Διυλιστήριο: 09/25/13
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν γεννιέμαι, είμαι μαύρος......

Ενα ποίημα που γράφτηκε από ένα παιδί από την Αφρική το 2006 και προτάθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως το καλύτερο ποίημα της χρονιάς τότε.

Όταν γεννιέμαι, είμαι μαύρος
Όταν μεγαλώσω, είμαι μαύρος
Όταν κάθομαι στον ήλιο, είμαι μαύρος
Όταν φοβάμαι, είμαι μαύρος
Όταν αρρωσταίνω, είμαι μαύρος
Κι όταν πεθαίνω, ακόμα είμαι μαύρος
Κι εσύ λευκέ άνθρωπε
Όταν γεννιέσαι, είσαι ροζ
Όταν μεγαλώνεις, γίνεσαι λευκός
Όταν κάθεσαι στον ήλιο, γίνεσαι κόκκινος
Όταν κρυώνεις, γίνεσαι μπλε
Όταν φοβάσαι, γίνεσαι κίτρινος
Όταν αρρωσταίνεις, γίνεσαι πράσινος
Κι όταν πεθαίνεις, γίνεσαι γκρι
Και αποκαλείς εμένα έγχρωμο…!!!

www.diulistirio.blogspot.com  
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τοιχογραφίες στο Ακρωτήρι της Θήρας

Η έκρηξη  του ηφαιστείου κατέστρεψε τη Θήρα. Η τέφρα ωστόσο που κάλυψε τον οικισμό του Ακρωτηρίου αιχμαλώτισε ζωντανές εικόνες ενός πολιτισμού που μας αφήνει άφωνους. Το Ακρωτήρι έχει πάρει την ονομασία «Πομπηία του Αιγαίου». Μέσα στο πλήθος των ευρημάτων που ανασκάφησαν είναι και οι εκπληκτικά φιλοτεχνημένες τοιχογραφίες.

Η τέχνη των τοιχογραφιών εμφανίστηκε κυρίως στην περίοδο ανάπτυξης των μινωικών ανακτόρων και η Κνωσός είναι η γενέτειρά της. Οι Κυκλαδίτες που διέθεταν ισχυρό στόλο και ήλεγχαν το δίκτυο των ανταλλαγών κατά την 3η π.Χ. χιλιετία αποτέλεσαν έτσι τη γέφυρα στην εξάπλωση του Μινωικού πολιτισμού.

Η τεχνική:  Οι τοιχογραφίες είναι νωπογραφίες, δηλαδή κατασκευάζονταν όσο το ασβετοκονίαμα ήταν υγρό, γι' αυτό και απαιτείτο ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και γρηγοράδα. Το αρχικό σχέδιο χαρασσόταν με αιχμηρό εργαλείο ή σχεδιαζόταν με ανοιχτό κιτρινωπό χρώμα και ίσως χρειαζόταν να βραχεί ο τοίχος πολλές φορές μέχρι την ολοκλήρωση της σύνθεσης.

Κροκοσυλλέκτριες 


Εμφανής η καθαρά  Μινωική ζωγραφική τεχνοτροπία. Το θέμα είναι αναγνωρίσιμο, πρόκειται για νεαρές γυναικείες μορφές που συλλέγουν κρόκους για να τους προσφέρουν σε θεϊκή μορφή που βρίσκεται στην τοιχογραφία ορόφου.

Ο κρόκος χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα για τη βαφή υφασμάτων, για τις αρωματικές αλλά και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες (παυσίπονο). Εδώ φαίνεται να υποβόσκει κάποια σχέση με τον έμμηνο κύκλο των κοριτσιών. Η ηλικιακή διαφοροποίηση των μορφών (μέγεθος στήθους, προγούλι, κουρεμένο κεφάλι), η ιεράρχηση, και η επικέντρωση της όλης δραστηριότητας στην καθήμενη γυναίκα, θεά ή ιέρεια, δίνουν πληροφορίες για κάποια τελετή κατά την περίοδο της ενηλικίωσης των κοριτσιών μέσα στο συγκεκριμένο δωμάτιο.

 Οι γυναίκες Κροκοσυλλέκτριες σε όλη τη σύνθεση βαδίζουν, σκύβουν πάνω από το πονεμένο τους πόδι, στρέφουν το κεφάλι τους κατά 180 μοίρες και γενικώς κινούνται με χάρη και ασφάλεια σύμφωνα με τη δράση,  προκαλώντας τον θεατή να συμμετάσχει. Τα αραχνοΰφαντα υφάσματα που φορούν διαγράφουν τις λεπτομέρες του σώματος και οι περίτεχνες κομμώσεις και τα κοσμήματά τους τις αναδεικνύουν. Είναι γεμάτες κίνηση και ζωή. Πολύ διαφορετικά από τον σχηματικό, εμβληματικό και στατικό  τρόπο της Μυκηναϊκής τέχνης.



Ένας άλλος κλάδος τοιχογραφιών είναι οι μικρογραφίες, δηλαδή τοιχογραφίες που έχουν πλάτος 20-60 εκατοστά και που κάλυπταν σαν ζωφόροι το πάνω μέρος των τοίχων κάποιων δωματίων, όπου υπήρχαν παράθυρα ή ντουλάπια και δεν ήταν αρκετός ο χώρος για μεγάλη ζωγραφική.

Τοιχογραφία των Πλοίων (Νηοπομπή)

Είναι το λαμπρότερο παράδειγμα.  Θεωρήθηκε ως ο πρώτος Άτλας της Ευρώπης, αφού περιγράφονται διαφορετικές πόλεις και τοπία που πιθανώς αποτέλεσαν εμπορικούς σταθμούς των ταξιδιωτών κατά την Εποχή του Χαλκού.
Βρίσκεται στη Δυτική οικία του Ακρωτηρίου που έχει έκταση 12 μέτρα περίπου, η ζωγραφική εκτείνεται σε όλες τις πλευρές του δωματίου και εκεί είναι και η Νηοπομπή.


Αναφέρεται πιθανώς σε κάποιο ιστορικό γεγονός, κάποια εκστρατεία, ή σε κάποιες ναυτικές δραστηριότητες του ιδιοκτήτη, ή ακόμη σε κάποια ναυτική εορτή. Υπάρχουν σκηνές ναυμαχίας σε όλη τη ζωφόρο ειδικότερα όμως στη Νηοπομπή διακρίνουμε επτά μεγάλα ιστιοφόρα πλοία και επτά μικρότερα που ξεκινούν από μια πόλη αριστερά για να καταλήξουν σε άλλη πόλη δεξιά (ίσως το ίδιο το Ακρωτήρι).
Οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες των πλοίων υποδηλώνουν τη βαθια γνώση της ναυτική τέχνης από τον καλλιτέχνη. Η κίνηση των πλοίων γίνεται με κουπιά, γεγονός που συνηγορεί στο ότι η όλη διαδρομή δεν ήταν μακρινή αλλά μάλλον είναι μια εορταστική παρέλαση. Όλες οι εικόνες κόβουν την ανάσα από την παραστατικότητά τους και τα στοιχεία που μας παρέχουν.

  Απεικόνιση ανθρώπινων δραστηριοτήτων


Ψαράδες (λεπτομέρεια) Δυτική Οικία

Τα θέματα αυτά απεικονίζουν στις μινωικές, στις κυκλαδικές αλλα και στις μυκηναϊκές τοιχογραφίες,  ανθρώπινες μορφές που περισσότερο συνδέονται με θρησκευτικές τελετές άλλα πιθανόν και με κοσμικές δραστηριότητες. Έχουν κοινά γνωρίσματα με την αιγυπτιακή ζωγραφική (άνδρες με κόκκινη επιδερμίδα, γυναίκες με λευκή). Η ζωγραφική είναι φυσιοκρατική και δεν απεικονίζεται πουθενά κάποιος ηγεμόνας.
Πυγμάχοι, Συγκρότημα Β.


