Διυλιστήριο: 02/02/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

VIDEO - Καμμένος : ''Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας στρατιωτικός που να μπορεί να δολοφονήσει παιδιά''

Χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Ινστιτούτου γεωπολιτικών μελετών με θέμα ''Προσφυγική κρίση και τρομοκρατία : ''Αιτία, συνέπειες και δράσεις'', ανέφερε πως η λύση για το μεταναστευτικό είναι να γυρίσουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες ασφάλειας που θα επιτρέψει να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Απαντώντας στους Ευρωπαίους, όπου λένε να πνίξουν τους πρόσφυγες ή να τους αφήσουν να πνιγούν, διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας στρατιωτικός που μπορεί να δολοφονήσει παιδιά. Δεν υπάρχει κανείς που θα δώσει τέτοια εντολή ή που θα εκτελέσει τέτοια εντολή.

Καταλήγοντας  προέτρεψε μετά την τελευταία συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την Frontex, να δημιουργήσει τους καταυλισμούς σε περιοχές κοντά στην περιοχή τους (όχι κοντά στο Αιγαίο), και αντί να περνάνε τα πλοία της Frontex στο Αιγαίο, να κινηθούν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα και να αποτρέψουν το ξεκίνημα της βάρκας με τον μετανάστη από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα



http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη λίστα φοροφυγάδων 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι - Δεσμεύονται λογαριασμοί - Εξπρές αποσπάσεις

Πέντε χιλιάδες διακόσιοι εξήντα δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν στη μαύρη λίστα των φοροφυγάδων, μαζί με τους μεγαλόσχημους παράγοντες της διαπλοκής, μεσάζοντες, αεριτζήδες, μεγαλοδημοσιογράφους, τηλεπερσόνες, χρεοκοπημένους επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους, ακόμα και εργολάβους κηδειών…

Πρόκειται για επίορκους υπαλλήλους που φυγάδευσαν τις μίζες στο εξωτερικό, αλλά και φοροφυγάδες που δήλωναν στην εφορία μισθούς πείνας, ενώ πλούτιζαν από τη μαύρη εργασία και τις κομπίνες, τις απάτες και τους εκβιασμούς που έκαναν…
Σύμφωνα με δημοσίευμα της kontranews οι εν λόγω υπάλληλοι διαθέτουν λογαριασμούς στην Ελβετία . Δεσμευονται οι λογαριαμσοί τους και κατάσχονται οι μισθοί και οι συντάξεις τους.

Εξ άλλου νομοσχέδιο... σκούπα με το οποίο θα οριζόνται το πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία με διαδικασίες εξπρές, έχει έτοιμο η κυβέρνηση.
Στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται ακόμη διατάξεις για την παράταση της αξιολόγησης ως το τέλος του έτους χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ αλλά και αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας ο οποίος μάλιστα θα μετράει και στη μισθολογική εξέλιξη του εργαζόμενου.
Αναλυτικά, τι θα περιλαμβάνει:
Η διαδικασία θα ξεκινάει είτε με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, είτε μετά από αίτηση του εργαζόμενου.
Οι τακτικές αποδοχές του υπαλλήλου θα βαρύνουν τον φορέα απ' όπου προέρχεται ενώ τα επιπλέον επιδόματα και οι αποδοχές θα επιβαρύνουν τη νέα υπηρεσία.
Παρατείνεται μέχρι και 31/12/2016 η διαδικασία αξιολόγησης και παράλληλα καταργείται η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ.
Θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας η περίοδος διαθεσιμότητας (και για τους εκπαιδευτικούς).


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πούτιν σε δημοσιογράφους της Bild : ''Δεν είμαι ο φίλος ή ο γαμπρός σας! Είμαι ο Πρόεδρος της Ρωσίας''


Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στους δημοσιογράφους της Bild, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούριν ανέφερε ότι, δεν είμαι φίλος σας, ούτε γαμπρός, ούτε νύφη,  είμαι πρόεδρος  146 εκατομμυρίων ανθρώπων και οφείλω να προασπίζω τα συμφέροντά τους



http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Τούρκοι κατέρριψαν δύο αμερικανικά ελικόπτερα στη Συρία – 12 πεζοναύτες νεκροί!



