Διυλιστήριο: 05/11/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Πόθεν έσχες: Αυτός είναι ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός!


ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος παρέδωσε σήμερα, Τετάρτη (11/05/2016) στους δημοσιογράφους τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές, τους ευρωβουλευτές και τους υπεύθυνους οικονομικών των πολιτικών κομμάτων.

Αίσθηση προκαλούν τα περιουσιακά στοιχεία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος εμφανίζεται να είναι ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός.


Έχει εισοδήματα με τη σύζυγό του ύψους 271.050 ευρώ, 10 εγγραφές ακινήτων του ίδιου και της συζύγου, καταθέσεις 183.372 ευρώ και συμμετοχή σε δύο επιχειρήσεις.


Πρόκειται για 609 δηλώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τον πρωθυπουργό, τους τέως πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς, εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τέως υπουργούς και υφυπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές, νυν και τέως, καθώς και από τους υπευθύνους, νυν και τέως, των οικονομικών των κομμάτων.


Δείτε εδώ τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Αλέξη Τσίπρα

Διαβάστε εδώ για το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε εδώ τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της Φώφης Γεννηματά

Διαβάστε εδώ για το «πόθεν έσχες» του Νίκου Μιχαλολιάκου

Δείτε τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Γιώργου Σταθάκη

Όπως αναφέρεται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ανατέθηκε η διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, οι οποίοι εξέτασαν τις δηλώσεις κι όπου συνέτρεχε λόγος, κάλεσαν τους υπόχρεους, προς παροχή διευκρινίσεων και τελικώς συνέταξαν ατομικές εκθέσεις ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο.

Στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σ΄αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και τυχόν συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις).

Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών, σε συνδυασμό με τις δαπάνες διαβιώσεώς τους.

Η Επιτροπή, μετά το πέρας του ελέγχου από τους ορκωτούς λογιστές και με βάση την έκθεσή τους και την ηλεκτρονική επεξεργασία των δεδομένων όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων, διατηρεί αρμοδιότητα για επανέλεγχο των δηλώσεων αυτών, όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής για ένα μήνα, δηλαδή έως και τις 10 Ιουνίου 2016.

Δηλώσεις Πόθεν Έσχες
Αλέξης Τσίπρας

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςδήλωσε εισοδήματα 66.864 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 2.460 ευρώ λοιπά έσοδα. Στην ιδιοκτησία του έχει ένα διαμέρισμα 114 τμ στην Αθήνα. Δεν έχει μετοχές και οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 6.999 ευρώ σε 4 λογαριασμούς της Εθνικής. Ο πρωθυπουργός έχει επίσης και μία μοτοσικλέτα 650 κυβικών.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε εισοδήματα 70.397 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 11.203,79 ευρώ από λοιπά εισοδήματα. Παράλληλα έχει 19 ακίνητα σε Χανιά, Αττική και Κυκλάδες. Το 2012 φαίνεται να έχει πάρει οικόπεδο από γονική παροχή το οποίο και πούλησε την ίδια χρονιά έναντι 342.000 ευρώ. Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στην κατοχή του μετοχές της Samsung αξίας 10.912 δολαρίων και καταθέσεις 162.306 ευρώ σε Εθνική και HSBC. Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών και συμμετοχή στην Επιχείρηση Κήρυξη ΑΕ.

Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά, εξωκοινοβουλευτική υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2012, δήλωσε έσοδα 40.600 ευρώ και του συζύγου της 30.204 ευρώ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δικαιώματα από 20% έως 100% σε 29 ακίνητα. Οι καταθέσεις οι δικές της και του συζύγου της είναι 9.413 ευρώ και 40.248 δολάρια. Παράλληλα έχει στην κατοχή της μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και του Αστέρα συνολικού ύψους 661 ευρώ.

