Διυλιστήριο: 09/01/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ελλάδα στην 1η θέση των καλύτερων χωρών του πλανήτη


Σύμφωνα με τα Readers' Travel Awards του CNT, η χώρα μας αναδεικνύεται ως η αγαπημένη για την πλειονότητα των αναγνωστών του περιοδικού από όλο τον κόσμο

H καλύτερη χώρα στον κόσμο για το 2016 είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τους αναγνώστες του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, Conde Nast Traveller.

Σύμφωνα με τα Readers' Travel Awards του CNT, η χώρα μας αναδεικνύεται ως η αγαπημένη χώρα για την πλειονότητα των αναγνωστών του περιοδικού από όλο τον κόσμο, αφού παρουσιάζεται στην πρώτη θέση της κατάταξης με τις καλύτερες χώρες στον κόσμο.

Δείτε τη σχετική λίστα:

1. Ελλάδα

2. Ιταλία 

3. Η.Π.Α.


4. Νότια Αφρική

5. Γαλλία


6. Ισπανία

7. Ινδία

8. Αυστραλία


9. Ταυλάνδη

10. Μεξικό


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο μικροσκόπιο των αρχών το σκάνδαλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία



Η ελβετική εισαγγελία ερευνά κατά του Φραντς Μπεκενμπάουερ με υπόνοιες για απιστία και ξέπλυμα χρήματος σε σχέση με την ανάθεση του Μουντιάλ 2006. Οι έρευνες στρέφονται και κατά πρώην κορυφαίων γερμανών παραγόντων.

Ο «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου Φραντς Μπέκενμπάουερ απειλείται για πρώτη φορά με ποινικές κυρώσεις σε σχέση με το σκάνδαλο που αφορά την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2006 στη Γερμανία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας έχει ξεκινήσει έρευνα κατά του παλαίμαχου άσου με τις κατηγορίες της απιστίας και του ξεπλύματος χρήματος. Εκτός από τον Μπεκενμπάουερ, που ήταν επικεφαλής της γερμανικής υποψηφιότητας για τη διοργάνωσης του Μουντιάλ 2006, αντίστοιχες έρευνες διεξάγονται και κατά των πρώην προέδρων της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Τέο Τσβάντσιγκερ και Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, αλλά και εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας Χορστ Σμιτ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική εισαγγελία.

Αιτία για τις έρευνες των ελβετικών αρχών είναι μια σειρά ύποπτων πληρωμών συνολικού ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, οι οποίες ξεκίνησαν το 2002 και ολοκληρώθηκαν το 2005. Το περιοδικό Spiegel είχε φέρει πέρσι στη δημοσιότητα την υπόθεση, η οποία έγινε κατόπιν γνωστή ως σκάνδαλο του Μουντιάλ. Μετά από σειρά επιβαρυντικών στοιχείων που διέρρευσαν, εξωθήθηκε σε παραίτηση τον Νοέμβριο του 2015 ο πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με έκθεση του δικηγορικού γραφείου Freshfields, η οποία συντάχθηκε κατ' εντολή της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2002 μεταφέρθηκαν σε τέσσερις δόσεις έξι εκατομμύρια ελβετικά φράγκα από κοινό τραπεζικό λογαριασμό του Μπεκενμπάουερ και του πρώην μάνατζέρ του, Ρόμπερτ Σβαν, σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Ελβετία. Τα χρήματα κατέληξαν στον όμιλο KEMCO του Κατάρ, ιδιοκτήτης του οποίου θεωρείται ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, πρόεδρος τότε της Ασιατικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

Τον Αύγουστο του 2002 ο πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας Adidas -στο μεταξύ αποβιώσας- Ρομπέρ Λουίς-Ντρεϊφούς μετέφερε 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στο προαναφερθέν δικηγορικό γραφείο στην Ελβετία, το οποίο μεταβίβασε εν συνεχεία σχεδόν έξι εκατομμύρια φράγκα στον Φραντς Μπεκενμπάουερ και το υπολειπόμενο ποσό (σ.σ. από τα 10 εκατομ.) στην εταιρεία KEMCO στο Κατάρ. Τον Απρίλιο του 2005 η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μετέφερε 6,7 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 10 εκατομ. ελβετικά φράγκα, συμπεριλαμβανομένων τον τόκων) στην FIFA, προφασιζόμενη ότι προορίζονται για την πληρωμή ενός πολιτιστικού προγράμματος στο πλαίσιο του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία. Η FIFA προώθησε το ποσό στον Λουίς-Ντρεϊφούς. Το πού κατευθύνθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα από το Κατάρ παραμένει έως τώρα επισήμως αδιευκρίνιστο.

