Διυλιστήριο: 07/18/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ολόκληρος ο δημόσιος τομέας στο στόχαστρο του Ερντογάν: Θύελλα προσαγωγών, συλλήψεων και διαθεσιμοτήτων



Οι διώξεις σε βάρος υπόπτων για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος συνεχίζονται από την κυβέρνηση Ερντογάν, περνώντας από τον χώρο των ενόπλων δυνάμεων και στον χώρο της αστυνομίας και του δημοσίου τομέα γενικότερα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε πως 7.543 άνθρωποι έχουν προσαχθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Εξ αυτών, 100 είναι αστυνομικοί, 6.038 στρατιωτικοί, 755 δικαστές και εισαγγελείς και 650 πολίτες.

Σημειώνεται πως η Hurriyet Daily News αναφέρει πως, σύμφωνα με τον Γιλντιρίμ, από τις προσαγωγές, 316 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις- παρόλα αυτά το Anadolu κάνει λόγο απευθείας για 7.543 συλλήψεις.

Σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί 2.745 δικαστικοί, διαφόρων βαθμών, 1.500 αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών και 8.777 του υπουργείου Εσωτερικών.

Όσον αφορά στους νεκρούς, o Γιλντιρίμ είπε ότι 208 άνθρωποι σκοτώθηκαν από στασιαστές στρατιώτες, από τους οποίους 60 ήταν αστυνομικοί, τρεις ήταν στρατιώτες και 145 πολίτες. Οι τραυματίες ανήλθαν στους 1.491. Για τους στασιαστές, είπε πως 24 «πραξικοπηματίες» σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο πρόεδρος Ερντογάν - ο οποίος έχει κάνει ανοιχτά λόγο για επαναφορά της θανατικής ποινής- είχε δηλώσει ότι οι εκκαθαρίσεις θα συνεχιστούν σε όλο το δημόσιο τομέα. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται μόνο για το δημόσιο, καθώς το απόγευμα της Κυριακής προσήχθησαν δέκα επιχειρηματίες στο Αϊδίνι. Επίσης, σήμερα Δευτέρα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Παιδείας ήταν να συναντηθεί με τους πρυτάνεις όλων των πανεπιστημίων, δημοσίων και ιδιωτικών, με θέμα «τα μέτρα που θα ληφθούν στα πανεπιστήμια εναντίον της οργάνωσης Γκιουλέν».

Το Anadolu έχει μεταδώσει πως 103 ανώτατοι αξιωματικοί έχουν τεθεί υπό κράτηση. Οι αξιωματικοί αυτοί προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία, τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και υπηρετούν σε μονάδες και στις τέσσερις γωνιές της χώρας.

Σημειώνεται πως ο Επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε ότι η ταχύτητα με την οποία συνελήφθησαν δικαστές και άλλοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα δείχνει ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε έτοιμο εκ των προτέρων έναν κατάλογο συλλήψεων.

«Φαίνεται τουλάχιστον ότι κάτι είχε προετοιμαστεί. Οι κατάλογοι υπάρχουν, το οποίο δείχνει ότι ήταν έτοιμο και προς χρήσιν σε κάποιο στάδιο», σημείωσε ο Χαν. «Ανησυχώ πολύ. Είναι ακριβώς αυτό που φοβόμασταν», συμπλήρωσε.

«Μια χώρα που έχει τη θανατική ποινή, δεν μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ και η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκίας θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και έκανε λόγο για «ανησυχητικές» δηλώσεις από Τούρκους αξιωματούχους, αλλά και για «αποκρουστικές σκηνές αυθαιρεσίας και εκδίκησης» κατά τις πρώτες ώρες της αποτυχίας της απόπειρας του πραξικοπήματος.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιοχάνες Χάν : «Φαίνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε έτοιμο τον κατάλογο συλλήψεων»



Βρυξέλλες-Ανταπόκριση. 

Οι άμεσες μαζικές συλλήψεις δικαστικών, στρατιωτικών και άλλων πολιτών που έγιναν στην Τουρκία αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής υποδεικνύουν ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε ετοιμάσει μία λίστα εκ των προτέρων.

Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί πριν από την έναρξη του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες ο επίτροπος, υπεύθυνος για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν.

Αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν περίπου 3.000 υπόπτους για την ανάμειξη τους στο πραξικόπημα από χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς, μέχρι αξιωματικούς, δικαστές και εισαγγελείς.

«Φαίνεται σαν κάτι να ήταν προετοιμασμένο. Οι λίστες ήταν διαθέσιμες, κάτι που υποδεικνύει ότι ήταν προετοιμασμένοι για να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή», δήλωσε ο Επίτροπος υπεύθυνος για την διεύρυνση της Ε.Ε κ. Χαν και πρόσθεσε πως «Είμαι πολύ ανήσυχος. Είναι ακριβώς αυτό που φοβόμασταν».

Ο νέος Βρετανός υπουργός εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, που συμμετέχει για πρώτη φορά σε συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες δήλωσε πριν την συνάντηση ότι «χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια σε όλες τις πλευρές» στην Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Ν. Κοτζιάς δήλωσε κατά την προσέλευση του στην συνάντηση ότι «η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή άγκυρα για δημοκρατία, ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια» και πρόσθεσε πως πάντα προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσπαθούμε να έχουμε τις «καλύτερες δυνατές σχέσεις με όλους μας τους γείτονες».

