Διυλιστήριο: 12/19/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Die Linke: Αποκρουστική η ανάμειξη Σόιμπλε στα εσωτερικά της Ελλάδας



Επίθεση στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ, με αφορμή την αντίδρασή του στις κοινωνικές παροχές Τσίπρα, λέγοντας πως είναι αποκρουστικό το πώς αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας

Κατά τον χαιρετισμό του στο πέμπτο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Ρίξινγκερ μνημόνευσε πως «ήταν η γερμανική κυβέρνηση, η οποία εκβίασε τη δημοκρατικά εκλεγμένη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας» και πρόσθεσε: «Τώρα ο Σόιμπλε απειλεί και πάλι τη δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση».

«Στην Ευρώπη της ανταγωνιστικότητας είναι προτιμότερο να παγώνουν και να πεινάνε τα Χριστούγεννα 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Ελλάδα, παρά να το επιτρέψει ο κ. Σόιμπλε ένα εφάπαξ δώρο των Χριστουγέννων περίπου 380 ευρώ. Αυτό είναι το αντίθετο της Ευρώπης της αλληλεγγύης! Είναι κυνικό και περιφρονητικό προς τον άνθρωπο. Είναι αποκρουστικό το πώς αναμιγνύεστε Σόιμπλε στις υποθέσεις του εκλεγμένου ελληνικού κοινοβουλίου», είπε χαρακτηριστικά.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Ηγέτες" στα χρόνια της χολέρας..

    Άλλη μιά χρονιά πέρασε, η έβδομη των μνημονίων, όπου όλα πήγαν συνεχώς απ' το κακό στο χειρότερο.
Κάθε χρονιά που θα περνάει πιά θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
Η κοινωνία γονατισμένη οικονομικά και ηθικά, η αγορά εξαντλημένη, οι θέσεις
εργασίας (πλην της "ευέλικτης", της ληστρικής, της γαλέρας) συνεχώς μειούμενες,
..η Υγεία βαρειά άρρωστη,
..και η Παιδεία οδεύει ολοταχώς προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, έτσι ώστε το σύστημα να είναι σίγουρο πως μόνον τα παιδιά τα δικά του θα μπορούν να μορφωθούν για να συνεχίσει αυτό να επιβιώνει.

Και για όλα αυτά δεν φταίνε στην ουσία ούτε οι "εταίροι"-τοκογλύφοι, ούτε η νεοναζιστικού τύπου πολιτική της "Ενωμένης" Ευρώπης.
Φταίνε ολοκάθαρα και φανερά οι πολιτικοί που κυβέρνησαν σε όλη αυτή την διάρκεια τής εντεταλμένης καταστροφής.
Πρόκειται για ΠΡΟΔΟΤΕΣ με όλη τη σημασία της λέξης και της έννοιας,
..που συστηματικά απέφυγαν και απέκρυψαν όλα αυτά τα χρόνια πως υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι (όχι ένας αλλά πολλοί) αποφυγής του βαθέματος και εξάπλωσης της κρίσης,
..αλλά και της δραπέτευσης απ' την κοινωνική και εργασιακή δυστοπία που επαγγέλονται και ετοιμάζουν οι πολιτικές της μονομερούς λιτότητας, της γενικευμένης απαξίωσης θεσμών (πραγματικών, όχι σαν αυτούς που ονομάζουν "θεσμούς" οι προδότες),
..και της σταδιακής ολοκληρωτικής αλλοίωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πρόκειται για ιδιαζόντως επικίνδυνους απατεώνες, πλήρως ιδιοτελείς, συγκρινόμενους ηθικά μόνον με κάποιους "ηγέτες" τύπου Τσαουσέσκου, και τόσο εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας όσο και εκείνοι του Γ' Ράιχ, και του ολοκαυτώματος.
( Για να κριθεί κάποιος ώς εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας δεν μετριούνται μόνον οι ανθρώπινες ζωές που βασάνισε, σκότωσε, κατέστρεψε, παρά μετριέται ακόμη η πρόθεση, η νοοτροπία, ο ηθικός βόρβορος της ψυχής του, και ο διεστραμμένος νούς του που "έντυσε" με κάποιου είδους θεωρία ή "φιλοσοφία" τα εγκλήματά του.)

