Διυλιστήριο: 11/27/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Η ήρα και το στάρι..

     Χαράς ευαγγέλια την βδομάδα αυτή για την βραβευμένη μέσω του έλληνα γκαουλάϊτερ-πρωθυπουργού κατοχική κυβέρνηση: θα αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Ή μάλλον ελπίζουν πως θα αρχίσουν (όπως δήλωσε και στην Βουλή το Τσαλακωτό με την τσαλακωμένη συνείδηση).
Κι αυτό γιατί έτσι δίνουν
μία ακόμη τεράστια απόδειξη στους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής "Ένωσης" για το πόσο συνεπείς δωσίλογοι είναι,
..ελπίζοντας σε κάποια ευνοϊκή μεταχείρησή απ' αυτούς ώστε να εξαντλήσουν την τετραετία.

Αυτά όσο αφορά την κυβέρνηση κατοχής.
Χαράς ευαγγέλια όμως και σε μάς.
Όχι γιατί χαιρόμαστε με το πλιάτσικο εναντίον του λαού,
..αλλά γιατί πάντα πιστεύαμε πως το άγος κατά τον τρόπο της αρχαίας τραγωδίας λύνεται πάντα με αίμα, ή με θανατικό, ή με οποιοδήποτε βαρύ τίμημα και καταστροφή.
Και τα μνημόνια της (τεχνητής) κρίσης μέσω του (ψεύτικου) χρέους αποτελούν ένα άγος βαρύ και ανεπίλυτο με πολιτικές λύσεις εκ των άνω,
..παρά μόνον με τον τρόπο της αρχαίας τραγωδίας από τους πολίτες, από τον λαό, εκ των κάτω.
Εδώ και πολλά μνημονιακά χρόνια το blog υποστήριζε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, πως το τελευταίο σκαλί άμυνας, το έσχατο μετερίζι κατά την ιδιοσυγκρασία του έλληνα πολίτη είναι το σπίτι του,
..αυτό το παραδοσιακό "κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι" του,
..και πως αν δούμε σκηνές βίας και ξεσπιτωμάτων όπως αυτές της Ισπανίας, τα πράγματα θα αγριέψουν μέχρι εξέγερσης.

Κάποιοι νεοφιλελεύθεροι "αριστεροί" θα βιαστούν να επιχειρηματολογήσουν πως τα σπίτια δεν ανήκουν στον λαό αλλά στις τράπεζες, αφού αγοράστηκαν ή φτιάχτηκαν με δάνεια εξ ολοκλήρου ή μερικώς ανεξόφλητα.
Το blog πιστεύει πως τα στεγαστικά αυτά δάνεια θα πρέπει να αποπληρωθούν με τρόπο όμως ήπιο και ηθικό,
..ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 140 ΔΙΣ, ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ,
..και όχι να αρπαχτούν τα σπίτια δια μέσου ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και μάλιστα στο 1/3 τρίτο και 1/4 της πραγματικής τους αξίας (αφού με την "κρίση" των μνημονίων περάσαμε από το ένα άκρο της "φούσκας" στο άλλο άκρο της πλασματικής υποτίμησης).
Είναι ορατή-ορατότατη η κομπίνα των τραπεζών και των τοκογλύφων αφού αρπαχτούν τα σπίτια και οι περιουσίες κοψοχρονιά σε τιμές κατοχικές και γεμίσουν τα συρτάρια τους με συμβόλαια ιδιοκτησίας ακινήτων,
..οι τιμές να επανέλθουν εκεί που ήταν πριν ή λίγο πιό κάτω, αφήνοντας τριπλάσιους τρόπους κέρδους και υπερπολλαπλάσια κέρδη για τα αφεντικά των δωσιλόγων,
..αφού οι δανειολήπτες, ο λαός, και μετά την αρπαγή της περιουσίας του θα εξακολουθεί να "χρωστάει" στις τράπεζες, διότι θα βαρύνεται για το υπόλοιπο τού χρέους τού δανείου, που η εγκληματική διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα αφήσει πίσω της.

Αν και το πλιατσικολόγημα αυτό της περιουσίας των ελλήνων δεν φτάσει να οδηγήσει τον λαό σε εξέγερση και λύση του άγους,
..όλα θάχουν τελειώσει,
..και δεν θα μπορούμε να μιλάμε πιά ούτε για Ελλάδα ούτε για έλληνες.

