Διυλιστήριο: 07/13/13
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Microsoft, Skype, Apple, Google, Facebook , Yahoo....Συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών

Όταν πριν από μερικά χρόνια κάποιος μιλούσε για παρακολουθησεις, περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων και για σκοτεινα σχέδια εξουσιαστικών κέντρων που θέλουν μια παγκόσμια διακυβέρνηση, γινόταν ο γραφικός-συνομοσιολόγος της παρέας.
Σήμερα όμως όλα αυτά τα βλέπουμε να έρχονται με γοργους ρυθμους και κανείς, νοήμων τουλάχιστον, πλέον δεν μπόρει να αμφισβητήσει.
Το παρακάτω άρθρο έχει στοιχεία που έχει βγάλει στο φως της δημοσιότητας ο Σνόουντεν και μιλάει για τις παρακουλουθήσεις τηλεφώνων, email λογαριασμων, συνδιαλέξεων με Skype κ.α, που γίνονται ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ από τις μυστικές υπηρεσιές τα τελευταία δύο με τρία χρόνια.
Σε αύτο το σκάνδαλο μπλέκονται τεράστιες εταιρίες όπως Microsoft, Skype,  Apple,  Google, το Facebook και το Yahoo.

Πρέπει να το διαβάσετε ΟΛΟΙ, σας αφορά, και να το προωθήσετε όπου μπορείτε.

Η Microsoft έχει συνεργαστεί στενά με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για να επιτρέψει τις επικοινωνίες των χρηστών να υποκλαπούν, συμπεριλαμβανόμενης της βοήθειας στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας να παρακάμψει τη δική κρυπτογράφηση της εταιρείας, σύμφωνα με τα άκρως απόρρητα έγγραφα που λήφθηκαν από την Guardian.


Τα αρχεία που δόθηκαν από τον Edward Snowden αποδεικνύουν το μέγεθος της συνεργασίας μεταξύ της Silicon Valley και τις Υπηρεσίες Πληροφοριών κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών. επίσης έριξαν νέο φως για τη λειτουργία του άκρως απόρρητου προγράμματος Prism, το οποίο αποκαλύφθηκε από την Guardian και την εφημερίδα Washington Post τον περασμένο μήνα.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι:


Η Microsoft βοήθησε την NSA για την παράκαμψη της κρυπτογράφησης για να μπορέσουν οι Υπηρεσίες Πληροφοριών να είναι σε θέση να υποκλέψουν συνομιλίες στο διαδίκτυο από το νέο Outlook.com portal.

• Ο οργανισμός είχε ήδη προ-κρυπτογράφησης πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Outlook.com, συμπεριλαμβανομένων των Hotmail.

• Η εταιρεία συνεργάστηκε με το FBI του τρέχοντος έτους να καταστεί δυνατή η NSA ευκολότερη πρόσβαση μέσω Prism στο cloud storage της υπηρεσίας SkyDrive, η οποία έχει τώρα πάνω από 250 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η Microsoft συνεργάστηκε επίσης με το FBI's Data Intercept Unit για να διασταυρώσουν στοιχεία ώστε να καταλάβουν ποιοι είναι οι πραγματικοί χρήστες διότι το Outlook.com που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν λογαριασμούς με ψευδώνυμα.

• Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, μετά από εννέα μήνες που η Microsoft αγόρασε το Skype, η NSA καυχήθηκε ότι μια νέα δυνατότητα είχε τριπλασιαστεί τον αριθμό των βίντεο Skype που συλλέγονται μέσω Prism.

Το υλικό που συλλέγεται μέσω Prism μοιράζεται συνήθως με το FBI και η CIA, με ένα έγγραφο της NSA που περιγράφει το πρόγραμμα ως «ομαδικό άθλημα".

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για την NSA μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο τις εντάσεις μεταξύ της Silicon Valley και της κυβέρνησης Ομπάμα. Όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πιέζουν την κυβέρνηση να τους επιτρέψει να αποκαλύψουν την έκταση και τη φύση της συνεργασίας τους με την NSA για να καλύψουν τις ανησυχίες της ιδιωτικής ζωής των πελατών τους . Στελέχη των εταιριών τεχνολογίας προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τους ισχυρισμούς της συνεργασίας,  σε έγγραφα που δίνονται στη NSA, και επιμένουν ότι αναγκάζονται από τον νόμο.

