Διυλιστήριο: 05/06/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Έχουμε πόλεμο μωρό μου!

H «πάλη των γραμμών» για τον ιδεολογικό-πολιτικό προσανατολισμό μιας –της όποιας- πολιτικής δύναμης με πρόταση εξουσίας, έχει ενδιαφέρον σε εποχές ειρήνης.

Όμως, εδώ και τώρα, έχουμε πόλεμο.

Έναν ακήρυχτο πόλεμο από μια υπερεθνική συμμορία και τους ντόπιους συνεργάτες τους, κατά της ελληνικής κοινωνίας.


Τώρα έχουμε πόλεμο λοιπόν, τώρα η Ελλάδα κινδυνεύει από την μπότα του καταχτητή κι όλοι πρέπει να ομονοήσουμε και να κατανοήσουμε ότι το μοίρασμα του συλλογικού πολιτικού μας γίγνεσθαι, δεν γίνεται ετούτες τις ώρες με εκείνη την καθαρή, κάθετη γραμμή που κάποτε χώριζε τον μικρόκοσμό μας στα δεξιά και τα αριστερά μας.


Πρώτα όμως να καταλάβουμε ποιος είναι ο εχθρός, τώρα, την ώρα που τα κατασχετήρια βγαίνουν σιγά-σιγά από τα κιτάπια των ταϊσμένων μέχρι σκασμού, αλλά παρόλα αυτά χρεωκοπημένων τραπεζιτών για να τυλιχθούν σε περίτεχνα χρηματοοικονομικά εργαλεία.


Πρώτα όμως να καταλάβουμε ποιος είναι ο εχθρός, τώρα, που κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, προνομιακές δομές, για να εξυπηρετηθεί ένα χρέος ύποπτο γιατί δεν έχει ελεγχθεί κι ειδεχθές γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.


Πρώτα όμως να καταλάβουμε ποιος είναι ο εχθρός, τώρα, που οι «διαπραγματευτές» της κυβέρνησης των Ολετήρων συνομολογούν περισσότερα μέτρα ειδεχθή, στην ίδια την έωλη και την ανεφάρμοστη λογική μέτρα, τώρα, που ίσως το κούρεμα των ιδιωτικών καταθέσεων να μη βρίσκεται πολύ μακριά: μετά τον σφαγιασμό των τιτλούχων ομολογιών του Ελληνικού Δημοσίου, γιατί να μην έχει σειρά κι η υπόλοιπη μαρίδα?


Πρέπει, λοιπόν να καταλάβουμε ποιος είναι ο εχθρός, τώρα, γιατί πιο μετά μπορεί να είναι αργά.


Αν θέλομε να επιμείνουμε να διαχωρίζουμε τη πολιτική βάση της χρεοκοπημένης δημοκρατίας μας με γεωμετρικούς όρους, σε πείσμα της θεωρίας των δύο άκρων, απ’ όπου κι αν αυτή εκπορεύεται, πρέπει να χαράξουμε μια τεθλασμένη γραμμή για να χωριστούν εκείνοι που έχουν επίγνωση του χάους με το οποίο πρέπει να αναμετρηθεί η επόμενη ελληνική κυβέρνηση, από τους άλλους που με σημαίες και με ταμπούρλα, ορμή και νεανικό ενθουσιασμό ξεκινούν χωρίς χαραγμένη την πορεία τους, για το «ραντεβού στα γουναράδικα».

Σε καιρούς χαλεπούς, οι άνθρωποι, σαν να ήταν αλεπούδες, μπορεί να καταλήγουν στα γουναράδικα, οι λαοί όμως ποτέ! Οι λαοί ζητάνε χαραγμένη πορεία. Πορεία και σχέδιο για να το ακολουθήσουν: αυτό περιμένουν οι πολλοί, ακόμα και τούτη την ώρα που πέφτουν οι οβίδες του ιδιότυπου πολέμου κατά της κοινωνικής προόδου στα κεφάλια τους!


Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τους διαχωρισμούς μεταξύ αριστερών και δεξιών, δεν είναι η ώρα η καταλληλότερη τώρα. Δεν είναι η ώρα, γιατί πριν αρχίσουμε να μαλώνουμε για τον τρόπο διανομής του πλούτου στην καθημαγμένη μας κοινωνία, θα πρέπει πρώτα να τον παράξουμε πάλι, αυτόν τον πλούτο.


Άλλοι ψηφίζουν "δεξιά", άλλοι ψηφίζουν "αριστερά" και είναι όλοι τους, χρήσιμοι, έντιμοι βιοπαλαιστές, ίσως μοναχικοί καλλιτέχνες ή οικογενειάρχες, ταβερνιάρηδες και δημόσιοι υπάλληλοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας.


Άλλοι, πάλι, ψηφίζουν κι αυτοί "δεξιά" ή "αριστερά" και είναι όλοι τους άχρηστα τομάρια, μαυραγορίτες κι αγιογδύτες, ζουν ανάμεσά μας κι αυτοί.


Τους ξέρουμε καλά όλους αυτούς, τους καλούς, τους κακούς και τους άσχημους, τους ικανούς και τους ανίκανους, ο καθένας μας, στις μικρές μας κοινωνίες και στις γειτονιές μας και στις συνελεύσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων και με αυτούς τους όρους πρέπει να αναζητηθεί ο μεγαλύτερός μας εχθρός: ο κακός μας εαυτός!

Γιατί ας μην ξεχνάμε, εμείς τους ψηφίζουμε όλους αυτούς, όλα αυτά τα χρόνια, και δεν είμαστε δα και τόσο βλάκες, να μην καταλαβαίνουμε∙ κανείς μέτοχος του μεταπολιτευτικού πολιτικού μας συστήματος δεν είναι αμέτοχος του γεγονότος ότι το καράβι τσακίστηκε στα βράχια.

Δεν μπορούν να εξομοιώνονται, βέβαια, οι ευθύνες του καπετάνιου που χάραξε την πορεία του σκάφους με αυτήν του δόκιμου, που με την ψήφο μας στείλαμε στη γέφυρα για να ελέγχει την πορεία του πλοίου και τον πήρε ο ύπνος. Όμως κι αν οι κατηγορίες κατά του δόκιμου είναι πολύ ελαφρότερες, ούτε κι αυτός είναι άμοιρος ευθυνών.


Κι όσο επιμένουμε να θεωρούμε ότι μέσα από αυτό το πολιτικό σύστημα, έτσι όπως είναι διαπλεγμένο, από αυτόν τον εσμό αχρησίμευτων, μπορεί να ξεπηδήσει μια ελπιδοφόρα, κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη πρόταση εξουσίας, τόσο θα χάνουμε χρόνο, πολύτιμο χρόνο, μέχρι να καταλάβουμε ότι αν δε σπρώξουμε όλοι μαζί το κάρο, η Θεά δεν πρόκειται να βάλει το χέρι της, το λέει κι ο παππούς Αίσωπος.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σύντομα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας.....

Καταρχήν να πω ότι δεν έχω τίποτα με τους ομοφυλόφιλους, ούτε είμαι εγώ  αυτός που θα τους κρίνει. Θεωρώ πως όλοι έχουμε τα πάθη μας, και κάνουμε και τα λάθη μας. (ουδείς αναμάρτητος παρά μόνο ο Κύριος).

Όμως δεν μπορώ να δεχτώ το παράλογο ως λογικό, το ανώμαλο ως ομαλό και το λάθος ως σωστό. 

