Διυλιστήριο: 11/05/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Παράνομη η αφαίρεση της δικογραφίας Βγενόπουλου από την εισαγγελία Διαφθοράς μέσω Τσατάνη



Παράνομη είναι η απόφαση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη να αφαιρέσει δικογραφία κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και πέντε συνεργατών του, τη στιγμή που αυτή βρισκόταν στο στάδιο της ποινικής δίωξης.

Η αφαίρεση είχε γίνει με πρόσχημα ότι σκόπευε να συσχετίσει τη δικογραφία με άλλη που χειριζόταν η ίδια. Η αφαίρεση αυτή χαρακτηρίστηκε από δικαστικούς κύκλους ως δικαστικό «πραξικόπημα», αφού είναι πρωτοφανές γεγονός εισαγγελέας να αφαιρεί δικογραφία, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν το στάδιο της δίωξης.

Πόσο μάλλον, να ζητά την παλαιότερη δικογραφία των εισαγγελέων του τμήματος Διαφθοράς, Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνου, για να τη συσχετίσει με μία νεότερη, και όχι το αντίστροφο, δηλαδή οι κ.κ. Δραγάτσης και Ελευθεριάνος να ζητήσουν τη δικογραφία που χειριζόταν η κ. Τσατάνη.

Οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι σχολίασαν το γεγονός αυτό ως παρακώλυση της έρευνας κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και των πέντε συνεργατών του.

Όπως αποκαλύπτεται, η αφαίρεση της δικογραφίας από τους δύο εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς είναι παράνομη, καθώς σύμφωνα με έγγραφο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντέλη -που προΐσταται από την πλευρά του Αρείου Πάγου στις έρευνες κατά της Διαφθοράς-, μόνο οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν την αρμοδιότητα να τέτοιας έρευνας.

Πρόκειται για το έγγραφο 1360 με ημερομηνία 2/4/2015, με το οποίο ο αντιεισαγγελέας ενημερώνει πως τη δυνατότητα αυτή τήν έχουν μόνο οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπεύθυνος για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ζήτησε εξηγήσεις από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όντας ενήμερος για πιθανές παρανομίες της κ. Τσατάνη.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει ευθύνη να διαλευκάνει πλήρως τη δραστηριότητα της Γεωργίας Τσατάνη, η οποία πέρα από την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει δώσει κι άλλες λαβές για σχόλια.

Συγκεκριμένα, η κ. Τσατάνη φέρεται να εμπλέκεται και στην παράνομη εκλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, γεγονός που είχε αποκαλύψει το Hot Doc.

Όπως επίσης αποκάλυψε το koutipandoras.gr, η κ. Τσατάνη χειρίστηκε δικογραφία για τα εξοπλιστικά SONAC, στα οποία αναφέρεται στη δικογραφία το όνομα του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με τη δικογραφία αυτή να μην παραπέμπεται στη Βουλή, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει αυτομάτως βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Το σημαντικότερο είναι ότι η Γεωργία Τσατάνη ουδέποτε ζήτησε την αυτοεξαίρεσή της από την υπόθεση, τη στιγμή που η κόρη της ήταν υποψήφια του κ. Μεϊμαράκη στο Ηράκλειο Κρήτης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Που μπορούν να βρουν δουλειά 254.000 άνεργοι - Τα 13 νέα προγράμματα

Ευκαιρίες κατάρτισης και προσωρινής απασχόλησης σε 254.000 ανέργους θα δώσει η κυβέρνηση έως το τέλος του 2016 με βάση τα 13 νέα προγράμματα που ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου.