Νωρίτερα, η Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας είχε υπογραμμίσει την ανάγκη «η νομιμότητα πρέπει να προστατευτεί στην Τουρκία. Δεν υπάρχει δικαιολογία για οποιαδήποτε βήματα που θα απομακρύνουν τη χώρα από αυτό». Ερωτηθείσα, δε, για τη θανατική ποινή και το ενδεχόμενο επαναφοράς της όπως αφήνει να εννοηθεί η κυβέρνηση Ερντογάν, η κ. Μογκερίνι σημείωσε: «πρέπει να είμαι ξεκάθαρη. Καμία χώρα δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. εάν εφαρμόσει τη θανατική ποινή».

Πηγή www.kathimerini.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αθωώθηκαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι για το Noor 1


Απόφαση που ανατρέπει την εισαγγελική πρόταση εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τους κατηγορούμενους στη δίκη του Noor 1 καθώς όπως φαίνεται οι 2,1 τόνοι ηρωίνης έφτασαν στην Ελλάδα σχεδόν ασυνόδευτοι

Συγκεκριμένα το δικαστήριο καταδίκασε μόνο των Γιώργο Μπουρφούβαλη και τον Ευθύμη Γιαννουσάκη ως απλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τέσσερις κρατούμενους τουρκικής καταγωγής.

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατηγορείται μόνο για απλή συνέργεια στην διαμετακόμιση της ηρωίνης όπως και οι Παναγιώτης Φάρος και Βασίλειος Κουρούβανης.

Αθωώθηκαν επίσης ο ιδιοκτήτης του Noor 1 Παντελής Καλαφάτης και οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι.

Έτσι, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δέχτηκε ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση αλλά δεν απάντησε στο ποιος ήταν ο αρχηγός και έφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, δεν επετράπη η είσοδος των δημοσιογράφων στην αίθουσα, κάτι που τελικά έγινε με 20 λεπτά καθυστέρηση.

Η αρχική πρόταση της εισαγγελέως

Η απόφαση τελικώς ανατρέπει την πρόταση της εισαγγελέως, Μαρίας Τρουπή, σύμφωνα με την οποία:

«Εχουμε να κάνουμε με διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση. Με δομή ομάδας, με απόλυτη ιεραρχία, με διακριτούς ρόλους και συντονισμένη δράση που επιδίωξη τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων περι ναρκωτικών, άγνωστων τεράστιων ποσοτήτων, που ήταν τουλάχιστον 2,1 τόνοι ηρωίνης. Η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε στον Πειραιά κι εκεί μετείχαν: Κοτσώνης, Γιαννουσάκης, Μπουρδούβαλης, Καλαφάτης, Κουρούβανης, Φάρος, ο αποθανών Μπασκάλ κι άλλα άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα. Αυτοί σε κοινή δράση οργάνωσαν κι έθεσαν σε εφαρμογή το ταξίδι του Noor1, από το Αντμάν στην Ελλάδα κι από εκεί το φορτίο του θα πήγαινε σε Ολλανδία, Βέλγιο, Μ.Βρετανία κι αλλού.

Για την οργάνωση και την εκτέλεση του ταξιδιού έγινε προσεγμένη προετοιμασία που διήρκεσε μήνες κι ο καθένας βρισκόταν πάντα σε συνεννόηση με τους υπολοίπους. Ο Κοτσώνης από το Νοέμβριο του 2012 βρίσκεται πίσω από κάθε επιχειρηματική κίνηση που σχετίζεται με το Noor1 και είχε πάντα επαφή με το εν λόγω πλοίο. Τον Σεπτέμβριο του 2013 ίδρυσε την εταιρία Arab Waves, πάντα στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης, ώστε όταν η οργάνωση αποφάσιζε να ενεργοποιηθεί τραπεζικός λογαριασμός για να αγοραστεί το φορτίο, να το έκανε μέσω αυτής της εταιρίας, καθώς απαιτούνταν πολλά εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρία τελικά δεν λειτούργησε ποτέ, κάτι όμως που είναι λογικό, αφού πρώτα θα έφταναν με ασφάλεια τα ναρκωτικά και μετά θα έμπαιναν τα χρήματα, για το σκοπό αυτό μάλιστα είχε στείλει ο Κοτσώνης το διαβατήριο του στον Γιαννουσάκη, για να το στείλει αυτός στην πορεία στον πράκτορα στο Ντουμπάι.

Όλη αυτή η εγκληματική ομάδα, οι έξι, ο Μπασκάλ και οι άγνωστοι δράστες, πάντα στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης, δημιούργησαν με επιτυχία το σκηνικό μιας νομιμοφανούς ναύλωσης και υποναύλωσης του πλοίου, ώστε να φαίνεται ότι αυτό εκτελεί μία εμπορική δραστηριότητα. Δηλαδή δημιούργησαν συνειδητά ένα προκάλυμμα νομιμότητας για το ταξίδι του Noor1 από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα».


Οι θάνατοι κατηγορουμένων


Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο πέθανε ο 32χρονος Ινδός μηχανικός του Noor 1 και τρίτο τη τάξει μέλος του πληρώματος, ο οποίος κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας. Ο 32χρονος φέρεται να αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μερικούς μήνες νωρίτερα, είχε πεθάνει στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος τουρκικής καταγωγής που εθεωρείτο ένας από τους οργανωτές της διακίνησης ηρωίνης, ενώ επίσης από το 2014 είχαν διαπραχθεί στην Τουρκία και στην Ολλανδία έξι δολοφονίες που σχετίζονταν έμμεσα ή άμεσα με την υπόθεση της μεταφοράς ηρωίνης.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς οι Φίλιπποι


Την περασμένη Παρασκευή, 15/7, στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη (και θα διαρκέσει ως τις 20 Ιουλίου), οΑρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων έλαβε τη δική του θέση στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η επίσημη ελληνική υποψηφιότητα των Φιλίππων ήταν η μοναδική που έλαβε την έγκριση της συνεδρίασης, χωρίς να υπάρξει καμία αντίρρηση. Χρειάστηκαν δέκα χρόνια προετοιμασίας για μόλις πέντε λεπτά που κράτησε η ψηφοφορία μεταξύ 21 χωρών.

