Διυλιστήριο: 12/04/13
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Legalize it… the right way!(βίντεο)

Θεωρώντας τη μάχη για τη Γαία ως υπέρτατο σκοπό, δε μπορούμε παρά να εξοργιστούμε βλέποντας το νέο ορυμαγδό περί της δήθεν “αποποινικοποίησης” της χρήσης του χασίς για … φουμάρισμα. Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να ανακόψει τους ρυθμούς της καταστροφής ψάχνοντας βιολύσεις αναστροφής, τα βαποράκια του βιομηχανικού κατεστημένου επανέρχονται πιστά στο ραντεβού τους και στους αφέντες τους για πάνω από 70 χρόνια. Έτσι, Τσίπρες, Κανάκηδες, καθηγητές των πανεπιστημίων της αγνωσίας και λοιποί αυτοβαπτιζόμενοι αντικαπιταλιστές βυθίζουν στο σκοτάδι παρούσες και επερχόμενες γενιές, είτε λόγω ατομικής ηλιθιότητας ή τιμώντας το ξεροκόμματο των εργοδοτών τους.

Κύριοι εγκληματίες ή ηλίθιοι, η καλλιέργεια της Καννάβεως πρέπει άμεσα όχι απλώς να επιτραπεί αλλά και να επιδοτηθεί. Η Κάνναβη δύναται να προσφέρει λύσεις σε πλείστα θέματα βιολογικής παραγωγής προϊόντων όπως άλλωστε έδινε για χιλιετίες. Ο κύκλος της από την καλλιέργεια εως την αποσύνθεση των παραγώγων, είναι απόλυτα βιολογικός και σύννομος με την πλανητική αρμονία. Εξοικονομεί φυσικούς πόρους, νερό κ.α αποδίδοντας υπερπαραγωγή πρώτων υλών σε σύντομο χρόνο.

Φανταστείτε ένα όχημα το οποίο κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήrου από Κάνναβη και κινείται από αυτή.. φαντασία; Όχι κύριοι. Πραγματικότητα εδώ και 80 χρόνια από την Ford!!

Οπότε άθλιοι ταγοί της εξουσίας, βαποράκια της πρέζας και συκοφάντες κάθε τι φυσικού, δε μπορείτε πλέον να επικαλείστε άγνοια. Είτε σταματάτε το παραμύθι ή απλά χάνετε τα προσωπεία με τα οποία εξαπατείτε την ανθρωπότητα και δη την Ελληνική κοινωνία. Που θα πρέπει την επόμενη φορά που θα βγείτε να πλασσάρετε το εμπόρευμα των αφεντικών σας, να σας πάρει όχι με τις πέτρες, αλλά με τις Κανναβόβεργες.

Για κάποιους που εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι, ορίστε και το ιστορικό απαγόρευσης:

Η απαγόρευση της κάνναβης άρχισε στις ΗΠΑ, και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο σχεδόν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, τον μύθο ότι η κάνναβη είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο το δημιούργησαν και τον συντήρησαν τα μεγάλα βιομηχανικά συμφέροντα.
Όταν, στη δεκαετία του ’30, οι νέες τεχνικές θερισμού και επεξεργασίας της κάνναβης έγιναν διαθέσιμες και οικονομικά ανεκτές, ο δρόμος για την μαζική πλέον παραγωγή κάνναβης άρχισε να ανοίγει. Η κάνναβη φαινόταν ότι θα κυριαρχούσε στην παγκόσμια αγορά και οι απίστευτες δυνατότητες εκμετάλλευσης που παρουσίαζε θα προκαλούσαν ‘’εκρηκτικές’’ συνέπειες σ’ ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Εκτός από την κατασκευή χαρτιού, οι δυνατές φυσικές ίνες του φυτού ήταν εξίσου ιδανικές για την παραγωγή υφασμάτων, πλαστικών ακόμα και εκρηκτικών. Ήδη είχε κατασκευαστεί το πρώτο «οργανικό» αυτοκίνητο (από ένα συνδυασμό κάνναβης και άλλων ετήσιων φυτών) από τον Henry Ford, το οποίο μάλιστα ‘’έκαιγε’’ κάνναβη.
Η κάνναβη αποτελούσε πλέον μία μεγάλη απειλή. Οι μεγάλες χαρτοβιομηχανίες και οι βιομηχανίες πετροχημικών θα έχαναν δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην δαιμονοποίηση και εν συνεχεία απαγόρευση του φυτού πρωτοστάτησαν ο μεγιστάνας των media και χαρτοβιομήχανος Randolph Hearst, ο οποίος χρησιμοποίησε την τεράστια αλυσίδα εφημερίδων του προκειμένου να εξαπλώσει την προπαγάνδα κατά της κάνναβης (σημ.: ο Hearst αποτέλεσε θέμα της ταινίας του Orson Welles «Πολίτης Κέιν»), και ο μεγαλοβιομήχανος πετροχημικών DuPont.
Ο DuPont μόλις τότε πατένταρε το νάυλον, όπως και μεθόδους για να παρασκευάζει πλαστικά από πετρέλαιο και κάρβουνο (άνθρακας), καθώς και μία υψηλά μολυσματική τεχνική για να παράγει χαρτί από ξυλοπολτό.
Οι εφημερίδες του Hearst κατάφεραν να κατασκευάσουν μία νέα απειλή για την Αμερική και οργάνωσαν μία μεγάλη καμπάνια προκειμένου η κάνναβη να γίνει παράνομη. Συνδέοντας την κάνναβη με το έγκλημα και με τη χρήση υστερικών επικεφαλίδων στα πρωτοσέλιδά του, επηρέασε την κοινή γνώμη.
Κατά τη διάρκεια του ’30, τα ταμπλόιντ του Hearst αναφέρονταν συνεχώς σε πολύκροτες ιστορίες για νέγρους, οι οποίοι υπό την επήρεια της μαριχουάνας (σημ.: όρος που διαδόθηκε από τις εφημερίδες του Hearst και χρησιμοποιήθηκε για εκφοβισμό και αποπροσανατολισμό) βίαζαν λευκές γυναίκες και έπαιζαν ένα είδος «σατανικής, βουντού μουσικής», που σήμερα είναι γνωστή απλά ως τζαζ.

Έτσι, το 1937 η κάνναβη έγινε παράνομη στις ΗΠΑ … και σε όλο σχεδόν τον κόσμο!!!

Όλα αυτά για να πλασσάρουν το “βιολογικό” τους Νάυλον και να μονοπωλούν το χαρτί έχοντας σκλάβους τους γηγενείς του Αμαζονίου και τη Γή τους.


Για να τιμωρήσετε τα βαποράκια των βιομηχάνων, καταστροφέων δασών και δουλεμπόρων, απλά μαυρίστε τους στις επερχόμενες εκλογές. Το ποιοί είναι, το βλέπετε καθημερινά.

Και στον επόμενο λοιπόν που θα σας προσφέρει Μπαφο, αντιπροτείνετε του κουρτινόξυλο. Του χρειάζεται.


πηγή: Olympia.gr. 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα Μαρμαρένια Αλώνια ... του Πεδίου του Αρεως (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρμαρένια αλώνια και ντιζαϊνάτα συντριβάνια, που δεν λειτουργούν, κοσμούν ένα έργο που ρημάζει με τους τοπικούς άρχοντες να σπεύδουν να αναλάβουν καθυστερημένα την ευθύνη για μελλοντικές …επεμβάσεις

Με έκταση 277 στρέμματα, στην καρδιά του πολύπαθου κέντρου της πρωτεύουσας, το Πεδίο του Άρεως βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητούμενων παρεμβάσεων, ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Μπήκε στο στόχαστρο της «ανάπλασης» τον Απρίλιο του 2008 και παρά τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν, μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί λειτουργική λύση για βασικά ζητήματα, όπως η καθαριότητα και η φύλαξη.