Τον χρόνο ετούτο που τελειώνει, αλλά και το τελευταίο δεκαπενθήμερο φάνηκε μπροστά μας σε όλο του το μεγαλείο το ξεβράκωμα τού πολιτικού προσωπικού αυτής της χώρας,
..αυτών που μας κυβερνούν, και αυτών που επιδιώκουν να μας κυβερνήσουν,
..είτε πρόκειται για έναν τελειωμένο παλιόγερο που είναι ικανός να φιλήσει τα φρύδια οποιουδήποτε προκειμένου να συμμετάσχει κι αυτός κάποτε σε κάποια "οικουμενική" τάχα κυβέρνηση,
..είτε πρόκειται για μειωμένης αντίληψης και ευφυίας γόνο "πολιτικής οικογένειας",
..είτε πρόκειται για ψυχοπαθητικό βιβλιοπώλη,
..είτε πρόκειται για κουτοπόνηρο τακτικιστή, τάχα αριστερό, τάχα επαναστάτη, μα στην πραγματικότητα θλιβερά σάπιο αντίτυπο κάθε προηγούμενου από αυτόν, στην υψηλή του καρέκλα.

Η γλώσσα και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί το blog είναι σκληροί, σκληρότατοι,
..αλλά και η πραγματικότητα που ζούμε όλοι είναι ακόμα πιό σκληρή και αδυσώπητη.
Η καινούργια χρονιά μαζί με το ξημέρωμά της θα ενεργοποιήσει ένα σωρό άγνωστους ακόμη σε μας νόμους, άρθρα και διατάξεις που έχουν ήδη ψηφιστεί,
..αλλά η ισχύς τους είχε μετατεθεί για ενεργοποίηση από 1/1,
..ούτως ώστε να χρησιμοποιηθεί η δικαιολογία του "ήδη ψηφισμένου" και της ανάγκης ευπείθειας των πολιτών προς τον "νόμο".
Αυτό θα είναι το "νέο" που θα μας φέρνει συνεχώς και ο επόμενος χρόνος.

Κάνοντας την αυτοκριτική μας και τον απολογισμό μας για τον χρόνο που τελειώνει, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όλο αυτό πρέπει να τελειώνει.
Και δεν θα τελειώσει αν δεν "τελειώσουμε" πρώτα μέσα μας ΟΛΟ το πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε τα χρόνια των μνημονίων.
Είναι όλοι, ΟΛΟΙ, προδότες υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι για την υποτέλεια της χώρας και την οιονεί εξόντωση του λαού.

Υπάρχουν κι άλλοι, άλλοι εντελώς καινούργιοι,
..αλλά και άλλοι "μεταχειρισμένοι" αλλά άφθαρτοι.
Αυτοί μας αξίζουν,
..αν θέλουμε να έχουμε μιά καινούργια καλύτερη χρονιά!..


Υ.Γ. Από σήμερα έως την νέα χρονιά το blog μπαίνει σε διαδικασία εορταστικής τάχα, αλλά στην πραγματικότητα σωματικής και ψυχικής αποσυμπίεσης.
Σχόλια θα δημοσιεύονται αλλά όχι τακτικά, και προπαντός όταν θα έχουν κάτι να πούν.
Καλές γιορτές σε όλους. (πλην "Λακεδαιμονίων". Καθώς όπως θαρραλέα έχει ομολογήσει το blog, ο εμφύλιος μέσα του έχει ξεκινήσει και μαίνεται εδώ και επτά χρόνια, και ο ανθρωπισμός του δεν περισσεύει παρά για πραγματικούς ανθρώπους.)

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεύτερο δάνειο στον «Κήρυκα Χανίων»!

