Διυλιστήριο: 10/24/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πολιτικά όντα..

     Διαψεύδεται αρμοδίως η είδηση πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε να γίνει παλαιοημερολογίτης σαν τον μακαριστό Καλλίνικο,
..προκειμένου να τον πάνε κι αυτόν καθισμένο στην καρέκλα του υπουργείου του.

Κι εδώ δίκαια αναρωτιέται κανείς:
Μα μέλι έχουν αυτές οι καρέκλες, απ' τον επισκοπικό θρόνο μέχρι τις υπουργικές και τις
πρωθυπουργικές καρέκλες,
..και όσοι κάθονται προτιμούν να πουλήσουν ακόμα και την μάνα τους παρά να σηκωθούν;
Μάλιστα. Μέλι!
Και μέλι παχύρευστο όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά τους, τους συγγενείς έως ογδόου βαθμού, φίλους, γκόμενες, και πάει λέγοντας.

Ειδικά εστιάζοντας στις πολιτικές καρέκλες και στην συντριπτική πλειοψηφία όσων κάθονται πάνω σ' αυτές (δηλαδή πάνω στον σβέρκο μας), παρατηρούμε πως,
..όχι για θυρωροί πολυκατοικίας δεν κάνουν, αλλά ούτε για το παιδί για τα θελήματα του υπουργικού μεγάρου τους.


Πρόκειται για ανθρώπους μετριότατης ευφυίας, βαρυφορτωμένους όμως με πτυχία, διδακτορικά, κλπ προκειμένου να κρύψουν την νοητική και πνευματική τους ανεπάρκεια (ο μπαμπάς -πολιτικός κι αυτός τις περισσότερες φορές- πλήρωσε αδρά με τα κλεμμένα απ' το δημόσιο λεφτά, σε ντόπια και ξένα κολλέγια και πανεπιστήμια προκειμένου ο γόνος-τούβλο να αποκτήσει με το ζόρι και σε όσα χρόνια χρειαστούν τις απαραίτητες περγαμηνές),
..αποκομμένους εντελώς από την κοινωνία και τα πραγματικά της προβλήματα,
..άμαθους στην δουλειά ( την πραγματική δουλειά, την δουλειά προς το ζην, και όχι διευθυντικές θέσεις -και μάλιστα πρωτοδιόριστων- σε τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς, και ιδιωτικές εταιρείες,
..αλλά προπαντός κενούς ηθικά και συναισθηματικά,
..αφού όλα τους προσφέρθηκαν έτοιμα, υπήρξαν οι "πρίγκιπες" στην παιδική τους ηλικία,
..και πιστέυουν πως όλα αυτά τ' αξίζουν, και πως ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω απ' αυτούς.

Φυσικό είναι τέτοιοι άνθρωποι, έτσι μεγαλωμένοι και σπουδασμένοι(!), να μην έχουν το ηθικό, πνευματικό και γνωστικό υπόβαθρο,
..για να σταθούν στο ύψος δύσκολων εθνικών περιπετειών,
..ούτε να αντισταθούν στις χρυσοφόρες σειρήνες της οιονεί προδοσίας και του δωσιλογισμού.
Άσε που για τους υπόλοιπους απ' αυτούς, που δεν γεννήθηκαν με μεταξωτά βρακιά, οι σειρήνες αυτές και οι καρέκλες σημαίνουν την οικονομική αποκατάστασή τους,
..αλλά και την εκτόνωση των κοινωνικών απωθημένων τους και των συμπλεγμάτων κατωτερότητας που φυσιολογικά τους συνοδεύουν.

Με αυτή την γενική επισκόπηση του "ποιού" των καθισμένων στις καρέκλες της πολιτικής εξουσίας ανθρώπων,
..ας φροντίσουμε τον επόμενο καιρό να φιλτράρουμε τις καθημερινές ειδήσεις, και τις πράξεις των κυβερνητικών δωσιλόγων,
..αλλά και των υπόλοιπων ξεπουλημένων ανδρείκελων της Βουλής.

Η προδοσία, κι η μετριότητα,
..μας κυκλώνει από παντού.
Ας προσέχαμε!..


Υ.Γ το μπλουζάκι στην φωτογραφία γράφει: " Εμείς οι π@υτάνες δηλώνουμε πως οι πολιτικοί δεν είναι δικά μας παιδιά "

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παγκόσμια δικαίωση της Ελλάδας για την ΑΟΖ

Οι χάρτες που δημοσίευσε η οργάνωση Marine Regions, που θεωρείται το παγκόσμιο κέντρο χαρτογράφησης θαλασσίων ζωνών, δικαιώνουν τις θέσεις της Ελλάδας για την ΑΟΖ.

