Διυλιστήριο: 09/13/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Στο εδώλιο και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης

Μετά τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο τη... σκυτάλη παίρνει ο άλλοτε πολιτικός του σύντροφος Τάσος Μαντέλης ο οποίος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σε δίκη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού.
Ο πρώην υπουργός καλείται πλέον να αντικρούσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας βαρύτατες κατηγορίες όπως αυτές της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της συνδρομή στην παραπάνω πράξη κατ' εξακολούθηση και της παθητικής δωροδοκίας.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην υπουργός έλαβε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens 450.000 μάρκων. Το ποσό αυτό το οποίο ο ίδιος... βάφτισε «προεκλογική χορηγία» εμβάστηκε τμηματικά (200.000 και 250.000 μάρκα το1998 και το 2000 αντίστοιχα) σε λογαριασμό που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του, Γ. Τσουγκράνης με τον κωδικό «Α. Rocos»,
Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορούσαν στην έγκριση της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.
Ποιοι άλλοι παραπέμπονται σε δίκη
Ειδικότερα, με το υπ΄ αριθμόν 1828/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών εκτός από τον πρώην υπουργό παραπέμπονται σε δίκη οι Γεώργιος Τσουγκράνης, κουμπάρος του Τάσου Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου (παρένθετο πρόσωπο), Ηλίας Γεωργίου, γενικός διευθυντής της Siemens από το 1993 μέχρι το 2003 και ο Αριστείδης Μαντάς, πρώην στενός συνεργάτης του Τάσου Μαντέλη.
Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Με το ίδιο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση τον Δημήτριο Νέγρη, ενώ τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου παύουν οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ!

ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ! ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ!
Την δήλωση – βόμβα με ξεκάθαρους αποδέκτες την έκανε ο ο πρώτος εκ των συνηγόρων του Δημοσίου, Διονύσης Κολοβός: «Το 1996, μετά τα Ίμια, ελήφθη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά προγράμματα σε εξωπραγματικό πόσο …”
Αναφορά σε «άγνωστους δράστες» και σε χρηματικά ποσά που «είναι σπαρμένα σε πολλές γωνιές της γης», έκαναν στις αγορεύσεις τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στη δίκη για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Οι κατασκευαστές και οι μεσάζοντες οργανώνονται και καταφέρνουν να φτάσουν στον ΥΕΘΑ, τον πανίσχυρο τότε Άκη Τσοχατζόπουλο! Δηλαδή ο Κώστας Σημίτης που τον διόρισε, έπαιξε το παιχνίδι των μιζαδόρων!
Γι’ αυτό ο Τσοχατζόπουλος επιμένει στην κλήση του ΚΥΣΕΑ του Σημίτη, του Παγκάλου, του Παπανδρέου, του Παπαντωνίου κλπ, ώστε να καταθέσει!
Εδώ λοιπόν δεν υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες. Αυτοί που πρόδωσαν τα Ίμια ακρωτηριάζοντας απόλυτα την στρατιωτική ηγεσία εκείνο το βράδυ, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπάρχει στρατός; Όχι βέβαια… Αντίθετα, βρήκαν την ευκαιρία να πλουτίσουν μετά την τραγωδία που οι ίδιοι προκάλεσαν. Τα “εξοπλιστικά” ήταν το πεδίο της μίζας, την ίδια στιγμή που ο επίορκος Σημίτης έστελνε τον αρχηγό της ΕΥΠ, ναύαρχο Βασιλικόπουλο να μιλήσει με τον …Μαντέλη τη νύχτα της ντροπής!  Η δήλωση του συνηγόρου έχει μόνο μία ερμηνεία: Η συμμορία των Ιμίων, ενδέχεται να μοιράστηκε τις μίζες των εξοπλιστικών.
Εδώ ως απαραίτητο συμπλήρωμα είναι η αποκάλυψη του Ολυμπία για το επίμαχο ΚΥΣΕΑ που υπέγραψε την σύμβαση της ντροπής: ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κλπ. Λέτε να τους παρέσυρε ο δαιμόνιος Άκης; Βρε τα καημένα…
Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του πρώην υπουργού, υποστήριξαν ότι για τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δόθηκαν πάρα πολλά χρήματα ως δώρα για «πολυτελή διαβίωση» του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Όπως ανέφερε ο πρώτος εκ των συνηγόρων του Δημοσίου, Διονύσης Κολοβός: «Το 1996, μετά τα Ίμια, ελήφθη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά προγράμματα σε εξωπραγματικό πόσο …Οι κατασκευαστές και οι μεσάζοντες οργανώνονται και καταφέρνουν να φτάσουν στον ΥΕΘΑ, τον πανίσχυρο τότε Άκη Τσοχατζόπουλο».
Ο συνήγορος, κάνοντας εκτενή αναφορά στον τρόπο προώθησης των προγραμμάτων αυτών, τόνισε πως εκείνη την περίοδο «όλοι πίστευαν ότι θα παραμείνουν ανεξιχνίαστα όλα αυτά», αλλά «οι επιτήδειοι δεν υπολόγισαν τον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που τους περίμενε στη γωνία».
Η δεύτερη εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, Aργυρία Φανουράκη, επικαλούμενη έγγραφα της δικογραφίας, μίλησε για τα τεράστια ποσά που δόθηκαν ως «μίζες» τα οποία έφθαναν στον πρώην υπουργό «ακόμα και μέσα σε βαλίτσες».
Η συνήγορος συμπεριέλαβε δε, εκτός του πρώην υπουργού και των οικείων του, και τον Νίκο Ζήγρα και την οικογένειά του στους «πολυτελώς διαβιούντες» με το αμέτρητο παράνομο χρήμα. Κατά την άποψη της εκπροσώπου του Δημοσίου, υπάρχουν και άλλα χρήματα που σχετίζονται με δωροδοκίες για την αγορά όπλων. «Ποιος έχει αυτά τα λεφτά; Γιατί δεν μας λέει κανείς και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα;» αναρωτήθηκε η δικηγόρος.
Η σημερινή διαδικασία θα κλείσει με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων της Πολιτικής Αγωγής.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παίζουν με τα νεύρα μας! Στον ΟΗΕ πάει η «κηπουρός» του Παπανδρέου, Μπιρμπίλη – είχε προηγηθεί ο ΟΟΣΑ!

