.000,000 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
143. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΕΥΡΩ 235.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
144. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 117.017,760 EUROBANK
ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 60.051,450 ΕΘΝΙΚΗ
ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 62.719,870 ΕΘΝΙΚΗ
145. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 170.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
146. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΩ 58.902,001 ΕΘΝΙΚΗ
147. ΤΖΑΒΕΛΑ ΦΕΡΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩ 75.000,000 EUROBANK
148. ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 70.000,001 ALPHA
149. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 64.523,490 ΕΘΝΙΚΗ
ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 54.437,000 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
150. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΡΩ 50.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 50.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
151. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΡΩ 143.202,000 PROBANK
152.ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΩ 158.888,940 ΕΘΝΙΚΗ
153. ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 56.111,581 ΕΘΝΙΚΗ
154. ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΕΥΡΩ 80.000,000 ALPHA
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΕΥΡΩ 300.000,000 ALPHA
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΕΥΡΩ 370.000,000 ALPHA
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΕΥΡΩ 50.000,200 EUROBANK
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΕΥΡΩ 125.000,000 EUROBANK
155. ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΥΡΩ 105.511,280 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
156. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 160.040,271 ING
157. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 71.723,000 ΕΘΝΙΚΗ
158. ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 101.534,000 ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 102.735,000 ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 55.088,000 ΕΘΝΙΚΗ
159. ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩ 153.124,820 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
169. ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 51.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
170. ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΡΩ 65.185,890 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
171. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΥΡΩ 70.751,080 ΕΘΝΙΚΗ
172. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 62.000,000 ALPHA
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 105.000,000 ING ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 53.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
173. ΧΡΙΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΕΥΡΩ 359.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
174. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 90.000,000 ING
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 341.724,000
175. ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΕΥΡΩ 148.319,570 ΕΘΝΙΚΗ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΕΥΡΩ 200.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 107.221,080 ΕΘΝΙΚΗ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 120.000,000 ΕΘΝΙΚΗ

ΠΗΓΗ:

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε απελπισία το Βερολίνο – Δέχεται επίθεση των ΗΠΑ μέσω Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας


Το παιχνίδι είναι πολιτικό και μάλιστα γεωπολιτικό. Διαβάστε τι παίζεται και δεν σας το μεταδίδει κανένας ανίδεος τηλεοπτικός «σχολιαστής».

Η Γερμανία «τελειώνει» γιατί έχει αποδειχθεί τόσο στην ελληνική όσο και στην ουκρανική κρίση ανίκανη να διαχειριστεί τα πράγματα.

Οι ΗΠΑ μοιράζουν στα 3 την Ευρώπη. Η δυτική υπό γαλλική ηγεμονία, η ανατολική υπό πολωνική και η ανατολική Μεσόγειος – Βαλκάνια υπό Ελληνοϊσραηλινή.

Η Γερμανία θα απομονωθεί για να παράγει BMW και πλυντήρια. Μέχρι εκεί. Θα είναι το εργοστάσιο της Ευρώπης, ποτέ ξανά όμως η ηγέτης της Ευρώπης.

Ο Σόιμπλε θα χτυπήσει την Ελλάδα όσο πιο σκληρά μπορεί, να σώσει το Ράιχ, σε έναν πόλεμο που τον έχει ήδη χάσει…

Στους νέους ρόλους ο Αλέξης Τσίπρας, εάν θέλει να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας, οφείλει να μετασχηματιστεί σε έναν δημοκράτη σοσιαλιστή ηγέτη και να δουλέψει σκληρά όχι τόσο ως προς την εφαρμογή του μνημονίου, όσο προς την υλοποίηση του νέου γεωστρατηγικού σχεδιασμού.

Η διάσπαση της Ευρώπης, μετά την φινλανδική βόμβα, είναι μια πραγματικότητα.

Οι χώρες του νότου, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος (με τις πλάτες των ΗΠΑ) το ένα μέτωπο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση μέτρων της Ελλάδας που ψηφίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου συντάχθηκε από Γάλλους ειδικούς υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Αυτά είναι τα γεωπολιτικά παιχνίδια που αδυνατούν να κατανοήσουν οι μικρονοϊκοί και παρανοϊκοί του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «όχι» ή «παρών», αλλά και η παντελώς αμόρφωτη ελληνική δημοσιογραφία.

