Διυλιστήριο: 02/13/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Στην τσέπη του Θέμου έμειναν 1,2 εκατ. για τα «εμπορικά» και «αφορολόγητα» κότεραΣυγκαλυπτικές αποφάσεις εξέδιδε Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Documento, σβήνοντας πρόστιμα μεγαλόσχημων νομικών ή φυσικών προσώπων. Ανάμεσα στα ονόματα των ευεργετηθέντων εντοπίζεται και αυτό του Θεμιστοκλή Αναστασιάδη, ο οποίος αν και ιδιοκτήτης δύο κότερων απέφυγε την καταβολή του συνολικού φορολογητέου ποσού που του αναλογούσε.

Κατά το 2012 και 2013, η Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων εξαφάνιζε πρόστιμα και φόρους εκατομμυρίων για εικονικές συναλλαγές ή για λοιπές παραβάσεις «επώνυμων» εταιριών και πολιτών, ζημιώνοντας το Δημόσιο. Το γεγονός αυτό ανέδειξε ειδικό συνεργείο ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, μετά από παραγγελία του επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου.

Πρωταγωνιστές πολύκροτων σκανδάλων, υπόδικοι και μεγάλες εταιρίες που βάρεσαν «κανόνι» κράτησαν στην τσέπη τους λεφτά, αφού τα υπό εξέταση μέλη της επίμαχης Επιτροπής αιτιολογούσαν τις εικονικές συναλλαγές, ισχυριζόμενοι πως ήταν εικονικές μόνο ως προ το πρόσωπο. Σωτήρης Εμμανουήλ (σκάνδαλο υποβρυχίων), Θωμάς Λιακουνάκος (υπόδικος και εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο SONAC), όπως επίσης και η πτωχευμένη Ηλεκτρονική Αθηνών είναι μερικά από τα ονόματα της λίστας από την οποία δεν μπορούσε να λείπει ο εκδότης του Πρώτου Θέματος.

Οι εταιρίες και τα πρόσωπα:
Ο Θέμος Αναστασιάδης ωφελήθηκε κατά 1,2 εκατ. ευρώ, καθώς ομόφωνα η Επιτροπή κατέληξε ότι «τα σκάφη Byron και Αliki φαίνεται ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τον ελεγχόμενο, επομένως αφαιρείται ποσόν 916.116,77 ευρώ που αφορούν το τεκμήριο χρήσης σκάφους αναψυχής διαχειριστικών περιόδων 2004-7ο/2007». Πρόκειται για τα δύο κότερα που ο πολυπράγμων εκδότης κατέχει μέσω της εταιρίας ΑΡΘΡΟΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, όπως είχε αποκαλύψει κατά το παρελθόν το Hot Doc, με τον Αναστασιάδη να ισχυρίζεται πως τελούν υπό εμπορική χρήση, αλλά τις αρμόδιες Αρχές να τον διαψεύδουν. Ειδικότερα, όταν το περιοδικό είχε απευθύνει επίσημο ερώτημα στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας αναφορικά με το αν το πλοίο BYRON (όνομα του πατέρα του) με αριθμό νηολογίου 8636/2004 και Aliki (όνομα της μητέρας του) με αριθμό νηολογίου 8648/2004 έχουν απογραφεί στην υπηρεσία τους ως επαγγελματικά, η απάντηση ήταν η εξής: «Τα πλοία δεν φαίνεται να έχουν απογραφεί ως επαγγελματικά πλοία αναψυχής ολικής ναύλωσης».

Τα κότερα:
 
Ο Θέμος Αναστασιάδης με αφορμή το ν. 3842/2010 ισχυριζόταν ότι τα πλοία δεν χρησιμοποιούνταν, γεγονός που δεν τον καθιστούσε υπόχρεο καταβολής του συγκεκριμένου φορολογητέου ποσού. Έτσι, η Επιτροπή ακολούθησε μία ιδιότυπη πρακτική, επικαλούμενη μία φορολογική έννοια που εισήχθη σε νόμο του 2010, αν και οι φορολογικές βεβαιώσεις αφορούσαν την περίοδο 2004 - 7ο/2007. Αντ' αυτού, στο πόρισμα του ειδικού συνεργείου ελέγχου σημειώνεται: «Η αιτιολογία της απόφασης της Επιτροπής θεωρούμε ότι δεν είναι επαρκής» και προστίθενται τα τρία σημεία που στοιχειοθετούν το συμπέρασμα.

Το πόρισμα:

Στο πρώτο και κυριότερο, οι ελεγκτές καθιστούν σαφές πως κατά τις τότε ισχύουσες νομικές προβλέψεις «το τεκμήριο αποτελούσε η κατοχή του σκάφους ανεξάρτητα από τη χρησιμοποίησή του ή όχι», παραθέτοντας την παρ. 1 του αρθρ. 16 του ν. 2238/1994 που προέβλεπε ότι στην συνολική ετήσια δαπάνη διαβίωσης συνυπολογιζόταν «η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη σκαφών αναψυχής ιδιωτικής χρήσης κυριότητας ή κατοχής του φορολογουμένου...».

Η τεκμηρίωση:Τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής θα ελεγχθούν για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, με τις Αρχές να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών μελών της Επιτροπής. Επίσης, θα διερευνηθεί και η τυχόν τέλεση ηθικής αυτουργίας στην απιστία από υπεύθυνους επιχειρήσεων ή φυσικά πρόσωπα που φέρεται να ευνοήθηκαν από μη τεκμηριωμένες αποφάσεις της Επιτροπής.

Πηγή  www.koutipandoras.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιστρέφει στην Ελλάδα κλεμμένη σαρκοφάγος ηλικίας σχεδόν 2.000 ετών


Το αρχαίο ανάγλυφο είχε εξαχθεί από τη χώρα μας το 1988. Μέσω Ευρώπης είχε φτάσει ως τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και βρέθηκε, σε έκθεση τέχνης στο Μανχάταν. Εικονίζει σκηνή μάχης ανάμεσα σε Έλληνες και Τρώες πολεμιστές.

Στον τόπο «γέννησής» του επιστρέφει ένα από τα πολλά δημιουργήματα του αρχαίου ελληνορωμαϊκού πολιτισμού που έχουν πέσει θύματα αρχαιοκαπηλίας.

Οι εισαγγελικές Αρχές του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν πως εντόπισαν και επιστρέφουν στην Ελλάδα τμήμα μίας μαρμάρινης σαρκοφάγου, το οποίο είχε εξαχθεί παράνομα από τη χώρα μας το 1988 – και μέσω Ευρώπης είχε «ταξιδέψει» ως τη Βόρεια Αμερική.

Το ανάγλυφο χρονολογείται από τα τέλη του δεύτερου αιώνα μ.Χ. και εικονίζει σκηνή μάχης ανάμεσα σε Έλληνες και Τρώες πολεμιστές.

Βρέθηκε σε γκαλερί του κεντρικού Μανχάταν, όπου ήταν το κύριο έκθεμα. Όταν οι Αρχές παρουσίασαν στους υπεύθυνους της έκθεσης στοιχεία που αποδείκνυαν ότι το μνημείο είχε κλαπεί, αυτοί το παραχώρησαν οικειοθελώς στην εισαγγελία.

Το τμήμα της σαρκοφάγου θα μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, όπου θα εκτεθεί στο κοινό και θα χρησιμοποιηθεί για μελέτη και έρευνα.

Ο επαναπατρισμός του μνημείου ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Νέα Υόρκη, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας Κωνσταντίνου Κούτρα.

