Διυλιστήριο: 01/14/19
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

VIDEO - Όταν ο Κουικ υποστήριζε ότι τα Σκόπια είναι Βαρδάσκα και όχι Βόρεια Μακεδονία

Επειδή ο θυμόσοφος λαός λέει, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες, βρήκαμε μια δήλωση του Υφυπουργού παρά το πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δεν εκλέχτηκε αλλά τοποθετήθηκε από τον Πάνο Καμμένο να λέει ''για μας τα Σκόπια είναι Βαρντάσκα, και όχι Βόρεια ...''. Αραγε γιατί τώρα δεν ακολουθεί την γραμμή Καμμένου, ώστε να αποσυρθεί από την θέση του ;


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Π. Καμμένος: Στηρίζω πρόταση μομφής ΝΔ αν ο Μητσοτάκης δεσμευτεί για όνομα χωρίς τον όρο «Μακεδονία»



Με τη φράση ότι «η ψήφος της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση υποκρύπτει ψήφο εμπιστοσύνης στη συμφωνία των Πρεσπών» περιέγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, τη θέση του κόμματός του σχετικά με την πρωτοβουλία που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις του, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «την Πέμπτη στην ψήφο εμπιστοσύνης θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία και δεν θα απόσχουμε από τη διαδικασία».

Επίσης, «πέταξε το γάντι» στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα υπογράψει πρόταση μομφής της ΝΔ αν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν δέχεται για την ΠΓΔΜ ονομασία με τον όρο «Μακεδονία», και ότι δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο «Μακεδονία».

Όπως είναι γνωστό, νωρίτερα ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μετά το τέλος του ραντεβού ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε εξαρχής ότι δεν δέχεται καμία λύση με χρήση του ονόματος Μακεδονία «και αυτό καλούμαστε να εκτελέσουμε σήμερα σαν λαϊκή εντολή. Γι’ αυτό ανακοίνωσα σήμερα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που πονάμε, γιατί τη χτισαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τη δεδομένη στιγμή αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας, θα είναι σαν να δίνουμε τη συμφωνία μας στη Συμφωνία των Πρεσπών, την παράδοση της Μακεδονίας».

Όσον αφορά στο μέλλον των στελεχών των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση τόνισε ότι «αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφιση της συμφωνίας θα διαγραφούν απο τους ΑΝΕΛ». Μάλιστα, αφήσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αιχμές κατά στελεχών του κόμματος όπως ο Τέρενς Κουίκ, η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης.

Επισήμανε, δε, ότι «η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού καθώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνει» και ανέφερε ότι «κατά την τελευταία συνεδρίαση ρώτησα στην Κ.Ο εάν υπάρχει διαφωνία για την συμφωνία των Πρεσπών. […] Η συντριπτική πλειοψηφία των ΑΝΕΛ είναι κατά της συμφωνίας συμπεριλαμβανομένου και του Β. Κόκκαλη».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «αντισυνταγματική» και ως «συνθηκολόγηση των Πρεσπών» και σημείωσε με νόημα ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μπλοκάρουμε αυτή τη συζήτηση», ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ, λέγοντας ότι «ο Μητσοτάκης που λέει οτι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία υποστηρίζει σε άλλο σημείο ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. […] Στην κυβέρνηση όπου διαφωνήσαμε δεν ψηφίσαμε τις μεταρρυθμίσεις όπως στο θέμα της εκκλησίας» και αποκάλυψε ότι «τα 4 αυτά χρόνια δεν έχω ανταλλάξει ούτε μια κακή κουβέντα με τον πρωθυπουργό».

Επίσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενημέρωσε ότι θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για την παραίτησή του.

Πηγή topontiki.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....