Διυλιστήριο: 03/13/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο Ομπάμα στον Γαλιφιανάκη... (video)

Μια απροσδόκητα διαφορετική εμφάνιση έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δίνοντας συνέντευξη στη δημοφιλή διαδικτυακή κωμική εκπομπή συνεντεύξεων «Ανάμεσα σε δύο φτέρες» του γνωστού ελληνοαμερικανού ηθοποιου Ζακ Γαλιφιανάκη.

Στην εκπομπή, που «ανέβηκε» στο Διαδίκτυο σήμερα, ο Ομπάμα είναι ακομπλεξάριστος και αστειεύεται διαρκώς με τον γνωστό για το βιτριολικό του χιούμορ ηθοποιό.

Ο Γαλιφιανάκης πάλι, δεν δίστασε να αποκαλέσει «σπασίκλα» τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ακόμη και να του ζητήσει το πιστοποιητικό γέννησής του!

Θέμα που ως γνωστό προκαλεί έντονες συζητήσεις στις ΗΠΑ από τους πολέμιους του προέδρου που αμφισβητούν το κατά πόσο είναι Αμερικανός!

Παράλληλα, ειρωνεύτηκε και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ, λέγοντας στον Μπαράκ Ομπάμα ότι αφού ο Ντένις Ρόντμαν πάει ως «πρεσβευτής» στη Βόρεια Κορέα τον Ντένις Ρόντμαν, δεν θα ήταν κακή ιδέα να σταλεί και ο... παλαιστής Χαλκ Χόγκαν στη Συρία.

Η εκπομή «Ανάμεσα σε δύο φτέρες» είναι γνωστή για την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έρχονται οι καλεσμένοι του Γαλιφιανάκη.

Ο οποίος ωστόσο είναι εξαιρετικά συμπαθής σε όλους και για αυτό όλες οι μεγάλες διασημότητες παρελαύνουν συχνά από το πλατό του... ώντας έτοιμοι για όλα!

)

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ: Πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης

Πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
για τα παιδιά και τις οικογένειες τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει του Πάσχα κινητοποιεί για μία ακόμα φορά πολίτες και φορείς, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης που στηρίζει πανελλαδικά και καθημερινά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.

Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί ο οργανισμός πανελλαδικά, έχουν πλέον αδειάσει, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι εταιρίες στη χώρα μας.

http://www.hamogelo.gr/4-1/1843/Panelladikh-sygkentrosh-trofimon-koi-eidon-proths-anagkhs
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πορεία διαμαρτυρίας από όλη την Ισπανία προς τη Μαδρίτη


Με σύνθημα "Αυτό δεν είναι μια κρίση, είναι μια απάτη!"
Άνθρωποι από όλη την Ισπανία περπατούν με σκοπό να φτάσουν στη Μαδρίτη στις 22 Μαρτίου και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τις περικοπές, την ανεργία, τη διαφθορά και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους στη ζωή, στην υγεία, τη δωρεάν παιδεία κ.ά.


Βλέποντας  όλους τους συστημικούς πολιτικάντηδες και τα παπαγαλάκια τους, όλο αυτό τον καιρό να μην έχουν χτυπήσει κάποια πόρτα για συνεργασία με τις νότιες ευρωπαϊκές χώρες που ταλανίζονται από την φτιαχτή οικονομική κρίση, λέγοντας σαν δικαιολογία ότι δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με όλες αυτές.

Έχω να τους κάνω μια ερώτηση:
Η ανεργία, η πάταξη της διαφθοράς,το ανθρώπινο επίπεδο διαβίωσης και προπάντων η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν είναι αρκετά στοιχεία που μπορούν να μας ενώσουν ώστε να αγωνιστούμε μαζί;;;

Όχι μόνο είναι αρκετά για να μας ενώσουν, αλλά είναι ικανά να ανατρέψουν και όλο αυτό τον πολιτικό φασισμό που υφιστάμεθα. Γι αυτό κιόλας δεν γίνεται καμία κίνηση από τα πολιτικά ανδρείκελα που κυβερνούν όχι μόνο εμάς αλλά και τις υπόλοιπες χώρες. 