«Προϊόντα αρχαιοκαπηλίας συχνά αποκτούν ένα πέπλο νομιμότητας με την πάροδο του χρόνου, ή αφού αλλάξουν ιδιοκτήτη», δήλωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς. Εξέφρασε τη χαρά του που ένας ακόμα αρχαιολογικός θησαυρός «επιστρέφει στα χέρια του νόμιμου ιδιοκτήτη του, του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά του, ο κ. Κούτρας σημείωσε πως τα έργα του αρχαιοελληνικού και ελληνιστικού πολιτισμού έχουν εμπνεύσει τη σύγχρονη δημοκρατία, τη φιλοσοφία, την επιστήμη και την τέχνη και συνεπώς θα πρέπει να εκτίθενται στο μεγαλύτερο δυνατό κοινό, μακριά από τα χέρια όσων θέλουν να τα εκμεταλλευτούν.

«Δυστυχώς, στο παρελθόν η χώρα μας έχει πληγεί από σκληρό και συνεχές λαθρεμπόριο των αρχαίων μνημείων της, ενώ ακόμα και σήμερα ένα πολύ σημαντικό τμήμα της [πολιτισμικής] κληρονομιάς μας παραμένει σκορπισμένο ανά τον κόσμο», προσέθεσε.

Πηγή: www.skai.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ύμνοι της Χ.Α. στο τρίτο Ράιχ και τα Ες ΕςΔικάζεται σήμερα στην Πάτρα ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης, έπειτα από μήνυση της Χρυσής Αυγής, επειδή αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση της οργάνωσης, θεωρώντας ότι είναι δημοκρατικό καθήκον του να αποκρούσει τα αιτήματά της για διάθεση δημόσιων χώρων και στοιχείων από τις υπηρεσίες του δήμου.

Οπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που δημοσιεύουμε σήμερα, η πράξη του κ. Πελετίδη είναι απολύτως δικαιολογημένη. Από σήμερα το πρωί αναρτήσαμε στο efsyn.gr ένα ανατριχιαστικό βίντεο, το οποίο επιβεβαιώνει όλες τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και κονιορτοποιεί τους ισχυρισμούς της ότι πρόκειται για ένα «κόμμα Ελλήνων εθνικιστών».

Το βίντεο αποδεικνύει ότι η μοναδική «πατρίδα» για τον Μιχαλολιάκο και την ομάδα του είναι η ναζιστική Γερμανία! Πρόκειται για μία «συναυλία» που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 30.1.2005. Μέρος της συναυλίας έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από την «Εφ.Συν.», αλλά σήμερα διαθέτουμε όλα τα στοιχεία ότι αυτή η καθαρά ναζιστική παράσταση προετοιμάστηκε με συνωμοτικό τρόπο από τη Χρυσή Αυγή και καθοδηγήθηκε από την ηγεσία της, η οποία ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια του αθλιου τελετουργικού.

Ηταν όλοι εκεί

Στο βίντεο εμφανίζονται ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας), Απόστολος Γκλέτσος (απλώς συγγενής του δημάρχου Στυλίδας) κ.ά.


■ Οι παριστάμενοι τραγουδούν τον ελληνικό εθνικό ύμνο με το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό.

■ Οι σημαίες που υπάρχουν είναι μόνο ναζιστικές: η σημαία των SS (Ες Ες) και η πολεμική σημαία της Βέρμαχτ με τον αγκυλωτό σταυρό.

■ Τα συνθήματα που ακούγονται είναι μόνο ναζιστικά, με κυρίαρχα το κλασικό χιτλερικό «Sieg Heil» (Ζήτω η νίκη) και «Juden Raus» (Εξω οι Εβραίοι).

■ Ολοι τραγουδούν τον γνωστό (και απαγορευμένο στη Γερμανία) ναζιστικό ύμνο «Deutschland über alles» (Υπεράνω όλων η Γερμανία).


■ Τα συγκροτήματα που παίρνουν μέρος στη συναυλία είναι αυτά που έχουν σχηματιστεί από μέλη της οργάνωσης και ανήκουν στο λεγόμενο «ρεύμα NS» (εθνικοσοσιαλιστικό) ή «Hatecore» και «WP-White Power» (Bannerwar, Der Stürmer, Ολική Κάθαρση, Boiling Blood, Pogrom). Και σ’ αυτά είναι μέλη γνωστά στελέχη της οργάνωσης (Γερμενής, Ματθαιόπουλος).

■ Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γερμανικό ντουέτο που προσκάλεσε η Χρυσή Αυγή ειδικά γι’ αυτήν τη συναυλία. Πρόκειται για το ζευγάρι Annett & Müller, δύο γνωστούς νεοναζί μουσικούς (Annett Moeck και Michael Müller), οι οποίοι την περίοδο της συναυλίας θεωρούνταν ακραίοι νεοναζί από τη γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.

Η Annett είναι αυτή που τραγουδά μπροστά στον αγκυλωτό σταυρό το « Υπεράνω όλων η Γερμανία», ενώ ο Müller, αφού ανταποκρίνεται στο αίτημα των χρυσαυγιτών να «εξοντωθούν οι Εβραίοι», παίζει το τραγούδι «Η Αφρική για τους πιθήκους, η Ευρώπη για τους λευκούς / Βάλτε τους πιθήκους σ’ ένα πλοίο και στείλτε τους να πνιγούν».


Το συγκρότημα που δημιούργησε αυτό το τραγούδι ονομάζεται Landser και είναι το μοναδικό συγκρότημα που έχει καταδικαστεί στη Γερμανία με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Müller πέθανε το 2009, ενώ η Annett αποκήρυξε το 2011 τον ναζισμό και εντάχθηκε σε πρόγραμμα επανένταξης από τις γερμανικές αρχές.
 
Ρεπορτάζ Κασιδιάρη!

Το ότι η παράσταση διοργανώθηκε επίσημα από τη Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι υπήρχε διαφήμιση της συναυλίας στα έντυπα της οργάνωσης πριν από τη διεξαγωγή της, αλλά και εκτενή ρεπορτάζ έπειτα απ’ αυτήν. Ομως αυτή η προβολή παραλείπει την ουσία. Στα σχετικά κείμενα αποκρύπτεται ο καθαρά ναζιστικός χαρακτήρας της τελετής, η οποία παρουσιάζεται ως «μουσική», με κωδικοποιημένες αναφορές μόνο για τους μυημένους.

Στο χρυσαυγίτικο περιοδικό «Αντεπίθεση» (τχ. 21, Ιανουάριος 2005) η εκδήλωση παρουσιάζεται ως «Συναυλία της Annett στην Αθήνα για την Ευρώπη των Πατρίδων», ενώ στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» (27.1.2005) διαφημίζεται ως «Rock για την Πατρίδα». Το ποια είναι αυτή η «πατρίδα» για τους χρυσαυγίτες το διαπιστώνουμε στο βίντεο.

Το ρεπορτάζ για τη ναζιστική τελετή υπογράφει ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης σε άρθρο με τίτλο «Ροκ για την Πατρίδα!» («Χρυσή Αυγή», 3.2.2005). Στο κείμενο αποκρύπτονται οι σαφείς ναζιστικές αναφορές (σημαίες, συνθήματα, ύμνοι) και μετατρέπεται το Juden Raus σε Türken Raus (Εξω οι Τούρκοι), αλλά δεν παραλείπεται ένα εγκώμιο για το ρατσιστικό τραγούδι της καταδικασμένης γερμανικής εγκληματικής οργάνωσης: «Η Annett», γράφει ο Κασιδιάρης, «ενθουσίασε με τη διασκευή του κλασικού country κομματιού America for Whites, Africa for Blacks, με τον ελαφρώς παραλλαγμένο τίτλο Africa for Apes, Europe for Whites.

