Διυλιστήριο: 10/02/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

Πάλι φέτος το επίδομα (13η σύνταξη) στους ηλικιωμένουςΣτο κοινωνικό μέρισμα αλλά και στο γεγονός ότι είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που περιλαμβάνει μνημονιακές υποχρεώσεις επικεντρώνονται στην κυβέρνηση ενόψει, το μεσημέρι, της κατάθεσης του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το προσχέδιο προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,4% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018, ενώ αποτυπώνεται η υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017, το οποίο αναμένεται διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2,2% του ΑΕΠ έναντι 1,75% που είναι ο στόχος του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Το ποσό της υπέρβασης, όπως έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση, αναμένεται να διατεθεί ως κοινωνικό μέρισμα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με βάση τις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Οι στόχοι για τα βασικά μεγέθη του προσχεδίου του προϋπολογισμού είναι εναρμονισμένοι με αυτούς του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής και η επίτευξή τους αναμένεται να οδηγήσει στην ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος οικονομικής πολιτικής τον Αύγουστο του 2018.

Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι φέτος θα ανέλθει στο 1,8% που είναι ο στόχος του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Για το 2018 προβλέπεται επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ στο 2,4%.

Στο προσχέδιο θα προβλέπεται επίσης η μείωση της ανεργίας το 2018 σε επίπεδα κάτω του 20%, και συγκεκριμένα στο 19%, στην οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλει η αύξηση της απασχόλησης κατά 1,7%.

Μεταξύ άλλων το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα προβλέπει:

-Αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,4%
-Μείωση της δημόσιας κατανάλωσης κατά 0,2%
-Αύξηση του συνόλου των ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων (ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου) κατά 12,6%
-Αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 4,7%
-Αύξηση των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 4,4%.

Πηγή neaselida.news

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέο κρούσμα «αριστείας»: Στο σκαμνί πρώην «γαλάζιος» νομάρχης για εικονικά έργα στα ΓρεβενάΤην παραπομπή του στελέχους της ΝΔ και πρώην νομάρχη αλλά και δημάρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, καθώς και του επιχειρηματία Δημήτρη Σκόρδα, από την ίδια περιοχή, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Δυτικής Μακεδονίας στην υπόθεση με τις αναθέσεις εικονικών έργων.

Με το υπ’ αριθμόν 114 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Κουπτσίδης για τις απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008 που σύμφωνα με το βούλευμα είχε ως αποτέλεσμα, το Δημόσιο να ζημιωθεί έως και με 41.000 ευρώ.

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Σκόρδας, που την ίδια περίοδο προσκόμιζε στη νομαρχιακή αρχή παραστατικά για τα έργα που του ανέθετε ο πρώην νομάρχης, που όμως όπως απέδειξε ο έλεγχος που διενήργησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Αποφασίστηκε επίσης να παραμείνουν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα τόσο για τον Δημοσθένη Κουπτσίδη όσο και για τον Δημήτρη Σκόδρα, ενώ απαλλάσσει από την κατηγορία της απιστίας έξι υπάλληλους της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Γρεβενών.

Για την περίπτωση των έξι εικονικών έργων, τον Απρίλιο του 2017 αποφασίστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η «διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) για το χρονικό διάστημα 2007-2010», ενώ έχουν ορισθεί οι υπάλληλοι που θα πραγματοποιήσουν τον σχετικό έλεγχο.

Πηγή neaselida.news

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ασπίδα για 700.000 μικρές επιχειρήσειςΠαρά τις έντονες αντιδράσεις των τραπεζών κυρίως, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε νομοσχέδιο που θα φέρει τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή (και αφορά ουσιαστικά σε τροποποίηση του νόμου 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών) θα συμπεριλάβει περίπου 700.000 πολύ μικρές ελληνικές επιχειρήσεις στον χαρακτηρισμό τους ως καταναλωτών.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα προστατεύονται από καταχρηστικούς Γενικούς Όρους Συναλλαγών (ΓΟΣ), κάτι το οποίο δεν επιθυμούσαν οι τράπεζες, οι οποίες είχαν προτείνει αντ’ αυτού να προστεθούν στους καταναλωτές μόνο οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Για παράδειγμα μια πολύ μικρή επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί απέναντι σε μια σύμβαση η οποία εμπεριέχει προδιατυπωμένους όρους που θα μπορούσαν να θεωρηθούν καταχρηστικοί.