Τα προγράμματα - στα οποία περιλαμβάνεται και η κοινωφελής εργασία 150.000 ανέργων για 8 έως 12 μήνες, από τον Μάρτιο του 2016, σε δημόσιους φορείς- συνδέονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε κλαδικό και τοπικό επίπεδο, προβλέπουν επιδοτήσεις του μισθού ή των εισφορών με εγγυημένα εργασιακά δικαιώματα και ελάχιστο μισθό 495 ευρώ, υποχρέωση απασχόλησης ενός ποσοστού ανέργων μετά τη λήξη των επιδοτήσεων και, ειδικά για την κατάρτιση και τη μαθητεία πιστοποίηση των γνώσεων και απασχόληση για 6 έως 12 μήνες. Για την εφαρμογή περισσότερων δράσεων υποστήριξης των ανέργων, η κυβέρνηση θα διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια 1,2 δισ. - 2 δισ. ευρώ κατά τη διαδικασία επικαιροποίησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

Τα 13 προγράμματα

Τα προγράμματα που θα προκηρυχθούν στους επόμενους έξι μήνες (σε παρένθεση ο μήνας της προκήρυξης):

1.Πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας 12μηνης διάρκειας με έμφαση στους μακροχρόνια και πολύ μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους κυρίως άνω των 50 ετών (Δεκέμβριος 2015).

2.Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων έως 18-24 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους (Ιανουάριος 2016).

3.Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων έως 25-29 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους (Ιανουάριος 2016).

4. Πρόγραμμα «Δράσεις Ολοκληρωμένης Παρέμβασης» για 8.000 νέους ανέργους έως 24 ετών που θα ενταχθούν σε προγράμματα κατάρτισης με εγγυημένη 12μηνη απασχόληση (Φεβρουάριος 2016).

5. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και, στη συνέχεια, ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών (Φεβρουάριος 2016).

6. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 3.000 άνεργους νέους ηλικίας 25-29 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και, στη συνέχεια, ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών (Φεβρουάριος 2016).

7. Πρόγραμμα συμβουλευτικής, επαγγελματικής Κατάρτισης, πιστοποίησης προσόντων και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού σε συνεργασία με κλαδικούς φορείς. 15.000 άνεργοι (Μάρτιος 2016)


8. Πρόγραμμα προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας για 1.000 ανέργους για τη δημιουργία startups από νέους 18-29 ετών (Μάρτιος 2016)

9. Πρόγραμμα προώθηση της επιχειρηματικότητας για 3.000 ανέργους άνω των 29 ετών για τη δημιουργία startups (Μάρτιος 2016)


10. Πρόγραμμα απασχόλησης για ΑΜΕΑ σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Μάρτιος 2016)

11. Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση» για 26.000 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών.

12. Πρόγραμμα επιδότησης μισθολογικού κόστους για την ενίσχυση της πλήρως ασφαλισμένης εργασίας σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Μάρτιος 2016) στο πλαίσιο της απόφασης για την ενίσχυση, με τροποποίηση του νόμου 4019/2011, της κοινωνικής οικονομίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό, στο περιβάλλον αλλά και την ανάληψη πτωχευμένων επιχειρήσεων από συνεταιρισμούς εργαζομένων.

13. Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 8 ? 12 μήνες, αντί των 5μηνών (Μάρτιος 2016).

Πηγή: imerisia.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΝΕΡΓΟΙ – ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ : ΕΣΠΑ 2014 – 2020 : Δικαιούχοι για Επιδότηση 100% έως 60.000 ευρώ



Οποιαδήποτε προσφορά – αμοιβή θα δοθεί μετά την προκήρυξη του σχετικού προγράμματος και την σχετική επιβεβαίωση ότι είσαι δικαιούχος του προγράμματος και θα ισχύει με την υπογραφή του συμφωνητικού και την παραλαβή της εγγύησης επιδοτήσεως επιδοτουμένων προγραμμάτων της εταιρεία μας.

Δικαιούχοι

Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης, για την ίδρυση νέας επιχείρησης, είναι 1)φυσικά πρόσωπα άνω των 25 ετών (δηλαδή να έχουν γεννηθεί μέχρι και την 31.12.1990) κατά την υποβολή της αίτησης ή 2) με εταιρική μορφή, τα οποία:
• να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης ή
• να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και να μην είναι μισθωτοί.
Σε περίπτωση σύστασης εταιρικού σχήματος πρέπει όλοι οι εταίροι να πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές.