Η επιχείρηση της οικογένειας Μητσοτάκη πριν από το 2005 πήρε από τοπική συνεταιριστική τράπεζα δάνειο (αλληλόχρεος λογαριασμός) κατά παράβαση της τραπεζικής πρακτικής

Και δεύτερο δάνειο 2.150.000 ευρώ έχει πάρει η οικογένεια Μητσοτάκη για τον “Κήρυκα Χανίων”!!! Εκτός από το δάνειο του 2005 των 300.000 ευρώ, που έγιναν 718.132,24 το 2016 αφού δεν πληρώθηκε ούτε μία δόση, η επιχείρηση της οικογένειας Μητσοτάκη πριν από το 2005 πήρε από τοπική συνεταιριστική τράπεζα δάνειο (αλληλόχρεος λογαριασμός) κατά παράβαση της τραπεζικής πρακτικής: «για τη χορήγηση του δανείου 2.150.000 ευρώ εφαρμόστηκαν διαδικασίες αξιολόγησης πιστοδοτικών και λειτουργικών παραγόντων, οι οποίες απείχαν τουλάχιστον της συνήθους τραπεζικής πρακτικής» αναφέρει η πορισματική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επίσης μέρος του δανείου φαίνεται πως δεν κατευθύνθηκε προς τον σκοπό που δόθηκε: περίπου το ήμισυ του δανείου πήγε σε αλλότριους σκοπούς. Το δάνειο δεν παρακολουθήθηκε, ενώ από την αρχή της χορήγησης υπήρχε η παραδοχή ότι η εκδοτική επιχείρηση θα έπρεπε να θεωρείται αδύνατον να συνεχιστεί, καθώς ήταν ήδη ζημιογόνα.

Η εκταμίευση δεν παρακολούθησε την πορεία υλοποίησης του έργου (ανέγερση κτίσματος). Ποσόν 554.000 ευρώ από το δάνειο κατευθύνθηκε σε σκοπούς αλλότριους της δανειοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι σκανδαλώδης είναι και η ρύθμιση του δανείου των 300.000 ευρώ, που έφτασαν τα 718.132,24 ευρώ: 23 δόσεις των 3.000 ευρώ και η τελευταία δόση 650.000 ευρώ, αλλά με δυνατότητα τότε επαναδιαπράγματευσης. Κλασική σύμβαση τύπου balloon.

Πηγή www.avgi.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η τρόικα μπλοκάρει το «παιχνίδι» της παράτασης των φορολογικών ελέγχων για τις «λίστες»



Και νέο μέτωπο με τους δανειστές άνοιξε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση. Σαν να μην έφτανε η κόντρα για τις παροχές Τσίπρα, ήρθε να προστεθεί και η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για να δώσει «παράταση ζωής» σε φορολογικούς ελέγχους 2 εκατομμυρίων εκκρεμών υποθέσεων προκειμένου να μην παραγραφούν οριστικά την 1η Ιανουαρίου 2017.
Και ενώ ήταν γνωστό και αναμενόμενο ότι οι δανειστές θα έχουν αντιρρήσεις στην πολλοστή παράταση του χρόνου παραγραφής που δίνει το ελληνικό κράτος για να κάνει αναδρομικούς ελέγχους σε υποθέσεις ακόμα και από το... 1986, η σφοδρότητα της αντίδρασής τους την περασμένη Παρασκευή ήταν πρωτοφανής και προκάλεσε σοκ στο υπουργείο Οικονομικών.

«Eισβολή» στην Καραγεώργη Σερβίας

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, οι τέσσερις ξένοι τοποτηρητές που έχει τοποθετήσει στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό εδώ και τέσσερα χρόνια η τρόικα «εισέβαλαν» στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου, στην πλατεία Συντάγματος, και ζήτησαν να συγκεντρωθούν οι συναρμόδιοι διευθυντές ελέγχων για έκτακτη συνάντηση. Το τι επακολούθησε όταν έκλεισαν οι πόρτες του γραφείου δεν περιγράφεται. Εξω φρενών οι ελεγκτές, ζήτησαν εξηγήσεις για τη νέα παράταση παραγραφής που προβλέπει το κατατεθειμένο νομοσχέδιο. «Τέλος τα παραμύθια! Αυτά να τα ξεχάσετε, μας κοροϊδεύετε, κάθε φορά μάς λέτε πως αυτή θα είναι η τελευταία παράταση που δίνεται για να προλαβαίνετε να τελειώσετε τους ελέγχους, αλλά ποτέ δεν τους τελειώνετε και δίνετε και νέες», ήταν μερικά από τα «γαλλικά» που ακούστηκαν.