Άρα, χαράς ευαγγέλια.
Θα καθαρίσει η ήρα απ' το στάρι.
Οι λαοί που αξίζει να υπάρχουν,
..απ' αυτούς που τους αξίζει να είναι σκλάβοι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το νοσοκομείο στα Γρεβενά έκανε οικονομία 850.000€ - Απλά μείωσε τις σπατάλες στην ενέργεια

Εξοικονόμησαν 850.000 ευρώ μειώνοντας μόνο τις σπατάλες στην ενέργεια. Το νοσηλευτικό ίδρυμα διεκδικεί το παγκόσμιο βραβείο "Energy Globe 2017"

Εφαρμόζοντας απλές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στο νοσοκομείο Γρεβενών, οι υπάλληλοι τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου κατάφεραν να μειώσουν τα έξοδα κατανάλωσης σε ηλεκτρική ενέργεια, νερό και θέρμανση, και για την τετραετία 2012 - 2016 εξοικονομήσαν 850.000ευρώ!

Η προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας ήταν μια ιδέα του τεχνικού διευθυντή του Νοσοκομείου Γρεβενών Βύρωνα Μπακαΐμη, που την υλοποίησε με την βοήθεια των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας. Στην τετραετία 2012 - 16 υπήρξε μείωση της κατανάλωσης κατά 70% στο νερό, κατά 50% στα έξοδα θέρμανσης, και κατά 35% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που κατατάσσει το νοσοκομείο της δυτικομακεδονικής πόλης πρότυπο, ενώ διεκδικεί και το παγκόσμιο βραβείο εξοικονόμησης ενέργειας.

Πριν από μερικές ημέρες η Πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikic - Boehm σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, απένειμαν το Εθνικό Βραβείο "Energy Globe Ελλάδας 2017" για το έργο εξοικονόμησης που επιτελέστηκε σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη του Νοσοκομείου. Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος του έργου Βύρωνας Μπακαΐμης, ενώ, εκτός από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, παρέστησαν και εκπρόσωποι υγειονομικών Περιφερειών και Νοσοκομείων από όλη την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο έργο έχει επιλεχθεί, ανάμεσα σε 2.000 έργα από όλο τον κόσμο, για να διεκδικήσει το Διεθνές Βραβείο "Energy Globe 2017" στην κατηγορία του, στο πλαίσιο της τελετής που θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου 2018 στην Τεχεράνη. Ο θεσμός των Βραβείων "Energy Globe" αποτελεί σήμερα παγκοσμίως το πιο αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό βραβείο, με τη συμμετοχή 180 και πλέον χωρών.

«Τους στόχους αυτούς τούς πετύχαμε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου, εφαρμόζοντας απλές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας που ο καθένας ακολουθεί στο σπίτι του», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπακαΐμης. Όπως σημειώνει, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα, και «το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίσαμε, αρχικά, ήταν οι αγκυλώσεις και οι συνήθειες του προσωπικού σε όλη τη βαθμίδα λειτουργίας του νοσοκομείου». Από τους διακόπτες φωτισμού, που πρέπει να κλείνουν όταν εξέρχεται κάποιος από έναν χώρο, την αλόγιστη χρήση του κλιματιστικού, ακόμη και σε χώρους που δεν υπάρχει αναγκαιότητα, ή την περιττή θέρμανση, ακόμη και σε αποθηκευτικούς χώρους. Όπως τονίζει, σε όλα τα παραπάνω έπρεπε «να αλλάξουμε τη συνηθισμένη στάση και συμπεριφορά του προσωπικού».

Ως πρώτο βήμα, ήταν η εκτενής ενημέρωση του προσωπικού, ενώ ακολούθησαν οι ενημερωτικές αφίσες και υπενθυμίσεις σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, όπου δινόταν έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας αναφέρει ότι «η συστηματική υπενθύμιση των κανόνων εξοικονόμησης σε ενέργεια, θέρμανση και νερό δεν σταμάτησε ποτέ από την πλευρά της τεχνικής υπηρεσίας» και συμπληρώνει ότι στην προσπάθεια αυτή «εντάχθηκαν ακόμη και οι ασθενείς με τους συνοδούς τους, που φιλοξενούνταν τουλάχιστον μια βδομάδα στους χώρους των κλινικών του νοσοκομείου».