ΕΑΠ - Τέχνες Ι, Προϊστορική και Κλασική Τέχνη
Πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μια απόφαση στα όρια της εθνικής προδοσίας ! Aπoρρίφθηκε το σύστημα CCIAS...

Του Μάνου Ηλιάδη.

Με μια απόφαση-σκάνδαλο, το ΓΕΑ απέρριψε την υλοποίηση ενός εγκεκριμένου ήδη από τη στρατιωτική ηγεσία ελληνικής αναπτύξεως και χαμηλού κόστους αμυντικού συστήματος, το οποίο θεραπεύει τη μεγαλύτερη, αν όχι και τη μοναδική, απειλή την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία, και συγκεκριμένως την απειλή που θα θέτουν σύντομα τα τουρκικά αεροσκάφη Stealth F-35 (τα πρώτα παραλαμβάνονται σε λιγότερο από δύο χρόνια), τα ήδη υπάρχοντα στο τουρκικό οπλοστάσιο χαμηλής ορατότητας μη επανδρωμένα αεροσκάφη HARPY και τα τουρκικής κατασκευής κατευθυνόμενα βλήματα μεγάλου βεληνεκούς. Πρόκειται για μια τερατώδη απόφαση για την οποία, σε περίπτωση μιας απεφευκτέας ελληνοτουρκικής συρράξεως και του βέβαιου αρνητικού για την Ελλάδα αποτελέσματος, αυτοί που την έλαβαν σίγουρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν σε ειδικό δικαστήριο.

Για να γίνει αντιληπτή η έκταση της απαράδεκτης φύσεως της παραπάνω αποφάσεως, αρκεί να αναφερθούν εν συντομία ορισμένες μόνο βασικές παρατηρήσεις που αφορούν τον σύγχρονο πόλεμο. Πρώτον, ασχέτως της ισχύος μιας χώρας στη θάλασσα και στην ξηρά, ο πόλεμος κρίνεται αποκλειστικώς στον αέρα. Δεύτερον, όλοι οι τελευταίοι πόλεμοι κατέδειξαν ότι, για την επιτυχή έκβαση μιας στρατιωτικής επιχειρήσεως, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταστολή της εχθρικής αεράμυνας, των δικτύων εγκαίρου προειδοποιήσεως, σταθμών διοικήσεως και ελέγχου κ.λπ. Τρίτον, για την καταστροφή των ανωτέρω χρησιμοποιούνται μέσα μη δυνάμενα να αντιμετωπισθούν από μια χώρα με συμβατικά αμυντικά συστήματα, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους από τα συμβατικά ραντάρ, δεδομένου ότι η απειλή τίθεται από βλήματα μακρού βεληνεκούς (κυρίως Tomahawk στην περίπτωση των Αμερικανών) και χαμηλής διακριτικότητας (Low observability) μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και αεροσκάφη τεχνολογίας Stealth (π.χ. F-35), όλα φυσικά σε συνδυασμό με άλλα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.

Από τα παραπάνω μέσα, η Τουρκία διαθέτει ήδη τα προαναφερθέντα UAV καταστολής εχθρικής αεράμυνας HARPY, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, μία σειρά όπλων μακρού πλήγματος (stand-off weapons), με τα οποία είναι δυνατόν η καταστροφή στόχων από απόσταση ασφαλείας (εκτός βεληνεκούς της αντίπαλης αντιαεροπορικής άμυνας) και ως προανεφέρθη θα έχει σύντομα (από το 2015) και τα αεροσκάφη τεχνολογίας Stealth (F-35). Το αν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει προκύπτει από δύο ασκήσεις που έγιναν μία το 2010 (κατά τη διάρκεια της ασκήσεως «Αnatolian Eagle») και Pence-2013, στις οποίες κατεστράφησαν ισάριθμοι σταθμοί ραντάρ από τα HARPY.

H απόκτηση των HARPY από την Τουρκία (104 συνολικά συστήματα) απασχόλησε και απασχολεί ακόμη σοβαρότατα την Π.Α. από το 2002, που έγινε γνωστή η παραλαβή τους από την Τουρκία, χωρίς να βρεθεί ουσιαστικά λύση (υπάρχει περιορισμένης αποτελεσματικότητας παραπλάνησή τους μέσω ψευδών σταθμών εκπομπής ακτινοβολίας ραντάρ). Ο λόγος, απλός: Τα ΗΑRPY, που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την καταστροφή ραντάρ (εγκαίρου προειδοποιήσεως, πλοίων, πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων που χρησιμοποιούν ραντάρ), παρουσιάζουν τις ίδιες δυσκολίες στην αντιμετώπισή τους, όπως και οι γνωστοί πύραυλοι αντι-ραντάρ (π.χ., ΗΑRM-High Antiaradiation Missile). Και τούτο διότι, επειδή τα συστήματα αυτά έχουν παθητικό σύστημα καθοδηγήσεως -δεν εκπέμπουν κάποια ακτινοβολία ώστε να είναι δυνατή η παρεμβολή τους-, αλλά έλκονται από την ακτινοβολία του εχθρικού ραντάρ, αφήνουν στον αντίπαλο μόνο δύο επιλογές: ή να συνεχίσει να λειτουργεί το ραντάρ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί, ή να σταματήσει, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μην έχει εικόνα. Για τις δυνατότητες αεροσκαφών τεχνολογίας Stealth, όπως τα F-35, δεν χρειάζεται να γίνει ειδική αναφορά εδώ. Αρκεί να αναφερθεί ότι για την αντιμετώπιση των τουρκικών F-35 η Π.Α. είχε εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκτήσεως σύγχρονων αεροσκαφών, το οποίο φυσικά δεν υλοποιήθηκε με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.

Η εισαγωγή αεροσκαφών τεχνολογίας Stealth, πολλαπλώς διαφημισθέντων και ως «αόρατων», ή συστημάτων χαμηλής παρατηρησιμότητας όπως τα HARPY, με χρήση συνθετικών υλικών, ειδικών βαφών κ.ά. για μείωση του ίχνους τους από εχθρικά ραντάρ, καθώς και άλλων συστημάτων, επέφερε μια πραγματική επανάσταση στον σύγχρονο πόλεμο, και τούτο για ευνόητους λόγους: Γιατί, για να καταστραφεί μια απειλή αυτής της μορφής, θα πρέπει να εντοπισθεί από τα ραντάρ, πράγμα σχεδόν αδύνατο από τα συμβατικής τεχνολογίας ραντάρ. Τούτο οδήγησε στην εντατική έρευνα, με αποτέλεσμα να εμφανισθούν τα πρώτα παθητικά συστήματα εντοπισμού στόχων, όπως το τσεχικό VERA-E και το ουκρανικό Kolchuga. H εταιρία που κατασκεύαζε το πρώτο αγοράσθηκε σχεδόν αμέσως από αμερικανική εταιρία (για ευνόητους λόγους), ενώ αυτό της εταιρίας που κατασκευάζει το Kolchuga επιδείχθηκε προ ετών στην Ελλάδα, αλλά εγκαταλείφθηκε λόγω κόστους, δεδομένου ότι κάθε σύστημα κόστιζε περί τα 50.000.000 ευρώ και η ανάγκη καλύψεως του ελληνικού χώρου (35-40 συστήματα) ανέβαζε το κόστος σε απαγορευτικά επίπεδα (της τάξεως των 2 δισ. περίπου). Σημ.: υπάρχουν ακόμη δύο συστήματα, το αμερικανικό Silent Sentry και το γαλλικό Ηοmeland Alerter 100, με τα συστήματα αυτά να παρουσιάζουν συγκριτικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα έναντι των πρώτων δύο, η αναφορά των οποίων παρέλκει εδώ.