Η πρώην υπουργός που έκανε καριέρα γιατί πήγαινε στο ίδιο γυμναστήριο με τον Γιώργο θα είναι υπεύθυνη για την ...

την προστασία της στιβάδας του όζοντος !! Οι καλοί «κηπουροί» δεν πάνε ποτέ χαμένοι, όταν μάλιστα είναι «κολλητοί» του Γιωργάκη..Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα της επαγγελματικής ανέλιξης της κυρίας Μπιρμπίλη που διορίστηκε σε αξιοζήλευτη θέση στον ΟΗΕ με πέντε μέτρα τίτλο: Εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία της στιβάδας του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος!  Η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος πραγματοποιεί δυναμική επιστροφή, παρότι ήταν μέλος μιας κυβέρνησης που αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό στις τελευταίες εκλογές!

Αλλά, και όταν ο «φίλος» Γιώργος αναγκάστηκε να την αποπέμψει από την κυβέρνηση, δεν την ξέχασε. Η κυρία με τις υψηλές διασυνδέσεις διορίστηκε στην πολυπόθητη θέση του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι με μισθό 7.500 ευρώ το μήνα, δωρεάν στέγαση και αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό!

Με την έλευση της νέας κυβέρνησης και τον σάλο που προκλήθηκε για τα βολεμένα «παιδιά» του ΓΑΠ, αντικαταστάθηκε. Η «τύχη» όμως, σε αντίθεση με τους περισσότερους Έλληνες που πασχίζουν καθημερινά για να βγάλουν πέρα, δεν σταμάτησε να της χαμογελά! Τα τελευταία σενάρια την ήθελαν να βρίσκει στέγη στο υπουργείο Εξωτερικών στο Τμήμα Εμπειρογνομώνων, όπου έχει διοριστεί, έπειτα από διαγωνισμό, σε μόνιμη θέση την οποία διατηρεί, όσα χρόνια ασχολείται με την πολιτική.

Βρέθηκε, ωστόσο, κάτι καλύτερο για να αξιοποιηθεί η πρώην υπουργός για την οποία δεν υπάρχει πολίτης που να θυμάται κάτι για το έργο της στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Το γραφείο Τύπου του ΟΗΕ, μας πληροφόρησε, ότι η κυρία Μπιρμπίλη επελέγη από το γενικό γραμματέα, Μπαν Κι-Μουν, ως εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία της στιβάδας του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος. Η κυρία Μπιρμπίλη επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ύστερα από διεθνή διαδικασία επιλογής και θα βρίσκεται σε αυτή τη νευραλγική αλλά και τιμητική για την Ελλάδα θέση, για πέντε έτη.

Όχι! Μην πάει ο νους σας στο κακό! Η φιλία της με τον Γιωργάκη δεν έπαιξε κανένα ρόλο...