Οι επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα ρίξουν για άλλη μια φορά το φως της δημοσιότητας σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια άλση της Αθήνας, τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες θα κονταροχτυπηθούν με νέες ιδέες για μια…. παλιά ιστορία

Το έργο της ανάπλασης, του ιστορικού πάρκου εκτελέστηκε, υπό τις οδηγίες του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη, που εκλέχτηκε αμέσως μετά Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με το ψηφοδέλτιο του Γ.Καμίνη, και παραδόθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2010. Κάλυψε περίπου 250 στρέμματα του πάρκου και στοίχισε 9.663.990 ευρώ με χρηματοδότηση από το Γ' ΚΠΣ, το ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους.Η υπερνομαρχία, λίγο πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του 2010 είχε παραλάβει τμηματικά και με εκκρεμότητες το έργο. Ο ανάδοχος εργολάβος, αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας και το Φεβρουάριο του 2008, η Περιφέρεια Αττικής είχε αποφασίσει την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της αναδόχου εταιρείας, καταγγέλλοντας στην ουσία τη σχετική σύμβαση.

Το τμήμα του έργου που δεν έχει ολοκληρωθεί είναι το γνωστό ως «κέντρο Οικονομίδη», για το οποίο οι πληροφορίες λένε ότι ο εργολάβος, κατόπιν εορτής διαπίστωσε στατικά προβλήματα που δεν είχαν εντοπιστεί στην προμελέτη, με αποτέλεσμα να ζητά αναθεώρηση των μελετών του έργου.

Από την παράδοση κιόλας του έργου είχαν εκφραστεί ενστάσεις και ανησυχίες για σοβαρές πλημμέλειες, όσον αφορά στη φυτοτεχνική μελέτη, για έλλειψη πρόνοιας για τη συντήρηση του έργου και για τη διασφάλιση των πόρων για την ασφάλεια και την καθαριότητα της περιοχής.

Λίγους μήνες μετά το «κόψιμο της κορδέλας» , τα προβλήματα συντήρησης συσσωρεύονται και αμαυρώνουν την εικόνα το αναπλασμένου Πεδίου του Άρεως: Σπασμένα φώτα, προβλήματα στην ύδρευση των φυτών και των δέντρων, Ροδώνες χωρίς Τριαντάφυλλα, Υδάτινη Διαδρομή χωρίς νερό με άνυδρα ποταμάκια και σιντριβάνια, κλειστές τουαλέτες, συνθέτουν ένα τοπίο οικείο δυστυχώς στην Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. 10.000.000 ευρώ δαπανήθηκαν για ένα ανολοκλήρωτο έργο που στενάζει κάτω από το βάρος της οικονομικής στενότητας, των γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων και των ανίσχυρων «αναρμόδιων» υπεύθυνων φορέων.

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο απογοητευτική:

Τον Ιούνιο του 2012 προκηρύσσεται από την Περιφέρεια Αττικής διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για τη φύλαξη του πεδίου του Άρεως, χαρακτηρίζοντας το πάρκο ως σημαντικό χώρο περιπάτου και αναψυχής για τους Αθηναίους. Η σχετική προκήρυξη ακυρώθηκε δέκα μήνες από την ίδια την Περιφέρεια, αφού η αρμόδια Διεύθυνση Πάρκων και Αλσών διαπίστωσε ότι απαιτούνται επικαιροποιημένες τεχνικές προδιαγραφές!

Προκρίθηκε η εύκολη λύση του –πρόχειρου διαγωνισμού και κατακυρώθηκε με τριμηνιαία σύμβαση η φύλαξη στην ανάδοχο εταιρεία SWEDISH SYSTEMS SECURITY Ε.Π.Ε.Έως το Νοέμβριο του 2012, τον καθαρισμό του άλσους είχε αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων, έχοντας συνάψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια. Από τότε έως σήμερα ο καθαρισμός του γίνεται από περίπου 50 άτομα που εργάζονται με πεντάμηνες συμβάσεις και επικουρικά από το Δήμο δύο φορές την εβδομάδα με απογοητευτικά αποτελέσματα .

Ελλιπής όμως, είναι και η φροντίδα, των φυτών, των δέντρων του πάρκου, παρά τις χιλιάδες ευρώ που έλαβε, για αυτόν ακριβώς το σκοπό, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτου. Για ένα μόνο έργο, για βιολογική μέθοδο φυτοπροστασίας, το Μπενάκειο -στο οποίο προεδρεύει ο αδελφός του Σαμαρά, Αλέξανδρος- έλαβε 90.000,00 από την Περιφέρεια Αττικής

Τραγικές εικόνες περιγράφουν οι πολίτες που επισκέπτονται το Πεδίον του Άρεως, κάτοικοι, αλλά και εργαζόμενοι της περιοχής, οι οποίοι επισημαίνουν ότι «σημεία εγκατάλειψης και παρακμής συνεχίζουν να υπάρχουν, αρκετοί αναξιοπαθούντες αναζητούν καταφύγιο σε διάφορες γωνιές του και το αίσθημα της ανασφάλειας παραμένει έντονο». Το πρόβλημα «κουκουλώθηκε» με την πρόσφατη απόφαση του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να κλείνει το Πάρκο τις νυχτερινές ώρες

Την ίδια στιγμή εθελοντές, καταγγέλλουν ότι έχουν γίνει σημαντικά λάθη σε σχέση με την ανάπλαση, τα οποία όχι μόνο αύξησαν σημαντικά το κόστος της, αλλά αλλοίωσαν και τον χαρακτήρα του πάρκου, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χρησιμοποίηση πολλών τετραγωνικών μέτρων μαρμάρου για την κατασκευή σιντριβανιών και διαδρόμων.

Οι «καλλικρατικοί» πειραματισμοί , η προχειρότητα του σχεδιασμού και η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων χωρίς τους απαιτούμενους πόρους και προσωπικό δημιούργησαν βαριές γραφειοκρατικές δομές χωρίς δυνατότητα επίλυσης ζωτικών θεμάτων για την καθημερινότητα του πολίτη. Τρία χρόνια μετά την παράδοσή του έργου, η Περιφέρεια έχει επιδείξει χαρακτηριστική αδυναμία να διαχειριστεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους περιπάτου και αναψυχής των Αθηναίων.

Η καθυστερημένη προσφορά του Δημάρχου Αθηναίων να αναλάβει το έργο στο μέλλον δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Στην Αθήνα που σπαράζεται από την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική κρίση και τα συλλογικά αδιέξοδα, τα πάρκα, οι χώροι αθλοπαιδιών και αναψυχής, είναι μια νησίδα ανακούφισης για τους δοκιμαζόμενους πολίτες. Αυτοί οι χώροι, με σχετικά μικρό κόστος και με την ενεργοποίηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, ώστε να βρεθούν μόνιμες λύσεις , με πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού θα πρέπει να παραδοθούν φιλόξενοι και ανοικτοί στα παιδιά, τους ηλικιωμένους , σε συλλογικότητες και δίκτυα αλληλεγγύης. Η πόλη μας τους έχει ανάγκη.

Δείτε το βίντεο και θα αντιληφθείτε τι ακριβώς συμβαίνει:

Το τεκμήριο
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απίστευτο! Πως ακούγονται οι γρύλοι αν επιβραδύνουμε την ηχογράφηση από το τραγούδι τους; (Ηχητικό)

Το διυλιστήριο λέει: Όλη η πλάση δοξολογεί τον Κύριο.....
Ο Συνθέτης Jim Wilson κατέγραψε τον ήχο από τα τριζόνια και στη συνέχεια επιβράδυνε την καταγραφή, αποκαλύπτοντας κάτι καταπληκτικό.