Οι περισσότεροι όσων ενεπλάκησαν σε αυτή την υπόθεση ισχυρίστηκαν ότι οι πληρωμές ήταν απαραίτητες προκειμένου να εξασφαλιστεί μια επιχορήγηση για την κάλυψη οργανωτικών εξόδων ύψους 250 εκατομμυρίων φράγκων από τη FIFA για το Μουντιάλ της Γερμανίας. Όπως είπαν, δεδομένου ότι η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ δεν είχε ρευστότητα, δανείστηκε τα χρήματα από τον Λουίς-Ντρεϊφούς και τα επέστρεψε κατόπιν στη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Όμως, ο τότε επικεφαλής της ομοσπονδίας Τέο Τσβάντσιγκερ δήλωσε στο μεταξύ ότι ο πρώην γερμανός ποδοσφαιριστής Γκύντερ Νέτσερ του αποκάλυψε ότι με τα χρήματα αυτά εξαγοράστηκαν ψήφοι από την Ασία προκειμένου η Γερμανία να εξασφαλίσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ. Πάντως, ο ίδιος ο Νέτσερ διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Τσβάντσιγκερ.

Νέες διαστάσεις

Μέχρι σήμερα έρευνες σχετικά με την υπόθεση διενεργούσε η εισαγγελία της Φραγκφούρτης εναντίον των τότε υπευθύνων της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Η έρευνα της ελβετικής εισαγγελίας δίνει στην υπόθεση νέες διαστάσεις. Εφόσον αποδεχθεί ότι οι υπόνοιες εναντίον του Φραντς Μπεκενμπάουερ ευσταθούν και ο ίδιος κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με βάση το ελβετικό δίκαιο με επιβολή χρηματικού προστίμου, αλλά ακόμη και με φυλάκιση, που σε ειδική περίπτωση μπορεί να φτάσει και τα πέντε χρόνια. Η αρμοδιότητα της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για την διενέργεια έρευνας κατά του Μπεκενμπάουερ βασίζεται στο γεγονός ότι οι ύποπτες συναλλαγές έγιναν μέσω Ελβετίας.

Ο ίδιος ο Μπεκενμπάουερ είχε αρνηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε παρανομία, αρνούμενος ότι καταβλήθηκαν χρήματα για εξαγορά ψήφων.

Πηγή: Deutsche Welle

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φίλης: Αλλάζουν από φέτος τα Θρησκευτικά στα σχολεία


Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, είναι να γίνει μάθημα γνώσης των θρησκειών και των πιστών που ζουν στη χώρα μας

Αλλάζει από φέτος το μάθημα των Θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Φίλης είπε χαρακτηριστικά ότι η επικείμενη αλλαγή θα πραγματοποιηθεί ώστε τα Θρησκευτικά «να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας».

«Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευμάτων. Άκουσα μία τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, προ μηνός σε μία τηλεοπτική εκπομπή, που είπε ότι συμφωνεί να αλλάξει το πρόγραμμα των θρησκευτικών στα σχολεία. Το πρόγραμμα που έχουμε έτοιμο ως ΙΕΠ προέκυψε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους. Η απόφαση βεβαίως είναι της πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο.

Δεν λειτουργεί με αποφάσεις άλλων, είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας. Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας δίνοντας το στίγμα της αλλαγής.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΝΔ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ!!



Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε πριν από κάποιες ημέρες για «κούρεμα» των δανείων του κόμματος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.


Αυτή τη φορά ο Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, πρότεινε να δίνεται και στα κόμματα η δυνατότητα να εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη.

«Δεν γίνεται», ανέφερε, «να ισχύει για τους πολίτες και όχι για τα κόμματα». Κι όλα αυτά τη στιγμή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν πάνω από 200 εκατ. ευρώ το καθένα.

Ο Μάκης Βορίδης από την πλευρά του κράτησε εντέχνως αποστάσεις από τη δήλωση Γεωργιάδη περί «κουρέματος» και μίλησε για «ρύθμιση» των δανείων της ΝΔ.

