Διυλιστήριο: 02/19/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνικές Τράπεζες που ανακεφαλαιοποίηθηκαν από τους Έλληνες ...πρέπει να έχουν διοικήσεις που εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι Ελληνικές Τράπεζες που ανακεφαλαιοποίηθηκαν από τους Έλληνες ... θα πρέπει να έχουν διοικήσεις που θα εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Άραγε θα κατανοήσουμε ποτέ πόσοι προδοτικοί νόμοι έχουν ψηφιστεί στην Ελλάδα από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα για να προστατεύονται τα συμφέροντα των τοκογλύφων εις βάρος του λαού; Οι τοκογλύφοι μάλλον δεν θέλουν την Κατσέλη στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και σπεύδουν να υπενθυμίσουν τις εξουσίες που διαθέτουν επάνω στις «Ελληνικές» τράπεζες.

Σ.Σwww.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρωγμές και πάλι στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;..

     Ελπίζουμε κάτι να μην έχουμε καταλάβει καλά,
..γι αυτό και το ερωτηματικό στον τίτλο.

Βέβαια στην περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τί να μην καταλάβουμε, αφού το έργο το είδαμε ζωντανό μπροστά μας!
Θέλουμε όμως ειλικρινά να μην έχουμε καταλάβει καλά τις δηλώσεις του υπουργού των οικονομικών, καθώς τις περισσότερες τις κάνει στα αγγλικά,
..και όλες περιέχουν οικονομικά στοιχεία και όρους σχετικά απρόσιτους σε μας τους κοινούς θνητούς.
Θέλουμε να φταίει η μετάφραση, τα κακά αγγλικά μας, η άγνοια οικονομικών όρων, κάτι τέλος πάντων που να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα που αντιλαμβανόμαστε με το φτωχό μυαλό μας.

Αντιληφθήκαμε ελπίζουμε λάθος, πως μία απ΄ τις ακρογωνιαίες προεκλογικές εξαγγελίες, αυτή του ''κουρέματος'' του χρέους, έχει εγκαταληφθεί εντελώς!
Καταλάβαμε ελπίζουμε λάθος, πως ο υπουργός Οικονομικών ανακήρυξε το χρέος βιώσιμο. Αν είναι έτσι κύριε υπουργέ και με τους σημερινούς ρυθμούς εξόφλησης, που ήδη έχουν φέρει σε απόγνωση την κοινωνία, θα χρειαστούν το ελάχιστο 40-50 χρόνια οικονομικής καταστολής πολιτών και κράτους. Δηλαδή άλλες δύο γενιές σκλάβων τουλάχιστον. Δεν κάνουμε τίποτα έτσι! Καλύτερα περνάγαμε επί τουρκοκρατίας.
Και τί είναι αυτό που καταλαβαίνουμε λάθος όταν νομίζουμε ότι οποιαδήποτε αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης συνεπάγεται και την παράταση κάποιων όρων, δηλαδή του μνημονίου;

Και άντε, και είμαστε παντελώς ηλίθιοι και όλα τα παραπάνω είναι αποκυήματα της φαντασίας και της καχυποψίας μας.
Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι ακόμα το μνημονιακό εντελλόμενο του χερ-Σόϊμπλε;
Επίτροπος της Ελλάδας δεν είναι ακόμη ο μνημονιακός αντιπρόεδρος της Ν.Δ., εκλεκτός κι αυτός του φον-Δολοφόνου;
Υπάρχει περίπτωση να πάμε κάπου έτσι;
Αν δεν κολλήσει το σίδερο τώρα που είναι πάνω στην βράση, πότε θα κολλήσει κύριε πρωθυπουργέ;

Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα και με πυγμή.
Ή άλλαξε κάτι, ή δεν άλλαξε!
Τώρα, που είναι κι ο λαός ζεστός. Γιατί άμα κρυώσει,
..όχι παρένθεση,
..αλλά τελεία και παύλα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί εναντίον του Πρ. Παυλόπουλου έχουν ξεσπαθώσει όλα τα κοράκια της διαπλοκής, τα απολειφάδια του νεοφιλελευθερισμού και τα ακροδεξιά τέρατα?


Της Κατερίνας Ακριβοπούλου.
ΚΟΥΙΖ:
Γιατί εναντίον του Πρ. Παυλόπουλου έχουν ξεσπαθώσει όλα τα κοράκια της διαπλοκής, τα απολειφάδια του νεοφιλελευθερισμού και τα ακροδεξιά τέρατα?