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο σκαμνί στελέχη 4 κορυφαίων Ελληνικών Τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια στον Καρούζο!

Στελέχη 4 ελληνικών τραπεζών που ενέκριναν αφειδώς δάνεια άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ στον όμιλο επιχειρήσεων του προφυλακισμένου επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου είναι πλέον υπόλογοι για κακουργηματική απιστία. 
Η έρευνα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου κατέληξε στο συμπέρασμα πώς υπήρξε εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον όμιλο επιχειρήσεων Καρουζου, ενώ ταυτόχρονα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης με το οποίο συνελήφθη η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία , Ρεββεκα Σκαφτουρα.
Όλα ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες του Ιωσήφ Λιβανού για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μάσα από τις διαδοχικές επενδύσεις σε ακίνητα του Ομίλου Καρούζου.
Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά τα αδίκημα της φοροδιαφυγής και άμεσης συνέργειας καθώς και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων. Αυτά αποδίδονται στον στενό πυρήνα της οικογένειας και του λογιστή του Ι. Καρουζου καθώς και εκπρόσωπων εταιρειών που ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία των επίμαχων ακίνητων.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει απιστία κακουργηματική για τις εγκριτικές επιτροπές δανείων 4 τραπεζών με ηθικούς αυτουργούς το ζεύγος Καρουζου-Σκαφτουρας. 
Και τέλος, ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον επιχειρηματία και συνεργάτες του στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής ομάδας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας, η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ και ο δανεισμός ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.
Η εισαγγελική έρευνα έκλεισε χωρίς να βρεθούν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.
Η δικαστική διερεύνηση ανατέθηκε στον ανακριτή Γ. Ανδρεάδη ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.
Τις διαστάσεις του θέματος αλλά και την  εμπλοκή στελέχους κορυφαίας συστημικής Τράπεζας στην υπόθεση είχε αποκαλύψει από τις 31-1-2013 ο Lykavitos.gr.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Να με μία Τράπεζα που τα βάζει η Ελληνική κυβέρνηση - Καταργείται η Τράπεζα διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας

Διαλύεται η Τράπεζα διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών ΒΙΟΖΩ και ο Μη Κυβερνητικός οργανισμός περιβάλλοντος ΗΛΕΣΙΟΝ.
Τα αγροτικά ιδρύματα που υπάγονται στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας βάσει του «σχεδίου» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγχωνεύονται-διαλύονται και 30 χρόνια κόπων τινάζονται στον αέρα, τονίζουν οι δύο οργανώσεις. Αποστολή της Τράπεζας Γενετικού Υλικού ήταν η προστασία και η διάσωση των φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας. Από το 1981 έως σήμερα συγκέντρωσε και διατηρεί 14.500 πολύτιμους σπόρους άγριων και καλλιεργούμενων συγγενών φυτών.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τί είναι το Μακεδονικό ζήτημα; VIDEO – Τι έλεγε ο Χριστόδουλος ;;; Ο Καραμανλής ;;; Εμείς ;;;

Α. Τί είναι το Μακεδονικό ζήτημα;


Είναι η οικειοποίηση του ονόματος της Μα­
κεδονίας από τους Σκοπιανούς και η προώθηση του ονείρου τους για την κατάκτηση της Ελληνι­κής Μακεδονίας.

Β. Ποια στοιχεία αποδεικνύουν την ελληνικότη­τα της Μακεδονίας;


 1) Οι Μακεδόνες ήταν πανάρχαια ελληνική φυλή, όπως οι Δωριείς, οι Ίωνες και οι Αιολείς. Μιλούσαν Ελληνικά σε διάλεκτο που συγγένευε ιδιαίτερα με τη δωρική και την αιολική διάλε­κτο.

2) Το όνομα Μακεδόνες και Μακεδονία είναι
λέξεις ελληνικές και παράγονται από την αρχαία λέξη μάκος, Μακεδνός σημαίνει μακρύς, ψηλός. που είναι δωρικός τύπος της λέξης μήκος
.
3) Η Θρησκεία των αρχαίων Μακεδόνων ή­ταν ίδια και απαράλλακτη με τη θρησκεία όλων των υπόλοιπων Ελλήνων. Πίστευαν τους ίδιους 12 "θεούς" και θεωρούσαν ότι το δωδεκάθεό τους κατοικούσε στο μεγάλο μακεδονικό βουνό, τον Όλυμπο.4) Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας, γράφει ολοκάθαρα ότι οι Μακεδόνες είναι Έλλη­νες. (Ηροδότου Ιστορία Α' 56, Η'43).