Σε μια δήλωση, η Microsoft δήλωσε: "Όταν αναβάθμιζουμε ή να ενημερώνουμε τα προϊόντα, δεν απαλλάσσόμαστε από το να συμμορφωνόμαστε με τους υφιστάμενους ή μελλοντικούς νόμους ".Η εταιρεία επανέλαβε το επιχείρημά της ότι παρέχει τα δεδομένα των πελατών "μόνο ως ανταπόκριση απαιτήσεις της κυβέρνησης και μόνο συμμορφώνονται με τις εντολές για τις αιτήσεις σχετικά με συγκεκριμένους λογαριασμούς".

Τον Ιούνιο, ο Guardian αποκάλυψε ότι η NSA υποστήριξε ότι έχει "άμεση πρόσβαση" μέσω του προγράμματος Prism, στα συστήματα  για τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου, όπως οι Microsoft, το Skype, η Apple, η Google, το Facebook και το Yahoo.

Διαταγές από το μυστικό δικαστήριο επιτήρησης επιτρέπουν αυτές οι επικοινωνίες να συλλέγονται χωρίς ξεχωριστό ένταλμα, αν η NSA έχει 51% πεποίθηση ότι ο στόχος δεν είναι πολίτης των ΗΠΑ και δεν είναι στο έδαφος των ΗΠΑ εκείνη την εποχή. Η στόχευση στους πολίτες των ΗΠΑ απαιτεί ένα άτομικό ένταλμα, αλλά η NSA είναι σε θέση να συλλέξει πληροφορίες επικοινωνιών Αμερικανών χωρίς ένταλμα εάν ο στόχος είναι ένας αλλοδαπός που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Από τότε που η ύπαρξη της NSA έγινε γνωστή , η Microsoft και οι άλλες εταιρείες που είναι εισηγμένες στα έγγραφα NSA ως πάροχοι, έχουν αρνηθεί την γνώση ύπαρξης του προγράμματος και επιμένουν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν πίσω πόρτες στα συστήματά τους.

Τελευταία εκστρατεία μάρκετινγκ της Microsoft, που ξεκίνησε τον Απρίλιο, τονίζει τη δέσμευσή της για την προστασία της ιδιωτικής ζωής με το σύνθημα: «προστασία της ιδιωτικής ζωής σας είναι η προτεραιότητά μας."

Ομοίως, η  πολιτική του Skype για την προστασία της ιδιωτικής ζωής  δηλώνει: «Το Skype έχει δεσμευτεί για σεβασμό της ιδιωτικής ζωής σας και το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων, τα δεδομένα κίνησης και στο περιεχόμενο των επικοινωνιών."

Αλλά τα εσωτερικά ενημερωτικά δελτία της NSA, που χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητα, υποδεικνύουν ότι η συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και των εταιριών είναι βαθιά και συνεχής.

Τα τελευταία έγγραφα που προέρχονται από την  NSA's Special Source Operations (SSO) division , που περιγράφεται από τον Snowden ως το "καμάρι" του οργανισμού. Λένε ότι είναι υπεύθυνη για όλα τα προγράμματα που στοχοποιούν συστημάτα επικοινωνιών των ΗΠΑ , μέσω εταιρικών συνεργασιών, όπως Prism.

Τα αρχεία δείχνουν ότι η NSA έκανε υποκλοπή των κρυπτογραφημένων συνομιλίων της Microsoft's Outlook.com portal από τη στιγμή που η εταιρεία ξεκίνησε τις δοκιμές της υπηρεσίας τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Μέσα σε πέντε μήνες, τα έγγραφα εξηγούν, ότι η Microsoft και το FBI είχε καταλήξει σε μια λύση που επέτρεψε την NSA για την παράκαμψη της κρυπτογράφησης για το Outlook.com chats

Μια καταχώρηση newsletter της 26ης Δεκεμβρίου 2012, δηλώνει: "MS [Microsoft], σε συνεργασία με το FBI, ανέπτυξε την ικανότητα επιτήρησης . "Αυτες οι λύσεις δοκιμάστηκαν με επιτυχία και άρχισαν στις 12 του Δεκεμβρίου 2012."

Δύο μήνες αργότερα, το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Microsoft ξεκίνησε επίσημα το Outlook.com portal.

