Διυλιστήριο: 10/07/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ο στρατός θα ταΐζει τους εκπαιδευτικούς

Δωρεάν σίτιση στις Λέσχες Αξιωματικών του στρατού θα δικαιούνται από φέτος οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που διορίζονται σε σχολεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, γράφει το σημερινό «Έθνος».

Λεπτομερέστερα, οι αναπληρωτές θα μπορούν με μια αίτηση να έχουν δωρεάν σίτιση μεσημέρι και βράδυ για δέκα μήνες σε μία από τις Λέσχες Αξιωματικών 56 πόλεων της χώρας.

Για να ενταχτεί στο πρόγραμμα ένας δάσκαλος ή καθηγητής, θα πρέπει να υπηρετεί σε σχολείο μακριά από τον τόπο κατοικίας του ή, αν είναι νησιώτης, σε νησί μακριά από το δικό του.- έστω κι αν είναι στον ίδιο νομό.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανία: Σεξουαλικά εγκλήματα κατά γυναικών προσφύγων



Βιασμοί, απόπειρες βιασμών, εξώθηση σε πορνεία και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σημειώνονται σε βάρος γυναικών προσφύγων από άντρες της ίδιας κατηγορίας στα Κέντρα Στέγασης, αλλά σπάνια καταγγέλλονται ή, όταν καταγγέλλονται, συνήθως υποβαθμίζονται, με σκοπό να μην υπάρξουν ακροδεξιά αντίποινα εναντίον του προσφυγικού κύματος στη Γερμανία.

Αυτό ανέφεραν χτες Τρίτη το συνδικάτο των Γερμανών αστυνομικών και οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. Μόνο στην πόλη του Αμβούργου επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα οχτώ περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων σε Κέντρα.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών κ. Ράινερ Βεντ είπε πως η αστυνομία έδωσε αναφορές περιστατικών στις κυβερνήσεις των ομοσπονδιακών κρατιδίων: «Οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατιδίων είναι φρόνιμο να κοιτάξουν τις αναφορές για να ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει στους δρόμους μας τα βράδια και στα προσφυγικά κέντρα».

Από τη μεριά του ωστόσο, ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της χώρας κ. Τόμας ντε Μεζιέρ (φωτογραφία) κάλεσε τους Γερμανούς να μη δίνουν βάση σε ό,τι ακούνε, γιατί «υπάρχει ένας ασύλληπτος αριθμός φημών σχετικά με το θέμα, που διαδίδονται μαζικά στα κοινωνικά δίκτυα. Οι ομοσπονδιακές αρχές διερευνούν αυτά τα περιστατικά αποφασιστικά, αλλά συχνά οι φήμες δεν είναι αληθινές. Τα γεγονότα αξίζουν την κριτική. Αλλά δεν υπάρχει λόγος μιας γενικότερης καχυποψίας ενάντια στους πρόσφυγες».

Υπενθυμίζεται ότι οι άντρες αποτελούν περίπου το 70% όσων ζητάνε άσυλο και γι΄ αυτό πολλές γυναίκες και οργανώσεις που τις υποστηρίζουν απαιτούν στέγαση με διαχωρισμένα τα φύλα και ασφαλείς ζώνες για τις γυναίκες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η διαφύλαξη των Ελληνικών συνόρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελλάδας

"Η διαφύλαξη των Ελληνικών συνόρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελλάδας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα προστασίας των Ελληνικών συνόρων δεν πρόκειται να τα εκχωρήσουμε στην Τουρκία ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση" είπε σε αυστηρό τόνο απευθυνόμενος σε Γιούνκερ και Τούσκ ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 6/10/2015.



http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Χρυσή Αυγή: «Ό,τι κινείται σφάζεται!»

Δείτε στο efsyn.gr το αποκαλυπτικό βίντεο που δεν προβλήθηκε την Τρίτη στο δικαστήριο του Κορυδαλλού. Μέσα στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, τα μέλη του τοπικού τάγματος εφόδου οργανώνουν, με επικεφαλής τον Πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, εγκληματική επίθεση.