Τα τριζόνια ακούγεται σαν να τραγουδάνε την πιο αγγελική χορωδία σε τέλεια αρμονία. Αν και ακούγεται σαν ανθρώπινες φωνές, όλα όσα θα ακούσετε στην ηχογράφηση είναι οι ίδιοι οι γρύλοι.

Η καταγραφή περιλαμβάνει δύο κομμάτια που παίζονται ταυτόχρονα: Το πρώτο είναι ο φυσικός ήχος από τα τριζόνια, που παίζεται σε κανονική ταχύτητα, και το δεύτερο είναι η έκδοση με την επιβράδυνση των φωνών από τα τριζόνια.

"Ανακάλυψα ότι όταν επιβράδυνα αυτή την ηχογράφηση σε διάφορα επίπεδα, αυτό ο απλός γνώριμος ήχος άρχισε να μεταμορφώνονται σε κάτι πολύ μυστικιστικό και πολύπλοκο ........ σχεδόν ανθρώπινο."

Μπορείτε να αγοράσετε ένα αντίγραφο της εγγραφής, που ονομάζεται Χορωδία του Θεού από γρύλους, εδώ. 

Μετάφραση Αφύπνιση συνείδησης από το enpundit
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τί αμαρτίες πληρώνω;

Όσο είχαμε πέντε δεκάρες στην τσέπη μας πληρώναμε τα κερατιάτικα αδιαμαρτύρητα· ή σχεδόν αδιαμαρτύρητα. Ήθελες παιδεία; Πήγαινες το παιδί σου στο σχολείο που έγραφε την ύλη του υπουργείου στα παλιά του τα παπούτσια, αλλά το ετοίμαζε καλά για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αρρώσταινες; Πήγαινες στον ιδιωτικό γιατρό κι αν τα πράγματα ήταν σοβαρότερα «έφευγες έξω», κατά προτίμηση εκεί που είχες ήδη στείλει το παιδί σου να σπουδάσει.

Προετοιμαζόσουν για τα γηρατειά σου; Ή έφτιαχνες κομπόδεμα, ή αγόραζες ακίνητα με καλό νοίκι, ή αγόραζες κάποιο πακέτο από την εταιρεία που σου παρείχε ήδη υπηρεσίες υγείας. Πολλές μεγάλες εταιρείες δε, προσέφεραν τα παραπάνω στα στελέχη που ήθελαν να προσελκύσουν ως μέρος του πακέτου – της αμοιβής. Πλήρωνε δηλαδή η εταιρεία δημόσια ασφάλιση επειδή την υποχρέωνε ο νόμος και ιδιωτική ασφάλιση για να παρέχει πραγματικές υπηρεσίες υγείας.
Κάπου εκεί αρκετές εταιρείες (και ιδιώτες) έβαλαν στο πακέτο και μία παράκαμψη σε αυτή την τρέλα χρησιμοποιώντας τα οικονομικά «εργαλεία» (φοροαποφυγής ή φοροδιαφυγής) της Κύπρου και όχι μόνο.

Ήταν η εποχή που σύμφωνα με τον κ. Πάνγκαλο «μαζί τα τρώγαμε». Μπορεί κάποιοι να τα τρώγανε μαζί, αλλά οι περισσότεροι απλά τα πληρώνανε μαζί. Και ναι, κάποια από αυτά επέστρεφαν στην αγορά οπότε εμμέσως «έφαγαν» και άλλοι από τα κερατιάτικα.


Σήμερα που τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε για ιδιωτική εκπαίδευση, ούτε για ιδιωτική υγεία, ούτε για ιδιωτική σύνταξη, η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στο να πληρωθούν οι αμαρτίες δεκαετιών χωρίς να ακουμπήσουν καμία από τις παθογένειες, χωρίς να βελτιώσουν ούτε κατ’ ελάχιστο τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο κόσμος που τις πληρώνει.

Στα ΑΕΙ ο υπουργός ξήλωσε το νόμο Διαμαντοπούλου για να εξυπηρετήσει τους λίγους ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να τσιμπήσει τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων για να την αποφύγουν οι δικοί του. Ο κ. Πελεγρίνης είναι απλά ένα ακόμα ανέκδοτο σε μία ιστορία που σε καμία περίπτωση δεν κινήθηκε για να βελτιωθούν οι σπουδές και η έρευνα.

Στην υγεία και την πρόνοια, τα ίδια. Κυνηγάμε τη μείωση της δαπάνης μέσα από το κλείσιμο δομών και την αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου, αλλά δεν γίνεται καμία προσπάθεια βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών, γιατί προφανώς αυτό θα ακουμπούσε πάλι μειοψηφίες, όπως αυτές των «ευγενών ταμείων» και των επαγγελματιών της υγείας.

Από την μεριά του ο πολίτης οφείλει να συνεχίσει τις πληρωμές του προς αυτό το κράτος είτε έχει εισόδημα, είτε μετράει κέρματα για να αγοράσει το γάλα της ημέρας, είτε κάνει ουρά σε μία από τις δομές που δίνουν τρόφιμα και ρούχα. Στην περίπτωση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ δε, κινδυνεύουν πλέον με φυλάκιση αφού θα πρέπει ή να κλείσουν τα βιβλία τους (και άρα να μην ξαναπάρουν νομίμως καμία δουλειά) ή να πληρώσουν εισφορές σε ένα εισόδημα που δεν έχουν πια. Για να μην πάμε σε περιπτώσεις σαν αυτή της Ζωής Κλάδη, που φυλακίστηκε για δέκα ημέρες για ένα τροχαίο πρόστιμο που δεν έπρεπε να της έχει επιβληθεί ποτέ.

Είναι σημαντικό, η όποια δημοσιονομική προσαρμογή να γίνεται συγχρόνως με όρους εξυγίανσης των δομών και των τελικών υπηρεσιών που λαμβάνουν οι πολίτες που τις χρηματοδοτούν. Δεν είμαστε στο 2010 και δεν δικαιολογείται πλέον η έλλειψη σχεδιασμού. Δεν δικαιολογείται πλέον το «έκτακτο» της κατάστασης, αυτό που επέβαλλε το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το χαράτσι που η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να μονιμοποιήσει, επιτιθέμενη. Αλήθεια, σε ποιούς και γιατί; Με ποιό αντίκρισμα και ποιά υποσχετική;

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανάλγητο κράτος

 
Η Ζωή Κλάδη που πέρασε ένα δεκαήμερο στα κρατητήρια μιλά στα “Χ.Ν.” για την περιπέτειά της.

«Ενιωσα όλη τη σκληρότητα του κράτους. Αλλά πιο πολύ με νοιάζει για τα παιδιά μου και για τη δική τους ταλαιπωρία».