Στην καθοριστική συνεδρίαση της Επιτροπής του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco συμμετείχαν με αποστολές τους, το υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και ο δήμος Καβάλας προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

«Η επίτευξη αυτή θα συμβάλει σημαντικά στην προβολή και την ανάδειξη της ιστορικής σημασίας του δήμου μας», δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα

Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), το αρμόδιο συμβουλευτικό όργανο που έκανε την αξιολόγηση για την υποβολή της υποψηφιότητας, οι Φίλιπποι αποτελούν εξέχουσα μαρτυρία για την εμφάνιση του χριστιανισμού στην Ευρώπη: Ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε εδώ την πρώτη χριστιανική εκκλησία σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ τα χριστιανικά μνημεία των Φιλίππων έχουν προσκυνηματικό χαρακτήρα, παράδοση που διατηρείται ως τις μέρες μας. Ακόμα, τα μνημεία των Φιλίππων αποτελούν εξέχοντα παραδείγματα ρωμαϊκής και παλαιοχριστιανικής αρχιτεκτονικής.

Παρόντες στη διαδικασία της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου σε μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ήταν, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας,Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο τέως δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής, οι δήμαρχοι του πρώην δήμου Φιλίππων,Λευθέρης Κωταϊδης και Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, εκπρόσωποι της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων.



Πηγές: ΕΡΤ Καβάλας – ΕΡΤ1

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκηνοθεσία πραξικοπήματος .... Ταγίπ Ερντογάν !!!


Ας εξετάσουμε την περίπτωση του μουφτή Γκιουλέν, όπου ισχυρίζεται ότι το πραξικόπημα είναι σκηνοθετημένο.

Τι θα κέρδιζε ο Ερντογάν αν είχε σκηνοθετήσει αυτός το πραξικόπημα ;

Ξέρουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό η πολιτική του Ερντογάν τον είχε φέρει σε δύσκολη θέση στο εξωτερικό. Το καταλαβαίνουμε καλύτερα αν σκεφτούμε ότι έφυγαν από την Άγκυρα οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Βρετανίας κτλ. Αναγκάστηκε δε, να παραδεχτεί ότι εκείνος ήταν που ''έριξε'' το ρώσικο αεροπλάνο και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την Πούτιν. Στην περίπτωση σκηνοθεσίας, κατάφερε να ισχυροποιήσει την θέση του, και να αναδείξει τον εαυτό του, ως τον μόνο παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. και να τους καταστήσει σαφές ότι μέσα από την στήριξη του τούρκικου λαού, αυτός είναι ο μόνος που με ασφάλεια μπορεί να δώσει στην δύση τις ποσότητες πετρελαίου και υδρογανθράκων που έχουν ανάγκη οι ευρωπαικές κυβερνήσεις.

Κάτι άλλο που κέρδισε είναι ότι κατά την διάρκεια του ''πραξικοπήματος'', όπου ο Ερντογάν ήταν στο αέρα, ζήτησε άσυλο κατά σειρά από την Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία. Στην αρχή οι Γερμανοί, αρνήθηκαν να δώσουν άσυλο, οι Ιταλοί δε προσπάθησαν να καθυστερήσουν την απόφασή τους. Με αυτό τον τρόπο, αποκαλύφθηκαν στον Ερντογάν, ποιοι είναι οι σύμμαχοι εκείνοι, όπου όταν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα, θα του ''συμπαρασταθούν''. Δεν ζήτησε από την Ελλάδα ή από την Ρωσία, γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ οι δύο αυτές χώρες να γίνουν πραγματικοί σύμμαχοι. 

Στο εσωτερικό από την άλλη, ο Σουλτάνος ήταν σε όλους πασιφανές ότι η Τουρκία οδηγούνταν σε πλήρη διαμελισμό. Από την μία το κοσμικό κράτος, όπου αντιστέκονταν στις απολυταρχικές αποφάσεις του για κλείσιμο τηλεοπτικών καναλιών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κτλ. Από την άλλη, το Κουρδικό Κράτος όπου ενισχύονταν όλο και περισσότερο, τόσο που το καταστούσε αρκετό, έτσι ώστε οι ''σοφοί'' των Αμερικάνων που συμβουλεύουν την κυβέρνησή τους, να προτείνουν συμμαχία με το Κουρδικό λαό και  αφήσουν την Τούρκικη κυβέρνηση. Δεν θα μιλήσουμε για τα προβλήματα με το Ισλαμικό Κράτος, που όλο και περισσότερο ζητούσαν την ενεργοποίηση των Ισλαμικών Κέντρων ενάντια στην Ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας.

