Διυλιστήριο: 02/13/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Συγκινητικό: Δείτε την συγκέντρωση κατά της λιτότητας στα Κουφονήσια (εικόνες)

Οι φωτογραφίες που έστειλε στο Views ο Mimis Nena συγκινούν αφού οι λιγοστοί κάτοικοι στα Κουφονήσια έδωσαν και αυτόι το δικό τους παρόν και ένωσαν τις φωνές τους με τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, την Θεσσαλονίκη και όλες τις ελληνικές πόλεις και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ώστε να δοθεί τέλος στην λιτότητα.

Στην ανάρτηση στο facebook γράφει ο Mimis Nena:

«Αλληλεγγύη – Aνάσα – Αξιοπρέπεια
Χωρίς Αγκυλώσεις και Κομματισμούς
Κουφονήσια…!!!»




http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

(Video)Farage: Εάν οι Έλληνες παραμείνουν ακλόνητοι, όλος ο ελεύθερος κόσμος θα τους χειροκροτήσει!

Καταπέλτης ο Farage στην χθεσινή ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο. Επιτέθηκε στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε και προσωπικά σε Σόιμπλε και Γιούνκερ. Είπε ότι η Ε.Ε έρχεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές, και ότι  οι Έλληνες πρέπει παραμείνουν ακλόνητοι κι όλος ο ελεύθερος κόσμος θα τους χειροκροτήσει!
(Σε ελεύθερη μετάφραση όλη η ομιλία κάτω από το βίντεο.)

Απλά απολαύστε τον:

Πολύ λίγοι έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το σημείο που έχουμε φτάσει.
Με την ολοκλήρωση των ιστορικών Ελληνικών εκλογών, δημιουργούνται σημαντικές ερωτήσεις, όχι μόνο για το μέλλον της ευρωζώνης αλλά για το μέλλον ολόκληρης της Ε.Ε.
Ένα παιχνίδι πόκερ λαμβάνει μέρος για το μέλλον του νομίσματος.

Από την μια πλεύρα έχουμε τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε
Όλα αυτα τα χρόνια έλεγα ότι η δομή της Ε.Ε μπορεί να διαλύσει τις δημοκρατίες των κρατών μελών.Από τις ελληνικές εκλογές και έπειτα επιβεβαιώνονται όλα όσα έλεγα.
Έχουμε τον Γερμανό υπουργό οικονομικών τον κ. Σόιμπλε να λέει ότι οι εκλογές δεν άλλαξαν τίποτα και τον κ. Γιουνκερ να λέει ότι δεν υπάρχουν δημοκρατικές επιλογές εναντίον των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι δεν έχει σημασία τι και γιατί έχεις ψηφίσει.Δεν έχει σημασία ποια κυβέρνηση εξέλεξες. Αυτές οι συνθήκες είναι σχεδιασμένες να μείνουν για πάντα. Συμφωνίες με προηγούμενες κυβερνήσεις δένουν τα κοινοβούλια για χρόνια μετά.
Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε έρχεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές.
Βρίσκω αυτά σχόλια αηδιαστικά.
Νομίζω ότι όλοι αναρωτιόμαστε ποιος θα λυγίσει πρώτος.

Από την άλλη πλευρά έχουμε την καινούρια κυβέρνηση της Ελλάδας, δεν ήμουν πολύ σίγουρος τι να συμπεράνω για αυτή, μέχρι που είδα τον Βαρουφάκη την προηγούμενη βδομάδα...(αναφέρει την εμφάνιση και το στυλ του).., βλέποντας λοιπόν αυτό το τύπο, είπα μέσα μου ότι είναι αυτός που θα τα καταφέρει τουλάχιστον εύχομαι να είναι.
Γιατί αυτό που διακυβεύεται εδώ είναι ξεκάθαρο από τα σχόλια που είχαμε από την Γερμανία, από ανθρώπους σε αυτή την αίθουσα.
Αυτό που διακυβεύεται εδώ είναι ξεκάθαρο.
Σημαίνουν τίποτα οι ελληνικές εκλογές ναι ή όχι;
Εύχομαι οι Έλληνες να παραμείνουν ακλόνητοι παρ όλες τις συνέπειες.
Εαν ναι όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι θα τους χειροκροτήσουν.


www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Εγγυητής!..

    ''Είμαι κι εγώ στις Βρυξέλλες ως εγγυητής (!) της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας'',
..είπε ο πρώην,
..και έτρεξε να υπογράψει κείμενο το οποίο στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν ''εμπόδιο'' στο να βοηθηθεί η χώρα, στρέφεται δε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης αναφέροντας ότι πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων!

Δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τον τσικ-λεβέντη απ' την Καλαμάτα για την σταθερά δωσιλογική του θέση που δεν φαίνεται να άλλαξε λόγω εκλογικού πατατράκ, και να του επισημάνουμε: ''Όπα ρε παλικαρόπουλε! Εσύ δεν μπορείς να εγγυηθείς αν θα είσαι αρχηγός στο κόμμα σου την άλλη βδομάδα, και θες να γίνεις εγγυητής της χώρας; Εκτός αν εννοείς εγγυητής της καταστροφής της χώρας, οπότε σου διέφυγε μία λέξη!''

Έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό πως υπάρχει μιά δράκα πολιτικών και άλλων νεοπροδοτών, νέας κοπής, υψηλής ανηθικότητας, χωρίς ''πέτσα'', χωρίς συνείδηση, χωρίς πατρίδα και χωρίς ''πιστεύω''.
Είναι άνθρωποι ικανοί για το χειρότερο ακόμη κι αν δεν βρίσκονται σε θέση άμεσης εξουσίας,
..και είναι κρίμα που ένας τέτοιος βρίσκεται ακόμη στο τιμόνι μιάς παράταξης που εκπροσωπεί (δυστυχώς έτσι όπως έχει καταντήσει) το 27% των πολιτών.
Αποτελώντας (λογικά) μαζί με το περιβάλλον του μιά θλιβερή μειοψηφία, τον πρωτογενή καρκινικό όγκο μέσα σε ένα (ελπίζουμε) υγιές λιγο-πολύ κομματικό σώμα,
..είναι απορίας άξιον πώς δεν έχουν κινητοποιηθεί ακόμα, και μάλιστα τώρα που δεν τα πτοεί η πιθανή απώλεια μιάς ήδη χαμένης εξουσίας, τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού αυτού, ώστε να απομονώσουν και να εξοβελίσουν τον εισβολέα.

Κι ας μην πούμε πως δεν μας αφορά! Μας αφορά όλους.
Η επικοινωνιακή και ουσιαστική ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν στην χώρα τα άτομα αυτά είναι μεγάλη!

Δεν μας φτάνουν τα άλλα μας προβλήματα,
..πρέπει να έχουμε τον νου μας,
..και στις παγίδες που στήνουν κάτι Πηλιογούσηδες-εγγυητές!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο ΕΦΕΤ για το ελαιόλαδο του Lidl. Δείτε το έγγραφο.

Τι σχέση έχει το ελαιόλαδο ΑΡΧΑΙΚΑ του LIDL, με το ΜΕΣΤΟ που απέσυρε ο ΕΦΕΤ;

Η μόνη διαφορά η ταμπέλα...

Κατα τ' άλλα αμφότερα "συσκευάζονται" φασόν από την εταιρεία NUTRIA που προμηθεύει κι άλλα πολυεθνικά Σουπερ Μάρκετ μ' ότι φθηνότερο και κυκλοφορεί στην αγορά.

Να το θυμάστε όταν ψωνίζετε πρώτες ύλες για... παραγωγή σαπουνιού.

Την άμεση ανάκληση – απόσυρση παρτίδας ελαιολάδου απαίτησε ο ΕΦΕΤ, που διαπίστωσε την ύπαρξη Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το ελαιόλαδο με την εμπορική ονομασία «ΜΕΣΤΟ», ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε συσκευασία του 1 Lt., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 07/3/2016 και Lot 18499, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Nutria ΑΕ, με έδρα Ν. Ψυχικό Αττικής, για λογαριασμό της ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ ΑΕΒΕ, με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και την πάτησαν να μην το καταναλώσουν.




http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΚΤ: Χρηματοδότηση ελληνικών τραπεζών ακόμα και χωρίς συμφωνία


Την αύξηση του ορίου χρήσης του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA) στα 65 δις ευρώ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη το εκτελεστικό συμβούλιο. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, δήλωσε ότι ακόμη και εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά σε ένα πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας η πόρτα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα κλείσει, ενώ αυτές θα επανέλθουν στον ομαλό δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εάν υπάρξει συμφωνία.