Η 43χρονη Ζωή Κλάδη, η γυναίκα που ταλαιπωρήθηκε για ένα δεκαήμερο στα κρατητήρια, άνεργη, χωρισμένη, μητέρα δύο παιδιών το ένα με ειδικές ανάγκες είναι όπως ακριβώς μας την περιέγραψαν φίλοι και γνωστοί της όταν ξεκινήσαμε ως “Χ.Ν.” να ψάχνουμε την υπόθεσή της και να κάνουμε τις πρώτες δημοσιεύσεις.
Αξιοπρεπέστατη, σοβαρή και μετρημένη, μια αληθινή αγωνίστρια της ζωής. Η περιπέτειά της αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς μπορεί ένας απλός άνθρωπος να βρεθεί -έστω και για λίγο- πίσω από τα σίδερα χωρίς να φταίει, με όλη την αυστηρότητα της δικαστικής εξουσίας να εξαντλείται πάνω του. Με τα σημάδια της κούρασης εμφανή στο πρόσωπό της από την ταλαιπωρία της μας ανοίγει την καρδιά της μιλώντας για το πρωτόγνωρο για την ίδια και την οικογένειά της δεκαήμερο…

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ… ΜΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

• Πώς βρεθήκατε καταδικασμένη για μία κλήση του Κ.Ο.Κ.;

Εργαζόμουν ως εμπορικός αντιπρόσωπος και ταξίδευα οδικώς σ’ όλη την Ελλάδα. Το 2006 στη Ζαχάρω Ηλείας μου δόθηκε μία κλήση για ανασφάλιστο όχημα. Σημειώνω ότι το όχημά μου ήταν ασφαλισμένο και έχω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Απλά δεν είχα μαζί μου την ασφάλεια. Οπως οι περισσότεροι άνθρωποι προτίμησα να μην πληρώσω το πρόστιμο, να πάω στο δικαστήριο όταν με καλέσουν και να δείξω όλα τα χαρτιά που αποδείκνυαν ότι ήμουν ασφαλισμένη και να αθωωθώ. Το 2008 μετακομίζω στα Χανιά. Δεν έλαβα ποτέ όμως κάποιο χαρτί για δικαστήριο. Κάνω φορολογική δήλωση, έχω Α.Φ.Μ. και όλα τα στοιχεία μου ήταν στη διάθεσή τους αν έψαχναν να με βρουν.

• Την Τετάρτη λοιπόν 20 Νοεμβρίου ξεκινά η περιπέτειά σας…

Ναι πήγαινα με την κόρη μου σ’ ένα βιβλιοπωλείο στον Μακρύ Τοίχο. Προσπέρασα ένα αυτοκίνητο της Ασφάλειας στο ύψος του “Μοντέρνο”, πήγα στο βιβλιοπωλείο και όταν βγήκα έξω με περίμενε το αυτοκίνητο της αστυνομίας. Μου λένε ότι εξέτασαν τις πινακίδες του Ι.Χ., κάτι εκκρεμεί σε βάρος μου και ότι πρέπει να τους ακολουθήσω στο τμήμα. Με πήγαν λοιπόν στο Α.Τ. Νέας Κυδωνίας και εκεί μετά από 2 ώρες ήρθε ενημέρωση ότι εκκρεμεί μία απόφαση για ανασφάλιστο όχημα με καταδίκη μου από το 2010. Εγώ ειλικρινά δεν το θυμόμουν καν. Επρεπε να πληρώσω είτε μετρητά, είτε να το βάλω στο Α.Φ.Μ. μου και να το πληρώνω με δόσεις στην Εφορία. Είπα να κάνω το δεύτερο, αφού τα μετρητά δεν τα είχα. Επειδή δεν είχαν κρατητήρια με πήγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο. Εκεί ήταν αργά για να πάω στον εισαγγελέα, την επομένη ήταν αργία δεν με πήγαν και με άφησαν για την Παρασκευή. Πάω την Παρασκευή έχοντας στο μυαλό ότι θα διευθετήσω την υπόθεση πληρώνοντας το πρόστιμο με δόσεις. Η εισαγγελέας δεν το δέχθηκε ως αναρμόδια. Η απόφαση ήταν για μεταγωγή στην Αθήνα. Στις φυλακές Κορυδαλού. Μετά από παράκληση στην αστυνομία δεν έγινε η μεταγωγή μου και κρατήθηκα στα κρατητήρια της Αστυν. διεύθυνσης Χανίων. Εβαλα δικηγόρο και στην Αθήνα κατέθεσε έφεση στην ποινή μου που θα εκδικαστεί τον Φεβρουάριο και αίτηση αναστολής της ποινής λόγω καθαρού ποινικού μητρώου. Η εισαγγελία στην Αθήνα -όπως μου είπαν- δεν δέχθηκε το αίτημα αναστολής, γιατί δεν πίστευαν ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που να μπορεί να δώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για να αποφυλακιστεί! Μα σε άλλον κόσμο ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Είναι δυνατόν;

ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ

• Στα 43 σας είχατε ποτέ εμπλακεί σε υποθέσεις με δικαστήρια, εισαγγελίες, αστυνομίες;

Ποτέ και ήταν μεγάλο το σοκ. Το μεγαλύτερο για μένα ήταν ότι τρεις φορές στα κρατητήρια με ξεγύμνωσαν για έλεγχο. Ενιωσα μεγάλη ντροπή! Και αυτό έγινε τρεις φορές στα Χανιά, στα κρατητήρια Ηρακλείου και στις φυλακές της Νεάπολης απ’ όπου αποφυλακίστηκα. Αυτό ήταν εξευτελιστικό, αφού φεύγω από το ένα κρατητήριο ελεγμένη, πρέπει να υποστώ τον έλεγχο και στ’ άλλο κρατητήριο και στη φυλακή; Από γυναίκες ευτυχώς φύλακες.

• Και όλα αυτά για μία… μη παράβαση;
Ναι βέβαια, αφού είχα και το αυτοκίνητο ασφαλισμένο και τα πάντα.

ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ

• Στο πρόσωπό σας φαίνεται να εξαντλήθηκε όλη η αυστηρότητα του δικονομικού μας συστήματος. Γυναίκα, άνεργη, χωρισμένη, με δύο παιδιά, το ένα με ειδικές ανάγκες…

Πιο πολύ με νοιάζει για τα παιδια μου. Το ένα είναι με ειδικές ανάγκες και με επιληψία. Αν του συνέβαινε τ’ οτιδήποτε ποιός θα ήταν κοντά του; Η αδελφή μου έκανε ότι μπορούσε, αλλά μπορεί να ζήσει ένα τέτοιο παιδί χωρίς τη μητέρα του δίπλα του;

• Τελικά πως και αποφυλακιστήκατε μετά από 10 ημέρες;

Ηταν ένας νέος νόμος που έλεγε ότι θα μπορούσε να εκτίσω το 1/10 της ποινής και στη συνέχεια να φύγω. Αφού δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις μου για αναστολή και είχα ήδη μείνει 5 μέρες υπό κράτηση αποφάσισα να μείνω και τις υπόλοιπες και να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ στο κράτος για να αποφυλακιστώ.

• Και η αποφυλάκιση όμως ήταν περιπετειώδης…

Ναι πήγαμε πρώτα στις φυλακές της Αγιάς, μετά στις φυλακές στην Αλικαρνασσό, μετά στην Α.Δ. Ηρακλείου για λίγο και μετά στις φυλακές της Νεάπολης στο Λασίθι απ’ όπου και αποφυλακίστηκα. Το κράτος απ’όλη αυτήν την υπόθεση δεν είχε και κανένα έσοδο, θα μπορούσε με τον διακανονισμό να δώσω τα χρήματα, αλλά προτίμησε να με φυλακίσει και να γυρίσει σχεδόν όλη την Κρήτη με μια αστυνομική κλούβα.

• Επιστρέψατε λοιπόν σπίτι σας την περασμένη Παρασκευή. Συγκίνηση, ανακούφιση, τι;

Οταν γύρισα σπίτι και με είδε το παιδί το πήραν τα κλάματα. Δεν ξέρω αν κατάλαβε τους λόγους της απουσίας μου. Ομως του έλειψα…

• Είναι θετικό πάντως, ότι πολύ κόσμος ευαισθητοποιήθηκε από την υπόθεσή σας και ζήτησε να μάθει πώς θα βοηθήσει…

Να ναι καλά ο κόσμος. Με συγκίνησε πολύ η προσφορά του. Ειλικρινά δεν πίστευα ότι υπήρχε τόση ευαισθησία στις μέρες μας. Μαζεύτηκαν χρήματα και ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν το πρόστιμο, ώστε να μην μείνω στα κρατητήρια. Ομως από τη στιγμή που είχα εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής αποφάσισα να μείνω μέσα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ το ΚΗΦΑΑΜΕΑ για ότι έκανε, τη δικηγόρο μου στα Χανιά Αννα Βαρδουλάκη και τον δικηγόρο στην Αθήνα Νικόλα Πουλή που έτρεχαν όλη μέρα για να με βοηθήσουν. Εχασαν τον ύπνο τους ειδικά η Αννα το πάλεψε όπως μπορούσε. Ευχαριστώ και τα “Χανιώτικα Νέα” που δημοσιοποίησαν την υπόθεσή μου.