Η Ισπανία του γερμανόδουλου Ραχόι δεν έχει πάρει ακόμα θέση.

Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί έχουν «ταμπουρωθεί» με τα ξαδέλφια τους, Ολλανδούς και Φινλανδούς και τους συμμάχους τους από την εποχή του Χίτλερ, Σλοβακία και Βαλτικές χώρες.

Οι υπόλοιποι είναι στη μέση, παρακολουθώντας «άφωνοι» τη σύγκρουση από Ελλάδας – Γερμανίας, να γίνεται πλέον Γαλλίας – Γερμανίας και για να είμαστε ειλικρινείς ΗΠΑ – Γερμανίας.

Ο Σόιμπλε δίνει αγώνα για να κρατήσει τη Γερμανία ηγέτιδα δύναμη της Ε.Ε. αφού έχει αντιληφθεί ότι οι Γάλλοι πήραν το πράσινο φως από τις ΗΠΑ να «βαρέσουν». Απειλεί την Ελλάδα με Grexit, ο στενόμυαλος, ενώ όλη η παραδοσιακή Δύση έχει συνταχθεί εναντίον του.

Στριμωγμένες στη γωνία οι γερμανικές φυλές και τα υποτελή τους ανατολικοευρωπαϊκά κρατίδια, έβαλαν ένα ναζιστικό κόμμα στη Φινλανδία, που συμμετέχει στην κυβέρνηση, να απειλήσει με πτώση της φινλανδικής κυβέρνησης εάν συμφωνήσει σε βοήθεια της Ελλάδας.

Αποτέλεσμα, το Eurogroup να «τορπιλιστεί» επειδή ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι δεν έχει πλέον εξουσιοδότηση να συμμετέχει. Εάν το μέτωπο του νότου κρατήσει δυνατά, με τις πλάτες των ΗΠΑ, οι Γερμανοί θα πάθουν μεγάλη ζημιά. Αυτά είναι τα νεώτερα από το… μέτωπο.
Υ.Γ. Επειδή κάποιοι αναγνώστες έχουν απορίες από που αντλούμε την πληροφόρηση, παραθέτουμε την έκθεση του γνωστού αμερικανικού ινστιτούτου Stratfor.
Καλή ανάγνωση…


Το αμερικανικό ινστιτούτο Stratfor προσπάθησε να κάνει μια προβολή του κόσμου μας στο μέλλον -δηλαδή, στο 2025.

Μια εκτίμηση η οποία κάνει λόγο για την ύπαρξη όχι μιας Ευρώπης, αλλά… τεσσάρων: της δυτικής, της ανατολικής, των σκανδιναβικών χωρών και των βρετανικών νήσων!

Πρόκειται, πάντα σύμφωνα με τους συντάκτες του Stratfor, για οικονομικές και πολιτικές ζώνες οι οποίες ναι μεν θα διατηρούν δεσμούς μεταξύ τους, ωστόσο αυτοί θα είναι πολύ πιο χαλαροί από ό,τι σήμερα, στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της ζώνης του ευρώ.

Κι όλα αυτά, στο πλαίσιο ενός κόσμου ο οποίος, «σε δέκα χρόνια από σήμερα θα είναι ένα πολύ πιο επικίνδυνο μέρος για να ζει κανείς, με την αμερικανική ισχύ να εξασθενεί και άλλες χώρες με εξέχουσα θέση να αντιμετωπίζουν μια περίοδο χάους και αποδυνάμωσης».
Γερμανία σε κρίση, Πολωνία σε άνοδο

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να επιβιώσει, με κάποιο τρόπο, όμως σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο θα κυριαρχούν, πρωτίστως, οι διμερείς ή οι περιορισμένης έκτασης πολυμερείς σχέσεις, οι οποίες δεν θα καλύπτουν ευρύ φάσμα, ενώ δεν θα είναι δεσμευτικές (…) Ορισμένες χώρες είναι πιθανό να διατηρήσουν μια κάποια ιδιότητα μέλους σε μια ριζικά αλλαγμένη Ε.Ε., όμως δεν θα είναι αυτό που θα σφραγίζει την ταυτότητα της Ευρώπης».