5) Η πιο σπουδαία είναι η μαρτυρία του αρχαίου γεωγράφου Στράβωνα με τη λακωνική φράση:
«έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».

6) Οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν τη δυνατότη­τα να γίνονται μέλη της Αμφικτυονίας των Δελφών, προνόμιο αποκλειστικά και μόνο για τους Έλληνες.

7) Οι αρχαίοι Μακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους εί­χαν δικαίωμα συμμετοχής μόνον Έλληνες.

8) Στην αρχαία Μακεδονία υπήρχαν ελληνικά θέατρα και παίζονταν ελληνικές τραγωδίες. Δε θα μπορούσαν οι Μακεδόνες να παρακολουθήσουν ελληνικές τραγωδίες, αν ήταν βάρβαροι.

9) Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του ως αρχιστράτηγος όχι των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Κορίνθου το 335 π.Χ. όλοι οι Έλληνες πλην των Λακεδαιμονίων του παραχώρησαν την εξουσία.

10) Οι διάδοχοί του σε όλα τα βασίλεια ενήργησαν αποκλειστικά ως Έλληνες. Διέδωσαν την ελληνική γλώσσα από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ιν­δό ποταμό.

11) Η περίοδος εκείνη των διαδόχων του Με­γάλου Αλεξάνδρου δεν ονομάστηκε Μακεδονι­κή, αλλά Ελληνιστική περίοδος.

12) Άλλη μαρτυρία ότι οι Μακεδόνες υπήρ­ξαν Έλληνες αποτελεί η γλώσσα τους. Κύρια ονόματα, τοπωνύμια, ονόματα μηνών, ονόματα ε­ποχών, ονόματα εορτών είχαν ετυμολογία ελληνική. Επίσης τα φωνητικά πάθη, οι κλίσεις και οι καταλήξεις ήταν όλα ελληνικά.

13) Τα αρχαιοελληνικά ευρήματα στο Δίον, στην Πέλλα, στη Βεργίνα, στη Σίνδο, στην Αιανή είναι όλα ελληνικά. Αρχιτεκτονική, ζωγραφι­κή, γλυπτική, διακοσμητική, ρυθμοί, πολεοδομία είναι όλα ελληνικά.

14) Όλες οι επιγραφές που βρέθηκαν στη Μα­κεδονία ήταν ελληνικές. Καμιάς άλλης γλώσσας επιγραφή δε βρέθηκε στην αρχαία Μακεδονία, ε­κτός από τη λατινική της Ρωμαιοκρατίας.15) Στα αρχαία μακεδονικά νομίσματα όλες οι παραστάσεις είναι από το θεματολόγιο της αρχαίας ελληνικής τέχνης και στην ελληνική γλώσσα.

Γ. Πότε ιδρύεται το ψευδοκράτος των Σκοπίων;


       Στις 2/2/1944 ο Γιοζ Μπροζ Τίτο (δικτάτορας της Γιουγκοσλαβίας) συγκροτεί ομόσπονδο κρατίδιο, στο οποίο δίνει σκόπιμα το ψευδεπίγραφο όνομα: «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Δ. Ποιοι είναι οι Σκοπιανοί;


       Το κράτος των Σκοπίων είναι εθνολογικά ένα κράτος πανσπερμίας και γλωσσολογικά ένα κρά­τος «Βαβέλ». Στο μικρό αυτό κράτος εκτάσεως 25.713 τ.χλμ., όσο η Πελοπόννησος, ζουν σύμφω­να με την απογραφή του 1991 εικοσιπέντε (25) περίπου εθνικές ομάδες (Βούλγαροι, Αλβανοί, Έλληνες, Σέρβοι, Τούρκοι, Τσιγγάνοι, Αρμέ­νιοι, Εβραίοι κ.λ.π.).

Ε. Ποιες είναι οι βλέψεις των Σκοπίων;


       Το μακρόπνοο επεκτατικό πρόγραμμα των Σκοπιανών περιλαμβάνει την «απελευθέρωση» των υπόλοιπων τμημάτων της Μακεδονίας από τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Ελλάδα και την ένωση όλων αυτών με το κράτος των Σκοπίων.