Επιλέξιμοι Τομείς – Δικαιούχοι
Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων
Εφοδιαστική Αλυσίδα
Ενέργεια
Περιβάλλον
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
Τουρισμός
Υγεία
Υλικά – Κατασκευές
Πολιτιστική – Δημιουργική Βιομηχανία

Αναλυτικότερα οι τομείς δραστηριότητος

Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
Τομέας Κρέατος
Τομέας ψαριών και θαλασσινών γενικότερα
Τομέας Φρούτων και λαχανικών
Τομέας λαδιού
Τομέας Γαλακτοκομικά προϊόντα
Προϊόντα Αλευρόμυλων
Αμυλούχα Προϊόντα
Είδη Αρτοποιίας
Ζυμαρικά
Παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής
Παρασκευή Ζάχαρης
Αρτύματα – Καρυκεύματα
Έτοιμα γεύματα
Παραγωγή ζωοτροφών
Αλκοολούχα Προϊόντα
Μεταλλικό Νερό
Χυμοί
Αναψυκτικά
Παραγωγή Προϊόντων Καπνού

Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
Εκτυπωτικές δραστηριότητες
Αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων
Εκδόσεις
Ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις
Κατασκευή κοσμημάτων
Κατασκευή μουσικών οργάνων
Κατασκευή παιχνιδιών
Είδη ένδυσης
Υλικά / Κατασκευές
Κατασκευή πλαστικών προϊόντων
Κατασκευή μεταλλικών προϊόντων
Οικοδομικά υλικά
Μονωτικά υλικά

Εφοδιαστική Αλυσίδα
Υπηρεσίες Τομέα Μεταφορών
Υπηρεσίες Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) για προϊόντα τρίτων (3PL)
Ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες

Ενέργεια
ΑΠΕ ( Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας )
Αξιοποίηση οργανικών υπολειμμάτων για την κάλυψη θερμικών αναγκών
Αύξηση της διείσδυσης εφαρμογών γεωθερμίας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την παραγωγή θερμότητας

Περιβάλλον
Διαχείριση αποβλήτων
Ανακύκλωση
Συλλογή, επεξεργασία και διάθεση απορριμμάτων

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
Κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού
Κατασκευή εξοπλισμού επικοινωνίας
Έκδοση και κατασκευή λογισμικού
Ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
Ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
Δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες

Υγεία
Κέντρα Αποκατάστασης
Υπηρεσίες Τηλε – Ιατρικής
Θεραπευτικά κέντρα

Τουρισμός
Ξενοδοχειακές μονάδες κλασικού τύπου
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Τουριστικές Οργανωμένες κατασκηνώσεις (camping)
Θεματικά πάρκα


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αναγνωστικό Ε' Δημοτικού 1964..

     Γιατί άραγε πρέπει να ντρεπόμαστε όταν λέμε πως αγαπάμε την πατρίδα μας, όταν λέμε πως είμαστε πατριώτες;

Είναι εθνικισμός όταν αγαπάει κανείς την πατρίδα;
Όχι βέβαια. Και είναι σκόπιμη η παραπλάνηση.
Ο εθνικισμός έχει μιά βασική και ουσιαστική διαφορά από την έννοια ''πατριωτισμός'' σε τούτο: Ο πατριωτισμός, ορίζεται ως η αγάπη για την πατρίδα η οποία αναπτύσσεται χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους, σε αντίθεση με
τον εθνικισμό, ο οποίος δομείται στη βάση της θεώρησης "ανώτερο/κατώτερο έθνος".

Και τί είναι η πατρίδα μας, όπως θα έλεγε κι ο Πολέμης, μέσα απ' την σελίδα 55 του αναγνωστικού της Ε' δημοτικού του 1964;