Μια «γκρίζα» έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας που κυκλοφόρησε στο Κρεμλίνο τη Δευτέρα αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ήταν «ζαλισμένοι» την τελευταία εβδομάδα, μετά από την κατάρριψη από τουρκικό μαχητικό δύο αμερικανικών ελικοπτέρων CH-53 Sea Stallion που μετέφεραν πεζοναύτες των ΗΠΑ, της Διοίκησης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (MARSOC), πάνω από τα κουρδικά εδάφη στη βορειοανατολική Συρία, σκοτώνοντας και τους 12 Αμερικανούς στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτά, γράφει αμερικανική ιστοσελίδα και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτά τα δύο ελικόπτερα αναχώρησαν στις 14 Ιανουαρίου από την αεροπορική βάση του Ιράκ «Άιν αλ Άσαντ» για μια «κανονικής / ρουτίνας» πτήσης ανεφοδιασμού των πεζοναυτών των ΗΠΑ, και της Βρετανίας των ειδικών δυνάμεων, που βρίσκονταν με τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) των Κούρδων, μαχόμενοι κατά του Ισλαμικού Κράτους- Ντάες, κοντά στα τουρκικά σύνορα, στην βορειοανατολική Συρία, κοντά στην πόλη Ράκα, όταν συνέβη αυτό το «έγκλημα πολέμου».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση απέκρυψε σκόπιμα αυτό το γεγονός από τον αμερικανικό λαό που ήταν «εκ προθέσεως έγκλημα πολέμου», γιατί φοβόταν τις αντιδράσεις των πολιτών, όταν θα μάθαιναν ότι 12 γενναίοι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν από τη σύμμαχό τους Τουρκία, η οποία την ίδια στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες πολεμούν με τον κουρδικό λαό, τους τρομοκράτες, η Τουρκία κάνει ό, τι μπορεί για να τους καταστρέψει, γράφει το αμερικανικό δημοσίευμα του «Sorcha Faal».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προς πώληση 1300 ξενοδοχεία στην Τουρκία


Προς πώληση βρίσκονται 1.300 ξενοδοχεία  σε διάφορα τουρκικά θέρετρα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ως συνέπεια των τρομοκρατικών επιθέσεων και την κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία, η οποία είναι αισθητή ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα στην τουριστική πρωτεύουσα της Αττάλειας πάνω από 400 ξενοδοχεία βρίσκονται προς πώληση , λόγω του ότι η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας έχει κατέλθει σε μία από τις χειρότερες κρίσης στην ιστορία της, λόγω της συρρίκνωσης των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την χώρα, ενώ η αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων άφησε την ασφάλεια της χώρας αποδυναμωθεί, γράφει η τούρκικη εφημερίδα Zaman.

Στην Τουρκία έχουν εισέλθει 4,5 εκατομμύρια λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες φέτος, προκαλώντας την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας να χάσει κάποια 4,5 δις $ σε έσοδα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Μεχμέτ Isler των Τουριστικές Επιχειρήσεις και Τουριστικών Καταλυμάτων (ETHICS) στην εφημερίδα.

Από την Ευρώπη και κυριότερα από την Γερμανία, οι τουρίστες προσανατολίζονται σε Ελληνικά τουριστικά καταλύματα.

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το καμάρι της Καστοριάς, η φυσικός Μαρία Σπυροπούλου στέλνει το δικό της μήνυμα!



Απευθείας από τις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής όπου ζει και εργάζεται μας στέλνει το δικό της μήνυμα.


Απόφοιτος του τμήματος φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε τη διδακτορική της διατριβή στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ!

Οι Καστοριανοί έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι, καθώς η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά κι έπειτα η επιστήμη την κέρδισε και την ταξίδεψε στην Αμερική.
Μια αδιαμφισβήτητη κατάκτηση της ίδιας είναι η θέση της στην ομάδα CERN!

Σύμφωνα με τους New York Times η Καστοριανή Μαρία Σπυροπούλου είναι μια από «τους διαδόχους του Άλμπερτ Αϊνστάιν», ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC η ίδια είναι μια από τις καλύτερες φυσικούς στον κόσμο!

