Διυλιστήριο: 01/11/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τι έχει πάρει έως σήμερα η Ελλάδα από την ΕΕ για τη διαχείριση του προσφυγικού



Ευρωπαϊκή βοήθεια, ύψους 481,9 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης έχει φτάσει από τις αρχές του 2015 στην Ελλάδα, από το συνολικό ποσό του 1,059 δισ. ευρώ που έχει δεσμευθεί έως το 2020.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 8 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα έχει να λαμβάνει τα εξής:

Για το προσφυγικό η χώρα δικαιούται 509 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων της επταετίας 2014-2020. Επιπλέον, από τις αρχές του 2015 έλαβε έκτακτη βοήθεια ύψους 352 εκατ. ευρώ.

Τόσο το ποσό των εθνικών προγραμμάτων (509 εκατ. ευρώ), όσο και το ποσό της έκτακτης βοήθειας (352 εκατ. ευρώ) διατίθενται μέσω του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ). Οι δικαιούχοι των χρηματοδοτήσεων είναι οι ελληνικές Αρχές (συνολικά 178 εκατ. έχουν ήδη εγκριθεί σε υπουργεία, αστυνομία, ακτοφυλακή, υπηρεσία πρώτης υποδοχής), καθώς και διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί και ΜΚΟ (συνολικά 175 εκατ. έχουν ήδη εγκριθεί προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης Ασύλου, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης κ.ά).

Εξ' αυτών (509 εκατ. ευρώ + 352 εκατ. ευρώ) έχουν καταβληθεί υπό τη μορφή προκαταβολής ή προχρηματοδοτήσεων για μία λίστα από συγκεκριμένες δράσεις περίπου 296 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ που διαχειρίζεται ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, έχει χορηγήσει στην Ελλάδα από τις αρχές του 2016 περίπου 198 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι των χρηματοδοτήσεων είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο Ερυθρός Σταυρός και ακόμη 11 ευρωπαϊκές ΜΚΟ. Από αυτό το ποσό έχουν καταβληθεί τα 185,95 εκατ. ευρώ για μία σειρά από συγκεκριμένες δράσεις (βελτίωση των υφιστάμενων καταλυμάτων, κατασκευή νέων καταυλισμών πριν από τον χειμώνα, βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, παροχή απευθείας βοήθειας στους πρόσφυγες με κουπόνια, πρόσβαση των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση και παροχή βοήθειας σε ασυνόδευτους ανηλίκους).

Σημειώνεται, πως οι εταίροι της ΕΕ, διά μέσου των οποίων χορηγείται η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα, είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ), ο Ερυθρός Σταυρός και ακόμη δέκα ευρωπαϊκές ΜΚΟ (International Rescue Committee, Danish Refugee Council, Medecins du Monde, OXFAM, Save the Children, Arbeiter-Samariter-Bund, Norwegian Refugee Council, Mercy Corps, CARE Germany, Terre des Hommes).

Τέλος, όσον αφορά τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί, από τις αρχές του 2015, απευθείας προς τις ελληνικές Αρχές, και χορηγούνται μέσω του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), τη μερίδα του λέοντος έχει το υπουργείο Άμυνας με συνολικά 89 εκατ. ευρώ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΕΚΟ και τηλεφωνία θα «μετράνε» στο χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα



«Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται» σκέπτονται τώρα στο υπουργείο Οικονομικών που, προκειμένου να μην καθυστερούν άλλο την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για το πλαστικό χρήμα, δείχνουν να συμβιβάζονται πλέον -σαν λύση ανάγκης- να συνυπολογίζονται τελικά στις δαπάνες με «πλαστικό χρήμα» για τον εξασφάλιση του αφορολογήτου, ακόμα και οι δαπάνες για λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι δαπάνες αυτές θα εξαιρεθούν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως επειδή πολλά σούπερ μάρκετ δέχονται πλέον και πληρωμές λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να διαχωρίσουν στα στοιχεία που αποστέλουν στο υπουργείο Οικονομικών ποιες πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» αφορούν αγορές καταναλωτικών ειδών και ποιες εξόφληση λογαριασμών.