«Σκεφτόμουν να μετακομίσω…»

• Ακόμα και τώρα πολύ κόσμος αδυνατεί να πιστέψει πως ταλαιπωρηθήκατε τόσο πολύ..

Δεν ξέρω πραγματικά αν το θέμα μου δεν έπαιρνε δημοσιότητα τι θα έκανα, πως θα κυκλοφορούσα στην πόλη, δεν θα είχα πρόσωπο να βγω στα Χανιά. Σκεφτόμουν να μετακομίσω, να φύγω! Η κόρη μου μέχρι τη Δευτέρα δεν ήθελε να βγει από το σπίτι, γιατί η μάνα της ήταν στην φυλακή. Κανείς δεν θα πίστευε ότι βρέθηκα σ’ αυτήν την κατάσταση για ένα πρόστιμο του Κ.Ο.Κ.! Ακόμα και τώρα δεν μπορούν να το πιστέψουν οι φίλοι, οι συγγενείς ότι έγιναν όλα αυτά τα πράγματα για μια κλήση. Ισως να είχε και ένα καλό αυτή η περιπέτεια ότι μας έκανε πιο δυνατούς ως οικογένεια.

• Και ένας τελευταίος λόγος από σας;

Λυπάμαι πάρα πολύ που μεγαλώνω παιδιά σε ένα τέτοιο κράτος. Είδα όλη την αναλγησία του κράτους και ένιωσα την ταπείνωση. Αναζητώ εργασία εδώ και καιρό, τώρα κάνω κάποια μεροκάματα, αλλά δεν με καλύπτουν. Τα έβγαζα δύσκολα όπως και πάρα πολύ κόσμος και δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχα τέτοια αντιμετώπιση.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απομονώστε τους..

Δυστυχώς, εδώ που φτάσαμε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέτρο και μέσο..
Για την άμυνά μας..
Για την άμυνα ενός λαού πουκαταστρέφεται, λοιδορείται,τρομοκρατείται κι εκβιάζεται, και εν τέλειυφίσταται γενοκτονία..

Γιατί η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση (μέχρι τουλάχιστον την κανονική επίθεση!)..

Και αφού δεν μπορούμε να τους επιτεθούμε και να τους γκρεμίσουμε, τουλάχιστον ας τους απομονώσουμε!

Κι εδώ δεν εννοούμε μόνον το πολιτικό σκουπιδαριό, τους μνημονιακούς εκείνους ''νενέκους''που κυβερνούν, και όσους τους στηρίζουν: ''Ενημερωτικά''- προπαγανδιστικά φερέφωνα, καναλοεργολάβους, κι ένα κομμάτι ξεβράκωτης Δικαιοσύνης..
Αυτοί, έτσι κι αλλοιώς, έχουν αποσπαστεί από την υπόλοιπη κοινωνία και απέχουν μίλια μακριά από την ψυχή και την καρδιά του χειμαζόμενου λαού.
Δεν αποτελούν μέρος του σώματος της κοινωνίας, αλλά είναι ο καρκίνος που κατατρώει τα σωθικά της.

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνον αυτοί που πρέπει να απομονωθούν..
Είναι και αυτοί που τους στηρίζουν με την ψήφο τους, τους δικαιολογούν και είναι πρόθυμοι να σιωπούν και να σκύβουν με την προσδοκία κάποιων αβέβαιων ανταλλαγμάτων, φρούδων ελπίδων και προσωπικών ωφελειών.
Πρέπει να απομονώσουμε και όσους πολίτες επιμένουν μνημονιακά, χωρίς πιά να έχουν καμία δικαιολογία ότι τάχα δεν ήξεραν, ή ότι ξεγελάστηκαν από τον τάδε πολιτικό ή κόμμα.
Ας τους δείξουμε ότι, αφού εν γνώσει πιά της καταστροφής που συντελείται επιμένουν να βάζουν το (αμφίβολο και εφήμερο) προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του συνόλου, δεν μπορούν να ανήκουν στην αντιμνημονιακή πλέον ελληνική κοινωνία!

Όταν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ αλλά εξακολουθείς να στηρίζεις τον φονιά, τον τύραννο, τον ολετήρα, τον προδότη, γίνεσαι ίδιος μ' αυτόν, εξομοιώνεσαι. Μοιράζεσαι τις ευθύνες του. Και θα πρέπει να μοιραστείς και τις συνέπειες..

Δεν μπορεί πιά να υπάρξει καμία δικαιολογία, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ του τύπου ''δεν ήξερα'', ή ''νόμιζα'', ή ''έλπιζα''..

Πόσο πιά να ''νομίζεις'' ή να ''ελπίζεις'';
Όχι! Είναι φτηνές δικαιολογίες!
Που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ στην χώρα όπου κάθε μέρα ένας συμπολίτης αυτοκτονεί απ' την πολιτική των μνημονίων..
..όπου κάθε χρόνο πεθαίνουν νέοι από μαγκάλια,
..όπου υπάρχει πιά ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!

Ας είναι αποσυνάγωγοι λοιπόν της ελληνικής κοινωνίας όσοι επιμένουν και στηρίζουν την μνημονιακή πολιτική!

Και η προτροπή αυτή δεν είναι διχαστική.
Ίσα-ίσα είναι ενωτική, αφού αποτελεί ένα πρώτο βήμα άμυνας και πράξης της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού εναντίον όσων απεργάζονται την καταστροφή του.

Διχαστικοί είναι όσοι επιμένουν να στηρίζουν τις κυβερνήσεις των Εφιαλτών..
αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Χώρα φυσιολογική"!

το Διυλιστήριο λέει: η γελοιότητα του ανδρός είναι φυσιολογική;..

Αγγίζει τα όρια της ύβρεως η θριαμβολογία Σαμαρά πως "η Ελλάδα γίνεται κράτος φυσιολογικό", επειδή πετυχαίνει φέτος "πρωτογενές πλεόνασμα". Δεν έκανε, βεβαίως, τον κόπο να εξηγήσει πώς θα παραμείνει "φυσιολογική η χώρα" όταν για να επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα ετησίως 4,3% του ΑΕΠ χρειάζεται ανάπτυξη 4,5%. Και οι πιο ευνοϊκές για την κυβέρνηση προβλέψεις μιλούν για οικονομική...
μεγέθυνση που τρεμοσβήνει στο μηδενικό όριο.

"Η χώρα γίνεται φυσιολογική" με ανεργία 28%, που κατά τον Σαμαρά δεν είναι δα και τόσο μεγάλη, με φτωχούς 2,7 εκατ. πολίτες, με το 28% της κοινωνίας αποκλεισμένο από την πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, με ανθρώπους να πεθαίνουν πάνω στο μαγκάλι και χιλιάδες άλλους να ξυλιάζουν. "Η χώρα γίνεται φυσιολογική", πράγματι! Κατά σύμπτωση χθες ο ΟΟΣΑ διαπίστωσε ότι η Ελλάδα κατέβηκε είκοσι θέσεις στην κλίμακα της παροχής εκπαίδευσης. Όπως συνέβη και με την Υγεία, η χώρα γλιστράει ανεπαισθήτως έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Κι ο Σαμαράς προτείνει ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας, δηλαδή μετατροπή των κοινωνικών δικαιωμάτων σε εμπόρευμα. Υγεία και Παιδεία ως προνόμιο για τους έχοντες. Στον Σαμαρά έμεινε μόνο η ικανοποίηση να θριαμβολογεί ότι γλιτώσαμε τα χειρότερα, αν βγαίναμε από το ευρώ.

