Διυλιστήριο: 11/15/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Ο κόμπος και το χτένι..

     Ακόμη και η μικρή ολλανδέζα, ο απερχόμενος Νταϊσελκάπως, ομολόγησε πως με τα λεφτά των φορολογούμενων ευρωπαίων (ελλήνων) διασώθηκαν οι τράπεζες (ελληνικές και ευρωπαϊκές).
Δηλαδή άλλος ανακεφαλαιώνεται κι άλλος πληρώνει.

( Εν τω μεταξύ αυτή η πρεμούρα του κάθε απερχόμενου καθάρματος αλλά και πολλών εν ενεργεία να λένε την μοιραία αλήθεια πολλά χρόνια μετά, όταν η καταστροφή έχει ήδη
συντελεστεί, αλλά και χωρίς διάθεση αποκατάστασης του δικαίου -δηλαδή ναι μεν εγκληματίσαμε, αλλά τί να γίνει, ας συνεχίσουμε να εγκληματούμε- ,
..έχει να κάνει σίγουρα με κάποια δικλείδα ασφαλείας, ένα ελαφρυντικό, που όλοι αυτοί οι εγκληματίες προσπαθούν να αποκτήσουν,
..σε περίπτωση που στο μέλλον στηθεί κάποια "Νυρεμβέργη" και γι αυτούς. )

Ωστόσο αυτές οι πτωχευμένες και διασωσμένες με χρήματα του λαού τράπεζες, χρήματα που οι πολίτες καλούνται με αίμα να πληρώσουν σε βάθος δυό τουλάχιστον γενεών,
..διεκδικούν από τους αιμοδότες τους πολίτες και τις περιουσίες τους για χρέη μικρά ή μεγάλα,
..χρέη που θάπρεπε να μειωθούν δραματικά έως και πολλά να διαγραφούν εντελώς λαμβάνοντας υπ' όψιν το μερίδιο "δημόσιου" χρέους που επωμίστηκε κάθε πολίτης προς χάρη των ιδιωτικών επιχειρήσεων που λέγονται τράπεζες.

Τί διακινούν όμως οι τράπεζες; Χρήμα. Ποιά είναι η δύναμή τους; Το χρήμα.
Και τί είναι το χρήμα; Είναι αυτό που εξαγοράζει κάθε πόρνη, είτε αυτή λέγεται π@@τάνα, είτε λέγεται εξουσία. Και είναι αυτό για το οποίο κάθε π@@τάνα και κάθε εξουσία δουλεύει.
Έτσι δεν μπορεί η παρούσα εξουσία -ιδίως όταν πρόκειται για μία κ@λοτουμπιασμένη αριστερά που μόνο της στήριγμα πιά δεν είναι ο λαός αλλά το χρήμα, η διαπλοκή, και κάθε είδους συμφέροντα- παρά να συγκατανεύσει στην αισχρή διεκδίκηση των τραπεζών για πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας αυτών οι οποίοι με το αίμα τους και το αίμα των παιδιών τους διέσωσαν το τραπεζικό-τοκογλυφικό-εγκληματικό σύστημα.

Όμως οι άνομοι αυτοί πλειστηριασμοί, είτε πριν είτε μετά την εξομολόγηση της μικρής ολλανδέζας, πρέπει να γίνουν ο κόμπος που φτάνει στο χτένι.
Και το χτένι πρέπει να σπάσει.
Βρισκόμαστε στο σημείο που η τάξη πρέπει να αποκατασταθεί.
Και όταν λέμε τάξη εννοούμε την συνταγματική τάξη. Αυτή την οποία οι προδότες των μνημονίων καταπατούν επτά χρόνια τώρα προκειμένου δια της βίας και αντισυνταγματικά να σώσουν τις τράπεζες και τους εαυτούς τους.