«Κατεβάσατε τα μολύβια»!

Εκείνο δε που λέγεται ότι τους έκανε έξαλλους ήταν η πληροφορία ότι στα μέσα της εβδομάδας, και αφού κατατέθηκε το νομοσχέδιο, κυκλοφόρησε μια άτυπη διαταγή στις εφορίες να σταματήσουν να εκδίδουν εντολές ελέγχου εν όψει της παράτασης για 1-3 χρόνια που θα έδινε η κυβέρνηση. Ο λόγος ήταν ότι, αν έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου, τότε αυξάνεται από 45% έως και το 90% το ποσό που θα πληρώσει κάποιος που θέλει να ενταχθεί στη ρύθμιση και, άρα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση του κόσμου να πληρώσει.

Αυτό δίχασε τους ελεγκτές, καθώς από φέτος για πρώτη φορά απειλούνται και οι ίδιοι με προσωπικές κυρώσεις για τυχόν παραγραφή, με αποτέλεσμα άλλοι «να κατεβάσουν τα μολύβια», ενώ άλλοι -και η τρόικα μαζί τους- «να σηκώσουν τα μανίκια» θέλοντας να εκδώσουν όσες περισσότερες εντολές ελέγχου προλαβαίνουν μέσα σε μισό μήνα που απομένει έως το τέλος του έτους, για να μη βρεθούν υπόλογοι για παραγραφές «σκαστών» υποθέσεων φοροδιαφυγής.

Επιτακτικά, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν στοιχεία για το πόσους ελέγχους έκαναν φέτος και πόσες υποθέσεις μεταφέρονται για έλεγχο την επόμενη χρονιά. Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αιφνιδιασμένα, δεν είχαν έτοιμες απαντήσεις.

«Βρείτε τα και δείξτε μας τι καταφέρατε φέτος και τι θα κάνετε για να τις προλάβετε όλες μέχρι το τέλος του 2017. Εχετε πλάνο ελέγχων; Ποιον μπορείτε να πείσετε πως αυτή η παράταση θα είναι η τελευταία και ότι θα προλάβετε να κάνετε μέσα σε μία χρονιά όσα δεν κάνατε τόσα χρόνια;» τους επέπληξαν. «Ρίξτε βάρος στις ζωντανές υποθέσεις, μην ψάχνετε συνέχεια για σκελετούς και φαντάσματα και πάψτε το παραμύθι πως κάνετε ελέγχους», ήταν το μήνυμα των τροϊκανών. Η χαριστική βολή όμως ήρθε όταν οι ξένοι ελεγκτές έβγαλαν και έδειξαν στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ένα χαρτί. «Βλέπετε τι είναι αυτό; Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Τι ημερομηνία γράφει πάνω; 9 Δεκεμβρίου 2016. Τώρα δηλαδή, πριν από μία εβδομάδα».

Οι διευθυντές του υπουργείου πάνιασαν όταν διάβασαν τι γράφει το χαρτί και δεν ήξεραν πού να κρυφτούν. Η απόφαση που είχαν στα χέρια τους οι ξένοι -άγνωστο πώς- δεν έχει ούτε καν καθαρογραφεί. Λέει ξεκάθαρα όμως ότι οι έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ έχουν παραγραφεί!

«Πριν δώσετε καν παράταση, τα δικαστήρια βγάζουν άκυρους τους ελέγχους. Ποιον κοροϊδεύετε λοιπόν; Με ποιες υποθέσεις λέτε ότι θα ασχοληθείτε; Τι παράταση θέλετε να δώσετε όταν οι έλεγχοι δεν παράγουν πια έννομα αποτελέσματα και είναι άκυροι και παράνομοι;» ρωτούσαν χωρίς να παίρνουν απάντηση.

Σε κάποια στιγμή μόνο, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου είπε ότι το Δημόσιο θα κάνει αναίρεση για να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση από το ΣτΕ. Τότε τα πράγματα έγιναν χειρότερα. «Να, διαβάστε τι λέει το σκεπτικό της απόφασης. Δεν παλεύεται, είναι πολύ καλά τεκμηριωμένη και πιάνει και τις άλλες λίστες με τα εμβάσματα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ολιγωρίας σας.

