Διυλιστήριο: 04/29/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Κλακέτα και φύγαμε για Ελλάδα



Ρωσικές, βελγικές και γαλλικές TV παραγωγές στη χώρα μας


Μεγάλες παραγωγές από ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας με την υποστήριξη του ΕΟΤ, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.
Συγκεκριμένα, τον Μάιο θα επισκεφθεί το Ιόνιο (Κέρκυρα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο) τηλεοπτικό συνεργείο του Live-Planet της Ρωσίας, με σκοπό την ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους και της τοπικής βιοποικιλότητας.

14.000.000 θεατές

Το κανάλι παρακολουθούν 14.000.000 θεατές σε όλη τη Ρωσία, τα γυρίσματα θα γίνουν για λογαριασμό του προγράμματος «Live symbols of the planet» και η εκπομπή θα προβληθεί σε prime time ζώνη στις αρχές Ιουνίου.

Τον επόμενο μήνα θα βρεθεί σε Αθήνα, Αγκίστρι, Τυρό, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά και Ναύπλιο τηλεοπτικό συνεργείο της δημοφιλούς εκπομπής «BBDM (Belges du Bout du Monde)», «Οι Βέλγοι στην άκρη του κόσμου», για λογαριασμό του βελγικού τηλεοπτικού σταθμού RTBF. Παράλληλα, ήδη πραγματοποιούνται γυρίσματα από δεύτερο ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού Russia 24 σε Αθήνα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, με σκοπό την παραγωγή μιας σειράς βίντεο και τηλεοπτικών εκπομπών, που απευθύνεται σε Ρώσους τουριστικούς πράκτορες.

Στην ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκε επίσης δημοσιογραφική ομάδα της δημοφιλούς εκπομπής «Silence, ça pousse!» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 5 με σκοπό την προώθηση του city break τουρισμού της πρωτεύουσας.
Η εκπομπή μετρά 20 χρόνια ζωής, με την εβδομαδιαία ακροαματικότητα να ξεπερνά το 1.500.000 τηλεθεατές, ενώ στη διαδικτυακή πλατφόρμα του καναλιού η εκπομπή αποτελεί την πλέον δημοφιλέστερη σε επαναλήψεις.
Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά για την ανάδειξη δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό, 365 ημέρες τον χρόνο.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μαρτίνης δίνει Σαμαρά - Αθανασίου



Με θέλουν στη φυλακή, υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» και καταγγέλλει κυκλώματα που προσπαθούν να εμποδίσουν κατάθεσή του στην εξεταστική για να μην «κάψει» πολιτικά πρόσωπα

Από τoν

Δημήτρη Αλειφερόπουλο

Ρουκέτες μεγατόνων εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος του Νοσηλευτικού Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» που βρίσκεται προφυλακισμένος για το επίμαχο σκάνδαλο, το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει τα μεγάλα σκάνδαλα και το «φαγοπότι» στον χώρο της Υγείας.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης, που έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος μέσω της αγοράς ακινήτων και ερευνάται για την υπόθεση του «Ντυνάν», λύνει τη σιωπή του και μιλά μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού στην «κυριακάτικη δημοκρατία». Ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος καταγγέλλει ευθέως πολιτικά πρόσωπα και κάνει λόγο για προδικαστικά κυκλώματα και μηχανισμούς, που απορρίπτουν το αίτημα αποφυλάκισής του για να μη μιλήσει και… κάψει πρόσωπα.

Αποκάλυψη

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι έχει στείλει σχετική επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον κ. Πολάκη.

«Ενώ είμαι 75 ετών και η αρμόδια επιτροπή που αποφασίζει το ποσοστό αναπηρίας έχει αποφανθεί ότι είμαι κατά 75% ανάπηρος και ο νόμος είναι σαφέστατος ότι πάνω από 67% δεν παραμένεις στη φυλακή, ο ανακριτής και η εισαγγελέας απέρριψαν το αίτημά μου και πάω στο συμβούλιο» αναφέρει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο Ανδρέας Μαρτίνης, που μιλά ευθέως για «πρωτοφανή πράγματα» και «μηχανισμούς».

«Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα και γίνονται για να μην καταθέσω στην επιτροπή της Βουλής για αυτούς που κατήγγειλα» υποστηρίζει ο κ. Μαρτίνης και, απαντώντας στο ερώτημα ποιοι θεωρεί ότι βρίσκονται πίσω από αυτή τη μεθόδευση και ποιο είναι το σύστημα που καταγγέλλει, εξαπολύει νέες βόμβες.

«Σαμαράς, Αθανασίου και ο Καϋμενάκης, που έγινε γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου μετά τον Μπαλτάκο» είναι η απάντηση-ισχυρισμός που δίνει ο υπόδικος Ανδρέας Μαρτίνης, προσθέτοντας ότι «αυτοί κάνουν γύρω γύρω για οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να είναι υπέρ των θυμάτων του Ερυθρού, όχι των δικών μου απόψεων, της διοίκησης που είναι τώρα πρόεδρος ο εισπράκτορας του Αδωνη (Γεωργιάδη), αλλά οπωσδήποτε για να μη βγω εγώ ενώ δεν μου δίνουν και ορισμένα άλλα στοιχεία που ξέρω ότι υπάρχουν, αλλά δεν τα δίνουν».

Στην ουσία, ο Ανδρέας Μαρτίνης κάνει λόγο για κάποιους που φοβούνται τις αποκαλύψεις που ο ίδιος μπορεί να κάνει αν βρεθεί εκτός Φυλακών Κορυδαλλού, υποστηρίζοντας ότι δικαιούται βάσει του νόμου την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.



Μήνυμα

«Προφανώς κάποιοι δεν επιθυμούν να είμαι ελεύθερος και να κάνω ό,τι θέλω» καταλήγει ο Ανδρέας Μαρτίνης, στέλνοντας μήνυμα ότι είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αποκαλύψεις και ονόματα.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» έχει στη διάθεσή της σειρά εγγράφων, μεταξύ των οποίων η απορριπτική απόφαση για την αποφυλάκιση υπό όρους του Ανδρέα Μαρτίνη, αλλά και το επίσημο έγγραφο του ΚΕΠΑ (πιστοποίηση αναπηρίας) της Τοπικής Μονάδας Υγείας Νίκαιας (Αρ. Επιτροπής 09905/2016/16285), η οποία αποφαίνεται ότι «το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του (Ανδρέα Μαρτίνη) ανέρχεται σε 75%» και αιτιολογείται σε «σύνδρομο νοσούντος φλεβοκόμου (πολλαπλά συγκοπικά επεισόδια)» με το 25% να οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση.

Επιπλέον, στη διάθεση της εφημερίδας είναι και μία σειρά από επιστολές του Ανδρέα Μαρτίνη όταν ακόμη ήταν πρόεδρος του «Ντυνάν» με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2008 προς τον τότε υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο σχετικά με «μετατάξεις προσωπικού από το Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας», με τον τότε πρόεδρο να ενημερώνει τον κ. Αβραμόπουλο ότι «ουδεμίαν συναίνεση παρέσχον».

Επίσης, τα έγγραφα αιτήματα του Ανδρέα Μαρτίνη για χορήγηση εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεσή του και τις απαντήσεις των Αρχών, που είναι απορριπτικές.

Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Aλεκ Σκαρλάτος: Ο Ελληνας ήρωας που γίνεται ταινία από τον Κλιντ Ιστγουντ [εικόνες]



Τον Αύγουστο του 2015 o ελληνικής καταγωγής Άλεκ Σκαρλάτος και δύο παιδικοί του φίλοι, ο Σπένσερ Στόουν και ο Άντονι Σάντλερ, έγιναν παγκόσμιοι ήρωες.

Βρίσκονταν σε μια αμαξοστοιχία με προορισμό το Παρίσι όταν αφόπλισαν έναν 26χρονο Μαροκινό τρομοκράτη λίγο πριν σπείρει το θάνατο. Για την πράξη αυτή τους απονεμήθηκε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τη γαλλική κυβέρνηση, ενώ προσκλήθηκαν στον Λευκό Οίκο, όπου ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξήρε τη γενναιότητά τους. Δύο περίπου χρόνια, μετά ο ηρωισμός τους θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με την υπογραφή του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Κλιντ Ίστγουντ.