Περιέργως, ή μάλλον ουδόλως έτσι, αν ληφθεί υπ’ όψιν το τεράστιο και φυσικά ανεκμετάλλευτο υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας, η απάντηση στο πρόβλημα εντοπισμού στόχων της παραπάνω κατηγορίας, προήλθε από μια ομάδα πέντε Ελλήνων επιστημόνων (των καθηγητών Αθ. Κωνσταντινίδη, Χρ. Σαραγιώτη, Κων. Πανούλα, Ιω. Κοσμίδη και Στυλ. Τριανταφυλλίδη). Η ομάδα αυτή ξεκίνησε, το 2006, ιδία πρωτοβουλία, ένα ερευνητικό πρόγραμμα κατασκευής ενός δικτύου παθητικών πολυστατικών ραντάρ -μη εντοπιζομένων από τον αντίπαλο!- για τον εντοπισμό στόχων χαμηλής διακριτικότητας (low obvervability-stealth), χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματα όλων των παραπάνω, το οποίο, όπως ήταν φυσικό, τράβηξε αμέσως την προσοχή και το έντονο ενδιαφέρον της στρατιωτικής ηγεσίας.

Η εξέλιξη του προγράμματος


Το πρόγραμμα, έπειτα από μία δοκιμή για απόδειξη της αρχής λειτουργίας (proof of concept), εξελίχθη σε βαθμό που αποτέλεσε το αντικείμενο εγκωμιαστικών σχολίων τόσο της Π.Α. όσο και κυρίως του ΓΕΣ, το οποίο με δύο έγγραφά του, και συγκεκριμένως της 13/8/2010 και της 29/1/2010 (τα έχουμε) αναφέρεται: α) στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο αναμένει την πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα έρευνας και αναμένει την παρουσίαση της τελικής μορφής του ερευνητικού έργου των πέντε επιστημόνων (έγγραφο 13/8/2010) και β) στο γεγονός ότι κατά την εκτίμησή του το σύστημα μπορεί να αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος, να παράξει στρατηγικό πλεονέκτημα και να συμβάλλει στην αποφυγή αιφνιδιασμού κ.λπ. (έγγραφο 29/12/10). Αυτά, μετά την ομόφωνη απόφαση εγκρίσεως για συνέχιση του προγράμματος από δύο ΣΑΣΠ (Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού) και μία απόφαση του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) στις 29/5/2010, η οποία χαρακτήρισε το πρόγραμμα.

Το εξωφρενικό αιτιολογικό της απόρριψης και η άμεση αντίδραση των ερευνητών


Το τι έγινε μετά μόνο στη σύγχρονη Ελλάδα, και μάλιστα αυτής της περιόδου, μπορούσε να γίνει. Γιατί στις 4 Σεπτεμβρίου η ηγεσία των Ε.Δ., με έγγραφό της προς τους πέντε ερευνητές και κατόπιν εισηγήσεως του ΓΕΑ (!), ακύρωσε όλες τις παραπάνω ομόφωνες αποφάσεις, εκ των οποίων η μία ήταν απόφαση ενός πρόσφατου ΣΑΓΕ! Το αιτιολογικό ήταν τόσο εξωφρενικό, που το παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω:

[…] «Η εν λόγω επιχειρησιακή απαίτηση», η ανάγκη, δηλαδή, ενός συστήματος που θα αποκαλύπτει και θα διευκρινίζει τις υφιστάμενες και μελλοντικές αεροπορικές απειλές, που θα διαθέτουν τα χαρακτηριστικά Low Probability of Intercept (σ.σ.: χαμηλή πιθανότητα εντοπισμού), Low RCS (σ.σ.: μικρή διατομή ραντάρ) και stealth «δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα σύστημα συγκεκριμένης τεχνολογίας ή κατασκευαστικής φιλοσοφίας, αλλά από δυνατότητες ευρέος φάσματος» (σ.σ.: η τεχνικοφανής αοριστία για τη δικαιολόγηση μίας πραγματικής πομφόλυγας), «που θα καταστήσουν το Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου αποτελεσματικό τόσο στο σύγχρονο όσο και στο μελλοντικό περιβάλλον των αεροπορικών επιχειρήσεων».

«Από τα προαναφερθέντα καθίσταται σαφές ότι δεν υφίσταται ούτε μπορεί να διατυπωθεί (σ.σ.: Γιατί; Επειδή ορισμένοι είναι άσχετοι ή κινούνται από ύποπτα κριτήρια;) επιχειρησιακή απαίτηση της Π.Α. για απόκτηση «παθητικού συστήματος εντοπισμού στόχων».

Αυτή η εξωφρενική και εκτός πραγματικότητας απάντηση στους ερευνητές προκάλεσε την άμεση αντίδρασή τους, η οποία εκφράσθηκε με μία πεντασέλιδη επιστολή εντυπωσιακής σαφήνειας, ύφους, επιστημοσύνης, ανάμεικτης με αισθήματα ανακουφίσεως για την απαλλαγή τους από την επταετή περιπέτειά τους με το ΥΠΕΘΑ και ουχ ήττον διακριτικής ειρωνείας. Τούτο, όταν καλεί τους εισηγητές της αποφάσεως αυτής να εξηγήσουν, όχι στους επιστήμονες, αλλά ενώπιον πάσης αρμόδιας Αρχής, με ποιον τρόπο συστήνουν, πέραν αυτόν της ομάδας των ερευνητών, να αντιμετωπισθεί ο εντοπισμός απειλών όπως του F-15, του HARPY, ελικοπτέρων, να υποκατασταθεί η λειτουργία των συμβατικών ραντάρ όταν αυτά τεθούν εκτός ενεργείας, να διασφαλισθεί σαφής και διευκρινισμένη τακτική εικόνα σε ένα υψηλού βαθμού περιβάλλον Η/Π κ.λπ.

Είναι κρίμα που η δημοσίευση της παραπάνω επιστολής δεν είναι δυνατή λόγω χώρου, για να γίνει σαφέστερη η έκταση της εγκληματικής αυτής αποφάσεως. Την επιστολή, όμως, εκτός από τη στρατιωτική ηγεσία έχουν ο ΥΕΘΑ και η Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής. Και εάν ο ΥΕΘΑ ή η επιτροπή δεν παρέμβουν εγκαίρως, αναζητώντας τους ανεγκέφαλους εισηγητές αυτής της αποφάσεως (σ.σ.:λόγω αποστρατείας τη χαρακτήρισε ανώτατος αξιωματικός) και τα πραγματικά αίτια πίσω από αυτήν, και σε κάθε περίπτωση την άμεση ανατροπή της, τότε θα είναι η σειρά του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να παρέμβει.

Δημοκρατία 22/9/13

www;diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανικό έντυπο λέει ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί τον ΣΥΡΙΖΑ!

Το γερμανικό περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης... του Τζορτζ Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σε ένα αφιέρωμα που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας και αναπαρήγαγαν ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, το γερμανικό περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται λόγος για χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο μάτι της Γερμανίας.