Πάνος Καμμένος

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε εισοδήματα δικά του και της συζύγου του ύψους 179.493 ευρώ. 21 εγγραφές σε ακίνητα και καταθέσεις 44.439 ευρώ. Ακόμη ο ίδιος έχει ένα αυτοκίνητο 6.000 κυβικών, και ένα αυτοκίνητο 5.000 κυβικών σε ακινησία λόγω αδυναμίας πώλησης. Η σύζυγός του έχει ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών. Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε επίσης ένα σκάφος 8,3 μέτρων, φουσκωτό ανοιχτού τύπου και συμμετοχή σε επιχείρηση με κεφάλαιο 163.900 ευρώ.

Νίκος Μιχαλολιάκος

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκοςδήλωσε εισοδήματα, δικά του και της συζύγου του, 271.050 ευρώ. Έχει στην ιδιοκτησία του, μαζί με τη σύζυγό του, 10 ακίνητα ενώ οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 183.372 ευρώ. Επίσης ο ίδιος και η σύζυγός του συμμετέχουν σε δύο επιχειρήσεις.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόταση του ESM για μείωση του χρέους στο 74% του ΑΕΠΤο ενδεχόμενο εξαγοράς μέρους του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Επικαλούμενο δισέλιδο έγγραφο του ESM, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Μηχανισμού, προκρίνει, μεταξύ άλλων, την αποπληρωμή μέρους των ελληνικών ομολόγων προς το ΔΝΤ, μέσω του ESM.


Όπως αναφέρεται σχετικά, μία τέτοια επιλογή θα συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό όφελος για την Ελλάδα, δεδομένου ότι η δανειοδότηση από τον ESM διακατέχεται από ευνοϊκότερους όρους.

Ας σημειωθεί ότι το επιτόκιο των ομολόγων προς το ΔΝΤ ανέρχεται στο 3,5% ενώ το επιτόκιο των ομολόγων προς τον ESM περιορίζεται μόλις στο 1%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για ένα «ευαίσθητο θέμα», καθώς αυτό «θα σημαίνει την αλλαγή του διεθνούς καταμερισμού των βαρών του ελληνικού προγράμματος», δεδομένου ότι «οι Ευρωπαίοι - και η Γερμανία - θα εγγυηθούν μελλοντικά περισσότερα ελληνικά χρέη», ενώ «αντίθετα το ΔΝΤ θα επιφορτιστεί με λιγότερα βάρη».

Εφόσον υπάρξει πολιτική στήριξη - συνεχίζει το δημοσίευμα - ο ESM θα μπορούσε να αξιοποιήσει «ανεκμετάλλευτους πόρους», προκειμένου να εξυπηρετήσει εγκαίρως τα ελληνικά δάνεια του ΔΝΤ.

«Οι Ευρωπαίοι είχαν κρατήσει το καλοκαίρι 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα τα χρήματα και θεωρητικά, υπάρχουν 15 δισ. για να εξοφληθούν τα εκκρεμή δάνεια προς το ΔΝΤ» αναφέρεται σχετικά.

Η συγκεκριμένη πρόταση, σε συνδυασμό με τη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων και τη σταθεροποίηση των επιτοκίων, δύναται - σύμφωνα με τον ESM - να περιορίσει το ελληνικό χρέος στο 74% του ΑΕΠ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Παραδοχή Βορίδη ότι δεν διαπραγματεύονταν η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου

Και πάνω που λέγαμε ότι μήπως αυτή η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, μήπως και η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματεύονταν αλλά δεν έβγαινε κανένα αποτέλεσμα, έρχεται ο κύριος Βορίδης από τους πρωτοπαλίκαρα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, μέσα από την εκπομπή X2 (στις 22/04/2016) με τον Γιάννη Πολίτη στο ACTION 24 να επιβεβαιώσει με την φιλοσοφία της πολιτικής  του αυτό που πιστεύαμε.