Χρέος όλων μας:
 Να υπερασπισθούμε την Ιστορική Αλήθεια
γιατί τα τείχη της Ελλάδας μας
είναι στη Μακεδονία

Πηγή

Τα βίντεο προστέθηκαν από: http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παυλοπέτρι - Η πόλη κάτω από τα κύματα (Ντοκιμαντέρ BBC)

Μία από τις αρχαιότερες βυθισμένες πόλεις,λίγα λεπτά από την Παντάνασσα στα Νότια της Λακωνίας, αναδημιουργήθηκε ψηφιακά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Ένα λιμάνι, σπίτια με κήπους, ρούχα απλωμένα στις αυλές, δρόμοι και πλατείες, συνθέτουν μία πόλη με στοιχεία από τον αστικό τρόπο ζωής.

Μόνο που εδώ μιλάμε για την εποχή του Χαλκού!το Παυλοπέτρι ήταν μια πόλη με άριστη ρυμοτομία, που περιλάμβανε ένα πολύ καλά κατασκευασμένο οδικό δίκτυο. Ανεξάρτητες και μη οικίες μέχρι και δύο ορόφων, συνυπήρχαν με δημόσια κτίρια. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης του νερού που σύμφωνα με τα ευρύματα περιλάμβανε κανάλια και υδρορροές."

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου", δήλωσε ο Δρ. Τζον Χέντερσον, καθηγητής υποθαλάσσιας αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Νότινγχαμ.Αυτά που ανακάλυψαν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Βρήκαν μια πόλη με κτίρια, πλατείες, δρόμους και μνημεία. Ο βυθός είναι γεμάτος με διασκορπισμένα αγγεία. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε μεγάλο κτίριο, μήκους 35 μέτρων, που μάλλον αποτελούσε έδρα και κατοικία της πολιτικής ηγεσίας της πόλης.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν την απάντηση στο ερώτημα γιατί βυθίσθηκε η πόλη. Υπάρχουν τρεις θεωρίες. Η πρώτη είναι ότι ανέβηκε σταδιακά η στάθμη της θάλασσας, η δεύτερη ότι υποχώρησε το έδαφος και η τρίτη ότι βυθίσθηκε από τσουνάμι.
Δείτε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του BBC, διάρκειας μίας ώρας.

Για Ελληνικούς υποτίτλους πατήστε το βίντεο να ξεκινήσει και στην συνέχεια πατήστε την επιλογή CC Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

FT: Ποιοί πλούτισαν από την πτώχευση της Lehman Brothers;

Πέντε χρόνια μετά την πτώχευση της Lehman, η οποία συμπαρέσυρε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ούτε ένα υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος της Wall Street δεν έχει διωχθεί ή καταδικαστεί για την ευθύνη και το ρόλο που διαδραμάτισε σε μία πλανητικού βεληνεκούς κρίση, της οποίας οι επιπτώσεις επεκτείνονται και βιώνονται μέχρι σήμερα.

Και δεν είναι ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπάθησε να διώξει τους υπεύθυνους, αλλά απέτυχε. Τουναντίον, δεν έγινε καμία απολύτως σοβαρή προσπάθεια! Πράγμα που σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Τη «νύφη», όπως συμβαίνει συνήθως, την πλήρωσαν ορισμένοι μικρο-χρηματιστές και άλλα δευτερεύοντα στελέχη, τα οποία διαδραμάτισαν ήσσονος σημασίας ρόλο στην κρίση.

Όπως γράφει και ο αρθρογράφος της Washington Post και οικονομικός αναλυτής του Wonkblog, Neil Irwin: «σοκάρει το γεγονός ότι – για τα δεδομένα και τον όγκο μιας κρίσης που έσπρωξε την παγκόσμια οικονομία στον γκρεμό, που είχε ως συνέπεια εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τα σπίτια τους και έφερε τη μαζική εξαθλίωση σε κάθε γωνιά της γης – κανείς ακόμα δεν έχει προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και καταδικαστεί. Κανένα από τα διευθυντικά στελέχη των μεγάλων φιρμών που φέρουν άμεσα την ευθύνη της παρούσας κατάστασης δεν βρίσκεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής... Τόσο καλοί είναι οι δικηγόροι της Wall Street».

Και πράγματι, πέραν των «μεγάλων κεφαλών» που εξακολουθούν να διαφεύγουν της δικαιοσύνης, μείζονα γεγονότα με παγκόσμιο αντίκτυπο, όπως η πτώχευση της Lehman, είχε ως αποτέλεσμα τον πλουτισμό μιας ολόκληρης στρατιάς «εντεταλμένων», προερχόμενων κυρίως από τις τάξεις των δικηγόρων, συμβούλων και λογιστών των εταιρικών κολοσσών.

