Διυλιστήριο: 10/05/14
ροη αναρτησεων

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Παραιτήθηκε και ο Ζούλας από την ΝΕΡΙΤ -Τι καταγγέλει

Ακόμα μία παραίτηση από το εποπτικό συμβούλιο, μετά από αυτές των Μακρυδημήτρη – Μορώνη, σημειώνεται στη ΝΕΡΙΤ. Ο Ανδρέας Ζούλας, που ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, υπέβαλλε την παραίτησή του καλώντας μάλιστα και τα υπόλοιπα μέλη να τον μιμηθούν και να οδηγήσουν έτσι στη διάλυση του Εποπτικού.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζούλας, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ότι ενώ υιοθετήθηκε από το Εποπτικό η πρότασή του να καταδικαστούν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και μάλιστα αυτή μετουσιώθηκε σε κείμενο – απόφαση, εν τούτοις αυτή «κρατήθηκε μυστική»!

Παράλληλα, ο κ. Ζούλας επισημαίνει ότι η παραίτησή του συνεπάγεται κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, καθώς αυτό, κατά τον ιδρυτικό της ΝΕΡΙΤ νόμο, δεν μπορεί να υφίσταται με τέσσερα μόνο μέλη.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Ζούλα παρακάτω:

Επιστολή Παραίτησης

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της 1ης τρέχοντος μηνός κατέστησα σαφές ότι πρόθεσή μου ήταν να παραιτηθώ και να δημοσιοποιήσω τους λόγους παραίτησής μου – αμετάκλητης αυτή τη φορά – αν δεν κάναμε ούτε και τώρα το εκ του νόμου επιβαλλόμενο καθήκον μας, να καταγγείλουμε και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Στην πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε κατέδειξα με απόλυτη επάρκεια και με στοιχεία τόσο τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, όσο και τις υπηρεσιακές δυσλειτουργίες, η συλλειτουργία των οποίων μετατρέπει τη ΝΕΡΙΤ από φορέα ενημέρωσης σε όργανο εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.
Το ομόφωνο κείμενο στο οποίο καταλήξαμε για την καταγγελία των παρεμβάσεων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αποφασιστικής αλλαγής πορείας της ΝΕΡΙΤ, αρχής γενομένης από το ίδιο το Εποπτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, η απόφαση αυτή ενώ καταδικάζει απερίφραστα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, κρατήθηκε μυστική. Αγνοώ τους μηχανισμούς και τις μεθοδεύσεις μέσω των οποίων παρασιωπήθηκε η σημαντικότερη απόφαση που λάβαμε από τότε που συγκροτήθηκε το Εποπτικό Συμβούλιο, ως εκ του νόμου εγγυητής της ανεξαρτησίας της ΝΕΡΙΤ και ως φορέας που μεριμνά για τη λειτουργία της κατά το δημόσιο συμφέρον. Γνωρίζω όμως καλά ότι με την παρασιώπηση και μόνο, το ίδιο το Εποπτικό Συμβούλιο απαρνείται τον ρόλο που του αναθέτει ο νόμος. Και τούτο αποτελεί και τον τελικό λόγο παραιτήσεώς μου.
Το Εποπτικό Συμβούλιο δεν έχει προορισμό την συγκάλυψη των εσφαλμένων κυβερνητικών επιλογών, ούτε την εξυπηρέτηση πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση της οργανώσεως της ΝΕΡΙΤ καθήκον του Εποπτικού Συμβουλίου είναι να εξασφαλίσει τη σωστή οργάνωσή της σε δημόσιο φορέα ενημέρωσης. Και, υπογραμμίζοντας στους νεόκοπους της δημοσιογραφικής- πολιτικής λειτουργίας, ότι ενημέρωση και σκοπιμότης είναι έννοιες ασυμβίβαστες, καλώ και όσα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου συμμερίζονται τις απόψεις μου, να πράξουν το ίδιο. Ήδη και μόνο η παραίτησή μου συνεπάγεται κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, καθώς αυτό, κατά τον ιδρυτικό της ΝΕΡΙΤ νόμο, δεν μπορεί να υφίσταται με τέσσερα μόνο μέλη. Η δε διάλυση και πολύ περισσότερο η αυτοδιάλυση του Εποπτικού Συμβουλίου, είναι η ύστατη πράξη μας που μπορεί να κάνει την Κυβέρνηση να αντιληφθεί έστω και τώρα την αλυσίδα των λαθών που έχει διαπράξει κατά τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ και να επιχειρήσει μια δεύτερη, σοβαρή εκ μέρους της αυτή τη φορά, προσπάθεια.
Με εκτίμηση
Ανδρέας Χ. Ζούλας
Δημοσιογράφος