''Όλα πατρίδα μας!''
Πατρίδα μας η γειτονιά που μεγαλώσαμε.
Πατρίδα μας κι οι αλάνες που ματώσαμε τα γόνατά μας.
Πατρίδα μας η πρώτη αίθουσα του σχολείου που πήγαμε.
Πατρίδα κι οι κυριακάτικες μαζώξεις με το συγγενολόϊ.
Πατρίδα κι η εκδρομή με την οικογένεια.
Το πρώτο μας καλοκαιρινό υπαίθριο σινεμά, πατρίδα.
Τα συνήθεια μας και τα σουσούμια μας, πατρίδα.
Πατρίδα και το πρώτο μας φιλί, κι ο πρώτος έρωτας.
Πατρίδα και η θέα απ' το φοιτητικό παράθυρο στον ακάλυπτο της άλλης πολυκατοικίας.
Τα ξενύχτια με την ατέλειωτη κουβέντα και τις εσωτερικές αναζητήσεις, κι αυτά πατρίδα μας.
Πατρίδα τα όνειρα για καριέρα και καλή ζωή.
Πατρίδα κι οι διακοπές, η θάλασσα, ο ήλιος μέσα στις ελιές, και το αγνάντι στο χιονισμένο καταφύγιο.
Οι απογοητεύσεις, οι αδικίες, τα πρώτα ''χαστούκια'', κι αυτά πατρίδα.
Πατρίδα το άγχος, πατρίδα το μεροκάματο, πατρίδα και η αμφιβολία κι ο φόβος για το μέλλον.
Τα παιδιά μας, η μεγαλύτερη πατρίδα.
Ο σύντροφός μας στην ζωή, το ίδιο.
Οι γονείς μας μέσα στους τάφους, ιερή πατρίδα.
Όλοι οι πρόγονοι που πάλεψαν με τα όπλα ή με την επιστήμη ή με την τέχνη και τα γράμματα, ιερή πατρίδα κι αυτοί.

Δεν υπάρχει κάτι που να έχουμε δεί, ακούσει, μυρίσει, νοιώσει με το σώμα ή την ψυχή, που να μην είναι πατρίδα.
Η ζωή μας όλη είναι πατρίδα.
Κι αυτή την πατρίδα την κουβαλάμε μέσα μας θέλουνε δεν θέλουνε.
Δεν ξεπουλιέται, δεν φιμώνεται, δεν πεθαίνει.

Ναι, είμαστε πατριώτες!
Ναι, για ν' αγοράσουν όλη την πατρίδα πρέπει να αγοράσουν κι εμάς.
Δεν γίνεται, εδώ την ''πάτησαν''!

Ναι, είμαστε πατριώτες που έχουμε και αγαπάμε την πατρίδα μας,
..αντίθετα με την χούντα διαρκείας,
..που κυβερνά τον τόπο έξη χρόνια τώρα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πανηγυρίζει η τουρκική Sabah για τις δηλώσεις Φίλη

«Μία γενναία παραδοχή από τον υπουργό Παιδείας», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος που μεταφέρει τις δηλώσεις του κ. Φίλη στις οποίες τόνισε πως παρότι αναγνωρίζεται «το αίμα, ο πόνος, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».

Η τουρκική εφημερίδα, μάλιστα, επισημαίνει πως η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων από τον κ. Φίλη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την ελληνική αντιπολίτευση αλλά και τις Ενώσεις Ποντίων.

Το δημοσίευμα δε, εξηγεί ότι ο υπουργός Παιδείας ήταν δημοσιογράφος πριν εκλεγεί βουλευτής, παραθέτοντας τις δηλώσεις του.


Επιμένει ο Φίλης: Μιλά για στερεότυπα και αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγουΤην ώρα που η αμφισβήτηση, από τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, της γενοκτονίας των Ποντίων, έχει προκαλέσει σάλο σε όλο τον ελληνισμό, ο υπουργός όχι μόνο επιμένει στην ανιστόρητη και εθνικά απαράδεκτη θέση του, όπως επισημαίνει όλος ο ποντιακός ελληνισμός, αλλά επιχειρεί να περάσει και στην αντεπιθεση, κάνοντας λόγο για αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, χαρακτήρισε τις δήλώσεις Φίλη «πηγή έμπευσης για διάλογο».

Ο κ. Φίλης, σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών, τόνισε: «Ζούμε σε μία δύσκολη περίοδο από πολλές πλευρές. Δεν είναι μόνο η οικονομία, αλλά και η ηθική κρίση».

