Διυλιστήριο: 10/27/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών: Ψευδές το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος

«Τα περί ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία του καθαρισμού των κτηρίων της Περιφέρειας, συνιστούν αβάσιμα και παραπλανητικά ψεύδη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρίστος Καραμάνος


Σε δελτίο Τύπου «περί του ψευδούς δημοσιεύματος» του Πρώτου Θέματος, ο Χρ. Καραμάνος τονίζει ότι η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού, για τον καθαρισμό των κτηρίων των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κεντρικού Τοµέα της Περιφέρειας Αττικής, μετά την ανάδειξη μειοδότριας εταιρίας, έφθασε στην Οικονομική Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2014. Η διαδικασία για να ολοκληρωθεί, πρέπει να υπάρξει υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την Περιφερειακή Αρχή, κάτι που η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει πράξει. «Γεγονός που σημαίνει ότι η κρίσιμης σημασίας, ξεχωριστή από τη διαδικασία του διαγωνισμού, διαδικασία της συμβασιοποίησης δεν έχει λάβει χώρα. Το θέμα βρίσκεται δηλαδή σε εξέλιξη ενώ, εκτός των άλλων, εκκρεμεί και η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών. 

Νωρίτερα, η Ρένα Δούρου χαρακτήρισε κατασκευασμένο το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος τονίζοντας ότι ο υποβιβασμός του αγώνα των καθαριστριών σε μία πελατειακή πράξη αποτελεί λαϊκισμό και υπογραμμίζοντας ότι σκοπός τους είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους, «από την οποία απολύθηκαν παράνομα, δεν διεκδικούν ελεημοσύνη. Και ούτε βέβαια να χρησιμοποιούνται για ανομολόγητες, αλλά εν τέλει πολύ φανερές σκοπιμότητες». Μεταξύ άλλων, η κ. Δούρου δήλωσε: «Δεν υπήρχε προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην Περιφέρεια ή για προσλήψεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ειδικά. Κι αυτό γιατί η δική μας πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα μίας πελατειακής αντίληψης».

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ν. Μαριάς: "Το αύριο θα έρθει είτε του αρέσει του κ. Σαμαρά είτε όχι"




Ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς, μιλάει στο Κόκκινο σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ να μην συνυπολογίσει στα stress test των ελληνικών τραπεζών τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων. Ο κ. Μαρίας υπογράμμισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση δεν σημαίνει ρευστότητα για τις Ελληνικές και τις Κυπριακές τράπεζες, αντιθέτως επισημαίνει ότι η όποια ρευστότητα μπορεί να δοθεί από την ΕΚΤ στις Ελληνικές τράπεζες, προϋποθέτει ένα νέο μνημόνιο.

Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι μια νέα διακυβέρνηση ενός πατριωτικού-δημοκρατικού συνασπισμού θα μπορέσει να διαπραγματευτεί προς όφελος των Ελλήνων και ότι αυτό θα γίνει είτε το θέλει ο Α. Σαμαράς είτε όχι.

Ο κ. Μαριάς τόνισε, τέλος, ότι στη πράξη πολλές συστημικές τράπεζες ανήκουν στον ελληνικό λαό. Και ξεκαθάρισε ότι αφού το 57% της Εθνικής, το 66,9% της Πειραιώς, το 66,3% της Alpha bank ανήκει στο ΤΧΣ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυτομάτως καθιστούν ως κύριο μέτοχο το ελληνικό κράτος, άρα τον ελληνικό λαό.

Άρα λοιπόν όπως σημειώνει ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ, αφού η ΕΚΤ έδωσε το φως σε αυτές τις τράπεζες που το ελληνικό κράτος πλειοψηφεί, θα πρέπει μια νέα διακυβέρνηση της χώρας να ασκήσει πιέσεις και τα μετοχικά της δικαιώματα, ώστε να αλλάξει τις διοικήσεις και να ασκήσει πολιτική προς όφελος του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως τα τυχόν εμπόδια που μπορεί να υψώσει τότε η ΕΚΤ.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Δούρου «έκλεισε την πόρτα» στις καθαρίστριες