Τέτοιες συμβάσεις είναι συνήθως συμβάσεις με πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ασφαλιστικά συμβόλαια, κ.λπ.

Στην αναμόρφωση των διατάξεων του νόμου 2251/1994, την οποία επεξεργάστηκε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προκειμένου να εναρμονιστεί στις κοινοτικές οδηγίες έχουν γίνει τρεις βασικές παρεμβάσεις: η πρώτη αφορά στους ΓΟΣ, η δεύτερη στις εγγυήσεις και η Τρίτη στην προστασία της ψυχικής υγείας των ανηλίκων.

Πιο αναλυτικά στο άρθρο 2 (Γενικοί Όροι Συναλλαγών – Καταχρηστικοί Γενικοί Όροι) προωθείται η επέκταση του πεδίου εφαρμογής των προστατευτικών διατάξεων που αφορούν κατά βάση καταναλωτές σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Βάσει τους επίσημου ορισμού της ΕΕ πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερα από 10 άτομα και ο ετήσιος κύκλος εργασιών (ή/και το ενεργητικό τους) δεν υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εγγύηση χωρίς γκρίζες ζώνες

Στο άρθρο 5 αποσαφηνίζονται οι έννοιες της εμπορικής και νόμιμης εγγύησης. Με άλλα λόγια ενώ ο καταναλωτής στην πράξη γνώριζε μόνο την εμπορική εγγύηση που συνήθως συνοδεύει το προϊόν δεν του ήταν γνωστά τα δικαιώματα που απορρέουν από τη νόμιμη εγγύηση η οποία έχει καθοριστεί στα 2 χρόνια.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, οι πωλητές είναι πλέον υποχρεωμένοι να αποσαφηνίζουν στους καταναλωτές αν προσφέρεται ή όχι εμπορική εγγύηση (πέραν της νόμιμης των 2 ετών, δηλαδή) είτε από τον κατασκευαστή, είτε από τον πωλητή για προϊόντα, η χρονική διάρκεια της οποίας θα εξαρτάται από τη φύση του αγαθού, την αναμενόμενη πιθανή διάρκεια ζωής τους και τα επικρατούντα συναλλακτικά ήθη (όπως ενδεικτικά τα τεχνολογικά αγαθά, τα αυτοκίνητα, οι οικοσκευές, κ.λπ.)

Για προϊόντα με εκτιμώμενη πιθανή διάρκεια ζωής άνω των 2 ετών που δεν παρέχεται εμπορική εγγύηση, ο πωλητής πρέπει να το γνωστοποιεί εγγράφως ή πάνω σε σταθερό μέσο στον καταναλωτή πριν από την πώληση και ταυτόχρονα να του γνωστοποιεί ότι σε κάθε περίπτωση ισχύουν τα δικαιώματά του από τη διετή νόμιμη εγγύηση.

Πηγή Πληροφοριών: Έθνος

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γνωστός εισαγγελέας γλίστρησε και έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο πολυκατοικίαςΣοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του Εισαγγελέα Εφετών, Επαμεινώνδα Βρακατσέλη, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε στα Βριλήσσια.

Το τραγικό ατύχημα σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στις 7 το πρωί, όταν ο εισαγγελέας ανέβηκε σε μία καρέκλα με ροδάκια για να φτιάξει μία κουρτίνα στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να φύγει η καρέκλα προς τα πίσω και κυριολεκτικά, ο άνδρας να εκσφενδονιστεί από το μπαλκόνι του 4 ορόφου στο κενό, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Οι γείτονες του 63χρονου εισαγγελέα αντιλήφθηκαν το συμβάν και αμέσως έσπευσαν να τον βοηθήσουν και να καλέσουν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως ο εισαγγελέας κατέληξε στα τραύματά του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε, σύμφωνα με το vrilissianews.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου στον ιερό ναό Αναλήψεως του Κυρίου στα Βριλήσσια, ενώ το πρωί της Κυριακής έγινε η ταφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Περατιά Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Επαμεινώνδας Βρακατσέλης είχε ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία τον Μάρτιο του 2007 αλλά και με την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Je suis Katalonien