Αυτά αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, το Stratfor στην πρόγνωσή του για την επόμενη δεκαετία, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η ευρωπαϊκή ενότητα έμοιαζε να αντιπροσωπεύει μια ιστορική δύναμη την οποία δεν μπορούσε κανείς να ανακόψει».

Φαίνεται, όμως, ότι η κρίση που ξέσπασε το 2008 στον πλανήτη, με την κατάρρευση της αμερικανικής Lehman Brothers, για να συνεχιστεί φτάνοντας να πλήξει τους ίδιους τους πυλώνες της «ευρωπαϊκής ενοποίησης», έχει αλλάξει ριζικά τις ισορροπίες και έχει καταρρίψει μύθους και θέσφατα πολλών δεκαετιών. Η σημερινή εικόνα μοιάζει να είναι απολύτως προσωρινή και μεταβατική, προς ένα νέο σύστημα ισορροπιών, το οποίο κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει απολύτως πώς θα είναι. Ακόμη και οι ισχυροί και κυρίαρχοι δεν μπορούν να θεωρούν δεδομένη τη θέση τους -με πρώτη και καλύτερη τη Γερμανία.

Όπως σημειώνει, άλλωστε, το αμερικανικό ινστιτούτο, «αναμένουμε ότι η Γερμανία θα αντιμετωπίσει σοβαρές οικονομικές αναταράξεις και ανατροπές μέσα στην επόμενη δεκαετία», καθώς η εξαρτώμενη από τις εξαγωγές οικονομία της είναι η περισσότερο ωφελημένη από την ενιαία αγορά της Ευρώπης, όμως θα είναι και ο μεγάλος χαμένος από την επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και το εντεινόμενο ρεύμα του Ευρωσκεπτικισμού.

Από την άλλη, οι αναλυτές χαρακτηρίζουν την Πολωνία ως την αναδυόμενη ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία «θα βρεθεί στο επίκεντρο της οικονομικής ανάπτυξης, με παράλληλη διεύρυνση της πολιτικής της επιρροής». Έτσι αιτιολογεί, μάλιστα, η έκθεση το αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν οι ΗΠΑ όσον αφορά την εμβάθυνση των σχέσεών τους με την Πολωνία, με στόχο την οικοδόμηση μιας στρατηγικής συμμαχίας, ανάλογης με εκείνη η οποία υπάρχει ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο.
Η Deutsche Welle γράφει: Ρήγμα Γερμανίας – Γαλλίας λόγω Ελλάδας


Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν φαίνεται να συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις ως προς τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, γεγονός που γίνεται πιο εμφανές τις τελευταίες μέρες, αναφέρει η Deutsche Welle σε ρεπορτάζ της.

Όταν πριν από μια εβδομάδα έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η καγκελάριος αποφάσισε να μεταβεί την επόμενη μέρα στο Παρίσι για να διαπραγματευτεί με τον Φρανσουά Ολάντ, τον σημαντικότερο εταίρο του Βερολίνου σε καλές και κακές στιγμές και πρόεδρο της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας της ευρωζώνης. Αυτές τις μέρες και ιδιαίτερα σήμερα αποκαλύφθηκε ο λόγος της σπουδής: Μέρκελ και Ολάντ δεν βλέπουν την ελληνική κρίση μέσα από το ίδιο πρίσμα.
Διαφορές στην κοινή γνώμη των δύο χωρών

Ενώ ο Φρανσουά Ολάντ ήταν ο πρώτος που από την περασμένη Παρασκευή επαίνεσε ως σοβαρές τις νέες ελληνικές προτάσεις, η Άνγκελα Μέρκελ προτίμησε να σιωπήσει και το γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών να χαρακτηρίσει ανοιχτή την έκβαση του σημερινού Eurogroup. Η επιφυλακτικότητα των Γερμανών έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση προτείνει μεταρρυθμίσεις που αφορούν περισσότερο την τετράμηνη παράταση του προγράμματος, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εντελώς νέο πρόγραμμα διάρκειας 3 χρόνων.