Δεν είναι μόνον ο εξωραϊσμός του μνημονιακού παρελθόντος που θυμώνει, είναι και οι προβλέψεις που δεν πείθουν και εξεγείρουν. Ακόμη και τα φιλικά προς την κυβέρνηση γκάλοπ αναγκάζονται να καταγράψουν ποσοστό 90% κοινωνικής απελπισίας για τα επόμενα χρόνια.

Προφανώς είναι κι αυτό μέρος της "φυσιολογικής χώρας"! Ο πρωθυπουργός περιμένει τους επενδυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι προβάλλει ως παραδείγματα επενδύσεων τις Σκουριές, την Cosco στον Πειραιά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Και αιτιάται ακόμη και τη Δικαιοσύνη επειδή εφαρμόζει τον νόμο και δεν συμπράττει στη διάλυση του περιβάλλοντος και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Προφανώς η "φυσιολογική χώρα" προϋποθέτει τα συμφέροντα των επενδυτών να τίθενται υπεράνω των συντεταγμένων εξουσιών.

Ο Σαμαράς χθες, απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες, μίλησε ως μετανοημένος για το αντιμνημονιακό παρελθόν του. Υιοθέτησε την άποψη ότι το Μνημόνιο ήταν αναγκαίο για να γίνει η χώρα φυσιολογική... Μιλάει με κυνισμό, επειδή έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει να χάσει τίποτα. Και κυρίως την πολιτική αξιοπρέπειά του....


Από avgi μέσω nonews-NEWS
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το πολυβόλο των αρχαίων Ελλήνων - Ο ΠΟΛΥΒΟΛΟΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ (Του Διονυσίου του Αλεξανδρέως)

Πρόκειται για έναν αυτόματο επαναληπτικό ευθύτονο καταπέλτη που είχε τη δυνατότητα να εκτοξεύει διαδοχικά βέλη και αποτελεί το κορυφαίο επίτευγμα της αρχαιοελληνικής καταπελτικής μηχανικής. Ο καταπέλτης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των Ροδίων ήταν εξοπλισμένος με έναν περιστρεφόμενο κύλινδρο που έφερε δυο εγκοπές (μια διαμήκη και μια ελικοειδή) και μια ξύλινη θήκη που έφερε τα προς εκτόξευση βέλη. Επίσης εκατέρωθεν της «σύριγγος» έφερε ζεύγος πεντάγωνων αλυσοτροχών που συνδέονταν με ξύλινη αλυσίδα.

Ένας πείρος από κάθε αλυσίδα συνδεόταν στο ίδιο σημείο με την ολισθαίνουσα «διώστρα» του καταπέλτη. Η «διώστρα» έφερε ένα λυγισμένο αξονίσκο με την άκρη του να εισέρχεται στο ελικοειδές αυλάκι του υπερκείμενου κυλίνδρου. Με την δεξιόστροφή περιστροφή από το χειριστή του όπλου των χειρομοχλών των οπίσθιων αλυσοτροχών η «διώστρα» κινούνταν αυτόματα μπροστά, ο κύλινδρος περιστρεφόταν αυτόματα αριστερόστροφα ώσπου η διαμήκης εγκοπή του ευθυγραμμιζόταν με το αντίστοιχο άνοιγμα της θήκης των βελών και τότε ένα βέλος έπεφτε στην εγκοπή του κυλίνδρου.

Παράλληλα η χορδή εισερχόταν αυτόματα στην αρπάγη της «διώστρας» και ένας σταθερός πείρος έσπρωχνε αυτόματα τη σκανδάλη και ασφάλιζε την αρπάγη. Με την αριστερόστροφη περιστροφή των αλυσοτροχών η «διώστρα» κινούνταν αυτόματα πίσω, ο κύλινδρος περιστρεφόταν αυτόματα δεξιόστροφα ώσπου η διαμήκης εγκοπή του ευθυγραμμιζόταν με το αυλάκι της «διώστρας» και το βέλος έπεφτε αυτόματα σε αυτό.

Παράλληλα ένας σταθερός πείρος πίεζε αυτόματα τη σκανδάλη και η αρπάγη ανασηκωνόταν. Τότε η χορδή ελευθερωνόταν αυτόματα και το βέλος εκτοξευόταν. Με τη συνεχή κίνηση πίσω μπροστά των χειρομοχλών με αυτόν τον τρόπο και σε ελάχιστο χρόνο ο χειριστής εκτόξευε διαδοχικά όλα τα βέλη της φαρέτρας.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.ch/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η σπορά του Αλάριχου

Στάθης.


Κάθε μέρα
μιλάμε για το επόμενο χειρότερο που έρχεται να μας συμβεί κι αφομοιώνουμε το προηγούμενο χειρότερο που μας έχει συμβεί.
Τώρα τρέμουμε για τους πλειστηριασμούς που έρχονται και τις ομαδικές απολύσεις, χωνεύοντας τις καταστροφές που μας έχουν ήδη βρει, το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, το 1 εκατομμύριο απλήρωτους, τα 914.000 νοικοκυριά που ζουν(;) στο όριο και κάτω απ’ το όριο της φτώχειας - ζέχνει αυτή η ιστορία.

Βγαίνει ο τάδε ΠΑΣΟΚος βουλευτής «στο κλαρί», χτυπάει τα στήθια του σαν γορίλας ο κάθε Νεοδημοκράτης κι ωρύονται και οι δύο ότι δεν θα αφήσουν τους πλειστηριασμούς να συμβούν, ενώ έχουν ξεπατώσει τα οικογενειακά εισοδήματα, ενώ έχουν φορολογήσει τη μάνα τους και τον πατέρα τους, ενώ έχουν ευνουχίσει την εργατική νομοθεσία, ενώ έχουν στείλει την ασφάλιση στα θυμαράκια, ενώ έχουν νεκρώσει την αγορά - ζέχνει αυτή η πολιτική.

Ζέχνει δηλητήριο από μαγκάλι - βρωμάει το χνώτο της χρηματίλα. Γύρω στα 560.000 ευρώ χρωστάει η Ν.Δ. στη ΔΕΗ, χίλια χρώσταγε η Σέρβα μάνα, «κοριτσάκι με τα σπίρτα» έγινε η κόρη της, κι όποιος κάνει τέτοιες συγκρίσεις είναι... λαϊκιστής.

Σωρός ερειπίων η χώρα, αλλά έχει τον «σεβασμό του Σόϊμπλε».Γιατί να μην έχουν τον «σεβασμό» του αρχικαλικάντζαρου των Τραπεζών εκείνοι που ξεπουλάνε ανθρώπους και πόρους; Τον «σεβασμό»!

τρόπος του λέγειν - ένας ακόμα ευφημισμός. Ποιος «σέβεται» τα ανδρείκελά του; Ποιος σέβεται αυτούς που διατάσσει; Τι σεβασμό να διεκδικήσουν απ’ τ’ αφεντικό τους σμπίροι, μπράβοι και μαχαιροβγάλτες;

Ή μήπως δεν είναι μαχαιροβγάλτες αυτοί που κόβουν τους μισθούς, κόβουν το ρεύμα σε καρκινοπαθείς, στέλνουν τα παιδιά πεινασμένα στα σχολεία;

Ή μήπως όλα αυτά γίνονται ως εκ τύχης; δεν είναι αυτά τα έργα του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου, του κ. Στουρνάρα κι όλου του θλιβερού συφερτού που τους στηρίζει; Δεν φταίει ο κ. Σαμαράς για το μαγκάλι; ποιος φταίει; οι κώνωπες που ζουν στους ουρανούς όταν κάνει ζέστη και δεν φυσάει;

Ή μήπως πρέπει να το «βουλώσουμε», κατά την προτροπή του κεντροαριστερού στον καφενέ μας, και να μη λαϊκίζουμε με τον θάνατο! Να το «βουλώσουμε», χρυσέ μου;! να περάσει ο φόνος στη μούγγα;!