 

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οριστική νίκη των πολιτών στον πόλεμο κατά των πολυεθνικών για τον έλεγχο των σπόρων

Υπερψηφίστηκε και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα επέβαλε συνθήκες καθολικού μονοπωλίου των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Με την υπερψήφιση αυτή η νομοθεσία απορρίπτεται από το Ευρωκοινοβούλιο και υποχρεώνεται στην πράξη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την αποσύρει.

Ο Κρίτων Αρσένης ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας την παραίτηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Μποργκ, καθώς ο συγκεκριμένος Επίτροπος είναι υπεύθυνος όχι μόνο για την απροκάλυπτη πρόταση υπέρ των πολυεθνικών σπόρων, αλλά και για την απόρριψη της υποχρέωσης σήμανσης της μεταλλαγμένης γύρης στο μέλι, την έγκριση της καλλιέργειας μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ε.Ε. και τον μετριασμό της αντικαπνιστικής νομοθεσίας υπέρ των μεγάλων πολυεθνικών του καπνού.

 Σημειώνεται ότι πριν το κατηγορηματικό «όχι» της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο μονοπώλιο των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων, προηγήθηκε η ομόφωνη καταψήφιση της νομοθεσίας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και η σχεδόν ομόφωνη από την Επιτροπή Γεωργίας. Στην ουσία, η συντριπτική πλειοψηφία των  Ευρωβουλευτών που υπερψήφισαν την τροπολογία του Κρίτωνα Αρσένη, «πάγωσαν» την προοπτική της άσκησης πλήρους κερδοσκοπικού ελέγχου της τροφής από τις πολυεθνικές, που θα υποχρέωνε Eλληνες και ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους μόνο από αυτές.

 Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

«Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στις πολυεθνικές των σπόρων διασφαλίζοντας το δικαίωμα στη διατροφική ασφάλεια και την ελεύθερη πρόσβαση στην τροφή. Αν δεν κερδίζαμε αυτήν την κρίσιμη μάχη, θα ήταν πρακτικά αδύνατο για έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να διατηρούν και να αναπαράγουν τους σπόρους τους.

Όταν τον Δεκέμβριο του 2013 κατέθεσα την πρόταση απόρριψης της συγκεκριμένης νομοθεσίας, δεν περίμενα ότι θα υπερψηφίζονταν σήμερα από τη συντριπτική πλειοψηφία των  Ευρωβουλευτών. Οι νίκες είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς όλων μας  αλλά και προϊόν της μαζικής κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών, που μέσω της αλληλογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλεισαν με το αίτημα της απόρριψης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η νίκη καταδεικνύει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιδρά θετικά στο δημοκρατικό έλεγχο και πως η ευκαιρία για κάθε πολίτη να επηρεάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι καθημερινή.

Κάλεσα τον Επίτροπο Υγείας κ. Μποργκ να παραιτηθεί καθώς δεν μπορώ να δεχθώ ως σύμπτωση την κατάθεση της απροκάλυπτης πρόταση υπέρ των πολυεθνικών σπόρων, αλλά και την απόρριψη της υποχρέωσης σήμανσης της μεταλλαγμένης γύρης στο μέλι, την έγκριση της καλλιέργειας μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ε.Ε. και τον μετριασμό της αντικαπνιστικής νομοθεσίας υπέρ των μεγάλων πολυεθνικών του καπνού, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, από τον ίδιο Επίτροπο. Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. »

Παρακολουθήστε εδώ την παρέμβαση στην Ολομέλεια:
)

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ


Στις 6 Μαΐου 2013, μετά από πρόταση της Γενικής Επιτροπής Υγείας & Καταναλωτών (DG SANCO) και στη συνάντηση των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ρυθμίζουν το εμπόριο σπόρων σε όλη την Ε.Ε., ψηφίζεται πρόταση εισαγωγής νέας νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία από το 2016 κανείς δεν θα μπορεί να εμπορεύεται σπόρους στην Ε.Ε. που δεν είναι καταχωρημένοι σε εθνικούς καταλόγους.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2013 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, ζητεί την απόρριψη της πρότασης της Κομισιόν, με τροπολογία που κατέθεσε στην Επιτροπή Γεωργίας του Ε.Κ.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2013 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, ζητεί την απόρριψη της πρότασης της Κομισιόν, με τροπολογία που κατέθεσε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Στις 30 Ιανουαρίου 2014 η τροπολογία υπερψηφίζεται ομόφωνα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ε.Κ..