Τι μας λέει αυτή η φιλοσοφία της πολιτικής ; ''Ότι είναι λάθος, όταν εξαρτάσαι από χρηματοδότηση να διαπραγματεύεσαι και να καθυστερείς την αξιολόγηση. Γιατί είναι λάθος ; Γιατί σου τελειώνουν τα λεφτά και επομένως αδυνατίζει η διαπραγματευτική θέση. Οπότε μετά αναγκάζεσαι να συμφωνήσεις και να τα δεχτείς όλα''. Άρα ''ας έπαιρνε όποια απόφαση ήθελε να πάρει (αυτή που ήθελαν οι δανειστές), αυτή που ουσιαστικά θα αναγκαστεί να πάρει, μόνο που τότε θα την έπαιρνε έχοντας λεφτά.''

Από την άλλη με αυτή την φιλοσοφία, ουσιαστικά παραδέχεται ότι αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και προσπαθεί μέχρι τελικής πτώσεως, μέχρι που δεν φτάνουν άλλο τα αποθεματικά των δημοσίων ταμείων, να κερδίζει όσο γίνεται περισσότερα από τους δανειστές. Και αυτό το είδαμε τον Αύγουστο, που ουσιαστικά βγήκαμε από το Αγγλικό δίκαιο

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου υπέγραφε γρήγορα ότι της ζητούσαν οι δανειστές για να μπορεί να έχει λεφτά. Οπότε κύριε, μην απορείτε γιατί φθάσαμε ως εδώ. Μην απορείτε γιατί ποτέ δεν είδαμε το success story. Μην απορείτε που έκλεισαν την Βιομηχανία Ζάχαρης, την ΕΡΤ, και ήθελαν να πουλήσουν την κερδοφόρα τώρα ΕΑΒ, την ΔΕΗ και το νερό . Μην απορείτε που οι δανειστές κάνανε λάθος στους συντελεστές. Μην απορείτε που υπήρχαν βουλευτές και υπουργοί που ούτε καν είχαν διαβάσει αυτά που ψήφιζαν. Μην απορείτε που η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απορεί με την ανοχή των δανειστών στην Ελληνική κυβέρνηση

Σας παραθέτουμε όλη την εκπομπή του Action 24. To συγκεκριμένο σημείο είναι από το 15:20 έως 18:05http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Λεβέντης υμνεί τον Χιτλερ


Ακούσαμε χθες (10/05/2016) την εκπομπή Ανατροπή του Πρετεντέρη που είχε καλεσμένο τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας.

Ντροπή για Πρόεδρο κόμματος του Ελληνικού κοινοβουλίου, να θεωρεί ότι αν είχε επικρατήσει ο Χίτλερ, τώρα θα είχαμε καλύτερες μέρες. Ντροπή που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα, παρόλο που γνωρίζει τα ολοκαυτώματα των γερμανικών στρατευμάτων σε όλη την Ελλάδα.  Λέμε αν, αν,  είχε πει αυτά τα λόγια κάποιος από την Χρυσή Αυγή ποια θα ήταν η αντίδραση των συστημικών ΜΜΕ σήμερα ; Αλήθεια αυτή και μόνο η δήλωση δεν συνιστά Εθνική προδοσία ; Θα αναρωτιέται μετά αν ο κόσμος αρχίσει να του προσάπτει τον χαρακτηρισμό του Γερμανοτσολιά.

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα της εκπομπής :http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα


Ποσό 6.999,42 στην Εθνική, ένα διαμέρισμα 114 τετραγωνικών μέτρων και μια μοτοσικλέτα 652 κ.ε. έχει στην κατοχή του ο πρωθυπουργός

Εισοδήματα ύψους 66.864 ευρώ προερχόμενα από τη βουλευτική του αποζημίωση εμφανίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δήλωση πόθεν έσχες. Από τα εισοδήματα αυτά οι 28.065,19 ευρώ είναι το φορολογητέο ποσό, ενώ τα υπόλοιπα 38.799,74 είναι αφορολόγητα.

