Διυλιστήριο: 01/15/18
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Σοκ από Wikileaks - ΗΠΑ: «Δεν έχει καταλάβει ο Καραμανλής τι θα του συμβεί μετά το βέτο στο Βουκουρέστι για Μακεδονία»



Τα Wikileaks αποκάλυψαν το τηλεγράφημα του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρτ προς τις ΗΠΑ, στο οποίο περιέγραφε την κατάσταση. Είναι ο ίδιος πρεσβευτής που εν συνεχεία έγινε πρόεδρος στην Proton Bank και πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη.

Το τηλεγράφημα αυτό συντάχθηκε λίγο πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, όπου θα έμπαινε και τότε το θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στην συμμαχία.

Τότε η Ελλάδα είχε βρεθεί ένα βήμα μακρυά από το “βέτο”. Το τηλεγράφημα αποδεικνύει ξεκάθαρα την αποδοχή των Σκοπίων ως “Μακεδονία” από τις ΗΠΑ, και την επιθυμία τους να δεχτεί το ίδιο και η Ελλάδα.

Όπως έγραφε ο Αμερικανός πρεσβευτής: “Δεν έχουμε την δυνατότητα να αναγκάσουμε την μακεδονική κυβέρνηση, την κυβέρνηση μια κυρίαρχης χώρας όπως η Μακεδονία, να αλλάξει το συνταγματικό της όνομα, όπως η Αθήνα πιστεύει ότι μπορούμε, ούτε να παροτρύνουμε τον (σ.σ.: Σκοπιανό) πρωθυπουργό της χώρας να δεσμευτεί σε μια πολιτική αυτοκτονία.

Δεν διαπιστώνουμε ενδείξεις ότι οι Ελληνες έχουν καταλάβει τις θα τους συμβεί και να κάνουν μια ανάλυση του κόστους που θα έχει για την Ελλάδα η υλοποίηση της απειλής με βέτο (σ.σ.: στο Βουκουρέστι στην σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου οι ΗΠΑ ζήτησαν την ένταξη των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία"), ούτε φαίνεται η Ελλάδα να έχει σκεφτεί το σενάριο για την ημέρα μετά (σ.σ.: πιο ωμή απειλή και προειδοποίηση δεν υπάρχει, πράγματι!).

Οι προσπάθειές μας και τα επιχειρήματά μας προς τους Ελληνες δεν έχουν σημειώσει απολύτως καμία πρόοδο.

Ο Χαλαστάνης δεν έδωσε άλλη ουσιαστική απάντηση παρά να επαναλαμβάνει την ελληνική άποψη ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν απλώς να λύσουν αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας ένα “σωστό μείγμα” πιέσεων και κινήτρων στα Σκόπια” επισημαίνεται στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας.

Οι διπλωματικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού Καραμανλή ήταν περισσότερο γλαφυροί στις απαντήσεις τους αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ο Σάνδης υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δεχθεί μόνο μια καθολική λύση και ότι οτιδήποτε άλλο από αυτό θα έριχνε την κυβέρνηση και θα ήταν πολιτική αυτοκτονία εκ μέρους Καραμανλή.

Ο Σάνδης, ο Μπίτσιος και η Σκορδέλη (σ.σ.: οι διπλωματικοί σύμβουλοι-συνεργάτες του Καραμανλή) απέκλεισαν όλες τις προτάσεις που δεν θα απαιτούσαν αλλαγή στην συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός Καραμανλής είχε “περάσει στο μισό” συμφωνώντας να δεχθεί σύνθετο όνομα που να περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία, αλλά με γεωγραφικό προσδιορισμό και μια σειρά σκληρά προαπαιτούμενα και η Μακεδονία έπρεπε να προχωρήσει στο επόμενο μισό

Ήταν κάθετοι, ότι ο Καραμανλής είχε πάει όσο πιο μακριά μπορεί να πάει πολιτικά και δεν θα υπήρχε ελληνική κυβέρνηση για συνεργασία με τις ΗΠΑ στο θέμα αυτό, αν η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να δεχτεί κάτι περισσότερο από αυτό”.

Ενα μήνα μετά ξεσπά μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το δήθεν "σκάνδαλο" του Βατοπεδίου και τέσσερις μήνες μετά ξεσπούν τα Δεκεμβριανά και ξεκινά η ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή...