Και τόνισε ότι «υπάρχουν περισπάσεις, που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε με εύλογο τρόπο τα προβλήματα... Συνεχώς μπροστά μας ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα, που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών. Τέτοια είναι μια αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τα ζούμε καθημερινά δυστυχώς, και ως υποτίθεται παρηγορητικό λόγο στις στιγμές της κρίσης».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Απίστευτες καταγγελίες του παραγωγού της μπύρας Βεργίνα ! «Οι πολυεθνικές ήθελαν να με σκοτώσουν»

Τρομερές καταγγελίες έκανε στη Βουλή ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Ζυθοποιϊας Μακεδονίας-Θράκης, για τις πρακτικές των δύο πολυεθνικών και τα μαφιόζικα…
μέσα που μεταχειρίστηκαν για να εκφοβίσουν τους Έλληνες παραγωγούς, ενώ υπενθύμισε ότι οι καταγγελίες… των Ελλήνων παραγωγών εναντίον των πολυεθνικών μαφιόζων, λιμνάζουν στην επιτροπή ανταγωνισμού από το 2001 !!!!!

«Αν δεν είχα την υποστήριξη των άλλων εταιρειών που έχει η οικογένειά μου στη Νέα Υόρκη θα είχα κλείσει. Αν δεν ήμουν νέος δεν θα είχα αντέξει. Το να μπεις στον πόλεμο, ο οποίος περιλαμβάνει σκάσιμο ελαστικών, κόψιμο φρένων, κάψιμο φορτηγών, απειλών κατά της ζωή μου, κατά των συναδέλφων εμπόρων, αυτά όλα βρίσκονται στην επιτροπή ανταγωνισμού, στην οποία εκκρεμούν από το 2001 » !



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συμμετοχή και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Παμποντιακό συλλαλητήριο εναντίον του Φίλη σήμερα στο Σύνταγμα

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τη "Γενοκτονία των Ποντίων", η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καλεί όλους σήμερα Πέμπτη 05/11/2015 και ώρα 16:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος.

Στην ανακοίνωση - προσκλητήριο αναφέρουν πως τα χτυπήματα που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός από την Κυβέρνηση είναι διαδοχικά και ουσιαστικά.

• Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας,τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο.

• Η αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, λογοκρίνει την παιδεία παραχαράσσοντας το μέλλον μας.

• Κορωνίδα στις προσβολές, αποτελεί η πρόσφατη ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.

Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια.

Επειδή, η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. Επειδή, οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς. Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας καλεί όλους την Πέμπτη 05/11/2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Συντάγματος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Καλούμε τα σωματεία όπως ενημερώσουν τα μέλη τους για την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό.

ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με τις δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Φίλης υπερέβη τα εσκαμμένα. Δεν είναι απλό στέλεχος, ούτε καν απλός βουλευτής, για να περιφέρει προσωπικές απόψεις. Εμφανιζόμενος στα κανάλια ως υπουργός, εκπροσωπεί την κυβέρνηση, την οποία στηρίζουμε διά της ψήφου και της συμμετοχής μας οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κι αυτό οφείλει ο κ. Φίλης να το σεβαστεί.

Ως Εκτελεστική Επιτροπή του Κινήματός μας κρίνουμε ότι ο υπουργός υπέπεσε στο μείζον παράπτωμα της προσβολής όχι μόνο της συλλογικής ιστορικής μνήμης των Ποντίων, αλλά της εθνικής ιστορικής μνήμης σύσσωμου του Ελληνισμού. Κρούουμε τον κώδωνα ότι τέτοιες προκλήσεις δεν είναι δυνατό να συνεχιστούν, ούτε να γίνονται αποδεκτές.