Από 'δω και πέρα, και μετά τις αποκαλύψεις και τις ομολογίες των εγκληματιών ευρωπαίων και εγχώριων αξιωματούχων που έρχονται κατά ριπάς,
..κάθε αντίδραση κάθε είδους του λαού είναι αιτιολογημένη, επιβεβλημένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Οι πλειστηριασμοί θα γίνουν. Γιατί το διατάζουν οι τράπεζες και οι προδότες υπακούν.
Οι αντιδράσεις του λαού θα γίνουν κι αυτές.
Για να είναι όμως αποτελεσματικές και το χτένι να σπάσει πρέπει να είναι δυναμικές, συντονισμένες και αποφασιστικές.

Ήρθε -έρχεται- η ώρα,
..του ακροτελεύτιου άρθρου του συντάγματος!..Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣτΕ: Συνταγματικός ο συμβιβασμός του Δημοσίου με τη Siemens


Οριστική «ταφόπλακα» σε πιθανές διεκδικήσεις της χώρας μας έναντι της Siemens θέτει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρέχοντας ουσιαστικά «σφραγίδα» νομιμότητας στη συμφωνία συμβιβασμού που είχε υπογραφεί, το 2012 από την τότε κυβέρνηση.

Παρά την αντίθετη απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ αλλά και την εισήγηση «κόλαφο» για τον επίμαχο συμβιβασμό του συμβούλου Επικρατείας Κωνσταντίνου Κουσούλη με τον οποίο συμφώνησαν μάλιστα ακόμη δύο μέλη της Ολομέλειας, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, έκριναν απαράδεκτες τις προσφυγές που ζητούν την ακύρωση της εν λόγω συμφωνία.

Με ένα σκεπτικό που επικαλείται τυπικούς και μόνο λόγους, ότι δηλ δεν πρόκειται για ένα φορολογικό θέμα με τη στενή έννοια του όρου, η Ολομέλεια του ΣτΕ, κατά πλειοψηφία, απέρριψε τις προσφυγές που είχαν καταθέσει 4 φορολογούμενοι και το μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την ονομασία «Έλληνες Φορολογούμενοι» θεωρώντας ότι δεν είχαν έννομο συμφέρον καθώς δεν αρκεί η επίκληση της ιδιότητας του φορολογουμένου για τις προσφυγές.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας άφησαν ανοιχτό μόνο το δρόμο των ποινικών αξιώσεων από τη Siemens για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Καταπέλτης πάντως ήταν η εισήγηση του κ. Κουσούλη ο οποίος μειοψήφησε με τις άλλους δύο συμβούλους Επικρατείας, Αναστασία Παπαδημητρίου και Όλγα Παπαδοπούλου για τον εγκληματικό ρόλο της Siemens αλλά και τη συγκάλυψη που επιχειρήθηκε με τη συμφωνία συμβιβασμού η οποία φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι τρεις μειοψηφούντες σύμβουλοι Επικρατείας χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, τόνισαν πως στο εσωτερικό της Siemens είχε δημιουργηθεί εγκληματική οργάνωση χωρίς ποτέ να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της,. Κυρίως όμως απέδωσαν ευθύνες και στο ελληνικό δημόσιο το οποίο, όπως είπαν, συγκάλυψε με την επίμαχη συμφωνία που ζημίωσε τα κρατικά ταμεία με ποσό άνω των 2 δις ευρώ, παράνομες ενέργειες όπως είναι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κ.λπ.

Κάνοντας αναφορά ο κ. Κουσούλης στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπή της Βουλής επισήμανε ότι η εν λόγω εταιρεία είχε δημιουργήσει και εφάρμοζε επί δεκαετίες σύστημα δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων, πολιτικών προσώπων και κομμάτων, προκειμένου να αυξηθεί η επιρροή της εταιρείας στην Ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την μειοψηφία η επίμαχη υπόθεση εμφανίζει «μείζονα σημασία για το δημόσιο συμφέρον» και τίθενται «σοβαρά ζητήματα τα οποία αφορούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας Αναστασία Παπαδημητρίου και Όλγα Παπαδοπούλου εξήγησαν δε ι με την «συμφωνία συμβιβασμού» η «Ελληνική Δημοκρατία παραιτείται από την άσκηση των αρμοδιοτήτων για την επιβολή κυρώσεων σε σχέση, μεταξύ των άλλων, και με άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πράξεις αποβλέπουσες στην νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» (και πράξεις φοροδιαφυγής).

