Διυλιστήριο: 02/28/19
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ερμαφρόδιτο το φεστιβαλ Αθηνών με ντραγκ κουιν



Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος βάζει draq queens και μέλη ΛΟΑΤΚΙ να μάθουν στα παιδιά τα μυστικά της τέχνης τους (!) σε ένα «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα...

Μια ερμαφρόδιτη φιγούρα με γυναικεία και ανδρικά χαρακτηριστικά -που είναι η φετινή οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου- και drag queens που θέλουν να μυήσουν τα παιδιά και τους γονείς τους στο πώς οι άνδρες μεταμορφώνονται σε γυναίκες, κάνοντας εξεζητημένη χρήση μακιγιάζ και έντονων ρούχων. Οχι, δεν πρόκειται για το πρόγραμμα του Athens Pride, της «γιορτής των gay», αλλά για τις δράσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όπως τις ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι στο Ωδείο Αθηνών ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, κάνοντας αρκετούς να τα χάσουν με τις προκλητικές επιλογές του.

Ο ιστορικός θεσμός, από τον οποίο κατά το παρελθόν έχουν περάσει σπουδαία ονόματα του θεάτρου, όπως η Κατίνα Παξινού, ο Κάρολος Κουν αλλά και ο Αλέξης Μινωτής, φέτος θα είναι αφιερωμένος στη διαφορετικότητα, «σε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε “το δικαίωμα στο αυτονόητο”, το δικαίωμα δηλαδή να είσαι αυτό που είσαι και αυτό που θέλεις να είσαι.

Mε αυτό το αίτημα συνδέεται και η νέα μας οπτική ταυτότητα, που εικονίζει μια φιγούρα ερμαφρόδιτου, ανοιχτή σε πολλαπλές ερμηνείες» επισήμανε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της διαφορετικότητας θα αναπτύσσεται σχεδόν σε όλες τις πτυχές του προγράμματος, προσεγγίζοντας μειοψηφίες αλλά και περιθωριακές ομάδες!



Γι' αυτό και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, περίπου δύο μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του -άραγε, πιστεύει πως με αυτές τις επιλογές του θα παραμείνει στο τιμόνι της διοργάνωσης;-, αποφάσισε να βάλει drag queens να συστηθούν στα παιδιά και να μιλήσουν για τα μυστικά της τέχνης τους (δηλαδή πώς να μεταμορφώνονται από άνδρες σε γυναίκες), στο πλαίσιο ενός προγράμματος το οποίο βαφτίζεται και ως εκπαιδευτικό! Αυτό είναι το Drag Queen Story Hour - Αthens Chapter, το οποίο ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο και θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας του Βερολίνου, κατά την ωριαία διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα «γιορτάσουν» τη διαφορετικότητα παρέα με τους καλλιτέχνες!

Να θυμίσουμε δε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτεχνικός θεσμός δείχνει την έμπρακτη στήριξή του στο διαφορετικό, αφού το 2017 είχε επιλέξει να αγκαλιάσει και να προσεγγίσει το νεανικό κοινό, όχι με κάποιον άλλον ευφάνταστο ή διαδραστικό τρόπο, αλλά συμπράττοντας με την queer πλατφόρμα Sound Acts, ενώ πέρυσι το φεστιβάλ είχε συμμετάσχει στο Athens Pride με μια παράστασή του.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άλλος ένας άριστος του Μητσοτάκη, Αβραντίνης : ''Όχι στην πάταξη της διαφθοράς, ναι στην απόλυση 300.000 υπαλλήλων''