Οι υποθέσεις χάθηκαν, οι έλεγχοι αυτοί σε παλιές υποθέσεις δεν έχουν νόημα πια», λέγεται πως τους είπαν. Εφυγαν μόνο αφού τους ζήτησαν νέα συνάντηση τις αμέσως επόμενες ημέρες με τα πλήρη στοιχεία για την κατάσταση των ελέγχων και έτοιμο πλάνο ελέγχων που θα εφαρμόσουν, προκειμένου να κρίνουν αν θα επιμείνουν να αποσυρθεί τελικά η διάταξη ή θα συμφωνήσουν σε μία και τελευταία -οριστικά πια- παράταση για τις ανέλεγκτες χρήσεις, αυτές που δεν θα έχουν παραγραφεί.


Νάρκη στη νέα ρύθμιση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης είναι κόλαφος για το υπουργείο Οικονομικών. Λέγεται ότι βγάζει άκυρες τις εντολές ελέγχου (άρα και τη διακοπή της παραγραφής) για τις περισσότερες -αν όχι όλες- λίστες, επειδή εκδόθηκαν μαζικά και αναφέρονται συλλήβδην σε ολόκληρο το περιεχόμενο κάποιων CD και όχι ονομαστικά κατά περίπτωση, σε κάθε έναν ξεχωριστά από τους συνολικά 1,3 εκατομμύρια ελεγχόμενους. Ακόμα χειρότερα, το δικαστήριο καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς της φορολογικής αρχής ότι στην επίμαχη υπόθεση ισχύει 10ετής ή και 20ετής παραγραφή του δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου να ασκήσει έλεγχο, θεωρώντας ότι τα στοιχεία που επικαλείται η Εφορία ως «νεότερα» ή «συμπληρωματικά» (οπτικός δίσκος - CD) είναι στην πραγματικότητα «παλιά» (υπόλοιπα τραπεζικών καταθέσεων) και άρα, αφού δεν τα αξιοποίησε τόσα χρόνια και δεν εξέδωσε ποτέ πιο πριν εντολή ατομικού ελέγχου, ισχύει και για τους ελεγχόμενους της λίστας Λαγκάρντ το δικαίωμα 5ετούς παραγραφής (2008 και πριν), όπως και για όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους που δεν έχουν υποστεί έως τώρα κανέναν φορολογικό έλεγχο. Το χτύπημα για την κυβέρνηση είναι διπλό: εκτός από την αξιολόγηση, κινδυνεύει τώρα να μπλοκάρει και η ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων από την οποία αναμένει να εισπράξει το Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ το 2017!

Το σχέδιο του υπουργείου ήταν, μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, να θέσει σε εφαρμογή τη ρύθμιση ταυτόχρονα με τις μαζικές διασταυρώσεις καταθετικών λογαριασμών, με τη χρήση ειδικού λογισμικού, κίνηση που θα έσπρωχνε τους περισσότερους από τους 1.270.000 φορολογούμενους που φιγουράρουν στις διάφορες λίστες να πληρώσουν (με φόρους 43%-90% στο δηλωθέν κεφάλαιο ανάλογα με την υπόθεση) για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Πλέον γεννώνται ερωτήματα για το αν θεσπιστεί τέτοια ρύθμιση για τις παρατάσεις και τους ελέγχους. Ετσι κι αλλιώς, είτε με την παράταση που θέλει να δώσει η κυβέρνηση είτε χωρίς, φαίνεται πως δημιουργείται Νομολογία με την οποία οι υποθέσεις αυτές (υπό προϋποθέσεις) καταπίπτουν ήδη στα δικαστήρια και οι μόνοι που έχουν λόγο να πληρώσουν είναι όσοι είναι πιασμένοι για τα καλά στη φάκα της Εφορίας. Ακόμα και στο ΣτΕ να καταφύγει το Δημόσιο για να προσβάλει την απόφαση, η αβεβαιότητα δεν ευνοεί το εισπρακτικό σχέδιο της κυβέρνησης.


