Διυλιστήριο: 02/08/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Οι 87 «χρυσοί» κρατούμενοι στο Ritz-Carlton πλήρωσαν 93,4 δισ.Ο πλέον γνωστός από τους συλληφθέντες ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ αλ Σαούντ. Σύμφωνα με το Bloomberg, η καθαρή περιουσία του μειώθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ, στα 13,10 δισ., στη διάρκεια της φυλάκισής του. Ο Αλουαλίντ είχε απελευθερωθεί έπειτα από 83 ημέρες κράτησης και είχε εμφανιστεί σημαντικά αδυνατισμένος, αλλά επαινώντας την ηγεσία του βασιλείου. ASSOCIATED PRESS

Περίπου 15 μήνες αφότου είχε αρχίσει η αμφιλεγόμενη, για τον τρόπο με τον οποίον έγινε, επιχείρηση της Σαουδικής Αραβίας κατά της διαφθοράς, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της. Το κράτος ανέκτησε ποσό ύψους 93,4 δισ. ευρώ από 87 επιχειρηματίες, ορισμένοι εκ των οποίων είναι μεταξύ των πλέον πλούσιων ανθρώπων της χώρας και διέθεταν σημαντική εξουσία υπό τον βασιλιά Φαχντ.

«Χρυσή» φυλακή

Η επιχείρηση κατά της διαφθοράς είχε προκαλέσει πρωτοσέλιδα σε ολόκληρο τον κόσμο πριν από 15 μήνες όταν οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν συγκεντρώσει ορισμένους από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ κατηγορώντας τους για διαφθορά. Εδώ και περίπου ένα χρόνο, οι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το ξενοδοχείο-χρυσή φυλακή, σε πολλές περιπτώσεις όντας φτωχότεροι κατά μερικά δισ. ευρώ, αλλά σε κάθε περίπτωση έχοντας το κεφάλι τους στους ώμους τους. Η επιτροπή καταπολέμησης της διαφθοράς ανακοίνωσε πως το ποσό των 93,4 δισ. ευρώ που ανέκτησε αποτελείται από μετρητά, ακίνητα, εταιρείες και μετοχές. Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει αποκαλύψει ελάχιστα στοιχεία για τους οικονομικούς συμβιβασμούς που έκανε με ορισμένους κατηγορουμένους, πέρα από το ότι έγινε πληρωμή ύψους 870 εκατ. ευρώ από τον πρώην επικεφαλής της εθνικής φρουράς της χώρας. Πριν από περίπου τέσσερις μήνες, ο πρίγκιπας διάδοχος είχε δηλώσει στο Bloomberg ότι έχει συγκεντρωθεί ποσό ύψους 30,5 δισ. ευρώ από τους κατηγορουμένους. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, είναι δύσκολο να επαληθευθούν οι ισχυρισμοί της επιτροπής καταπολέμησης της διαφθοράς εξαιτίας της αδιαφάνειας που καλύπτει τη σαουδαραβική αγορά, όπου εταιρείες σπάνια αποκαλύπτουν στοιχεία για τα οικονομικά τους και για την αξία των ακινήτων τους, επένδυση που προτιμούν οι περισσότεροι πλούσιοι Σαουδάραβες.

Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν περιορίσει την ελευθερία κινήσεων πολλών από τους πλούσιους πρώην κρατούμενους, απαγορεύοντάς τους την έξοδο από τη χώρα και παρακολουθώντας τους στενά. Ο πλέον γνωστός από τους συλληφθέντες ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ αλ Σαούντ, ο οποίος απελευθερώθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Σύμφωνα με το Bloomberg, η καθαρή περιουσία του μειώθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ στα 13,10 δισ. στη διάρκεια της φυλάκισής του.

Ο Αλουαλίντ είχε απελευθερωθεί μετά 83 ημέρες κράτησης και είχε εμφανιστεί σημαντικά αδυνατισμένος, αλλά επαινώντας την ηγεσία του βασιλείου. Λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωσή του είχε πει στο Bloomberg ότι είχε υπογράψει εμπιστευτική συμφωνία με την κυβέρνηση και πως οι επιχειρήσεις του έχουν επιστρέψει στο κανονικό. Η μετοχή του επενδυτικού ομίλου του με ονομασία Kingdom Holdings έχει υποχωρήσει κατά 22%. Ο Αλουαλίντ διαθέτει το 95% της εταιρείας, καθώς και περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,3 δισ. ευρώ εκτός Μέσης Ανατολής.

Ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ αλ Αμούντι είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Σαουδικής Αραβίας και ένας από τους τελευταίους επιχειρηματίες που απελευθερώθηκαν, στα τέλη Ιανουαρίου 2019. Εξι εβδομάδες νωρίτερα, οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν επιβεβαιώσει πως είναι φυλακισμένος με κατηγορίες διαφθοράς και δωροδοκίας και πως θα δικαζόταν. Στη διάρκεια της φυλάκισής του η καθαρή περιουσία του μειώθηκε κατά 1,2 δισ. ευρώ, στα 7,6 δισ. ευρώ. Εφτιαξε την περιουσία του χάρη σε κρατικό συμβόλαιο που είχε κερδίσει κατά τη βασιλεία του βασιλιά Φαχντ, ενώ πλέον μεγάλο μέρος της περιουσίας του βρίσκεται εκτός Σαουδικής Αραβίας. Διαθέτει τη μεγαλύτερη εταιρεία καυσίμων της Σουηδίας και είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην πατρίδα του, Αιθιοπία, όπου διαθέτει ορυχεία χρυσού, ξενοδοχεία και αγροτικές εκτάσεις. Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περιουσιακά του στοιχεία και ποιος τα ελέγχει είναι ασαφής, σύμφωνα με το Bloomberg. O Αλ Αμούντι είναι υγιής και έχει καλή διάθεση, ενώ έχει συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών του, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Bloomberg.

O Σαλέχ Κάμελ είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στον χώρο των χρηματοοικονομικών αλλά και στον κλάδο της υγείας. Απελευθερώθηκε τον Ιανουάριο του 2018 με την καθαρή περιουσία του να έχει μειωθεί στη διάρκεια της φυλάκισής του κατά 611 εκατ. ευρώ, στα 2,6 δισ. ευρώ συνολικά. Ο Κάμελ ήταν επίσης από τους πρώτους Σαουδάραβες «βαρώνους. των μέσων ενημέρωσης και στη δεκαετία του 1970 είχε δημιουργήσει μία από τις πρώτες εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στη Σαουδική Αραβία, ενώ ήταν από τους πρώτους επενδυτές στον τοπικό μιντιακό γίγαντα Middle East Broadcasting Center. H κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο του 60% της εταιρείας MBC, περιλαμβανομένων και μετοχών που ανήκαν στον Κάμελ.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χυδαιότητες Πάγκαλου, που ξέχασε πάλι τα Ιμια

Σχολιάζουν όλοι την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, τη σχολιάζει και ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Ο άνθρωπος που ως υπουργός Εξωτερικών ήταν σε τηλεοπτικό πάνελ τη στιγμή που η κρίση των Ιμίων βρισκόταν στην κορύφωσή της και απέπλεε για το Αιγαίο ολόκληρος ο Στόλος με το χέρι στη σκανδάλη, αυτός που είπε ότι «τη σημαία την πήρε ο αέρας», ενώ την είχε υποστείλει η κυβέρνηση Σημίτη στην οποία συμμετείχε, ο πολιτικός που παρέδωσε τον Οτζαλάν στους Τούρκους έχει το θράσος να χυδαιολογεί λέγοντας ότι οι Τούρκοι «έπιασαν τον κ...» του Τσίπρα.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία μπορεί για κάποιους να ήταν αποτυχία στα ελληνοτουρκικά. Εχει όμως σημασία ποιος το λέει αυτό. Και ο κ. Πάγκαλος δεν... δικαιούται να ομιλεί για τα εθνικά ζητήματα, λόγω των πεπραγμένων του. Ο λαός, άλλωστε, τον έστειλε σπίτι του.

Πεζοδρόμιο

Κάποιοι όμως επιμένουν να του δίνουν μικρόφωνο. Αδραξε, λοιπόν, την ευκαιρία και με γλώσσα πεζοδρομίου είπε «οι Τούρκοι δεν έβαλαν τα πάγια θέματα, έβαλαν τα πάντα προς τον Τσίπρα... Του έπιασαν τον κ... οι Τούρκοι κανονικότατα και φαίνεται και στις φωτογραφίες», για να προσθέσει: «Νομίζω πως ο Ελληνας πρωθυπουργός έπρεπε να γυρίσει πίσω μετά την επικήρυξη, να τινάξει τα πάντα στον αέρα, εφόσον ο άλλος μάς περιφρονεί συνολικά ως λαό, καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν χαφιέδες και προδότες ανάμεσα στους Ελληνες».