Το πρόβλημα για την ώρα φαντάζει άλυτο, λένε οι ίδιες πηγές, και το δίλημμα που είχαν στο υπουργείο για να προχωρήσουν στην έκδοση των αποφάσεων που εκκρεμούν ήταν είτε να μην γίνονται δεκτές καν δεκτές οι πληρωμές σε σούπερ-μάρκετ (κάτι που θα δημιουργούσε αναστάτωση) ή να γίνονται δεκτές όλες οι πληρωμές των ΔΕΚΟ και τηλεφωνίας (για λόγους ισότητας για τους υπόλοιπους που εξοφλούν λογαριασμούς μέσω τραπέζης).

Μέχρι να βρεθεί τεχνικά η κατάλληλη λύση και για να μην τεθεί σε κίνδυνο το όλο εγχείρημα των πληρωμών μέσω τραπέζης, στο οικονομικό επιτελείο κλίνουν προς την επιλογή για τον πρώτο εφαρμογής του νέου συστήματος να γίνονται δεκτές και οι πληρωμές με κάρτες των λογαριασμών ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνου, όπου και όπως και αν αυτές γίνονται. Απορρίπτουν δε την λύση να μην «μετράνε» οι πληρωμές σε σούπερ μάρκετ ως πολιτικά «αυτοκτονική» για την κυβέρνηση.

Από το 2018 όμως, θα πρέπει να έχει βρεθεί τρόπος διαχωρισμού των πληρωμών αυτών, όταν γίνονται στα σούπερ-μάρκετ, ώστε τελικώς να εξαιρούνται από αυτές που γίνονται δεκτές από την εφορία.

Πηγή: protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προσοχή στους "καθαρούς"..

   Όταν σε μιά παρέα δεν μπορείς να διακρίνεις ποιός είναι ο ηλίθιος, τότε ο ηλίθιος είσαι εσύ, λέει η ρήση.
Κατά τον ίδιο τρόπο όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον φασίστα, τότε ο φασίστας είσαι εσύ.

Το φαινόμενο γιγαντώθηκε: Στο διαδίκτυο και ειδικά στις σελίδες
κοινωνικής δικτύωσης, διάφοροι αυτόκλητοι (αυτο)διορίζονται "διαχειριστές" ομάδων,
..σαν να λέμε άγγελοι φύλακες της "καθαρότητας" των εισερχόμενων στην ομάδα, τόσο από άποψη "πιστεύω" όσο και από άποψη αναρτήσεων.
Εξασκούν δηλαδή στο όνομα της Ι.Χ. "δημοκρατικής" τους συνείδησης ένα από τα πρώτα όπλα των ολοκληρωτικών καθεστώτων: την λογοκρισία.
Μοιάζουν σε τούτο πολύ στον Γκαίμπελς που όντας ο ίδιος ένας μαυριδερός κακοχυμένος προπαγάνδιζε έως θανάτου την καθαρότητα της άριας φυλής, με την οποία ο ίδιος προφανώς δεν είχε καμία σχέση.

Προσοχή λοιπόν στους "καθαρούς". Έχει γεμίσει ο τόπος από δαύτους. Ζητούν και χαρτιά κοινωνικών φρονημάτων.
Δεν τους νοιάζει αν είναι πλαστά, αρκεί να τους τα δείξεις.
Έτσι κι αλλιώς δεν θα τα διαβάσουν. Κι αν τα διαβάσουν δεν θα καταλάβουν. Πρόκειται για ημιαγράμματους. Πολλές φορές με πτυχία, αλλά ακόμη ημιαγράμματοι.

