Διυλιστήριο: 02/23/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

FAZ: Ενας Ελληνας σε νέα υπόθεση δωροδοκίας 3 εκατ. ευρώ -Για Leopard 2 και ASRAD



Η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ξανανοίγει τον φάκελο των μιζών που δόθηκαν για ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα με εμπλοκή γερμανικών εταιρειών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας που μεταδίδει η Deutsche Welle, «η Εισαγγελία της Βρέμης απήγγειλε κατηγορίες εναντίον πέντε πρώην μάνατζερ εξοπλιστικών εταιρειών. Είναι ύποπτοι για δωροδοκία αξιωματούχων στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα έχει πληροφορίες από την εν λόγω Εισαγγελία, σύμφωνα με την οποία «τέσσερις Γερμανοί και ένας Έλληνας πρώην συνεργάτες της εξοπλιστικής εταιρείας Rheinmetall Defense Electronics κατέβαλαν μεταξύ 1998 και 2011 χρήματα σε Έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραγγελία για παράδοση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας ASRAD (Atlas Shοrt Range Air-Defence System). Επιπλέον, μέσω της δωροδοκίας αυτής προωθήθηκε και η παράδοση (σ.σ.: πώληση) συστημάτων ελέγχου πυρός για τα άρματα μάχης Leopard 2, τα οποία παρέδωσε η γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei-Wegman».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η Εισαγγελία θεωρεί τη δωροδοκία ιδιαίτερα βαριά υπόθεση. Πρόκειται για ένα μέγεθος της τάξεως των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ».


Πηγή: iefimerida.gr



 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής έπεσε κοντά στα Ίμια;



Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ελικόπτερο τη τουρκικής ακτοφυλακής που έκανε χαμηλές πτήσεις στα Ίμια, έπεσε! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ το ελικόπτερο έχει πέσει σε διεθνή ύδατα και έχουν σπεύσει τουρκικά και ελληνικά μέσα διάσωσης.

Είναι ένα ατύχημα που πιθανότατα θα ανεβάσει κι άλλο το θερμόμετρο της έντασης στη περιοχή.

Πηγή  www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αρχίζει αύριο, μετά από δέκα χρόνια, η δίκη για το σκάνδαλο Siemens – Ποιοι κάθονται στο «σκαμνί»



Αρχίζει αύριο, εκτός απροόπτου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη για την «σύμβαση 8002» του ΟΤΕ με την Siemens, που αποτελεί σκέλος της μεγαλύτερης για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης διαφθοράς, με εκατομμύρια παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν από τα αποκαλούμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρίας προς Έλληνες αξιωματούχους.

Η δίκη οδηγήθηκε σε αναβολή τον περασμένο Ιούλιο, καθώς δεν είχε μεταφραστεί το πολυσέλιδο βούλευμα της υπόθεσης στους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, προκαλώντας αντιδράσεις, καθώς η υπόθεση παραμένει χωρίς ετυμηγορία σχεδόν δέκα χρόνια από την εισαγωγή της στην ελληνική δικαιοσύνη.

Για την επίμαχη σύμβαση καλούνται να λογοδοτήσουν 64 κατηγορούμενοι, αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Η δικογραφία αφορά την σύμβαση που υπεγράφη το 1997 ανάμεσα στον ΟΤΕ και την γερμανική Siemens, καθώς και τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας, για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του, με την προμήθεια ψηφιακών παροχών, για την σύναψη της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τεράστια παράνομα χρηματικά ποσά επί μακρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, τα ποσά που αποτέλεσαν «ωφέλιμες πληρωμές» -όπως στελέχη της πολυεθνικής εταιρίας αποκαλούσαν τις «μίζες»- εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που πλέον υπολογίζεται ως ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο, καθώς τα παράνομα χρήματα μετακυλήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου. Η πλευρά των κατηγορουμένων πρώην στελεχών του Οργανισμού αμφισβητεί, τόσο την ύπαρξη ζημιάς, όσο και το ύψος ζημίας του ΟΤΕ. Σύμφωνα πάντως με το κατηγορητήριο τα παραπεμπόμενα πρώην στελέχη του ΟΤΕ καλούνται να λογοδοτήσουν, καθώς δεν προστάτεψαν τα συμφέροντα του οργανισμού και επιπλέον ότι δεν κινήθηκαν με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κρατικής -τότε- επιχείρησης.