«Ένας άλλος θεωρητικός του ΙΝΕΤ (σ.σ. think tank του Σόρος), ο Τόμας Φέργκιουσον από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, συμμετείχε σε πάνελ στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε προσκληθεί σε συζήτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε εκεί, σε μία κατάμεστη αίθουσα, την άποψή του για τους τσιγκούνηδες Γερμανούς, ξόρκισε το φόβο για έναν νέο Αδόλφο Χίτλερ και το νέο φασισμό στην Ευρώπη. Μαζί του είχε τους οικονομικούς του συμβούλους Γιάννη Μηλιό και Ρένα Δούρου, βουλευτή του αριστερού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Την εμφάνισή τους συγχρηματοδότησε το think tank του Σόρος, το ΙΝΕΤ. Γιατί άραγε ο Σόρος γίνεται σπόνσορας ενός αντικαπιταλιστή δημαγωγού όπως ο Τσίπρας που επιτίθεται στη Γερμανία; Μήπως συμμερίζεται τις θέσεις του; Συνάδελφοί του από τη Wall Street μιλούν γι' αυτό μόνο συγκαλυμμένα. Φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος ο φόβος για την επιρροή του Σόρος. Ωστόσο σε συνομιλία με κάποιον μάνατζερ συχνά ακούγεται η φράση «ο Σόρος θέλει να εκδικηθεί τη Γερμανία».


Και καταλήγει το σχόλιο των Νέων:

«Ομολογώ ότι εάν ισχύουν όλα αυτά είμαι υποχρεωμένος να βγάλω το καπέλο στον μπάρμπα-Σόρος που κατέφυγε σε αυτή την ευφυή, το λιγότερο, λύση να τιμωρήσει τη Γερμανία».
Πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο λόγος στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που κάνει το γύρο του διαδικτύου(βίντεο)

O Θέμις Σεβαστιάδης τα έκανε άνω-κάτω στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσ/νίκης, λέγοντας μερικά απλά αληθινά λόγια και μια συγγνώμη για τη φασιστική νοοτροπία που καλλιεργείται από τους πολιτικούς δεκαετίες τώρα. Ο λόγος του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το μοναδικό σχόλιο που έχουμε να κάνουμε είναι ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο τον αντιμετωπίζει ο προεδρεύων, γεγονός που επιβεβαιώνει και τα λεγόμενά του: «Για πρώτη φορά δεν εφαρμόζεται ο αντιτρομοκρατικός νόμος σε τύπους σαν κι εμένα». Ο Θ. Σεβαστιάδης είναι εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού, δημοτικός σύμβουλος με την Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη.  

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άρθρο - παρέμβαση της Ζωής Γεωργαντά:"Ο ηθικός ξεπεσμός της Ευρωπαϊκής επιτροπής."

Ο Ηθικός Ξεπεσμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Βρωμύλα Κόλπα συγκάλυψης της εγκληματικής διόγκωσης του ελλείμματος 2009 διά στόματος του θλιβερού κ. Σεμέτα.

Της Ζωής Γεωργαντά

Αναφέρομαι σε μία από τις αξιέπαινες και γενναίες προσπάθειες του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αξιότιμου κου Νικολάου Χουντή να επιτύχει έστω και μία έντιμη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εθνικά κρίσιμες ερωτήσεις του. Δυστυχώς όμως όλες ανεξαιρέτως οι μέχρι τώρα προσπάθειές του έχουν τύχει αλγεινής αντιμετώπισης με συστηματικά ψεύδη, υπεκφυγές, και υστερόβουλες παρεκκλίσεις. 

Η αντιμετώπιση αυτή δείχνει μόνο ότι η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέπραξαν σε βάρος της χώρας μας εγκλήματα εκ προθέσεως τα οποία δεν αναμενόταν να γίνουν αντιληπτά. Τα εγκλήματά τους ξεκίνησαν το 2009 με την επικύρωση, αν όχι και επινόηση από τους ίδιους, των στατιστικών αλχημειών στις οποίες προέβη ο πρώην επίορκος Υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, και στην συνέχεια ο εγκάθετος του ΔΝΤ πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, εν γνώσει τους ότι επρόκειτο περί ψευδών στοιχείων με σκοπό την ψευδή διόγκωση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του έτους 2009.

Το πολύ πρόσφατο ερώτημα του κ. Νικολάου Χουντή αφορούσε την μεταμφίεση εσόδων σε κόστος των Συγκοινωνιακών Οργανισμών του Ομίλου ΟΑΣΑ, δηλαδή των επιχειρήσεων ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ, και την εν συνεχεία παράνομη και εγκληματική ρίψη των συνολικών χρεών των εταιρειών αυτών στο δημόσιο χρέος με την δικαιολογία ότι δήθεν λιγότερο από το 50% του κόστους των εταιρειών αυτών καλυπτόταν από τα έσοδα των πωλήσεών τους.  

Όπως αναφέρει και ο κ. Ν. Χουντής, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό ΕSΑ95 και τους Ελληνικούς νόμους 2669/1998 (άρθρο 5, παραγ. 5) και 3920/2011 (άρθρο 6, παραγ. 6,δ), οι κρατικές επιδοτήσεις αποτελούν χωρίς καμία αμφιβολία επιδοτήσεις προϊόντος και επομένως καταγράφονται για όλες τις χώρες της ΕΕ στα έσοδα των επιχειρήσεων. Αν δεν είχε παραβιαστεί η παραπάνω Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, δεν θα μπορούσε η Eurostatκαι ο κ. Γεωργίου να ισχυριστούν ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις ικανοποιούσαν το κριτήριο του 50% και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να εντάξουν τα χρέη των επιχειρήσεων αυτών στο Δημόσιο.

Όμως το σχέδιο ήταν να φουσκώσουν το δημόσιο χρέος και συνεπώς και το δημόσιο έλλειμμα του 2009, και γι' αυτό τον λόγο απέλυσαν και κατάργησαν το ενοχλητικό ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, απομάκρυναν τον καθ' ύλην υπεύθυνο Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών, Δρα Νικόλαο Στρόμπλο και αύξησαν την αυθαιρεσία του κ. Γεωργίου, τον οποίο τώρα προσπαθούν, με βρωμύλα τερτίπια και με κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει η θέση τους στην ΕΕ, αφενός να τον γλιτώσουν από τον νόμο, και αφετέρου να καλύψουν τους εαυτούς τους για τα ανήκεστα εγκλήματα που διέπραξαν κατά της χώρας μας και κατά της Ελληνικής Πληθυσμιακής Οντότητας.

Άκουσον, άκουσον, τί σοφίστηκαν οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας: τον Φεβρουάριο 2013 έβγαλαν μια νέα έκδοση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ESA95, ή ενωσιακής νομοθεσίας, όπως αποκαλούν τον Κανονισμό ΕSA95, προσθέτοντας μια υποσημείωση που ανατρέπει την προηγούμενη ενωσιακή νομοθεσία ακριβώς στα σημεία που την παραβίασαν για να φουσκώσουν το Ελληνικό χρέος και έλλειμμα. Όμως, προσέξτε: στην απάντησή τους στον κ. Χουντή, δια στόματος του θλιβερού Ευρωπαϊκού Επιτρόπου κ. Σεμέτα, δεν αναφέρουν ότι πρόκειται για έργο του έτους 2013, αφήνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για ενωσιακή νομοθεσία του 2010 και 2011 που ίσχυε όταν επεξεργάζονταν οι κύριοι αυτοί τις στατιστικές τους αλχημείες σε βάρος μας.

Ταυτόχρονα, στην απάντησή τους της 6/9/2013 στον κ. Χουντή, διά στόματος του θλιβερού κ. Σεμέτα, μας λένε ότι το κριτήριο 50% για να αποτελέσει λόγο ένταξης των χρεών δημοσίων επιχειρήσεων στο δημόσιο χρέος θα πρέπει να ισχύει «για μια παρατεταμένη περίοδο πριν το έτος αξιολόγησης». Αφού λοιπόν αυτό δεν ίσχυε για τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν το 2009, με βάση την ενωσιακή νομοθεσία που ίσχυε τότε, γιατί ενέταξαν τα χρέη του ΟΑΣΑ στο δημόσιο χρέος;

 Στην ερώτηση αυτή, αφενός ψεύδονται ασύστολα παραπέμποντας σε ενωσιακή νομοθεσία του 2013, αφετέρου αποκρύπτουν το ότι η ενωσιακή νομοθεσία απαιτεί το κριτήριο 50% να ισχύει για μια παρατεταμένη περίοδο όχι μόνον πριν το έτος αξιολόγησης, αλλά και μετά το έτος αξιολόγησης. 