Όπως οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν, η επίθεση θα τελεστεί μόνο κατόπιν εντολής της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα του Λαγού, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα εγκλήματα των Ταγμάτων Εφόδου γίνονται με την εντολή της κεντρικής ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης.

Αναλυτικά οι διάλογοι των χρυσαυγιτών κατά τη συνεδρίαση στη Νίκαια:

► Πατέλης: Να πω λίγο κάτι; Θα έρθουν κάποια μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα.

Αν πάρω το O.K. από τον Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν το κάνουμε. Αν πάρω το Ο.Κ., θα έρθει σε όλους σας.

Θα πάμε σαν πραγματικοί πολίτες... καθόλου Χρυσή Αυγή, ειδικά και τέτοια. Θα πάμε για να ψωνίσουμε.

Δε θα γίνει αυτό σαν Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να το εκδώσουν από πάνω, από τα κεντρικά.

► Άγνωστος: Σαν τον Άγιο Παντελεήμονα;

► Πατέλης: Δεν έγινε τέτοιο θέμα. Στον Άγιο Παντελεήμονα έγινε άλλο παιδιά, ήταν άλλες οι περιστάσεις, ήταν άλλα τα...

► Άγνωστη: Δεν μπορούμε σαν χριστιανοί να πάμε;

► Πατέλης: Όχι.

► Άγνωστη: Να πάμε σαν ομάδα.

► Πατέλης: Αφήστε να σας πω πού θέλω να καταλήξω. Εγώ θα το θέσω το θέμα να πάμε σαν Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουμε εκεί πέρα τον τόπο. Απλά σαν ασφάλεια ρε παιδί μου.

Αν πάμε σαν Χρυσή Αυγή, υπάρχει περίπτωση να πέσουν νούμερα, τηλεφωνήματα και μες τον κόσμο να μην αφήσουν τα παιδάκια και τις κυρίες να κάνουν το...

► Άγνωστος: Θα πέσει φόβος.

► Πατέλης: Οχι παιδιά δεν είναι εκεί τόσο το θέμα μας. Έαν σκάσουν τίποτα με αμάξια, οτιδήποτε είναι αυτό, δεν με ενδιαφέρει τί είναι και γίνει συμπλοκή εκεί, ο κόσμος θα φύγει από την εκκλησία και θα πάει στο σπίτι του να κρυφτεί.

Εμείς θέλουμε τους χρυσαυγίτες στο δρόμο όχι στο σπίτι τους.

► Άγνωστος: Εγώ έχω να προτείνω κάτι άλλο. Να φτιάξουμε μία ομάδα επιφυλακής, έτοιμη.

► Πατέλης: Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά, τα οποία θα περιφρουρούμε.

Να κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράσουμε και τέτοια. Και μόλις δούμε το Ο.Κ. κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, από όλα και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα.

Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται.

► Άγνωστος: Ό,τι δεν κινείται, είναι μια χαρά;

► Πατέλης: Και πάλι σας λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η γραμμή. Τη γραμμή περιμένω να την πάρουμε. Υπάρχει η περίπτωση να μας πούνε ότι «ξέρετε κάτι; όχι απλά μην κάνετε τίποτα, πηγαίνετε σπίτι σας».

Και εσύ θα μου πεις «κάτσε ρε φίλε, εγώ σκεφτόμουν να πάω». Εγώ επειδή είμαι χρυσαυγίτης και εσύ και εσύ και εσύ και όλοι μας, έχουμε και κάποια πείρα.

Η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας, οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε.

Εμένα αν μου πούνε πρέπει να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δεν μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος. Δεν είμαι αυτόνομος! Είμαι στη Χρυσή Αυγή. Εντάξει;

Οπότε ό,τι γραμμή πέσει, αυτή θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας, να έρθει το μήνυμα «ΝΑΙ». [γέλια]




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Errata* και τέρατα..