Η Marine Regions εξέδωσε στις 21 Οκτωβρίου 2016 την 9η έκδοση με τους αναθεωρημένους χάρτες των ΑΟΖ, όλων των κρατών της γης, που περιλαμβάνουν τα Χωρικά Ύδατα, τη Συνορεύουσα Ζώνη, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα Εσωτερικά Ύδατα και τα Ύδατα Αρχιπελάγους.

Στις πληροφορίες που δίνονται σε κάθε χάρτη, αναφέρονται οι συνθήκες και οι συμφωνίες μεταξύ των κρατών, αλλά αναφέρονται και οι αμφισβητήσεις, όπου υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, αναφέρεται πως υπάρχει διαφορά – αμφισβήτηση μέσω του ΟΗΕ από την Τουρκία.

Στον πρώτο χάρτη βλέπουμε την ΑΟΖ της Ελλάδας, που είναι αυτό που ανήκει στην Ελλάδα σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και το Θαλάσσιο Δίκαιο:


Η Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρει ρητά στο Άρθρο 121, παράγραφος 2, ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές.

Στον δεύτερο χάρτη βλέπουμε την ΑΟΖ της Τουρκίας, αναγνωρίζοντας ξεκάθαρα το δίκιο της Ελλάδας:


Ο χάρτης αυτός είναι ταυτόσημος με τον χάρτη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και τον χάρτη του Εθνικού Συμβούλιου Πληροφοριών των ΗΠΑ:

Ταυτόχρονα, δικαιώνεται και η Κύπρος, η οποία παρουσιάζεται ενιαία και ενωμένη:

Επειδή η Ελλάδα και όσοι την κυβερνούν διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα έναντι της Τουρκίας και φοβούνται να της απαντήσουν με τον κατάλληλο τρόπο, έχει επιχειρηθεί να καλυφθεί η Ελλάδα στο θέμα της ΑΟΖ από την ΕΕ.

Έτσι, στις 7 Μαρτίου 2013, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναφέρθηκε στην ΑΟΖ της Ευρώπης, τασσόμενος σαφώς υπέρ μίας κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής για τα θέματα των εξωτερικών συνόρων και της ΑΟΖ.

Τον Νοέμβριο του 1976 η ΕΟΚ είχε αποφασίσει την προέκταση των αλιευτικών ζωνών όλων των μελών της σε 200 ν.μ.. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η μεταβίβαση στην Κοινότητα της αποκλειστικής αρμοδιότητας για τις διαπραγματεύσεις για αλιευτικές συμφωνίες της ΕΟΚ με κράτη μη-μέλη της Κοινότητας. Επίσης, η Κοινότητα συμφώνησε σε ορισμένες αρχές για την μελλοντική της πολιτική σε θέματα διαχείρισης και διατήρησης των αλιευτικών πόρων.

Από το τέλος του 1976 η τότε ΕΟΚ προσπάθησε να δημιουργήσει μια κοινή αλιευτική πολιτική, αποδεκτή σε όλα τα μέλη της, με μακροπρόθεσμους στόχους.

Το 1983, η ΕΟΚ ζήτησε από όλα τα κράτη-μέλη της να δημιουργήσουν μια αλιευτική ζώνη 12 ν.μ. ανεξάρτητα από το μήκος των χωρικών τους υδάτων.
Η Ελλάδα όμως, δεν έκανε τότε καμία ενέργεια για να δημιουργήσει αλιευτική ζώνη 12 ν.μ.

Αργότερα, η Τουρκία βλέποντας πολλές χώρες της ΕΕ να επεκτείνουν την αλιευτική τους ζώνη στα 12 ν.μ. και φοβούμενη ότι και η Ελλάδα θα έκανε το ίδιο, αντέδρασε και στις 25 Οκτωβρίου 1990 κάλεσε στην Άγκυρα όλους τους πρεσβευτές της ΕΕ, εκτός από τον Έλληνα πρέσβη και τους ζήτησε να μην επεκτείνουν την αλιευτική ζώνη τους στα 12 ν.μ. στη Μεσόγειο.

Δυστυχώς, η ΕΕ αποδέχτηκε το Τουρκικό διάβημα αλλά, ακόμα χειρότερα, το αποδέχθηκε και η τότε κυβέρνηση της Ελλάδας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Όταν η ΕΕ αποφάσισε να δημιουργήσει ΑΟΖ 200 ν.μ. για όλα τα κράτη-μέλη της, η Τουρκία ζήτησε να μη δημιουργηθεί μια τέτοια ζώνη στη Μεσόγειο.
Η ΕΕ αποδέχθηκε και πάλι το Τουρκικό αίτημα, όπως και η Ελλάδα.