Αλλωστε «Ανεξέλεγκτο που λειτουργεί από μόνος του», χαρακτήριζε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο Αμερικανός πρεσβευτής κατά την ενημέρωσή του προς τον Πρέσβη κ. Schulte, που ερχόταν για επίσκεψη στην Αθήνα στις 8 Απριλίου 2008.

«Οι κινήσεις του Καραμανλή προς τη Ρωσία, βλάπτουν την εικόνα της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον. Την ίδια στιγμή οι δυνατότητες της Πρεσβείας να επηρεάσει την ελληνική θέση είναι μειωμένες λόγω διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ο Καραμανλής φαίνεται να ασκεί από μόνος του την πολιτική προσέγγιση με τη Ρωσία. Ο Κώστας Καραμανλής χαράσσει την εξωτερική πολιτική με διαβούλευση με τους υπουργούς Εξωτερικών, Αμύνης και άλλους υπουργούς ή συμβούλους, μέσω των οποίων θα μπορούσαμε να ασκήσουμε επιρροή, στην τάση του να πιστεύει ότι η βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία και η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο είναι συμφέρουσες.»

Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου του 2008, ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο Aμερικανός διπλωμάτης που είχε μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του πρέσβη στη χώρα μας, περνούσε για πρώτη φορά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Βγαίνοντας, απέφυγε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Την επόμενη ημέρα στις 12:58 μ.μ., ένα τηλεγράφημα με τον βαθμό του εμπιστευτικού έφευγε από την αμερικανική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας και «ταξίδευε» στην Ουάσιγκτον, στην αμερικανική πρεσβεία της Πρίστινα, των Σκοπίων, αλλά και της Μόσχας.

Ολοι οι παραλήπτες θα διάβαζαν για την πρώτη αυτή συνάντηση του Σπέκχαρντ με τον Κ. Καραμανλή «η οποία κράτησε τελικά διπλάσιο χρόνο από τον προγραμματισμένο... O τέως πρωθυπουργός ήταν άνετος, εκφράζοντας με κάθε ευκαιρία τον σεβασμό και την τρυφερότητά του για τις Ηνωμένες Πολιτείες», γράφει ο Αμερικάνος πρέσβης. «Η συζήτηση κύλησε χωρίς παύσεις και όταν το θέμα πέρασε στο Κόσοβο και το Μακεδονικό η συζήτηση άναψε. Καθόταν στην άκρη της καρέκλας του κι έπαιζε με το κομπολόι του.

Στο τέλος της συζήτησης δεν παρέλειψε να δώσει και μια... φιλική συμβουλή στον Αμερικανό διπλωμάτη που μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά του: «Πρέπει να είσαι διακριτικός», του είπε. «Να μην έχεις πολλά πάρε δώσε με πολιτικούς δημοσιογράφους και επιφανείς επιχειρηματίες, γιατί θα γίνεις στόχος βαλκανικού κουτσομπολιού». (σ.σ.: είχε ενημερωθεί για τις παρεούλες Σπέκχαρντ με Λαυρεντιάδη).

Την ίδια συμβουλή φαίνεται να ακολουθεί και ο ίδιος, αφού οι Αμερικανοί τον χαρακτηρίζουν «Βούδα» της ελληνικής πολιτικής, γιατί -όπως σημειώνουν- κρατάει τα πάντα για τον εαυτό του και «σπάνια αποκαλύπτει τις σκέψεις του».

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπερνς, σε μία επίσκεψή του στην Ελλάδα λίγο πριν από το βέτο Καραμανλή στο Βουκουρέστι, σημειώνει ότι βλέπει ξεκάθαρα ότι ο «συνήθως χαλαρός» Καραμανλής αισθάνεται έντονη την πολιτική πίεση για το θέμα των Σκοπίων.

Αλλά και αργότερα, το 2008, τότε που μια σειρά από σκάνδαλα φαίνεται να ταρακουνούν τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα
σημειώνει ότι ο τέως πρωθυπουργός «είχε αποδειχτεί καλός καπετάνιος σε φουρτούνες, αλλά η δυνατότητα ελιγμών του περιορίζεται όλο και περισσότερο».

Εκβιασμός Α.Μέρκελ προς Κ.Καραμανλή:

Δείτε υπό ποία πίεση οδήγησε ο Καραμανλής τα μέλη του ΝΑΤΟ να απορρίψουν ομόφωνα την ένταξη των Σκοπίων σε αυτό…



Το έγγραφο αναφέρει πως μόνο η Γερμανία απ’ όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ και συμμερίζεται την απογοήτευση τους για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της... “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ, ενώ τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του!