    Ο λελές με το μαντηλάκι ξαναχτυπάει: θα υπολογίζει, λέει, τον αριθμό των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου που καταλαμβάνει, και θα καθορίζει έτσι το ύψος των οφειλόμενων εισφορών στο ΙΚΑ!
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
προαναγγέλει ελέγχους στα σπίτια το βράδυ από εφοριακούς.
Να 'ρθείτε χρυσέ μου να ψάξουμε μαζί, αλλά άμα δε βρούμε τίποτα νάρθουμε μετά όλοι μαζι να ψάξουμε και στο δικό σου!

Εκατό και βάλε χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν την 35ετία και πάνε για 40ετία και βάλε,
..το ΑΕΠ εξανεμίζεται, η ύφεση μπήκε στην ένατη χρονιά και όταν ενηληκιωθεί θα πάρει και δίπλωμα,
..οι συντάξεις ξανα-μανα κόβονται με διάφορα τεχνάσματα,

..αλλά ο πρωθυπουργός αγορεύει. Και υπόσχεται. Ισοδύναμα των ισοδυνάμων. Και ψεύδεται. Και ρεύεται. Και κλ@νει. Από του βήματος της Βουλής.

Κι ένας λαός ηλιθίων αδυνατεί να καταλάβει (πόσο μάλλον να εξηγήσει), πόσο κοντά βρέθηκε στην ελευθερία πριν λίγο καιρό,
..και πώς κλώτσησε αυτή την ευκαιρία, αντί να κλωτσήσει αυτούς που του ληστέψανε την απόφαση για ρήξη και την κάνανε δεσμά, φόρους, πείνα, και υποτέλεια αίματος.


Το blog δεν βρίσκει καμία ευχαρίστηση πιά να γράφει και να σχολιάζει την πνευματική ανεπάρκεια ενός λαού και την προδοτική βαρβαρότητα των δεσμοφυλάκων και δημίων του.
Το κάνει μόνον από πείσμα, για να μην καταθέσει τα όπλα.
Γιατί πιστεύει πως μπορούν να υπάρχουν και άλλου τύπου άνθρωποι και έλληνες,
..διαφορετικοί απ' τους ''αριστερούς'' λελέδες με τα μαντηλάκια,
..διαφορετικοί από τραγικούς πρωθυπουργούς, που πουλάνε την ψυχή τους και τα νιάτα τους στον διάολο αντί ''πινακίου εξουσίας''.


Κι αυτοί οι ''διαφορετικοί'' έλληνες σήμερα είναι κρυμμένοι και απελπισμένοι.
Απογοητευμένοι και προδομένοι.
Προδομένοι όχι απ' την εξουσία, αλλά απ' τους διπλανούς τους.
Οι κερκόπορτες έπεσαν. Από μέσα. Όπως πάντα.
Τα τέρατα (προς το παρόν) νίκησαν..

*Errata: Λατινική λέξη (ενικός: erratum) που επισημαίνει τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν σε ένα ήδη δημοσιευμένο κείμενο.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπαλτάς: Αύξηση εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους, ως ισοδύναμο για το 23%

Tην αύξηση των εισιτηρίων εισόδου τους αρχαιολογικούς χώρους, προτείνει ως ένα από τα ισοδύναμα που αναζητούναι για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, προτείνει ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στη Βουλή, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ως πιθανές «δεξαμενές» την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

«Το υπουργείο Πολιτισμού ήδη έχει δρομολογήσει την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, όπου αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτες χαμηλές, το ηλεκτρονικό εισιτήριο βάσει του οποίου τα έσοδα αυτά αυξάνουν και συστηματοποιούνται και μέσα από ‘κει μπορούν να βρεθούν ακόμη και ισοδύναμα γιατί το υπουργείο Πολιτισμού είναι ταυτόχρονα και παραγωγός πλούτου με τη στενή έννοια σε αυτή τη χώρα.

