Διυλιστήριο: 12/28/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Γκρέμιζαν το σπίτι του Καζαντζάκη στην Κρήτη για να φτιάξουν πάρκινγκΜονάχα θλίψη προκαλεί η είδηση ότι το σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Ελληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης.

Την αποκάλυψη έκανε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο συγγραφέας Αρης Σφακιανάκης, ο οποίος έγραψε ότι το σπίτι του Καζαντζάκη γκρεμίστηκε και στη θέση του έχει πλέον δημιουργηθεί ιδιωτικό πάρκινγκ. Μάλιστα, η ανάρτηση συνοδευόταν από φωτογραφία του σημείου, πυροδοτώντας «βροχή» από αποδοκιμαστικά σχόλια!

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πατρικό σπίτι του σπουδαίου λογοτέχνη, που βρισκόταν σε οδό που φέρει το όνομά του, είχε πουληθεί σε ιδιώτες εδώ και δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια ό,τι είχε απομείνει από το οίκημα κατεδαφίστηκε προκειμένου ο χώρος να διαμορφωθεί για να φιλοξενήσει πάρκινγκ οχημάτων. Μάλιστα, ακόμη και η μαρμάρινη πλάκα που είχε τοποθετήσει στο σπίτι, στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ο Δήμος Ηρακλείου και έγραφε «Εδώ γεννήθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης» δεν υπάρχει πια.

«Πετάχτηκε και αυτή στα σκουπίδια. Σαν να πετάχτηκε η ίδια η ιστορική μνήμη της πόλης αυτής», «ντροπή και αίσχος», «όλη η φιλοσοφία του μηδενισμού σε έναν χώρο στάθμευσης» ήταν μόνο μερικά από τα σχόλια που έγραψαν κάτω από την ανάρτηση αγανακτισμένοι πολίτες.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινική δίωξη σε Κοντομηνά για φοροδιαφυγή 48.000.000 ΕυρώΔημήτρης Κοντομηνάς. Ο πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha που έχει για γεωπολιτικό αναλυτή το Βερύκιο και που νόμιζε πως η πρώτη σε θεαματικότητα εκπομπή του, η Ελληνοφρένεια, “δεν πωλούσε αρκετά”…

Όπως μαθαίνουμε, σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος...
για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και για φοροδιαφυγή ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων.

Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2006-2008 και εντάσσεται στις έρευνες που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά και τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αρνήθηκε τη διάπραξη αξίοποινης πράξης, όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, οπότε η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινικές διώξεις.

Ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση, ωστόσο ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.

Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο επιχειρηματίας θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.


https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....