Οψόμεθα λοιπόν…

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία κυβερνούσε με την ψήφο της Ρεπούση και έχει ως θερμότερο οπαδό τον Πάγκαλο, καλά θα κάνει να μένει πιο φειδωλή και συγκρατημένη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν θα μπει ΦΠΑ στην εκπαίδευση - Ισοδύναμα μέσω ΚΙΝΟ

Τη συμφωνία με την τρόικα για το οριστικό ξήλωμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Μετά από περισσότερους από δυο μήνες αναζήτησης ισοδύναμων προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή να εφαρμοστεί σε μια πιο... light εκδοχή (μειωμένοι συντελεστές για φροντιστήρια και ΙΕΚ), το οικονομικό επιτελείο βρήκε τελικά το ισοδύναμο τα οποίο έγινε και αποδεκτό από την τρόικα. Πρόκειται για την επιβολή ειδικού τέλους 5 λεπτών του ευρώ στο τυχερό παιχνίδι ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ. Με την αύξηση, η τιμή της στήλης πρόκειται να αυξηθεί από τα 50 στα 55 λεπτά και να φέρει τελικά στα κρατικά ταμεία πρόσθετα φορολογικά έσοδα τα οποία ανέρχονται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Με δεδομένη αυτή την εκτίμηση για την εισπρακτική απόδοση του μέτρου της επιβολής τέλους στο ΚΙΝΟ, στο οικονομικό επιτελείο επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να αναζητηθούν πρόσθετα ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην εφαρμοστεί τελικά ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι η επιβολή του συγκεκριμένου τέλους δεν θα αντιμετωπίσει και νομικά ζητήματα.
Εκτός από την εύρεση του ισοδύναμου για το ξήλωμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το ΥΠΟΙΚ προχώρησε χθες και στην κατάθεση τροπολογίας στην Βουλή με την οποία παρατείνεται η έναρξη εφαρμογής του μέτρου έως τις 16 Νοεμβρίου με παράλληλη διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν από ορισμένες εφορίες σε επιχειρήσεις της ιδιωτικής εκπαίδευσης που δεν είχαν προχωρήσει σε δήλωση ένταξής τους σε καθεστώς ΦΠΑ.
Σήμερα, εκτός από το ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, πρόκειται να ανακοινωθούν και οι τελικές αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας καθώς και για τις αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.


Σημειώνεται ότι ο σύλλογος πρακτόρων του ΟΠΑΠ αντέδρασε σφοδρά στις προθέσεις αυτές της κυβέρνησης, καθώς εκτιμά ότι μια τέτοια κίνηση θα πλήξει τα έσοδα του δημοσίου και τον κλάδο.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το τελικό σχέδιο για Τέλη Κυκλοφορίας και Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr

Στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης στρέφεται τώρα το οικονομικό επιτελείο ώστε να μπορέσει να «πιάσει» τους ιδιοκτήτες ακριβών αυτοκινήτων οι οποίοι καταβάλουν ελάχιστα Τέλη Κυκλοφορίας εξαιτίας των πολύ χαμηλών εκπομπών CO2.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 αναμένεται να συνδεθεί με την Αξία Λιανικής των οχημάτων ώστε πραγματικά να πληρώσουν οι κάτοχοι ακριβών αυτοκινήτων.

Οι συντελεστές του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης στα αυτοκίνητα που τα Τέλη Κυκλοφορίας τους υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές CO2 αναμένεται να οριστικοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia θα κυμαίνονται από 5% έως και 10% της Αξίας Λιανικής των οχημάτων και θα μειώνονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε βάθος πενταετίας.

Ειδικότερα στις προτάσεις που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνεται ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης να ανέρχεται σε 10% για αυτοκίνητα με Λιανική Αξία πάνω από 40.000 ευρώ ενώ σε ποσοστό 5% θα ανέρχεται ο συγκεκριμένος φόρος στα αυτοκίνητα με Αξία Λιανικής από 25.000 έως 39.999 ευρώ.

‘Οσον αφορά στις εκπτώσεις του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τα ποσά που απορρέουν από τον συγκεκριμένο φόρο να μειώνονται σε ποσοστό έως και 50% σε βάθος πενταετίας.

Στο στόχαστρο τα «εταιρικά» αυτοκίνητα

Ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης επιβάλλεται σε όλα τα αυτοκίνητα με κυβισμό από 1.929 κ.εκ. και άνω με συντελεστές 5% επί του τεκμηρίου για ΙΧ με κινητήρες έως 2,5 λίτρα και 13% για οχήματα με κινητήρες από 2,5 λίτρα και άνω.