» Μπορούν να βρεθούν κάποια τουλάχιστον από τα ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία και κυρίως ως συμβολή στο παράλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, το υπουργείο Παιδείας, με το περίφημο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αναστολή του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Νοεμβρίου, προκειμένου να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, καλώντας και την αντιπολίτευση να καταθέσει προτάσεις.

Παρουσιάζοντας τις βασικές κατευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Μπαλτάς μίλησε για
συρρίκνωση έως και κλείσιμο εποπτευόμενων φορέων, την εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την ανάδειξη και σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων, την ανάδειξη της εναλίου αρχαιολογίας και του καταδυτικού τουρισμού, την ανάπτυξη της συνεργασίας μέσω των ΠΕΠ με τις Περιφέρειες για τον Πολιτισμό, τη σύνδεση του Πολιτισμού με την Παιδεία, τη δημιουργία ζώνης πολιτισμού στα σχολεία, την εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων αλλά και τον εξορθολογισμό τους, την αξιοποίηση των κτιρίων του υπουργείου Πολιτισμού.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το αναλώσιμο «Θεοδωράκης» τελείωσε, - Διαλύεται το "ΠΟΤΑΜΙ"- Ζήτω ο Λεβέντης !!!

Οι μεγάλοι παίκτες που σχεδιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις δεν είναι αυτοί που βλέπουμε επί σκηνής, δηλαδή οι πολιτικοί, αλλά μία ισχυρή ελίτ η οποία τους έχει «αγορασμένους».

Αυτό φαίνεται ότι δεν το καταλαβαίνει ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και εξακολουθεί να λαλάει πιστεύοντας ότι έχει κάποια αξία στο πολιτικό στερέωμα.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ασκεί κριτική στους ψηφοφόρους, τους οποίους χαρακτηρίζει βολεψάκηδες και ξεροκομματοφάγους επειδή δεν τον ψήφισαν και αυτό δείχνει ότι αυτός ο βλάκας πιστεύει ότι τον περίμενε, χρόνια τώρα ο λαός, για να ψηφίσει «για πρώτη φορά σοβαρά»
Αυτός ο μπούλης του Σημίτη επειδή δεν βλέπει ότι το μόρφωμα του που το νομίζει κόμμα, διαλύεται ας διαβάσει τις παρακάτω γραμμές.

Μετά την εκλογή Μεϊμαράκη στην ΝΔ (ή οποιοδήποτε άλλου αρχηγού) ο χώρος ηρεμεί καθώς η μεγάλη μάχη του αρχηγού της ΝΔ μετατίθεται για τις μεθεπόμενες εκλογές καθώς τις επόμενες θα τις κερδίσει ο Τσίπρας.

Ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η περίπτωση κατά την οποία οι αντοχές της παρούσας κυβέρνησης εξαντληθούν και πλέον η συνεργασία με την ΝΔ είναι μονόδρομος.

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν τους επιτρέπει το ισραηλιτικό συμβούλιο είναι, να επιτρέψουν να αναλάβει ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης η «Χρυσή Αυγή», πράγμα που θα συμβεί εάν αναγκαστεί η ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προκειμένου να αποτραπεί κάτι τέτοιο έχουν έτοιμο το σχέδιο διάλυσης του ποταμιού και μάλιστα οι συζητήσεις με βουλευτές του Θεοδωράκη, πρώην ΠΑΣΟΚΟΥΣ, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Δύο βουλευτές του ποταμιού θα οδεύσουν προς το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποκτήσει κοινοβουλευτική δύναμη μεγαλύτερη της Χρυσής Αυγής, για να παίξει τον ρόλο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. (Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τώρα 17 βουλευτές και η ΧΑ 18) 
 
Αυτή θα είναι η αρχή διάλυσης του ποταμιού, του οποίου οι βουλευτές αφού πλέον έπαιξαν το ρόλο που τους δόθηκε, θα οδεύσουν προς τα άλλα κόμματα.

Το αναλώσιμο «Θεοδωράκης» τελείωσε και ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του, όπως οι προκάτοχοί του Καρατζαφέρης και Κουβέλης.

