Διυλιστήριο: 02/15/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ… ΚΟΡΑΝΙΑ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εμπρός για την ολοκληρωτική ισλαμοποίηση της Ελλάδας, γράφουν οι Τούρκοι με πανηγυρικά αφιερώματα στην είδηση ότι γνωστή ελληνική εφημερίδα, συγκεκριμένα το ΒΗΜΑ της οικογένειας Ψυχάρη, μοιράζει μαζί με το κυριακάτικο φύλο της και ένα Κοράνι για να… μάθουν οι Έλληνες τις βασικές αρχές του Ισλαμ. Μάλιστα!

Να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά γίνονται την ίδια ώρα που η ισλαμική λαίλαπα έχει αναστατώσει όλη την Ευρώπη, όπου καθημερινά γίνονται γνωστές ειδήσεις από φρικτά ισλαμικά εγκλήματα και ενώ καθημερινά εισέρχονται στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι που κανείς δεν ξέρει από πού κρατά η σκούφια τους.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά δημοσιεύματα, ήδη στην Ελλάδα υπάρχουν μόνιμα πάνω από 300.000 μουσουλμάνοι, χώρια από τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.

Συνεπώς, ολοταχώς βαδίζει η χώρα προς την ισλαμοποίηση της καθώς οι αριθμοί αυτοί προβλέπονται να αυξηθούν ραγδαία το επόμενο χρονικό διάστημα και έτσι δεν θα… χρειαστεί να κάνει τίποτα η Τουρκία για να διεκδικήσει τα «δίκαια» της στον ελληνικό εθνικό χώρο καθώς η Ελλάδα και μετά την λαίλαπα των τουρκικών σήριαλ που προετοίμασε το έδαφος, θα είναι ήδη μια προσφιλής ισλαμική χώρα.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι προσπαθούν να βρουν την ελευθερία για να αποκαλύψουν την πραγματική θρησκευτική τους ταυτότητα.

Αίσχος!

Yunan gazetesi Kur’an-i Kerim dağıttı = Ελληνική εφημερίδα μοίρασε το Κοράνι.



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Gabriel (Γερμανία): Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ελάφρυνση του χρέους της – Να μην αποκλειστεί από τη Schengen


Εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει με σοβαρότητα τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να μειώσουμε το ελληνικό χρέος τόνισε ο Gabriel

Την θέση ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ελάφρυνση του χρέους της διατυπώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, ο οποίος παράλληλα καλεί την ΕΕ να μην αποκλείσει την Ελλάδα από τη ζώνη Schengen λόγω του προσφυγικού.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle ο Gabriel σε άρθρο του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, υποστηρίζει ότι από τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ που έλαβε ως βοήθεια η Ελλάδα από το 2010, τα 145 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για την αποπληρωμή χρεών και δεν συνέβαλαν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
«Ενεργοποιούμε δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων για να σταθεροποιήσουμε το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά δεν κατορθώσαμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, την πραγματική οικονομία και τις κοινωνικές συνθήκες των ανθρώπων στις χώρες που παίρνουν την βοήθεια, με αποτέλεσμα να διογκώνεται η δυσαρέσκεια για την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης στους δανειστές και στους δανειζόμενους» τονίζει ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ζητώντας να αλλάξει αυτή η πολιτική για να μην επιταχυνθεί η διαδικασία κατάρρευσης της Ευρώπης.
«Στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάρος στις επενδύσεις, στην αναπτυξιακή πολιτική και στη δίκαιη κατανομή βαρών» επισημαίνει ο Gabriel, αναφέροντας πως απαιτούνται ελαφρύνσεις για την Ελλάδα.
«Εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει με σοβαρότητα τις μεταρρύθμισες, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να μειώσουμε το ελληνικό χρέος.
Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ελάφρυνση του χρέους, π.χ. με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ειδάλλως απειλείται με κοινωνικές ταραχές και ακυβερνησία.
Σε σχέση με αυτήν την κατάσταση οι σχεδόν εβδομαδιαίες προειδοποιήσεις από την Κομισιόν, ότι θα πρέπει να κάνει περισσότερα για τη εξασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ηχούν ως κυνισμός» υποστηρίζει ο Gabriel, ο οποίος ενόψει της σημερινής συνάντησης των πρωθυπουργών από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Τσεχία και τη Σλοβακία με θέμα το μπλοκάρισμα των συνόρων στην ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα, καλεί την ΕΕ να μην αποκλείσει την Ελλάδα.
«Ο αποκλεισμός ή η περιθωριοποίηση ενός κράτους – μέλους είναι «ψευτολύση» που δηλητηριάζει τον ευρωπαϊκό διάλογο» υποστηρίζει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ρωσία ΔΙΕΤΑΞΕ την ΑΜΕΣΗ εκκένωση της Τουρκίας από Ρώσους Πολίτες

