Διυλιστήριο: 09/09/19
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Απόφαση- σκάνδαλο για ιθαγένεια και θρήσκευμα



■ Η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ξαναχτυπά
■ Απαγορεύουν την αναγραφή τους σε όλα τα σχολικά έγγραφα και αρχεία. Στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης η Εκπαίδευση
■ Πανηγυρίζει η Ενωση Αθεων που έκανε τη σχετική προσφυγή

Mε μια απόφαση-σκάνδαλο η εξαιρετέα Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, γνωστή από την παλιά και εξίσου σκανδαλώδη απόφασή της για την αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, ξαναχτυπά.

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ρίχνει μια πολιτική και επικοινωνιακή «βόμβα» προς την κυβέρνηση.

Η Αρχή ζητά και αξιώνει από το υπουργείο Παιδείας να μην αναγράφονται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στους τίτλους και στα πιστοποιητικά των γυμνασίων και των λυκείων, στο πληροφοριακό σύστημα «myschool», αλλά και στη δήλωση ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος προκειμένου να απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών!

Με βάση αυτή τη σκανδαλώδη και προκλητική απόφαση η Πολιτεία εκβιάζεται να θέσει το σχολείο στις υπηρεσίες της παγκοσμιοποίησης.

Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς την απαγόρευση αναγραφής της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά των σχολείων; Από πότε και για ποιους λόγους πρέπει να είναι κρυφή η ιθαγένεια ενός μαθητή; Από πότε η χώρα καταγωγής ενός μαθητή και αυριανού πολίτη είναι στοιχείο ντροπής;

Ντροπή

Η Αρχή Προστασίας ακόμη μία φορά υποκύπτει στις ορέξεις της Ενωσης Αθέων, η οποία είχε κάνει τη σχετική προσφυγή και της οποίας η μόνη «ακτιβιστική» ενέργεια είναι το αντιχριστιανικό προσκλητήριο, κάθε Μεγάλη Παρασκευή, για δημόσιο κρεατοφαγικό τσιμπούσι;

Η Αρχή καλεί το υπουργείο Παιδείας να συμμορφωθεί με την απόφαση-βόμβα και ως υπεύθυνο επεξεργασίας να μην επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, να μεριμνήσει για την άμεση τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων, να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να μην αναγράφονται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και να εκδώσει κάθε αναγκαία οδηγία προς τις οικείες εκπαιδευτικές Αρχές και τους διευθυντές των σχολείων ώστε, εφεξής, για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών να μην απαιτείται η δήλωση ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, αλλά το δικαίωμα αυτό να ασκείται (από τον ίδιο τον μαθητή αν είναι ενήλικος ή από τους γονείς του αν είναι ανήλικος) «κατ' επίκληση αποκλειστικά και μόνον λόγων συνείδησης».

Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι αντίκεινται «στις διατάξεις του άρθρου 13, παρ. 1 και 2 του Συντάγματος, οι οποίες κατοχυρώνουν την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και τη θρησκευτική ελευθερία, ως συνταγματική αρχή και ως ατομικό δικαίωμα, και με το άρθρο 9 της ΕΣ∆Α, διότι αντιβαίνει στην αρνητική θρησκευτική ελευθερία των μαθητών και των γονέων τους, οι οποίοι έχουν και το ειδικότερο δικαίωμα να διαπαιδαγωγήσουν ελευθέρως τα παιδιά τους με βάση τις θρησκευτικές και τις φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Πρώτου Πρωτοκόλλου της ΕΣ∆Α, καθώς και με το άρθρο 9 της ΕΣ∆Α και το άρθρο 2 του Πρώτου Πρωτοκόλλου της ΕΣ∆Α».

Επίσης, συνεχίζει η Αρχή, αντιβαίνουν προς τη θεμελιώδη αρχή της αναγκαιότητας επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τώρα ένα ερώτημα πλανάται στον αέρα: Θα υποκύψουν το κράτος και το υπουργείο Παιδείας σε αυτή την προβοκατόρικη ενέργεια; Η πολιτική ηγεσία του θα υποκύψει στις πιέσεις των επαγγελματιών δικαιωματιστών;


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η γκάφα του Μητσοτάκη στο περίπτερο της Ινδίας



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γνωστό ότι δεν το έχει με τα αποφθέγματα.

Κι όταν τα χρησιμοποιεί στον δημόσιο λόγο του πέφτει σε γκάφες. Σήμερα διέπραξε μια ακόμη, όταν εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας (τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ) χρησιμοποίησε μια φράση του Μοχάντα Καραμτσάντ Γκάντι, η οποία κυκλοφορεί κατά κόρον στο διαδίκτυο (από εκεί που ενημερώνοντας φαίνεται στη ΝΔ) αλλά δεν την είπε ποτέ ο Ινδός πολιτικός.

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις», είπε ο πρωθυπουργός, προφανώς φωτογραφίζοντας τον εαυτό του τον οποίο φαντάζεται ήδη τροπαιούχο, αλλά μάλλον επιβεβαίωσε τους επικριτές του θυμίζοντας εκείνο το «γιατί γελάτε κύριοι» στη Βουλή.

Ο Ινδός πάντως υπουργός Εμπορίου που ήταν δίπλα στον κ. Μητσοτάκη μάλλον προτίμησε να προσπεράσει τη γκάφα του Έλληνα πρωθυπουργού. Για την ουσία η εν λόγω φράση καταγράφεται για πρώτη φορά το 1918 σε μια ομιλία του Nicholas Klein που περιγράφει τι θα συμβεί στο εργατικό συνδικάτο Amalgamated Clothing Workers of America.