Εξάλλου ήδη έχει ξεκινήσει η αντικατάσταση του μορφώματος με την ένωση κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, που και αυτός βαδίζει στα βήματα του Ποταμιού και έχει ξεκινήσει μια ρητορία κτυπημάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προωθώντας την άποψη ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα ακροδεξιό κόμμα που δεν πρέπει να είναι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ευρωβουλή ζητά εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Volkswagen, αρνητικοί οι Γερμανοί ευρωβουλευτές



Οι πρόεδροι τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αρχίσει έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο των εκπομπών της Volkswagen.

Αρκετές επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ρώτησαν σήμερα (6 Οκτωβρίου) για τον ρόλο της Κομισιόν στο παρελθόν στις δοκιμές εκπομπών των αυτοκινήτων, και ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το σκάνδαλο της Volkswagen.

Οι πρόεδροι των επιτροπών Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας αποφάσισαν να ξεκινήσουν έρευνα σχετικά με το πώς τα αυτοκίνητα της Volkswagen μπόρεσαν να εξαπατήσουν το σύστημα ελέγχου χωρίς η απάτη να εντοπιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο.

Ενώ η συσκευή εξαπάτησης της Volkswagen ανακαλύφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πλειονότητα των 11 εκατομμυρίων οχημάτων κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή είναι η ουσία του ερωτήματος που υποβλήθηκε στην Επιτροπή από τους τέσσερις προέδρους των επιτροπών της Ευρωβουλής. «Τι ρόλο έχει παίξει ως τώρα η Επιτροπή; Πώς μπορεί να εξασφαλιστεί η ανεξαρτησία και η λογοδοσία των αρχών που επιβλέπουν τις δοκιμές;», ρώτησαν οι ευρωβουλευτές.

Υπόμνημα


Αρχικά, ξεκίνησε ένα υπόμνημα από την Ομάδα των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας από την Επιτροπή να αρχίσει έρευνα σχετικά με την απάτη, εξασφαλίζοντας πάνω από 110.000 υπογραφές σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Αλλά ακόμη και οι Πράσινοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν να υιοθετήσουν μια θέση. Οι Γερμανοί ευρωβουλευτές είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι, ενώ Γάλλοι και Ισπανοί ευρωβουλευτές έχουν δείξει πραγματικό πάθος για την ανάδειξη του θέματος. Άλλα οι Γερμανοί ευρωβουλευτές, από όλο το πολιτικό φάσμα, φαίνεται να ανησυχούν βαθιά για τη δεινή κατάσταση του εθνικού «πρωταθλητή» τους.

Αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ιστορικό στις δύσκολες σχέσεις με ομάδες που ασκούν πιέσεις για το πετρέλαιο κίνησης, ή αντιστέκονται στις αυστηρότερες δοκιμές εκπομπών. Η Ευρωβουλή είχε ζητήσει από καιρό οι δοκιμές των εκπομπών στα εργαστήρια να αντικατασταθούν από δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται απρόθυμη να ανοίξει οποιοδήποτε έρευνα. Η Elżbieta Bieńkowska, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, αναστάτωσε τους ευρωβουλευτές λέγοντας ότι η εκτελεστική εξουσία δεν προτίθεται να ενεργήσει έως ότου τα κράτη μέλη διεξάγουν τις δικές τους εθνικές έρευνες.

Στοχεύοντας σε μια εξεταστική επιτροπή

Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνηθεί να κινήσει έρευνα για το θέμα, οι ευρωβουλευτές εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν τη σύσταση μιας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής, η επιλογή που προτιμούν πολλοί Πράσινοι ευρωβουλευτές.

Αλλά ενώ είναι δυνατόν στη θεωρία, πρακτικά δεν είναι εύκολη υπόθεση: η Διάσκεψη των Προέδρων (μια συνέλευση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των αρχηγών των πολιτικών ομάδων) φέτος αρνήθηκε τη δημιουργία μιας εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις φορολογικές αποφάσεις.