Η απόφαση επιβεβαιώνεται από στελέχη της ΕΚΤ, που φέρονται να μίλησαν στο Reuters. Σημειώνεται πως η τακτική συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου είναι στις 18 Φεβρουαρίου. Σε αυτή τη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί η ανανέωση ή όχι της χρήσης του ELA από τις ελληνικές τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Φεβρουαρίου τα ελληνικά χρεόγραφα δεν είναι αποδεκτά στις πράξεις παροχής ρευστότητας της ΕΚΤ ως εγγυήσεις, με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να κάνουν χρήση του μηχανισμού ELA για την κάλυψη των αναγκών τους. Η απόρριψη των ελληνικών ομολόγων θα ισχύσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους και να υπάρξει κάποια συμφωνία - πρόγραμμα.

Ο Νοβότνι, στις δηλώσεις που έκανε από την Πράγα, δεν θέλησε να αναφερθεί λεπτομερειακά στο τι θα συνέβαινε εάν δεν συναφθεί ως τα τέλη του μήνα συμφωνία με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι σε «καμία περίπτωση» έλλειψη συμφωνίας, δε θα σήμαινε αυτόματα τη διακοπή της χρηματοδότησης μέσω του ELA.

Επίσης ερωτηθείς για τους όρους υπό τους οποίους οι ελληνικές τράπεζες θα επανέρχονταν στην ομαλή χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, ο Νοβότνι ανέφερε στο Reuters: «Αυτό έχει ξεκάθαρα διατυπωθεί, θα πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο έχει συμφωνηθεί με όλους τους εταίρους, δηλαδή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και φυσικά την ελληνική κυβέρνηση».

«Νομίζω ότι εάν υπάρξει νέα συμφωνία, θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στο παλιό σύστημα, διότι το παλιό σύστημα είχε ως όρο να υπάρχει σε ισχύ ένα πρόγραμμα», συνέχισε ο Νοβότνι.

«Όλοι αναμένουμε ότι θα υπάρξει... μια λύση, δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε υποθέσεις» κατέληξε ο ίδιος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσίπρας: «Ούτε η τρόικα υπάρχει ούτε το μνημόνιο υπάρχει»


Η μετάβαση από το μνημόνιο στο νέο ελληνικό πρόγραμμα είναι το ουσιαστικό αντικείμενο των διαβουλεύσεων που θα συνεχιστούν καθώς και του Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Στο Eurogroup προσερχόμαστε με καθαρές θέσεις. Δεν εκβιάζουμε και δεν εκβιαζόμαστε, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Οι τεχνικές επιτροπές πιάνουν από αύριο δουλειά. Οι εργασίες τους θα διευκολύνουν το Εurogroup της επόμενης Δευτέρας, υπογράμμισε.

Στη Σύνοδο Κορυφής παραβρέθηκε και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ενημέρωσε για τις διαβουλεύσεις που εξελίσσονται σε σχέση με την Ελλάδα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε τη δήλωση για τη συμφωνία που είχαμε σήμερα το πρωί. Είναι ένα βήμα σε θετική κατεύθυνση προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις μέχρι την επόμενη Δευτέρα, ώστε να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Έκανε λόγο για σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας που δεν επιβεβαιώθηκαν, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδεχόταν, όπως δεν αποδέχτηκε, την παράταση και το ανακοινωθέν του Eurogroup της Τετάρτης.

Στη Σύνοδο, ανέφερε ο πρωθυπουργός, εξήγησα στους εταίρους ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής απέφερε μεν πλεονάσματα αλλά και σημαντικές ζημιές, υπό τη μορφή μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Διεύρυνε τις ανισότητες και αύξησε το χρέος. «Εάν δεν υπάρξει μια κοινή απόφαση για την αναγκαία απομείωσή του, δεν θα έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη.», υπογράμμισε.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να διακινδυνεύσει μια επιστροφή στην εποχή των ελλειμμάτων και κάλεσε τους εταίρους να μην αντιμετωπίζουν τις αλλαγές στην Ελλάδα ως απειλή αλλά ως ευκαιρία.

Εκανε λόγο για ένα πρόγραμμα γέφυρα που θα μας οδηγήσει σε μια συμφωνία, σε ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο», όπως το χαρακτήρισε, με τους εταίρους μετά από ένα εξάμηνο, για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Θα εμπεριέχει μεταρρυθμίσεις αλλά και μια τεχνική λύση για την απομείωση του χρέους, ώστε η χώρα να έχει δημοσιονομικό περιθώριο για να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Ξεχάστε τρόικα και μνημόνιο

Το μνημόνιο, όπως το γνωρίσαμε, όταν πάντοτε ως προαπαιτούμενα υπήρχαν περικοπές, ξεχάστε το, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ούτε η τρόικα, ούτε το μνημόνιο υπάρχουν, πρόσθεσε.