Ο κ. Τσίπρας έχει στην πλήρη ιδιοκτησία του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών μέτρων το οποίο απέκτησε το 1996, χωρίς όμως να αναφέρεται ο νομός ή ο δήμος που βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει επίσης τέσσερις προσωπικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα. Το συνολικό ποσό που έχει ως αποταμίευση στην Εθνική ο κ. Τσίπρας ανέρχεται στις 6.999,42 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του μια μοτοσικλέτα 652 κυβικών εκατοστών την οποία απέκτησε το 2007.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τράγκας, Γερμανός, Λάτση, Κόκκαλης και λοιποί συγγενείς στην λίστα των Panama PapersΜερικά από τα στελέχη της αφρόκρεμας του τόπου είναι στην λίστα των Panama Papers που είδε το φως της δημοσιότητας. Αν και η ιδιοκτησία offshore εταιρειών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κρύβει κάποια παρανομία, ωστόσο όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι χρησιμοποιούνται συχνότατα για φοροαποφυγή.

Ανάμεσα λοιπόν στα ονόματα που εντοπίστηκαν στην λίστα υπάρχει και εκείνο της Εριέτας Λάτση. Την καταγράφει ως Henriette Latsis

Άλλα επιφανή στελέχη είναι η οικογένεια Κόκκαλη καθώς ενώ μέχρι σήμερα ήταν γνωστή η εμπλοκή του γνωστού επιχειρηματία, Σωκράτη Κόκκαλη, στα Panama Papers, η βάση δεδομένων ωστόσο, αποκαλύπτει ότι μέτοχοι σε εταιρείες offshore είναι και άλλα μέλη της οικογένειας. Οι γιου του, Πέτρος, Σωκράτης και Κωνσταντίνος, αλλά και η γυναίκα του, Ελένη.

Οι offshore στις οποίες είναι μέτοχοι τα μέλη της οικογένειας Κόκκαλη είναι οι εξής: Upton International S.A, Devaud Consultants, Kerry Resources INC και Jason Enterprises Services, όλες με έδρα τον Παναμά. Όλες οι εταιρείες έχουν ιδρυθεί το 2014 και είναι ακόμα ενεργές.

Το επόμενο όνομα που εμφανίζεται είναι αυτό του Πάνου Γερμανού των γνωστών καταστημάτων τεχνολογίας «Γερμανός».

Σύμφωνα με το The Greek Report η διαδρομή ακολουθεί την εταιρία Ludwig Universal Ltd που ιδρύθηκε από την Mossack Fonseka στις 9 Σεπτεμβρίου του 2005. Οι μετοχές φαίνονται να είναι στα χέρια του Geoffrey Magistrate, ενός υπαλλήλου μιας άλλης εταιρίας δημιουργίας υπεράκτιων εταιριών, της Ergoserve Consultants. Ο Magistrate φέρεται να είναι επίσης ιδιοκτήτης/διαχειριστής άλλων 185 εταιρών.

Το ρεπορτάζ του The Greek Report επικεντρώνεται στην δικαστική διαδικασία για τις μίζες στα υποβρύχια της Ferrostaall που μέσω της EFG Private Bank του Λουξεμβούργου και μιας ιταλικής ενδιαμέσου εταιρίας έφταναν στον Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο. Το πόρισμα του αντιεισαγγελέα ανέφερε την Ludwig ως «συμφερώντων Πάνου Γερμανού» κάτι που δεν φαινόταν στα έγγραφα της Mossack Fonsecka.

Ένα άλλο όνομα είναι εκείνο του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα που εμφανίζεται να είναι μέτοχος της TACANA PORTFOLIO S.A. με έδρα τον Παναμά και μάλιστα κρυφός μέτοχος αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του επιμελητηρίου δεν εμφανίζεται πουθενά. Ο Γιώργος Τράγκας όταν είχε εμφανιστεί το όνομά του στη Λίστα Λαγκάρντ είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν εκεί εξαιτίας μιας συναλλαγής του 2001 και είχε ισχυριστεί ότι το όνομά του βρισκόταν εκεί εξαιτίας σκοπιμοτήτων. Αυτή τη φορά όμως (αν φυσικά δεν πρόκειται για συνωνυμία) η TACANA PORTFOLIO S.A. φαίνεται να είναι ενεργή υπεράκτια εταιρία και μάλιστα να έχει ιδρυθεί στις 28 Νοεμβρίου του 2014...