Δείτε τι παιδικά βιβλία έχουν βγει για να προετοιμάσουν τα παιδιά μας να δεχτούν τον ομοφυλοφιλικό γάμο και την υιοθέτηση παιδιού ως κάτι λογικό, φυσικό και σωστό.
ο πατέρας μου, ο μπαμπάς μου και εγώ

-ποιος θέλει να παίξει μαζί μου;
- Εγώ! λέει ο πατέρας και ο μπαμπάς

Ο πατέρας μου με βοηθάει να βάψω τον ουρανό - ο μπαμπάς μου με βοηθάει να ψήσω μια πίτα 


Η μητέρα μου, η μαμά μου και εγώ 


η μητέρα μου με αφήνει να την βοηθάω στη μαγειρική - Η μαμά μου με βοηθάει να διαβάσω ένα βιβλίο

Η μη΄τερα μου μου πακετάρει ένα ωραίο πρόγευμα -  η μαμά μου με κουβαλάει στην πλάτη τηςσύντομα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας..... ή το πιο πιθανό, μαζί με τις"νεοφιλελεύθερες", "δημοκρατικές", "προοδευτικές" και προπάντων αντικειμενικές φυλλάδες, δωράκι. Για να είμαστε ισοπεδωμένοι  υλικά και πνευματικά....

ΥΓ.  Αφορμή για αυτήν την ανάρτηση ήταν ένα άρθρο στην telegraph(μπορείτε να το δείτε εδώ).
Όπου απολύθηκε μια γυναίκα χριστιανή στο θρήσκευμα γιατί όπως ισχυρίζεται αρνήθηκε να διαβάσει βιβλιαράκια με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο σε σχολείο με παιδάκια προσχολικής!!! ηλικίας στην Αγγλία.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Η κυβέρνηση φιμώνει την ελεύθερη έκφραση».

Την απαγόρευση μετάδοσης «πολιτικού μηνύματος» στα ΜΜΕ καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών
Για «φίμωση της Δημοκρατίας» κάνει λόγο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, καταγγέλλοντας την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει απαγόρευση μετάδοσης οποιουδήποτε «πολιτικού μηνύματος» στα ΜΜΕ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα, σε μία πρωτοφανή πράξη φίμωσης του Δημοκρατικού λόγου, και της ελεύθερης έκφρασης πολιτικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων επιστημονικών κλάδων κ.λ.π.

Απαγορεύει με υπουργική απόφαση την μετάδοση οποιουδήποτε μηνύματος μπορεί να χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως πολιτικό και που προφανώς «θα την βλάψει» ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Αυτή η πρωτοφανής λογοκρισία δεν έχει προηγούμενο σε μία ευνομούμενη Δημοκρατία.

Ο ΦΣΑ καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι με αυτές τις ενέργειες οι φαρμακοποιοί πεισμώνουν ακόμη περισσότερο και θα δυναμώσουν τους αγώνες τους. Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές – λογοκριτές ότι οι φαρμακοποιοί θα καταδικάσουν και με την ψήφο τους, αυτούς που τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΚΚΕ έχεις πρόβλημα

Το γεγονός ότι το ΚΚΕ επιλέγει σε μια περίοδο ολοκληρωτικής ισοπέδωσης της κοινωνίας να επιτίθεται με μένος στην αντιπολίτευση και όχι στην κυβέρνηση, που στο κάτω-κάτω αυτή είναι ο ισοπεδωτής, μπορεί να το χαρακτηρίσει ή να το αναλύσει κανείς όπως θέλει. Το πιο πιθανό και λογικό ενδεχόμενο είναι το ψάρεμα ψήφων από το εκλογικό σώμα του Σύριζα.
Ως εδώ όλα καλά και δικαιολογημένα, γιατί πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να ψηφιστεί από μετανοημένους συριζαίους παρά από νεοδημοκράτες ή πασόκους (αν υπάρχει ακόμα αυτό το είδος). Άρα καλά κάνει και αφήνει στην άκρη τη συγκυβέρνηση και επικεντρώνει τα πυρά του κατά εκείνου του κόμματος από όπου μπορεί να αντλήσει τα περισσότερα εκλογικά οφέλη. Άλλωστε, αποτελεί ίδιον του κοινοβουλευτισμού τα κόμματα να ενδιαφέρονται πρώτα για τον εαυτό τους και ύστερα για το τι συμβαίνει γύρω τους.Πέραν αυτού, όμως, δεν φαίνεται καθόλου πρόθυμο να χαραμίσει κάποια σκέψη για τους καινούριους(;) φίλους και συμπαθούντες που απέκτησε. Εξηγούμαι:

  • Όταν μεγαλοεφοπλιστές και οι μεγαλοεργολάβοι (η «πλουτοκρατία» με άλλα λόγια) σε προβάλλουν πρόθυμα, συντονισμένα και με επαινετικά λόγια μέσα από τα ιδιόκτητα κανάλια τους,
  • όταν σου δίνει εύσημα η κυβέρνηση και μάλιστα μέσω του ακροδεξιού και αντικομμουνιστή υπουργού της Άδωνη Γεωργιάδη,
  • όταν σε χειροκροτούν μέχρι και οι δηλωμένοι χουντικοί και νυν αβανταδόροι των νεοναζί, 
όταν συμβαίνουν όλα αυτά και εσύ φέρεις παράλληλα και τον βαρύ τίτλο του κομμουνιστή, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Κοντολογίς, έχεις πρόβλημα. Και όταν μάλιστα, αντί να προβληματίζεσαι γι αυτό, εσύ συμπανηγυρίζεις με δαύτους, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή είσαι ηλίθιος και δεν παίρνεις χαμπάρι τι σου γίνεται, ή είσαι απλά βαλτός.


Εγώ προσωπικά ποτέ δεν πίστευα ότι το ΚΚΕ είναι ηλίθιο. Και όταν λέω «ΚΚΕ» δεν εννοώ φυσικά τα ενδεχομένως πολλά καλοπροαίρετα μέλη, στελέχη και υποστηρικτές του, αλλά τον κεντρικό πυρήνα της ιουράσιας ηγεσίας του και τον στενό της παρατρεχάμενο κύκλο.
Ούτε είναι, λοιπόν, ηλίθιο το ΚΚΕ -το νέο ΚΚΕ πιο σωστά, γιατί με το ιστορικό ΚΚΕ των ανταρτών δεν έχει καμία σχέση- ούτε οι προαναφερθέντες φίλοι και συμπαθούντες του είναι καινούριοι. Όλοι αυτοί, οι πλουτοκράτες όπως αόριστα πάντα τους αποκαλεί, ήταν πάντα στον πλευρό του με όλα τους τα επικοινωνιακά μέσα. Όπως αυτοί άλλωστε είναι πάντα και στο πλευρό οποιουδήποτε παίζει συγκεκριμένο διασπαστικό ρόλο που ωφελεί τα συμφέροντά τους ή, αλλιώς, που ωφελεί την εκάστοτε κυβέρνηση που τα εξυπηρετεί.

Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει... Από το μποϊκοτάρισμα δεκάδων κοινωνικών κινητοποιήσεων, τις ξεχωριστές πριβέ πορείες του τύπου «γρήγορα να περνάμε και να φεύγουμε» ή για εκείνο τον τραγικό ρόλο πεζοδρομιακής σεκιούριτι της βουλής που είχε αναλάβει μιαν ημέρα; Αυτό όμως που ποτέ δεν θα ξεχάσω, και που ήταν το σημείο σταθμός για να μου γίνει ξεκάθαρο το μέγεθος του προβλήματος που έχει το ΚΚΕ, ήταν το 2008, στις μέρες της εξέγερσης για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Τότε το Κόμμα, καθημερινά, ολημερνίς κι οληνυκτίς φιλοξενούμενο στα κανάλια των φίλιων εχθρών «πλουτοκρατών», εξαπέλυε μια χυδαία εκστρατεία συνειδητής κατασυκοφάντησης κατά ολόκληρου εκείνου του κινήματος, εφευρίσκοντας μέχρι και «σωματέμπορους και νταβατζήδες» που εμπλέκονταν σ' αυτό. 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η προεκλογική αφίσα - χαστούκι που θα βάλουν οι φαρμακοποιοί στις βιτρίνες τους (ΦΩΤΟ)