Η Αννέτα Καββαδία, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να διευκρινίσει αν η θέση αυτή εκφράζεται από τα περί «σεισάχθειας» του αντιπροέδρου του κόμματος ή από την διαφορετικού μήκους κύματος τοποθέτηση Βορίδη στην εξεταστική επιτροπή.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στις Σέρρες οι δρόμοι που... απορροφούν την θερμότητα


Οι Σέρρες είναι μία πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όχι μόνο στα λόγια αλλά όπως αποδεικνύεται
και στις πράξεις. Οι πολιτικοί άρχοντες της περιοχής δείχνουν εδώ και πολλά χρόνια πως έχουν γνώση για το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα και αυτό φάνηκε αρχικά το 1998 με την κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου που φτιάχτηκε με χρήματα του Δήμου και κοσμεί την περιοχή των Βαλκανίων.Στις Σέρρες βρίσκεται και ένα από τα κορυφαία αυτοκινητοδρόμια των Βαλκανίων.

Πλέον η γνώση για το αντικείμενο περνά στην καθημερινότητα των απλών πολιτών που βλέπουν τους δρόμους να αλλάζουν και να θυμίζουν Ευρώπη. Άλλωστε δεν συναντούμε καθημερινά χρωματιστούς δρόμους που δεν έχουν στόχο να ομορφαίνουν την όψη της πόλης αλλά να λειτουργούν και βιοκλιματικά. Αυτό ισχύει με συγκεκριμένους δρόμους στις Σέρρες που έχουν αλλάξει όψη καθώς έχει χρησιμοποιηθεί για την υλοποίησή τους φωτοκαταλυτικό υλικό.

Δρόμος που μειώνει την θερμοκρασία

Το συγκεκριμένο υλικό εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι... διαθέσιμο σε τρία χρώματα. Το συγκεκριμένο υλικό μειώνει την θερμοκρασία έως και 3 βαθμούς. Η ιδιότητά του είναι να απορροφά την θερμότητα και να μειώνει την θερμοκρασία, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τον καθένα ιδίως του καλοκαιρινούς μήνες.

Λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας που έχει το φωτοκαταλυτικό υλικό δεν χάνει τις ιδιότητές του ακόμα και όταν μαυρίσει από το πέρασμα των αυτοκινήτων ενώ με ένα πλύσιμο του δρόμου το χρώμα... επανέρχεται στην αρχική του μορφή.

Δηλώσεις στο zougla.gr

Μιλώντας στο zougla.gr για το μεγάλο αυτό έργο του ΕΣΠΑ που κόστισε σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ ο Αντιδήμαρχος έργων της πόλης των Σερρών Ηλίας Γκότσης (φωτογραφία αριστερά) τόνισε χαρακτηριστικά: «Είχαμε διαπιστώσει κλιματικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της πόλης μας και έτσι έπρεπε να δράσουμε αποτελεσματικά. Γι' αυτό το λόγο προχωρήσαμε σε βιοκλιματικές αναπλάσεις σε πυκνά δομημένες περιοχές με στόχο να ρίξουμε την θερμοκρασία κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι έχουν στρωθεί με ψυχρό υλικό και διαθέτουν μεγάλη θερμική χωρητικότητα προκειμένου να μην εκπέμπουν υψηλές θερμοκρασίες. Η εικόνα της πόλης έχει αλλάξει σημαντικά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον με επιπλέον έργα».

Ο προυπολογισμός του έργου ήταν 4 εκατομμύρια ευρώ και υπάγεται στα προγράμματα ΕΣΠΑ

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το θέμα δεν πουλάει πια ...σώθηκε ο Μαρινόπουλος


Αίσιο τέλος στο θρίλερ της Μαρινόπουλος δίνουν οι τρεις πλευρές. Πέφτουν υπογραφές για την υλοποίηση του σχεδίου σωτηρίας με ανεφοδιασμό καταστημάτων


Κωστής Χριστοδούλου
Αύγουστος 31 2016 19:02

Το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφούν οι όροι της συμφωνίας μεταξύ της οικογένειας Μαρινόπουλου, της Σκλαβενίτης και των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες έχουν αναλάβει και την χρηματοδότηση του νέου εγχειρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247, αναμένεται ταχύτητα η υλοποίηση του σχεδίου, με ανεφοδιασμό των καταστημάτων.
Το σχέδιο σωτηρίας