Η αλλαγή ήταν απαραίτητη». Βέβαια πουθενά δεν αναφέρεται ότι συμμετείχε ο ίδιος ο αρχηγός Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες (συνεργοί) του.

Μετά τον Κασιδιάρη και την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή», ήρθε και το περιοδικό «Αντεπίθεση» (τχ. 22, Μάρτιος 2005) να προβάλει σε τετρασέλιδο αφιέρωμα την εκδήλωση «ξεχνώντας» πάλι τις σβάστικες και τα Sieg Heil. Για προφανείς λόγους τα πρόσωπα των συμμετεχόντων είναι σκόπιμα φλουταρισμένα. Αλλά στο βίντεο όλα αποκαλύπτονται!

«Κουρέλι» η γαλανόλευκη

Πριν από δύο μήνες ο Γιώργος Μισιάκας, θεωρητικός της Χρυσής Αυγής και διορισμένος υπάλληλος στη Βουλή από τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Μάστορας», βάλθηκε να μας πείσει για τα υποτιθέμενα πατριωτικά αισθήματα του ίδιου και της οργάνωσής του. Eγραψε λοιπόν ένα άρθρο στην επίσημη εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, με τίτλο «Η Τιμή της Σημαίας και οι άτιμοι» και με κεντρική φωτογραφία με τη γαλανόλευκη να κυματίζει. Στο άρθρο αυτό λοιπόν καταγγέλλει τη «βέβηλη πράξη εμπρησμού της Ελληνικής Σημαίας» και παριστάνει τον υπερασπιστή της «Τιμής» της. Πρόκειται βέβαια για καθαρή υποκρισία.

Ο Μισιάκας δεν κυκλοφορεί στις ναζιστικές πιάτσες μόνο με το ψευδώνυμο «Μάστορας», αλλά και με το ψευδώνυμο «Qualiaron». Αυτό το τελευταίο είναι το όνομα που χρησιμοποιεί ως μέλος του χρυσαυγίτικου και ανοιχτά ναζιστικού συγκροτήματος «Iron Youth», που δημιουργήθηκε το 1996. Αυτό όμως στο οποίο αξίζει να σταθούμε είναι το τραγούδι τους με τίτλο «Whose Flag?» (Τίνος η σημαία;). Ενδεικτικά παραθέτουμε μεταφρασμένους στα ελληνικά μερικούς από τους αγγλικούς στίχους του:

Δεν έχω σεβασμό και δεν έχω φόβο / Δεν θα σκεπάσω ποτέ αυτή τη σημαία με τα δάκρυα μου / Ενα γαλανόλευκο κουρέλι που δεν μιλάει στην καρδιά μου / Να την υποστείλουμε και να την κάψουμε / Δε δίνω δεκάρα / Είναι η δική σου σημαία! H δική σου σημαία! Οχι η δική μου γαμημένη σημαία! / Είναι το σύμβολο της δικής σου κοινωνίας / Ενα σύμβολο του ΖΟG (Zionist Occupation Government: Σιωνιστική Κυβέρνηση Κατοχής) / Τα χρώματα του καπιταλισμού και όλα όσα είναι λάθος / Πήγαινε να πεθάνεις γι’ αυτό, αλλά εγώ δεν θα ακολουθήσω / Το κόκκινο, το λευκό και το μαύρο είναι τα μόνα μου αληθινά χρώματα

Τα μόνα χρώματα λοιπόν που αναγνωρίζει ο Μάστορας, ο Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή ως χρώματά τους δεν είναι άλλα από αυτά της ναζιστικής σημαίας της Βέρμαχτ, δηλαδή των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

 Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σβήνουν το άστρο του Dr. ΣόιμπλεΠέφτουν οι μετοχές του κ. Σόιμπλε στο ευρωπαϊκό -και το γερμανικό- πολιτικό χρηματιστήριο, καθώς η πολιτική της λιτότητας γίνεται προεκλογικό «βαρίδι» για την κ. Μέρκελ.

Ηταν ο απόλυτος άρχοντας της Ευρωζώνης, ο άνθρωπος που αρκούσε μια αιχμηρή δημόσια δήλωσή του για να καθορίσει την πορεία των Eurogroup και τη «μοίρα» ολόκληρων οικονομιών. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν φαίνεται να προκαλεί το ίδιο δέος στους Ευρωπαίους εταίρους του.

Αντιθέτως, το κλίμα έχει αντιστραφεί και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζεται ως υπονομευτής της ευρωπαϊκής ενότητας, με την εμμονή του στη λιτότητα, στην τιμωρητική λογική και στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αν μέχρι πρότινος ο μεταρρυθμιστικός πυρετός που είχε επιβληθεί στις οικονομίες της Ευρωζώνης εθεωρείτο η μοναδική οδός για τη διάσωση του κοινού νομίσματος, πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Εχοντας απέναντι τη σχεδόν εχθρική Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, που θέτει εν αμφιβόλω τη στενή βορειοατλαντική συμμαχία ύστερα από πολλές δεκαετίες, όπως επίσης και το φαινόμενο του λαϊκισμού στον κόρφο της, η ΕΕ θέλει πάση θυσία να αποφύγει οποιαδήποτε ρητορική μπορεί να ρίξει νερό στον μύλο των λαϊκιστών και των ευρωσκεπτικιστών. Ο λόγος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι άκρως διχαστικός και επικίνδυνος για την ευρωπαϊκή ενότητα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ίδιος ουσιαστικά επανέφερε τα σενάρια για Grexit. Κι αν το θέμα της... αμαρτωλής Ελλάδας πουλούσε στο εσωτερικό της Γερμανίας εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών, η ξαφνική άνοδος του SPD με τον Μάρτιν Σουλτς διαφοροποιεί σημαντικά την ατζέντα εντός και εκτός γερμανικών συνόρων.

Το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι βολές εναντίον του πανίσχυρου «τσάρου» της γερμανικής οικονομίας δόθηκε από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και την επιστολή που του απέστειλε. Ο ίδιος, εξάλλου, ως υπουργός Εξωτερικών πλέον, μιλώντας χθες σε εκδήλωση για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι η Γερμανία θα πρέπει να δώσει όλες της τις δυνάμεις για να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη. Δεν επιτρέπεται «να ξαναπροσπαθήσει κανείς, όπως κάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να εξωθήσει την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει να αποφευχθεί να εμφανίζονται οι Γερμανοί απέναντι στη Γαλλία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία «συνεχώς με δασκαλίστικο ύφος».

Τη σκυτάλη πήραν οι Βρυξέλλες, με πρώτο τον Τζιάνι Πιτέλα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών να ψέγει τον Σόιμπλε, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα για μικροπολιτικά συμφέροντα.

 Ο Γιούνκερ

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την πλευρά του έκανε ιδιαίτερα αιχμηρές παρατηρήσεις. «Κυρίως στη Γερμανία μιλά κανείς σαν να ήταν απολύτως εξοικειωμένος με την κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά δεν τη γνωρίζουν. Διότι οι Ελληνες, παρά την όποια δυσθυμία για την κατάσταση, έκαναν παρά πολλές διαρθρωτικές -και άλλες- μεταρρυθμίσεις, περισσότερες από τους δογματικούς Βορειοευρωπαίους», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

«Δεν είναι τώρα ο καιρός να γυρίσουν οι δείκτες του ρολογιού πίσω προς την κατεύθυνση της οικονομικής αστάθειας. Γι’ αυτό προτεραιότητα έχει τώρα να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για τα θέματα οικονομίας στην Ευρωζώνη.