Για την υπόθεση του ΟΤΕ, στο εδώλιο παραπέμπονται:

- 19 κατηγορούμενοι για ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινική ισόβιας κάθειρξης, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

- 14 κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη του ΟΤΕ, για παθητική δωροδοκία, επίσης με το νόμο 1608/50 και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

- 8 κατηγορούμενοι υπάλληλοι εταιρίας συμβούλων, για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.

- 14 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

- 8 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τέλος

- 1 κατηγορούμενη -σύζυγος του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα- για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είναι ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων.

Υπόλογος επίσης είναι ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος και ακολούθως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού, Χάινριχ Φον Πίρερ, αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιούγκ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Εμμανουήλ Σταυριανού κα, όπως και οι καταζητούμενοι, Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας.

Επίσης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής, Σωτήρης Τζούμας κα.

Οι ιδιώτες, χρηματιστές επιχειρηματίες κλπ, Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς κα.

Κατηγορούμενοι είναι επίσης τα δύο τραπεζικά στελέχη, Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Πηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και ο καταδικασμένος Παπακωνσταντίνου στηρίζει δημόσια τον Μητσοτάκη: «έχουμε κάποιον που είναι μεταρρυθμιστής»! Επιτίθεται στον Καραμανλή και υπερασπίζεται το ξεπούλημα της Ελλάδας για τη σωτηρία των ξένων Τραπεζών!!!

Απο το «Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Ποιος είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος παραπέμφθηκε στο ειδικό δικαστήριο γιατί έσβησε τα ονόματα συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ και με ψήφους της ΝΔ και τελικά καταδικάστηκε για νόθευση εγγράφου.

Το μεγαλύτερό του έγκλημα για το οποίο δεν δικάστηκε ακόμη είναι ότι έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο για να σώσει τις ξένες Τράπεζες, δείτε τι λέει:

Το αδέσμευτο ρεπορτάζ λέει:

Την αμφιβολία του για το κατά πόσο η χώρα θα καταφέρει να ορθοποδήσει χωρίς να χρειαστεί κάποιου τύπου συνέχεια στο πρόγραμμα διάσωσης, εξέφρασε ο πρώην Υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του για την ελληνική κρίση στο London School of Economics το βράδυ της Τετάρτης.

«Προοπτική τέταρτου μνημονίου υπάρχει, ακόμα και στο καλύτερο δυνατό σενάριο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της συμπερίληψης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και έκδοσης ομολόγων στις διεθνείς αγορές», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Αμφιβάλλω πάρα πολύ ότι μέχρι τα μέσα του 2018 θα μπορέσουμε να σταθούμε εντελώς στα πόδια μας. Οδεύουμε προς επανάληψη της συζήτησης που είχαμε το 2014 με κάποια μορφή συνέχισης (του προγράμματος) και νομίζω ότι αυτό θέλουν και οι πιστωτές μας, διότι συνειδητοποιούν ότι είναι μπλεγμένοι μακροπρόθεσμα και επειδή θέλουν να διατηρήσουν κάποιο μοχλό πίεσης επί της χώρας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αν και σημείωσε ότι ο ίδιος δε θεωρεί την ελάφρυνση ως το Άγιο Δισκοπότηρο. Εξήγησε ότι ναι μεν πρέπει να γίνει, αλλά τίποτα δε θα αλλάξει αν δε βελτιωθούν οι θεσμοί. Πρόσθεσε ότι απαιτούνται ακόμα χαμηλότερος στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος («όχι γιατί δεν είναι εφικτός αλλά επειδή δεν είναι πολιτικά σωστός»), συνέχιση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ενδυνάμωση των θεσμών.

Επικρίνοντας τον σχεδιασμό των μνημονίων είπε ότι η Ελλάδα «ήταν περισσότερο περίπτωση Παγκόσμιας Τράπεζας παρά Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», καθώς απαιτούσε «μακροπρόθεσμες, βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Παρόλα αυτά είπε ότι ο ρόλος του Ταμείου στην ελληνική υπόθεση έχει υπάρξει συνολικά θετικός και ότι έχει δίκιο που ζητά χαμηλότερο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος και περαιτέρω ελάφρυνση χρέους. «Είναι ενδεικτικό του πολιτικού συστήματος που έχουμε ότι αντί να λέμε ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο θέλουμε να το διώξουμε από το πρόγραμμα», σχολίασε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών.

Παραδέχεται πως το ξεπούλημα της Ελλάδας έσωσε τις Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες – Σωτήρας ο Παπανδρέου!