Ζέχνει αυτή η γούρνα, μα
ποιο πολύ ζέχνεις εσύ άμωμε-του-αίματος-υποστηρικτή-των-φονιάδων. Κάλπικο λουστρίνι παπουτσάκι, που ανατριχιάζεις όταν διαδηλώνουν 500 καθαρίστριες και 1.000 σχολικοί φύλακες, αν δεν τους σπάσουν τα ΜΑΤ το κεφάλι. Τι άλλο από εχθροί του έθνους είναι οι καθαρίστριες, οι γιατροί κι όποιος άλλος πετσοκόβεται; τι άλλο από συντεχνίες και κομματικοί πελάτες; - ποιανών κομμάτων άραγε; Και τώρα, όταν τους αποκεφαλίζετε έναν έναν κλάδο όλους με τη σειρά τους, ταυτοχρόνως
εξαγγέλλετε -ω, Χαράς Ευαγγέλια!- 7.400 νέες θέσεις εργασίας για πέντε (ολόκληρους, παρακαλώ) μήνες με 427 ευρώ καθαρά -ω, ακάθαρτοι- για τα μειράκια και 490 ευρώ για τους πιο σιτεμένους.

Θα σας πάρει ο διάολος και θα ’ναι μέρα μεσημέρι.

Καταστρέφετε τα νοικοκυριά σαν να περαιώνετε γενοκτονία, και με γλώσσα Βέρμαχτ, νηφάλια και ψύχραιμα οι Γκαουλάιτερ της Τρόικας σας προτείνουν να «ετοιμάσετε καταλύματα» για όσους θα τους φάτε το σπίτι.

Τι σημαίνει στη γλώσσα σου, καταραμένη ορδή, η λέξη «κατάλυμα»; παράγκα, σκηνή, φαβέλα, καλύβα; Χαμοκέλα, μαγκάλι, παγκάκι, παγωνιά στους πέντε δρόμους; Τι σημαίνει στη γλώσσα σας, βρε αδιάντροποι, το «κατάλυμα»;

Στρατόπεδο συγκέντρωσης, αυτοκτονία, φυλακή, τι; Και
σε ποιους μιλάτε έτσι; Σε ανθρώπους; σε πολίτες; ή σε ζαγάρια που τα «σέβεστε» όσον ο Σόιμπλε;

Κάθε μέρα που περνάει μέσα στα χέρια σας γίνεται βόμβα για την επόμενη. Ξεκινήσατε απ’ τους «επίορκους» στο Δημόσιο και φθάσατε σε πογκρόμ απολύσεων. Απ’ την καταστροφή των συλλογικών συμβάσεων, φθάσατε στις συμβάσεις μιας μέρας και τις ομαδικές απολύσεις. Απ’ το έκτακτο χαράτσι στο μόνιμο χαράτσι, στις 5.000 αυτοκτονίες, στο ξέσχισμα του Συντάγματος, στα καραγκιοζιλίκια στη Βουλή, και τώρα ψάχνετε πώς να φθάσετε ώς την αρπαγή των μικροϊδιοκτησιών, αγοράζοντας χρόνο. Χρόνο απ’ τη ζωή μας. Πόσος χρόνος, μια ή δυο γενιές, θα χρειασθεί για να αποκατασταθεί (αν) η ζημιά που κάνατε στην πατρίδα; Πόσο ακόμα θα μπορείτε να προστατεύετε τη δολιότητα των swaps του κ. Σημίτη, τα κατάστιχα των μιζαδόρων, τις λίστες των φοροφυγάδων, τους φερετζέδες των offshore;

Ομως, απ’ όλα σας τα εγκλήματα δύο είναι τα πιο θανατηφόρα, όντας ταυτοχρόνως και τα δύο οι δύο πυλώνες που σας στηρίζουν μέσα σ’ αυτόν τον βούρκο: η ηθική καταρράκωση και η εμφύτευση της απελπισίας. Πήλινοι πυλώνες που πέπρωται να καταρρεύσουν. Και να σας θάψουν.

ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/stathis/196256,H_spora_toy_Alarixoy.html
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι δύο όψεις του νομίσματος : Από την μία, εξαμηνη παραμονή στην μάνα που πέθανε το παιδί της, και από την άλλη Ρωσίδα από την Τρόικα να δίνει εντολή στους Έλληνες δικαστές

