Διυλιστήριο: 08/31/13
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Henry Kissinger: Εαν δεν μπορείτε να ακούσετε τα τύμπανα του πολέμου πρεπει να είστε κουφοί.

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών στην εποχή του Νίξον, Χένρι Κίσσιγκερ αποκαλύπτει με μια αξιοπρόσεκτη παραδοχή τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή στον κόσμο και συγκεκριμένα στην μέση ανατολή.

Μιλώντας με παρρησία  από το πολυτελές του διαμέρισμα στο Μανχάταν αναλύει την τωρινή κατάσταση στο  παγκόσμιο forum για την γεωπολιτική και οικονομία.

"Οι ΗΠΑ δόλωσαν Κίνα και Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο φυσικά είναι ο κύριος εχθρός του Ισραήλ. 

Έχουμε επιτρέψει στην  Κίνα να αυξήσει την στρατιωτική της δύναμη και την Ρωσία να συνέλθει, ώστε να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση δύναμης. Αυτό θα τους καταστρέψει γρηγορότερα και τους δύο. Είμαστε σαν να σημαδεύουμε κάποιον με όπλο και να τον προκαλούμε να σηκώσει το δικό του από το έδαφος, και μόλις το προσπαθήσει, πυροβολούμε.

Ο ερχόμενος πόλεμος θα είναι τόσο δριμύς, που μόνο μια υπερδύναμη θα κερδίσει, και αυτή είμαστε εμείς.

Γι αυτό η Ε.Ε βιάζεται τόσο πολύ να φτιάξει ένα υπερκράτος, επειδή ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει πρέπει να είναι ένα κράτος με συνοχή. Η βιασύνη τους μου λέει ότι ξέρουν πολύ καλά ότι η τελική αναμέτρηση είναι προ των πυλών. Πόσες φορές έχω ονειρευτεί αυτήν την θαυμάσια στιγμή."

"Ελέγξτε το πετρέλαιο και ελέγχεις τα έθνη. Έλεγξε το φαΐ και ελέγχεις τους ανθρώπους."

Ο Κίσσιγκερ μετά πρόσθεσε: " Άμα είσαι ένας απλός άνθρωπος, τότε μπορείς να προετοιμαστείς για τον πόλεμο πηγαίνοντας στην επαρχία και φτιάχνοντας μια φάρμα, αλλά πρέπει να πάρεις και όπλα μαζί σου, καθώς εναντίον σου θα έρχονται ορδές πεινασμένων. Και η ελίτ ακόμα που θα έχει τους ασφαλείς παραδείσους και τα ειδικά καταφύγια  πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί, γιατί και τα καταφύγια ακόμα μπορεί να κινδυνεύσουν."

Μετά από μια ολιγόλεπτη παύση για να συγκεντρώσει τις σκέψεις του συνεχίσει: " Είπαμε στο στρατό ότι πρέπει να καταλάβουμε 7 χώρες της μέσης Ανατολής για τις πηγές τους και έχουν σχεδόν κάνει την δουλεία τους. Όλοι ξέρετε τις απόψεις μου για τον στρατό, όμως αυτήν τη φορά οφείλω να ομολογήσω ότι ακολούθησαν τις οδηγίες εξαιρετικά αυτή την φορά. Είμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι, δηλαδή το Ιράν το οποίο θα ανατρέψει πραγματικά τις ισορροπίες.

Για πόσο καιρό ακόμα η Ρωσία και η Κίνα θα κάθεται και θα βλέπει την Αμερική να "καθαρίζει"; Η Ρώσικη αρκούδα και το Κινέζικο δρεπάνι θα ξυπνήσουν από τον ύπνο τους όταν το Ισραήλ πολεμήσει με όλα τα υπερόπλα του και σκοτώσει όσους περισσότερους Άραβες μπορεί.
Εαν όλα πάνε καλά η μισή Μέση Ανατολή θα είναι Ισραηλινή.

Οι νέοι μας εκπαιδεύονται καλά την τελευταία δεκαετία με τα ηλεκτρονικά πολεμικά παιχνίδια. Είναι ενδιαφέρον να δει κανείς το νέο  Call of Duty Modern Warfare 3, το οποίο αντανακλά ακριβώς τι πρόκειται να γίνει στο κοντινό μέλλον με τον προφητικό σχεδιασμό του.