Αν έχει κάνει αυτός το πραξικόπημα κατάφερε να ελέγξει όλους τους αντιφρονούντες πολιτικούς, στρατιωτικούς, δικαστικούς. Αμέσως μετά την αποτυχία του υποτίθεται πραξικοπήματος, ο Ερντογαν, σαν έτοιμος από καιρό, κατανόμασε 6.000 στρατιωτικούς και γύρω στους 3.000 δικαστικούς σαν υπαίτιους για το πραξικόπημα. Προχώρησε δε, στον ευνουχισμό και αποκεφαλισμό Τούρκων φαντάρων, Κούρδων πολιτών κ.α. Έτσι στο όνομα της δημοκρατίας, ''ξήλωσε'' όλο εκείνο το κατεστημένο, που ήταν ενάντια στις πολιτικές τους, με άμεσο και βίαιο τρόπο και τώρα θα εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς που θα είναι εναρμονισμένο στα δικά του θέλω.

Τα λάθη της σκηνοθεσίας 

Ποια λάθη είναι εκείνα που έγιναν έτσι ώστε, να επιχειρηματολογούμε ότι το το πραξικόπημα ήταν σκηνοθετημένο ;

1. Κανένα πραξικόπημα δεν πετυχαίνει όταν γίνεται στις 10.00 το βράδυ Παρασκευής, όπου όλοι οι πολίτες είναι στους δρόμους. Τα πραξικοπήματα γίνονται τις πρώτες πρωινές ώρες και καθημερινές, έτσι ώστε όταν ξυπνήσει ο απλός πολίτης να του ανακοινώσουν ότι απαγορεύεται να βγει από το σπίτι του, να δει άρματα και να φοβηθεί.

2. Ήταν το πρώτο πραξικόπημα που είδαμε σε live μετάδοση. Συνήθως, το πρώτο πράγμα που κάνει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα είναι να κλείσει όλες τις επικοινωνίες, να πάρει στα χέρια του όλα τα ΜΜΕ. Εδώ αντιθέτως είχαμε και live μετάδοση του ''εξεγερμένου'' λαού ενάντια στο πραξικόπημα

3. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν στο εξωτερικό. Τον πρώτον που συλλαμβάνεις, είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και μάλιστα τον διασύρεις, έτσι ώστε οι πολίτες - υποστηρικτές του να φοβηθούν.

4. Δεν είδαμε ποτέ διάγγελμα του αρχηγού του πραξικοπήματος. Αντιθέτως είδαμε διάγγελμα του Ερντογάν και των μουφτήδων να βγουν στους δρόμους. Είναι το μοναδικό πραξικόπημα που δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο επικεφαλής.

Σκηνοθέτης ο Ερντογάν αλλά ποιος μπορεί να είναι ο παραγωγός ;

Ιστορικά όταν οι Αμερικανοί σχεδιάζουν κάποιο πραξικόπημα σχεδόν πάντα πετυχαίνει.

Επομένως είστε σίγουροι ότι το πραξικόπημα απέτυχε; Μάλλον όχι. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο Ερντογάν “προσκύνησε” ξανά τα συμφεροντα του ΝΑΤΟ και των αμερικανων υπό την απειλή της επιτυχίας του πραξικοπήματος. Άρα μπορεί το πραξικόπημα φαινομενικά για τη μάζα να απέτυχε, ουσιαστικά όμως ο λόγος για τον οποίο σχεδιάστηκε πέτυχε. Θα δείτε τις επόμενες μέρες – μήνες πλήρη στροφή και πάλι του Ερντογάν προς την Αμερική και το ΝΑΤΟ και νέα ύφεση στις Ρωσοτουρκικές σχέσεις. Αν ο Ερντογάν δεν έσκυβε το κεφάλι τότε σίγουρα το πραξικόπημα θα είχε πετύχει.

Οι λόγοι της υποταγής του Ερντογάν στους Αμερικανούς είναι πάρα πολύ απλοί. Όλα τα χρήματα που έχει κερδίσει ο Ερντογάν αλλά και η οικογένεια του έχουν κερδηθεί μέσα από βρομοδουλειές με τους σιωνιστές, τους τζιχαντιστές και τους εβραίους. Να είστε σίγουροι ότι οι μυστικές υπηρεσίες των αμερικανων έχουν πλήρη φάκελο και με κάθε λεπτομέρεια και αποδείξεις για τις δραστηριότητες του “σουλτάνου” όπως άλλωστε κάνουν και με όλους τους πολιτικούς που “συνεργάζονται” παγκοσμίως.

Θυμάστε άλλωστε διάφορα σκάνδαλα του σουλτάνου, του γιού του αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντος του που διέρρεαν κατά καιρούς και έκαναν λόγο για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια με το σουλτάνο να εμφανίζεται λιγο μετα πιο “ερωτευμένος” και πρόθυμος με το ΝΑΤΟ! Ότι χρήματα διαθέτει θα είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους σε τράπεζες του εξωτερικού, δηλαδή στα χέρια των σιωνιστών. δηλαδή στα χέρια αυτών που τους γύρισε την πλάτη με την επαναπροσέγγιση του με τη Ρωσία. Επομένως είναι πλήρως παγιδευμένος. Αν δεν συνεργαστεί και μπλοκάρονται όλα τα χρήματα και αποκαλύπτονται όλα τα σκάνδαλα. Αν ξανα συνεργαστει τότε και εξακολουθεί να κατέχει τα κλεμμένα και συνεχίζει να παίζει το ρόλο του σύγχρονου σουλτάνου. Από τη στιγμη που το πραξικόπημα απέτυχε είναι προφανές ότι ο σουλτάνος προσκύνησε.