Φυσικά, η μειοψηφία υποστήριξε ότι οι προσφεύγοντες είχαν έννομο συμφέρον.

Στις προσφυγές τους το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και οι 3 πολίτες υποστήριζαν ότι η «συμφωνία συμβιβασμού» είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος.

Ακόμη, ανέφεραν ότι είναι αντίθετη στο Δημόσιο και εθνικό συμφέρον, αφού από την παράνομη δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα (μίζες, κ.λπ.) προκλήθηκε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους άνω των 2 δις ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνεται η αποθετική ζημία και η ηθική βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη συμφωνία απάλλαξε παντελώς την γερμανικών συμφερόντων εταιρεία από την υποχρέωση καταβολής του ποσού αυτού, ενώ το Δημόσιο παραιτήθηκε των αξιώσεων του και συμβιβάστηκε με την καταβολή μόνο των επίμαχων ποσών (80 και 90 εκ. ευρώ) και άλλων όρων.

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άδωνις Γεωργιάδης υπέρ offshore: Και νόμιμο και ηθικό


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Καταλάβατε τώρα, γιατί δεν προχωρούσαν οι λίστες Λαγκάρντ, Μποργιανς κτλ ; Καταλάβατε γιατί ο Βενιζέλος τις κρατούσε ο Βενιζέλος σπίτι του ; Καταλάβατε γιατί η ΝΔ ήθελε να ονοματίσει οδό με το όνομα Παπασταύρου; Καταλάβατε γιατί ο Παπασταύρου συνεχίζει να ''βασιλεύει στην ΝΔ ; ...''

Στον παγκόσμιο καπιταλισμό όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις, έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα» δήλωσε για την υπόθεση των Paradise Papers ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης και όχι φυσικά βρώμικο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα -γιατί αυτό είναι άλλης τάξης και μεγέθους ζήτημα- ναι, το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο» είπε ο Αδ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την φοροδιαφυγή της οικονομικής ελίτ μέσω των φορολογικών παραδείσων.

Σε ό,τι αφορά την περίληψη ονομάτων Ελλήνων πολιτών σε λίστες απόκρυψης εισοδημάτων και φοροαποφυγής εξήγησε: «Τα Paradise Papers δεν είναι της Ελλάδας. Αλλά, αν εμένα μου λέτε, εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του A. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%».

«Αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα πηγαίνει ο καθένας να γλιτώσει τα λεφτά του -γιατί στον καπιταλισμό πάντα οι άνθρωποι θα προσπαθούν να γλιτώσουν τα λεφτά τους, αυτό είναι μία φυσική ανθρώπινη διεργασία- πρέπει να μας απασχολεί κάτι άλλο καλύτερα: Πώς θα κάνουμε τη χώρα μας μία χώρα, η οποία θα έχει τέτοια φορολογία και τέτοια οικονομία, που θα συμφέρει στον άλλον να έχει τα λεφτά του στην Ελλάδα» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και διευκρίνισε:

«Τα Paradise Papers δεν θα τα πολεμήσεις με το να γράφεις δημοσιεύματα σε μία εφημερίδα, αυτά είναι ανοησίες. Τα Paradise Papers, που εγώ θέλω να τα πολεμήσουμε στην ουσία τους -το να φεύγουν τα λεφτά- πρέπει να τα πολεμήσουμε με τον σωστό τρόπο, δηλαδή να μειώσουμε τη φορολογία, να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία, να συμφέρει στον άλλον να φέρνει τα λεφτά του στην Ελλάδα, να τα φέρνει στην Ελλάδα, γιατί θα πιστεύει ότι θα κερδίσει φέρνοντάς τα στην Ελλάδα και να γεννάμε θέσεις εργασίας και να ξεφεύγουμε από τη μιζέρια».