«Ουδείς μπορεί να μεταρρυθμίσει καμία χώρα με τη νοοτροπία του λογιστή», είπε ο Γκι Φέρχοφσταντ, επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, εκφράζοντας τον φόβο ότι το Grexit θα έβαζε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Παρεμβάσεις

 Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Δεν επιτρέπεται «να ξαναπροσπαθήσει κανείς, όπως κάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να εξωθήσει την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη» είπε. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να εμφανίζονται οι Γερμανοί απέναντι στη Γαλλία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία «συνεχώς με δασκαλίστικο ύφος».

Γκι Φερχόφσταντ: «Η κρίση στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με τον σωστό τρόπο, ούτε από τις ελληνικές κυβερνήσεις ούτε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ουδείς μπορεί να μεταρρυθμίσει καμία χώρα με τη νοοτροπία του λογιστή» τόνισε, προσθέτοντας ότι το Grexit θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρωζώνη.


Βάλντις Ντομπρόβσκις: «Δεν είναι τώρα ο καιρός να γυρίσουν οι δείκτες του ρολογιού πίσω προς την κατεύθυνση της οικονομικής αστάθειας. Γι’ αυτό προτεραιότητα έχει τώρα να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική στην Ευρωζώνη.


Τόμας Οπερμαν: «Ειδικά στην παρούσα δύσκολη κατάσταση στην Ευρώπη η όξυνση της κρίσης είναι επικίνδυνη. Και γι’ αυτόν τον λόγο αποτρέπω τον κ. Σόιμπλε από μια νέα, δημόσια εκστρατεία κατά της Ελλάδας όπως το καλοκαίρι του 2015» τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στη γερμανική Βουλή.

Τζιάνι Πιτέλα: «Οπως πάντα ο Σόιμπλε προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, για να κερδίσει πόντους στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας. Αυτό είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο, ειδικά με φόντο τις φραστικές επιθέσεις του Τραμπ εναντίον της Ευρώπης» είπε ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο.


Γέρουν Ντάισεμπλουμ : Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως «με την Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά», επισημαίνοντας τα «αλλεπάλληλα τρίμηνα» κατά τα οποία η χώρα καταγράφει ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς και πως «το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής δουλειάς έχει ολοκληρωθεί». «Ο σκοπός είναι το 2018 να μπορέσει να σταθεί εκ νέου στα δικά της πόδια και να καταφέρει να δανειστεί χρήματα από τις αγορές. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό» σημείωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια θα είναι περιορισμένες.


 Πέφτουν οι μετοχές του στο «χρηματιστήριο» της Μέρκελ

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι στάση θα τηρήσει η Ανγκελα Μέρκελ απέναντι στον πιστό υπουργό της, ο οποίος αυτήν τη στιγμή εξελίσσεται σε αδύναμο κρίκο για την ίδια και της βάζει «τρικλοποδιές» στην προεκλογική εκστρατεία. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η καγκελάριος αναγκάστηκε επί της ουσίας να διαψεύσει τον Σόιμπλε -χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε εκείνον- και να τον ανακαλέσει στην τάξη διαφωνώντας με τις τοποθετήσεις του περί δύο ταχυτήτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Και ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την κάλεσε να «αποθαρρύνει τον ΥΠΟΙΚ της από την επιθετικότητα προς την Ελλάδα», ενώ σχολίασε ότι όσοι παίζουν παιχνίδια για Ευρώπη δύο ταχυτήτων να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά. «Δεν θα αφήσει η ίδια η κυβέρνησή τους τους πυρομανείς... Να είμαστε πιο προσεκτικοί σε έναν λαό που έχει κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. Δικαίως το SPD εγκάλεσε τον Σόιμπλε ότι επιχειρεί να συντηρήσει ένταση για να φορτώσει στην Ελλάδα τα δικά του αδιέξοδα», τόνισε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόβλημα της Ανγκελα Μέρκελ είναι οφθαλμοφανές. Ο Σόιμπλε βάζει φωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα με τρόπο που δεν είναι συμβατός με τον ρόλο της «ηγέτιδος του ελεύθερου κόσμου» που ανέλαβε μετά την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο. Ο Μάρτιν Σουλτς εκπροσωπεί μια εντελώς διαφορετική λογική, που ταυτίζεται σε σημαντικό βαθμό με αυτήν του Γιούνκερ -παρότι οι δύο άνδρες ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές «οικογένειες».

Ο Σόιμπλε, λοιπόν, όχι μόνο υπονομεύει την ενότητα της Ευρωζώνης με σενάρια για Grexit και Ευρώπη δύο ταχυτήτων, αλλά επιτρέπει στον αντίπαλό της για την καγκελαρία, τον Σουλτς, να εμφανιστεί ως το προοδευτικό πρόσωπο που μπορεί και θέλει να ενώσει υπό την αιγίδα του την κατακερματισμένη ΕΕ. Το σημαντικότερο, δε, είναι ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Σουλτς, με μια ατζέντα εντελώς διαφορετική απέναντι στην Ευρώπη και την Ελλάδα, καταφέρνει να συσπειρώσει εκ νέου τους ψηφοφόρους του SPD.

«Βρώμικη» δουλειά

Από την άλλη ο Σόιμπλε υπήρξε ο πιο στενός της συνεργάτης όλα αυτά τα χρόνια. Εκείνος ήταν που έκανε τη «βρώμικη» δουλειά με τους απείθαρχους εταίρους στην ΕΕ και εκείνος ήταν που κράτησε ενωμένο το Κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών στο πλευρό της, όταν αυξάνονταν οι εσωκομματικές φωνές που την αμφισβητούσαν και ζητούσαν την αποχώρησή της από την ηγεσία. Επιπλέον ο Σόιμπλε δεν έχει μόνο επικριτές αλλά και μιμητές. Παραδοσιακά το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών, το οποίο βρίσκεται στα δεξιά του CDU, είναι σκληρό απέναντι στην Ελλάδα.

Ο ηγέτης του, Κρίστιαν Λίντνερ, τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ και μετά να της δοθεί ελάφρυνση χρέους. Η στρατηγική του FDP, του πάλαι ποτέ κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ, που αισιοδοξεί ότι θα ξαναβρεθεί εντός του γερμανικού Κοινοβουλίου στην επόμενες εκλογές, είναι απλή. Αντί να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους ακροδεξιούς του AfD, να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι τη σκληρή ρητορική εναντίον της Ελλάδας, για να κερδίσουν δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του CDU. Κάτι σαν αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Σόιμπλε δηλαδή.

Οπότε, εάν η Μέρκελ κάνει κάποια κίνηση για να τον θέσει στο περιθώριο πριν από τις εκλογές, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει σοβαρότατες αναταράξεις τόσο στη συνοχή του κόμματος όσο και στη βάση των ψηφοφόρων του. Είναι, όμως, πολύ πιθανό πλέον να επιχειρήσει να περιορίσει τις διαρκείς επιθέσεις του κατά πάντων, που τον καθιστούν σχεδόν γραφικό. Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι εφόσον κερδίσει στις εκλογές, ο Σόιμπλε δύσκολα θα διατηρήσει τη θέση του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: Έθνος

https://diulistirio.blogspot.grΔιαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ιπτάμενα αυτοκίνητα έτοιμα προς πώληση

Η ολλανδική εταιρία PAL-V ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα την πώληση των δύο εμπορικών μοντέλων του ιπτάμενου αυτοκινήτου που ετοιμάζει, υποσχόμενη την παράδοση στους πελάτες πιστοποιημένα για πτήσεις μοντέλα από το τέλος του 2018.