Η “δημοκρατία” της μάζας νίκησε! Ο σουλτάνος κέρδισε! Έχουμε ένα νέο ήρωα στους κόλπους του ΝΑΤΟ! Έναν πραγματικό νικητή! Ο κόσμος μπορεί να είναι ήσυχος ότι το καλό επικράτησε του κακού…

Άποψη από τον Κώστα τον Ψευτοεπαναστάτη 

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νίκησε η δημοκρατία του φασισμού!..

     Πρώτον: Το πραξικόπημα στην Τουρκία δεν ήταν μούφα.
Αν ήταν στημένο απ' τον σουλτάνο Ρετζέπ δεν θα είχε καμία ανάγκη να ξεφτιλίζεται ο ίδιος γυρνώντας βραδιάτικα με το αεροπάνο και ζητώντας άσυλο ανά τας Ευρώπας.
Θα καθόταν στο παλάτι
του και θα το έπαιζε ήρωας.

Δεύτερον: Δεν υπάρχει πραξικόπημα ή κίνημα που να μην έχει την υποκίνηση ή την ανοχή είτε των ΗΠΑ είτε της Ρωσίας. Τελεία.
Άρα, ο σουλτάνος Ταγίπ εν πτήσει τα μίλησε και τα συμφώνησε (κοινώς "έσκυψε" ) με το μακρύ χέρι των ΗΠΑ, που είναι το ΝΑΤΟ,
..κι αυτοί πάτησαν το κουμπί "cancel" και η παράσταση έλαβε τέλος.
Τα αποτελέσματα του σκυψίματος θα τα δούμε στο εγγύς μέλλον.

Τρίτον: Η Παγκοσμιοποίηση σαφώς θεωρεί τους λαούς ηλίθιους. Όχι ότι κι αυτοί δεν είναι σε μεγάλο ποσοστό.
Δηλαδή μας βάζουν να πανηγυρίζουμε για την τάχα "νίκη" της δημοκρατίας και του λαού της Τουρκίας.
Ποιού λαού; Και κυρίως ποιάς δημοκρατίας;
Του Ταγίπ;
Του ισλαμιστικού φασισμού κόντρα στον κεμαλικό εθνικισμό που πριν λίγα χρόνια ήταν το κυρίαρχο ρεύμα στην "φίλη και γείτονα" χώρα; Γελοία πράματα.
( μεγάλη παρένθεση: εκείνο το "Λευκό Παλάτι" του σουλτάνου Ρετζέπ στην Άγκυρα δεν μας θυμίζει ανατριχιαστικά το "Παλάτι του λαού" του Τσαουσέσκου στο Βουκουρέστι;
Και δεν καταλαβαίνουμε πως όπου ακούμε για σπίτια, παλάτια και λοιπά κτήρια "του λαού",
..από πίσω κρύβεται ένας βρωμερός φασισμός, αριστερός ή δεξιός καμία σημασία;
Ποιά δημοκρατία λοιπόν νίκησε; Του ισλαμιστικού όχλου; Των "ταλιμπάν" μιάς υπο διαμόρφωση θεοκρατικής δικτατορίας; )
Κατ' αναλογία όση δημοκρατία έχει η Τουρκία άλλη τόση "πρώτη φορά αριστερά" έχουμε εμείς!
Ή μάλλον το ανάποδο: όσο αριστερή κυβέρνηση έχουμε εμείς, τόση δημοκρατία έχουν και στην Τουρκία.

Τέταρτον: Έχει αντίκτυπο το προχθεσινό πραξικόπημα-εκβιασμός σε μάς; Πώς δεν έχει.
Οι τοποτηρητές-κυβερνήτες του προτεκτοράτου των τοκογλύφων που κάποτε λεγόταν Ελλάδα, είναι έτοιμοι να εφεύρουν κι άλλη στάση στο "Κάμα Σούτρα" που εφαρμόζει η Νέα Τάξη εναντίον μας. Δήλωσε το προσκυνημένο υφυπουργικό μουστάκι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:
" Πολύ ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών "
Καταλάβαμε;
Πάει. Αυτούς τους οκτώ, και προκειμένου να αποδείξουμε πόσο πειθήνια γιουσουφάκια είμαστε, θα τους φάει η μαρμάγκα.
Άρα και λόγω πραξικοπήματος, εμείς "αναβαθμιζόμαστε" από απλούς δωσίλογους, σε Συνεργάτες.
Δεν είναι αυτό επιτυχία γ@μώ το στανιό μας; Τί είναι;

Πέμπτον: Κατάφεραν και μας μπέρδεψαν!
Δεν προλάβαμε να γίνουμε "je suis Γάλλοι" λόγω Νίκαιας, και πλάκωσε η τουρκική παράσταση.

Τώρα τί γίνεται;
Είμαστε "je suis ισλαμοφασίστες";
Είμαστε "je suis δημοκράτες του φασισμού";
Μπερδευτήκαμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αφορολόγητο από φέτος μόνο με e-συναλλαγές και πλαστικό χρήμα


Το Διυλιστήριο λέει :'' ....την πλήρη εξάρτηση μας από τους καινουργιους μας νταβάδες, τις διαπλοκούμενες τράπεζες που δημιούργησαν την παγκόσμια φούσκα, ΄μας ζητάει η κυβέρνηση μας, λόγω ανικανότητας να φτιάξουν ελεγκτικούς μηχανισμούς της προκοπής.
Και επειδή πλέον παίζουμε με καινούργιο λεξιλόγιο....Η προώθηση της νέας τάξης ονομάζεται πλέον προσπάθεια της κυβέρνησης για περιορισμό της φοροδιαφυγής......''