Τέλος ένα ακόμα όνομα που εμφανίζεται στα Panama Papers είναι εκείνο του προέδρου του ΣΕΒ, Θ.Φέσσα και της γυναίκας του.

O Φέσσας φέρεται να είναι μέτοχος της Gladstone Equities LTD, εταιρείας offshore με έδρα τις Παρθένους Νήσους. Στην ίδια offshore βρίσκουμε και τη γυναίκα και συνέταιρο του Φέσσα, Ευτυχία Κουτσουρέλη.
Η απάντηση Φέσσα και Κουτσουρέλη

Οι Θεόδωρος Φέσσας και Ευτυχία Κουτσουρέλη, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στα Panama Papers, προχώρησαν σε σχετικές διευκρινίσεις

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη, διευκρινίζονται τα εξής: «Τις υπεράκτιες εταιρίες Terminus Development Ltd και Gladstone Equities Ltd απέκτησαν από Κυπρίους διαχειριστές, το 1999 και 2000, αντίστοιχα και επένδυσαν, μέσω αυτών, σε μετοχές και ακίνητα στην Ελλάδα. Το 2004, ρευστοποίησαν τις επενδύσεις τους, καταβάλλοντας όλους τους αναλογούντες φόρους στην Ελλάδα. Έκτοτε, οι ανωτέρω εταιρίες παρέμειναν αδρανείς, μέχρι την τυπική εκκαθάριση και διάλυσή τους, το 2013 και 2015, αντίστοιχα. Οι εν λόγω εταιρίες και οι επενδύσεις τους έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες ελληνικές αρχές και έχουν γνωστοποιηθεί, σύμφωνα με το νόμο, σε όλες τις δηλώσεις του "πόθεν έσχες" των κκ Φέσσα και Κουτσουρέλη».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στους δρόμους της Αθήνας κινητή μονάδα για να πλένουν οι άστεγοι τα ρούχα τους!


Στην πρωτεύουσα σήμερα 17.700 άνθρωποι θεωρούνται άστεγοι με την ευρεία έννοια του όρου και από αυτούς, οι 1.500 κοιμούνται καθημερινά στον δρόμο

Με σύνθημα, η καθαριότητα οδηγεί στην αξιοπρέπεια και αυτή, με τη σειρά της, σε νέες ευκαιρίες, η πρωτοβουλία Ithaca Laundry, έχει σκοπό την επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας των αστέγων της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται από τους εμπνευστές της προσπάθειας, στην Αθήνα σήμερα 17.700 άνθρωποι θεωρούνται άστεγοι με την ευρεία έννοια του όρου. Από αυτούς, οι 1.500 κοιμούνται καθημερινά στον δρόμο. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η έλλειψη ενός εθνικού πλάνου κατά της αστεγίας εντείνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται οι άστεγοι και όσοι αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Για την αντιμετώπιση ενός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι, μια κινητή μονάδα με πλυντήρια και στεγνωτήρια θα λειτουργεί, σε πρώτη φάση σε δύο σημεία -στον κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, έναντι του Σταθμού Λαρίσης, και στην περιοχή κοντά στη Βαρβάκειο αγορά. Το φορτηγάκι θα βρίσκεται στα παραπάνω σημεία της Αθήνας, τρεις φορές την εβδομάδα με βάση ένα σταθερό μηνιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και θα αναφέρει τις ημέρες και την ώρα που θα βρίσκεται η κινητή μονάδα στο εκάστοτε σημείο.

Υποστηρικτής της προσπάθειας είναι και η LG Electronics Ελλάς, εξοπλίζοντας το όχημα με δύο πλυντήρια ρούχων F12U2TDN0, τεχνολογίας Turbowash, χωρητικότητας 8 κιλών και υψηλής ενεργειακής κλάσης Α +++ και δύο στεγνωτήρια RC9055AP2Z τεχνολογίας Eco Hybrid, χωρητικότητας 9 κιλών και ενεργειακής κλάσης Α++. Στο ειδικά διαμορφωμένο φορτηγάκι–κινητό πλυντήριο, θα συγκεντρώνονται τα ρούχα των αστέγων, τα οποία θα πλένονται και θα παραδίδονται στεγνά και καθαρά.