Μια άλλη καταχώρηση newsletter δήλωσε ότι NSA είχε ήδη προ-κρυπτογράφησης πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Outlook. "Για τη συλλογή Prism κατά Hotmail, Live, και Outlook.com emails δεν θα επηρεαστούν, διότι Prism συλλέγει αυτά τα δεδομένα πριν από την κρυπτογράφηση."

Της Microsoft η συνεργασία δεν περιορίζεται στο Outlook.com. Μια καταχώρηση με ημερομηνία 8 Απρίλη 2013 περιγράφει πώς η εταιρεία δούλεψε "για πολλούς μήνες" με το FBI - η οποία ενεργεί ως σύνδεσμος μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και της Silicon Valley στο Prism -για να επιτρέψει την πρόσβαση Prism χωρίς ξεχωριστή άδεια για την cloud υπηρεσία αποθήκευσης του SkyDrive της.

Το έγγραφο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται"εννοώντας ότι οι αναλυτές δεν θα πρέπει πλέον να κάνουν ειδική αίτηση SSO γι 'αυτό - μια διαδικασία που πολλοί αναλυτές μπορεί να μην γνωρίζουν».

Η NSA εξήγησε ότι «η νέα αυτή δυνατότητα θα οδηγήσει σε μια πολύ πιο πλήρη και έγκαιρη συλλογή πληροφοριών". Συνέχισε: «Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα του FBI που δούλεψαν για πολλούς μήνες με τη Microsoft για να το καταφέρουν, και η λύση συλλογής πληροφοριών να καθιερωθεί."

Μια ξεχωριστή καταχώρηση εντοπίσει και ένα άλλο σημείο συνεργασίας . « Η ομάδα του FBI Data Unit Technology τομής (DITU), συνεργάζεται με τη Microsoft για να καταλάβουμε ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό στο Outlook.com το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν email με ψευδόνυμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει tasking διαδικασίες μας."

Η NSA έχει αφιερώσει σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία δύο χρόνια για να συνεργαστεί με τη Microsoft για να διασφαλιστεί η αύξηση της πρόσβασης στο Skype, το οποίο έχει περίπου 663 εκατ. χρηστών παγκοσμίως.

Ένα έγγραφο υπερηφανεύεται ότι η δυνατότητα της Prism να παρακουλουθεί βίντεο Skype, έχει περίπου τριπλασιαστεί από μια νέα δυνατότητα προστέθηκε στις 14 Ιουλίου 2012. "Τα ηχητικά τμήματα αυτών των συνομιλιών καταγράφονταν σωστά, αλλά χωρίς το συνοδευτικό βίντεο. Τώρα, οι αναλυτές θα έχουν την πλήρη« εικόνα »,» λέει.

Οκτώ μήνες πριν αγοραστεί από τη Microsoft, το Skype εντάχθηκε στο πρόγραμμα Prism τον Φεβρουάριο του 2011.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της NSA, οι εργασίες είχαν αρχίσει την ομαλή ενσωμάτωση του Skype στην Prism το Νοέμβριο του 2010, αλλά στις 4 Φεβρουαρίου 2011, στην εταιρεία επιδόθηκε οδηγία υπογραφόμμενη από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Η NSA ήταν σε θέση να ξεκινήσει tasking Skype ανακοινώσεις την επόμενη μέρα, και η συλλογή άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου. "Feedback ανέφερε ότι η συλλογή κλήσεων Skype ήταν πολύ σαφής και τα μεταδεδομένα φαινόταν πλήρες," το έγγραφο ανέφερε, εξαίροντας τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων NSA και το FBI. «Συνεργατική ομαδική εργασία ήταν το κλειδί για την επιτυχημένη προσθήκη ενός ακόμα παρόχου στο σύστημα Prism."

Ο εμπειρογνώμονας της ACLU technology Κρις Soghoian δήλωσε ότι οι αποκαλύψεις θα εκπλήξουν πολλούς χρήστες του Skype. "Στο παρελθόν,το Skype έκανε υποσχέσεις στους χρηστες σχετικά με το να μην μπορούν να γίνουν υποκλοπές υποκλοπές», είπε. "Είναι δύσκολο τώρα με τηνμυστική συνεργασία της Microsoft με την NSA, να μπορέσει να ανταγωνιστεί την προστασία της ιδιωτικής ζωής με την Google."