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερευνάται ο Ανδρ. Παπαμιμίκος για το σκάνδαλο των ΜΚΟ

Έρευνα για τον εκλεκτό του Αντ. Σαμαρά και γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρ. Παπαμιμίκο διέταξε η εισαγγελία για το σκάνδαλο των ΜΚΟ. Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα "Το Ποντίκι" και, σύμφωνα με έγγραφο του ΣΔΟΕ, η εισαγγελία έχει παραγγείλει στο ΣΔΟΕ να ελέγξει και τον γραμματέα της Ν.Δ. για τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ.», πρώην Δίκτυο Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια. Η έρευνα αφορά στη διακρίβωση τυχόν τέλεσης αδικημάτων, τα οποία διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα:

* Υπεξαίρεσης εις βάρος του Δημοσίου.

* Κατ' εξακολούθηση απάτης εις βάρος του Δημοσίου.

* Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

* Έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Η έρευνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορά τους Ανδρ. Παπαμιμίκο του Ιωάννη, Ηλ. Κουσκουβέλη του Ιωάννη, Ν. Βασιλειάδη του Αναστασίου, ενώ η εν λόγω ΜΚΟ έλαβε κατά την περίοδο 2001-2010 συνολικά 2.492.728,17 ευρώ από την ΥΔΑΣ.

Όπως διαβεβαιώνουν την εφημερίδα στελέχη του ΥΠΕΞ, τα προγράμματα, για τα οποία η εν λόγω ΜΚΟ έλαβε κοντά στα 2,5 εκατομμύρια από την ΥΔΑΣ, ουδέποτε υλοποιήθηκαν.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Νότης Μαριάς, ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρνει το θέμα των κλεμμένων αρχαιοτήτων από τους ναζί

Ερώτηση - παρέμβαση για το θέμα της επιστροφής των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών έκανε ο Νότης Μαριάς κατά την ακρόαση του υποψήφιου επιτρόπου Παιδείας-Πολιτισμού και Νεολαίας Tibor Navracsics.

Ο κύριος Μαριάς, όμως, δεν έλαβε σαφή απάντηση από τον Navracsics, ο οποίος δεσμεύτηκε, βέβαια, πως αν γίνει επίτροπος θα ενημερωθεί για το θέμα.

Δείτε το βίντεο




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε πώς πέντε υπουργεία κάλυψαν τον Μουρούτη και τη σύζυγό του μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc

Στις αρχές Ιουλίου του 2013 το Hot Doc κυκλοφορούσε με θέμα την «Αρρώστια του Αντώνη Σαμαρά». Το ρεπορτάζ δεν αφορούσε βεβαίως κάποια πραγματική ασθένεια του πρωθυπουργού, αλλά τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, εκείνους οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό του από την εποχή της αποτυχημένης Πολιτικής Άνοιξης και αναγεννήθηκαν μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, όταν αυτός ανέλαβε αρχικά το υπουργείο Πολιτισμού, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και πολύ περισσότερο όταν αργότερα κέρδισε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας για να καταλήξει το 2012 πρωθυπουργός.