“ Στο ανάλογο μήκος κύματος κινείται και φυλλάδιο το οποίο θα διαμοιράζεται από σήμερα και σε καθημερινή βάση από όλα τα Φαρμακεία της χώρας, το οποίο θα σας αποσταλεί το συντομότερο ”
Δείτε την αφίσα που θα αναρτηθεί σταδιακά από σήμερα στα Φαρμακεία αρχικά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.) και σταδιακά και όλης της χώρας, στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) που έλαβε χώρα πριν λίγες εβδομάδες, περί τέλεσης πανελλαδικής προεκλογικής (εν' όψει Ευρωεκλογών) καμπάνιας εναντίον της συγκυβέρνησης Νένας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ (με οποιο/αδήποτε όνομα/ονόματα τέλος πάντων παρουσιάζεται δημοσίως) και όσων τη στηρίζουν από το Κοινοβούλιο σύμφωνα με τη σημερινή σύνθεσή του και τη στάση που έχει τηρήσει ο καθένας βουλευτής μέχρι τώρα.


Στο ανάλογο μήκος κύματος κινείται και φυλλάδιο το οποίο θα διαμοιράζεται από σήμερα και σε καθημερινή βάση από όλα τα Φαρμακεία της χώρας, το οποίο θα σας αποσταλεί το συντομότερο.

Άλλοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ανά την Επικράτεια έχουν ήδη σπεύσει σε υλοποίηση ανάλογων ενεργειών και ο αριθμός τους σταδιακά θα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Για την πορεία της καμπάνιας και για το υλικό που θα προστίθεται όσο παιρνούν οι ημέρες μέχρι τις εκλογές θα υπάρχει ενημέρωση.

Αναμένονται αρχικά και σε συνέχεια της σημερινής έναρξης της καμπάνιας και ραδιοφωνικά σποτ τα οποία θα ακουστούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών κύριος Λουράντος είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος της συγκυβέρνησης ....

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Βρυξέλλες μας «εισάγουν» και νέα χαράτσια

«Εισαγόμενα» χαράτσια Βρυξελλών θα κληθούμε να πληρώσουμε το ερχόμενο χρονικό διάστημα, με τα ελληνικά ακίνητα να απαξιώνονται μέρα με τη μέρα και μήνα με το μήνα από τους απανωτούς φόρους.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων εκτός που τους χαοτικούς και άδικους φόρους που πληρώνουν και έχουν μετατραπεί πρακτικά σε ενοικιαστές των ίδιων των σπιτιών τους, θα πρέπει να τα αναβαθμίσουν και ενεργειακά, πληρώνοντας και πάλι το «μάρμαρο» και τα ..τούβλα!

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, προφανώς μετά τις εκλογές, αναμένεται να καταθέσει σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης των παλαιών κατοικιών, αφού θεωρούνται ενεργοβόρες και επιβαρυντικές προς το περιβάλλον.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά ότι η Ευρώπη θα δώσει κίνητρα στους ιδιοκτήτες ακινήτων για να προχωρήσουν στην αναβάθμιση των κτηρίων τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη.

Στην Ελλάδα, πριν το 1985 έχουν κτιστεί σχεδόν 4 εκατομμύρια κτήρια, τα οποία και θεωρούνται υποβαθμισμένα ενεργειακά και συνεπώς χρειάζονται αναβάθμιση.