α) Επειδή ξέρουν οτι ως αρχιτέκτονας του ν. 3310/2005 περι βασικού μετόχου, ο οποίος ακύρωνε το νόμο Βενιζέλου που είχε θεσμοθετήσει τη διαπλοκή, γνωρίζει πολλά .Και για τη διαπλοκή και για τους διαπλεκόμενους και για την αντιμετωπίσή τους ...

β) Επειδή συνετέλεσε τα μάλα στην αποκάλυψη του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ με την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος απο τον εκλεκτό του Παπακωνσταντίνου πρόεδρο της Στατιστικης Αρχής και υπόδικο σήμερα Γεωργίου. Αυτή η διόγκωση αποτέλεσε,θυμίζω την τεχνική βάση για να μπούμε στο Μνημόνιο...

γ) Επειδή ως προϊστάμενος και της ΕΥΠ τον μαύρο Δεκέμβρη του 2008 , έχει πλήρη επίγνωση της επιχείρησης για το κάψιμο της Αθ'ηνας το οποίο όλο το σύστημα, με αιχμή το ΛΑΟΣ , απέδωσε τότε στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζω. Ο Καρατζφέρης , ο Αδωνις και τα περισσότερα ΜΜΕ εσκουζαν τότε υστερικά εναντίον του, επειδή αρνήθηκε να δεχθεί τις εισηγήσεις αρκετών θερμοκέφαλων της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και μια κυρία από ... σόι , να αναλάβει ο στρατός...

δ) Επειδή ποντάρουν στην αφέλεια, την πολιτική αγραμματοσύνη και την ευκολία αρκετών να καταπίνουν αμάσητα προϊοντα "ενημέρωσης" , όπως αυτά με τις 850.000 προσλήψεις πού έγιναν την περίοδο Καραμανλή απο τον Πρ.Παυλόπουλο, ενω η απογραφή του 2009, έδειξε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι , είναι συνολικά 679,992!
Και συνεχίζουν να πιθηκίζουν ασυστόλως οι αφελείς και οι ύποπτοι...
Αρκούν αυτά για αρχή ?


Διυλιστήριο: Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε έναν πρόεδρο διεθνούς κύρους και εκτός πολιτικού σκηνικού, αλλά από την στιγμή που επιλέχτηκε κάποιος από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό θεωρούμε ότι η επιλογή του Παυλόπουλου είναι η πιο ενδεδειγμένη.

Πράγματι ψήφισε το 2ο μνημόνιο κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου, αλλά όπως θα δείτε παρακάτω καθ'όλη την διάρκεια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ ζητούσε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο. Να συμπληρώσουμε επίσης ότι είναι αυτός που αποκάλυψε το έγκλημα που έγινε εις βάρος της Εθνικής περιουσίας, των ασφαλιστικών ταμείων, των κρατικών τραπεζών, των πανεπιστημίων, των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και των λοιπών ΝΠΔΔ με το PSI.











www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο διάλογος του Προκόπη Παυλόπουλου με την Ζωή Κωνσταντοπούλου - ΒΙΝΤΕΟ

Ως μέγιστο χρέος απέναντι στον πολίτη και στο Σύνταγμα αποδέχθηκε την εκλογή του από τη Βουλή ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο επισκέφθηκε στις 22.30 η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Το χρέος αυτό συμπυκνώνεται στον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Παυλόπουλος και έχει τέσσερις άξονες: "Την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση και έλλειψη θάρρους, την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας, την προστασία των Ελλήνων και των Ελληνίδων και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος που σήμερα σε αυτές τις συνθήκες συμπυκνώνεται κατά βάση στην υπεράσπιση των θυσιών του λαού μας και να βγούμε το γρηγορότερο δυνατό από τον εφιάλτη που ζούμε τα τελευταία χρόνια".

"Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς, όχι μόνο για μας αλλά για την ίδια την Ευρώπη" σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

"Ξαναγυρίζουμε στις ρίζες της που έθεσαν οι ιδρυτές της" πρόσθεσε και τόνισε ότι όπως δεν έκανε μέχρι τώρα εκπτώσεις αυτό και θα πράξει μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο υψηλότερο αξίωμα της Πολιτείας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή της στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου και επισήμανε: "Σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή καλείστε να επιτελέσετε καθήκον δημοκρατικό, πατριωτικό, δικαιοκρατικό και κοινωνικό. Καλείστε να επανοηματοδοτήσετε τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό που θα ενσαρκώσετε και τον οποίο πολλές εξουσίες στο παρελθόν επεδίωξαν και πέτυχαν να εργαλειοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν. Καλείστε να συγκροτήσετε ένα νέο υπόδειγμα άσκησης πολιτειακής εξουσίας, με αποφασιστικότητα και με ανυποχώρητη υπεράσπιση της κοινωνίας, της πατρίδας, της δημοκρατίας, των θεμελιωδών ανθρωπινών δικαιωμάτων και ελευθεριών".