Ανάμεσα στις αποκαλύψεις περιλαμβάνονταν στοιχεία και για τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, τον Γιώργο Μουρούτη αλλά και στοιχεία για τη σύζυγό του Όλια Αποστολοπούλου. Μετά το δημοσίευμα, ο κ. Μουρούτης, απείλησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και -κατά την προσφιλή του συνήθεια- αρνήθηκε να απαντήσει, παρ’ ότι αυτό επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος. Τον Γιώργο Μουρούτη όμως, φαίνεται να κάλυψαν, όπως θα δείτε παρακάτω, και οι αρμόδιοι υπουργοί, όταν ρωτήθηκαν σχετικά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιούσε το Hot Doc βασίζονταν, όπως πάντοτε συμβαίνει, σε επίσημα έγγραφα και δεν ήταν προφανώς απόρροια έμπνευσης ή εμπάθειας του συντάκτη. Μεταξύ άλλων λοιπόν, το Hot Doc αποκάλυπτε ότι η Όλια Αποστολοπούλου διορίστηκε το 2008 στον ΗΛΠΑΠ κι όταν ο Σαμαράς ανέλαβε το 2009 το υπουργείο Πολιτισμού (ξανα)διορίστηκε στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης, με απόφαση του νυν πρωθυπουργού.

Εκείνο όμως που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι κυρία με το ίδιο όνομα, Όλια Αποστολοπούλου δηλαδή, εμφανιζόταν, όταν κυκλοφορούσε το περιοδικό, να υπηρετεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ως σύμβουλος του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου. Το στοιχείο αυτό προέκυπτε από τους τηλεφωνικούς καταλόγους του υπουργείου που ο καθένας μπορεί να βρει στο διαδίκτυο, η τοποθέτησή της εκεί όμως δεν φαίνεται να καλυπτόταν νομικά από κάποια σχετική απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ. Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε αρνηθεί πεισματικά να απαντήσει στα επαναλαμβανόμενα ερωτήματα της δημοσιογραφικής ομάδας του περιοδικού, ενώ σιγή ιχθύος τήρησε ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή. Απευθυνόμενη στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η κ. Μακρή ζητούσε να πληροφορηθεί αν η κ. Όλια Αποστολοπούλου υπήρξε υπάλληλος του ΗΛΠΑΠ, αν υφίσταται διορισμός της στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης, και φυσικά αν εργάζεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και αν υπάρχει το ΦΕΚ διορισμού της ή ο αριθμός πρωτοκόλλου της απόσπασής της. Αιτείτο επίσης την κατάθεση όλων των εγγράφων που θα τεκμηριώνουν τις απαντήσεις στα ερωτήματά της.

Αρνήθηκαν να απαντήσουν

Στην ερώτηση της βουλευτή απάντησαν τα τρία από τα συνολικά τέσσερα συνερωτώμενα υπουργεία (το υπουργείο Περιβάλλοντος συνέχισε την τακτική του στρουθοκαμηλισμού και αδιαφόρησε πλήρως για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο) κανένα όμως επί της ουσίας.

Προσέξτε: Το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο συνηθίζει να παίζει τον ρόλο της Πυθίας αρνούμενο πολύ συχνά να παραδώσει σε βουλευτές στοιχεία τα οποία έχουν αιτηθεί, υποστήριξε ότι τα ερωτήματα δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του και ως εκ τούτου η ενημέρωση θα γίνει από τα συνερωτώμενα υπουργεία. Την ίδια ακριβώς απάντηση έδωσε και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενημερώνοντας τη Ραχήλ Μακρή ότι τα ζητήματα που θίγει στην ερώτησή της δεν εμπίπτουν ούτε στις δικές του αρμοδιότητες.

Μεγαλύτερη ακόμη εντύπωση προκαλεί η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κι αυτό γιατί η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης στην οποία το 2009 είχε διορίσει τη σύζυγο του Γιώργου Μουρούτη ο Αντώνης Σαμαράς, υπάγεται σε αυτό. Στην απάντησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός αρνήθηκε επίσης να δώσει στοιχεία και πάλι με πρόσχημα ότι τα θιγόμενα στην ερώτηση δεν εμπίπτουν στις δικές του αρμοδιότητες. Παρέπεμψε έτσι τη βουλευτή στο υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο, όπως παραπάνω διαβάσετε συνεχίζει να ποιεί τη νήσσα, ενώ διαβίβασε την ερώτηση στο υπουργείο Τουρισμού. Ούτε όμως από εκεί υπήρξε απάντηση.

Πηγή


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....