Επιπρόσθετα, σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης έγιναν ορισμένες "έξυπνες" μικροπαρεμβάσεις, με τοποθέτηση χρονοδιακοπτών, που ρυθμίζουν τη λειτουργία σε θέρμανση και φωτισμό συγκεκριμένων χώρων. Για παράδειγμα, ο κλιματισμός και η θέρμανση του χώρου των διοικητικών υπηρεσιών έκλεινε αυτόματα τις αργίες, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, που οι χώροι ήταν κλειστοί, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Ακόμα, ο κ. Μπακαΐμης αποκαλύπτει ότι αντιμετωπίστηκε με σχολαστικότητα η υδροδότηση των χώρων του νοσοκομείου, αλλάχτηκαν όλα τα φλοτέρ στις υδροδεξαμενές και στους χώρους υγιεινής και όπως αναφέρει «μόνο από αυτήν την ενέργεια είδαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα από το πρώτο δίμηνο». Αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «ξοδεύτηκαν 10.000 ευρώ για αγορά εξοπλισμού και υλικών για να εξοικονομήσουμε στην τετραετία 850.000 ευρώ», και ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς να υπάρξει κάποια χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα(!)και ότι οφείλονται «στην αρχική επιμονή της τεχνικής μας υπηρεσίας», που στη συνέχεια η ιδέα της "αγκαλιάστηκε" από «όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη του νοσοκομείου».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μιράντα Ξαφά: Οι συντάξεις πρέπει να περικοπούν κι άλλο



«Η Ελλάδα χρειάζεται αύξηση της προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών, αλλά η κυβέρνηση η σημερινή επιμένει σε τόνωση της ζήτησης», είπε η οικονομολόγος, συγγραφέας και μέλος της Δ.Ε. της «Δράσης», Μιράντα Ξαφά, παρουσιάζοντας το βιβλίο της, με τίτλο : «Δημόσιο Χρέος», σε βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Βενιζέλου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του γραμματέα της Δράσης Γιάννη Ανδρουλάκη.

Η κ. Ξαφά υποστήριξε ότι «η διαδικασία προσαρμογής σε χαμηλότερα επίπεδα δανεισμού, θα ήταν λιγότερο επίπονη, αν αυξάνονταν οι επενδύσεις και οι εξαγωγές για να αντισταθμίσουν την αναπόφευκτη μείωση της κατανάλωσης» και πρόσθεσε :

«Αυτό απαιτεί μεταρρυθμίσεις, αλλά η κυβέρνηση πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι η λιτότητα. Ανυπομονεί να αυξήσει μισθούς και συντάξεις, δηλαδή να επιστρέψει στις πολιτικές που προκάλεσαν την κρίση. Επιδιώκει και επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αντί για το σημερινό σύστημα που σε επίπεδο επιχείρησης αποφασίζονται οι μισθοί».

Υποστήριξε, επίσης, ότι η σημερινή προσαρμογή βασίστηκε σε «υπερφορολόγηση» και πρόσθεσε ότι οι δημόσιες δαπάνες δεν έχουν επιστρέψει, ως ποσοστό, σε σχέση με το ΑΕΠ στα επίπεδα προ κρίσης και παραμένουν υψηλές.

«Δηλαδή, το δημόσιο δεν έχει συρρικνωθεί, με άλλα λόγια, όσο το ΑΕΠ» είπε η κ. Ξαφά και πρόσθεσε : «Η αναπτυξιακή προοπτική, λοιπόν, δε βελτιώνεται με κοινωνικά μερίσματα, βασισμένα σε υπερφορολόγηση, αλλά με αύξηση της προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών που παράγουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση του πρώην υπουργού, καθηγητή, Αθανάσιου Τσαυτάρη για τα δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και τη μετανάστευση ταλαντούχων νέων στο εξωτερικό, η κ. Ξαφά απάντησε :

«Δυστυχώς, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε συνταξιούχους 40 και 50 ετών. Δυστυχώς, είναι αναπόφευκτη η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, διότι δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ». Η κ. Ξαφά σημείωσε, ότι στην Ελλάδα το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι κεφαλαιοποιητικό, τάχθηκε υπέρ του κεφαλαιοποιητικού και πρόσθεσε : «Δεν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα, να το πω έτσι. Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί τόσο, όσο το ΑΕΠ. Σας έδειξα την πτώση του ΑΕΠ, είναι 25%. Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί 25% . Και δυστυχώς πρέπει να περικοπούν κι άλλο».