Ωστόσο στα εταιρικά αυτοκίνητα και ειδικότερα σε στόλους αυτοκινήτων που διαθέτουν μεγάλες εταιρείες ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης επιβάλλεται σε ένα μόλις αυτοκίνητο από το σύνολο των οχημάτων που χρησιμοποιεί κάποια εταιρεία.

Δηλαδή αν κάποια εταιρεία έχει μισθώσει μέσω χρονομίσθωσης 1.000 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 100 είναι δίλιτρα και τα 4 τρίλιτρα ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης θα επιβληθεί σε ένα μόλις όχημα με τον μεγαλύτερο κυβισμό αντί στα 104 αυτοκίνητα που κανονικά θα έπρεπε να επιβληθεί ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης!

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που εντόπισαν την «αδικία» επιθυμούν να την διορθώσουν άμεσα και μάλιστα να ισχύσει πριν το τέλος του 2015 με την αποστολή των ειδοποιητηρίων των Τελών Κυκλοφορίας.

‘Αλλωστε όπως έχει αποδειχθεί από το 2010 και μετά οι εταιρικές πωλήσεις αυτοκινήτων αποτελούν πάνω από το 50% του συνόλου των πωλήσεων στα καινούρια αυτοκίνητα και περιλαμβάνουν πολλά ακριβά μοντέλα τα οποία προμηθεύονται στελέχη εταιρειών χωρίς να καταβάλουν Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης…

Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας

Παρελθόν θα αποτελέσουν τα Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας σύντομα καθώς με μαθηματική ακρίβεια αν διατηρηθούν σε βάθος πενταετίας τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας θα καταγράψουν πολύ μεγάλη πτώση.

Τα Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας θα διατηρηθούν στα οχήματα που εκπέμπουν κάτω από 80 γρ. CO2 τα οποία είναι ελάχιστα και όσα από αυτά καταφέρνουν να έχουν τόσο χαμηλούς ρύπους έχουν υψηλά Αξία Λιανικής οπότε θα «πιαστούν» από το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

Επίσης αλλαγές αναμένεται να έχουμε και στους συντελεστές των Τελών Κυκλοφορίας που αφορούν οχήματα με εκπομπές πάνω από 140 γρ. CO2 τα οποία «ρυπαίνουν» με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να σημειωθούν στα οχήματα με εκπομπές CO2 πάνω από 180 γρ./CO2.

Τα οχήματα με Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται σε περίπου 50.000 ΙΧ ενώ αυξημένα Τέλη Κυκλοφορίας θα καταβάλουν και περίπου 120.000 ιδιοκτήτες οχημάτων των οποίων τα Τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές CO2.

Μειώσεις Τελών Κυκλοφορίας

Οι μειώσεις στα Τέλη Κυκλοφορίας μικρών και φθηνών αυτοκινήτων αφορά πάνω σχεδόν 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από 785 κ.εκ. έως 1.357 κ.εκ. οι οποίοι καταβάλουν από 55 έως 135 ευρώ.

Ειδικότερα το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνει μειώσεις 5-7% στα ποσά της συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοκινήτων κάτι το οποίο μεταφράζεται σε εκπτώσεις έως 10-15 ευρώ.

Από την άλλη μεριά έχουμε και το θέμα των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού που κυριολεκτικά έχουν μηδενική αξία λιανικής αλλά πολύ υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας.

Σε αυτή την κατηγορία το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται μείωση των Τελών Κυκλοφορίας ώστε να «δελεάσουν» τους κατόχους που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους εφορίες και να αυξήσουν τα έσοδα.

Οι μειώσεις που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο στα Τέλη Κυκλοφορίας των οποίων τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα υπολογίζεται σε ποσοστό 20% κάτι το οποίο μεταφράζεται σε μειώσεις έως 200 ευρώ.