Αφορολόγητο από φέτος μόνο με e-συναλλαγές και πλαστικό χρήμα, bonus επιστροφής φόρου σε όσους συγκεντρώνουν διπλάσιες e-αποδείξεις από τα παλιά όρια, υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις σταδιακά έως το τέλος του έτους, διασύνδεση του συστήματος Taxis με ταμειακές μηχανές είναι τα βασικά μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το νομοσχέδιο, ουσιαστικά, καθιερώνει το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ως το υπερόπλο του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, το χτίσιμο του αφορολόγητου για το 2016 θα γίνει αποκλειστικά με αποδείξεις που έχουν προέλθει από τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή με μεταφορά χρημάτων μέσω e-banking για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.
Οσοι έχουν κάνει αγορές με μετρητά η εφορία δεν θα τις λαμβάνει υπόψη. Με υπουργικές αποφάσεις όλες οι επιχειρήσεις, ακόμη και τα περίπτερα θα υποχρεωθούν σταδιακά να διαθέτουν συσκευές POS για τη χρήση πλαστικού χρήματος. Για να έχουν κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι το αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του ετήσιου εισοδήματος.



Οσοι φορολογούμενοι συγκεντρώσουν ποσό αποδείξεων διπλάσιο από το όριο που θα θεει το κράτος για το χτίσιμο του αφορολόγητου, στο υπουργείο οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να τους δοθεί έξτρα έκπτωση φόρου. Σε καμία περίπτωση όμως η έκπτωση δεν θα καλύπτει τον ΦΠΑ που καταβάλλει ο φορολογούμενος και στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί κίνητρο για να μη ζητήσει απόδειξη και να γλιτώσει έξτρα δαπάνη 24%.


Από τη στιγμή που θα γίνει η συναλλαγή με πλαστικό χρήμα η φοροδιαφυγή αυτομάτως μηδενίζεται, καθώς τα στοιχεία καταχωρίζονται στα συστήματα των τραπεζών. Η εφορία έχει τη δυνατότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή να διασταυρώσει τα εισοδήματα που εμφανίζει η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς του και αν έχει κόψει απόδειξη για αυτά τα εισοδήματα ή όχι. Ειδικά για το 2016 θα προβλέπεται:
  • Ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ: Αποδείξεις ίσες με το 5% του εισοδήματος.
  • Ετήσιο εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 7,5% του εισοδήματος
  • Ετήσιο εισόδημα από 20.001-40.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος και
  • Ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ αποδείξεις ίσες με το 15% του εισοδήματος.
Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εργάζονται με μισθό 100 ευρώ τον μήνα!



Της Αργυρώς Μαυρούλη

Εκθεση-βόμβα στις απαιτήσεις των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ, που αποδεικνύει με οικονομικά δεδομένα τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα, απέστειλε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την έκθεση των 33 σελίδων που αποκαλύπτει η Realnews, 126.956 εργαζόμενοι επιβιώνουν με λιγότερα από 100 ευρώ τον μήνα, ενώ μισό εκατομμύριο απασχολούμενοι έχουν αποδοχές λιγότερες από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό των 586 ευρώ.

Παράλληλα, ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών των Ελλήνων από το 2009 έως το 2014 μειώθηκε κατά 26,3%, ενώ μόλις το 40% των εργαζομένων της χώρας απασχολείται με όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, πάνω από το 50% των προσλήψεων για την περίοδο 2013-2015 ήταν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με το ½ ή το ¼ του κατώτατου μισθού.

Μάλιστα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία, η μείωση των μισθών δεν οδήγησε ούτε σε πτώση των τιμών των προϊόντων, ούτε σε τόνωση της ανταγωνιστικότητας. Ως κύριες αιτίες καταγράφονται ο περιορισμός της ζήτησης και ο αρνητικός πληθωρισμός.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η σωρευτική μείωση του ΑΕΠ ανήλθε σε 25% από το 2008, ενώ οι εργαζόμενοι έχασαν περίπου το 50% της αγοραστικής τους δύναμης που οδηγεί σε σημαντική μείωση της εσωτερικής ζήτησης.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε περίοδο αποεπένδυσης, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, παρά τη ραγδαία μείωση των μισθών και την προώθηση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Χέρι-χέρι” τα “τρωκτικά” του ΚΕΕΛΠΝΟ με υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά!



Οι βαρόνοι συναλλάσσονταν σε όλα τα επίπεδα με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ήταν ενήμεροι για τις μίζες, τις χορηγίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για ανύπαρκτες διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά και τις προσλήψεις τις οποίες μοίραζαν με ποσόστωση στα έμπιστα στελέχη της τότε κυβέρνησης.

Οι διάλογοι – φωτιά ανάμεσα σε πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ φωτίζουν τις σκοτεινές δραστηριότητες της μεγαλύτερης παρακρατικής συμμορίας που γνώρισε ο τόπος. Οι συναλλαγές, οι μίζες και το όργιο παρανομίας με πολιτική κάλυψη, παραπέμπουν σε οργανώσεις της Σικελικής μαφίας και δείχνουν την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού, του παλιού πολιτικού συστήματος που έχει το θράσος να μιλάει για ήθος. Αυτοί που περιφέρονταν με τις βαλίτσες στο χέρι για να γεμίζουν τα μαύρα ταμεία του συστήματος Σαμαρά, οι υπουργοί που έδιναν οδηγίες στους μαφιόζους για το μοίρασμα των… κλοπιμαίων και σχέσεις αίματος που είχε διαμορφώσει η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ με παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης και επίορκους δικαστές, συνθέτουν την εικόνα ενός γιγαντιαίου σκανδάλου η διερεύνηση του οποίου αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς.