Η κ. Ξαφά, μιλώντας για το χρέος, υπενθύμισε ότι με το PSI, το 2012, «διεγράφη ένα κονδύλι 126 δισεκατομμυρίων μαζί με την επαναγορά, που αντιστοιχούσε στο 65% του ΑΕΠ της Ελλάδος» και πρόσθεσε ότι «ήταν η μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους και σαν απόλυτο μέγεθος και σαν ποσοστό του ΑΕΠ στην παγκόσμια ιστορία». Πρόσθεσε ότι «ύστερα από τρία μνημόνια το πολιτικό σύστημα δεν έχει καταφέρει να λύσει τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα» και ότι «ακόμη και σήμερα, η κυβέρνηση και ΜΜΕ επιδίδονται στο λαϊκισμό, αναζητώντας υπευθύνους εκτός Ελλάδας για την κρίση».

Η κ. Ξαφά επιχείρησε να ανασκευάσει την άποψη ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση, λέγοντας ότι, αντίθετα, επέτρεψαν ομαλότερη προσγείωση σε ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης, χωρίς χρεοκοπία. Πρόσθεσε, ότι η «λιτότητα προήλθε από την εξάλειψη του πρωτογενούς ελλείμματος ύψους 25 δισ.(10% ΑΕΠ)» ακόμη και προ κρίσης, καθώς "η χώρα κατανάλωνε το 2007, 15% περισσότερο απ' ότι παρήγαγε", ενώ πάντα εξυπηρετούσε συνεχώς το χρέος της μόνο με δανεικά. Επίσης, πρόσθεσε, ότι δε θα μπορούσε να εφαρμοστεί «αντικυκλική» πολιτική, γιατί μόνο χώρες που έχουν «συσσωρευμένα πλεονάσματα» μπορούν να το κάνουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Αυστραλία ζητά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα



Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ζήτησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Αυστραλίας και της Πολιτείας της Βικτόρια σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομογένειας της Μελβούρνης με αφορμή την παρουσίαση πιστού αντιγράφου τμήματος της ζωφόρου, η οποία θα κοσμεί πλέον την είσοδο των γραφείων της Ομογένειας, που βρίσκονται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

«Απαιτούμε και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την αποκατάσταση της αδικίας που έγινε από τον λόρδο Έλγιν πριν από δύο αιώνες. Δεν είναι προσωπική μου γνώμη μόνο, αλλά είναι μόνιμο αίτημα της κυβέρνησης της Βικτόρια και όλων των κομμάτων που μετέχουν σ' αυτή και η στάση μας δεν θα αλλάξει μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία», τόνισε ο πρωθυπουργός της Πολιτείας της Βικτόρια, Daniel Andrews.

Τα γραφεία της Κοινότητας της Ομογένειας βρίσκονται στο κέντρο της Μελβούρνης, από το οποίο περνούν καθημερινά χιλιάδες Αυστραλοί πολίτες και τουρίστες και όπως είπε ο κ. Andrews, είναι σημαντικό να βλέπουν όλοι το έργο και μέσω αυτού να γνωρίζουν τη σημασία που έχει για τον πολιτισμό μας η προσφορά της Ελλάδας. «Σας ευχαριστούμε που κοσμείται με αυτό το έργο την τρίτη μεγαλύτερη πόλη με Έλληνες στον κόσμο, για να μας θυμίζει ότι τα γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους», κατέληξε.

Σε ανάλογο πνεύμα ήταν οι δηλώσεις και άλλων αξιωματούχων της Αυστραλίας όπως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βικτόρια Matthew Guy και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Michael Sukkar που διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Η εκδήλωση συνέπεσε με το Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας, στην Ελλάδα που διοργανώνουν το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

«Η Αυστραλία ενώνει τη φωνή της με την Ελλάδα και όλους όσους παγκοσμίως ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», είπε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής Γιώργος Πατούλης, που διοργάνωσε το Συνέδριο, για τον Τουρισμό Υγείας. Ο κ. Πατούλης, έκανε λόγο για νέο κεφάλαιο στις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Βρήκαμε ισχυρούς συμμάχους στα μέλη της κυβέρνησης της Αυστραλίας, μιας χώρας στην οποία η μεγάλη ελληνική κοινότητα κρατά ζωντανό το πνεύμα του ελληνισμού».

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....