Δεδομένου ότι το 2011 έβγαλαν τον ΟΑΣΑ από τον Δημόσιο τομέα (αφού βέβαια έριξαν όλα του τα χρέη στο Δημόσιο, δηλαδή στις πλάτες του Ελληνικού λαού), πώς δικαιολογούν την απαίτηση της ενωσιακής νομοθεσίας για ισχύ του κριτηρίου 50% για τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά το 2010; Ή θέλουν να μας ειπούν ότι τα δύο χρόνια είναι «μια παρατεταμένη περίοδος μετά το έτος αξιολόγησης, δηλ. το 2010»; Αυτό που προβλέπουμε ότι θα κάνουν είναι ότι θα προσθέσουν το 2014 μια νέα υποσημείωση στην ενωσιακή νομοθεσία ορίζοντας τηνπαρατεταμένη περίοδο ως περίοδο δύο ετών!  Θα έπρεπε να ντρέπονται που έχουν μετατρέψει τα όργανα της ΕΕ σε τσίρκο με κλόουνς που βγάζουν λαγούς από τα μανίκια.

Επίσης, σύμφωνα με το Ενωσιακό Δίκαιο, ESA95, όταν μια επιχείρηση πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί ποτέ δεν ταξινομείται στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή το Δημόσιο. Οι περισσότερες ΔΕΚΟ λοιπόν πήγαιναν για ιδιωτικοποίηση και αυτό συζητιόταν το 2010 όταν, παραβιάζοντας κατάφορα το Ενωσιακό Δίκαιο (ESA95), τις μετέφεραν από τον τομέα που βρίσκονταν όλα μα όλα τα χρόνια πρινμε την σφραγίδα της Eurostat και με το Ενωσιακό Δίκαιο αμετάβλητο στον Δημόσιο τομέα. Αυτό και μόνον μας στοίχισε 18 δισεκ. ευρώ που παράνομα και με τελείως ανήθικη πρακτική φορτώθηκαν στις πλάτες των Ελλήνων. Αυτά που ανέφερα είναι μόνο δύο από τις εγκληματικές παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την οποία κόπτεται Γεωργίου και Ράντερμάχερ και συγκαλύπτουν θλιβεροί Επίτροποι σαν τον κ. Σεμέτα. 

Με τα κόλπα των εκ των υστέρων υποσημειώσεων και ψευδών βεβαιώσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί έξω από κάθε ηθική να καλύψει τα εγκλήματά της κατά του Ελληνικού λαού και δεν ντρέπονται να δίνουν αναληθείς πονηρές επίσημες απαντήσεις σε έναν έντιμο Έλληνα Ευρωβουλευτή. Δεν φταίνε όμως αυτοί για την συμπεριφορά τους, αλλά οι πρόσφατες κυβερνήσεις μας που αφενός είναι ξενόδουλες και αφετέρου έχουν δυσφημίσει τον ίδιο τους τον λαό ως ψεύτη, κλέφτη και διεφθαρμένο, προσόντα που μόνον οι ίδιοι διαθέτουν. Αρκεί να διαβάσουμε το Annual Report (Ετήσια Έκθεση) που έχει αναρτήσει, και μάλιστα μόνον στα Αγγλικά, ο κ. Στουρνάρας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών για να δούμε εν περιλήψει τις επαίσχυντες συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι πρώην Πρωθυπουργοί κκ Παπανδρέου και Παπαδήμας και τις οποίες υλοποιεί κατά γράμμα ο κ. Σαμαράς με το υπέροχο πατριωτικό επιτελείο του. 

Ένα άλλο ζήτημα είναι το απόρρητο. Επειδή οι Ευρωπαϊκοί Επίτροποι ενοχλούνται με όλες αυτές τις ερωτήσεις τύπου Χουντή, αποφάσισαν τελείως αυταρχικά, με το έτσι θέλω, να μας διαμηνύσουν δια στόματος του θλιβερού κ. Σεμέτα ότι:

(1) οι ισολογισμοί των επιχειρήσεων των οποίων τα χρέη τα εντάσσουν στο Δημόσιο θα είναι εμπιστευτικοί και δεν θα δημοσιεύονται(!!) Γιατί κ. Σεμέτα; για να μην βλέπει ο λαός που θα πληρώνει αυτά τα χρέη ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ και ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, και

(2) διατάσσουν την κυβέρνηση Σαμαρά ότι μόνο ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ θα έχει πρόσβαση στους ισολογισμούς αυτούς, καθώς και τα πρόσωπα που αυτός θα υποδεικνύει (αλλοδαπά, πχ Γερμανοί, ή ντόπια, πχ κ. Μολφέτας, συγκατηγορούμενος του κ. Γεωργίου για εθνική προδοσία, που κατέλαβε την θέση του Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ από τον ενοχλητικό για τον κ. Γεωργίου, κ. Ν. Στρόμπλο).

Αυτό το τελευταίο έρχεται ως συμπλήρωμα στο άρθρο 3 (και αυτό επιταγή της Eurostat) του πρόσφατου και άσχετου με το απόρρητο νόμου για τις κοινωφελείς περιουσίες και σχολάζουσες κληρονομιές, όπου ο κ. Γεωργίου ορίζεται ως ο μόνος που μαζί με όσους υποδεικνύει θα έχει πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα του ΚΕΠΥΟ. Και ως ένδειξη καλής θέλησης, λόγω αντιδράσεων ακόμα και από βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Σταϊκούρας προτείνει ότι ο κ. Στουρνάρας θα έχει την τελευταία λέξη, μετά βέβαια από γνώμη του κ. Γεωργίου.

 Έλεος πιά, κ. Σαμαρά! Πόσα παράνομα θα μετονομάσεις νόμιμα;  


www.diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πως το λένε...

Πως το λένε όταν κυβέρνηση και Τρόικα ετοιμάζονται να εφαρμόσουν φορολογία που σύμφωνα με τις προβλέψεις τους δεν θα μπορέσει να πληρώσει το 20% έως 30% του κόσμου;

Πως το λένε όταν παράλληλα με αυτή τη βεβαιότητα (της αδυναμίας πληρωμής από μεριάς των φορολογουμένων) ανοίγουν τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς;

Πως το λένε όταν μέρος αυτών των χρημάτων θα πάει στη χρηματοδότηση περιττού μέρους του δημόσιου τομέα όπως δημόσιοι υπάλληλοι με μοναδικό αντικείμενο την διεκπεραίωση της υπερβολικής και παρωχημένης γραφειοκρατίας;

Πως το λένε όταν ανοίγει η προσωποκράτηση για ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών, την ώρα που ούτε δουλειά έχουν για να πληρώσουν τις εισφορές τους, ούτε καμία βεβαιότητα ότι το κράτος θα είναι σε θέση να τους δώσει κάποια στιγμή μία σύνταξη με την οποία θα μπορούν να ζήσουν;

Πως το λένε όταν έχεις σύνταξη πείνας ενώ παράλληλα ξοδεύονται οι φόροι και οι εισφορές σου στη συντήρηση ενός παρωχημένου, πολυδιάσπασμένου και άρα ακριβού, αναποτελεσματικού δημόσιου ασφαλιστικού τομέα;