Ενθουσιασμένος ο Άλεκ

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, με τίτλο: «15:17 στο Παρίσι: Η αληθινή ιστορία ενός τρομοκράτη, ενός τρένου και τριών Αμερικανών ηρώων», που συνέγραψαν οι τρεις φίλοι πριν από περίπου ένα χρόνο καταγράφοντας τα όσα έζησαν σε ένα ταξίδι που έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή τους. Ο ελληνικής καταγωγής Άλεκ Σκαρλάτος δεν επιθυμεί να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του σεναρίου και της συνεργασίας με τον θρυλικό Κλιντ Ίστγουντ.

Όπως εξηγούν στη Real Νews άνθρωποι της οικογένειάς του δεσμεύεται από το συμβόλαιο που έχει υπογράψει. Ο Άλεκ όμως δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instasgram. Πρόσφατα μάλιστα ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μαζί με τους δυο φίλους του και τον βραβευμένο με Όσκαρ Αμερικανό ηθοποιό και σκηνοθέτη.



«Ο Κλιντ είναι ο ήρωάς μου»


Ο Κλιντ Ίστγουντ δείχνει να απολαμβάνει την παρέα των νεαρών αντρών. Ο Άλεκ φανερά συγκινημένος γραφεί κάτω από τη φωτογραφία που έχει συγκεντρώσει χιλιάδες «likes»: «Κάποιοι από εσάς ίσως ακούσατε ότι είχαμε την τεράστια τύχη ο θρυλικός Κλιντ Ίστγουντ να αποφασίσει να μεταφέρει στον κινηματογράφο την απόπειρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο τρένο για το Παρίσι. Ξέρω ότι όλοι αγαπάτε τις ταινίες του. Μεγάλωσα μαζί του και είναι ο προσωπικός μου ήρωας. Νιώθουμε απίστευτη τιμή που ένας τόσο ταλαντούχος άνθρωπος θα διηγηθεί την ιστορία μας και αισθανόμαστε ταπεινοί γιατί εκείνη η μέρα θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά για εμάς. Σας ευχαριστώ όλους. Ο Θεός είναι μεγάλος».

Τα δεκάδες σχόλια των φίλων και γνωστών που ακολουθούν τη δημοσίευση είναι ενδεικτικά του ενθουσιασμού με τον οποίο το κοινό έχει υποδεχτεί την ανακοίνωση της ταινίας. «Θα δω σίγουρα την ταινία. Ευχαριστούμε που κρατάτε υψηλά τα αμερικανικά ιδεώδη», αναφέρει ο Κρις, ενώ λίγο πιο κάτω κάποιοι άλλοι ζητούν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία και που θα γίνουν τα γυρίσματα εκθειάζοντας παράλληλα το ταλέντο του Κλίντ Ίστγουντ αλλά και τον ηρωισμό που επέδειξαν οι πραγματικοί ήρωες της ταινίας. Στις ερωτήσεις τους δεν παίρνουν απάντηση, ωστόσο όπως δημοσίευσε το περιοδικό Variety τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στα τέλη της χρονιάς, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το καστ της ταινίας.

Το είχε αποκαλύψει

Πάντως, σε συνέντευξή του πέρυσι ο Άντονι Σάντλερ είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει ο Κλιντ Ίστγουντ για τη μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη, λέγοντας ότι του έστειλαν ένα αντίγραφο «ελπίζοντας ότι θα ενδιαφερθεί».

Άλλωστε, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει αποδείξει στην πράξη το ενδιαφέρον του για τις ανθρωποκεντρικές και με βιογραφικό χαρακτήρα ταινίες. Το «Sully», στο οποίο πρωταγωνίστησε ο εκπληκτικός Τομ Χάνκς ως πιλότος του αεροσκάφους που έκανε αναγκαστική προσγείωση στον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη, κέρδισε σχεδόν 240 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, ενώ τα ταμεία έσπασε μεταξύ άλλων και η ταινία «American Sniper» έλαβε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Πηγή: iefimerida.gr 

https://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....