Και κάπου εδώ έρχονται και οι απειλές…“Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος” (σ.σ.: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ανατράπηκε το 1993 από τον Α.Σαμαρά) αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο “και έτσι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να είναι πολύ προσεκτική”!

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πήρε βραβείο ο Γιώργος Παπανδρέου από αυτόν που έχει στόχο να «καταλάβει» ελληνικά νησιά!



Πριν από λίγες μόλις ημέρες ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας επανέλαβε τις εμπρηστικές δηλώσεις του για τα 18 ελληνικά νησιά που θέλει να καταλάβει.

«Οπως ο Ετζεβίτ πήρε την Κύπρο, εγώ θα πάω και θα πάρω τα νησιά που έχει υπό την κατοχή της η Ελλάδα» δήλωσε προκλητικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας παράλληλα τον Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν είναι πατριώτης. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του CHP, είπε ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό την κατοχή του Ελληνικού Στρατού.

Την επόμενη κιόλας μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου πόζαρε με υπερηφάνεια μπροστά στα σύμβολα του CHP και παραλάμβανε με υπερηφάνεια το βραβείο που του έδωσαν, ενώ φωτογραφιζόταν μπροστά από τη γιγαντοαφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

«Ο δήμαρχος του Μπεϊλίκντουζου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εκφράζει τη μερίδα εκείνη της τουρκικής κοινωνίας που επιδιώκει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και την Ευρώπη» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση που έβγαλε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ). «Σε αυτό το πλαίσιο, πήρε την πρωτοβουλία να βραβεύσει τον Γιώργο Α. Παπανδρέου για την καθοριστική συμβολή του στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και τη συνεισφορά του στην προώθηση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μητσοτάκης : ''Διπλώστε τον χάρτη της Ελλάδας και θα μάθετε τις «ιδιαίτερες ευαισθησίες» σας''




«Εμείς οι Κρητικοί έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα της Μακεδονίας. Αν διπλώσεις τον χάρτη της Ελλάδας στα δυο θα ‘ρθει η Κρήτη να πέσει πάνω στη Μακεδονία και η Μακεδονία πάνω στην Κρήτη».

Η σκέψη αυτή ανήκει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι γεγονός. Υπάρχει σε σχετική ανακοίνωση («Ενημερωτικό σημείωμα από την περιοδεία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στο Νομό Πέλλας» – εδώ).

Ομολογούμε πως όταν διαβάσαμε τη σκέψη του κ. Μητσοτάκη σε ιστοσελίδες και στο twitter δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε πως είναι αληθινή. Μετά ήρθαν στο μυαλό οι δηλώσεις του για τους… εξωγήινους στον Υμηττό, τα περί πολιτικού κρατουμένου έξι μηνών, τα εσωτερικά Εξάρχεια που πρέπει να δαμάσουμε κ.α.

Το ξανασκεφτήκαμε: Μπορεί και να το είπε. Τελικά, όντως, το είπε.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του κυρίου Μητσοτάκη ένα απλό δίπλωμα του χάρτη της χώρας (ενδεχομένως και της Ευρώπης, ακόμα και του κόσμου ολόκληρου) μπορεί να μας κάνει να ανακαλύψουμε «ιδιαίτερες ευαισθησίες» μας που δεν γνωρίζουμε. Δεν είναι ίδια τα συμπεράσματα για όλους, αφού αλλού πέφτει η Κρήτη μετά το δίπλωμα του χάρτη, αλλού η Πελοπόννησος, αλλού η Ήπειρος.

Υπάρχουν κι άλλες προεκτάσεις: 
 
  • Εάν προσπαθήσουμε με ακρίβεια να δούμε, μετά το δίπλωμα του χάρτη, σε ποιο ακριβώς σημείο της Μακεδονίας πέφτουν τα Χανιά, τότε τι γίνεται; Τι σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;
  • Εάν διπλώσει κανείς τον χάρτη της Ευρώπης πού πέφτει άραγε η Κρήτη και τι κρύβεται πίσω από μια τέτοια διαπίστωση; 
Καταλαβαίνετε πως η μελέτη γύρω από το δίπλωμα του χάρτη έχει τεράστιες διαστάσεις, που εμείς δεν έχουμε την ικανότητα να τις προσεγγίσουμε. Η συγκρότηση μιας ομάδας ειδικών θα μπορούσε να βοηθήσει, ώστε να μην πάει χαμένη μια τέτοια σκέψη, μια σκέψη ενός πολιτικού άνδρα που είναι ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μην το ξεχνάμε αυτό.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κάτι έχει αρχίσει να κινείται στις συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα



Φως στο τούνελ των εργασιακών σχέσεων έφεραν συμφωνίες σε επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν μεγαλύτερες αποδοχές, μπόνους και επιδόματα. Το παράδειγμα ακολουθούν και φορείς του Δημοσίου που έχουν πλεονάσματα

Από την
Αγγελική Μαρίνου

Kόντρα στο γκρίζο περιβάλλον της κρίσης και στις δυσμενείς αλλαγές που έχουν επέλθει στα εργασιακά, ορισμένες επιχειρήσεις δεν διστάζουν να αψηφήσουν τις νόρμες του ΣΕΒ περί εργασιακής... ευελιξίας και να εφαρμόσουν τις δικές τους πολιτικές προνομίων και μπόνους προς το προσωπικό που απασχολούν.

Η βαθιά διείσδυση της οικονομικής κρίσης στο ελληνικό «επιχειρείν» επέφερε, εκτός από την καταστρατήγηση θεμελιωδών αρχών του Εργατικού Δικαίου, και την εισαγωγή μιας άλλης «φιλοσοφίας - κουλτούρας» στις εργασιακές σχέσεις. «Η εργασιακή ευελιξία αποτελεί μεν καθοριστικό παράγοντα για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού οργανισμού, αλλά θα πρέπει ταυτοχρόνως να είναι αμοιβαία ωφέλιμη για τον εργαζόμενο και τον εργοδότη, ώστε να οδηγεί ταυτοχρόνως σε ευεργετικά αποτελέσματα. Αυτά που ωστόσο καταγράφονται σήμερα σε μεγάλη κλίμακα στο επιχειρηματικό πεδίο είναι η διαρκής εξατομίκευση των εργασιακών σχέσεων, η χαλάρωση της προστασίας του εργαζομένου από την απόλυση και ο περιορισμός του ρόλου της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους ωραρίου» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο εξειδικευμένος σε ζητήματα Εργατικού Δικαίου δικηγόρος Γιώργος Κουτσούκος.

Σε αυτό το τοπίο, η πρόσφατη υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) τάραξε τα νερά, καθώς ήταν η πρώτη από τότε που ανέλαβαν οι Κινέζοι της Cosco. Επειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις των συνδικάτων με τη διοίκηση, ο ΟΛΠ έχει να επιδείξει μια σύμβαση που πολλοί θα χαρακτήριζαν «χρυσή», καθώς προβλέπει την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, που είχαν περικοπεί με τους νόμους του 2011, τότε που ο ΟΛΠ ήταν μέρος του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Παράλληλα επανέρχονται οι εξελίξεις σε χρονοεπιδόματα και κλιμάκια, οι οποίες επίσης είχαν διακοπεί από το 2011, ενώ ο πρώτος μισθός απόφοιτου γυμνασίου χωρίς προϋπηρεσία και οικογενειακές υποχρεώσεις καθορίστηκε στα 1.100 ευρώ. Τέλος, θεσμοθετήθηκαν κοινωνικές παροχές, όπως επιδόματα βρεφονηπιακού σταθμού και κατασκηνώσεων, κάλυψη πρόσθετης νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης κ.ά.

Μέσα στη μνημονιακή «μαυρίλα» φωτεινή εξαίρεση ήταν η απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να υπογράψει -στην εκπνοή του 2017- απόφαση, με βάση την οποία θα μοιράζεται μπόνους απόδοσης ποσού 690.000 ευρώ στους 170 εργαζομένους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς με βάση τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού υπήρξε υπέρβαση στον προϋπολογισμό κατά 3.500.000 ευρώ. Το πριμ απόδοσης δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ που έχουν εργαστεί τον τελευταίο χρόνο, βάσει της λογικής ότι «παρέχει κίνητρο για την αποτροπή περαιτέρω υποστελέχωσής του, την προσέλκυση υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης προσωπικού αλλά και την αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων».

