Διυλιστήριο: 09/28/14
ροη αναρτησεων

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Στο ''σφυρί'' 21 νομίσματα της Αμφίπολης

Γράφουν οι Γ.Παγάνη & Μ.Παππά.
Από το δημοσίευμα της Real news στις 28/9/2014

Αν και η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει ημέρα με την ημέρα πιο κοντά στην αποκάλυψη το μυστικό του μοναδικού τύμβου και η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα κάθε εξέλιξη στην επιστημονική έρευνα, στο Μόναχο αναγγέλλεται δημοπρασία πολύτιμων νομισμάτων της Αμφίπολης. Όπως αναφέρεται στον κατάλογο του Οίκου Gorny & Mosch τα 21 νομίσματα της Αμφίπολης και τα 54 της ευρύτερης περιοχής Μακεδονίας δεν είναι τυχαία, ούτε απομιμήσεις. Χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως σημαντικά και υψηλής εμπορικής αξίας καθώς όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ''προέρχονται από την περίοδο της βασιλείας του Φιλίππου του Β' (359 π.Χ. έως 336 π.Χ.) και του διαδόχου του, που έγινε γνωστός σε ολόκληρη την υφήλιο με το όνομα Μέγας Αλέξανδρος.'' Μάλιστα η αρχική τιμή για το καθένα από τα νομίσματα κυμαίνεται από 500 Ευρώ έως 10.000 Ευρώ και ο ιδιώτης που θα πλειοδοτήσει θα πρέπει να ''χτυπήσει'' το νόμισμα που τον ενδιαφέρει με τουλάχιστον ένα 20% ''καπέλο'' στην τιμή της εκκίνησης.
   Η δημοπρασία θα διαρκέσει τέσσερις μέρες και θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο, με τα στελέχη του Οίκου Gorny & Mosch να την διαφημίζουν στους χώρους της κοινωνικής δικτύωσης (εδώ μπορείτε να δείτε την δημοπρασία) και στην ιστιοσελίδα τους από τα τέλη Αυγούστου. '' Εγγυόμαστε τόσο την γνησιότητα όσο και την νομιμότητα της κατοχής τους. Οπότε δεν χρειάζεται να έχετε τύψεις'', μας εξήγησε ο ειδικός του Οίκου για την δημοπρασία των αρχαίων νομισμάτων, που συστήθηκε ως Σουλτς.
''Όλα νόμιμα''
''Είναι όλα νόμιμα, Ο προμηθευτής μας υπογράφει μία βεβαίωση ότι είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης των αντικειμένων'', απάντησε όταν τον ρωτήσαμε με ποιον τρόπο τα νομίσματα πέρασαν στην κατοχή του οίκου και αν τηρήθηκε η νομιμότητα στην διαδικασία μεταβίβασης. '' Δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες, εμείς απλώς δημοπρατούμαι τα αντικείμενα'', επισήμανε, για να διαχωρίσει την θέση του από τους προμηθευτές που προφανώς, με παράνομο τρόπο, βρήκαν και πούλησαν αυτά τα νομίσματα της Αμφίπολης σε ιδιώτες. Μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα έχουμε προβλήματα ''με τις Αρχές αν αγοράσουμε κάποιο νόμισμα, καθώς αν διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρανομία ο οίκος ενημερώνει για την ταυτότητα του προμηθευτή.'' Η Real news μίλησε με τον έναν από τους δύο ιδιωκτήτες του οίκου, θέτοντας το ερώτημα αν τα νομίσματα εκλάπησαν την περίοδο της Κατοχής. ''Δεν το πιστεύω'' απάντησε ο κ.Μος.'' Ξέρετε υπάρχουν χιλιάδες αρχαία νομίσματα που συλλέγονται εδώ και αιώνες, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω την ακριβή χρονική περίοδο που εντοπίστηκαν ή υπεισήλθαν στην κατοχή του εκάστοτε προμηθευτή μας''. Στο ίδιο πνεύμα και χωρίς να ανησυχεί για την συνομιλία μας, ενημερώνει ότι γνωρίζει προσωπικά κάθε έναν από τους προμηθευτές, που στην πλειονότητά τους ''κληρονόμησαν τα νομίσματα από τους προγόνους με νόμιμη διαδικασία''

 http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....