     Πού είναι άραγε όλα εκείνα τα δημοσιογραφικά και νεοταξικά τσουτσέκια που γεμίζουν με σημαίες τα "προφίλ" τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν η τρομοκρατία τού θρησκευτικο-πολιτικού φονταμενταλισμού χτυπά
(που κι αυτός βέβαια υποκινείται και συντηρείται απ' το σύστημα ως άλλοθι για
τα δικά του παγκοσμιοποιημένα εγκλήματα κατά της ελευθερίας των πολιτών, κατά της ανεξαρτησίας των κρατών, κατά των ανθρώπινων δικαιωμάτων),
..τώρα που η ευρωπαϊκή νεοφασιστική "Ένωση" με μακρύ χέρι της την κυβέρνηση της Ισπανίας εξαπολύει τρομοκρατικό χτύπημα κατά των πολιτών της Καταλονίας;

Μα υπερασπίζονται τους τρομοκράτες βέβαια.
Υπέρ της "έννομης τάξης" βέβαια.
Όπου η "έννομη τάξη" κατά τα νεοταξικά πρότυπα απαγορεύει ένα δημοψήφισμα, το κηρύσσει παράνομο.
Όπου η νεοταξική-νεοφασιστική τάξη θέλει τους λαούς να ψηφίζουν κάθε τέσσερα χρόνια με πλαστή ατζέντα, πλαστά διλήμματα, πλαστές υποσχέσεις,
..και στον ενδιάμεσο χρόνο όπου κρίνεται η τύχη τους με αυθαίρετες πράξης της "έννομης κυβερνητικής τάξης",
..να σιωπούν.

Τί κακό θα είχε άραγε για μιά πραγματική δημοκρατία ένα δημοψήφισμα; Ένα οποιοδήποτε δημοψήφισμα;
Αφού έτσι κι αλλιώς αποτυπώνει την βούληση της πλειοψηφίας του λαού, όπως ακριβώς επαγγέλεται ότι κάνει το δημοκρατικό πολίτευμα.
Το σύστημα όμως φοβάται την βούληση του λαού. Φοβάται μήπως πλειοψηφήσουν οι γνώμες εναντίον των συμφερόντων τού πλούτου, των τραπεζών, των επιχειρήσεων.
Άρα φοβάται την δημοκρατία.
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.
Γι αυτό και απαγορεύει σιωπηρά ή φανερά (όπως στην καταλανική περίπτωση) τα δημοψηφίσματα. Για να απαγορέψει την φωνή των πολιτών.

Και τί άραγε θα έκοφτε τον κάθε Σουλτς, τον κάθε Γιούνγκερ, τον κάθε Νταϊσελκάπως, και όλα αυτά τα παγκόσμια καθάρματα,
..αν ένα λαός ψήφιζε υπέρ της ανεξαρτησίας του;
Μα, εκτός από καποια πιθανή, αλλά μάλλον μικρή ζημιά των συμφερόντων (κερδών) τους,
..τους ενοχλεί αυτή καθ' εαυτή η έννοια της ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης, της ελευθερίας να επιλέγει κάθε λαός την τύχη του.

Οι παγκόσμιοι απατεώνες ονειρεύονται μιά παγκόσμια δικτατορία με λαούς-πολίτες σκλάβους, και τον εαυτό τους στην θέση της εξουσίας.
Η εξουσία των ελαχίστων του πλούτου και των τραπεζών, εναντίον του παγκόσμιου πληθυσμού.
Αυτό διακυβεύτηκε χθές στην Καταλονία. Αυτό αμφισβήτησαν οι καταλανοί.
Και γι αυτό έπρεπε να τιμωρηθούν παραδειγματικά,
..άσχετα με το γεγονός πως με την τιμωρία τους αυτή θα έρχοταν στο φως η πλήρης φασιστική ιδεολογία του συστήματος.
Δεν τους πειράζει όμως.
Γι αυτό έχουν μπουκώσει με χρήμα κυβερνήσεις και ΜΜΕ.
Η προπαγάνδα, το ψέμα κι ο φόβος νάναι καλά, και όλα θα ξεχαστούνε.

Όσοι δεν είμαστε διατεθιμένοι να ξεχάσουμε τίποτα,
..ας κρεμάσουμε μιά σημαία καταλανική στα "προφίλ" μας, στις αναρτήσεις μας,
..στις συζητήσεις μας.

Κι αυτό αντίσταση είναι.
Και μάλιστα δυναμική!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....