Η PAL-V ξεκίνησε την δοκιμή των πρώτων εκδόσεων αυτοκινήτων αυτού του είδους το 2009 και το 2012 και μετά από επιτυχημένα αποτελέσματα, τα προς πώληση μοντέλα σχεδιάστηκαν από διακεκριμένους ιταλούς σχεδιαστές.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης πως εισήλθε σε μια ενδιαφέρουσα φάση αφού έλαβε την πρώτη παραγγελία.

Αντίθετα με άλλους κατασκευαστές ιπτάμενων αυτοκινήτων η PAL-V κατάφερε να σχεδιάσει και κατασκευάσει τα οχήματά της με πιστοποιημένες τεχνολογίες που εναρμονίζονται με τους σχετικούς κανόνες.

Το ιπτάμενο όχημα της εταιρίας μοιάζει με ελικόπτερο στον αέρα ενώ μοιάζει με σπορ όχημα στον δρόμο.

Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα έγγραφα που θα χρειάζεται κάποιος για να τα οδηγήσει ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απαιτείται και άδεια πιλότου.Πηγή www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σχέδιο εκχώρησης δημόσιας γης σε αγρότες

Σάρκα και οστά παίρνει το αγροτικό... ΤΑΙΠΕΔ για τη διαχείριση της γεωργικής γης, προκειμένου να αξιοποιηθούν ανεκμετάλλευτες αλλά και καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις, ενώ στο χαρτοφυλάκιο της ΔΙΑΓΕΠ που συστάθηκε γι' αυτό τον σκοπό περιέρχονται ήδη όλα τα ακίνητα και ο εξοπλισμός των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών. 

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η περιουσία να αξιοποιηθεί για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας και να δίδεται με μακροχρόνια ενοικίαση στο πλαίσιο σχεδίων βελτίωσης ή για παραγωγή ζωοτροφών, ώστε να μειωθεί το υψηλό κόστος παραγωγής της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Το σχέδιο προβλέπει την ενοικίαση αγροτικών εκτάσεων και ακινήτων έναντι μισθώματος που θα προκύπτει σε συνάρτηση με την οικονομική απόδοση των καλλιεργειών ή των γεωργικών μονάδων, ώστε να είναι βιώσιμες, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι ομάδες παραγωγών και θα ακολουθούν σε σειρά οι κατ' επάγγελμα αγρότες, οι νέοι αγρότες και ιδιώτες με ανώτατο όριο ηλικίας τα 55 έτη.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή θα αποτελέσει η εντοπιότητα. Οι ομάδες παραγωγών ή οι αγρότες που θα κάνουν αίτηση για ενοικίαση αγροτικής έκτασης θα πρέπει να ανήκουν στους όμορους δήμους. Επιπρόσθετο ρόλο στην τελική επιλογή -την ευθύνη για την οποία θα έχει επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης- θα παίζουν η ηλικιακή σύνθεση της ομάδας παραγωγών, ο βαθμός εμπειρίας και η πληρότητα του επενδυτικού σχεδίου.

Επιπλέον εξετάζεται οι παραγωγοί που εντάσσονται στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης -όπως είναι τα επικείμενα σχέδια βελτίωσης- να μπορούν να αποκτήσουν εκτάσεις, είτε προς άμεση εκμετάλλευση για την στήριξη του επενδυτικού τους σχεδίου είτε ακόμη με σκοπό οι εκτάσεις αυτές να αποτελέσουν εγγυήσεις για περαιτέρω χρηματοδότηση των επενδύσεών τους.

Σεμινάρια

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά σε ταχύρρυθμα σεμινάρια εκπαίδευσης που θα οργανώνει ο ΕΛΓΟ, ενώ το τίμημα της μακροχρόνιας μίσθωσης θα αναπροσαρμόζεται με βάση τις επιδόσεις των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Οσο αυξάνονται οι επιδόσεις τόσο θα μειώνονται τα μισθώματα, έτσι ώστε οι κάτοχοι των εκτάσεων να έχουν κίνητρο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.

Με κανονισμούς που θα καταρτίζονται από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΑΓΕΠ και θα εγκρίνονται με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα καθορίζονται οι όροι και οι διαδικασίες ανάθεσης μελετών και εκτέλεσης έργων και εργασιών, προμηθειών, αγορών ακινήτων, ανταλλαγών και πωλήσεων κινητών και ακινήτων, μισθώσεων, εκμισθώσεων, παραχωρήσεων χρήσης και κάθε άλλου εμπράγματου δικαιώματος σε περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Με τη διάλυση των συνεταιρισμών πολλά ακίνητα είναι πλέον εγκαταλελειμμένα και ρημάζουν. Στη λίστα έχουν συμπεριληφθεί τα ακίνητα και ο εξοπλισμός συνεταιρισμών που έχουν πτωχεύσει (π.χ. Λάρισα, Καρδίτσα, Ροδόπη).

Από την καταγραφή της περιουσίας τα στοιχεία καταδεικνύουν κυριότητα σε:

• Περισσότερα από 640.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων.

• 25.000 στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία που έχει το υπουργείο στη διάθεσή του, υπάρχουν περί τα 450.000 στρέμματα καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου, για τα οποία θα αναζητηθεί λύση με νομιμοποίησή τους έναντι τιμήματος και 2.500 στρέμματα αστικών οικοπέδων που θα παραχωρηθούν προς αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η αξιοποίηση της περιουσίας για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

• Εκχώρηση γεωργικών εκτάσεων με μακροχρόνια ενοικίαση στο πλαίσιο σχεδίων βελτίωσης.

• Εγγυήσεις για τραπεζική μόχλευση (διαδικασία ανάληψης χρέους με σκοπό την έναρξη, συνέχιση ή επέκταση μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας) και χρηματοδότηση επενδύσεων στον αγροτικό τομέα.

• Λύση με νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων, αποφέροντας έσοδα στο Δημόσιο.

Νέο ρεκόρ εξαγωγών για τα αγροδιατροφικά προϊόντα

Τα αγροδιατροφικά προϊόντα διατήρησαν το 2016 τη δυναμική των εξαγωγών, που για δεύτερη κατά σειρά χρονιά κατέγραψαν ρεκόρ.

Μάλιστα η διεύρυνση της επίδοσης των 18,36 δισ. ευρώ του 2015 στα 18,59 δισ. ευρώ πέρυσι κατέστη εφικτή παρά τις πιέσεις που επανεμφανίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε ορισμένους κλάδους.

Τα τελευταία χρόνια τα αγροτικά προϊόντα κερδίζουν σταθερά έδαφος στις ξένες αγορές, καταγράφοντας σημαντικές εξαγωγικές και παραγωγικές επιδόσεις.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η συνολική αξία των εξαγωγών αυξήθηκε κατά 3% (στα 2,3 δισ. ευρώ έναντι 2,23 δισ. του Δεκεμβρίου 2015). Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, προκύπτουν ανακοπή του θετικού σερί (επί 5 μήνες) και μείωση της τάξης του 5%.

Σε επίπεδο έτους, η συνολική αξία των εξαγωγών το 2016 διαμορφώθηκε στα 25,41 δισ. ευρώ από 25,87 δισ. το 2015, υποχωρώντας κατά 1,8% εξαιτίας κυρίως των διακυμάνσεων στις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών (που αντιστοιχούν στο περίπου 30% των συνολικών εξαγωγών της χώρας).