Και αφού επιτέθηκε στον Τσίπρα, θέλησε να εκφράσει τον πόνο του, ότι ζει με μειωμένη σύνταξη, αλλά ο τηλεοπτικός χρόνος δεν ήταν αρκετός...


Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ασημακόπουλου προς Φαήλο : ''Θα σε πάω αίμα μέχρι τέλους''


Το Διυλιστήριο λέει : ''...Αυτό το άρθρο το κοινοποιούμε μόνο και μόνο για να αναδείξουμε το επίπεδο της πολτικής μας ζωής και περισσότερο από μια γυναίκα όπου υποτίθεται αντιπροσωπεύει την υψηλή κοινωνία. Λυπούμαστε ...''

Σφοδρή σύγκρουση «στον αέρα» του Kontra ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ της Άννας Ασημακοπούλου και του Φαήλου Κρανιδιώτη όταν η συζήτηση πήγε στην υπόθεση του πρώην στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή του σε κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία.

Συγκεκριμένα, τα «αίματα άναψαν» όταν ο κ. Κρανιδιώτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κ. Ασημακοπούλου προσήλθε στη δίκη Γεωργιάδη ως μάρτυρας, τονίζοντας: «Αυτό που κολλάει στην ηθική της πολιτικής;», ανέφερε.

«Ρωτάτε εμένα; Γιατί σας αφορά;», απάντησε η κ. Ασημακοπούλου, ενώ στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση υπερασπιζόμενη τον κ. Γεωργιάδη. «Όταν ολοκληρωθεί η δίκη θα σας απαντήσω», τόνισε. «Λέω πάντα την αλήθεια. Υπερασπίζομαι την αλήθεια και το δίκαιο. Αυτό κάνω όπου βρεθώ και όπου σταθώ. Το κάνω για πολύ συγκεκριμένο λόγο: γιατί δεν αντέχω να θιγεί η υπόληψη ενός πολύ σοβαρού ανθρώπου», συμπλήρωσε σε άλλο σημείο.

Στη συνέχεια, ωστόσο, η κ. Ασημακοπούλου φαίνεται πως έχασε την ψυχραιμία της καθώς δήλωσε με έντονο ύφος: «Ειλικρινά κρατήστε αυτό που σας λέω: Γι’αυτό που κάνατε απόψε κ. Κρανιδιώτη, θα σας πάω “αίμα” μέχρι τέλους».

«Το άκουσες; Αίμα μέχρι τέλους», επανέλαβε η κ. Ασημακοπούλου.

Το σχετικό απόσπασμα:


Πηγή www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απορρίφθηκε το αίτημα Καμμένου για ψήφιση της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με 180 βουλευτέςTου Γιώργου Λυκουρέντζου

Με τη διαδικασία της απλής πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί του πρωτοκόλλου σύνδεσης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Η συζήτηση στην Επιτροπή άρχισε με αίτημα του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του Συντάγματος ,το οποίο απαιτεί πλειοψηφία τουλάχιστον 180 βουλευτών.

“Μετά από την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ παύει η Ελλάδα να έχει κυρίαρχο δικαίωμα για να ζητήσει αυτό που προβλέπει το άρθρο 5 δηλαδή συλλογική άμυνα έναντι όμορου κράτους, καθώς πλέον το κράτος αυτό δεν θα είναι τρίτο κράτος. Άρα η συγκεκριμένη κύρωση αφορά σε συνθήκη παραχώρησης κυριαρχικού δικαιώματος” είπε ο κ. Καμμένος.

Στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ απάντησε αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος λέγοντας ότι και όταν κυρώθηκε η είσοδος της Αλβανίας, η οποία επίσης είναι όμορη χώρα, στο ΝΑΤΟ το 2009 δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα.

“Το Σύνταγμα ζητά αυτή την προϋπόθεση όταν η χώρα μας εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ” είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος της ΝΔ ο οποίος είπε ότι αυτό που λέει ο κ. Καμμένος στερείται θεσμικής νομιμοποίησης και ότι ο κ. Καμμένος έχασε την ευκαιρία να μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών καταψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.

Το αίτημα του κ. Καμμένου απορρίφθηκε καθώς υποστηρίχθηκε μόνο από τη Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα το δηκτικό σχόλιο του κ. Καμμένου: “Άρα όλοι εκτός από τη Χρυσή Αυγή ανάμεσά τους και ο πύραυλος Κουμουτσάκος και η ΝΔ απορρίπτουν το 180 και ανάβουν άλλες λαμπάδες”.

Πηγή: Real.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....