Για τα αυτοκίνητα με κινητήρες 1.600 - 1.800 κ.εκ. ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις αλλά είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν τελικά μόνο τα Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων με κινητήρες 1.800 κ.εκ. που οι ιδιοκτήτες του καταβάλουν 300 ευρώ...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τσίπρας: Ανόητος και επικίνδυνος ο Σόιμπλε



Με σφοδρή επίθεση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και χωρίς να τον κατονομάσει έκλεισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χωρίς ιδιαίτερες περιστροφές ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανόητους και επικίνδυνους όσους το καλοκαίρι είχαν φτιάξει σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και όσους ουσιαστικά το υπηρετούν μέχρι και σήμερα. «Σήμερα, με την προσφυγική κρίση, αποδεικνύεται πόσο ανόητοι ήταν όσοι έκαναν σχέδια περί Grexit» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Όσοι επιμένουν σε σχέδια Grexit δεν είναι μόνο ανόητοι αλλά και επικίνδυνοι», επεσήμανε. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι το σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, έστω και προσωρινά, είχε συντάξει ο Β. Σόιμπλε...

Ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε παράλογες απαιτήσεις για την άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας ζητώντας από την ΕΕ να δείξει την ίδια αλληλεγγύη που δείχνει η Ελλάδα προς τους πρόσφυγες.

Τα αιτήματά σας είναι δίκαια, τα συζητώ με τον Επίτροπο Μοσκοβισί και άλλους συνομιλητές μου, απάντησε ο Μάρτιν Σουλτς, ωστόσο ζήτησε να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα.

Την ίδια στιγμή που εμείς κάνουμε το καθήκον μας, δεχόμαστε πιέσεις και παράλογες απαιτήσεις για να άρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι απαιτήσεις αυτές είναι απαράδεκτες και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει την ίδια αλληλλεγγύη που δείχνει η ίδια για το προσφυγικό.

«Πρέπει να δούμε ζητήματα που εμπίπτουν και σε ένα σκέλος ηθικής. Τη στιγμή που οι νησιώτες ανοίγουν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι στην Ελλάδα δοκιμάζεται αυτές τις μέρες το πρόσωπο της Ευρώπης και πως η χώρα μας έχει αναλάβει ευθύνες που ξεπερνούν τις δυνατότητές της. «Είμαστε χώρα εμπροσθοφυλακής στις προσφυγικές ροές αλλα και μια χώρα που έχει να αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση που έχει δημιουργήσει συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης στο εσωτερικό της», ανέφερε.

«Σηκώνουμε το βάρος αυτής της κρίσης, αλλά ταυτόχρονα έχουμε την περηφάνια με τη στάση των πολιτών μας να συνεισφέρουμε και σε αυτό που ονομάζω διάσωση του ανθρωπιστικού προσώπου της Ευρώπης», είπε, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να αναζητηθούν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, που, όπως τόνισε, είναι κοινό πρόβλημα.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταψηφίστηκε και αποσύρεται το άρθρο για φόρο στις ελληνικές ζυθοποιίες


Ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό - «Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ - Το άρθρο 52 καταψηφίζεται και δεν θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια με το τελικό σχέδιο νόμου

Το πρώτο ουσιαστικό ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκάλεσε το άρθρο του πολυνομοσχεδίου με τα νέα προαπαιτούμενα που προβλέπει αύξηση του φόρου στις ελληνικές ζυθοποιίες. Πρόκειται για το άρθρο 52 που καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς δεν το ενέκρινε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και αποσύρεται από το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση σήμερα το απόγευμα.

Υπερ της αύξησης του φόρου στις ελληνικές ζυθοποιίες τοποθετήθηκαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα τόσο οι βουλευτές όλων των κομμάτων (πλην ΣΥΡΙΖΑ) όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων εξήγησαν στους αρμόδιους υπουργούς πως η προωθούμενη διάταξη θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών εταιριών μια εκ των οποίων δραστηριοποιείται και στηρίζει την περιοχή της Θράκης.

Επίσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με σχόλιό του στο twitter είχε ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει ενώ εξέθεσε τους αρμόδιους υπουργούς υποστηρίζοντας ότι η διάταξη δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....