Το παράδειγμα του ΕΟΦ επιδιώκουν να μιμηθούν και άλλοι φορείς του Δημοσίου που είχαν καταγράψει το 2016 πλεόνασμα στον προϋπολογισμό τους, όπως το ΚΑΠΕ, το ΙΓΜΕ, η ΛΑΓΗΕ Α.Ε., το Εθνικό Κτηματολόγιο, ο ΕΦΕΤ, ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», το ΤΑΠΑ, το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) Α.Ε. κ.ά.

Κατά την επταετία της κρίσης οι συλλογικές συμβάσεις αντικαταστάθηκαν από τις επιχειρησιακές, τερματίζοντας εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών και επιφυλάσσοντας για τους εργαζομένους μειώσεις μισθών και ρήτρες ανεργίας. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις σταμάτησαν, κατόπιν απαίτησης των δανειστών, ενώ οι κλαδικές συμβάσεις ατόνησαν, καθώς οι εργοδότες στράφηκαν στις επιχειρησιακές και τις ατομικές συμβάσεις, που τους προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και μηδενικό περιθώριο διεκδικήσεων από πλευράς εργαζομένων.
Ωστόσο, υπάρχουν επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας που εξακολουθούν να προσφέρουν χρηματικά μπόνους και κοινωνικές παροχές, όπως κατασκηνώσεις, παιδικούς σταθμούς, σχολικά επιδόματα κ.ά., θυμίζοντας ένδοξες ημέρες του πρόσφατου παρελθόντος.

Εκτακτη ενίσχυση, άτοκα φοροδάνεια αλλά και χρήματα για κατασκήνωση!


Η καπνοβιομηχανία Καρέλιας, πιστή στη συνήθειά της των τελευταίων ετών, προσφέρει σημαντικές παροχές προς τους εργαζομένους της, όπως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 1.000 ευρώ σε όλους, το επίδομα παρουσίας των 850 ευρώ που δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία ημέρα από την εργασία τους, η επιδότηση με 1.500 ευρώ των γονιών των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν σε κρατικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ κ.ά.

Η επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προβλέπει άτοκα δάνεια για την αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεών τους. Το ποσό του δανείου ανέρχεται έως δύο ονομαστικούς μηνιαίους μισθούς (μεικτούς), με συνολικό ανώτατο όριο τα 5.000 ευρώ. Το επιτόκιο είναι μηδενικό και η διάρκειά του έως 18 μήνες.

Η εταιρία Παπαστράτος προσφέρει κουπόνι 80 ευρώ για αγορά σχολικών ειδών σε κάθε τέκνο εργαζομένου που πάει σχολείο (Υποχρεωτική Εκπαίδευση), 400 ευρώ για το τρίτο παιδί και από 300 ευρώ τον χρόνο επιπλέον για καθένα πέραν του τρίτου, όπως και 300 ευρώ τον χρόνο σε γονείς παιδιών με αναπηρία. Επίσης, προσφέρεται πριμ παραγωγικότητας 2% επί των ετήσιων αποδοχών, αν το ετήσιο αποτέλεσμα φτάνει στο 100% του στόχου. Επίδομα αυξημένων οικογενειακών βαρών (29,35 ευρώ για καθένα από τα τρία πρώτα παιδιά και 58,69 ευρώ για καθένα από τα επόμενα) προσφέρουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, στο πλαίσιο των προνομίων που προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση που έχουν υπογράψει και ισχύει έως το τέλος του 2019.

Παράλληλα, η εταιρία αναλαμβάνει το κόστος κατασκηνωτικού προγράμματος για τα παιδιά των εργαζομένων, τα έξοδα βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου, επιδοτούμενες τετραήμερες, πενθήμερες και εξαήμερες εκδρομές και δίνει επίδομα γάμου 500 ευρώ και απόκτησης τέκνου 400 ευρώ.

Επίδομα 500 ευρώ στα παιδιά εργαζομένων που φοιτούν σε κάποια σχολή μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, 300 ευρώ ανά θεματική ενότητα σε όσους εργαζομένους σπουδάζουν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και 300 ευρώ σε όσους υπαλλήλους της αποκτούν παιδί δίνει στο προσωπικό της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. με βάση την επιχειρησιακή σύμβασή της. Οκτακόσια ευρώ επίδομα λαμβάνουν όσοι στέλνουν το παιδί τους σε παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, ενώ με 500 ευρώ επιδοτείται το κατασκηνωτικό πρόγραμμα των παιδιών.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....