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν Ρώσοι που κατοικούν μόνιμα στην Γερμανία ιστοσελίδα http://k-networld.de/ η Ρωσία ΔΙΑΤΑΖΕΙ (όχι ζητά) από όλους του Ρώσου πολίτες να εγκαταλείψουν εντός 24 ωρών που λήγουν τα Μεσάνυχτα της Δευτέρας 15/2/16 (σήμερα).


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τράπεζα αποζημιώνει με 6.000 ευρώ πολίτη, επειδή τον ενόχλησε εισπρακτική

Μια ιστορική απόφαση που βάζει φρένο στις εισπρακτικές εταιρείες πήρε Ειρηνοδικείο της χώρας, επιδικάζοντας αποζημίωση 6.000 ευρώ σε πολίτη, επειδή η τράπεζα δεν τον ειδοποίησε ότι έδωσε τα στοιχεία του σε εισπρακτική εταιρεία και υπάλληλος της εταιρείας ασκούσε οχλήσεις σε αυτόν για την αποπληρωμή της πιστωτικής του κάρτας.

Η υπόθεση αφορά έναν δικηγόρο, ο οποίος άσκησε μήνυση στην τράπεζα για την παράνομη παροχή των στοιχείων του στην εισπρακτική εταιρεία.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, το δικαίωμα αποζημίωσης «γεννιέται» και μόνο επειδή η τράπεζα στην οποία ο καταναλωτής χρωστά δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι σκοπεύει να δώσει σε εισπρακτική εταιρεία τα στοιχεία του (διεύθυνση, τηλέφωνο σπιτιού, εργασίας, κ.λπ.) και τα έγγραφα με τα προσωπικά του δεδομένα για το τι οφείλει.

Έτσι, και μόνη η σχετική τηλεφωνική όχληση από την εταιρεία δημιουργεί ευθύνες για την τράπεζα που δεν γνωστοποίησε προηγουμένως στον πελάτη της ότι θα του ζητηθεί από εισπρακτικούς μηχανισμούς να πληρώσει, καθώς η σχετική οφειλή του μπορεί έτσι να γνωστοποιηθεί και σε τρίτα πρόσωπα (οικογένεια, εργασία κ.λπ.) που δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν, με συνέπεια να προκληθεί στον καταναλωτή ηθική βλάβη.
Η υπόθεση

Όπως γράφει το Έθνος, σύμφωνα με την απόφαση, που ανοίγει τον δρόμο για «μπαράζ» σχετικών αγωγών και αποζημιώσεων:

• Δεν μπορεί να «μπλοκάρει» την ευθύνη αποζημίωσης το γεγονός ότι στη σύμβαση (κάρτας, δανείου κ.λπ.) που έχουν συνυπογράψει οι δύο πλευρές, η τράπεζα προειδοποιεί ότι, σε περίπτωση καθυστέρησης της εξόφλησης, μπορεί να αναθέσει την εξασφάλιση της πληρωμής σε εισπρακτική εταιρεία. Η συνυπογραφή (του οφειλέτη, εγγυητή κ.λπ.) δεν αίρει σε καμία περίπτωση την υποχρέωση για προηγούμενη ρητή ενημέρωσή του ότι τα στοιχεία του δίνονται σε συγκεκριμένους τρίτους για πίεση προς εξόφληση.

• Ο οφειλέτης που δεν ενημερώθηκε για τη διαβίβαση αυτή, δικαιούται σε κάθε περίπτωση αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, χωρίς να ενδιαφέρει το εάν τελικά πλήρωσε. Το γεγονός ότι μετά τις τηλεφωνικές οχλήσεις ρύθμισε με επωφελή τρόπο και εξόφλησε τελικά την οφειλή του δεν καθιστά σε καμία περίπτωση καταχρηστική την αγωγή που ασκεί για αποζημίωση.

• Η τράπεζα δεν μπορεί να επικαλεστεί αμέλεια για να αποσείσει την ευθύνη της για τη μη ενημέρωση, και φέρει η ίδια το βάρος της απόδειξης για το ότι τυχόν αγνοούσε τα πραγματικά γεγονότα που θεμελιώνουν την υπαιτιότητά της (σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων).