"Ω πρόεδρος είμαι πεπεισμένη ότι δεν θα επιφυλάξετε στο κοινοβούλιο αιφνιδιασμούς αποστέρησης του δημοκρατικού του ρόλου και ότι θα λειτουργήσετε σε αγαστή συνύπαρξη με τη βουλή ως εγγυητής δημοκρατίας. Ότι θα έχετε το σθένος να πείτε όχι στο εσωτερικό και το εξωτερικό όταν και όπου χρειαατεί και δεν θα διστάσετε να ενεργοποιήσετε δημοκρατικές διαδικασίες δημοψηφίσματος ή να αναπέμπεψετε αντισυνταγματικά νομοθετήματα. Ότι θα συμμετέχετε θεσμικά στις διεκδικήσεις του λαού μας, στη διεκδίκηση για την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού αλλά και στην κορυφαία διεκδίκηση καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων", ανέφερε μεταξύ άλλων.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερίκ Τουσέν (πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου) : Κάντε λογιστικό έλεγχο, το ελληνικό χρέος είναι παράνομο και απεχθές!

Ακούστε με προσοχή τί λέει ο Ερίκ Τουσέν για την Ελλάδα και το χρέος.
 Για όσους δεν τον γνωρίζουν, είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM) και συμμετείχε στην επιτροπή λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού το 2007. Μόλις επισκέφθηκε την Ελλάδα και πριν από λίγο ανέβηκε στο διαδίκτυο αυτή η καταπληκτική συνέντευξη.

 Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τουσέν λέει πως το ελληνικό χρέος -αυτό που προέκυψε από τις δανειακές συμβάσεις 2010-2012- είναι παράνομο (illégal) και επαχθές (illégitime), πως έχουμε πολλά επιχειρήματα γι' αυτό και πως πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε λογιστικό έλεγχο του χρέους μας -το οποίο μπορούμε σε μεγάλο βαθμό να ακυρώσουμε. Μάλιστα τόνισε πως υπάρχει και νόμος της ΕΕ που προβλέπει κάτι τέτοιο. Δηλαδή ...να κάνουμε ό,τι προβλέπει η ίδια η ΕΕ! 

Εξαιρετική συνέντευξη, εξηγεί επίσης τί σημαίνει παράνομο χρέος κλπ... ο ίδιος είπε ότι συνάντησε πολλούς νυν Υπουργούς της κυβέρνησης και τους μίλησε για το ζήτημα. Όλοι γνωρίζουν. Μάλιστα ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ με αυτή την λαϊκή απαίτηση (και οι Αν.Ελλ.) και υποσχέθηκαν ότι θα το κάνουν: να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους! 

Γιατί όμως δεν μιλούν γι' αυτό στις διαπραγματεύσεις στο Γιουρογκρουπ; Θα ήταν ένα από τα πιο μεγάλα όπλα μας! Γιατί δεν ζητούν ΧΘΕΣ λογιστικό έλεγχο;
Η υπομονή εξαντλείται...
Δείτε το βίντεο!



Γιώργος Σγούρδος, Λωζάνη.
twitter.com/sgourdos

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΓΙΟΥΝΚΕΡ (VIDEO): ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Επίθεση… φιλίας στον ελληνικό λαό εξαπέλυσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως «η τρόικα προσέβαλε την αξιοπρέπεια των λαών της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού υπογράμμισε πως «οι συνομιλίες πρέπει να διεξάγονται σε ισότιμο επίπεδο μέσα στην Ευρώπη», εξηγώντας ότι «οι υπουργοί πρέπει να μιλούν με υπουργούς και όχι με υπαλλήλους», παραδέχθηκε πως «η τρόικα στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης», αλλά και πως στην περίπτωση της Ελλάδας «έγιναν λάθη».

Παρόλα αυτά, ο κ. Γιούνκερ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, εκμυστηρεύτηκε πως θέλει «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Επιτροπή να συνεχίσουν το έργο τους», τονίζοντας ότι η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει την τρόικα όταν έρθει η ώρα».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ για την τρόικα αναπαρήγαγε μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικών δικτύωσης και o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Γιούνκερ: "Η Τρόικα προσέβαλε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Οι υπουργοί πρέπει να μιλούν με υπουργούς. Όχι με υπαλλήλους"», έγραψε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Συνεχίζουμε δυνατά...».

Δείτε το video εδώ




Διαβάστε περισσότερα.... »
....