Πως το λένε όταν σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό ασχολείται με την κατάκτηση ή τη διατήρηση της εξουσίας, αγνοώντας πλήρως τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και των πολιτών; 

Πως το λένε όταν το πολιτικό προσωπικό είναι επαρκώς επικίνδυνο για να οξύνει πολιτικές και άλλες αντιπαραθέσεις, αντί να επιδιώκει τη συνεννόηση και την αλληλεγγύη;

Πως το λένε όταν οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης συνεχίζουν να ανεβαίνουν ενώ οι μισθοί κατεβαίνουν χωρίς να παρεμβαίνει πουθενά το υποτελές (στο εγχώριο κεφάλαιο) κράτος;

Πως το λένε όταν τα ΜΜΕ και η δικαιοσύνη αναλώνονται εξίσου στο ανωτέρω παιχνίδι;

Πως το λένε όταν όλα αυτά συμβαίνουν με την ανεργία να πλησιάζει το 30% χωρίς καμία προοπτική σταθεροποίησης ή μείωσης της;

Πως το λένε όταν τα σκέφτεσαι όλα αυτά και βλέπεις κάθε βράδυ στις ειδήσεις να σε εξευτελίζουν με τους εκτός θέματος διαπληκτισμούς τους, όταν το πολιτικό παιχνίδι είναι πια γνωστό σε όλους για αυτό που είναι;

Κατάρρευση το λένε. Πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάρρευση μέσα από ένα διαρκές σπιράλ θανάτου. Όπως κάθε πορεία, θα αποκτήσει και αυτή τα ορόσημα της. Μόνη ευχή, να μην υπάρξουν σημαντικές απώλειες ζωής. Να εκτονωθεί αλλιώς. Το πώς, θα το δείξει η ιστορία. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει μείνει πολύς χρόνος - αυτό το κοκτέηλ είναι έτοιμο. Αν δεν είναι μία αφισοκόλληση, θα είναι ένα λάθος πέναλτυ, ή κάτι εξίσου γελοίο. 

Να προλάβω τον αφελή θεωρητικό που θα μιλήσει για δημιουργική καταστροφή: καταστροφή σκέτο είναι αυτό που ζούμε. Το σχέδιο για το δημιουργικό κομμάτι, αναβλήθηκε για μία ακόμη χρονιά· δεν προλαβαίνουν με τόση παραπολιτική διαχείριση να κάνουν και αυτό. Δεν είναι δα και προτεραιότητα... έχουν καιρό. Έτσι νομίζουν.


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Facebook έχασε 11 εκατομμύρια συνδρομητές

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο Facebook έχασε περίπου 11 εκατομμύρια χρήστες. Εννέα εκατομμύρια άτομα από τις ΗΠΑ και δύο εκατομμύρια από τη Βρετανία διέγραψαν τους λογαριασμούς τους.

Αιτία της μαζικής φυγής ήταν η πρόσφατη αποκάλυψη για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ από τον πρώην πράκτορα της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν.


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιέννης, το 40% των «διαγραφθέντων» φοβάται ότι κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά τους στοιχεία. Το 13,5% των χρηστών δήλωσαν ότι εγκατέλειψαν το κοινωνικό δίκτυο επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι από τη λειτουργία της ιστοσελίδας και έχασαν το ενδιαφέρον τους προς αυτήν.
www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκατοντάδες οι νεκροί - δημιουργήθηκε νησί -στο Πακιστάν από τον σεισμό 7,7 της κλίμακας ρίχτερ.(βίντεο)


Πολλαπλασιάζεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό κτύπημα του εγκέλαδου στις ορεινές κι απομονωμένες περιοχές του Μπαλουχιστάν, στο Πακιστάν.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό το μεσημέρι της Τετάρτη ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 327 και οι τραυματίες τους 400, αλλά αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω καθώς εκατοντάδες σπίτια έχουν ισοπεδωθεί.

Τεράστια είναι τα προβλήματα που εμφανίστηκαν από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού και την αδυναμία προσέγγισης όλων των πληγεισών περιοχών.
Μία δύναμη 200 στρατιωτών έχει αναπτυχθεί στην Αουράν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, αναζητώντας τυχόν επιζώντες κάτω από τα ερείπια των πλίνθινων σπιτιών.

Ο μεγάλος σεισμός που χτύπησε χθες την επαρχία Βελουχιστάν, στο Πακιστάν, με μέγεθος 7.7 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο νησί στα ανοιχτά των πακιστανικών ακτών.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που έχουν δει το νέο νησί είναι και ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Γκγουαντάρ, Περβέζ Ουμράνι. Όπως δήλωσε ο κ. Ουμράνι, το νησί είναι ορατό από την παραλία, έχει ύψος περίπου 9 μέτρων και μήκος 100 μέτρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το νησί βρίσκεται σε απόσταση 600 μέτρων από τα παράλια.
www.diulistirio.com με πληροφορίες από euronews
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όχι, σε τέτοια Ευρώπη,,

Θέλαμε να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο αυτή ήταν ένας πολιτικός και οικονομικός συνασπισμός ισότιμων εταίρων.

Όμως όχι πιά!.

Τώρα που η Ένωση κατάντησε μία συμμορία τοκογλύφων που λυμαίνεται τα φτωχότερα κράτη, είναι καιρός να αποχωρήσουμε.

Ας αποδείξουμε ότι είμαστε πράγματιαντι-φασίστες και αντι-ναζιστέςέμπρακτα και όχι μόνον με ανώδυνα συλλαλητήρια τριών-τεσσάρων ωρών!

Δεν υπάρχει καμία λογική παραμονής μας στην Ε.Ε όταν αυτή κατακρεουργεί την χώρα και τους πολίτες!

Ανεργία κοντά στο 30%..
Οι μεγάλες βιομηχανίες μεταφέρουν την έδρα τους αλλού..
Οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν..
Νέοι επιστήμονες, σπουδασμένοι εδώ με έξοδα τούτου του κράτους, μεταναστεύουν για να αποδώσουν την χρυσή υπεραξία των γνώσεών τους στο εξωτερικό..
Κλειστά πλέον τα κρατικά πανεπιστήμια (Καποδιστριακό και Μετσόβιο), για να ανοίξουν άλλα,ιδιωτικά..
Υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία..
Ανασφάλιστοι (λόγω ανεργίας) τρία εκατομμύρια Έλληνες, και υπ' ατμόν (λόγω αδυναμίας καταβολής εισφορών) άλλα τρία εκατομμύρια. Σύνολο έξη!..
Οικονομική αδυναμία προμήθειας φαρμάκων..
Και στα νοσοκομεία δεν θα περιθάλπτονται όσοι δεν έχουν 25 ευρώ! Ή ΘΑ ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ 25 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !!..
Γενοκτονία!..

Όλα αυτά με ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ!!!
Ή άπόρροια των εντολών τους!

Την ίδια ώρα οι τράπεζες, που κατά τον αισχρότερο των δωσιλόγων υπουργό των οικονομικών χρειάζονται στήριξη(!) για να μην καταρρεύσουν, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ !
Οι υπάλληλοι της τρόϊκας. είτε είναι ''διευθύνοντες'' σε κρατικούς οργανισμούς, είτε είναι αργυρώνητα ξεπουλημένα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας, ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ-ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΕΣ-ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ..

Ποιός λοιπόν ο λόγος παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή ''Ένωση'';
Τί έχει να ωφεληθεί ο ελληνικός λαός;

Την όποια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη πέτυχε η χώρα μας, την πέτυχε όσο ήταν εκτός Ένωσης, με τις δικές τις δυνάμεις!