Οι πληροφορίες που συλλέγει η NSA από Prism είναι συνήθως κοινές όσο με το FBI τόσο και με την CIA. Στις 3 Αυγ, 2012 newsletter περιγράφει πώς η NSA έχει πρόσφατα επεκταθεί, μοιράζοντας πληροφορίες με τους άλλες δύο υπηρεσίες(FBI και CIA) .

Η NSA, η είσοδος αποκαλύπτει, έχει αυτοματοποιηθεί ακόμα και την ανταλλαγή θεμάτων απο την Prism, χρησιμοποιώντας λογισμικό που «επιτρέπει στους συνεργάτες μας να δουν ποιους όρους αναζήτησης η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας έχει αναθέση στην Prism".

Το έγγραφο συνεχίζει: «Το FBI και η CIA, στη συνέχεια μπορεί να ζητήσει ένα αντίγραφο της συλλογής Prism οποιασδήποτε επιλογής ..." Ως αποτέλεσμα, ο συγγραφέας σημειώνει: «οι δύο αυτές δραστηριότητες υπογραμμίζουν το σημείο ότι το Prism είναι ένα ομαδικό άθλημα!"

Για το άρθρο της Guardian, η Microsoft δήλωσε:


Έχουμε σαφείς αρχές που καθοδηγούν ολόκληρη την εταιρεία μας προς τις απαιτήσεις της κυβέρνησης για την ενημέρωση των πελατών τόσο για την επιβολή του νόμου όσο και τα θέματα εθνικής ασφάλειας.

Πρώτον, παίρνουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους πελάτες μας και τη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία πάρα πολύ σοβαρά, έτσι ώστε να παρέχουμε τα δεδομένα των πελατών μόνο όπου επιτρέπεται νομικά.

Δεύτερον, η ομάδα μας εξετάζει όλες τις απαιτήσεις (για παράδοση δεδομένων) πολύ προσεκτικά, και τις απορρίπτουμε, αν πιστεύουμε ότι δεν είναι έγκυρες.

Τρίτον, έχουμε μόνο συμμορφωθεί με τις εντολές για ειδικούς λογαριασμούς , και εμείς δεν δίνουμε στοιχεία εν λευκό σε αιτήσεις, που συζητείται στον Τύπο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, οι ποσότητα (στοιχείων),  που τεκμηριώνεται στην πιο πρόσφατη κοινοποίηση μας, το απεικονίζει σαφώς..

Τέλος, όταν έχουμε αναβάθμιζουμ ή να ανανεώνουμε τα προϊόντα μας, νομικές υποχρεώσεις μπορεί σε ορισμένες περιστάσεις να απαιτούν, να παρέχουμε πληροφορίες για την επιβολή του νόμου ή για την εθνική ασφάλεια. Υπάρχουν πτυχές αυτου του θέματος που επιθυμούμε να συζητήσουμε πιο ελεύθερα. Γι 'αυτό έχουμε υποστηρίξει για πρόσθετη διαφάνεια, που θα βοηθήσει όλους να καταλάβουν και να δημοσκοπίσουν αυτά τα σημαντικά ζητήματα.

Σε κοινή δήλωσή τους, Shawn Turner, εκπρόσωπος του διευθυντή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, και Judith Emmel, εκπρόσωπος της NSA, δήλωσε:


Τα άρθρα περιγράφουν τις δικαστικες αποφάσεις για επιτήρηση - και τις προσπάθειες μιας εταιρείας των ΗΠΑ να συμμορφωθεί με τις εν λόγω νομικες απαιτήσεις. Οι ΗΠΑ λειτουργεί τα προγράμματα της υπό αυστηρό καθεστώς εποπτείας, με προσεκτική παρακολούθηση από τα δικαστήρια, το Κογκρέσο και τον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Δεν έχουν όλες οι χώρες ισοδύναμες απαιτήσεις εποπτείας για την προστασία των πολιτικών ελευθεριών και της ιδιωτικής ζωής.

Θα πρόσθεσε: "Στην πράξη, οι εταιρείες των ΗΠΑ να θέσει σε ενέργεια, εστίαση και δέσμευση σε σταθερά την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών τους σε όλο τον κόσμο, ενώ την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ και άλλων χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται."