Η εν λόγω πτώχευση αποδείχθηκε μία αληθινή φλέβα χρυσού 3 δισ. δολαρίων για όλους εκείνους που ανέλαβαν τη διαχείριση των πτωχευτικών διαδικασιών: μόνο τα νομικά έξοδα της Lehman στη Νέα Υόρκη αγγίζουν τα $2 δισ.. Η θυγατρική στο Λονδίνο έχει ήδη καταβάλει $1 δισ. και ο λογαριασμός συνεχίζει να μεγαλώνει. Καθώς γράφει η Tracy Alloway σε σχετικό δημοσίευμά της στους Financial Times:

Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers πριν από πέντε χρόνια, πυροδότησε την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση αλλά και μία φλέβα χρυσού 3 δισ. δολ. για δικηγόρους και λογιστές. Οι τελευταίες εκτιμήσεις των διοικητικών αμοιβών που καταβάλλονται από τη Lehman στις ΗΠΑ και τη Βρετανία δείχνει πόσο μεγάλο έργο είναι να μαζευτούν τα κομμάτια την επομένη της κατάρρευσης της τέταρτης μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Wall Street.

Στη Νέα Υόρκη, η Lehman Brothers Holdings έχει πληρώσει περισσότερα από 2 δισ. δολ. σε νομικά έξοδα και άλλες δαπάνες όπου συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές των συμβούλων Weil, Gotshal & Manges και των ειδικών επί θεμάτων αναδιάρθρωσης Alvarez & Marsal, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Μέχρι τις 15 Μαρτίου, ο ευρωπαϊκός βραχίονας της Lehman με έδρα στο Λονδίνο, γνωστός και ως Lehman Brothers International Europe είχε καταβάλει 650 εκατ. στερλίνες (1 δισ. δολ.) σε αμοιβές ή περίπου 2,3% των κεφαλαίων που σκοπεύει να επιστρέψει στους πιστωτές, σύμφωνα με τον επικεφαλής διαχειριστή PwC.

Αν και ειδικοί σε θέματα πτωχεύσεων αναφέρουν ότι οι αμοιβές είναι εντός των φυσιολογικών ορίων για ένα τόσο μεγάλο οργανισμό, το ποσό εξακολουθεί να αυξάνεται. Στη Βρετανία, οι αμοιβές για περιπτώσεις μεγάλων οργανισμών είναι της τάξεως του 4% - 9% της πληρωμής προς τους πιστωτές.

Όταν η εταιρεία holding της Lehman κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο Άρθρο 11, τις πρώτες ώρες της 15ης Σεπτεμβρίου του 2008, πυροδότησε ένα κύμα πτωχευτικών διαδικασιών στις θυγατρικές της και πολύπλοκες διασυνοριακές αντιδικίες.

«Η Lehman ήταν παγκόσμια και εξαιρετικά μεγάλη», δήλωσε ο Harvey Miller, επικεφαλής σύμβουλος επί θεμάτων πτώχευσης της Lehman και συνέταιρος στην Weil, Gotshal & Manges και συμπλήρωσε: «Μέσα σε λίγες ημέρες ξεκίνησαν περίπου 80 πτωχευτικές διαδικασίες εναντίον της Lehman».
Το ποσό των 3 δισ. δολ. είναι μικρότερο από τα κέρδη που είχε η Lehman προ της κρίσης. Το 2005 ανακοίνωσε κέρδη 2,36 δισ. δολ., κι αυτό πριν το ράλι στα subprime «φουσκώσει» ακόμα περισσότερο τα κέρδη.

Οι πιστωτές της Lehman εκτιμάται ότι θα λάβουν υψηλότερες πληρωμές από ότι προβλέπουν οι δικηγόροι της. Οι συνολικές επιστροφές της LBHI μπορεί να αγγίξουν τα 26 σεντ στο δολάριο. Οι μη εξασφαλισμένοι πιστωτές πιθανότατα θα πάρουν όλα τα χρήματά τους πίσω, ίσως και με τόκο.
Ο κ. Miller επέκρινε την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών να αφήσουν τη Lehman να καταρρεύσει. «Η Lehman ήταν σεισμικό γεγονός που πυροδότησε μία παγκόσμια πυρκαγιά δήλωσε και συμπλήρωσε: «Οι ενέργειες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού 12 – 15 Σεπτεμβρίου ήταν το αποτέλεσμα σοβαρών λαθών».
Πηγές: Washington Post, Financial Times
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκεί που δεν υπάρχει το ελληνικό κράτος υπάρχουν Έλληνες εφοπλιστές. - Το «Ίδρυμα Νιάρχου» προσφέρει θέση σε 3.555 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών!