Οι νέοι μας στις ΗΠΑ και στην Δύση είναι προετοιμασμένοι γιατί έχουν προγραμματιστεί να είναι καλοί στρατιώτες, και όταν διαταχθούν να βγουν στους δρόμους να πολεμήσουν τους "τρελούς" Κινέζους και Ρώσους, θα υπακούσουν τις διαταγές.

Μέσα από τις στάχτες θα κτίσουμε μια καινούργια κοινωνία, μια νέα τάξη πραγμάτων, θα έχει μείνει μόνο μία υπερδύναμη και μια παγκόσμια κυβέρνηση. Μην ξεχνάς ότι η ΗΠΑ έχει τα καλύτερα όπλα, έχουμε υλικό που κανένα άλλο έθνος δεν έχει και θα εμφανίσουμε αυτά τα όπλα στον κόσμο όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή."

Η συνέντευξη αυτή δόθηκε στο dailysquib τον 11/2011.
Αφορμή για την αναλυτική μετάφραση τα ήταν Αττικά Νέα

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ στη Συρία βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των ανταρτών

Ο Ρόμπερτ Κέλι, ειδικός στα πυρηνικά προγράμματα, μιλώντας σε εκπομπή της «Φωνής της Ρωσίας» δήλωσε πως η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, η οποία διερευνά τις λεπτομέρειες της πρόσφατης χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, εργάζεται υπό τον πλήρη έλεγχο των ανταρτών.

 Η επιθεώρηση γίνεται σύμφωνα με ένα εκ των προτέρων γραμμένο σενάριο, είπε ο Κέλι:
Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των ανταρτών, όταν πραγματοποιούν τις επιθεωρήσεις τους. Οι αντάρτες του δείχνουν που να πάνε, τους λένε με ποιος μπορούν να συνομιλήσουν και ποια δείγματα να πάρουν.

Ένας άλλος καλεσμένος του προγράμματος της «Φωνής της Ρωσίας» «Συρία: μήπως ο Ομπάμα είναι κλώνος του Τζορτζ Μπους του νεότερου;» ο πρώην Ρώσος διπλωμάτης Βιατσεσλάβ Ματούζοφ χαρακτήρισε την κατάσταση γύρω από τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία πολύ ύποπτη:
Η ρωσική ομάδα απέδειξε με τη βοήθεια εικόνων από το διάστημα ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Γιατί οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες δεν μπορούν να παραστούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να συγκρίνουν τις φωτογραφίες της Δαμασκού από το διάστημα;

Ο Τσακ Κεσμέν από το Ινστιτούτο Κρατικών Ζητημάτων του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν, επισημαίνει το χρόνο στον οποίο εκδηλώθηκε η επίθεση στη Δαμασκό:
Η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται πως δεν έχει ικανοποιητικές αποδείξεις. Ακούγονται φωνές, οι οποίες καλούν σε εκδίκηση, αλλά αυτή θα πρέπει να στραφεί κατά του πραγματικού ενόχου της επίθεσης με αέρια, όποιος κι αν ήταν. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι ένα τυφλό χτύπημα.

Κατά τη διάρκεια της ραδιοζεύξης της «Φωνής της Ρωσίας» ο πολιτικός αναλυτής, πρώην Ρώσος διπλωμάτης και πρόεδρος του Ρωσικού Συνδέσμου Φιλίας και επιχειρηματικής συνεργασίας με τις αραβικές χώρες Βιατσεσλάβ Ματούζοφ, σύγκρινε τους δύο τελευταίους προέδρους των ΗΠΑ:
Τον Ομπάμα και τον Μπους τους συνδέουν οι προσπάθειες τους για την ανατροπή των καθεστώτων στη Συρία και το Ιράκ. Ο Μπους προσπάθησε να βρει ίχνη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. Τώρα μάθαμε για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

Ο Ρόμπερτ Κέλι, όμως, ο πρώην αναλυτής του Εθνικού Εργαστηρίου στο Λος Άλαμος, ειδικός σε προγράμματα πυρηνικών εξοπλισμών σε διάφορες χώρες, έχει αντίθετη άποψη:
Ο Ομπάμα και ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος δεν έχουν και πολλά κοινά σημεία. Ο Ομπάμα είναι πολύ πιο προσεκτικός, - δείτε την προσέγγιση που είχε για την κατάσταση στη Λιβύη.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....