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λεωφορεία ανακούφισης και περίθαλψης αστέγων στην Αθήνα

Λεωφορεία ανακούφισης και περίθαλψης αστέγων στην Αθήνα Στη δρομολόγηση ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου, το οποίο θα διέρχεται καθημερινά από τα σημεία που υπάρχουν άστεγοι στην Αθήνα, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και πρώτων βοηθειών σε αυτούς, προχωρά ο ΟΑΣΑ.

Η πρωτότυπη αυτή δράση περίθαλψης και ανακούφισης αστέγων θα δρομολογηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα κατόπιν συνεργασίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Ειδικότερα το λεωφορείο θα έχει μετασκευαστεί και θα συντηρείται, ειδικά για τον σκοπό αυτό, στην επισκευαστική βάση της ΟΣΥ, έτσι ώστε να περιλαμβάνει ντουζιέρα, χημική τουαλέτα, χώρο ιατρείου, για να είναι δυνατή η επί τόπου περίθαλψη και φροντίδα των αστέγων. 

Θα γίνει σχεδιασμός της καταλληλότερης διαδρομής που θα πρέπει να ακολουθεί το λεωφορείο καθημερινά, ώστε να καλύπτονται περιοδικά όλα τα σημεία που υπάρχουν σήμερα άστεγοι πολίτες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το λεωφορείο θα διέρχεται από τις περιοχές : Κέντρο Αθήνας (Δημαρχείο, Ζάππειο, Ακαδημίας, Αχιλλέως, Φιλοπάππου, κ.λπ.), Αχαρνών, Πειραιά (λιμάνι), Ελαιώνα, Αιγάλεω, Ρουφ, κ.λπ. 

Στις περιοχές αυτές θα καθοριστούν από τον ΟΑΣΑ οι ακριβείς θέσεις των στάσεων και θα σχεδιαστούν από την αρμόδια Υπηρεσία τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε σημείο, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων. 

Το συγκεκριμένο λεωφορείο θα ενταχθεί στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει εντός του επόμενου τριμήνου, ώστε να παρακολουθείται καθημερινά η πορεία του και να προβαίνουμε σε παρεμβάσεις άμεσες, εάν κι εφόσον χρειάζεται.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο στην καρδιά του Βερολίνου. Ένα ηχηρό μήνυμα προς την Ευρώπη


Με περίπου 14.000 σωσίβια που σύλλεξε από τις ακτές της Λέσβου κάλυψε τις κολώνες του συναυλιακού χώρου Konzerthaus στην πλατεία Gendarmenmarkt του Βερολίνου ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei.

Γνωστός για την ευαισθητοποίησή του σε ανθρωπιστικά ζητήματα, ο Weiwei έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη Λέσβο. Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αιγαίο στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο, αλλά και για να υπενθυμίσει στην Ευρώπη ότι η μεταναστευτική κρίση συνεχίζεται, ο καλλιτέχνης «στόλισε» τις κολώνες στην είσοδο ενός πολύ σημαντικού πολιτιστικού κτιρίου της γερμανικής πρωτεύουσας με δεκάδες χιλιάδες πορτοκαλί σωσίβια από τις ελληνικές ακτές. Η επιλογή της τοποθεσίας δεν ήταν τυχαία, καθώς μας υπενθυμίζει ότι το κατώφλι της Ευρώπης έχει γίνει ο υγρός τάφος εκατοντάδων προσφύγων.




Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρευνα για την αδελφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές

Την αδελφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη–Gourdain, ερευνούν οι γαλλικές οικονομικές αρχές, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Kontranews». Οι γαλλικές οικονομικές αρχές, ζήτησαν τη συνδρομή των ελληνικών αρχών καi συγκεκριμένα του ΣΔΟΕ, για να διασταυρώσουν τα οικονομικά στοιχεία της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και στην Ελλάδα, αν και με ποιο καθεστώς φορολογείται. Στην Γαλλία διεξάγεται έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο βασικός λόγος φαίνεται πως είναι η δράση της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη–Gourdain, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Οι γαλλικές αρχές, ζητούν λοιπόν τη συνδρομή και του ΣΔΟΕ, αναζητώντας πληροφορίες για το φορολογικό προφίλ της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, για τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ελλάδα, ακίνητα και κινητά για όποιο άλλο στοιχείο συνδέεται με την οικονομική της δραστηριότητα και αν αυτό φορολογείται ή όχι. Θέλουν έτσι να συνδυάσουν όλες τις κινήσεις στην Γαλλία και στην Ελλάδα.