«Η LG Ελλάς αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία η οποία πίστεψε στο όραμα μας να δημιουργήσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που υφίστανται έντονα τον κοινωνικό αποκλεισμό, παρέχοντας τους πρόσβαση σε υπηρεσίες καθαριότητας. Η παραχώρηση των συγκεκριμένων συσκευών μας βοήθησε να ολοκληρώσουμε γρήγορα την κατασκευή της κινητής μονάδας και, κυρίως, μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε αποδοτικά πλύσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με τη μικρότερη εφικτή κατανάλωση ενέργειας, βελτιστοποιώντας έτσι την υπηρεσία που παρέχουμε. Ευελπιστούμε σε μία συνεργασία διαρκείας η οποία θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο έργο που προσφέρουμε», αναφέρει ο Θάνος Σπηλιόπουλος, ιδρυτής και project manager του Ithaca Laundry.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένας κόφτης στο Αριστεροχώρι..

     Το κοπέλι ο Μισελοζανάτσης,
..αυτό το άνθος της ξεφτίλας, δήλωσε πως ''έκανα δημοσκόπηση ανάμεσα στους ψηφοφόρους μου και βγήκε με συντριπτική πλειοψηφία ότι πρέπει να ψηφίσω το Ασφαλιστικό. Ρώτησα τον κόσμο, βλέπετε...''

Καταλάβαμε όλοι;
Δεν είναι ότι κάνουν αυτά
που κάνουν, είναι και θρασείς κιόλας. Και είρωνες. Και περιπαίζουν. Και εμπαίζουν. Και προκαλούν.
Καμία αίσθηση ντροπής. Καμία τάση μεταμέλειας ή χαμηλού τόνου.
Μόνον αίσθηση θριάμβου και εξουσίας.
Πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Να μας χειριστούν όπως θέλουν.
Με όποια δικαιολογία θέλουν. Ακόμα και την γελοιοδέστερη.

Το ψάρι βέβαια βρωμάει απ' το κεφάλι.
Τον τόνο και την γραμμή την δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός,
..κι ακολουθούν κάτι γιουσουφάκια Τσαλακωμένα και Κατρουλημένα.
Το μεν να πουλάει μαγκιά και τσαμπουκά βγαίνοντας κι από πάνω που έχεσε ο ίδιος αυτά που έλεγε πριν λίγες μέρες,
..και το δε να επαίρεται και να διεκδικεί την πατρότητα του ''κόφτη''.

Ποιού ''κοφτη'' χρυσέ μας;
Του παγοκόφτη της Σάρον Στόουν; Τον πουροκόφτη του Φιντέλ;
Γιατί το άλλο που εννοείς εσύ δεν είναι κόφτης,
..παρά είναι παράδοση των κλειδιών του υπουργείου Οικονομικών στο εκάστοτε Eurogroup και στην τρόϊκα, τρομάρα σας,
..για να κατευθύνουν από μακριά και μόνοι τους την ελληνική οικονομία,
..χωρίς Βουλές, χωρίς νομοσχέδια, χωρίς ψηφοφορίες και άλλες τέτοιες ενοχλητικές για την Νέα ναζιστική Τάξη πραγμάτων διαδικασίες.

Και το δικό μας ''βασικό ένστικτο'' λέει πως σε αντίδραση για τον δικό σας ''κόφτη'', κάποια στιγμή, ο λαός θα χρησιμοποιήσει έναν δικό του,
..κι όλο και κάτι θα σας κόψει.
Την εξουσία; Την γλώσσα; Αυτήν την τόση αναίδεια; Ό,τι άλλο σας περισσεύει και τόχετε αχρησιμοποίητο; Θα δείξει.