Ιδού οι διάλογοι – φωτιά που τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο το γιγαντιαίο σκάνδαλο.

Oι διάλογοι που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικοί, για το τι συνέβαινε στον αμαρτωλό οργανισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνομιλία 1 (Κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ με υπουργό)


Κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Κοίταξε θα τσιμπουκλωθώ πολύ άσχημα με τον Παναγιώτη για τα θέματα των προσλήψεων. Του τους έκοψε όλους. Ξέρεις τι πάει να πει; Είχε μια λίστα και ο Γεωργιάδης και δικαιούται νομίζω έτσι δεν είναι; Και ο άλλος του έβαλε 2. Ακούς υπουργέ; Δύο!!! Και μου λέει να υπογράψω εγώ τέτοιο αυτό. Του λέω καλά τρελός παπάς σε βάφτισε. Είσαι καλά ρε μαλάκα; Έχω λέει κάποιους αμετακίνητους δικούς μου. 23 για πάρτη του. Και ξέρεις κάτι, μην νομίζεις ότι δεν υπάρχουνε πολιτικοί από πίσω. Κυρίως σου λέω ο Κακλαμάνης από πίσω. Θέλει να κάνει εξυπηρετήσεις για να αποκτάει δύναμη ο ίδιος… με πίεζε να υπογράψω. Μου έστειλε κατάλογο και θα τα αναρτήσω εγώ στο διαδίκτυο; Έτσι δεν είναι; Ναι ρε παιδί μου εσύ εντάξει, πόσους έχεις; 2 δεν έχεις; 2 διοικητικούς, 3 πόσους έχεις; Εσύ δεν έχεις τίποτα. Έχει 23 σου λέω το άτομο δεν θα κόψω από τον ίδιον;… Στον Μπέζα επειδή είχε λίγους δεν έκοψε. Στον άλλο τίποτα (Άδωνι). Βάλε 5 ανθρώπους, βάλε 7 ανθρώπους… Τώρα θα κάτσω να αναλύσω τι έκανε γιατί δεν έδωσα σημασία, κατάλαβες; Είχε βάλει εκεί 3 λεμέδες και τα φτιάχνανε και δεν έδωσα σημασία. Δεν περίμενα ότι θα κάνει τέτοια μπαγαποντιά. Πρέπει να κάτσω να αναλύσω τα βιογραφικά, να δω πως το έχει κάνει για να το ανατρέψω. Γιατί κατάλαβες έχει δώσει μόρια έχει κάνει διάφορες πουστιές. Έχει δώσει χαρτιά. Και μου την είχε στημένη και με εκθέτει. Εν τω μεταξύ ήθελε και 3, 4 άτομα ο Κανελλόπουλος. Ξέρεις ο Δημήτρης. Και πέταξε έξω όλο τον κόσμο… Μιλάμε για ΔΕ, εκεί είναι το ψωμί άμα βάλεις στους ΔΕ θα βάλεις. Σε εκλογές πάμε.

Αλλαγή κουβέντας, μιλάνε τώρα για τη γρίπη.

Ευτυχώς η Ισπανία έχει μεγάλο αριθμό. Το μόνο τώρα που θα βγάλω μπροστά. Και ξέρεις γιατί έχει μεγάλο αριθμό. Γιατί τους μετράνε και αυτούς που πεθαίνουν έξω. Εγώ δεν μετράω αυτούς που πεθαίνουν έξω. Δηλαδή στην Ισπανία μετράνε κάθε νεκρό από πνευμονία. Σε περίοδο γρίπης δεν κάθεσαι να κάνεις τεστ. Η μεγάλη πιθανότητα, όποιος πεθαίνει από πνευμονία, 80, 90%, είναι από γρίπη. Και έτσι πρέπει να γίνεται. Και έτσι μετράνε παντού δηλαδή. Όποιος πεθαίνει με πνευμονία σε περίοδο Η1Ν1 καταγράφεται.

Εν τω μεταξύ η κωλοεταιρεία που έχω πληρώσει τίποτα. Το βλέπεις εσύ πουθενά το σποτ; Έλα εντάξει τώρα τι είναι αυτό, δεν ξέρουμε από τηλεοπτικό χρόνο; Μιλάμε για κοντά 1.000.000. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί. Θα τους τσακίσω…

Θα αρχίσω και το ίντερνετ. Εσύ ίντερνετ δεν μου έχεις δώσει. Δεν μου έχεις δώσει τίποτα. Δώσε μου και ίντερνετ. Παιδάκι μου εγώ θα τους δώσω. Θα βρω ευκαιρία τώρα με τα αντιβιοτικά και θα τους δώσω. Με το που γονάτισε ο Σταϊκούρας και θα μου δώσει χρήματα, θα τους φτιάξω εγώ μην σε νοιάζει… Τα διοχέτευσα εντέχνως. Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος έγινε της πουτάνας με τον Σταϊκούρα. Τα σκληρά μηνύματα δεν τα έχω διοχετεύσει. Ναι το έχω αυτό. Αυτό είναι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο που σου λέω στην Ιταλία. Και αυτό έφυγε σε όλο τον κόσμο. Το έστειλε γνωστός κοινός μας φίλος δημοσιογράφος. Το έστειλε παντού. Τον έσκισα και ακόμα νομίζει ότι μπορεί να διαπραγματεύεται μαζί μου το γαϊδούρι. Με έχει 1,5 χρόνο με έχει ξεσκίσει. Αυτός ήταν πίσω από την Σκοπούλη να ξέρεις… Ε και εγώ του την έκανα με τα μηνύματα με την γκόμενα. Είμαι εκβιαστής; Με θεωρείς εκβιαστή για αυτό; Και την κρατάω τη γυναίκα και δεν έχει μιλήσει και την έχω 2, 3 χρόνια υπάλληλο και την πληρώνω για να μην μιλήσει. Που μου την έστειλε φίλος του. Για πάρτη του το γαϊδούρι.