Με δωρεά ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για παιδιά που δεν καλύφθηκαν από την προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ το «Ίδρυμα Νιάρχου» προσφέρει μια θέση σε βρεφικούς, νηπιακούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για 3.555 παιδιά.
Μετά από χιλιάδες μηνύματα γονιών ότι τα παιδιά τους θα μείνουν εκτός των παιδικών σταθμών, παρά την προσπάθεια να κάνουν κι άλλες εγγραφές ώστε να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς μια θέση στο σχολείο, το Ίδρυμα προχώρησε σε αυτή τη δωρεά.
Η δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τριετούς (2012-2015) πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, να διαθέσει 100.000.000 ευρώ με σκοπό την παροχή ανακούφισης για την αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.
Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε σχετικά στο Πρώτο θέμα: «Αισθανόμαστε χαρούμενοι αλλά και τυχεροί που η γενναιοδωρία του Ιδρυτή μας, Σταύρου Νιάρχου, μας επιτρέπει, για μια ακόμα φορά, να βοηθήσουμε σε ένα κρίσιμο θέμα, δίνοντας το παρών εκεί όπου η παρουσία μας κρίνεται αναγκαία. Ευχόμαστε ότι η απόφασή μας θα ανακουφίσει πολλές οικογένειες».

Πηγή
http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε άτομα της νεολαίας του ΚΚΕ με 8 τραυματίες.


Δολοφονική επίθεση από ομάδα περίπου 50 ατόμων χθες το βράδυ στις 23.55 με λοστούς και καδρόνια σε περίπου 30 άτομα της νεολαίας του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλλησηγια το 39ο Φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.Σύμφωνα με τα θύματα της επίθεσης οι δράστες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς φορούσαν μπλούζες με διακριτικά του συνδέσμου.

Για την επίθεση o Ριζοσπάστης γράφει σήμερα:
«Υπουλη και δολοφονική επίθεση, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό...Ο απολογισμός της μαφιόζικης επίθεσης ήταν εφτά τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όλοι στελέχη του ΚΚΕ. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Είναι φανερό ότι η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή και η επιρροή του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου στους μεταλλεργάτες της Ζώνης ήταν το κίνητρο της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας. Λίγες βδομάδες πριν, με βίντεο που γύρισαν «εν κρυπτώ» στη Ζώνη, είχαν εξαπολύσει ανοιχτά απειλές σε βάρος του ταξικού συνδικάτου και στελεχών του ΠΑΜΕ»

Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν έχουμε μόνο αυτοκτονίες. Οξύνεται και η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης.


Μείωση 10% στις γεννήσεις ζώντων νεογνών καταγράφεται σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και αφορούν την τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία καταγραφής γεννήσεων ζώντων νεογνών που τηρούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών, παρατηρείται μείωση του αριθμού αυτών, περίπου 10% την τελευταία πενταετία και συγκεκριμένα το 2007 (111.926), 2008 (118.302), 2009 (117.933), 2010 (114.766), 2011 (107.200), 2012 (100.980).

«Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στον ελληνικό πληθυσμό αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες δύο δεκαετίες και επιδεινώνεται σημαντικά την τελευταία περίοδο, λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα» αναφέρει ο υπουργός Υγείας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«Η συνεχής μείωση των αριθμών των γεννήσεων, η έντονη μεταβολή (μείωση) των δεικτών γεννητικότητας και αναλογίας γεννήσεων ανά γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας, δηλώνει την κορύφωση του προβλήματος, με αρνητικές προοπτικές εξέλιξης» τονίζει ο κ. Γεωργιάδης και επισημαίνει ότι εκτός από τους ποσοτικούς δείκτες υπάρχουν και ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν το δημογραφικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας, όπως η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας γάμου και κατά συνέπεια, η γέννηση παιδιών σε μεγαλύτερες ηλικίες των γονέων, η ανισοκατανομή των γεννήσεων ανά περιφέρεια της χώρας (μείωση των γεννήσεων στον αγροτικό πληθυσμό), η σημαντική συμμετοχή γεννήσεων από οικογένειες μεταναστών κ.λπ.

Όπως εξάλλου αναφέρει ο υπουργός, «το περιεχόμενο των πολιτικών για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα προϋποθέτει τη συστηματική λήψη μέτρων και ανάπτυξη δράσεων για παροχές, υποδομές, οργάνωση υπηρεσιών κλπ, σε κοινωνικό, οικονομικό, εργασιακό και ασφαλιστικό επίπεδο».