Οι δύο ηγέτες στις αποφάσεις τους έχουν να λάβουν υπόψη τους επίσης ένα αριθμό παραγόντων. Καταρχήν την κοινή γνώμη που είναι διαφορετική στις δύο χώρες. Στη Γαλλία είναι ισχυρή η έννοια της αλληλεγγύης προς τους Έλληνες στις τάξεις των κυβερνώντων σοσιαλιστών και περιμένουν από τον Ολάντ να την επιδείξει. Αντίθετα στη Γερμανία επικρατεί έντονη επικριτική διάθεση και η πλειοψηφία απορρίπτει νέα χρηματοδοτική βοήθεια προς τους Έλληνες, όπως φαίνεται άλλωσε και μέσα από τις στήλες και τις κατά καιρούς καμπάνιες της λαϊκής εφημερίδα Bild. Η τάση αυτή αντικατοπτρίζεται και στην σκλήρυνση του τόνου στις πρόσφατες δηλώσεις του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος προειδοποίησε την Αθήνα να μην στηρίζει την πολιτική της στα λεφτά των γερμανών φορολογουμένων.
Διαφορετικοί κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί σε Γαλλία και Γερμανία

Αλλά και οι διαδικασίες στα κοινοβούλια των δύο χωρών είναι διαφορετικές. Στη Γαλλία ο Ολάντ δεν έχει πρόβλημα να περάσει το νέο πακέτο από την Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης, αντίθετα στη Γερμανία οι διαδικασίες στο πλαίσιο του ESM είναι αυστηρότερες από ό,τι τα προηγούμενα πακέτα. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε πρέπει να λάβουν από τη Bundestag εντολή για να διαπραγματευτούν και οι βουλευτές διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν τη χορήγηση κάθε βοήθειας. Η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανικών Koμμάτων (CDU/CSU), στην οποία υπάρχουν πολλοί επικριτές της ελληνικής διάσωσης πρέπει να πειστούν ότι και οι δύο διαπραγματεύτηκαν σκληρά.

Τέλος, η τρίτη διαφορά Γαλλίας και Γερμανίας έχει να κάνει με τη γενικότερη δημοσιονομική φιλοσοφία τους. Η Γαλλία λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού της και της παρεμβατικής πολιτικής της δεν έχει «αλλεργία» απέναντι στα χρέη. Αντίθετα στη Γερμανία επικρατεί το δόγμα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Οι περισσότεροι γάλλοι οικονομολόγοι και πολιτικοί αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την πολιτική της αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει έχει επιβάλει η Γερμανία στην ευρωζώνη. Γι αυτό και σε κυβερνητικούς κύκλους των Παρισίων αντιμετωπίζουν μια περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους με λιγότερο δέος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άγρια κόντρα Ντράγκι – Σόιμπλε στο Eurogroup για την Ελλάδα

Στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας θα επαναληφθούν οι εργασίες του Eurogroup οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπησαν με επεισοδιακό τρόπο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της διακοπής ήταν η ένταση που επικράτησε κάποια στιγμή ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός διέκοψε φανερά εκνευρισμένος τον Μάριο Ντράγκι την στιγμή που αναφερόταν στο ελληνικό πρόβλημα λέγοντας του σε έντονο ύφος: «Μην με περνάς για ανόητο».

Θέλοντας εμφανώς να αποκλιμακώσει την ένταση ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την ίδια στιγμή ότι η συνεδρίαση θα διακοπεί και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12 μμ ώρα Ελλάδας.

Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι η συζήτηση γενικώς ήταν έντονη και ότι υπήρξαν μερικές χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες δεν έδειξαν καμία διάθεση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ότι εκτός από την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα τακτική Σύνοδο του Eurogroup, κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Ως τότε θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από την Βουλή των Ελλήνων νομοθετικές πράξεις σχετικές με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τον ΦΠΑ στην Ελλάδα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την εκβιαστική ψήφιση 6 νομοσχεδίων μέχρι την Τετάρτη ζητούν οι δανειστές - Συνέχεια ζητούν παραπάνω μέτρα...