Μόνο τρεις εξεταστικές επιτροπές έχουν ανοίξει από το 1979 σχετικά με την Καθεστώς Κοινοτικής Διαμετακόμισης, την Equitable Life Assurance Society και τη νόσο των τρελών αγελάδων.

EurActiv Γαλλίας, Aline Robert


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Παγκοσμιοποιείται η σύγκρουση - Β.Κορέα προς Τουρκία: "Θα σας εξαφανίσουμε από το χάρτη αν εισβάλετε στη Συρία"!

του Βασίλη Καπούλα

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στην Μέση Ανατολή αφού σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Βόρεια Κορέα απείλησε την Τουρκία με πυρηνικό ολοκαύτωμα αν επέμβει ξανά στη Συρία στο πλευρό των ΗΠΑ- Σαουδικής Αραβίας! Το μήνυμα που παραδόθηκε σε Τούρκους αξιωματούχους ανέφερε ότι "απομακρυνθείτε από την Συρία διαφορετικά θα εξαφανίσουμε την Άγκυρα από τον χάρτη"!

Γαλλικό δίκτυο αποκαλύπτει ότι η οργισμένη αντίδραση της Βόρειας Κορέας εξηγείτε από το γεγονός ότι ο ένας από τους πιλότους του MiG-29 που πετούσε μαζί με τα Su-30 SM χτες ήταν Βορειοκορεάτης!

Θυμίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα, στενή σύμμαχος και του Ιράν, έστειλε το 2013 ένα πλοίο με όπλα και πυρομαχικά για τον συριακό Στρατό αλλά πλοία του ΝΑΤΟ το είχαν εντοπίσει και κατέσχεσαν το φορτίο του.

Συγκεκριμένα, αραβικά ΜΜΕ ενημερώνουν πως η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε επίσημα την συμμετοχή της στον πόλεμο κατά του ISIS στο πλευρό της Ρωσίας και έστειλε ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία να απομακρυνθεί από οποιαδήποτε παρέμβαση στην Συρία και να μην υποστηρίξει τις ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία διαφορετική θα εξαφανισθεί από τον χάρτη!

Σύμφωνα με έγκριτο γαλλικό δίκτυο η κατάσταση στην Μέση Ανατολή γίνεται πολύ επικίνδυνη μετά τον εγκλωβισμό τουρκικών F-16 από ρωσικό Su-30SM, το οποίο οι Τούρκοι μπέρδεψαν για MiG-29 Fulcrum.

Υπενθυμίζουμε ότι το ρωσικό μαχητικό τους κυνήγησε για πέντε μίλια μέσα στον τουρκικό εναέριο χώρο για να καταδιώξει και να βομβαρδίσει τους ηγέτες των ισλαμιστών για τους οποίους είχε ανοίξει δίοδο προκειμένου να σωθούν η ΜΙΤ.

Το ρωσικό μαχητικό τους έιχε εγκλωβίσει για πέντε λεπτά και 40 δευτερόλεπτα και ο λόγος της σύχγυσης μέσα στον πανικό τους όπως αποκαλύπτεται είναι επειδή τα Su-30SM πετάνε παντα μαζί με τα συριακά MiG-29 Fulcrum.

Το πιο εκληκτικό όμως είναι ότι σύμφωνα με την γαλλική ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε στρατηγικά θέματα υπάρχουν πιλότοι της Βόρεας Κορέας στη Συρία και επιχειρούν με τα συριακά MiG-29.

Η επίσημη εντίδραση της Βόρειας Κορέας που απείλησε με πυρηνικό πόλεμο και εξαφάνιση της Άγκυρας από τον χάρτη εξηγείται ότι ο χειριστής του ΜiG-29 που πετούσε μαζί με τα Su-30SM ήταν Βορειοκορεάτης!

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι στήνεται σκηνικό Γ' παγκοσμίου πολέμου αφού στο πλευρό της Ρωσίας έχουν ταχθεί ήδη και Κίνα και Ιράν...

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....