Χωρίς τα πετρελαιοειδή προκύπτει αύξηση εξαγωγών κατά 1,2% ή κατά 225,5 εκατ. ευρώ, στα 18,59 δισ. (από 18,36 δισ. το 2015).

Στο 12μηνο του 2016 οι συνολικές εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 1,8% προς τις χώρες της ΕΕ, ενώ αντίθετα μειώθηκαν κατά 6,1% προς τις τρίτες χώρες, διαμορφώνοντας σύνθεση συμμετοχής σε επίπεδα 56,2% υπέρ των κρατών-μελών (έναντι 43,8% των τρίτων χωρών).

Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,4% προς τις χώρες της ΕΕ, ενώ μειώθηκαν κατά 4,8% προς τις τρίτες χώρες, αντανακλώντας σε έναν σημαντικό βαθμό και την πορεία της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Κώστας Νάνος www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

 

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ψεύτικα νέα, αληθινοί ψεύτες..

     Αρκετός λόγος γίνεται τελευταία από "ειδήμονες", δημοσιογράφους και πολιτικούς για τα λεγόμενα fake news στο ίντερνετ.
Πρόκειται για τις εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες, ψεύτικες ειδήσεις, που εκπορεύονται και διακινούνται είτε από
μεμονωμένα άτομα, sites, και blogs,
..είτε από οργανωμένα (από ποιούς άραγε;) "ειδησεογραφικά πρακτορεία".

Λένε οι "ειδήμονες" πως σκοπός των fake news είναι ο αποπροσανατολισμός, η αποβλάκωση και η κατάρριψη της κριτικής σκέψης του κοινού.
Αυτή είναι πιθανόν η μία πλευρά.
Γιατί εκείνο που δεν λένε, ειναι πως οι ψεύτικες ειδήσεις θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μία μέθοδος ώστε να καταδειχτεί το ίντερνετ ως επικίνδυνο και αναξιόπιστο,
..για την ώρα που θα κρίνει το σύστημα πως πρέπει να υπάρξει μία "αντιμετώπιση" του "προβλήματος",
..με άλλα λόγια μία επέκταση της συστημικής λογοκρισίας και στο διαδίκτυο.
Θα ήταν άλλωστε πολύ εύκολο για το σύστημα να στηθεί μία προβοκάτσια κατασκευασμένων ειδήσεων από τα δικά του παπαγαλάκια και trolls,
..ψεύτικων ειδήσεων που θα αποτελούσαν στο μέλλον (που ήρθε πιά όπως φαίνεται) το έναυσμα "σοβαρών" συζητήσεων αυτών των ίδιων παπαγαλακίων και τρολς, ως "ειδημόνων" πιά, με πολιτικούς για το "τί πρέπει να γίνει επιτέλους".

Αυτό όμως που πρέπει να γίνει επιτέλους είναι να μας εξηγήσουν οι συστημικοί "ειδήμονες",
..γιατί μία ψεύτικη, κατασκευασμένη είδηση πως πέθανε ο τάδε, ή πως προσγειώθηκε ούφο στην Νέα Υόρκη, ή πως επίκειται παγόσμια πυρηνική σύρραξη σε μιά βδομάδα,
..είναι τάχα περισσότερο επικίνδυνη για τον παγκόσμιο πληθυσμό, από την είδηση που διακινούσε χρόνια το συστημικό κύκλωμα των ΜΜΕ για τα χημικά όπλα του Ιράκ, ή για το ότι για την τρύπα του όζοντος ευθύνονται τα ΙΧ μέσα μεταφοράς και όχι οι βιομηχανίες, ή πως τα Βαλκάνια και ειδικά η Γιουγκοσλαβία ήταν τόπος εκπαίδευσης μισθοφορικών και τρομοκρατικών ομάδων, ή πως ο Άσαντ της Συρίας είναι ένας μισητός απ' τον λαό του δικτάτορας,
..ή και χιλιάδες άλλες μικρές και μεγάλες επίσημες ειδήσεις που σκοπό έχουν να είναι το μέσον που αύριο-μεθαύριο θα αγιάσει τις πράξεις επιβολής της Παγκοσμιοποίησης με τα όπλα ή με την οικονομία κάπου στον πλανήτη.

Το σύστημα είνα εξαιρετικά ενοχλημένο από το γεγονός πως το ίντερνετ είναι ακριβώς αυτό που λέει πως είναι: ένα παγκόσμιο δίκτυο.
Και πως σαν κάθε τί πραγματικά παγκόσμιο (με την έννοια πως στελεχώνεται, λειτουργεί, κινείται, κι έχει επίδραση σε τεράστιο μέρος του κοινού),
..δύσκολα περιορίζεται, δυσκολότερα λογοκρίνεται, και ακόμα δυσκολότερα χειραγωγείται,
..αποτελώντας έτσι μιά όαση οιονεί άμεσης δημοκρατίας,
..μέσα στην λαίλαπα της επέλασης της δικτατορίας της Νέας Τάξης.

Το ίντερνετ δεν είναι καθαρό.
Είναι η ίδια η κοινωνία μας με όλα τα καλά της και τα κακά της, ψηφιοποιημένη.
Έχει όμως το πλεονέκτημα για τους λαούς που είναι μειονέκτημα για το σύστημα, πως εκεί μέσα υπάρχει άμεση, σε πραγματικό χρόνο επικοινωνία του καθενός, σε παγκόσμιο επίπεδο. Άμεση ανταλλαγή απόψεων, άμεση ενημέρωση, άμεση λήψη αποφάσεων.
Κι αυτό ενώνει. Ή έχει την δυναμική να ενώσει άτομα και λαούς σε καταπίεση.

Γι αυτό και θα ενταθούν από δω κι εμπρός οι συζητήσεις για την λύση του "προβλήματος" των κατασκευασμένων ειδήσεων.
Πρώτα για να πειστούν με την πλύση εγκεφάλου οι πολίτες πως πράγματι υπάρχει πρόβλημα,
..και στην συνέχεια για "να μπεί χέρι", λογοκρισία στο ίντερνετ,
..που το μόνο που θα επιδιώκει θα είναι μαζί με τα (δικά τους;) ξερά να καούν και τα χλωρά των πολλών, των ελεύθερων φωνών, των λαών.

Το μέτωπο δεν είναι μόνον ελληνικό.
Είναι παγκόσμιο.
Επαγρυπνείτε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Άδειασμα Βλάχου στον Άδωνη: «Ο Γεωργιάδης δεν εκφράζει τη Ν.Δ.»O βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, επιφύλασσε ένα μεγαλειώδες άδειασμα στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη, συνέντευξη του σε εκπομπή της ΕΡΤ

Ο λόγος για τη φράση του Άδωνη Γεωργιάδη «να μην κλείσει η αξιολόγηση, να πέσει η κυβέρνηση», την οποία ο κ.Βλάχος χαρακτήρισε προσωπική άποψη και όχι επίσημη θέση της ΝΔ.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως η ΝΔ ζητά επιτακτικά το κλείσιμο της αξιολόγησης «με τους καλύτερους όρους».

ΣΥΡΙΖΑ: Κ. Μητσοτάκη ξεκαθαρίστε τη θέση σας για τη διαπραγμάτευση

Θέση στην κόντρα αυτήν πήρε και ο ΣΥΡΙΖΑ και με ανακοίνωση του ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τη διαπραγμάτευση.