Η εξήγηση που δόθηκε από την ΕΕ ήταν ότι τα ψάρια σε αυτή τη θάλασσα έχουν υψηλή μεταναστευτική τάση και έτσι δεν κρίθηκε χρήσιμο να επεκταθούν τα 200 ν.μ. και σε αυτή την θάλασσα.

Όμως, η εξαίρεση της Μεσογείου από την ζώνη των 200 ν.μ., δεν εξυπηρετεί τα συνολικά συμφέροντα της ΕΕ και, ουσιαστικά, έχει πλέον αδρανήσει, ιδιαίτερα τώρα που η Κύπρος διαθέτει επίσημα ΑΟΖ.

Η Τουρκία, μέχρι στιγμής δεν έχει απειλήσει την Ελλάδα λέγοντας ότι η δημιουργία Ελληνικής ΑΟΖ θα είναι casus belli όπως η επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ν.μ.

Όμως, εάν δοθεί εντολή από την ΕΕ για δημιουργία ΑΟΖ σε όλα τα κράτη-μέλη της, ίσως η Τουρκία να αρχίσει τις απειλές. Τότε όμως η Τουρκία θα είναι αναγκασμένη και υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει το casus belli και κατά της ΕΕ.

Η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ και διεξάγει διαπραγματεύσεις. Ξεχνά όμως ότιδύο από τους όρους για την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ είναι η υποχρέωσή της να επικυρώσει τη νέα Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας και να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας με τις χώρες της ΕΕ.

Το κακό είναι πως και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ξεχνάει διαχρονικά να υπενθυμίσει στη Τουρκία αυτούς τους σημαντικούς όρους, κάθε φορά που παραβιάζονται τα δικαιώματα της Ελλάδας.

Είναι καιρός η Ελλάδα να σηκώσει το ανάστημά της και να απαιτήσει τα δίκαιά της, που απορρέουν από τον ΟΗΕ, τις διεθνείς συμβάσεις, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το παγκόσμιο δίκαιο.

Ας μην ξεχνάμε όμως, το τι έλεγαν οι σοφοί αρχαίοι Έλληνες:
«όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»…

Πηγή cosmostatus.blogspot.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε Έλληνες μαθητές το χρυσό μετάλλιο σχεδιασμού μοντέλων Formula 1 (Είναι από τα μετάλλια που δεν ''πουλάνε'')




Μια μεγάλη διεθνή επιτυχία με την ομάδα τους «Infinite Racing» είχαν πέντε μαθητές από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού, κατασκευής και αγώνα ταχύτητας μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula 1 που διεξήχθη στο Austin του Τέξας.

Οι μαθητές Κυριάκος Θεοφανίδης, Χαράλαμπος Κάλφας, Βασιλεία Νταβή, Στέλιος Μαυρομάτης και Αγγελική Σαμαρά, κυριάρχησαν ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες, συγκεντρώνοντας συνολικά 852,3 βαθμούς έναντι 837,8 της δεύτερης ομάδας από την Αυστραλία και 770,5 της τρίτης από τη Γερμανία.


«To όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές για το 2016», δηλώνουν ενθουσιασμένοι οι Θεσσαλονικείς μαθητές, που φοιτούν στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και οι οποίοι αναμένεται ότι στο εξής θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των μεγάλων και πολυάριθμων τεχνικών επιτελείων της F1.

Η «Infinite Racing» κατασκεύασε και παρουσίασε στο Austrin τρία μοντέλα τα οποία κόστισαν συνολικά 7.500 ευρώ. Το μικρό μοντέλο της F1 που κατασκεύασε η «Infinite Racing» έχει μήκος 18 εκατοστών και κινείται με ταχύτητα 20 μέτρα το δευτερόλεπτο. Την κίνησή του ωθεί η δύναμη που παράγει μία αμπούλα πεπιεσμένου διοξειδίου άνθρακα.