Η Σκλαβενίτης, η οποία μέσω νέας εταιρείας θα ελέγχει τα καταστήματα που φέρουν το σήμα Μαρινόπουλος πρόκειται να λάβει από τις τράπεζες δάνειο ύψους 360 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της η Σκλαβενίτης πρόκειται να διαθέσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ αρκετά από τα οποία πρόκειται να κατευθυνθούν άμεσα και για την ενδιάμεση χρηματοδότηση, δηλαδή την περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Μαρινόπουλος, ώστε να πληρωθούν οφειλές προς προμηθευτές και εργαζόμενους.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι 10.000 περίπου εργαζόμενοι λαμβάνουν έναντι του μισθού τους δύο φορές την εβδομάδα (10% - 15% του κανονικού τους μισθού κάθε φορά) με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να έχουν πληρωθεί έως το πρώτο δεκαήμερα Ιουλίου.

Σε ότι αφορά τους προμηθευτές οι περισσότεροι έχουν κλείσει την στρόφιγγα προμήθειας και αναμένουν τις εξελίξεις ώστε να δουν εάν θα αλλάξουν στάση. Σύμφωνα με πληροφορίες το "σχέδιο σωτηρίας" προβλέπει μία σημαντική θυσία από πλευρά τους καθώς θα ζητηθεί γενναίο "κούρεμα" των οφειλών της Μαρινόπουλος.

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξοικονόμηση δαπανών κατά 4,5 εκατ. ευρώ στη Βουλή



Εξοικονόμηση δαπανών 4,5 εκατ. ευρώ επιτυγχάνεται κάθε χρόνο στη Βουλή, μετά την υλοποίηση του προϋπολογισμού της για το 2016.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, την διάσκεψη των προέδρων, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού της Βουλής - ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους για την έναρξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου (ΙΖ) - η ετήσια εξοικονόμηση των δαπανών, μετά την υλοποίηση του νέου προϋπολογισμού, ανέρχεται στο ποσό των 4.497.033,44 ευρώ.

Η μεγάλη εξοικονόμηση των δαπανών προκύπτει από την μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών και ανέρχεται στο ποσό των 2 εκατ. 54 χιλ. ευρώ. Επιπλέον, εξοικονόμηση 106.000 ευρώ αποφέρει η μείωση της δαπάνης για την υγειονομική περίθαλψη των βουλευτών (ΕΟΠΥΥ), καθώς και η μείωση του επιδόματος οργάνωσης του γραφείου τους, κατά 314.626,80 ευρώ. Έτσι, η συνολική εξοικονόμηση δαπανών της Βουλής, λόγω περικοπών στις απολαβές των βουλευτών, φθάνει το ποσό των 2 εκατ. 465 χιλ. ευρώ.

Ακόμη, καταγράφηκε ετήσια μείωση 655 χιλ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση του leasing των βουλευτικών οχημάτων, ενώ 272.850 εξοικονομήθηκαν στην σταθερή τηλεφωνία και 64.000 ευρώ στην κινητή τηλεφωνία.

Από την παύση, την διακοπή και αναπροσαρμογή των μισθωμάτων κτιρίων και την μίσθωση νέων χώρων, προκύπτει συνολική μείωση δαπανών, κατά 556 χιλ. ευρώ.

Τέλος, λόγω της διακοπής των συμβάσεων με τα συνεργεία καθαρισμού, οι δαπάνες στον τομέα καθαριότητας μειώθηκαν κατά 475 χιλ. ευρώ.

Πηγή http://www.enikonomia.gr/timeliness/114706,exoikonomisi-dapanon-kata-45-ekat-evro-sti-vouli.html
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαπλοκή και μπάλα..

     Αφήνοντας στην άκρη την διακωμώδηση καταστάσεων και διαδικασιών,
..που έτσι κι αλλιώς είναι από μόνες τους γελοίες,
..πρέπει να (ξανα)δούμε την σοβαρή πλευρά των πραγμάτων.