Ωστόσο, σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις του μνημονίου είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το εξετάσουμε. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει πρέπει να τις δούμε, κυρίως αυτές που αποκαθιστούν ένα αίσθημα δικαίου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι διαβουλεύσεις των επόμενων ημερών θα έχουν στόχο να βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος που ίσχυε και σε αυτό το πρόγραμμα – γέφυρα, με βάση τις προτάσεις και τα πλάνα της νέας κυβέρνησης.

Η έννοια της τρόικα επίσης δεν υπάρχει πια, ακούστηκε και στη Σύνοδο από τον ίδιο τον Ντάισελμπλουμ, σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «θα επικοινωνούμε με τους θεσμικούς μας εταίρους. Συμφωνία και επικοινωνία κυρίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φυσικά, και με ΕΚΤ και ΔΝΤ θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για να βρίσκουμε κοινά αποδεκτές λύσεις».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν αισθάνθηκε μόνος και απομονωμένος σήμερα στη Σύνοδο. «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Διαμορφώνει συμμαχίες. Εχει φωνή, έχει υπόσταση, κάτι που αποτελεί σημαντική εξέλιξη σε σχέση με το πού βρισκόταν η χώρα πριν τις 25 Ιανουαρίου.

Σχολίασε δε την αρνητική στάση του ισπανού πρωθυπουργού, Μ. Ραχόι, σχολιάζοντας πως «ο κ. Ραχόι ήταν λίγο ανήσυχος στη Σύνοδο όσον αφορά στο θέμα της Ελλάδας. Δεν δικαιούται κανείς να εξωτερικεύει τα εσωτερικά του μικροπολιτικά προβλήματα, διακινδυνεύοντας το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον».

Ερωτηθείς σχετικά με το Eurogroup της Τετάρτης, σημείωσε ότι υπήρξε ουσιαστική και τεκμηριωμένη πρόταση για το πώς η χώρα θα προχωρήσει σε έξοδο από την κρίση. «Στις 4 ημέρες που ακολουθούν μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξουν ενδεχομένως πιο εξειδικευμένες τεχνικές προσεγγίσεις. Όμως η παρουσίαση του κ. Βαρουφάκη ήταν άρτια και καθ’ όλα τεκμηριωμένη», τόνισε

Σημειώνεται ότι η συζήτηση για την Ελλάδα διήρκεσε λίγο χρόνο τον οποίο αξιοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός για να παρουσιάσει τις προτάσεις του.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Τσίπρας βρήκε στήριξη από αρκετούς ξένους ηγέτες μεταξύ των οποίων οι κύριοι Ρέντσι και Φάιμαν, πρωθυπουργός της Ιταλίας και Καγκελάριος της Αυστρίας αντίστοιχα, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Κατά των ελληνικών θέσεων τάχθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός κ. Ραχόι.

Πηγη: euro2day.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΝΤΡΟΠΗ !!! Ο Σαμαράς συνυπέγραψε την ανακοίνωση του ΕΛΚ κατά της Ελλάδας. Δείτε το έγγραφο, video.

Ούτε στον κόπο (;) να κάνουν μετάφραση δεν μπήκαν στην Νέα Δημοκρατία, καθώς το παραπαίων γραφείο Τύπου του κόμματος έστειλε ανακοίνωση μετά τη σύνοδο των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στα Αγγλικά!!

Η πιο ενδεικτική παράγραφος της κοινής ανακοίνωσης που εκδόθηκε είναι η ακόλουθη:

“Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδα να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έκανε ο λαός της Ελλάδα δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο με μονομερείς ενέργειες. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας οφείλει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση”.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ Joseph Daul ιδιαίτερα, δήλωσε ότι “η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τους ανθρώπους της Ελλάδα να ξεπεράσουν τα οικονομικά τους προβλήματα”, καλώντας – επίσης – τον πρωθυπουργό “να μην αποτελέσει εμπόδιο”σ´αυτό.

Κάποιοι, πάντως, σχολίαζαν σκωπτικά ότι μόνη της η Άνγκελα Μέρκελ την έγραψε και οι υπόλοιποι απλά …συνυπέγραψαν!



Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως θα δείτε και στο video, ο κύριος Σαμαράς κατά την διάρκεια της επίσκεψής του εκεί αναφέρθηκε ξανά στο αδιέξοδο, στα ''βράχια'' όπως έλεγε στην Ελληνική Βουλή.




http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....