Το έγγραφο του κ. Γεωργιάδη διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιάννη Κουράκου, ο οποίος επικαλείται έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που δείχνει ότι υπάρχει αύξηση στις γεννήσεις νεκρών εμβρύων. Ο βουλευτής είχε διατυπώσει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο γυναίκες που μένουν άνεργες να παραλείπουν σημαντικές εξετάσεις και ελέγχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ειδικά για τον προγεννητικό έλεγχο, ο υπουργός Υγείας αναφέρεται στις εξετάσεις που ήδη γίνονται, αναγνωρίζει όμως ότι το περιεχόμενο του προγεννητικού ελέγχου -με τη διευρυμένη του έννοια- βρίσκεται σε διαρκή επιστημονική συζήτηση, δεν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) που να προσδιορίζει τα είδη των εξετάσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο αυτό και γι' αυτό «διαπιστώνεται, πραγματικά, μερική κάλυψη σε ασφαλιστικό επίπεδο των εξετάσεων του προγεννητικού ελέγχου, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει διευρυνθεί από το 1999, παρά τις συνεχείς επιστημονικές εξελίξεις».

«Το γεγονός αφήνει ακάλυπτους τους γονείς και τα έμβρυα από την πρόληψη της εκδήλωσης ή την ανατροπή νέων, πλέον των προβλεπόμενων, νοσηρών καταστάσεων», αναφέρει ο υπουργός Υγείας και ενημερώνει ότι «η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας, έχοντας τη σχετική αρμοδιότητα σε θέματα προγεννητικού ελέγχου, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και ύστερα από σχετική επιστημονική γνώμη του ΚΕ.Σ.Υ., θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεύρυνση των προβλεπόμενων εξετάσεων του προγεννητικού ελέγχου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης αυτών από τον ΕΟΠΥΥ και άλλα ταμεία, καθώς και ένταξης της εν λόγω παροχής για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδυνάτους».
http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα 200 δις ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Περίπου 200 δις ευρώ εκτιμώνται οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα «Der standard», η οποία επικαλείται ντοκιμαντέρ γαλλογερμανικού τηλεοπτικού δικτύου «ARTE» με τίτλο «Φοροδιαφυγή: Ωρολογιακή βόμβα»

Αναφορές γίνονται και σε Offshore εταιρείες, για παράδειγμα στα νησιά Κέιμαν, όπου είναι «εγκαταστημένες» σε τετραώροφο κτίριο 18.000 τέτοιες εταιρείες ή στο Ντελαουάρε, όπου οι Αμερικανοί έχουν τη δική τους φορολογική όαση και όπου σε ένα μονώροφο κτίριο είναι καταχωρισμένες περί τις 285.000 εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες παραμένουν μυστικοί.

Στις ΗΠΑ η φοροδιαφυγή υπολογίζεται σε  100 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα 21 έως 32 τρισ. δολάρια κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους.

Στο δημοσίευμα της «Der standard» επισημαίνεται πως για την παραγωγή του γαλλικού ντοκιμαντέρ έχουν γίνει επισταμένες έρευνες, ενώ πρόκειται να μεταδοθεί σε επανάληψη στις 14 και στις 24 Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ευρώπη βυθίζεται στην φτώχεια

Στην Ευρώπη οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Σύμφωνα με έκθεση της Oxfam, η λιτότητα οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους. Η Βρετανική οργάνωση υποστηρίζει πως ακόμη 25 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
ως το 2025.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Στη δεκαετία του ’80, η Νότια Αμερική αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για την Νοτιοανατολική Ασία στη δεκαετία του ’90. Η αυστηρή λιτότητα ήταν η μόνη απάντηση που δόθηκε και ξέρουμε πολύ καλά πόσο χτυπήθηκαν οι φτωχοί. Σήμερα όμως γνωρίζουμε τι έφταιξε και πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας» υποστηρίζει η Νατάλια Αλόνσο, επικεφαλής του γραφείου της Oxfam στις Βρυξέλλες.

Η Oxfam καλεί τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βάλουν τέλος στην λιτότητα και να φορολογήσουν τους πλούσιους.

Πιο συγκεκριμένα, η οργάνωση ζητεί να θεσπιστεί φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
«Πιστεύουμε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συγκεντρώσουμε χρήματα. Διαθέτουμε μηχανισμούς που μπορούν να ανακουφίσουν όσους πλήττονται από την κρίση. Ζητάμε όμως να γίνουν αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, γιατί αυτό ευθύνεται για την κρίση» δήλωσε την κάμερα του Euronews η Νατάλια Αλόνσο.

Έντεκα χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδέχθηκαν την πρόταση της Oxfam.
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....