Η αναζήτηση αυτή προέκυψε λόγω της ενασχόλησης της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη–Gourdain με ΜΚΟ, την πολύ γνωστή ActionAid Ελλάς όπως και την “AFI – Action Finance Initiative”.

Η μεν πρώτη μαζεύει λεφτά από χορηγούς-αναδόχους, τα οποία δίνονται σε φτωχά παιδιά της Αφρικής.

Η δεύτερη έχει σαν στόχο την διείσδυση και την καθιέρωση του «μικροδανεισμού» στην Ελλάδα.

Η κ. Μητσοτάκη ίδρυσε το 1998 την ActionAid Ελλάς, η οποία από το 2003 είναι μέλος του Δ.Σ. της διεθνούς ActionAid. Από το 2007, η κ. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ελληνικής οργάνωσης. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ιδίας οργάνωσης. Από το 2009 διατελεί Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, το οποίο προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό στη Γαλλία. Διδάσκει σε σεμινάριο με θέμα την Πολιτική Οικονομία και Ανάπτυξη στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι.

Η κ. Μητσοτάκη που σπούδασε στο Παρίσι, είναι παντρεμένη με τον Γάλλο δικηγόρο Πασκάλ Gourdain, με τον οποίο απέκτησαν 4 παιδιά.

Έχει ζήσει πάρα πολλά χρόνια στο Παρίσι, όπου και μετά τις σπουδές της συνέχισε να εργάζεται στον ΟΟΣΑ και κατόπιν στο Κέντρο Ανάπτυξης του ίδιου οργανισμού.

Η έρευνα όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν προέκυψε από έρευνα που γίνεται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες συγκεντρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία πηγαίνουν κατά κύριο λόγο στην Αφρική. Οι ΜΚΟ, συγκεντρώνουν διεθνώς την προσοχή των ελεγκτικών, οικονομικών και άλλων αρχών, ακριβώς γιατί διαχειρίζονται τεράστια ποσά. Δεν αποκλείεται η έρευνα αυτή να μην έχει ξεκινήσει πρόσφατα, φαίνεται όμως ότι τώρα εστιάζεται στη δράση της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξάνδρας.

Πηγή: kontranews.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ρεπατζού..

   Έχει μεγάλο χάζι να παρακολουθεί κανείς την αμηχανία στην οποία έχουν περιέλθει οι δημοσιογράφοι-δουλίτσες του συστήματος.

Απ' την μιά για να εξακολουθήσουν να είναι οι πορνίτσες των αφεντικών τους των μεγαλόαπατεώκαναλαρχών, πρέπει καθημερινά να
ρίχνουν τόνους λάσπης και ψέμματος και διαστρέβλωσης και χυδαιότητας στην κυβέρνηση,
..κι απ' την άλλη αυτή την ίδια την κυβέρνηση πρέπει να την αβαντάρουν μέχρι αηδίας και ξεφτίλας για να εφαρμόσει τα μνημόνια και όσα απ' τα εφαρμοστικά μέτρα δεν τολμούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των προηγούμενων προδοτών.

Έχουν καταντήσει διχασμένες προσωπικότητες.
Βλέπεις στο Μούγκα την κεντρική παρουσιάστρια να Τρέμει σύγκορμη απ΄την ταραχή της κάθε φορά που πρέπει να κακολογήσει μνημονιακή κυβέρνηση.
Βλέπεις τον Μπάμπη τον Που ( όχι Φλου, Που! Απ' το π@ύστης) να συγχίζεται και να μη ξέρει που να βάλει τα χεράκια του κάθε φορά που, ενώ θέλει σαν τον καλό ηθοποιό Σταρένιο να ξεφωνίσει: ''είναι φίλοι μας οι μνημονιακοί!'',
..να αναγκάζεται να κάνει κριτική στην πιό μνημονιακή κυβέρνηση όλων των μνημονίων.
Αχ! Ας όψονται όμως οι ραδιοτηλεοπτικές άδειες.
Και τα συμφέροντα των ''εθνικών εργολάβων''.
Και τα παράνομα δάνεια που έχουν πάρει.
Και που αν μείνουν χωρίς κανάλια να εκβιάζουν κυβερνήσεις, θα πάνε φυλακή.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι τώρα τελευταία, και μετά την εκλογή του Κούλη του οικογενειακούλη, του μνημονιακούλη και μαλακούλη,
..η αγωνία τους και η ταραχή τους έχουν κάπως μειωθεί.
Σου λέει: ''δε βαριέσαι. Και να ρίξουμε τούτη την κυβέρνηση έρχεται από πίσω ο Κούλης η μισοριξιά, ο Κούλης το καθυστερημένο που ξεκίνησε να εργάζεται ως τραπεζικός διευθυντής, ενώ είχε προσόντα ρεπατζούς σε μπ@υρδέλο, για τον λόγο ότι το επίθετό του αρχίζει από μητσό και τελειώνει σε τάκης.
( κατά τον μεγάλο Ηλία Πετρόπουλο, ''ρεπατζούδες'' ήταν οι αναπληρωματικές κατά κάποιο τρόπο πόρνες που δούλευαν στην θέση των τακτικών πορνών όταν εκείνες ήταν στην έμμηνο ρύση τους και έπαιρναν αναγκαστικό ρεπό. Οι ρεπατζούδες κάλυπταν τον εργάσιμο χρόνο τους συνεργαζόμενες με πεντε-έξη συναδέλφισσές τους. )