Οι δανειστές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα, να νομοθετήσει τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις της νέας συμφωνίας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία

Αυτό αναφέρει και ο δημοσιογράφος του SkyNews Εντ Κόνγουεϊ και μάλλον αποτυπώνει την πραγματικότητα

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, πως το Eurogroup απαιτεί από την Ελλάδα να νομοθετήσει διάφορες μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, για παράδειγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι εταίροι φέρονται να ζητούν από τη κυβέρνηση να καταθέσει τα παρακάτω νομοσχέδια:

Νέο καθεστώς στο ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, κατάργηση των μονοπωλίων, "πάγωμα" όλων των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Το ζήτημα είναι ότι συνέχεια ζητούν νέα πράγματα και χρησιμοποιούν τα "σκυλιά" των βαλτικών χωρών και γενικότερα των πρώην κομμουνιστικών χωρών για να απειλούν ότι θα μπλοκάρουν την συμφωνία.

Οι πάντες παραδέχονται ότι το πακέτο των μέτρων των 12,5 δισ. ευρώ οδηγούν σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και σε βέβαιη έξοδο από το ευρώ.

Τουλάχιστον ας κερδίσουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για να γίνει συντεταγμένα η έξοδος από την ευρωζώνη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στίγκλιτς: Τελικά δεν φταίει που δεν εφαρμόστηκαν κατά γράμμα τα μέτρα, φταίνε τα εφαρμοζόμενα μέτρα


Με άρθρο-παρέμβαση του που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Time, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς ζητά την άμεση εμπλοκή της Ουάσινγκτον για τη διάσωση της Ελλάδας. (Μετάφραση: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος)

Ολόκληρο το άρθρο του Τζόζεφ Στίγκλιτς έχει ως εξής

Κι ενώ η ελληνική εποποιία συνεχίζεται, πολύ ήταν εκείνοι που θαύμασαν το θράσος της Γερμανίας. Η χώρα αυτή, με πραγματικούς όρους, έλαβε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα οικονομικής σωτηρίας και μείωση του χρέους στην Ιστορία αλλά και άνευ όρων βοήθεια από τις ΗΠΑ, μέσω του Σχεδίου Μάρσαλ.

Κι όμως, η Γερμανία εξακολουθεί να αρνείται ακόμη και την ανακούφιση από το χρέος. Πολλοί, επίσης, θαύμασαν το πώς η Γερμανία τα κατάφερε τόσο καλά στο παιχνίδι της προπαγάνδας, πουλώντας μια εικόνα ενός κράτους που έχει αποτύχει εδώ και καιρό και αρνείται να συμφωνήσει με τις ελάχιστες απαιτούμενες συνθήκες σε αντάλλαγμα για γενναιόδωρη βοήθεια.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο: από τα μέσα της δεκαετίας του '90 κι ως το ξεκίνημα της κρίσης, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμό μεγαλύτερο από το μέσο όρο ανάπτυξης της ΕΕ (3,9% έναντι 2,4%). Οι Έλληνες ενστερνίστηκαν τη λιτότητα, περικόπτοντας δαπάνες και αυξάνοντας τη φορολογία. Μάλιστα, πέτυχαν ένα πρωτογενές πλεόνασμα (ήτοι, τα έσοδα από τους φόρους υπερέβησαν τις δαπάνες εξαιρούμενων των πληρωμών των τόκων) και η δημοσιονομική τους θέση θα ήταν στ' αλήθεια εντυπωσιακή, εάν δεν έπεφταν σε ύφεση. Η ύφεσή τους - 25% μείωση του ΑΕΠ και 25% ανεργία με την ανεργία των νέων να αγγίζει διπλάσιο ποσοστό - συνέβη επειδή έκαναν ακριβώς ό,τι τους είχε απαιτηθεί και όχι επειδή απέτυχαν να υλοποιήσουν όλα αυτά. Αυτή ήταν η προβλέψιμη αλλά και η προβλεπόμενη απάντηση στη λιτότητα.

