Διυλιστήριο: 07/31/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Μηχανικός ντύνεται χειρουργός και "σώζει" ζωές: αν είσαι Ν.Δ. όλα γίνονται (δείτε φωτό)

Εξηγήσεις οφείλει να δώσει το στέλεχος της Ν.Δ. στην Κρήτη, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, εφόσον βεβαίως ισχύουν τα περιστατικά που περιγράφονται στο ακόλουθο ρεπορτάζ του www.candianews.gr:

«Πολλά πράγματα δεν «κολλάνε» με τον κ. καθηγητή. Ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης είναι καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ταυτόχρονα υποδιοικητής στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Πώς προλαβαίνει και το ένα και το άλλο; Πώς προλαβαίνει, πχ, να είναι, καθημερινά, στο νοσοκομείο, στην Ιεράπετρα, και στο Πολυτεχνείο, στα Χανιά; Και, πώς διδάσκει ή κάνει και δημοσκοπήσεις στο Πολυτεχνείο και ταυτόχρονα κάνει τον υποδιοικητή στο νοσοκομείο; Δυο θέσεις ταυτόχρονα, η μια στη μια άκρη κι άλλη στην άλλη άκρη της Κρήτης!

Ο, και στέλεχος της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος κλπ, που δεν κρύβει τις φιλοδοξίες και το κυνήγι της αυτοπροβολής, δεν είναι μόνο ότι προκαλεί έχοντας δυο δημόσιες θέσεις, τις οποίες είναι ανθρωπίνως αδύνατο να υπηρετεί λόγω απόστασης, αλλά και με τη δράση του. Ενώ είναι Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, εμφανίζεται με ανακοινώσεις και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να… ντύνεται χειρουργός και να… «σώζει ασθενείς» (Δείτε εδώ τη σχετική καταγγελία που είχε γίνει στο Candianews: Ο υποδιοικητής ντύνεται… χειρουργός, φωτογραφίζεται και δηλώνει ότι «σώζει» ασθενείς!). Ενώ τώρα προσθέτει και κάτι ακόμα στην προκλητική του συμπεριφορά: χρησιμοποιεί τον τίτλο του Πολυτεχνείου Κρήτης για την προβολή του: κάνει δημοσκοπήσεις, για να μας πει ότι οι Κρητικοί θέλουν ανάπτυξη (τόσο πρωτότυπο- άραγε πληρώνεται χωριστά γι αυτό;) και στα συνοδευτικά του Πολυτεχνείου έντυπα έχει εκδώσει δικές του φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει ως υποψήφιος»!


http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κι αποχαιρέτα τη την συνταξούλα σου που χάνεις!..

    Θρήνος, χαμός και κοπετός χθές μπροστά στα γκισέ και τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Σαν χορός αρχαίας τραγωδίας οι συνταξιούχοι ολόλυζαν και σκλήριζαν για τις ξανα-ματα-κομμένες τους συντάξεις.
Πού και πού ξεπετιόταν και κάποιος ''κορυφαίος'' του ''χορού'' αυτού, πλησίαζε τα μαρκούτσια της παρηγοριάς και της χλεύης των εθνικών προμηθευτών-ενημερωτών, και σφύριζε κατάρες κι αναθέματα εναντίον της κυβέρνησης γενικότερα, και των υπουργών και του ''πρωθυπουργού'' ειδικότερα!

Εδώ όμως, έστω και για μιά φορά, πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της κυβέρνησης: Δεν έκοψε η κυβέρνηση τις συντάξεις!
Μόνοι τους οι συνταξιούχοι έβαλαν τα χεράκια τους κι έβγαλαν τα ματάκια τους!
Μόνοι τους πήραν το ψηφοδέλτιο και το έριξαν στην κάλπη με τα γνωστά αποτελέσματα.
Μόνοι τους έκοψαν τις ίδιες τους τις συντάξεις για να γίνουν αυτές δάνεια για τα μαρκούτσια των εργολάβων!

Μάταια προσπαθούσαμε προεκλογικά να τους πείσουμε. Μάταια!
Τότε, εμείς είμασταν οι λαϊκιστές, κι αυτοί, οι σώφρονες!
Ας φάνε τώρα σωφροσύνη!

Και μέσα στην γεροντική τους άνοια και μαλάκυνση, λάθος νομίζουν πως αυτό που ζούνε είναι η τραγωδία. Λάθος!
Αυτό που ζούνε είναι η κάθαρση!
Η κάθαρση των συνταξιούχων που οσονούπω θα ψοφολογήσουν από έλλειψη χρημάτων, η οποία συνεπάγεται ανεπαρκή προμήθεια φαρμάκων, κακή διατροφή, πλημμελείς συνθήκες διαβίωσης.

Είναι η γενική εθνοκάθαρση, που με την ευγενική χορηγία των συνταξιούχων αρτηριοσκληρωτικών εγωϊστούληδων,
..και με την εντολή εργολάβων-τρόϊκας-τοκογλύφων,
..εκτελούν οι εθνικοί μειοδότες!