Κι αφού εκτελέσατε τις εντολές των ''θεσμών'' σας κατά γράμμα,
..φορέστε τώρα και τους σκ@τοκόφτες που ταιριάζουν σε ''άντρες'' σαν και σάς,
..και ξαμοληθείτε στις παραλίες του Αριστεροχωρίου.

Μόνο προσοχή. Απ' τα βραχάκια.
Γιατί στην άμμο,
..έχουμε φυτέψει αγγούρια!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και ξαφνικά ο ΟΗΕ …ξύπνησε και κατάλαβε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Τουρκία!Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατήγγειλε σήμερα μια σειρά από παραβιάσεις που φαίνεται ότι έχουν διαπραχθεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας και στις οποίες περιλαμβάνονται πυρά εναντίον άοπλων αμάχων και ο θάνατος περίπου εκατό ανθρώπων σε μια πυρκαγιά.

Ο Ζέιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τις πληροφορίες που προέρχονται από “διάφορες αξιόπιστες πηγές” αναφορικά με τις ενέργειες που διαπράττονται από τις δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια των τελευταίων μηνών στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

“Η εντύπωση που δημιουργείται, αν και ακόμη ελλιπής, είναι εξαιρετικά ανησυχητική”, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν κατάπαυση του πυρός στην πόλη Τσιζρέ και σε άλλες τοποθεσίες της περιοχής αυτής για να εκδιώξουν τους αντάρτες που πρόσκεινται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και είχαν υψώσει οδοφράγματα και ανοίξει χαρακώματα.

“Καταδικάζω έντονα τις βιαιότητες και τις άλλες παράνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν από ομάδες νέων και άλλους μη κρατικούς παράγοντες, που φέρεται ότι συνδέονται με το PKK, στην Τσιζρέ και σε άλλες ζώνες, και εκφράζω τη λύπη μου για κάθε απώλεια ζωής που είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικών ενεργειών”, δήλωσε ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν.

Ο ίδιος υπογράμμισε όμως πως είναι “ουσιώδες οι αρχές να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν διεξάγουν επιχειρήσεις ασφαλείας ή αντιτρομοκρατικές — καθώς και να γίνεται σεβαστό το διεθνές δίκαιο που απαγορεύει τα βασανιστήρια, τους εξωδικαστικούς φόνους, την υπερβολική προσφυγή σε φονική βία και την αυθαίρετη κράτηση”.

Ο Ύπατος Αρμοστής διευκρίνισε ότι έχει δεχθεί αναφορές για άοπλους αμάχους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, “που έγιναν εσκεμμένα στόχοι ελεύθερων σκοπευτών ή πυρών προερχόμενων από άρματα μάχης ή άλλα στρατιωτικά οχήματα”.

“Το πιο ανησυχητικό”, δήλωσε ο Ζέιντ, “είναι οι αναφορές που περιλαμβάνουν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και συγγενών στο Τσιζρέ και σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από 100 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί ενώ είχαν βρει καταφύγιο σε τρία υπόγεια που είχαν περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας”.

Ο Ζέιντ απαίτησε να διεξαχθεί μια εξαντλητική έρευνα και σημείωσε πως μέχρι τώρα η Άγκυρα δεν φαίνεται να έχει αρχίσει έρευνα και δεν έχει συμφωνήσει σε αίτημα της Υπάτης Αρμοστείας η οποία ζήτησε να μεταβεί επιτόπου.

Ο Ζέιντ επισήμανε πως περισσότερες πληροφορίες προήλθαν από το Τσιζρέ απ’ ό,τι από άλλες τοποθεσίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας που ήταν περικυκλωμένες επί εβδομάδες χωρίς διακοπή και η πρόσβαση στις οποίες παραμένει σχεδόν αδύνατη, λόγω της ισχυρής παρουσίας των δυνάμεων ασφαλείας.

“Μια τέτοια έλλειψη πληροφοριών, το 2016, γι’ αυτό που συμβαίνει σε μια ζώνη τόσο μεγάλη και με τόσο εύκολη γεωγραφικά πρόσβαση, είναι ταυτόχρονα ασυνήθιστη και βαθιά ανησυχητική”, τόνισε.