Το ερώτημα πλέον είναι το εξής: Τι ακολουθεί, εάν υποθέσουμε (όπως μοιάζει περισσότερο από ποτέ πιθανό) ότι τους πετούν έξω από το ευρώ; Είναι πιθανό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αρνηθεί να κάνει τη δουλειά της - όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, θα έπρεπε να κάνει ό,τι υποτίθεται πως πρέπει να κάνει κάθε κεντρική τράπεζα, να ενεργήσει, δηλαδή, ως δανειστής της ύστατης λύσης. Κι αν αρνείται να το κάνει αυτό, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να δημιουργήσει ένα παράλληλο νόμισμα. Η ΕΚΤ έχει ήδη αρχίσει να σφίγγει τον κλοιό, κάνοντας την πρόσβαση σε κεφάλαια όλο και πιο δύσκολη.

Δεν είναι αυτό το τέλος του κόσμου: τα νομίσματα έρχονται και φεύγουν. Το ευρώ δεν είναι παρά ένα πείραμα 16 ετών, κακοσχεδιασμένο και προορισμένο να μην δουλέψει - σε μια κρίση το χρήμα ρέει από τις τράπεζες μιας αδύναμης χώρας προς τις ισχυρές, οδηγώντας σε απόκλιση. Το ΑΕΠ σήμερα είναι κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με εκεί που θα βρισκόταν, εάν είχε συνεχιστεί η σχετικά σεμνή αναπτυξιακή πορεία της Ευρώπης πριν το ευρώ. Πιστεύω ότι το ευρώ φταίει σε μεγάλο βαθμό για αυτή την τόσο απογοητευτική επίδοση.

Η διαχείριση της μετάβασης από το ευρώ στο ελληνικό ευρώ μπορεί να μην είναι εύκολη, αλλά η Αργεντινή και άλλες χώρες έδειξαν πώς μπορεί να γίνει. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες με το νέο νόμισμα, να συνεχίσει με τα capital controls, να περιορίσει τις τραπεζικές αναλήψεις και να διευκολύνει τη μεταφορά χρημάτων διαμέσου του τραπεζικού συστήματος από το ένα μέρος στο άλλο. Τα χρήματα εντός του τραπεζικού συστήματος θα υφίσταντο απομειώσεις (π.χ. η αξία του θα ήταν λίγο λιγότερη από τα μετρητά - στην περίπτωση της Αργεντινής, η απομείωση ήταν κατά λίγες ποσοστιαίες μονάδες λιγότερη για συνηθισμένες συναλλαγές). Οι συνταξιούχοι θα έπρεπε να λάβουν ειδική μεταχείριση.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα θα ξεκινούσε τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους: ακόμη και το ΔΝΤ λέει ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως αναγκαίο. Οι Έλληνες θα μπορούσαν να πάρουν ένα παράδειγμα από την Αργεντινή, ανταλλάσσοντας τρέχοντα ομόλογα με ομόλογα συνδεδεμένα με το ΑΕΠ, όπου οι πληρωμές αυξάνονται με τη ευημερία της Ελλάδας. Τέτοιου είδους ομόλογα ευθυγραμμίζουν τα κίνητρα μεταξύ χρεωστών και πιστωτών (σε αντίθεση με το τρέχον σύστημα, όπου η Γερμανία επωφελείται από τις αδυναμίες στην Ελλάδα).

Η Ελλάδα μπορεί εύκολα να επιβιώσει χωρίς τα κεφάλαια από το ΔΝΤ και την ευρωζώνη. Η Ελλάδα τα κατάφερε τόσο καλά ρυθμίζοντας την οικονομία της ώστε - εκτός του τι πληρώνει προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος της - έχει πλεόνασμα. Και δεν είναι καν εξαρτώμενη από το ΔΝΤ και την ευρωζώνη σε ό,τι αφορά το ξένο συνάλλαγμα: Τουλάχιστον προτού υποβληθεί στην ασφυξία από τους πιστωτές της, η Ελλάδα εμφάνιζε πλεόνασμα στον λογαριασμό της μεταξύ 1%-5%, εάν αποκλείσουμε τις εξαγωγές πετρελαιοειδών. (Αυτά που αγόραζε από το εξωτερικό ως εισαγωγές ήταν κατά 1% λιγότερα από αυτά που πωλούσε ως εξαγωγές). Ειδικά, εάν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν χαμηλές κι αν η χαμηλότερη νέα τιμή συναλλάγματός της προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και ενθαρρύνει τις εξαγωγές, τότε η χώρα θα ξεφύγει από την καταιγίδα.