Στο ερώτημα που έθεσε ο ίδιος για το κατά πόσο η ελληνική διάσωση ήταν διάσωση γερμανικών και γαλλικών τραπεζών είπε ότι ήταν και αυτό, υπό την έννοια της διατήρησης της ακεραιότητας της ευρωζώνης.

Ερωτηθείς από το ακροατήριο έκανε από ένα σχόλιο για τέσσερα καίρια πολιτικά πρόσωπα. Για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι πήρε κάποιες σκληρές αποφάσεις σε δύσκολους καιρούς, αλλά ότι έκανε επίσης λάθη στη διαχείριση της κρίσης. «Στα μεγάλα ζητήματα όμως έκανε το σωστό».

Συγχαίρει τον Αντώνη Σαμαρά για την κωλοτούμπα!!!

Είπε στη συνέχεια ότι λυπάται πολύ για την πρώτη περίοδο του Αντώνη Σαμαρά ως πολέμιου του διάσωσης. «Χάρηκα πολύ που τον είδα να αλλάζει σκοπό αργότερα και νομίζω ότι μετά και ο ίδιος μετανιώνει την επιστροφή στη λαϊκίστικη στάση στο τέλος της θητείας του».

Αναφερόμενος στον νυν Πρωθυπουργό ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανακαλύψει πώς δουλεύει η Ευρώπη. Διότι δεν ήξερε. Απλά δηλώνω τα γεγονότα, δεν κάνω κριτική. Αυτό που μπορώ να πω ότι είναι θετικό είναι ότι αφού έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, κοίταξε κάτω και δεν έκανε το παραπάνω βήμα. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό, επειδή δεν μπορούσε».

Μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης!!!

Είπε επίσης ότι στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη «έχουμε κάποιον που είναι μεταρρυθμιστής, ανησυχώ όμως για το κόμμα του, για το κατά πόσο μπορεί πράγματι να γίνει ο μεταρρυθμιστής που ισχυρίζεται ότι είναι».

Απέφυγε να κάνει σχόλιο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά επικρίνοντας τη διαπραγμάτευση του 2015 σχολίασε ότι δεν πας να δεις ποιος θα δειλιάσει πρώτος ρισκάροντας να συγκρουστείς με το «γερμανικό φορτηγό» όταν οδηγείς «μοτοποδήλατο».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε εκτενείς αναφορές στα πεπραγμένα της κυβέρνησης την οποία υπηρέτησε αναφορικά με τον χειρισμό των δημοσιονομικών μεγεθών και την έλευση του πρώτου μνημονίου.

Παραδέχεται ότι έλεγαν ψέματα (ΠΑΣΟΚ) προτού αναλάβουν τη διακυβέρνηση

Αναφέρθηκε αρχικά στη φράση «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου: «Εάν γνωρίζαμε από πριν την έκταση της καταστροφής, θα είχαμε διαφορετική οπτική γωνία. Ωστόσο, μετανιώνω που αυτή η φράση εκστομίστηκε, διότι απομονώθηκε. Εάν διαβάσετε τη φράση, δε λέει απλά ότι χρήματα υπάρχουν – λέει ότι χρήματα υπάρχουν αν κάνεις αυτό με τη φοροδιαφυγή, αν κάνεις εκείνο με τις δαπάνες. Αλλά η φράση μεταφέρθηκε ως είχε και έγινε το λάβαρο εκείνων που είπαν ‘μας εξαπατήσατε’. (…) Παρόλα αυτά, μακάρι να μην το είχαμε πει ποτέ. Αλλά το θέμα είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις την πλήρη έκταση μέχρι να καθίσεις εκεί».

Όπως πρόσθεσε, «η Ελλάδα δεν ήξερε πώς να καταρτίσει έναν ετήσιο προϋπολογισμό πριν από το 2010. Είναι ένα λυπηρό γεγονός, αλλά είναι η αλήθεια. Έμαθε πώς να καταρτίζει έναν ετήσιο προϋπολογισμό όταν το κλιμάκιο του ΔΝΤ ήρθε και μαζί καταφέραμε επιτέλους να φτιάξουμε έναν σωστό προϋπολογισμό, με τον τρόπο που το κάνουν άλλες χώρες».