Κατεβαίνει με τη ΝΔ και ο Τ. Αβραντίνης που «απαιτούσε» σφαγή στο Δημόσιο

Aλαλα τα χείλη των ψηφοφόρων της ΝΔ. Η τελευταία επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ακούει στο όνομα Τάσος Αβραντίνης. Μετά το φιλοσκοπιανό κελεπούρι που ενέταξε στο ευρωψηφοδέλτιο, τον αντικαραμανλικό Παύλο Ελευθεριάδη, ακόμα ένας πολέμιος του Κώστα Καραμανλή βρήκε θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μόνο που ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι πολέμιος μόνο του πρώην πρωθυπουργού αλλά και όλων των δημοσίων υπαλλήλων, το κεφάλι των οποίων έχει ζητήσει επί πίνακι. Συγκεκριμένα, ο Τάσος Αβραντίνης σε ανύποπτο χρόνο έχει ζητήσει την απόλυση 300.000 δημοσίων υπαλλήλων!
Μόλις πριν από τέσσερις μήνες, τον Νοέμβριο του 2018, στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σημείωνε προκαλώντας σοκ: «Το 1980 είχαμε περίπου 400.000 δημοσίους υπαλλήλους, ενώ το 2009 (όταν ξεκίνησε η κρίση) ο αριθμός τους ξεπερνούσε το 1.000.000. Από αυτούς τουλάχιστον 300.000 ήταν απολύτως περιττοί. Τους επέβαλε ένα άρρωστο πελατειακό σύστημα για να μπορεί να διαιωνίζει και να επεκτείνει την κυριαρχία του».

Πηγαίνοντας στα άκρα την τοποθέτησή του αυτή ο κ. Αβραντίνης σημείωνε μάλιστα ότι το κόστος των 300.000 υπαλλήλων που κατά την άποψή του περίσσευαν το 2009 είναι δεκαπλάσιο από το κόστος της μίζας και της διαφθοράς. Οπως χαρακτηριστικά έγραφε, «αυτοί σύμφωνα με τους παραπάνω συντηρητικούς υπολογισμούς στοίχισαν στην οικονομία (300.000 x 1.090.000) 327 δισ. ευρώ. Οσο δηλαδή είναι σήμερα το δημόσιο χρέος της χώρας ή 10 φορές τουλάχιστον το κόστος ολόκληρης της διαφθοράς και της μίζας». Ολως περιέργως, το πρώτο που πρότεινε ήταν απολύσεις και όχι πάταξη της διαφθοράς!

Σε αντίστοιχο άρθρο του στο «Capital» το 2013, αφού πάλι μετρούσε πόσο κοστίζουν οι... παραπανίσιοι δημόσιοι υπάλληλοι, άφηνε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή για την πενταετία 2004-2009, αφού τον θεωρούσε υπεύθυνο για 120.000 πλεονάζοντες δημοσίους υπαλλήλους.

Νεοφιλελεύθερος

Ο Τάσος Αβραντίνης έχει συγγράψει και ένα νεοφιλελεύθερο μανιφέστο για την παιδεία με τίτλο «Εκπαίδευση: Ελευθερία επιλογής, ή η γάτα που γαβγίζει», το οποίο παρουσίασαν το 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Θάνος Βερέμης.

Ο Τάσος Αβραντίνης, δικηγόρος, πρώην αντιπρόεδρος του κόμματος ΔΡΑΣΗ, δημοτικός σύμβουλος του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα και υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού τον Ιανουάριο του 2015, βρίσκεται από το 2017 στον πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς συμμετέχει στην «ομάδα δράσης» της Ν.Δ. -μαζί με άλλα στελέχη της ΔΡΑΣΗ του Θόδωρου Σκυλακάκη- για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Εκτός του Τάσου Αβραντίνη στην Α' Πειραιά υποψήφιος με τη Ν.Δ. στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών θα είναι ο επιχειρηματίας Τέλης Αϊβαλιώτης, επίσης πρώην αντιπρόεδρος της ΔΡΑΣΗ, η οποία ως γνωστόν έχει αναστείλει τη λειτουργία της και έχει συνολικά προσχωρήσει στη Ν.Δ. Σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ., με τις δύο αυτές υποψηφιότητες ενισχύεται ακόμη περισσότερο η «ειλημμένη απόφαση διεύρυνσης της Ν.Δ. με προσωπικότητες και δυνάμεις του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου».


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....