Η Μαρία Σπυροπούλου συμμετέχει στην εκστρατεία ενάντια στη βία κατά των γυναικών και στέλνει το δικό της μήνυμα από τη μακρινή Αμερική!

Την ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και τη στήριξη!!


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σκύρος: Συνελήφθη ο διευθυντής νοσοκομείου με τη Ferrari που δεν ήταν γιατρός - Ποιος είναι ο Γιάννης Καστάνης

Ο μαϊμού γιατρός Γιάννης Καστάνης συνελήφθη στις ΗΠΑ - Με πλαστό πτυχίο έγινε διευθυντής και διέθετε εκτός από Ferrari, ιδιωτικό αεροπλάνο...

Συνελήφθη στην Αμερική ο γιατρός μαϊμού Γιάννης Καστάνης που επί 13 χρόνια υπηρετούσε στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές τις μέρες πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα που σημειωτέον έχει καταδικαστεί σε 22 μήνες ερήμην γιαπλαστογραφία. Υπενθυμίζεται ότι επί 13 ολόκληρα χρόνια ο Ιωάννης Καστάνης διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής Γενικής Ιατρικής, έχοντας πλαστό πτυχίο. Οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο της Ρώμης ''La Sapienza'', τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, και πιο συγκεκριμένα στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας Πέτρο Μπακόπουλο, ήταν πλαστοί.

Η απόφαση του διορισμού του γιατρού – μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας Ιωάννας Πανοπούλου (η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Υγείας από τις 2 Απριλίου 1996 μέχρι τις 25 Μαΐου 2000, επί υπουργίας του Λάμπρου Παπαδήμα).

Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.




Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ακροτελεύτια λύση..

    Τώρα που οι περισσότεροι προβλέπουν ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις'',
..γιά να δούμε τί πορεί να σημαίνει αυτό για τον λαό.

Πρώτα-πρώτα ας δούμε ποιοί αρθρώνουν σήμερα έναν κάποιο, έστω και αναιμικό αντιμνημονιακό λόγο στην Βουλή: Πρόκειται για τους δυό
ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς, οπαδούς του ολοκληρωτισμού, δεξιού ή αριστερού.
Αυτοί δηλαδή που πρεσβεύουν ό,τι ακριβώς και η νεοναζιστική ''Ενωμένη Ευρώπη'',
..που πολύ θα ήθελε (και στόχο έχει) μετά την κατάργηση των εθνικών νομισμάτων προς όφελος της Γερμανίας, και μετά την κατάργηση του φυσικού χρήματος προς όφελος των τραπεζών,
..να καταργήσει τα εθνικά κοινοβούλια προς όφελος ενός διευθυντηρίου τεχνοκρατών και ηλίθιων και απατεώνων πολιτικών, διορισμένου από πολυεθνικές, τράπεζες και ολιγάρχες.
Η αντιμνημονιακή λοιπόν σήμερα φωνή μέσα στην Βουλή, είναι αυτή που ταυτίζεται με την κατάργηση μερική ή ολική του κοινοβουλευτισμού.

Οι υπόλοιποι που ενστερνίζονται τον κοινοβουλευτισμό, και θα έπρεπε λογικά να είναι αντίθετοι με κάθε έννοια τέτοιου είδους ''ενωμένης'' Ευρώπης,
..είναι φανατικοί υποστηρικτές των μνημονίων, και διαφέρουν για τα μάτια του κόσμου μόνο στον τρόπο επιβολής τους.

Αυτήν την παράνοια εμείς την έχουμε στείλει στην Βουλή ακριβώς έτσι.
Και αν περιμένουμε ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις'' που θα ωφελήσουν τον λαό μέσα απ' την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής,
..είτε σαν πραξικόπημα τύπου ''Παπαδήμου'' με κάποιον εξωκοινοβουλετικό εγκάθετο τοκογλύφων και τραπεζών,
..είτε σαν σχηματισμό ''οικουμενικής'' κυβέρνησης τύπου κοινοβουλευτικής καμόρας,
..είμαστε μακριά νυχτωμένοι και απεριόριστα βλάκες και αφελείς.