το Διυλιστήριο λέει: ''Για να δούμε την μία όψη του νομίσματος:  πρόκειται ένα άρθρο για την ΣΕΡΒΑ μητέρα που πέθανε το παιδί της από αναθυμιάσεις. Για ανθρωπιστικούς λόγους δόθηκε εξαμηνη άδεια παραμονής : 
Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια δόθηκε από την Διευθύνση Αλλοδαπών εξάμηνη άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους με δυνατότητα παράτασης στην μητέρα της 13χρονης που έχασε τη ζωή της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού.
Πρόκειται για κορίτσι από τη Σερβία, που διέμενε με την 54χρονη άνεργη μητέρα του. Κατά τις πληροφορίες, στο σπίτι δεν υπήρχε ρεύμα και χρησιμοποιούσαν για θέρμανση το μαγκάλι.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, γύρω στις 22:00 την Κυριακή, η μητέρα λιποθύμησε και όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, είδε λιπόθυμη την κόρη της, η οποία, όμως, δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες ανάνηψης. Όταν έφτασε το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρή.
Η 54χρονη μητέρα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σε βάρος της η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Άννα Καραμόσχογλου, απήγγειλε ποινική δίωξη, κάνοντας χρήση του άρθρου 302 παρ. 2 του Π.Κ., σύμφωνα με το οποίο, αν το θύμα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι οικείος του υπαιτίου, το δικαστήριο μπορεί να απαλλάξει τον υπαίτιο από κάθε ποινή, αν πεισθεί ότι λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστη από τις συνέπειες της πράξης του δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε ποινή.
Η μητέρα της 13χρονης συνελήφθη μετά το τραγικό περιστατικό και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, αλλά με προφορική εντολή της εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερη, για να οδηγηθεί λίγο αργότερα στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πρόβλημα με την παραμονή της στην Ελλάδα. Αρχικά της δόθηκε προθεσμία 30 ημερών για να εγκαταλείψει τη χώρα και να επιστρέψει στη Σερβία.  
Η ιατροδικαστή εξέταση αναφέρει ότι ο θάνατος της ανήλικης κοπέλας, μαθήτριας γυμνασίου, προήλθε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, λόγω των αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν από το αυτοσχέδιο μαγκάλι.
Σύμφωνα με γείτονες, μάνα και κόρη ζούσαν το τελευταίο τρίμηνο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είχε διακοπεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας της 54χρονης άνεργης γυναίκας.
Η 54χρονη ζούσε τα δέκα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη, μαζί με την κόρη της. Η γυναίκα εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειάς, προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε μείνει άνεργη.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ήταν αξιοπρεπής, χωρίς ποτέ να έχει ζητήσει βοήθεια από κανέναν.
Τρεις μήνες ζούσαν χωρίς ηλεκτροδότηση μάνα και κόρη, οι οποίες, απογοητευμένες από τις συνθήκες ζωής στην Ελλάδα, είχαν αποφασίσει να γυρίσουν στην πατρίδα τους, τη Σερβία. Η 54χρονη Ζωή, όπως λένε οι γείτονες, δούλευε περιστασιακά σε ταβέρνες αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργη και προσπαθούσε να κερδίσει κάποια χρήματα πουλώντας ημερολόγια.
«Προχθές ήρθε από το μαγαζί μου και με παρακάλεσε να αγοράσω ένα ημερολόγιο. Δεν ήξερα σε τι κατάσταση είχε περιέλθει η οικογένεια...» λέει ιδιοκτήτρια γειτονικού καταστήματος, που ανέφερε πως είναι συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό.
Σοκαρισμένος είναι και ο γείτονας από το απέναντι διαμέρισμα ο οποίος προσπάθησε το βράδυ της Κυριακής, με τεχνητή αναπνοή, να επαναφέρει στη ζωή το άτυχο κορίτσι.
«Η Σάρα ήταν συμμαθήτρια με την κόρη μου, ερχόταν συχνά σπίτι μας και ήξερα ότι ετοιμάζονταν να γυρίσουν πίσω. Στη Σερβία έμενε η δεύτερη κόρη της 54χρονης ενώ έχει και έναν γιο που ζει στην Αθήνα» λέει και αναρωτιέται πώς μπορεί να χάνει τη ζωή του ένα κοριτσάκι από την προσπάθεια να ζεσταθεί.
Συμμαθητές της μικρής Σάρας περνούσαν το πρωί από το σπίτι του κοριτσιού, στο διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη, μη μπορώντας να πιστέψουν τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ. Έδειχναν φωτογραφίες του κοριτσιού που χαμογελούσε ανέμελο, κρύβοντας τις δυσκολίες που περνούσε, αφού, όπως λέει η διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου όπου φοιτούσε, κυρία Αρχοντούλα Ανέστη, «κανείς δεν ήξερε για την κατάσταση που είχαν περιέλθει, ούτε καν οι φίλες της».
«Γνωρίζαμε τη Σάρα από την πρώτη γυμνασίου που είχε έρθει στο σχολείο μας και η ίδια όπως και η μητέρα της, ήταν πάντα πολύ αξιοπρεπείς και καλοντυμένες, χωρίς να δίνουν δηλαδή την εντύπωση ότι είχαν οικονομικά προβλήματα και ζούσαν τόσο καιρό χωρίς ρεύμα» αναφέρει στο ΑΠΕ η κυρία Ανέστη.
Προσθέτει μάλιστα πώς αν η 54χρονη είχε απευθυνθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν μέσω του δικτύου αρωγής που έχουν αναπτύξει με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως.
Η γυναίκα όμως δεν είχε ζητήσει ποτέ βοήθεια, ούτε καν και από τον δήμο Θεσσαλονίκης όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Καλυψώ Γούλα τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία αίτησή της στις δομές του δήμου, όπως το συσσίτιο ή το κοινωνικό παντοπωλείο.
Εν τω μεταξύ την κάλυψη μέρους της δαπάνης για τη μεταφορά της σορού της άτυχης 13χρονης από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τους Ευζώνους, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κ/ Γούλα, ενημέρωσε το Σώμα ότι το ποσό που θα διαθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι 400 ευρώ.
Στη συνέχεια το σερβικό προξενείο θα αναλάβει τη μεταφορά της σορού από τα σύνορα μέχρι το μέρος όπου θα ταφεί.

Η άλλη όψη του νομίσματος: μία ΡΩΣΙΔΑ δίνει εντολές στους Έλληνες δικαστές :
Την τακτική εκβιασμού και απειλών φαίνεται οτι ακολουθούσε μία υπάλληλος της τρόικας, εκ Ρωσίας ορμώμενη.
H συνάντηση έγινε σε γραφείο του υπουργείου Δικαιοσύνης στις 24-09-2013 παρουσία 3 Δικαστών, 2 ανώτερων υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης, 2 δακτυλογράφων, μιας μεταφράστριας και ενός δικού της μεταφραστή.
Η Ρωσίδα υπάλληλος της Τρόικας στις 24-09-2013 φώναξε στο γραφείο της, τους 3 αρχαιότερους δικαστές που υπηρετούσαν στο Τμήμα που δικάζει τις υποθέσεις για τα καταχρεωμένα νοικοκυριά και εκεί με πολύ τσαμπουκά και θράσος τους είπε: «Στις δίκες που δικάζετε για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα κάνετε ότι μπορείτε για να «εξυπηρετούνται» οι Τράπεζες...».
Δηλαδή θα τα κανονίζετε, παραβλέποντας τη συνείδηση, σας, τους νόμους και το Σύνταγμα, να βγάζετε αποφάσεις υπέρ των Τραπεζών, για να «εξυπηρετούνται» οι διεθνείς τοκογλύφοι και ας χάνουν το σπίτι τους οι πολίτες...
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, μόλις άκουσαν την Ρωσίδα να μιλάει τόσο ξετσίπωτα και με τέτοιο κυνισμό απέναντι σε Έλληνες δικαστές στην αρχή τα έχασαν γιατί δεν περίμεναν να ακούσουν τέτοιου είδους εντολές και στη συνέχεια έγιναν έξαλλοι...
Τα συμπεράσματα δικά σας

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεπούλησαν τον ΕΟΠΠΥ για 4,5 εκατ. ευρώ σε Γερμανούς

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την σφραγίδα των «φίλων» Γερμανών προωθεί η κυβέρνηση, μία γεύση της οποίας θα πάρουμε την Τετάρτη από την Βουλή, όπου θα συζητηθεί το πόρισμα της αξιολόγησης για τον ΕΟΠΥΥ που θα δοθεί επίσημα την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου.
Βεβαίως το πόρισμα της ΠΦΥ που θα δοθεί στους Γερμανούς «με το κλειδί στο χέρι» -και θα κοστίσει στον ελληνικό λαό 4,5 εκατ. ευρώ- δεν είναι καινούριο νέο.
Ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, πρωτοσυζητήθηκε το θέμα, όταν ήταν σε εξέλιξη ο διάλογος για την επόμενη ημέρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τα πορίσματα (Σουλιώτη, Θεοδωράκη, Κοντού – ΕΟΠΥΥ, νοσοκομειακών γιατρών) να διαδέχονται το ένα το άλλο.
Τελικά ο διάλογος, παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε και στην Βουλή, όπως πολλοί υποστήριξαν από την υγειονομική αγορά, ήταν μάλλον προσχηματικός, αφού η απόφαση ήταν ειλημμένη, δηλαδή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να δοθεί στην Task Force και στους Γερμανούς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γερμανοί είναι αυτοί που θα αναλάβουν να συστήσουν τον καινούριο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα έχει ρόλο μόνο αγοραστή, θα δώσουν τα Κέντρα Υγείας σε ιδιώτες (το είχε αποκαλύψει η NEWSBOMB) , ενώ το πλάνο περιέχει και πολλές απολύσεις.
Ήδη μία γεύση των απολύσεων παίρνουμε τις ημέρες αυτές, αφού η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κατόπιν εντολής της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας απέλυσε τη Δευτέρα, 663 γιατρούς του Οργανισμού, οι οποίοι απεργούν. Οι απολύσεις είχαν προαναγγελθεί φυσικά από την περασμένη εβδομάδα, όταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός και ο υφυπουργός κ.κ. Γεωργιάδης και Μπέζας, είχαν τονίσει ότι δεν είναι ηθικό θέμα, οι γιατροί αυτοί το πρωί να απεργούν και το απόγευμα να δέχονται επισκέψεις στο ιατρείο τους.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....