Όταν η Αργεντινή αναδιάρθρωσε το χρέος της και το υποτίμησε, αναπτύχθηκε γοργά - ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο με εξαίρεση την Κίνα - από την έναρξη της κρίσης της και έως την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Κάθε χώρα είναι διαφορετική. Οικονομολόγοι συζητούν για το πόσο οι εισαγωγές και οι εξαγωγές ανταποκρίνονται σε αλλαγές ως προς την τιμή συναλλάγματος.

Η Αργεντινή επωφελήθηκε από μια μεγάλη αύξηση των εξαγωγών, συνέπεια της «έκρηξης» στις πωλήσεις των εμπορευμάτων. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες ομοιότητες: και οι δύο χώρες υφίσταντο ασφυξία λόγω λιτότητας. Και οι δύο χώρες, υπό τα προγράμματα του ΔΝΤ, είδαν ραγδαία αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας και υπέφεραν σε συγκλονιστικό βαθμό. Εάν η Αργεντινή είχε εξακολουθήσει την πολιτική λιτότητας, θα είχε βρεθεί στην ίδια περίπου θέση με την Ελλάδα. Ο λαός της Αργεντινής ξεσηκώθηκε και είπε «όχι». Το ίδιο και στην Ελλάδα: εάν η Ελλάδα συνεχίσει με τη λιτότητα, θα υπάρξει ύφεση δίχως τέλος.

Οι ΗΠΑ υπήρξαν γενναιόδωρες με τη Γερμανία όταν τη νίκησαν. Είναι καιρός πλέον για τις ΗΠΑ να φανούν γενναιόδωρες και με τους φίλους μας στην Ελλάδα σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή, καθώς καταστράφηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε έναν αιώνα από τη Γερμανία, αυτή τη φορά, μάλιστα, με τη βοήθεια της Τρόικα. Σε τεχνικό επίπεδο, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσει μια γραμμή ανταλλαγής με την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία - ως αποτέλεσμα μιας αποτυχίας της ΕΚΤ να εκπληρώσει τις ευθύνες της - θα πρέπει να αναλάβει για ακόμη μία φορά το ρόλο του δανειστή της ύστατης στιγμής.

Η Ελλάδα χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια άνευ όρων. Χρειάζεται από τους Αμερικάνους να αγοράζουν τα προϊόντα της, να κάνουν διακοπές εκεί και να δείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και μια ανθρωπιά που οι Ευρωπαίοι εταίροι της δεν μπόρεσαν να επιδείξουν».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η υποταγή της Ευρώπης στην Γερμανία περνά από την Ελλάδα


Ημέρες πολέμου ζει η Ευρώπη με αφορμή την ελληνική υπόθεση για την παροχή ενός νέου προγράμματος οικονομικής βοήθειας καθώς τα ζητήματα δημοσιονομικής προσαρμογής φαίνεται ότι μεταβάλλονται σε ζήτημα ηγεμονίας της Ευρώπης από την Γερμανία που ίσως προσπαθεί για ακόμα μια φορά να δείξει σε όλες τις χώρες ότι αυτή έχει το πάνω χέρι , ίσως και να ονειρεύεται ένα νέο 4ο Ράιχ!

Η συνεχής πίεση που ασκεί η Γερμανία στην Ελλάδα μέσω και των χωρών δορυφόρων φαίνεται έχει απώτερους σκοπούς καθώς όπως αποκαλύτπει και η γερμανική εφημερίδα Die Welt η Ελλάδα κάνει τον Ολάντ, νέο ισχυρό άνδρα στην Ευρώπη και αυτό δεν θέλει να το επιτρέψει η γεμανική ηγεσία εν συνόλο.


Μέχρι τώρα, σημειώνει η Welt, όταν παρατηρητές εκτός ευρωζώνης αναζητούσαν μια λύση για την κρίση στην Ελλάδα έπαιρναν τηλέφωνο τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, όχι τον Ολάντ. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει, εκτιμά η εφημερίδα. Διότι αιφνιδιαστικά ο Γάλλος πρόεδρος άρχισε να αναμειγνύεται ενεργά στην ελληνική κρίση χρέους.