Η Ελληνική ομάδα κέρδισε συνολικά τρία βραβεία, το Pressure Challenge Award, το Knockout Competition Award και το Team Website Award ενώ ήταν στην τελική τριάδα και στα Enterprise Portofolio Award και Best Engineered Car Award. Στην τελική δεκάδα βρέθηκε και η 2η Ελληνική συμμετοχή, η Aeolus Racing που ολοκλήρωσε την προσπάθεια της στην 7η θέση.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα βαριά ονόματα της «λίστας Μπόργιανς 2»: Ο πρώην υπουργός, ο γιος του πολιτικού και ο πρόεδρος κόμματος



Γιος γνωστού πολιτικού της δημοκρατικής παράταξης, πρώην υπουργός με ρητορική δεινότητα, δύο ονόματα που παραπέμπουν σε κατηγορούμενους στο σκάνδαλο Siemens και τραπεζίτης που τον βαρύνει κατηγορητήριο για κατάχρηση δημόσιου χρήματος είναι ανάμεσα στα 475 πρόσωπα της «λίστας Μπόργιανς 2».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, από τη συγκεκριμένη λίστα δεν λείπουν και τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά και εκδοτικά ονόματα της χώρας, αλλά και ο κατασκευαστικός τομέας, αφού εταιρεία με έδρα την Κύπρο αντιμετωπίζει ήδη κακουργηματικές κατηγορίες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η λίστα με τα «βαριά» ονόματα, που προκαλούν πολιτικό και οικονομικό σεισμό, έχει φτάσει στα χέρια των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών μέσω Γερμανίας και ειδικότερα του γνωστού «δρόμου», του υπουργού οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ - Μπόργιανς.

Αυτή τη φορά, οι καταθέσεις που αποκαλύπτονται και αφορούν 475 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες βρίσκονται στο Λουξεμβούργο και συγκεκριμένα στην τράπεζα BCEE (Bank et Caisse d’ Epargne et de l’ Etat) του Μεγάλου Δουκάτου, και έχουν γίνει σχετικά πρόσφατα, το 20010, και εν μέσω Μνημονίου.

Ο ανεπάγγελτος

Στη λίστα αυτή εντοπίζεται εγγονός παραδοσιακού ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης και γιος πολιτικού, ο οποίος δηλώνει ανεπάγγελτος, αλλά έχει ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται γι’ αυτόν, αφού η διεύθυνση που έχει δηλώσει δεν αφήνει αμφιβολίες στους εισαγγελικούς λειτουργούς για την ταυτότητά του.

Η λίστα περιέχει μόνο επώνυμα, διευθύνσεις και αριθμούς λογαριασμών, όχι όμως και το ύψος των καταθέσεων, στοιχεία που στοχοποιούν ιδιαίτερα τους δικαιούχους που εμφανίζονται στη συγκεκριμένη τράπεζα του Λουξεμβούργου.

Ακόμα, πρώην υπουργός με ιδιαίτερη ρητορική ικανότητα βρίσκεται για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους κατάλογο δικαιούχων-καταθετών, που ελέγχεται για φοροδιαφυγή, αφού από τον πρώτο έλεγχο οι καταθέτες δεν φαίνεται να έχουν δηλώσει στα εισοδήματά τους συγκεκριμένα ποσά, ενώ στα «πόθεν έσχες» τους δεν εντοπίζεται να έχουν δηλωθεί λογαριασμοί του εξωτερικού.

Άλλο όνομα συμπίπτει με αρχηγό πολιτικού κόμματος που βρίσκεται σήμερα στη Βουλή, όμως δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ δηλώνεται περιέργως ως διεύθυνση υποκατάστημα ιδιωτικής τράπεζας.

Τώρα, οι εισαγγελείς έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το εν λόγω πρόσωπο είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Και οι παλιοί ...γνώριμοι

Δεν λείπουν όμως και τα πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ -δύο από αυτά μάλιστα έχουν προφυλακιστεί για υποθέσεις της δεκαετίας του 2000 αλλά και του 2010.

Ένα από αυτά είναι τραπεζίτης, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση δημόσιου χρήματος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και από το 2013 ερευνάται από την Αρχή κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος.

Στη λίστα, αναφέρουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, περιλαμβάνεται και το όνομα γνωστού ομίλου που επίσης εμπλέκεται σε υπό διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη σκάνδαλα και δεν έχει μόνο τραπεζικές δραστηριότητες, αλλά και συμμετοχές σε διάφορους άλλους κλάδους της οικονομίας.

Δύο ακόμα ονόματα παραπέμπουν σε κατηγορούμενους του σκανδάλου της Siemens - ο ένας μάλιστα είναι κατηγορούμενος και στις δύο δίκες της μεγάλης υπόθεσης, ενώ πρόσφατα έγινε έφοδος στην οικία του στην Εκάλη από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Το άλλο πρόσωπο κατηγορείται επίσης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ο λογαριασμός του στην Ελβετία εμφανίζεται να συνδέεται με δωροδοκία πρώην υπουργού, ο οποίος επίσης δικάζεται.

Πηγή www.topontiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....