Υπερασπίζεται την απάτη της ΕΛΣΤΑΤ – Επίθεση στον Καραμανλή

Σε ερώτημα για το αν η κυβέρνηση Παπανδρέου φούσκωσε το έλλειμμα σε μια πράξη «εκδίκησης» της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ που εκπυρσοκρότησε, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε: «Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2009, πριν από τις εκλογές, η ΤτΕ είχε στο μηνιαίο δελτίο της έλλειμμα πάνω από 9%. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα σας έλεγε ότι αυτό σημαίνει πως το έλλειμμα αυξάνεται κατά 1% κάθε μήνα. Πώς στην ευχή θα μπορούσες να καταλήξεις με έλλειμμα χαμηλότερο από το 12%; Αυτή δεν ήταν η ελληνική κυβέρνηση, ήταν η ΤτΕ. Πώς να βγω και να πω ‘μην ακούτε την ΤτΕ’ όταν είχα τα στοιχεία μπροστά μου και όταν τη δεύτερη ημέρα στη θέση μου έλαβα από το Γενικό Λογιστήριο τα ξεχασμένα μηνιαία δελτία εκτέλεσης προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, τα οποία με έναν μαγικό τρόπο για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο δε δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, απλά έτυχε να καταλήξουν στο συρτάρι του υπουργού που αποφάσισε ότι το εθνικό συμφέρον υπαγόρευε να αποκρυφθούν. Μπορείς να αποκρύψεις μέχρι ενός σημείου. Τελικά όπως αποδείχθηκε υποτιμήσαμε το έλλειμα, πόσο μάλλον να το έχουμε εσκεμμένα υπερβάλλει».

Πηγή  kentrodexios.wordpress.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΟ - Αποκαλύπτεται η υποκρισία και η διγλωσσία της ΝΔ για το θέμα της φέτας




Μέγα ζήτημα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με την ψήφιση από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού της συμφωνίας CETA μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά. Κι αυτό διότι η συμφωνία δημιουργεί στο εξής σε ένα αμιγώς ελληνικό παραδοσιακό προϊόν, τη φέτα, επιπρόσθετες δυσκολίες στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Πέρα από την ουσία της υπόθεσης ωστόσο, η ψήφιση της συμφωνίας από πλευράς ΝΔ τουλάχιστον, καταδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας του συγκεκριμένου κόμματος το οποίο λίγους μήνες πριν ρωτούσε -υποκριτικά όπως αποδεικνύεται- γιατί η κυβέρνηση δεν προστατεύει τη φέτα στη συμφωνία CETA!

Αυτό υπενθυμίζει η βουλευτής Καστορίας του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία σε δήλωσή της αναφέρει ότι «πριν λίγο καιρό στις 4-10-2016, 28 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσαν Ερώτηση στην Βουλή, επιτιθέμενοι στην κυβέρνηση γιατί, δήθεν ,δεν προστατεύει την φέτα στη συμφωνία CETA μεταξύ ΕΕ και Καναδά!».

«Αυτή είναι η ΝΔ, που ζητά να κυβερνήσει τη χώρα-και μάλιστα με… ‘’Συμφωνία Αλήθειας’’!» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Οι αγρότες μας γνωρίζουν την αλήθεια. Γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που οδήγησαν τον πρωτογενή τομέα στην κατάρρευση και ποιοι αγωνίζονται να τον ανασυγκροτήσουν. Άλλα λένε στην Ελλάδα άλλα πράττουν στο εξωτερικό. Η υποκρισία , η διγλωσσία και τα ψέματα της ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια».

Ανεξάρτητα από τις δηλώσεις πάντως, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς ανέφεραν στην ερώτησή τους μόλις τον περασμένο Οκτώβριο οι 28 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι βουλευτές κατηγορούσαν μεταξύ άλλων την κυβέρνηση για νέο φιάσκο και προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της ως προς την αδράνεια που επέδειξε για την προστασία της φέτας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνά CETA.

Την ερώτηση για λογαριασμό της ΝΔ συνυπέγραφαν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Κασαπίδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άδωνις Γεωργιάδης, Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Καραμανλής, Βασίλης Οικονόμου, Δημήτρης Σταμάτης, Σοφία Βούλτεψη, Θεόδωρος Καράογλου, Νότης Μηταράκης κ.ά. Σχεδόν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος δηλαδή που σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση για λαϊκισμό και υποκρισία.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση









https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Εισαγγελέας Πεπόνης ζητά ισόβια για την υπόθεση της Energa - Hellas Power



Του Παναγιώτη Στάθη

Έφεση υπέρ του νόμου που ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα στην καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Γρηγόρης Πεπόνης πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης απόφασης αφού εκκρεμούν τα σκέλη που αφορούν στην επιστροφή των δεσμευμένων 103 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο ή τους φορείς του.