Στις 11 Φεβρουαρίου 2014 η τροπολογία υπερψηφίζεται σχεδόν ομόφωνα και από την Επιτροπή Γεωργίας του Ε.Κ.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρωθυπουργός μακέτο!..

    Είναι μακέτο τούτο το έργο; Ρωτούσε ο πανάθλιος και μικρόψυχος εκείνος Κιτρινιάρης,
..ο ανθέλληνας πολιτικός που όχι μόνον έβαλε τον θεμέλιο λίθο της Εθνικής καταστροφής (εκεί που προηγουμένως είχε σκάψει τα θεμέλια ο ιδρυτής και μεγάλος Τυχοδιώκτης),
..αλλά και έριξε τα μπετά, έφτιαξε χωρίσματα και σοβάδες, πλακάκια, πατώματα, τα πάντα,
..κι άφησε κάτι λίγα βαψίματα και τελειώματα για τους επόμενους, να ολοκληρώσουν το Μέγαρο της Προδοσίας!

Είναι μακέτο τούτο το έργο; Φώναζε με τα λίγα ελληνικά του, που τον ανάγκαζαν να κάνει δεκαπέντε σαρδάμ σε κάθε φράση (στα γερμανικά τα πήγαινε καλύτερα)!
Και όχι! Δεν ήταν μακέτο εκείνο το έργο.
Ήταν όμως ένα έργο υπερτιμημένο, υπερκοστολογημένο, και υπερμιζομένο, που καλύτερα θα ήταν να είχε μείνει ''μακέτο'' παρά να γίνει μαζί με τ' άλλα, μαζί με τις Ολυμπιάδες και τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες,
..που μας έσυραν τελικά στον γκρεμό της λοβιτούρας, της ''δημιουργικής λογιστικής'', και του εφηρμοσμένου ''Εκσυγχρονισμού''!

Όμοια υπερτιμημένος και υπερκοστολογημένος είναι και ο σημερινός ''πρωθυπουργός'' (είπαμε: λέμε και καμία, να περνάει η ώρα!). Μένει να φανεί στο μέλλον αν είναι και υπερμιζομένος. Αν, και τί μεγαλύτερη μίζα θα μπορούσε να πάρει ο ελάχιστος, απ' το να γίνει πρωθυπουργός;

Με την διαφορά όμως ότι τούτος είναι πρωθυπουργός-μακέτο.
Εμείς τον βλέπουμε για πρωθυπουργό!
Έξω, δανειστές, τοκογλύφοι και ''εταίροι'' τον βλέπουν ως μακέτα. Χάρτινη. Που όποτε θέλουν την αλλάζουν, έτσι, ή αλλοιώς, κατά τα κέφια και τα συμφέροντά τους,
..και που όποτε θέλουν την τσαλακώνουν και την πετάνε: '' Άμε πάγαινε ρε από δώ, που θες να γίνει και αληθινός πρωθυπουργός, να παίρνεις μόνος σου αποφάσεις!''

Είναι μακέτο λοιπόν τούτος ο πρωθυπουργός;
Μακέτο είναι, και το ξέρει κι ο ίδιος! Άλλο τί λέει!
Κι αυτό θα φανεί γι άλλη μιά φορά μέχρι την Κυριακή, που κατ' εντολή της τρόϊκας και του Eurogroup θα σπεύσει να τα βρεί με τους υπαλληλάκους που του έχουνε στείλει, να κάνει πως διαπραγματεύεται!

Μας κυβερνάει μιά χάρτινη μακέτα!
Ας την ''κάψουμε''!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΩΡΑ - Ένταση έξω από το Γενικό Λογιστήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση μεταξύ των ΜΑΤ και των απολυμένων καθαριστριών σημειώθηκε έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου οι καθαρίστριες...
πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών τάσσονται οι εργαζόμενοι του Γενικού Λογιστηρίου.
«Δεν θα κάνουμε πίσω. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω», δηλώνουν οι καθαρίστριες, αναφέροντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
)

Πηγή 
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....