Μετά ήρθαν τα παράλογα δάνεια, η πλασματική ανάπτυξη του τσιμέντου των ''εθνικών εργολάβων και προμηθευτών, η κοινωνική ''ανάπτυξη'' τύπου life-style των τριών αυτοκινήτων, τεσσάρων τηλεοράσεων και επτά στερεοφωνικών ανά σπίτι(!)..

Και τώρα η καταστροφή..

Έξω λοιπόν απ' την Ευρώπη!
Μπας και καταλάβουν οι ''εταίροι'' μας τί εστί βερύκκοκο, όπως λέει και ο γελοιοδέστερος των γελοίων που μας κυβερνούν!

Εμείς (ο λαός, οι πολίτες), δεν έχουμε να χάσουμε πιά τίποτα..
Πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μητροπολίτης Σιατίστης προς ψηφοφόρους Χ.Α. : "Τώρα καταλάβατε; Ξυπνήσατε;"

Με σκληρά λόγια αναφέρεται στη Χ.Α. για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, μιλώντας για το απαίσιο πρόσωπο του φασισμού ενώ απευθύνεται και στους ψηφοφόρους της, λέγοντας: 

«Τώρα καταλάβατε; Τώρα ξυπνήσατε; Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε την διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση» 
  . [...] Ο Ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνον θύματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης, θυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του στην οποία χαρακτήριζε τη Χρυσή Αυγή «μαύρη νύκτα»..   

Ακόμη επικρίνει την πολιτική ηγεσία που «ή σιώπησε ένοχα», ή «άργησε να αντιληφθεί», οπότε «είναι επικίνδυνη για τον τόπο».  

 Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Σιατίστης:   

«Όταν την "Χρυσή Αυγή" την χαρακτήριζα «μαύρη νύκτα» δεν έψαχνα να βρω δύο λέξεις για να εντυπωσιάσω.   

Χρησιμοποίησα δύο λέξεις με στόχο να αποδώσω με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια αυτό που έβλεπα τότε με βάση την ιδεολογία, τις πρακτικές καθώς και την συνολική εμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος, όσον αφορά την πραγματική ταυτότητα του και στάθηκα ιδιαίτερα απόλυτος και αυστηρός, όσον αφορά κάθε εναγκαλισμό της Χ.Α από χριστιανό η ιερωμένο.   

Τότε κάποιοι θεώρησαν υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς μου, νομίζω πλέον ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την ακρίβεια των λέξεων.   

Πιθανώς όμως και αυτές ακόμη οι λέξεις σήμερα να υπολείπονται πλέον της αληθείας γιατί η δολοφονία, πρώτον εν ψυχρώ και δεύτερον κατόπιν εντολής, δεν παραπέμπει μόνο στην νύκτα, αλλά κυρίως στην κόλαση.  

 Υπάρχει κάτι που με τρομάζει πιο πολύ από το έγκλημα. Είναι ο τρόπος του εγκλήματος. Η ψυχρότητα της εκτέλεσης. Ούτε ένα δάγκωμα της ψυχής, ούτε ένας προβληματισμός της τελευταίας στιγμής, ούτε η παραμικρή νύξη της συνείδησης, ενός υποτιθέμενου φιλήσυχου πολίτη;  

Ποια λοιπόν είναι η οργάνωση και πόσο κολασμένη είναι, που μπορεί να κάνει ένα «φιλήσυχο»πολίτη» σε αδίστακτο εγκληματία;   

Το έγκλημα ήταν αποτέλεσμα μιας λεηλατημένης από κάθε αξία και ισοπεδωμένης ψυχής η ήταν καρπός ενός φόβου απέναντι σε εκείνους που τον διέταξαν να σκοτώσει;   

Με την ύπαρξη τόσων ντοκουμέντων και μαρτυριών για τη σχέση του με την εγκληματική οργάνωση η προσπάθεια να παρουσιασθεί ότι έχει χαλαρή σχέση μήπως και αυτή είναι αποτέλεσμα μιας εντολής η και ενός φόβου για την δική του την ζωή;   

Αλλά και η γελοία προσπάθεια των βουλευτών της Χ.Α να αποτινάξουν από πάνω τους και τον άνθρωπο και το έγκλημα δεν οδηγεί τον ταλαίπωρο και δυστυχή εγκληματία να καταλάβει ποια τύχη τον περιμένει και τον ίδιο;   

Και τα ερωτήματα συνεχίζονται: Άργησε η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή η σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της;  

Αν άργησε, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητος να συλλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και να αξιολογήσει τα δεδομένα.  

 Αν σιώπησε ένοχα γιατί νόμιζε ότι μπορεί να διαχειρισθεί το πρόβλημα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια.   

Έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο Υπουργός όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου; Αυτά δεν ήταν γνωστά; δεν ήταν δεδομένα; καθ’εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα;   

Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Έλληνες δεν τις είχαν δει;   

Αυτές οι εμφανίσεις οι ομαδικές και ο τρόπος τους, δεν πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση.   

Η διαφαινομένη αποφασιστικότητα του Υπουργού και της Πολιτείας θα έχει συνέχεια και συνέπεια η είναι ένα πυροτέχνημα λόγω του εκτάκτου των γεγονότων;   

Βλέπετε δεν μας έχει πείσει η πολιτική ηγεσία ότι μπορούμε να της έχουμε εμπιστοσύνη.   Πόσες φορές ακούσαμε από υπεύθυνα, υποτίθεται, πολιτικά χείλη ότι «το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο», αλλά αυτό δεν ακούμπησε ούτε το δέρμα;   

Το ακόμη θλιβερότερο. Η διχοστασία της πολιτικής ηγεσίας και η απουσία καθαρού πολιτικού λόγου, η αδυναμία συνεννόησης σε μια τόσο κρίσιμη ώρα, δείχνει μια πολιτική ηγεσία ανάξια της πατρίδος και των περιστάσεων.   

Ευρισκόμενος αυτές τις ημέρες εις την πατρικήν οικίαν λόγω ασθενείας άκουσα τον αρχηγίσκο του ναζιστικού μορφώματος να μιλάει με τόση αηδία για το Κοινοβούλιο και για το πολίτευμα, με το γνωστό του χιτλερικό παραλήρημα.   

Διερωτώμαι: Δεν τον άκουσε κανένας εισαγγελικός λειτουργός.  

Δεν συνιστούν οι λόγοι του προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ποια αγωγή δίνει στα νέα παιδιά, τα οποία στερημένα ουσιαστικής παιδείας και από το σχολείο και από την οικογένεια γίνονται μα άμορφη μάζα από την οποία θα επιλέγονται οι αυριανοί εκτελεστές;   

Δυο λόγια ακόμη γι’αυτούς που ψήφισαν τον Ναζισμό. Ίσως δεν ξέρατε. Ίσως παρασυρθήκατε; Τώρα καταλάβατε; Τώρα ξυπνήσατε; Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε την διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση.   

Μεγαλύτερη απόγνωση από το Ναζισμό δεν υπάρχει. Αλλοιώς ετοιμασθείτε να κλάψετε και το δικό σας το παιδί!"  

 Ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος ήταν από τους λίγος ιεράρχες που είχαν από νωρίς "χτυπήσει την καμπάνα" για τη Χ.Α. με δηλώσεις, όπως αυτή που είχε κάνει τον Ιανουάριο του 2013. Πηγή: www.lifo.gr

Διυλιστήριο:Ένα από τα ελάχιστα φωτεινά παραδείγματα της δεσποτοκρατίας της εκκλήσιας, που δυστυχώς μόνο όχι μόνο το λόγο του Χριστού δεν ακολουθούνε αλλά δυσφημίζουν και τον Κύριο με τα έργα τους.