Για να ελπίζει αυτός ο τόπος να δεί κάποτε (όποτε) μιάν άσπρη μέρα,
..πρέπει να χτυπηθεί και να εξοντωθεί η διαπλοκή. Όχι να αλλάξει. Να αφανιστεί.
Όχι ν' αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα
ρούχα του αλλιώς,
..παρά να σηκωθεί να φύγει ο Μανωλιός,
..και ν' αφήσει πίσω και τα κλεμμένα.

Θα βγεί σήμερα αύριο η κυβέρνηση και μεθαύριο στην ΔΕΘ ο δόλιος (=ο έχων δόλο) ο πρωθυπουργούλης,
..και θα πανηγυρίζει πως χτύπησε την διαπλοκή.
Ποιά διαπλοκή χτύπησες χρυσέ μου;
Αυτή που μας βαράει αλύπητα;
Και αν υποτεθεί ότι κάτι άλλο χτύπησες εκτός από τον δόλιο (=τον κακομοίρη) τον λαό,
..αυτό είναι η παλιά διαπλοκή.
Για νάρθει η νέα.
Αυτή που ελπίζεις να σε στηρίζει (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως) μέχρι να σε πετάξουν οι τοκογλύφοι συνεταίροι σου σα στυμμένη λεμονόκουπα.
( Το ότι θα σε πετάξουν το ξέρεις. Απλώς ελπίζεις να μην πας κατ' ευθείαν στη χωματερή, αλλά να σε ανακυκλώσουν. )

Άσε που χάρη κάνεις στους παλιούς.
Εισπράττεις καμιά πενηνταριά-εξηνταριά μύρια απ' τους καινούργιους,
..δίνοντας επί της ουσίας συχωροχάρτι στους παλιούς χαρίζοντάς τους πάνω από 600 εκατομμύρια έως ένα δις και παραπάνω ευρώ (αδιευκρίνιστα τα ποσά που χρωστάνε).
Αμ έτσι τους χτυπάμε κι εμείς χρυσέ μου, δεν περιμέναμε εσένα.
Τα δε 50 με 60 μύρια θα τα δώσεις στους τοκογλύφους να πιούν καφέ εις υγείαν του μ@λάκα (λαού και πρωθυπουργού) που κερνάει.

Να σου πούμε κάτι δόλιε;
Αλλά μη στενοχωρηθείς.
Την έχεις χάσει την μπάλα. Και κλωτσάς αέρα.
Κάνεις πως παίζεις.
Στην ουσία τρέχεις εδώ κι εκεί και γελάει ο κόσμος.
Προς το παρόν διαιτησία, επόπτες, παρατηρητές είναι όλοι μαζί σου. Στημένο. Κερδίζεις.

Να δούμε όμως τί θα κάνεις όταν μπεί στο γήπεδο και η άλλη ομάδα: ο λαός.
Αν δηλαδή μπεί.
Που ελπίζουμε να μπει.
Έστω και στις καθυστερήσεις!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συγχώνευση Deutsche Bank με Commerzbank



To ενδεχόμενο συγχώνευσης της Deutsche Bank με την Commerzbank αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Manager Magazin». Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι το σενάριο αυτό έχει εξεταστεί από τη διοίκηση της Deutsche Bank της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

Έκκληση για συγχωνεύσεις τραπεζών

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank Τζον Κράιαν έκανε σήμερα μία ασυνήθιστη δημόσια έκκληση για συγχωνεύσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών, λίγες εβδομάδες αφού η D.B η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δυσκολεύθηκε να περάσει τα ευρωπαικά stress tests.

Νέες συζητήσεις για το μέλλον της Deutsche Bank

Οι δηλώσεις του Κράιαν θα πυροδοτήσουν πιθανόν νέες συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της γερμανικής τράπεζας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, αν και ο ίδιος έσπευσε να απορρίψει δημοσιεύματα ότι η Deutsche εξετάζει τη συγχώνευσή της με την Commerzbank, η οποία ανήκει εν μέρει στο γερμανικό κράτος.
Επικρίνοντας αυτό που ανέφερε ως «μικρή περιφερειακή διάσταση των τραπεζών», ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας σημείωσε: «Χρειαζόμαστε περισσότερες συγχωνεύσεις, σε εθνικό επίπεδο, αλλά επίσης και διασυνοριακά». Ερωτηθείς, αν βλέπει ότι έρχεται πάλι καιρός που η Deutsche θα εμπλακεί σε μεγάλες εξαγορές, απάντησε «όχι στο κοντινό μέλλον».

