Διυλιστήριο: 09/08/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Έλληνας μαθητής βραβεύεται από την Google !!!

Το Διυλιστήριο λέει : .... Σε μια χώρα όπου η δημόσια και δωρεάν παιδεία απαξιώνονται συνεχώς, σε μία χώρα που συνεχώς μειώνει τις δαπάνες της για παιδεία, σε μία χώρα που υλικοτεχνικές υποδομές των σχολείων θεωρούνται τριτοκοσμικές, είναι επίτευγμα των καθηγητών,δασκάλων τέτοιες επιτυχίες ....''
Μια επαναστατική συσκευή που μπορεί να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης δημιούργησε ένας μαθητής Λυκείου από την Άρτα!

Ο Άγγελος Γκέτσης σχεδίασε και κατασκεύασε ειδικά γυαλιά που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το λευκό μπαστούνι των τυφλών. Μάλιστα η εφεύρεση του νεαρού ξεχώρισε σε διεθνή διαγωνισμό της Google κατακτώντας το πρώτο βραβείο στην Ελλάδα και μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο.

Ο διαδικτυακός κολοσσός βράβευσε πρόσφατα τον Αρτινό μαθητή σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Google Science Fair 2014, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 13 έως 18 ετών.

Τα ειδικά γυαλιά που κατασκεύασε αναδείχθηκαν το κορυφαίο πρότζεκτ στο ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού και απέσπασαν το πρώτο βραβείο (local price) στην Ελλάδα. Παράλληλα κατετάγησαν ανάμεσα στις έξι καλύτερες εργασίες σε όλη την Ευρώπη και στις 32 καλύτερες σε όλο τον κόσμο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιχείρηση Εθνοκτονία σε εξελιξη. «Κάποτε εδώ κατοικούσαν Έλληνες!»


> • Υπερβολές; Σοβαρά, αμφιβάλλετε; Δεν διαβάσατε την τελευ­ταία στατιστική (στην «Καθημερινή» δημοσιεύτηκε), με τίτλο: «Ο δείκτης γεννητικότητας στην Ελλάδα»;

> • Το 1931 ανά 1000 κατοίκους είχαμε 31 γεννήσεις. Το 2012 ανά 1000 κατοίκους είχαμε 9 γεννήσεις! Δηλαδή, τέσσερις φορές σχεδόν λιγότερες.

> • Το 1961 αναλογούσαν 2,19 παιδιά ανά γυναίκα. Το 2012 α­ναλογούσαν 1,39!

> • Τί σημαίνει αυτό; Σκεφθήτε τις γεννήσεις και τους θανάτους. Για να παραμένη ο πληθυσμός σταθερός (ούτε ν’ αυξάνεται, ούτε να μειώνεται), για την αντικατάστασι, δηλαδή, του πληθυσμού, απαραίτητος αριθμός παιδιών ανά οικογένεια είναι το 2,1.

Σήμερα ο αριθμός παιδιών ανά οικογένεια είναι στο 1,39!

> • Οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 1951 ήσαν 155.422. Το 2012 ήσαν 100.400. Δηλαδή, 55.000 παιδιά λιγότερα το χρόνο!

> • Για να σβήση ένα έθνος πρέπει οι θάνατοι να ξεπερνούν τις γεννήσεις. Το 1951 οι θάνατοι ήσαν 102.282, δηλαδή 50.000 λι­γότεροι από τις γεννήσεις που ήσαν 155.422. Το 2012 οι θάνατοι ήσαν 116.700, δηλαδή, 16.000 περισσότεροι από τις γεννήσεις, που ήσαν 100.400.

Ποιός συγκινείται;

Δημητρης Καμμενος

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ταγοί, και λαγοί!..

     Θα ήθελε σήμερα το blog να ασχοληθεί με ένα θέμα που καιρό τώρα -πολύ καιρό- το τριβελίζει,
..κάνοντας μία παράκαμψη (απλή παράκαμψη, ο στόχος είναι ο ίδιος) της καθημερινότητας.

Με την ευκαιρία της αναχώρησης απ' τον μάταιο τούτο κόσμο πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών και δημιουργών, τα τελευταία χρόνια,
..και με τον σάλαγο και τον πάταγο που ακολουθεί κάθε φορά μιά τέτοια αναχώρηση,
..με παχιά λόγια, αφιερώματα, αγιοποιήσεις και ηρωοποιήσεις,
..το blog έχει κάνει τις εξής σκέψεις, αιρετικές ή όχι αδιάφορο:

Θα έπρεπε ανάμεσα στις παραμέτρους που έχουμε θέσει, και που ορίζουν αν ένας καλλιτέχνης, δημιουργός, πνευματικός άνθρωπος εν γένει, είναι μικρός, μεγάλος ή μέτριος,
..να ορίσουμε μία ακόμα:
Αν, και κατά πόσο αντιδρά όταν μία χώρα ή ένας λαός (ιδίως όταν πρόκειται για την δική του χώρα και λαό), βρίσκεται κάτω από δεσμά ολοκληρωτισμού.

Εδώ να διευκρινίσουμε ότι το blog δεν πιστεύει με κανέναν τρόπο στην ''στρατευμένη τέχνη''. Ίσα-ίσα την απεχθάνεται!
Έχουμε πάμπολλα παραδείγματα όπου η τέχνη όποτε ''στρατεύτηκε'', είτε στην αρχαία Ρώμη, είτε στο μετεπαναστατικό καθεστώς του Μαρά στην Γαλλία, είτε στην Σοβιετική Ένωση και στην Κίνα του Μάο, είτε στη ναζιστική Γερμανία και την φασιστική Ιταλία,
..παρήγαγε εκτρώματα, κούφιες φανφάρες, μεγαλειώδη τίποτα!
Η τέχνη, λέει το blog, πρέπει να είναι ελεύθερη, πλουραλιστική, απαλλαγμένη από δεσμά και δεσμεύσεις πολιτικών συστημάτων, θρησκειών, ή συμφερόντων.

Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται κάτω από δεσμά ολοκληρωτισμού.
Ίσως όχι κάτω από δεσμά 100% αναγνωρίσιμου ολοκληρωτισμού,
..αλλά σίγουρα κάτω από ένα καθεστώς υποτέλειας σε ξένα (κυρίως) συμφέροντα,
..και με κυβερνήσεις ολοκληρωτικά παραδομένες στην εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων, έχοντας στην ουσία καταργημένο Σύνταγμα και πολίτευμα,
..με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευημερία της χώρας και των πολιτών.

Και είναι αδιανόητο στην σημερινή Ελλάδα των τόσων ''καταξιωμένων πνευματικών ανθρώπων'' της τέχνης και των γραμμάτων,
..μία χούφτα μόνον από αυτούς, μετρημένοι στα δάχτυλα, να έχουν υψώσει φωνή διαμαρτυρίας, να έχουν βάλει το κεφάλι τους ''στον ντορβά'' και στο στόχαστρο του καθεστώτος,
..για την σύγχρονη ελληνική τραγωδία που βιώνει τούτος ο λαός!

Πού είναι οι τόσο ακριβοπληρωμένοι τραγουδιστάδες και συνθέτες;
Πού είναι οι τόσο ''ψαγμένοι'' ηθοποιοί και ''θεατράνθρωποι'';
Πού πήγαν τόσοι παραγωγικοί γραφιάδες και ''συγγραφείς'', που πλημμυρίζουν κάθε χρόνο τα βιβλιοπωλεία μας με εκατοντάδες τίτλους βιβλίων;
Οι εικαστικοί; Οι μεγαλοαρχιτέκτονες;
Που είναι οι Ακαδημαϊκοί ''πατέρες'';
Οι χρυσοκάνθαροι καθηγητάδες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων;

Λίγοι, ελάχιστοι, οι άξιοι των καιρών!
Λίγοι, ελάχιστοι, αυτοί που στέκουν στο ύψος των περιστάσεων, και που αξίζει όντως να χαρακτηριστούν ''πνευματικός κόσμος'', και ταγοί του τόπου!
Τους ξέρουμε, τους παρακολουθούμε και τους ευχαριστούμε!

Οι πολλοί αποδεικνύονται πιά, ''πλέμπα'', σωρός!
Κύμβαλα αλαλάζοντα!
Παραφουσκωμένοι εγωκεντρισμοί, και πορτοφόλια!

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το blog, πρέπει να επαναξιολογηθούν όσοι θέλουν να ανήκουν στον πνευματικό κόσμο της χώρας.
Ζωντανοί και νεκροί!
Οι ζωντανοί αυστηρά και με αντίκτυπο στην καριέρα και την λαϊκή αποδοχή τους,
..και οι νεκροί με τον σεβασμό που αρμόζει στους νεκρούς, χωρίς πάθος, αλλά με οδηγό την πραγματική τους αξία.

Ο νεκρός, λέει η Εκκλησία, ''δεδικαίωται''.
Ο λαός, πότε θα δικαιωθεί;..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα 'ψαλλε ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς στον Ντάισεμπλουμ. VIDEO

Έξω από τα δόντια μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αντιπρόεδρος του ECR και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς . Κάλεσε,σε αυστηρό ύφος τον πρόεδρο του Eurogroup κο Νταϊσελμπλούμ να ασχοληθεί με την Ελλάδα την οποία τα μνημόνια μετέτρεψαν σε κοινωνικό νεκροταφείο.
Ο Έλληνας αντιπρόεδρος των ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών έθεσε ευθέως και επιτακτικά το θέμα της αποζημίωσης της Ελλάδος για την οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί οι Έλληνες μετά την εφαρμογή των όρων του μνημονίου Ο κ.Μαριάς τόνισε ότι παρότι η Ελλάδα μετά το Μνημόνιο έλαβε δανειακά κεφάλαια ύψους 214 δις ευρώ, εντούτοις λόγω της καταστροφικής συνταγής του Μνημονίου που επέβαλε η τρόικα, διαλύθηκε η ελληνική οικονομία και κοινωνία, γέμισε στρατιές ανέργων και νεόπτωχων η Ελλάδα, μειώθηκε το ΑΕΠ της χώρας κατά 25% και αυξήθηκαν τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες.Ήδη πρόσθεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2014 με Ψήφισμα είχε επιρρίψει σ΄ αυτούς ευθύνες για την αποτυχία του Μνημονίου και για το λόγο αυτό είχε ζητήσει τη λήψη σχετικών μέτρων όπως ήταν η διευθέτηση του χρέους, η αλλαγή οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και σε αυτό οφείλουν να συμμορφωθούν τρόικα και Γιούρογκρουπ.

Παράλληλα ο κ.Μαριάς κατήγγειλε την τρόικα η οποία αυτές τις ημέρες στο Παρίσι με προκλητικό τρόπο απαιτεί τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις και κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο κ.Νταισελμπλουμ δεν ήταν αρνητικός αλλά άφησε την εντύπωση ότι θα το δει το θέμα. Δυστυχώς είπε ο Κος Μαριάς, κάνουμε αυτά που όφειλε η επίσημη ελληνική να κάνει άλλα δεν τολμάει.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....