Αλλάζει η κουβέντα, αναφορά σε άσχετο θέμα.

… Δεν ξέρω πόσο τα έχεις επικοινωνήσει όλα αυτά με την περιοχή σου. Για αυτό και τώρα με τους άλλους που θα τους ταΐσουμε, κατάλαβες; Όλα αυτά θα κάνουμε ένα προφίλ να εμφανίσουμε όλη σου την αυτή στο υπουργείο…

Κλείνει το τηλέφωνο με τον υπουργό και μιλά και πάλι με γυναίκα φίλη του.

Κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Είδες σχέση που έχω οικοδομήσει με αυτή. Δεν σχολιάζεις για πες μου πως την άκουσες την κουβέντα;

Φίλη του στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ: Υπέροχη, μια χαρά.

Για αυτό με βοηθάνε δηλαδή… Με έχει βοηθήσει και σε αυτό το σημείο. Με ανώτατο, και θυμήσου να πάω να τον δω Τρίτη, Τετάρτη που είναι διαπλεκόμενος δικαστικός κλπ. Με βοηθάει και στο θέμα (στις δικαστικές του εκκρεμότητες), με έναν άλλον διαπλεκόμενο αρεοπαγίτη. Είναι φουλ διαπλεκόμενη στα θέματα της δικαιοσύνης (εννοεί την υπουργό που είχε την προηγούμενη συνομιλία).

Συνομιλία 2


Κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος πάντως εγώ θα τον ζορίσω (εννοεί συνεργάτη του Ν. Κακλαμάνη).

Στο ορκίζομαι ότι θα τον ζορίσω. Ας κάνει ότι θέλει ο υπουργός, ας του χαριστεί, αλλά εγώ θα τον ζορίσω. Δεν το ξέρει ο Άδωνις για τον Κακλαμάνη, το ξέρει. Τώρα είσαι στο γραφείο μαζί του έτσι; Ωραία. Το ξέρει ότι είναι Κακλαμάνης από πίσω… Ξέρει ακριβώς ο Άδωνις, μου το έχει πει, ότι είναι Κακλαμάνης από πίσω. Τώρα θα βοηθήσουμε δηλαδή στην προεκλογική και τον Κακλαμάνη. Δεν είμαστε με τα καλά μας. Έτσι και μου κολλήσει πολύ θα τον δώσω κατευθείαν επάνω και θα τον πάρει ο Σαμαράς κατευθείαν τον Άδωνι και θα του πει πέταξε τον από εκεί. Ξέρεις τώρα τι λύσσα έχει με τον Κακλαμάνη…. Η λέξη Κακλαμάνης είναι απαγορευμένη στο Μαξίμου. Και θα του κάνω ρουσφέτια… Άκου με την ησυχία μας θα το φτιάξουμε μια χαρά ωραία και τα λοιπά, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δηλαδή εγώ θα τον εκθέσω σε αυτό και ξέρεις γιατί; Γιατί εγώ είμαι εντάξει.

Συνομιλία 3

Κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Το ξέρεις ότι τα είχα με την Μ…..;

Φίλη του στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ: Βεβαίως.

Κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Ξέρεις ότι φτιάχτηκε, ότι έκανε. Τα ξέρεις αυτά… Μου έπαιρνε το μισθό μου, το ξέρεις;

Φίλη του στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ: Για κάτι βαλίτσες με λεφτά έχω ακούσει. Διάφορα οικονομικά, που σας έπαιρνε το μισθό όχι.

Κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Εγώ προκειμένου να μην παίρνει μίζες και επειδή είχε δυσκολίες της είπα παίρνε από το μισθό μου… Αλλά αυτή εν τω μεταξύ έπαιρνε βαλίτσες με λεφτά. Από τους ξέρεις ποιους, με έναν τύπο τον Π……….. τότε, έναν τύπο λογιστή που φτιάξανε το κτίριο.

Και έκλεβε μαζί με τον Λ…. και με όλους αυτούς. Και άλλα πολλά, πολλά.

Συνομιλία 4

Κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Η γυναίκα ενός από τους παράγοντες που με βοηθάει, του ΓΓ Δικαιοσύνης βάνει για περιφερειάρχης, μαζί με τον Κουμουτσάκο. Επομένως θα πρέπει να τη βοηθήσουμε. Κατάλαβες τι εννοώ; Με ψήφους ρε παιδί μου.

Φίλη του στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ: Οκ.

Κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Είναι τύχη αυτό. Κατάλαβες, γιατί του το πουλάω, αυτό. Και από ότι βλέπω από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσω να τη βοηθάω τρελά για να βοηθήσει και αυτός ο π..στης περισσότερο. Κατάλαβες;

Φίλη του στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ: Οκ.

Κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Είναι καλό αυτό; Καλό δεν είναι;

Φίλη του στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ: Ότι είναι για καλό είναι.

Κορυφαίο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Η επιρροή η εξωθεσμική ρε παιδί μου.

Φίλη του στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ: Πάντα, αυτό πάντα. Μόνο έτσι.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....