Τί πιό απλό; Τα καθάρματα εκτελούν εθνοκάθαρση!
Και ο ''χορός'' των συνταξιούχων τους επιβραβεύει ψηφίζοντάς τους!

Δεν υπάρχει λόγος, κανείς, να τους λυπηθεί!
Ας ζητήσουν συμπαράσταση στους βουλευτές ''τους'',
..κι όχι στον υπόλοιπο λαό που πήραν στον λαιμό τους!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ουάσινγκτον επανεφοδιάζει το Ισραήλ με πολεμοφόδια.

Λίγες ώρες μετά την έντονη καταδίκη της Ουάσινγκτον για την επίθεση εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα, οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι επανεφοδίασαν το Ισραήλ με πολεμοφόδια.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει επανεφοδιασμό στις 20 Ιουλίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση των αποθεμάτων του, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την πώληση τρεις ημέρες αργότερα.

"Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι καθοριστικό για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να παρέχεται βοήθεια στο Ισραήλ για να αναπτύσσει και να διατηρεί ισχυρή ικανότητα αυτοάμυνας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι. "Η συγκεκριμένη πώληση αμυντικού εξοπλισμού συνάδει με τους στόχους αυτούς".

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέρος των πολεμοφοδίων προέρχεται από αποθέματα που είχε αποθηκεύσει ο αμερικανικός στρατός στο ισραηλινό έδαφος για να τα χρησιμοποιήσει ο ισραηλινός στρατός σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και η αξία τους ανέρχεται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια (746 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Κέρμπι υπογράμμισε όταν τα πολεμοφόδια αυτά ήταν αποθηκευμένα εκεί "εδώ και χρόνια, αρκετά πριν από τη σημερινή κρίση".

"Η απόφαση να παραδοθούν πολεμοφόδια από το απόθεμα αυτό ήταν αμιγώς υπουργική και δεν χρειαζόταν την έγκριση του Λευκού Οίκου", πρόσθεσε.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε εάν ο Λευκός Οίκος ενεπλάκη στην απόφαση για την πώληση του άλλου μέρους των πολεμοφοδίων που παραδόθηκε στο Ισραήλ.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απάντηση κόλαφος του Προκόπη Παυλόπουλου στο ΠΑΣΟΚ: Εκτος απο λαμογιοτροφείο, είστε και άσχετοι!

Απαντώντας στις δηλώσεις του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Ρήγα, αναφορικά με την σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε τα εξής:
«Παρά την σχετικώς μακρά κοινοβουλευτική του θητεία, φαίνεται πως ο κ. Ρήγας μάλλον αγνοεί στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας των θεσμών του Κοινοβουλίου και των αποφάσεών τους. Προς ενημέρωσή του λοιπόν υπενθυμίζω τ’ ακόλουθα:
'' Πρώτον, το αν μια απόφαση Επιτροπής της Βουλής είναι ομόφωνη ή όχι κρίνεται, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, αποκλειστικώς και μόνον από τις ψήφους των μελών της κατά τη στιγμή της ψηφοφορίας. Κατά τούτο λοιπόν η απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία έκανε δεκτή την πρότασή μου, υπήρξε ομόφωνη, όπως σαφώς προκύπτει από τα σχετικά Πρακτικά. Το αν κατά τη συγκεκριμένη στιγμή της ψηφοφορίας απουσίαζε ο κ. Ρήγας αφορά τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο καθένας αντιλαμβάνεται τη συνέπεια άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.
. Δεύτερον –και πάλιν όπως προκύπτει από τα οικεία Πρακτικά- εκείνο που δημοσιοποιήθηκε είναι το περιεχόμενο της πρότασής μου για τον κ. Α. Γεωργίου και η απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που την έκανε ομοφώνως δεκτή. Κατόπιν αυτού για ποια «απόφαση της Επιτροπής που δεν έχει ακόμα συνταχθεί και, επομένως, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα» κάνει λόγο ο κ. Ρήγας; Έτσι αντιλαμβάνεται τον τρόπο σύνταξης των Πρακτικών της Επιτροπής και την δημοσιοποίησή τους; Αν ναι, και πάλι δικό του είναι το ζήτημα. Αλλά τότε μάλλον εισάγει αμηχάνως «καινά δαιμόνια» στην κοινοβουλευτική μας πρακτική, γεγονός το οποίο δεν έχω την πρόθεση και τη διάθεση να παρακολουθήσω.
. Τρίτον, δεν θα περίμενε κανείς αποδοκιμασία –και πολύ περισσότερο συγγνώμη- από τον κ. Ρήγα και το ΠΑΣΟΚ για τα «έργα και τις ημέρες» του κ. Α. Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ κατά την εποχή του. Άλλωστε το «φούσκωμα» του ελλείμματος, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, είναι προϊόν «αγαστής» συνεργασίας τους και «φυσική συνέχεια» του αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν» του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, που μας οδήγησαν στον εφιάλτη των «Μνημονίων». Όσο για την «παραχάραξη της αλήθειας», ο κ. Ρήγας μάλλον δεν θέλει να συνειδητοποιήσει το νόημα της λαϊκής ετυμηγορίας για το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή έχει πια επανειλημμένως εκφρασθεί, αποδίδοντας έτσι με αδιάσειστο δημοκρατικό τεκμήριο τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. Γι’ αυτό και κάθε άλλη απάντηση περιττεύει».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Dr Κωνσταντινίδης : "Παγκόσμια ελληνική επιτυχία στη ρομποτική χειρουργική"