Ρεπατζού του συστήματος λοιπόν ο Κούλης, και σωτήρας της ψυχικής ισορροπίας (λέμε τώρα!) των ξεκ@λο-δημοσιογράφων.
Ρεπατζού πεντ-έξη προδοτών ο Κούλης θα κληθεί να καλύψει το κενό τους, τώρα που αυτοί πνίγονται στο αίμα της προδοσίας τους,
..μέχρι να ξεχαστούν να ''καθαρίσουν'' και να επανέλθουν (ηλίθιε λαέ!).
Ρεπατζού των καναλαρχών, της Miesens, και κάθε είδους πολιτικής βρωμιάς,
..ο Κούλης θα είναι ο τελευταίος μεσσίας, το τελευταίο προπύργιο της νεο-ναζιστικής ΄΄Ενωμένης'' Ευρώπης,
..κι αυτός που θα επιδιώξουν να σφραγίσει την ταφόπλακα της χώρας και του λαού.

Καϋμένη χώρα.
Βλάκα λαέ.
Ο πάτος είναι ακόμα πολλά πατώματα πιό κάτω!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Έλληνας έφηβος καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ



Να λοιπόν που οι νέοι, οι πολύ νέοι, βάζουν τα γυαλιά στους μεγάλους! Ένας 16χρονος  αθλητής, ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε το βράδυ του Σαββάτου το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων στο άλμα επί κοντώ με 5,53 και γνώρισε την αποθέωση από χιλιάδες φίλους του αθλήματος που έχουν κατακλύσει το Στάδο Ειρήνης και Φιλίας γι’ αυτή την κορυφαία διοργάνωση κλειστού στίβου.

Το άλμα του Εμμανουήλ καταρρίπτει μετά από 12 χρόνια το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ του Αργεντινού Χερνάν Καραβίγιο που ήταν 5.51 μ. από το 2004. Ο 16χρονος άλτης αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα ανερχόμενα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού στίβου. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ιστορικής εφημερίδας «Πατρίς» της Ηλείας,

οι γονείς του, Χάρης και της Σάρα, μεγάλωσαν στον Πύργο και ήταν αθλητές του μακροβιότερου εν ενεργεία Έλληνα προπονητή του στίβου, του Σάκη Καίσαρη που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ανάδειξη πρωταθλητών του στίβου στην Ηλεία…

Τα ταλέντα δεν κρύβονται, πόσο μάλλον όταν τα βλέπεις να ίπτανται στα 5.05μ. Ο μόλις 16 χρονών Εμμανουήλ βρέθηκε, με τη βοήθεια ενός κονταριού, να ξεπερνάει με ολόκληρο το σώμα του τα 5.05μ. μέσα σε μόνο 3 χρόνια. Γεννημένος σε αθλητική οικογένεια, με πατέρα πρωταθλητή του βασιλιά του στίβου, το δέκαθλο, και ανεπτυγμένη αθλητική παιδεία μέσα από την πολύπλευρη γύμναση που του παρείχαν τα αθλήματα που ασχολήθηκε, ο Εμμανουήλ διέπρεψε από μικρός.

Δεν μας μένει παρά να τον συγχαρούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και να του ευχηθούμε και εις ανώτερα ή μάλλον «και εις υψηλότερα»!



Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....