Γάλλοι εμπειρογνώμονες βοήθησαν τους Έλληνες να καταρτίσουν τη νέα πρόταση προς τους θεσμούς, ενώ ο ίδιος ο Ολάντ ήταν ο πρώτος που ζήτησε από την Αθήνα να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τις διαπραγματεύσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζει η Welt, κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Διότι αυτό είναι σημαντικό και για τον ίδιο αλλά και για την κυβέρνησή του. Η Γαλλία θα μπορούσε να αξιώσει να αποκτήσει έναν νέο ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη και τελικά να βγει από τη σκιά της Γερμανίας, στην περίπτωση που πετύχει ο συμβιβασμός με την Ελλάδα τον οποίο επιθυμεί η γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Πάντως, σύμφωνα με τη Welt, η στάση της Γαλλίας στην ελληνική κρίση εξηγείται και από το γεγονός ότι το Παρίσι έχει μεγάλα χρέη και φοβάται τις επιπτώσεις ενός Grexit. Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της, ο κόστος για τη Γαλλία φαίνεται ότι θα είναι διπλάσιο από αυτό που υπολογιζόταν μέχρι τώρα.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το Παρίσι έχει να χάσει 65 με 68 δισεκ. ευρώ. Παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος να ανέβουν τα επιτόκια στην ευρωζώνης, κάτι που θα καθιστούσε ακόμη πιο δύσκολη τη δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας.

Τέλος, επισημαίνει η Welt, ένα Grexit θα θεωρούνταν από τους Γάλλους νίκη της γερμανικής πολιτικής λιτότητας και δεν είναι λίγοι οι Γάλλοι ειδικοί, μεταξύ αυτών και ο οικονομολόγος Τομά Πικετί, που επικρίνουν την πολιτική αυτή και ζητούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Δεν ήταν τυχαία ίσως η γερμανική αντίδραση στο άκουσμα ότι Γάλλοι εμπειρογνώμονες βοήθησαν στη σύνταξη της ελληνικής πρότασης!

Ίσως γι αυτό η ιταλική αντίδραση μέσω του πρωθυπουργού Μ.Ρέντσι απέναντι στην Γερμανία είναι "σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα" καθώς βλέπει ότι ο γερμανικός βορράς θα θέλήσει να επιβάλει τις θέσεις του ακόμα και στην τρίτη οικονομία της ΕΕ την ίδια την Ιταλία.

Ποιοι στηριζουν την Ελλάδα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μπορεί όλες οι χώρες να ζητούν εγγυήσεις και να θέτουν θέμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο οι εντολές του Φρανσουά Ολάντ είναι σαφείς και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ήταν απόλυτα εξουσιοδοτημένος να σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό της Αθήνας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν κατάφερε να στοιχίσει πίσω του 10 χώρες, ενώ από την άλλη ο κ. Σόιμπλε, που είναι σκληρός, έχει μόνο την υποστήριξη της Σλοβακίας και της Φινλανδίας, ενώ πέντε χώρες είναι πλέον ουδέτερες αν και φίλα προσκείμενες στην Γερμανία.

Αυτό που παρουσιάζει αίσθηση είναι ότι ο Σόιμπλε έχασε συμμάχους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.

Η Γερμανία ξεκίνησε έχοντας μαζί της τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Σλοβενία και τελικά έμεινε μόνο με δύο χώρες.

Με μεγάλη ένταση υπέρ της Αθήνας βρίσκονται οι Γάλλοι και οι Ιταλοί, ενώ στη μάχη έχουν μπει η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο Σόιμπλε έχει σηκλωσει την σημαία της επανάστασης εναντίον όλων καθώς όπως αποκαλύφθηκε καταφέρθηκε εναντίον ακόμα και του κεντρικού τραπεζίτη της Ευρώπης του Μ.Ντράγκι για την μεγάλη ανοχή που έχει επιδείξει στο θέμα της Ελλάδας και τη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, με τον Ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη να υπεραμύνεται των θέσεών του, ενώ τα πνεύματα προσπάθησε να κατευνάσει με παρέμβασή του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η Γερμανία μήπως ζητάει και πάλι μια νέα ρεβάνς για τον Β' ΠΠ;


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....