Κατακρημνισμένα τα επιτόκια

Τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών μειώνονται γενικά, καθώς η οικονομική ανάπτυξη παραμένει σε χαμηλή ταχύτητα, τα επιτόκια είναι κατακρημνισμένα και συνεχίζεται η εκκαθάριση επισφαλών δανείων, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι γερμανικές τράπεζες ειδικότερα δυσκολεύονται, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τυπώνει συνεχώς νέο χρήμα και καθιστά ακριβότερη τη διαφύλαξη μετρητών από τις τράπεζες.

«Εάν κοιτάξουμε ειδικότερα τη Γερμανία, δεν έχει περάσει από αυτό το κύμα των συγχωνεύσεων, όπως έχει κάνει η Ισπανία», δήλωσε ο Κράιαν, προσθέτοντας: «Στη Γερμανία υπάρχουν, κατά την άποψή μου, πάρα πολλές τράπεζες».

Kριτική στην ΕΚΤ

Ο Κράιαν έστρεψε την κριτική του και προς την ΕΚΤ. «Οι παράπλευρες συνέπειες από αυτές τις πολιτικές γίνονται τώρα όλο και πιο φανερές», είπε, προσθέτοντας: «Δεν είναι μόνο ότι υποφέρουν οι τράπεζες. Υπάρχουν και καταστροφικές συνέπειες για τους αποταμιευτές και τις συνταξιοδοτικές επενδύσεις τους».

Πηγή www.unblock.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συμφωνία της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC



Το πρώτο βήμα για συμπράξεις της ΔΕΗ με τρίτους στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που θα οδηγήσει στην υλοποίηση επένδυσης, ύψους 1 δισ. ευρώ, για την κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας παραγωγής ρεύματος στη Φλώρινα θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της κινεζικής εταιρείας CMEC, που προβλέπει τη σύσταση ανεξάρτητης εταιρείας, στην οποία θα μετέχουν η ΔΕΗ, η εταιρεία CMEC και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων, από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός.

Το μνημόνιο θα υπογραφεί μεταξύ 12 και 16 Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη και τον Fang Yanshui, Assistant President της CMEC. Η επένδυση για τη μονάδα είναι της τάξης των 700 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις σημαντικές επενδύσεις των ορυχείων θα ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ, συμβάλλοντας, όπως σημειώνει η ΔΕΗ, τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας και στην αύξηση της απασχόλησης. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση της λιγνιτικής παραγωγής με υπερσύγχρονη μονάδα βαθμού απόδοσης πάνω από 41,5% και ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη απόσυρση παλαιότερων μονάδων, θα βελτιωθεί τόσο η ανταγωνιστικότητα της λιγνιτικής παραγωγής της χώρας όσο και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η υπογραφή του MοU, όπως τονίζεται από τη ΔΕΗ, γίνεται, μετά από πολύμηνη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δυο εταιρειών, η οποία κορυφώθηκε με την υπογραφή Non-Disclosure Agreement (NDA) με τον πρόεδρο της CMEC Zhang Chun, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

CMEC είναι διεθνής Εργοληπτική Εταιρεία και Πάροχος Υπηρεσιών και ασχολείται, επίσης, σε διεθνές επίπεδο με το εμπόριο και τις επενδύσεις. Διαθέτει επιχειρηματικό δίκτυο σε περισσότερες από 150 χώρες στις πέντε ηπείρους ενώ είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε κινεζικής κατασκευής ultra-super critical ανθρακικούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας των 600 MW με άνθρακα στη διεθνή αγορά. Είναι η μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία στον τομέα των διεθνών βιομηχανικών logistics και έχει κατασκευάσει πλήθος έργων, όπως Θερμικοί και Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί Παραγωγής και σταθμοί ΑΠΕ, Γραμμές Μεταφοράς, Εργοστάσια Τσιμέντων και Σιδηρουργίας, Πλοία, Στάδια, Κατοικίες, Σιδηροδρομικές γραμμές και Τραίνα, εγκαταστάσεις Ύδρευσης, Τηλεπικοινωνιών κ.λ.π. Από το 2012, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τώρα οι Γερμανοί κρύβουν τα λεφτά τους στα στρώματα


ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε λίστα αναμονής όσοι θέλουν να αγοράσουν χρηματοκιβώτιο !!!