Από την άλλη, μιά προσφυγή στις κάλπες,
( πράγμα που το blog πιστεύει ότι δεν συμφέρει ούτε τους δανειστές-τοκογλύφους-''θεσμούς'' ούτε και το σύστημα διαπλοκής, και άρα δεν θα γίνουν ή θα αποφευχθούν μέχρι της τελευταίας πιθανότητάς τους να διασωθούν χωρίς εκλογές )
..θα είχε νόημα μόνον αν άλλαζε ριζικά η σύνθεση της σημερινής Βουλής και της ισορροπίας των πολιτικών δυνάμεων,
..που θα μπορούσε να προέλθει απ΄ την ριζοσπαστικά αντίθετη της 20ης Σεπτεμβρίου ψήφο του λαού.
Βλέπετε εσείς κάτι τέτοιο;
Ούτε και το blog!

Άρα μάλλον συμφωνούμε πως οι λεγόμενες ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις'' που θα μπορούσαν να αποβούν ωφέλιμες για τον λαό, δεν πρόκειται να προέλθουν ούτε μέσα από την υπάρχουσα Βουλή, ούτε από εκλογές.
Τί μένει;

Εδώ το blog σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Του έρχονται στο μυαλό δύο λεξούλες, δύο λύσεις (η μία επιθυμητή, ή άλλη απευκταία) αλλά δεν θα τις πεί.
Θα τις πεί και θα τις προκαλέσει,
..η ωριμότητα ή όχι αυτού του λαού!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βίτσας: Τρεις πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση της ΕΛΒΟ

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τρεις βασικές πρωτοβουλίες, που προωθεί το υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας, προκειμένου η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) να μπει σε τροχιά επανεκκίνησης και να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισής της, όπως προέκυψε από σημερινές δηλώσεις, στη Θεσσαλονίκη, του αναπληρωτή υπουργού, Δημήτρη Βίτσα.

"Κάνουμε μια προσπάθεια η ΕΛΒΟ να επανεκκινήσει" σημείωσε ο κ.Βίτσας, στη διάρκεια επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Σίνδο. Πρόσθεσε ότι μπορεί η ιδιοκτησία και η εποπτεία της αμυντικής βιομηχανίας να ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας την περιβάλλει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τη θεωρεί σημαντικό εργαλείο.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσω του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), το υπουργείο εξετάζει -πρώτον- προγράμματα που αφορούν τον ελληνικό στρατό, στα οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει η ΕΛΒΟ, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες για το είδος των προγραμμάτων αυτών.

Δεύτερον, γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας, ώστε να αναλαμβάνει την αναβάθμιση και ανακατασκευή οχημάτων για λογαριασμό χωρών όπως το Ισραήλ, τα βαλκανικά κράτη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο ίδιο πλαίσιο, της εξωστρέφειας, εντάσσεται και η αναμενόμενη υλοποίηση συμφωνίας για την επισκευή παλιών αρμάτων μάχης, που προβλέπεται να παραχωρηθούν στις ένοπλες δυνάμεις τής Αιγύπτου.

Τρίτον, διερευνάται το ενδεχόμενο να διαμορφωθούν προγραμματικές συμφωνίες με το υπουργείο Μεταφορών και εποπτευόμενους φορείς του, ώστε η ΕΛΒΟ να αναλαμβάνει έργα και στον τομέα των πολιτικών οχημάτων.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του τι θα γίνει "με την αρκετά προωθημένη διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης (σ.σ. εν λειτουργία) της εταιρείας. Το συζητάμε με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), είπε ο κ. Βίτσας, ώστε η ΕΛΒΟ να μην κλείσει και να επανακκινήσει. Τα πάντα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου" υπογράμμισε.

Σενάρια για ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας

Ερωτηθείς αν η δημιουργία ενιαίου φορέα των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών εξακολουθεί να βρίσκεται στο "τραπέζι", επισήμανε ότι εξετάζονται διάφορα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και αυτό τής PATRIA στη Φιλανδία, αλλά το τοπίο θα ξεκαθαρίσει περαιτέρω με την ολοκλήρωση της 15ετούς εθνικής στρατηγικής πολιτικής για τις ένοπλες δυνάμεις.