«Το θράσος δεν έχει όριο»

«Το θράσος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όριο», είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, για τη νέα συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, στην οποία υποστηρίζει ότι είναι «ηθικό δικαίωμα» το να κρύβει κάποιος τα χρήματά του σε φορολογικούς παραδείσους. «Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Paradise Papers, o αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, έφτασε στο σημείο να ζητά να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα - φορολογικό παράδεισο, χαρακτηρίζοντας ως ηθική την πρακτική της σύστασης τέτοιων εταιρειών!» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρακτορείο fm”, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν είχε κανένα πρόβλημα να καταφύγει σε ένα ασύλληπτο κράμα ψεμάτων, προκειμένου να κουκουλώσει τις πρακτικές αυτές. Ισχυρίστηκε πως οι Έλληνες πολίτες που εμπλέκονται στις αποκαλύψεις των Paradise Papers είναι θύματα της υπερφορολόγησης της παρούσας κυβέρνησης γι’ αυτό και έχουν το ηθικό δικαίωμα να παρκάρουν τα χρήματα τους σε φορολογικούς παραδείσους! Είναι πλέον σαφές πως η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη λειτουργεί ως ένα λόμπι το οποίο έχει μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ακόμα και των πιο ακραίων αιτημάτων μιας περίκλειστης κάστας διαπλεκόμενων συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Υ.Γ. Μετά από τα παραπάνω, το μόνο πράγμα που αναμένουμε είναι να καταθέσει αίτημα ο Άδ. Γεωργιάδης για μετονομασία δρόμου για τα Paradise Papers, όπως είχε ζητήσει και για τον Σταύρο Παπασταύρου για τα Panama Papers, αντίστοιχα».

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε στο παρελθόν δηλώσει ότι θα έπρεπε να δώσουμε σε δρόμο το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου, συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί τόσο στη λίστα Λαγκάρντ, όσο και στα Panama Papers.Πηγή tvxs.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νίκη στην Κομισιόν: Απαγορεύεται η παραγωγή «ελληνικού» γιαουρτιού εκτός ΕλλάδαςΠροστατεύει το ελληνικό γιαούρτι η Κομισιόν, ξεκαθαρίζοντας ότι η ονομασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προϊόντα τα οποία δεν παράγονται στην Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη EURACTIV εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Αθήνας και της Πράγας για το ζήτημα.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, με επιστολές του προς τους Επιτρόπους για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκάιτις και Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, γνωστοποίησε την δυσαρέσκεια της Αθήνας για το σχετικό νομοσχέδιο της Τσεχίας.

Η χρήση του όρου «ελληνικό γιαούρτι» για τα προϊόντα που κατασκευάζονται έξω από την Ελλάδα παραπλανά τους καταναλωτές και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό, ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τερματίζοντας τη διαμάχη μεταξύ Αθήνας και Πράγας.

Σημειώνεται ότι για την Αθήνα, τόσο το όνομα «ελληνικό» γιαούρτι όσο και το γιαούρτι «ελληνικού τύπου» είναι αντίθετο με τον κανονισμό της ΕΕ αναφορικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές, ο οποίος αναφέρει ρητά ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να παραπλανώνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της EURACTIV, η Κομισιόν εξετάζει αυτές τις ημέρες τις δύο επιστολές σχετικά με τις ενέργειες των τσεχικών αρχών για το ζήτημα, που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων.
Η ονομασία του προϊόντος «ελληνικό γιαούρτι» δεν προστατεύεται από γεωγραφική ένδειξη. Ωστόσο, όπως είχε δηλώσει τον Ιούλιο πηγή της Επιτροπής, θεμελιώδης απαίτηση των κανόνων της Ένωσης για τις πληροφορίες για τα τρόφιμα συνιστά το γεγονός ότι η επισήμανση των τροφίμων δεν πρέπει να παραπλανά τους καταναλωτές ως προς τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας και της προέλευσής τους.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....