Θέτει το ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, εάν στην αυριανή συνάντηση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο θα πει εκείνο που έχει δηλώσει δημόσια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, 'Αδ. Γεωργιάδης, να μην κλείσει τίποτα, αρκεί να πέσει η κυβέρνηση. Αν όχι, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Γεωργιάδη από τη θέση του.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σήμερα, ο κ. Βλάχος δήλωσε δημόσια τη διαφωνία του με τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης» και σχολιάζει πως «εντούτοις, δυστυχώς για τον κ. Βλάχο, αλλά και για τη χώρα, αυτή είναι η επίσημη θέση της ΝΔ».

«Τη στιγμή που ακόμα και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν μιλά ευθέως για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης διότι ελλοχεύει κίνδυνος για τη σταθερότητα της Ευρώπης, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές, και ο αντιπρόεδρός του εκλαϊκεύει τη γραμμή: να μην κλείσει τίποτα, αρκεί να πέσει η κυβέρνηση», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπογραμμίσει το εξής ερώτημα:

«Αυτό θα ζητήσει αύριο από την κ. Μέρκελ; Αν ναι, ας το πει καθαρά. Αν όχι, οφείλει να αποπέμψει τώρα, πριν ταξιδέψει στο Βερολίνο, τον κ. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ».Πηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχεται «κούρεμα» 3 δισ. ευρώ σε στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνειαΟφειλές από στεγαστικά, καταναλωτικά και μικρά επιχειρηματικά δάνεια συνολικής αξίας άνω των 3 δισ. ευρώ αναμένεται να «κουρέψουν» οι τράπεζες εντός του 2017, ενώ συνολικά οι διαγραφές έως τα τέλη του 2019, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 14 δισ. ευρώ.

Οι διαγραφές θα αποτελέσουν βασικό εργαλείο για το ξεκαθάρισμα του χαρτοφυλακίου των «κόκκινων» δανείων και θα ξεκινήσουν από τα παλιά δάνεια που είναι σε «βαθιά» καθυστέρηση, δηλαδή πάνω από δύο χρόνια και τα οποία έχουν ήδη καταγγελθεί από τις τράπεζες. Την απαγορευμένη συζήτηση για «κούρεμα» δανείων, αναλαμβάνουν να ξεκινήσουν επίσημα πλέον οι εταιρείες διαχείρισης. Οι τράπεζες, ακόμη και στις περιπτώσεις που έκαναν διαγραφές, απέφευγαν να το κάνουν ευρέως γνωστό, καθώς κάτι τέτοιο αποτελούσε ταμπού στην τραπεζική πρακτική.

Το ταμπού αυτό αναμένεται να σπάσουν οι εταιρείες διαχείρισης που εγκαινιάζουν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά μέσω της Cepal, της κοινής εταιρείας που συστήνουν η Alpha Bank και η ισπανική Aktua που εντός του 2016 εξαγοράστηκε από τη νορβηγική Lindorff. Η κοινή εταιρεία που έχουν συστήσει τα δύο μέρη με τη νέα επωνυμία –Cepal– ξεκινά με χαρτοφυλάκιο 1,5 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση, από το οποίο το 50% έως 60% είναι δάνεια με εξασφαλίσεις, ενώ το υπόλοιπο αφορά σε μη εξασφαλισμένα, κυρίως καταναλωτικά δάνεια.

Σε δεύτερη φάση, το χαρτοφυλάκιο θα ενισχυθεί κατά 2,5 δισ. ευρώ και είναι ενδεικτικό ότι έως τα τέλη του χρόνου η κοινή εταιρεία θα απασχολεί περί τα 200 άτομα προσωπικό που θα αναλάβουν την επικοινωνία με τους πελάτες, με στόχο την ανάκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσού από αυτό που είναι σε καθυστέρηση. Με δεδομένο ότι πολλά από αυτά τα δάνεια έχουν καταγγελθεί και δεν έχουν τύχη να αναβιώσουν, οι διαγραφές επιστρατεύονται ως εργαλείο για το γρήγορο ξεκαθάρισμα των δανείων που δεν φέρουν εξασφαλίσεις. Για τα δάνεια που φέρουν εξασφαλίσεις, οι διαγραφές είναι συνάρτηση του υπολοίπου της οφειλής, της αξίας του ακινήτου και της εισοδηματικής κατάστασης του οφειλέτη, δηλαδή του κατά πόσον υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Προοπτικά το μοντέλο λειτουργίας της Cepal βασίζεται στη συνεργασία της με ένα ευρύ δίκτυο μεσιτών, μέσω των οποίων θα μπορεί να πουλήσει το προσημειωμένο ακίνητο, διευκολύνοντας τον οφειλέτη στην αναζήτηση αγοραστή. Κρίσιμο θέμα για να μπορέσει να αναπτυχθεί αυτό το μοντέλο είναι να καμφθούν μία σειρά από εμπόδια που έχουν να κάνουν με τη φορολογία ακινήτων, όπως ο φόρος μεταβίβασης, το χαρτόσημο κ.ά. Στόχος, η ανακούφιση της φορολογίας για τα ακίνητα που συνδέονται με «κόκκινα» δάνεια, ώστε να διευκολυνθεί η πώλησή τους. Σε κάθε περίπτωση, το ακίνητο θα πρέπει να είναι καθαρό βαρών, όπως π.χ. ο ΕΝΦΙΑ ή η τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, έτσι ώστε να μπορεί να μεταβιβαστεί.

Οι τράπεζες αναμένεται πλέον να ρίξουν το βάρος στις μακροπρόθεσμες λύσεις μέσα από ρυθμίσεις που δεν θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα για ένα ή δύο χρόνια. Με την εμπειρία πλέον της οκταετούς κρίσης, που αντί να αντιστρέφεται βαθαίνει, είναι πεπεισμένες ότι θα πρέπει να προχωρήσουν σε λύσεις που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε βάθος χρόνου για το σύνολο των δανειοληπτών και για όλες τις κατηγορίες δανείων. Η προσέγγιση αυτή δεν εξαιρεί τις διαγραφές δανείων ακόμη και για τα δάνεια που έχουν εξασφαλίσεις. Το «κούρεμα» θα συμφωνείται στην αρχή, αλλά θα υλοποιείται στο τέλος της διάρκειας της σύμβασης και αφού ο οφειλέτης έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στην τράπεζα. Την αλλαγή στάσης επιβάλλουν όχι μόνο οι ευρωπαϊκοί εποπτικοί μηχανισμοί, αλλά και η μέχρι σήμερα αποτυχία των ρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ αυτών που απαιτούν νέα ρύθμιση, το 44% περίπου είχε διακανονιστεί με βραχυπρόθεσμες λύσεις (όπως η παροχή περιόδου χάριτος ή η καταβολή μόνο τόκων για μια συγκεκριμένη περίοδο), ενώ ένα 35% είχε διακανονιστεί με πιο μακροπρόθεσμες λύσεις, (όπως η επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου ή η μείωση του επιτοκίου). Την ίδια στιγμή, τα δάνεια που έχουν ρυθμιστεί με λύσεις οριστικής διευθέτησης, δηλαδή μέτρα όπως ο διακανονισμός της απαίτησης εξωδικαστικά ή η διαγραφή μέρους της οφειλής, περιορίζονται σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ μόλις στο 2% των ρυθμισμένων δανείων. Από την ανάλυση των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση που έχουν οι τράπεζες προκύπτει ότι δάνεια:

• 30 δισ. ευρώ είναι σε καθυστέρηση μεγαλύτερη από 90 ημέρες. Από αυτά τα μισά περίπου (ποσοστό 48%) έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των δύο ετών.

• 47,7 δισ. ευρώ έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες.

• 13,2 δισ. ευρώ είναι σε καθυστέρηση έως τρεις μήνες.