Συνέβη στην Ελλάδα της κρίσης. Συμβαίνει πλέον και στη Γερμανία της ευμάρειας, για λόγους διαφορετικούς αλλά και παρόμοιους συνάμα.Και ενώ στην Ελλάδα σήμερα καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες (μετά τη χαλάρωση των capital controls) προκειμένου να φύγουν τα χρήματα από τα «στρώματα» και να επιστρέψουν ως καταθέσεις στις τράπεζες, στη Γερμανία η πορεία είναι αντίστροφη. «Δεν κερδίζεις τίποτα κρατώντας τα χρήματά σου στην τράπεζα. Οι καταθέσεις πλέον δεν τοκίζονται παρά μόνο φορολογούνται», δηλώνει στην εφημερίδα «Wall Street Journal» ο 82χρονος Ούβε Βίζε, συνταξιούχος ο οποίος πρόσφατα αγόρασε ένα χρηματοκιβώτιο για να φυλάξει σπίτι του τα περίπου 53.000 ευρώ που έχει στην άκρη.

Ο 82χρονος δεν αποτελεί ωστόσο μεμονωμένη περίπτωση. Αντιθέτως, είναι μόνο ένας από τους συνολικά δεκάδες (εάν όχι εκατοντάδες) χιλιάδες Γερμανούς καταθέτες που, έχοντας πια χάσει την πίστη στους στις γερμανικές τράπεζες, παίρνουν πλέον τα χρήματα που αποταμίευαν με προτεσταντική ευλάβεια τόσα χρόνια και τα κρύβουν σε... στρώματα, μαξιλάρια, πατάρια και χρηματοκιβώτια. Σε κάποιες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας μάλιστα, για να αγοράσει πλέον κανείς χρηματοκιβώτιο, πρέπει να μπει σε... λίστα αναμονής.

Η εταιρεία «Burg-Waechter KG», η μεγαλύτερη κατασκευάστρια χρηματοκιβωτίων στη Γερμανία, είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 25% τους πρώτους έξι μήνες του 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι επίσης γερμανικές «Format Tresorbau GmbH» και «Hartmann Tresore AG» είδαν επίσης τις πωλήσεις τους να αυξάνονται σε διψήφιο ποσοστό το τελευταίο διάστημα.

Στην ουρά για χρηματοκιβώτια

Ο Ντίτμαρ Σάκε, διευθυντής πωλήσεων στην «Burg-Waechter KG», επιβεβαιώνει το γεγονός ότι «υπάρχει σημαντικά αυξημένη ζήτηση από ιδιώτες στη Γερμανία». Για να ανταποκριθούν μάλιστα στην αυξημένη ζήτηση, κάποιοι κατασκευαστές πλέον δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. «Οι γραμμές παραγωγής λειτουργούν στα όριά τους», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τάις Χάρτμαν, διευθυντής της «Hamburger Stahltresor».

Κι αν πίσω στην Ελλάδα της κρίσης οι πολίτες φοβούνταν ένα ενδεχόμενο κούρεμα των καταθέσεων (bail-in), σήμερα στη Γερμανία το πρόβλημα έγκειται σε ένα άλλου τύπου κούρεμα μέσω... αρνητικών επιτοκίων. Εάν τα αρνητικά επιτόκια παγιωθούν, αυτό θα σημαίνει πρακτικά ότι οι καταθέτες θα αρχίσουν να... πληρώνουν τις τράπεζες για να φυλάνε σε αυτές τα χρήματά τους. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της «Reiffeisenbank Gmund» στη Βαυαρία, η οποία ξεκινάει από αύριο να χρεώνει με 0,4% όλες τις καταθέσεις από 100.000 ευρώ και πάνω. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έπειτα από έναν χρόνο τα 100.000 ευρώ που έχει κάποιος σήμερα στη συγκεκριμένη τράπεζα αυτομάτως θα έχουν γίνει... 99.600.