Η εκκλησία εαν έκανε το έργο της, δηλαδή την διάδοση του λόγου του Κυρίου αλλά και την τήρησή του, να είστε σίγουροι ότι θα ζούσαμε σε μια άλλη Ελλάδα. Την Έλλαδα που όλοι(οι υγιείς τουλάχιστον) ονειρευόμαστε. Μια Έλλάδα με αγάπη, ειρήνη, δικαιοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Είστε πολύ κακοί άνθρωποι»

Ο 4χρονος που τα έβαλε με τους ενόπλους την ώρα της επίθεσης στο Ναϊρόμπι - ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες

Μια ιδιαίτερη ιστορία από το λουτρό αίματος στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι στην Κένυα με πρωταγωνιστή έναν 4χρονο Βρετανό δημοσιεύει σήμερα η Daily Mail, ενώ η κατάσταση στο Westgate ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, τέσσερα 24ωρα μετά την επίθεση ενόπλων της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, και οι νεκροί έχουν φτάσει τους 62.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μητέρα του, Amber, μαζί με τον 4χρονο Elliot Prior και την 6χρονη αδελφή του Amelie περίμενε στο ταμείο του σούπερ μάρκετ Nakumatt, μέσα στο εμπορικό κέντρο, όταν χτύπησαν οι ένοπλοι.

Η γυναίκα κρύφτηκε κάτω από τον πάγκο με τα κρέατα αγκαλιά με τα δυο παιδιά της κι έμεινε εκεί για μιάμιση ώρα, μέχρι που οι ένοπλοι τους εντόπισαν.

Όπως περιέγραψε στην εφημερίδα The Sun ο θείος του αγοριού, φώναξαν πως αν υπήρχαν παιδιά στο σούπερ μάρκετ, θα μπορούσαν να φύγουν. Η Amber αποφάσισε να μιλήσει και σηκώθηκε και είπε «εδώ».

«Τότε ο Elliot άρχισε να τσακώνεται με τους επιτιθέμενους και τους αποκάλεσε κακούς ανθρώπους», σύμφωνα με τον θείο του. Ύψωσε το ανάστημά του και προστάτευσε τη μητέρα του, που είχε δεχθεί σφαίρα στο μηρό.

Ο ένοπλος λυπήθηκε την οικογένεια, γράφει η εφημερίδα, έδωσε στα παιδιά σοκολάτες και τους ζήτησε συγγνώμη λέγοντας «δεν είμαστε τέρατα».

Όταν οι Ισλαμιστές ανακάλυψαν τη γαλλική καταγωγή της γυναίκας άρχισαν να της μιλούν ευγενικά και να λένε πως η μουσουλμανική θρησκεία δεν είναι κακή.

«Μου είπε να αλλάξω τη θρησκεία μου και να ασπαστώ το Ισλάμ και με ρωτούσε: ‘μας συγχωρείς;», δήλωσε η μητέρα στην εφημερίδα «The Independent». «Φυσικά θα έλεγα οτιδήποτε για να μας αφήσουν να φύγουμε…», πρόσθεσε.

Οι ένοπλοι τους άφησαν να φύγουν μαζί με δύο άλλα παιδιά. Ανάμεσά τους ήταν κι ένα 12χρονο αγόρι που δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη νεκρή μητέρα του

Η μοίρα άλλων είκοσι ανθρώπων που είχαν κρυφτεί στο ίδιο σημείο με την Amber παραμένει άγνωστη.

Η μητέρα και τα δύο παιδιά φωτογραφήθηκαν να βγαίνουν από το εμπορικό κέντρο. Πίσω τους ένας άλλος άνδρας δεν είχε σταθεί το ίδιο τυχερός.


πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περίπου 1,5 χρόνο πίνουν νερό με αρσενικό στο Νεοχώρι Χαλκιδικής

Τουλάχιστον 1,5 χρόνο πίνουν νερό με αρσενικό οι κάτοικοι του Νεοχωρίου Χαλκιδικής, αφού, όπως υποστηρίζουν, κανένας αρμόδιος δεν τους ενημέρωσε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου δηλητηρίου στο δίκτυο ύδρευσης, παρά το γεγονός ότι οι μετρήσεις του Δήμου Αριστοτέλη κατέδειξαν από το Δεκέμβριο του 2011 ποσότητες αρσενικού υψηλότερες από το επιτρεπτό όριο που έθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο οι τιμές συγκέντρωσης αρσενικού στο νερό ήταν κατά 180% υψηλότερες από το παραπάνω όριο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στην EgnatiaPost εκπρόσωποι του Νεοχωρίου Χαλκιδικής, τα οποία προέρχονται από μετρήσεις του Δήμου Αριστοτέλη: Με παγκοσμίως επιτρεπόμενο όριο αρσενικού στο νερό τα 10 mg ανά λίτρο, το Δεκέμβριο του 2011 οι μετρήσεις από τη βρύση του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου κατέδειξαν την ύπαρξη αρσενικού κατά 12 mg/λίτρο, ένα χρόνο αργότερα κατά 14 mg/λίτρο, ενώ το Μάιο και τον Ιούνιο του 2013 το αρσενικό μετρήθηκε και πάλι στα 12 mg/λίτρο.

Ωστόσο, από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και τις αρχές του Σεπτεμβρίου οι τιμές του αρσενικού στο νερό «εκτοξεύτηκαν» στα 21 - 28 mg ανά λίτρο.

«Όλο αυτό το διάστημα κανένας δε μας είχε μιλήσει για το πρόβλημα και τα παιδιά μας συνέχιζαν να πίνουν νερό με αρσενικό, όπως φαίνεται από τις μετρήσεις στη βρύση του Δημοτικού Σχολείου. Ήξεραν το πρόβλημα, αφού ο δήμος είχε τις μετρήσεις, αλλά άφησαν τον κόσμο να πίνει νερό από τις βρύσες. Σήμερα οι κάτοικοι πίνουν νερό και μαγειρεύουν με εμφιαλωμένα και από κάποιες επιφανειακές πηγές, αλλά αναγκαστικά κάνουν μπάνιο με το νερό της βρύσης», τόνισε στην EgnatiaPost ο Κώστας Γκοντίνος, κάτοικος Νεοχωρίου.

Ο ίδιος συνδέει την ύπαρξη αρσενικού στο νερό με τις πολλές ερευνητικές γεωτρήσεις που έκανε στην περιοχή η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός», αφού από τότε που ξεκίνησαν αυτές, αυξήθηκε σημαντικά η ποσότητα του δηλητηρίου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε διάμετρο μόλις 500 μέτρων έγιναν 50 - 100 γεωτρήσεις, κάποιες από τις οποίες είχαν βάθος μέχρι και 1.000 μέτρα.

Η EgnatiaPost επικοινώνησε με το Δήμο Αριστοτέλη και ζήτησε την άποψη του δημάρχου, Χρήστου Πάχτα για το θέμα. Ωστόσο, ο τελευταίος δια μέσου της γραμματέως του μας ευχαρίστησε που τον καλέσαμε και δήλωσε ότι δε θέλει να κάνει κάποια δήλωση για το θέμα.

Υπαίτιο για καρκίνους


Δε θα πρέπει να υπάρχει καμία έκθεση του οργανισμού στο αρσενικό, αφού είναι καρκινογόνο και μπορεί να προκαλέσει με τα χρόνια την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αλέξη Μπένο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η πόση νερού με αρσενικό λειτουργεί συσσωρευτικά και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα, του δέρματος, στην ουροδόχο κύστη και στο συκώτι. Σύμφωνα με τον πανεπιστημιακό καθηγητή, το αρσενικό μπορεί να είναι υπεύθυνο σε πρώτο στάδιο για βρογχίτιδες και δερματίτιδες.

rkontogiannidis@egnatiapost.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....