• 16,6 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε καθυστέρηση, είναι αβέβαιης είσπραξης. Οι τράπεζες έχουν ήδη ρυθμίσει δάνεια 46,7 δισ. ευρώ, αλλά όπως σημειώνεται, το 37,5%, δηλαδή τέσσερα στα δέκα περίπου δάνεια που είχαν διακανονιστεί, υπόκειται ξανά σε ρύθμιση.

«Crash test» με 100.000 δίκες

Tη διετία 2017-2018 αναμένεται να εκδικαστούν περίπου 100.000 υποθέσεις του νόμου Κατσέλη, δοκιμάζοντας τις αντοχές των δικαστηρίων, των οφειλετών, αλλά και των τραπεζών. Πρόκειται για πάνω από τις μισές υποθέσεις που έχουν κατατεθεί και εκκρεμούν στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, μέσω του οποίου αναμένεται ότι θα ρυθμιστούν δάνεια συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ.

Αυτό υπολογίζεται ότι είναι το ύψος δανείων που αφορούν οι 170.000 αιτήσεις ένταξης στον νόμο και οι οποίες εξαιτίας της πρόσφατης αλλαγής του νόμου, που υποχρεώνει τα ειρηνοδικεία να επισπεύσουν κατά μία τριετία τον χρόνο εκδίκασης των υποθέσεων, θα εκδικαστούν στην πλειονότητά τους εμπροσθοβαρώς.

Η εικόνα που προκύπτει από τις αποφάσεις που εκδίδουν τα δικαστήρια της χώρας και οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φθάνουν τις 40.000, περίπου, απέχει από τη γενικευμένη εντύπωση που έχει δημιουργηθεί, ότι ο νόμος Κατσέλη αποτελεί «πλυντήριο» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που καταχρηστικά ζητούν τη διευθέτηση των οφειλών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό εκείνων που επιτυγχάνουν πλήρη άφεση αμαρτιών, δηλαδή πλήρη απαλλαγή από το χρέος τους, είναι μηδαμινό και δεν ξεπερνά το 0,5%. Επίσης ένα σημαντικό ποσοστό αιτήσεων που φθάνει το 30%-35%, δηλαδή μία στις τρεις, απορρίπτεται είτε για λόγους τυπικούς είτε για λόγους ουσίας, δικαιώνοντας δηλαδή την τράπεζα ως προς τις διεκδικήσεις της απέναντι σε δανειολήπτες. Αντίθετα, 60%-65% επιτυγχάνουν διευθέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων ή ανάλογα την προστασία της πρώτης τους κατοικίας, με «κούρεμα» μέρους της οφειλής και ρύθμιση του υπολοίπου σε βάθος χρόνου.

Πηγή: Καθημερινή

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαζικά «χαστούκια» στον Σόιμπλε, από Γιούνκερ, Γκάμπριελ και άλλους – Η «γροθιά» Ντράγκι


Ήταν αναμενόμενο. Δεν θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα η τυραννία Σόιμπλε, στην Ελλάδα και γενικότερα στην ΕΕ, αφού μόνο κακό προκάλεσε η πολιτική που άσκησε και οι εμμονές του που ξεπέρασαν κάθε λογική.

Και το χειρότερο για τον Σόιμπλε -που ήδη άρχισε η αποδόμηση του- είναι ότι τα χτυπήματα που δέχεται είναι πρωτίστως από την ίδια του την χώρα, τη Γερμανία, και οσονούπω όπως δείχνουν τα πράγματα θα χάσει και την υποστήριξη της Μέρκελ που ίσως αναγκαστεί να τον καταστήσει αποδιοπομπαίο τράγο για να σώσει το δικό της τομάρι.

Ο νέος σοσιαλδημοκράτης ηγέτης του SPD υποψήφιος για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Γερμανία, Μάρτιν Σουλτς έχει αναφερθεί αρνητικότατα για τον Σόιμπλε και για τη Μέρκελ βέβαια, όπως έπραξε και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία θα πρέπει να δώσει όλες της τις δυνάμεις για να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη.

«Δεν επιτρέπεται να ξαναπροσπαθήσει κανείς, όπως κάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να εξωθήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη», τόνισε ο κ. Γκάμπριελ, για τον οποίο το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «n-tv» σχολίασε ότι «βάζει πλάτη» στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
 
«Ο Σόιμπλε στραγγαλίζει την οικονομία»

Άλλος ένας συμπατριώτης του Σόιμπλε, ο Γκέρχαρντ Σικ, οικονομικός εμπειρογνώμονας του κόμματος των Γερμανών Πρασίνων (Die Gruenen), απορρίπτει τις απαιτήσεις του υπουργού Οικονομικών προς την Ελλάδα. Υποστήριξε συγκεκριμένα στην «Die Welt» ότι «η επιμονή του Σόιμπλε για πλεόνασμα του ελληνικού προϋπολογισμού κατά 3,5% είναι οικονομικά παράλογη, διότι μια πολύ σκληρή πολιτική λιτότητας στραγγαλίζει την οικονομία».

Ακόμα, όμως, και o Γκι Φερχόφστατ, ασκεί κριτική για τη μέθοδο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης, ενώ θεωρεί επικίνδυνο πιθανό Grexit.

«H κρίση στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με τον σωστό τρόπο, ούτε από τις ελληνικές κυβερνήσεις, ούτε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ. Ουδείς μπορεί να μεταρρυθμίσει καμία χώρα με την νοοτροπία του λογιστή»», είπε στην «Die Welt» ο επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου. Στο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας εάν η λύση θα ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Βέλγος πολιτικός απάντησε:

«Εκείνο το οποίο επιθυμώ είναι να αλλάξει η Ελλάδα ριζικά. Φοβάμαι ότι το Grexit θα έβαζε σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη». 

«Οι Έλληνες έκαναν πολλές μεταρρυθμίσεις»
Επικριτικός προς το Βερολίνο εμφανίζεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF) σημείωσε:

«Κυρίως στην Γερμανία μιλά κανείς σαν να ήταν απολύτως εξοικειωμένος με την κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά δεν την γνωρίζουν. Διότι οι Έλληνες, παρά την όποια δυσθυμία για την κατάσταση, έκαναν παρά πολλές διαρθρωτικές -και άλλες- μεταρρυθμίσεις, περισσότερες από τους δογματικούς Βορειοευρωπαίους. Και χρησιμοποίησαν έναν τόνο -και στις γνώμες οι οποίες δημοσιεύτηκαν- κυρίως στο 2014 και 2015, ο οποίος δεν ανταποκρινόταν σε καμιά περίπτωση στις ελληνικές προσπάθειες. Είμαι κι εγώ της γνώμης ότι η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο τέλος των προσπαθειών της, αλλά το να ισχυρίζεται κανείς ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα είναι λάθος».
 
Έρχεται το τελειωτικό χτύπημα στον Σόιμπλε από τον Μάριο Ντράγκι

Και ενώ οι επιθέσεις κατά του Σόιμπλε κλιμακώνονται από τον πολιτικό κόσμο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κεντρικός ευρωπαίος τραπεζίτης, ο Μάριο Ντράγκι επεξεργάζεται σχέδιο για την άμεση συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση που θα δίνει το πράσινο φως για την ένταξη της Ελλάδας αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης!

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί γροθιά στο στομάχι του Σόιμπλε που μάχεται με νύχια και δόντια για να καθυστερήσει την ένταξη της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση γνωρίζοντας ότι σ΄αυτή την περίπτωση ναυαγούν τελείως τα σχέδια του για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
 
Πηγή  www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....