Blame game

«Εκείνοι μας καθυστέρησαν, από τον Ιούνιο ήμασταν έτοιμοι για να ξεκινήσουμε αλλά, πότε οι ενστάσεις τους, πότε ο ανασχηματισμός, μας έφεραν πίσω», υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου που μεταθέτουν την ευθύνη στους δανειστές. «Αν δούλευε το σύστημα, θα φτάναμε το 2017 στους 250.000 ελέγχους, σχεδόν δεκαπλάσιους από όσους γίνονται με το χέρι ως τώρα κάθε χρόνο», λένε και επιμένουν ότι με το σχέδιο αυτό θα μπορέσουν να προλάβουν να ελέγξουν σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής που θα φέρουν δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία αλλά, αν παραγραφούν, θα χαθούν διαπαντός από τον έλεγχο του Δημοσίου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ομολογία του Άδωνι: «Με εντολή Σόιμπλε καταψηφίσαμε το βοήθημα στους συνταξιούχους»



Σάλος έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη της εφημερίδας "Αγορά", του Νίκου Χατζηνικολάου ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταψήφισαν το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους με εντολή από το εξωτερικό.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο ακροδεξιός Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τα φιλολαϊκά μέτρα με εντολή Σόιμπλε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ



Πηγή www.periodista.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Ερντογάν απαγόρευσε τα Χριστούγεννα στους Γερμανούς

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε λάδι στη φωτιά, στην κόντρα ανάμεσα στην Τουρκία και την Γερμανία με την απόφασή του να καταργήσει τα Χριστούγεννα σε γερμανικό σχολείο στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε λάδι στη φωτιά, στην κόντρα ανάμεσα στην Τουρκία και την Γερμανία με την απόφασή του να καταργήσει τα Χριστούγεννα σε γερμανικό σχολείο στην Κωνσταντινούπολη!

Οι αρχές της Τουρκίας απαγόρευσαν στους δασκάλους του γερμανικού σχολείου της Κωνσταντινούπολης, να μαθαίνουν στους μαθητές τις παραδόσεις των Χριστουγέννων, όπως γράφει η Bild.

Οι μαθητές του γερμανικού σχολείου της Κωνσταντινούπολης διδάσκονταν όσα έπρεπε για τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων, αλλά σύμφωνα με την τουρκική διεύθυνση του σχολείου, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να διδάσκεται η παράδοση των Χριστουγέννων ως μία χριστιανική γιορτή, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου dpa.

Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση του σχολείου, μπλόκαρε και τη συμμετοχή της σχολικής χορωδίας στη παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Γενικό Προξενείο της Γερμανίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βερολίνου για τα νέα «αντίποινα» του Ερντογάν, προς την Γερμανία.
Η γερμανική καγκελαρία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά και διαφωνία της προς την προκλητική απόφαση της Τουρκίας. Το ίδιο έπραξαν και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου μέσω σκληρών ανακοινώσεων.

Πηγή www.skai.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόστιμα από τη Δικαιοσύνη σε δύο Τράπεζες για παράνομη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων σε εισπρακτικές εταιρείες



Χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, με δικαστικές αποφάσεις, σε δύο Τράπεζες, καθώς παράνομα μεταβίβασαν προσωπικά δεδομένα «κόκκινων» δανειοληπτών σε εισπρακτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, παράνομα οι εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν στους εκπρόθεσμους δανειολήπτες (και κατόχους πιστωτικών καρτών), εάν προηγουμένως οι Τράπεζες δεν έχουν ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία και εάν οι τελευταίες δεν έχουν ενημερώσει τους δανειολήπτες ότι έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά τους δεδομένα.

Εάν δεν έχει προηγηθεί αυτή η διαδικασία ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει την προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση για ηθική βλάβη η οποία το λιγότερο ανέρχεται στα 5.870 ευρώ.