Οπως διευκρίνισε μάλιστα έχουν ήδη γίνει διαβουλεύσεις μεταξύ επιτελείων και βιομηχανιών, ιδιωτικών και υπό τον έλεγχο του δημοσίου. 'Εμφαση δίνεται στην αντιστροφή της [πτωτικής] πορείας των εταιρειών που έχουν σχέση με την αμυντική βιομηχανία, προκειμένου αυτές να ανασυγκροτηθούν, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), της ναυπήγησης πλοίων και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Εν αναμονή των εξελίξεων, οι μηχανές στην ΕΛΒΟ αναμένεται να σβήσουν πολύ σύντομα, λόγω έλλειψης αντικειμένου, επισήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Θεόδωρος Αλιόγκας.

‘Όπως είπε, ήδη ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ανακστασκευής λεωφορείων του ΟΑΣΘ, που είχε δώσει προσωρινή ανάσα στην εταιρεία, ενώ προς την ολοκλήρωσή του οδεύει κι εκείνο της αναβάθμισης των ρυμουλκών αρματοφορέων OSHKOSH.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία προσβλέπουν πλέον στην ανάληψη προγραμμάτων αντίστοιχων με αυτά που ανέφερε ο κ.Βίτσας. Παράλληλα, έχουν πλέον ανά χείρας και θετική απόφαση από το Εφετείο, ώστε να καταβληθούν στην ΕΛΒΟ οφειλές ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για οχήματα που κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν από την εποχή Μυτιληναίου.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισπανία: Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα δικαστεί για υπεξαίρεση κεφαλαίων

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ροντρίγκο Ράτο θα δικαστεί στην Ισπανία για υπεξαίρεση κεφαλαίων από μια τράπεζα τα στελέχη της οποίας διέθεταν πιστωτικές κάρτες για απεριόριστες και χωρίς κανέναν έλεγχο δαπάνες, ανακοίνωσε σήμερα η δικαιοσύνη.

Δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου (Audiencia Nacional), που εκδικάζει κυρίως οικονομικές υποθέσεις, δέχθηκε τις συστάσεις της εισαγγελίας και αποφάσισε σήμερα να δικάσει τον Ράτο και 65 άλλα στελέχη της Bankia, διαδόχου του Caja Madrid, για «υπεξαίρεση κεφαλαίων». Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί.

Οι 66 κατηγορούμενοι είναι πρώην διευθυντές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Caja Madrid, ενός από τα ταμιευτήρια που συγχωνεύθηκε με έξι άλλα για να δημιουργηθεί η Bankia.

Όλοι τους είχαν από το 1999 έως το 2012 μια μη δηλωμένη πιστωτική κάρτα του Caja Madrid, με την οποία πλήρωναν, σύμφωνα με τον Τύπο, για προσωπικές δαπάνες, από σαφάρι στην Αφρική μέχρι αγορές κοσμημάτων.

Ο ίδιος ο Ράτο είχε ξοδέψει 44.217,47 ευρώ με την πιστωτική κάρτα του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Το σκάνδαλο αυτό, το οποίο ξέσπασε τον Ιανουάριο του 2015, είχε προκαλέσει την πτώση του 66χρονου Ροντρίγκο Ράτο, ο οποίος αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι, του οποίου ήταν ένας από τους στυλοβάτες.

Ο Ροντρίγκο Ράτο διηύθυνε το Caja Madrid και στη συνέχεια την Bankia από το 2010 έως το 2012, όταν η τράπεζα βρέθηκε σε κατάσταση οιονεί χρεοκοπίας, λιγότερο από έναν χρόνο μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο, και το κράτος αναγκάστηκε να την διασώσει.

Πρώην διευθυντής του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007, ο Ράτο αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για τις συνθήκες της εισόδου της Bankia στο χρηματιστήριο, καθώς και για φορολογική απάτη, ξέπλυμα κεφαλαίων, πλαστογραφία και χρήση πλαστών.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....