“Αυτή η συσκότιση πληροφοριών το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτεί τις υποψίες γι’ αυτό που συμβαίνει επιτόπου”, πρόσθεσε απαιτώντας να υπάρξει πρόσβαση στην περιοχή αυτή για το προσωπικό του ΟΗΕ και για άλλους αμερόληπτους ερευνητές, περιλαμβανομένων των δημοσιογράφων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θεοδωράκης: Άκυρες οι κινητοποιήσεις με μαγιό...Ακυρώνονται οι κινητοποιήσεις που είχε προγραμματίσει για το Σαββατοκύριακο το Ποτάμι αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθούν δικαστικές αίθουσες στην παραλιακή ζώνη.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στη σελίδα του στο Facebook:

"Η αντίδραση των τοπικών κοινωνιών και η ερώτηση - διαμαρτυρία που κάναμε στη Βουλή πέντε βουλευτές του Κινήματος (Αμυράς, Λυκούδης, Μαυρωτάς, Ψαριανός και εγώ) τους έκαναν να το ξανασκεφθούν. Και μετά από μια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πήραν πίσω την απόφαση τους. Άκυρες, λοιπόν, οι κινητοποιήσεις με μαγιό (κατά το "κινητοποιήσεις με γραβάτα") που οργάνωνε το σαββατοκύριακο το Ποτάμι στο παραλιακό μέτωπο."

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη:

"Τελικά δεν θα βουλιάξουν στην άμμο τα βαριά τζιπ της ομάδας μεταγωγών κρατουμένων και οι κλούβες των ΜΑΤ. Γιατί αν έχετε το Θεό σας, αυτό ήταν το σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: να κάνουν στις εγκαταστάσεις του beach volley -μια ανάσα από τη θάλασσα- μεγάλες δικαστικές αίθουσες! Η αντίδραση των τοπικών κοινωνιών και η ερώτηση - διαμαρτυρία που κάναμε στη Βουλή πέντε βουλευτές του Κινήματος (Αμυράς, Λυκούδης, Μαυρωτάς, Ψαριανός και εγώ) τους έκαναν να το ξανασκεφθούν. Και μετά από μια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πήραν πίσω την απόφαση τους. Άκυρες, λοιπόν, οι κινητοποιήσεις με μαγιό (κατά το "κινητοποιήσεις με γραβάτα") που οργάνωνε το σαββατοκύριακο το Ποτάμι στο παραλιακό μέτωπο. Να πάει ο κόσμος, αλλά να πάει για μπάνιο."

''Πέρασε'' του Κόκκαλη και του... Καμμένου! '' Καμιά ενδοκυβερνητική κόντρα'' τονίζει ο Λαρισαίος βουλευτής

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου για άρση της μεταφοράς δικαστικών αιθουσών στο χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Φάληρο είναι ιδιαίτερα θετική.
Η επιλογή να παραχωρηθεί χώρος από τις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Ρουφ για χρήση δικαστικών αιθουσών, την οποία πρότεινε ο Πάνος Καμμένος, δίνει οριστική και άμεση λύση στο χρονίζον πρόβλημα, ιδιαίτερα μάλιστα για την διεξαγωγή μεγάλων δικών.

Η πρόταση αυτή, επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου, ώστε η παραλιακή ζώνη να γίνει πόλος τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής, και όχι μόνο, δεδομένων και των μεγάλων πολιτιστικών έργων που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα. Ταυτόχρονα, θα ενδυναμωθεί ο δημόσιος κοινωφελής και αναπτυξιακός χαρακτήρας των ακινήτων της παραλιακής ζώνης.

Θα ήθελα τέλος να καταστήσω σαφές, πως ουδέποτε υπήρξε ζήτημα ενδοκυβερνητικής κόντρας όπως σκόπιμα μερίδα των Μ.Μ.Ε εμφάνισε. Ο αγώνας είναι κοινός και ο στόχος είναι ένας: να βοηθήσουμε τους Έλληνες να σταθούν και πάλι στα πόδια τους».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....