Το λες και ειρωνεία της τύχης για τον Κυριάκο να χρησιμοποιήσει τα λόγια του Αμερικανού δικηγόρου και συνδικαλιστικού συμβούλου φωτογραφίζοντας τους Αμερικανούς εργαζόμενους στον κλάδο της ένδυσης και προειδοποιώντας τους επί της ουσίας για την ανεργία που τους περιμένει μετά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Ας προσέχατε κύριοι...


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η μεγάλη δικαίωση του Πάνου Καμμένου για τις Γαλλικές Φρεγάτες και η τούμπα του Μητσοτάκη



Του Γιώργου Δημητρόπουλου,

Το deal με την Γαλλία έγινε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο Μακρόν για την αγορά 2 φρεγατών δίνοντας μάλιστα προκαταβολή 150 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα!

Μπορεί αυτή η συμφωνία να είναι αμυντικά ωφέλιμη για την Ελλάδα αλλά ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Κ.Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποτε!


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραδίδουν τις παραλίες στους επιχειρηματίες


Για να θυμηθείτε που είχαμε μείνει προ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σας προτείνουμε να διαβάσετε και αυτό το άρθρο της εποχής εκείνης https://diulistirio.blogspot.com/2014/05/90.html

Η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να παραδώσει και γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες και μιας που περιέχουν και γη και ύδωρ, οι ελληνικές παραλίες είναι, ως φαίνεται, οι πρώτες που παίρνουν σειρά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», το αναπτυξιακό σχέδιο νόμου που σε λίγες ημέρες θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τον αιγιαλό και την παραλία «στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας» στην ακτογραμμή εις βάρος της κοινοχρησίας της.

Μάλιστα, θα περιλαμβάνει και ρύθμιση με την οποία ο (δημόσιος) παλαιός αιγιαλός θα μπορεί να παραχωρείται σε ιδιώτες και να οικοδομείται.

Οι ρυθμίσεις για τον αιγιαλό βρίσκονται στο τέταρτο κεφάλαιο του «αναπτυξιακού» σχεδίου νόμου και αφορούν κυρίως τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου (ν. 4607/19). Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της εφημερίδας, οι επίμαχες ρυθμίσεις δεν είναι σίγουρο ότι θα συμπεριληφθούν στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, καθώς συνεκτιμώνται πολιτικά και οι αντιδράσεις που η κυβέρνηση εκτιμά ότι πιθανόν θα συναντήσουν.

Οι κυριότερες από αυτές είναι:

  • Καταργείται η ρύθμιση με την οποία το ελάχιστο πλάτος μιας παραλίας (πλην εξαιρέσεων) οριζόταν στα 30 μέτρα από τη γραμμή του αιγιαλού.
  • Καταργείται ρύθμιση που περιόριζε στο 60% ενός αιγιαλού (μη συνυπολογιζόμενου τυχόν δυσπρόσιτου τμήματός του) τον χώρο που παραχωρείται σε ομπρελοκαθίσματα. Επανέρχεται αντ’ αυτού η ελάχιστη απόσταση των 100 μέτρων ανάμεσα στις διαδοχικές παραχωρήσεις, που μπορούν να καλύψουν την υπόλοιπη παραλία.
  • Ο (εξ ορισμού δημόσιος, εκτός αν υπάρχουν ιδιωτικά δικαιώματα) παλαιός αιγιαλός παύει να θεωρείται ανεπίδεκτος χρήσης ιδιωτικών δικαιωμάτων και υποχρεωτικά κοινόχρηστος. Αντιθέτως, χαρακτηρίζεται ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και δύναται να παραχωρείται και να οικοδομείται.
  • Ως προς το μίσθωμα για την απλή χρήση ενός αιγιαλού, προτείνεται να υπολογίζεται όχι η αντικειμενική και μισθωτική αξία του πλησιέστερου ακινήτου, αλλά του πλησιέστερου εκτός σχεδίου ακινήτου. Η ρύθμιση αυτή είναι δεδομένο ότι θα μειώσει τα μισθώματα, άρα τα έσοδα του Δημοσίου.
  • Στις περιπτώσεις στρατηγικών επενδύσεων, δίνεται η δυνατότητα απευθείας παραχώρησης στον επενδυτή του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκεται όχι μόνο σε επαφή με το ακίνητο, αλλά και σε παρακείμενο χώρο.
  • Δίνεται η δυνατότητα απευθείας παραχώρησης της χρήσης του αιγιαλού σε επιχειρηματικά πάρκα με μέτωπο στη θάλασσα.
  • Σήμερα, η παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας (όχθης, πυθμένα κ.λπ.) απαγορεύεται, εκτός αν επιβάλλεται για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, εθνικής άμυνας, δημόσιας τάξης, ασφάλειας, υγείας ή προστασίας αρχαιοτήτων και περιβάλλοντος. Με νέα ρύθμιση, το δικαίωμα αυτό επεκτείνεται και σε περιπτώσεις «ασφάλειας βιομηχανικών ή ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων», μια επιδεχόμενη πολλές ερμηνείες αναφορά.
  • Καταργείται ρύθμιση με την οποία δινόταν δυνατότητα ανάκλησης της παραχώρησης ενός αιγιαλού, προς αποκατάσταση του κοινόχρηστου χαρακτήρα του.
  • Παρατείνεται αυτοδικαίως η χρήση αιγιαλού όταν αφορά έργα που εξυπηρετούν λατομικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις, όσο χρόνο υφίσταται το σχετικό δικαίωμα.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....