Τι και αν είχε αλυσοδεθεί με τις καθαρίστριες, τι και αν έλεγε «παίρνω δύναμη από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ», τι και αν είχε κάνει σημαία την προσπάθεια τους να δικαιωθούν, τι κι αν είχε δώσει το «παρών» στη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου για το αγώνα τους, η Ρένα Δούρου, η νέα περιφερειάρχης Αττικής τα «ξέχασε» όλα αυτά και όπως αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ανέθεσε τον καθαρισμό της Περιφέρειας σε ιδιωτική εταιρεία.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «η επίσημη – ανεπίσημη δικαιολογία για την επιλογή που έκανε η νέα περιφερειακή διοίκηση είναι εξής: τα κτίρια είναι ήδη σε κακή κατάσταση από άποψη καθαριότητας και χρειάζεται γρήγορα λύση για μην μετατραπούν σε… χαβούζα. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πριν την δρομολογημένης θα επέφερε μεγάλες καθυστερήσεις και θα εξέθετε την περιφέρεια».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η κυρία Δούρου άφησε το διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση να τρέξει και να ολοκληρωθεί κανονικά, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε άλλη κίνηση για να βρει εναλλακτική λύση και να μην επιτρέψει την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στην Περιφέρεια σε ένα τομέα με τόσο έντονο πολιτικό και κοινωνικό συμβολισμός, όπως είναι η καθαριότητα.
Η κα Δούρου απέρριψε ακόμα και την πρόταση που της είχε απευθύνει πριν από ένα μήνα ο κ. Σγουρός, να καταθέσει πρόταση – πρόσληψης των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών στην περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας το διαθέσιμο αποθεματικό που «κληρονόμησε».

Ο διαγωνισμός

Ο ανοιχτός διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός ξεκίνησε προ μηνών με πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας υπό τον κ. Σγουρό. Αφορούσε τα κτίρια του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας, δηλ. της παλιάς Νομαρχίας Αθήνας. Ο προϋπολογισμός του έργου ορίστηκε στις 677.000 ευρώ και κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προσφορές με βάση συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μειοδότησε η εταιρεία που προσέφερε 22.399 ευρώ ανά μήνα. Η σύμβαση είναι ετήσια με εξάμηνη προαίρεση –μπορεί δηλαδή να παραταθεί τελικά και να διαρκέσει ενάμιση χρόνο- και το ποσό φτάνει στο συνολικό ύψος των 403.168,68 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο είναι η FMS Facility Management Services ΑΕ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσολάκογλου ζείς, εσύ τους οδηγείς!..

     Μπορεί ο ήρωας φαντάρος του έπους του '40 να ξεχάστηκε και να είχε από τις μετέπειτα κυβερνήσεις την ίδια αντιμετώπιση και τις ίδιες τιμές με τους μαυραγορίτες, τους δωσίλογους και τους κάθε λογής κουκουλοφόρους και συνεργάτες των γερμανών της Κατοχής,

..μπορεί οι ήρωες της Αντίστασης (δεξιοί κι αριστεροί) να ξεχάστηκαν και να ''βρωμίστηκαν'' από κάθε λογής κατά φαντασία ''αντιστασιακούς'', και κάπηλους της Εθνικής Αντίστασης,
..από αυτούς που καταντούν όργανα της Νέας Κατοχής, όργανα παραγωγής Προεδρικών Διαταγμάτων που εξυπηρετούν την νέα Γκεστάπο εναντίον του ελληνικού λαού,

..αλλά τον Τσολάκογλου και τους συνεργάτες τους τους θυμούνται και τους τιμούν ακόμα! Έμπρακτα! Ακολουθώντας το παράδειγμά τους.

Υπογράφουν, όπως κι εκείνος υπέγραψε ''προς όφελος του Ελληνικού λαού''!
Προς όφελος του Ελληνικού λαού, μαζεύτηκαν τα τρόφιμα για τις ανάγκες των στρατευμάτων του Άξονα,
..και ο λιμός του χειμώνα του '42 και του '43 θέρισε από πείνα δεκάδες χιλιάδες πολίτες.
Προς όφελος του Ελληνικού λαού έγιναν τα δεκάδες αντίποινα των γερμανικών ες-ες,
..που ξεκλήρισαν δεκάδες χωριά και πόλεις.
Προς όφελος του Ελληνικού λαού έγινε το υποχρεωτικό Κατοχικό Δάνειο,
..δάνειο δανεικό κι αγύριστο από τους μπαταχτσήδες γερμανούς, που τώρα απαιτούν από τους άλλους συνέπεια!

Στα χνάρια λοιπόν του Τσολάκογλου και των συνεργατών της Κατοχής,
..πώς θα ξεστομίσεις αύριο την φράση: ''αντίσταση κατά της Γερμανικής Κατοχής'', ''πρωθυπουργέ'' της πεντάρας και λεβεντάκο της φακής;
Δεν θα σου κάψει το στόμα;
Ή στο έχουν απαγορεύσει κι αυτό τ' αφεντικά σου Μέρκελ και Σόϊμπλε;

Με τί τσίπα θα παρουσιαστείτε αύριο, κι εσύ, κι ο αντιπρόεδρός σου, και τα χανουμάκια οι βουλευτές σου, να μιλήσουν για την Επέτειο του ''ΟΧΙ'',
..εσείς οι υπηρέτες του ''ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ'', πεσμένοι στα τέσσερα (σύ είπας), με την γλώσσα έξω,
..να γλύφετε την νέα μπότα της ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ;

Αλλά ξεχάσαμε: στα γονίδιά σας δεν υπάρχει αυτό της τσίπας!
Σταμάτησε στην γιαγιά Πηνελόπη!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....