Το άρθρο είναι της Guardian, η μετάφραση έχει γίνει σε ελεύθερη απόδοση για το

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βίντεο – σοκ δείχνει μεθόδους ταΐσματος δια της βίας σε απεργούς πείνας

Ο Αμερικανός ηθοποιός και ράπερ Γιασίν Μπέι, γνωστός ως Μος Ντεφ, πρωταγωνιστεί σε τετράλεπτο βίντεο που δείχνει τις πρακτικές που ακολουθούνται προκειμένου να ταϊστούν δια της βίας οι απεργοί πείνας στις φυλακές του Γκουαντάναμο.
Το βίντεο φέρει την υπογραφή του τιμημένου με βραβείο Bafta σκηνοθέτη, Ασίφ Καπάντια ενώ την παραγωγή ανέλαβε η οργάνωση ανθρωπίνης δικαιωμάτων Reprieve.
Το βίντεο αποτελεί σήμα κατατεθέν της παγκόσμιας καμπάνιας για στήριξη των απεργών πείνας στο Γκουαντάναμο.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 100 κρατούμενοι συνεχίζουν την απεργία πείνας στις φυλακές.
Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Repieve, σε περίπου 40 εξ αυτών, εφαρμόζονται πρακτικές ταϊσμού δια της βίας.


Δείτε το βίντεο


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκτροχιάστηκε τρένο στην Γαλλία. Τουλαχιστον 7 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.(vid)

Αμαξοστοιχία Intercity εκτροχιάστηκε 26 χιλόμετρα νότια του Παρισιού στην περιοχή Μπρετινί Σουρ Όρζ. Τουλάχιστον 7 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες. Οι αρχές φοβούνται πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Το τρένο αφού εκτροχιάστηκε, προσέκρουσε με ταχύτητα στην αποβάθρα, κάποια από τα βαγόνια ανατράπηκαν και επιβάτες παγιδεύτηκαν ή έπαθαν ηλεκτροπληξία.

 O πρόεδρος των κρατικών σιδηροδρόμων της Γαλλίας δήλωσε πως η τραγωδία πιθανότατα οφείλεται σε λάθος προγραμματισμό των «κλειδιών» των σιδηροτροχιών, που είχε ως αποτέλεσμα το μισό τρένο να κατευθυνθεί σε αντίθετη πορεία από το άλλο μισό.

Ο πρόεδρος Ολάντ επισκέφτηκε το τόπο του δυστυχήματος.


Διυλιστήριο
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ελεύθερος πολιορκημένος» ο Βενιζέλος – Δεν πλησίασε την πόλη (vid)

«Θερμής» υποδοχής έτυχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι Κρήτης...

Εκατοντάδες Χανιώτες των οποίων η ζωή καταστράφηκε τις τελευταίες μέρες, απολυμένοι εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και άλλος κόσμος, κυνήγησαν στην ουσία τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στα Χανιά κι ενώ αρχικά σκόπευε να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στις 8 το βράδυ της Παρασκευής στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο στο κέντρο της πόλης, αναγκάστηκε μαθαίνοντας για την "υποδοχή" που του ετοίμαζαν να καταφύγει στο Μ.Α.Ι.Χ. που βρίσκεται έξω από την πόλη.
Και πάλι όμως οι Χανιώτες έμαθαν την αλλαγή του προγράμματος και έτρεξαν να τον προλάβουν εκεί. Οι διαμαρτυρόμενοι, "πολιόρκησαν" και τις 4 εισόδους του Ιδρύματος εμποδίζοντας την είσοδο στα λιγοστά μέλη του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία, ενώ ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκαν διαξιφισμοί ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έφευγαν ακούγοντας γιουχαϊσματα και κατάρες!

Τον κυνήγησαν ακόμα και στην ταβέρνα

Λίγο αργότερα κι ενώ το πλήθος είχε αποχωρήσει, μαθεύτηκε ότι ο Βενιζέλος έτρωγε με τους συνδαιτημόνες του σε ταβέρνα έξω από την πόλη, έτσι όσοι το ήξεραν έκαναν "περασάδες" με τα αυτοκίνητά τους έξω από την ταβέρνα κορνάροντας συνεχώς.


Επίσκεψη Βενιζέλου - Επεισόδια par Bike_Tight

πηγή

Διαβάστε περισσότερα.... »
....