       

       Ο Δρ. Κωνσταντινίδης πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη διεθνώς ρομποτική δεξιά κολεκτομή και αφαίρεση επιπλόου (δηλαδή της μεμβράνης του περιτοναίου της κοιλιάς) μέσω μόνο μίας μικροτομής 2,5 εκατοστών. 
       H επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών χρησιμοποιώντας το πλέον σύγχρονο ρομποτικό σύστημα da Vinci Si HD και την παρακολούθησαν ζωντανά χειρουργοί από όλον τον κόσμο μέσω του διαδικτύου. 
       Η κλασική επέμβαση αφαίρεσης τμήματος ή ολόκληρου του εντέρου (κολεκτομή) γίνεται με μία πολύ μεγάλη τομή στο μέσο της κοιλιάς. Κι αυτό διότι ο χειρουργός θα πρέπει να μπορεί να κάνει πολλούς και λεπτούς χειρισμούς μέσα στην κοιλιακή χώρα, ώστε η εντερική λειτουργία μετά την επέμβαση να επανέλθει σύντομα. Λόγω του μεγάλου μεγέθους της τομής ο πόνος μετά την επέμβαση είναι ισχυρός και η φυσική αποκατάσταση του ασθενή καθυστερεί έως και μερικούς μήνες.        «Η αεροδιαστημική ρομποτική τεχνολογία έχει αλλάξει άρδην τα έως τώρα δεδομένα» δήλωσε αναφορικά ο διαπρεπής χειρουργός Δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και Πρόεδρος της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρουσιάζοντας την πρώτη διεθνώς ρομποτική δεξιά κολεκτομή και αφαίρεση επιπλόου (δηλαδή της μεμβράνης του περιτοναίου της κοιλιάς) μέσω μόνο μίας μικροτομής 2,5 εκατοστών. 
       Ο Δρ. Κωνσταντινίδης παρουσίασε τη μέθοδο μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Εταιρείας Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής, στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής – EAES, που διεξήχθη στο Παρίσι το διάστημα 25-28 Ιουνίου. 
      Με αφορμή τη διάλεξή του με θέμα: «Η ρομποτική χειρουργική μέσω μίας τομής», ο Δρ. Κωνσταντινίδης δήλωσε στο περιθώριο του Συνεδρίου: «Είναι μεγίστη τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου να ανακοινώνουμε σε διεθνή συνέδρια πρωτοποριακές, επιτυχημένες επεμβάσεις που ταλαιπωρούν ελάχιστα τους ασθενείς και τους επιτρέπουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους γρήγορα και υγιείς. Η αεροδιαστημική ρομποτική τεχνολογία έχει αλλάξει τα δεδομένα της χειρουργικής της κοιλιάς και κάνει εμάς τους χειρουργούς πιο προσεκτικούς αφού χειρουργούμε με μεγάλη μεγέθυνση και τρισδιάστατη εικόνα».  
     Ο κος Β. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δήλωσε σχετικά: «Μέσα από τη χειρουργική κορυφαίων συνεργατών μας, αποδεικνύουμε σταθερά την προσήλωση του Ομίλου Ιατρικού στην καινοτομία και την επιστημονική υπεροχή. Ο Δρ. Κωνσταντινίδης αποτελεί κορυφαίο εκπρόσωπο των Ελλήνων ιατρών στο εξωτερικό και μας τιμά και χαροποιεί ιδιαίτερα η συνεργασία μαζί του όλα αυτά τα χρόνια.» Για την επέμβαση: Η εντυπωσιακή αυτή επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών χρησιμοποιώντας το πλέον σύγχρονο ρομποτικό σύστημα da Vinci Si HD και την παρακολούθησαν ζωντανά χειρουργοί από όλον τον κόσμο μέσω του διαδικτύου. Στον ασθενή ηλικίας 56 ετών είχε ανευρεθεί ύποπτη μάζα στο δεξιό παχύ έντερο και αποφασίσθηκε άμεσα δεξιά κολεκτομή και επιπλοεκτομή με χρήση του συστήματος Single Site, της ρομποτικής τεχνολογίας που διαθέτει μόνο το Ιατρικό Κέντρο στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται από τον Δρ. Κωνσταντινίδη από το 2011. Η επέμβαση ήταν αναίμακτη, η ανάρρωση ανώδυνη και ταχύτατη και ο ασθενής έλαβε εξιτήριο ήδη από την 4η ημέρα, εντυπωσιασμένος!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....