Και αυτή ακριβώς είναι η κακοδαιμονία αυτού του τόπου: Έχει παραδοθεί για διαχείριση στα χέρια πτυχιούχων ημιαγράμματων.
Παρέα στην κακοδαιμονία αυτή έρχεται και η έμφυτη "πληγή" του έλληνα: δώσε του εξουσία και αισθάνεται πως έγινε ο αιώνιος "γ@μάω". Παντοδύναμος και παντογνώστης. Μαχαίρι και πεπόνι μαζί. Κεφάλι και ντουβάρι. Παρ' το ένα και χτύπα τ' άλλο.

Όσοι αισθανόμαστε πραγματικά ελεύθεροι, όσοι έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια τον αντιμνημονιακό μας αγώνα, έξω από κόμματα και πρόσωπα, πάνω απ' τα διχαστικά διλήμματα "δεξιά-αριστερά", "δημοκρατικά τόξα" και φασίστες χοντρούς,
..όσοι παλεύουμε με μόνο γνώμονα την επιστροφή στην Συνταγματική τάξη, την επανάκτηση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού κόντρα στους πολύχρωμους προδότες,
..δεν έχουμε καμιά ανάγκη να ενδίδουμε στις εκβιαστικές πρακτικές των αυτόκλητων "καθαρών".
Ας τους αφήσουμε μόνους τους να αυτοθαυμάζονται και να ασκούν εξουσία μεταξύ τους.
Την "καθαρότητα" άλλωστε επεδίωκε παλιότερα κι η Ιερά Εξέταση.
Το ίδιο αργότερα και ο Μακάρθυ.
Την "καθαρότητα" ψάχνει τώρα και ο ISIS.

Τέτοια "καθαρότητα",
..τους την χαρίζουμε!..


* εξαιρετικά αφιερωμένο το σημερινό σχόλιο στους "διαχειριστές" που κατέβασαν δύο αναρτήσεις του blog ως φασιστικές(!!!)

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - «Θα τρώγαμε χαλίκια και χορτάρια» αν δεν ήταν ο Σόιμπλε, υποστηρίζει ο Γ. Φλωρίδης



Δεν υπάρχει σενάριο για το «μέλλον της Κεντροαριστεράς», είτε πρόκειται για «επανένωση», είτε για τελείως νέο σχήμα, που να μην έχει «παίξει» το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη, τα τελευταία τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Φυσικά, ο δρόμος που θα ακολουθούσε ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα, «περιέργως» δεν έχει απασχολήσει κανέναν.

Κρίνοντας όμως από σημερινές δηλώσεις του ιδίου του Γιώργου Φλωρίδη, το πρόσημο που θα έχει αυτό το εγχείρημα, σίγουρα δεν θα βρίσκεται απέναντι στις πολιτικές επιταγές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κάθε άλλο μάλιστα.

«Στον Σόιμπλε πήγαμε για να μας δώσει λεφτά, για να μπορέσουμε να μην τρώμε χαλίκια και χορτάρια», δήλωσε με παρρησία, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας γιατί δεν πρέπει «να τα βάζουμε» με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Με λίγα λόγια, ο κ. Φλωρίδης, πριν δώσει το πολιτικό στίγμα του «ενωμένου προοδευτικού κινήματος» που θα παρουσιάσει την ερχόμενη Κυριακή, με παρόντες «φρέσκους» πολιτικούς, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου, «ένιωσε την ανάγκη» να προαναγγείλει τη στάση του απέναντι στον κ. Σόιμπλε.

Ευχάριστα νέα, λοιπόν, για τον… Σόιμπλε, καθώς στα «σπάργανα» βρίσκεται ακόμη ένας πολιτικός μηχανισμός, έτοιμος να συνηγορήσει υπέρ του, σε περίπτωση που τα υπάρχοντα κόμματα «αδυνατίσουν» πολιτικά.

Υ.Γ: Η πολιτική στάση τύπου «μη μου τον Σόιμπλε τάραττε» και σε νέα εκδοχή πλέον…



Πηγή www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....