«Τη στιγμή που η τράπεζα θα μου πει ότι πρέπει να πληρώσω για τις καταθέσεις μου, εγώ θα πάρω τα χρήματά μου και θα τα βάλω κάτω από το μαξιλάρι ή μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο», δηλώνει στη «Wall Street Journal» η Ντάγκμαρ Μέτζγκερ, 53χρονη επιχειρηματίας από το Μόναχο.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν είναι μόνο ιδιώτες εκείνοι που φυλάνε σήμερα μετρητά σε θησαυροφυλάκια στη Γερμανία. Το ίδιο κάνουν και εταιρείες, όπως για παράδειγμα ο ασφαλιστικός κολοσσός «Munich Re AG», στα χρηματοκιβώτια του οποίου πλέον κάθονται 20 εκατ. ευρώ σε μετρητά μαζί με ράβδους χρυσού.

Οι συναλλαγές με μετρητά εξακολουθούν άλλωστε να κυριαρχούν στη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ. Ενώ χώρες όπως η Ελλάδα επιχειρούν στροφή στο πλαστικό χρήμα, την ίδια ώρα στη Γερμανία (σχεδόν) όλα εξακολουθούν να κινούνται με ρευστό. Ειδικά στο γερμανικό λιανεμπόριο περίπου το 80% των συναλλαγών γίνονται με μετρητά, σύμφωνα με στοιχεία του 2014. Οσο για το μέλλον, καθώς οι καταθέσεις φεύγουν από τις γερμανικές τράπεζες, διερωτάται πλέον εύλογα κανείς: λέτε να δούμε capital controls και στη Γερμανία;


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Π. Ψυχάρης: 'Μην έχετε ονειρώξεις ... το Mega θα συνεχίσει να εκπέμπει'


Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δίνει «λεγόμενες άδειες» και κάλεσε τους βουλευτές να «περιμένουν». Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ και του Mega
Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Αύγουστος 31 2016 13:54

Τον ισχυρισμό ότι το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί παρά το γεγονός ότι δεν συμμετέχει στη δημοπρασία για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας προέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, Παναγιώτης Ψυχάρης, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια προς τα ΜΜΕ.

«Μην έχετε ονειρώξεις. Το Mega δεν πρόκειται να κλείσει» είπε ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη απευθυνόμενος στους βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπή και ανέφερε ότι οι καταστάσεις «μπορεί να αλλάξουν…». Μάλιστα, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τη δημοπρασία αδειοδότησης και μίλησε επανειλημμένως για «λεγόμενες άδειες» οι οποίες «δεν έχουν δοθεί ακόμη». Ερωτηθείς, πάντως, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν το Mega σκοπεύει «να βγει στο αντάρτικο» και να εκπέμψει παράνομα ο κ. Ψυχάρης δήλωσε ότι αν ολοκληρωθεί η διαδικασία το Mega θα εξετάσει το ενδεχόμεν να εκπέμψει μέσω άλλης πλατφόρμας, δορυφόρου ή συνδρομητικού μπουκέτου. «Το Mega είναι μια εταιρεία που θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα» ανέφερε.

Ο κ. Ψυχάρης προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση όταν ισχυρίστηκε ότι το Mega αποπληρώνει κανονικά τα δάνειά του, σε αντίθεση με ό,τι είχαν καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής οι εκπρόσωποι των τραπεζικών ιδρυμάτων. «Το Mega δεν είναι Μαρινόπουλος. Πληρώνουμε κανονικά τα δάνειά μας» είπε και δήλωσε, μάλιστα, ότι ήταν προτιμότερο να δίνουν οι τράπεζες δάνεια στο Mega και όχι στους πολίτες. «Η εταιρεία Τηλέτυπος (Mega) έχει αποπληρώσει σε τόκους 130 εκ. ευρώ» είπε και υποστήριξε ότι «αν δεν είχαν δοθεί τα δάνεια στο Mega μπορεί να είχαν δοθεί σε πολίτες να αγοράσουν σπίτια και να μην μπορούσαν τώρα να αποπληρώσουν».

Κληθείς πάντως να σχολιάσει τις δηλώσεις του συνιδιοκτήτη του Mega Φ. Μπόμπολα κατά του ΔΟΛ για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το κανάλι ο κ. Ψυχάρης ανέφερε ότι ο κ. Μπόμπολας είναι «ένας από τους χιλιάδες μετόχους του Mega». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι τα θαλασσοδάνεια του Mega «δεν θα πρέπει να απασχολούν τον ελληνικό λαό».

"Σας το λέω μεταξύ μας... Το Mega μπορεί να μεταβληθεί σε πάροχο υπηρεσίας, σε Βήμα TV", πρόσθεσε ο κ. Ψυχάρης.



Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....