Ο κ. Πεπόνης άσκησε έφεση υπέρ του νόμου κατά της πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης, για το σύνολο των καταδικασμένων 11 κατηγορουμένων, θεωρώντας προφανώς πως οι ποινές ήταν επιεικής για αυτούς.

Ισόβια

Ο εισαγγελέας αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων "δεν εστάθμησαν ορθώς τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων", και αιτάται την "εξαφάνιση" της απόφασης ως προς το σκέλος των ποινών αλλά και των ελαφρυντικών. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως σε κάποιες περιπτώσεις (αν δεν αναγνωριστεί ελαφρυντικό) θα επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Ο εισαγγελέας σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί λανθασμένη την απόφαση και κατά το σκέλος που αφορά την καταδίκη του Βασίλη Μηλιώνη, μόνο για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του δικαστηρίου είχαν αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, στην πλειονότητα των κατηγορούμενων με αποτέλεσμα να "σπάσουν" τα ισόβια.

Πηγή www.capital.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επικηρύξαμε τη ζωή μας..

     Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο,
..κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει.
Μας το τραγούδησε κι η Χαρούλα.
Ποιά είναι όμως αυτή η Ελλάδα που μας πεθαίνει;

Μην είν' η θάλασσα, μην ειν' οι κάμποι, μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;
Θα μπορούσε να είναι αν
θέλαμε να πεθάνουμε από ομορφιά.

Μήπως τότε είναι η φυλή των πολιτικών; Αυτό το κακό σπυρί στο σώμα της κοινωνίας; Το οικογενειοκρατικό αυτό σαράκι που τρώει συθέμελα τη χώρα εδώ και δυό αιώνες;
Κι αυτό θα μπορούσε να είναι, αν ήταν ικανοί από μόνοι τους να κάνουν κάτι πιό πολύ από να λένε ψέματα, να γράφουν ψέματα, να ορκίζονται ψέματα.
Αλλά είναι ανίκανοι. Ένα τσούρμο σπουδασμένων ηλιθίων, ανήθικων κρετίνων, απατεώνων και ληστάρχων.

Τότε ποιά είναι αυτή η Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της;
Εμείς.
Εμείς είμαστε η ψυχή και το σώμα, το μυαλό και το εκτελεστικό χέρι της Ελλάδας.
Εμείς είμαστε η χώρα, η πατρίδα που μας σκοτώνει.
Και τίποτα δεν γίνεται χωρίς εμάς, χωρίς να αναβλύζει από 'μας, χωρίς να το θέλουμε εμείς,
..χωρίς να το επιτρέπουμε εμείς.

Αυτοχειριασμός τότε, αυτοκτονία;
Το κάρμα της φυλής;
Η ορατή εδώ και δυό αιώνες έλλειψη παιδείας γραμμάτων και παιδείας ήθους;
Όλα μαζί;
Μάλλον. Έτσι μόνον εξηγείται εδώ που φτάσαμε.
Γιατί μόνοι μας φτάσαμε εδώ. Με δικιά μας ευθύνη.
Υπό μίαν έννοια "μαζί τα φάγαμε", που λέει και το κάθαρμα.
Αφού εμείς αφήσαμε, μάλλον, εμείς καλέσαμε αυτούς που τα φάγανε να τα φάνε.
Εμείς είμαστε ο εντολέας, ο αποστολέας κι ο αποδέκτης κάθε καταστροφής,
..του όλου ρημαδιού που βιώνουμε τα τελευταία επτά χρόνια.

Και μ' αυτήν την έννοια δεν έχει κανένα νόημα να σχολιάζουμε καθημερινά και αποσπασματικά κάθε πράξη, κάθε μέτρο, κάθε σκαλί της κατρακύλας πίσω στην καινούργια "..κρατία",
..είτε αυτή θα είναι γερμανοκρατία, είτε τραπεζοκρατία, είτε διαπλοκοκρατία.

΄Οσο εμείς θα εξακολουθήσουμε να είμαστε οι "εμείς" των τελευταίων πολλών χρόνων,
..κάθε κριτική και κάθε αγώνας είναι μάταιος.

Καλημέρα σας,
..και καληνύχτα μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....