Ειδικότερα, η πρώτη περίπτωση που απασχόλησε τα δικαστήρια αφορούσε πιστωτική κάρτα της οποίας ο κάτοχος της στην τυποποιημένη αίτηση που υπέγραψε για τη χορήγηση της, αναγραφόταν ότι συναινούσε να διαβιβαστούν τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρεία. Όμως, ο κάτοχος της κάρτας καθυστέρησε μερικές δόσεις και ξεκίνησαν καθημερινά τηλεφωνήματα στο σταθερό και κινητό του τηλέφωνο από εισπρακτική εταιρεία στην οποία η Τράπεζα είχε διαβιβάσει τα προσωπικά δυσμενή οικονομικά στοιχεία του. Ο κάτοχος της κάρτας, παραπονέθηκε κατ΄ επανάληψη για τη μεταβίβαση των δεδομένων του και επισήμανε ότι τα κατέχει παράνομα.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση η διαρροή των απόρρητων προσωπικών του δεδομένων σε τρίτους χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, του προκάλεσε μεγάλη ψυχική αναστάτωση, θυμό και οργή και στράφηκε κατά της Τράπεζας διεκδικώντας το ποσό των 15.000 ευρώ γι την ηθική βλάβη που υπέστη.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών στην υπ΄ αριθμ. 3428/2016 απόφασή του επισημαίνει ότι ο όρος που αναφέρεται στην έντυπη τυποποιημένη αίτηση χορήγησης δανείου ή πιστωτικής κάρτας για μεταβίβαση των οικονομικών και άλλων δεδομένων του, δεν σημαίνει ότι παρέχει στην Τράπεζα «τη ρητή συγκατάθεσή του για τη μεταβίβαση» των δυσμενών, κ.λπ. προσωπικών σε εισπρακτική εταιρεία. Για να γίνει η μεταβίβαση των δεδομένων, πρέπει πρώτα η Τράπεζα να ενημερώσει για την πρόθεσή της αυτή το δανειολήπτη ή τον κάτοχο κάρτας και αυτός να συναινέσει για τη μεταβίβασή τους. Στη συνέχεια η εισπρακτική εταιρεία οφείλει να ενημερώσει εγγράφως το δανειολήπτη ότι προτίθεται να κάνει χρήση των δεδομένων του και για το σκοπό που θα τα χρησιμοποιήσει.

Στη δικαστική απόφαση σημειώνεται ότι ο όρος που περιλαμβάνεται στην αίτηση έκδοσης δανείου ή πιστωτικής κάρτας ότι ο αυτών συναινεί στη διαβίβαση των δεδομένων του, δεν σημαίνει τη «συγκατάθεση του δανειολήπτη για τη διαβίβαση των προσωπικών του δεδομένων σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών» και συνεχίζει: «Η Τράπεζα «είναι υποχρεωμένη να τον ενημερώσει για την πρόθεσή της να κάνει χρήση των δεδομένων, για την εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών, με την οποία συνεργάζεται (επωνυμία, έδρα κ.λπ.), κάτι όμως που δεν έγινε.

Ως «συγκατάθεση» τονίζεται στη δικαστική απόφαση ορίζεται «η ελεύθερη, ρητή και ειδική δήλωση βούλησης, που εκφράζεται με τρόπο σαφή και εν πλήρη επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων, αφού προηγουμένως ενημερωθεί, δέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που τον αφορούν». Έτσι, επιδικάστηκε υπέρ του κατόχου της κάρτας το ποσό των 5.870 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Παράλληλα, η δεύτερη περίπτωση αφορά καταναλωτικό δάνειο 5.200 ευρώ, όπου η δανειολήπτρια, μόλις είχε χειρουργηθεί λόγω αιμαγγειώματος εγκεφάλου, σε συνέπεια να έχει κρίσεις επιληψίας και «ψυχοσιόμορφες εκδηλώσεις» και μετά από κάποιο διάστημα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου.

Και στην περίπτωση αυτή, η Τράπεζα χωρίς να την ενημέρωση και χωρίς η δανειολήπτρια να συναινέσει μεταβίβασε τα δεδομένα της σε εισπρακτική εταιρεία, η οποία άρχισε να τη βομβαρδίζει με κλήσεις στο σταθερό και κινητό τηλέφωνο για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων δόσεων. Τελικά, το Ειρηνοδικείο Αθηνών (απόφαση υπ΄ αριθμ. 273/2016) να επιδικάσει στη δανειολήπτρια 6.000 ευρώ για την ηθική βλάβη.

Πηγή www.flash96.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....