Τι θέλει η Ευρώπη

Σύμφωνα με το φημολογούμενο σχέδιο των Βρυξελλών, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την αντικατάσταση των (παλαιών) ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες τους, που μεταφράζεται σε ένα κόστος άνω των 5.000 ευρώ.

Έπειτα, θα τους βάλουν να αλλάξουν ακόμα και τις... σωληνώσεις για τα νερά, αλλά και να τοποθετήσουν συστήματα ανακύκλωσης του νερού, λες και η Ελλάδα έχει πρόβλημα με το πόσιμο νερό.

Πρόβλεψη αναμένεται να υπάρχει και για τους ηλεκτρολογικούς πίνακες που και αυτοί, θα πρέπει να αντικατασταθούν από καινούργιους, γιατί θεωρούνται επικίνδυνοι και ενεργοβόροι.

Όλα αυτά, θα πρέπει να τα πληρώσουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, πέραν των δις ευρώ που καταβάλουν κάθε χρόνο στην εφορία και μέχρι πρότινος και στη ΔΕΗ.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευθυμήσαμε πάλι!..

     Έλα, ρε! Και τον είχαμε παρεξηγήσει τον άνθρωπο!

Αυτός είναι γεννημένος διασκεδαστής! Έμφυτο ταλέντο στην κωμωδία.
Και μάλιστα στην ''εκλεπτυσμένη'' κωμωδία. Ξέρετε.. Αυτή με τους τουρτοπόλεμους, τις ατελείωτες σφαλιάρες, και όλα τα ''γκαγκς'' του βωβού κινηματογράφου!

Ψηφίστε, λέει, ''Ελιά'' για να μην διαλυθεί το ΠαΣοΚ!
Γιατί άμα, λέει, διαλυθεί το ΠαΣοΚ, πώς θα στηρίζει την κυβέρνηση;
Κι αν μείνει, λέει, η κυβέρνηση αστήρικτη, θα πέσει!
Κι όταν, λέει, πέσει η κυβέρνηση θα χάσει η χώρα την σταθερότητά της, και θα υποφέρουμε όλοι!
Το ότι θα πάει ο ίδιος φυλακή δεν το λέει, για να μην λέμε πάλι εμείς οι κακεντρεχείς ότι περιαυτολογεί!

Α, στο καλό σου Μπένυ μας! Καινούργιο συκώτι κάναμε από τα γέλια!
Ρε, σεις, αυτός έχει ατελείωτη πλάκα! Νομίζει ότι μας φόβισε!
Νομίζει ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που ασχολείται με το ΠαΣοΚ.
Νομίζει ότι τρέμουμε μην πέσει η κυβέρνηση!

Ο άνθρωπος έχει χάσει την κλίση του στην πολιτική. Γι αυτό τά ' κανε σκ@τά. Τώρα που του τελειώνει, μιά νέα καριέρα ανοίγεται μπροστά του: του γελωτοποιού των συγκρατουμένων του στις φυλακές όπου προβλέπεται να καταλήξει.
Και μην αρχίσουμε τώρα τις κακίες, ότι δεν το κάνει για να μας διασκεδάσει,
..αλλά επειδή το θράσος του έχει πιά ξεχειλίσει και του βγαίνει απ' τα ρουθούνια,
..ή, επειδή ως Αυτού Χυδαιότης προσπαθεί έως την τελευταία στιγμή της πολιτικής του ύπαρξης να κοροϊδέψει τον λαό, να προσφέρει άλλη μιά τελευταία υπηρεσία στους δυνάστες, στους τοκογλύφους, στους εχθρούς της πατρίδας!
Αυτά είναι ''κατινιές'' που δεν πρέπει να λέγονται!

Σκεφτείτε μόνον, τί θ' απογίνουμε μετά τις εκλογές χωρίς τον Μπένυ!
Τί; Πιό ασφαλείς;
Πάλι κακοπροαίρετους σάς βρίσκω!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιά ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει τη φύλαξη των κέντρων κράτησης;

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής «υπηρεσιών ασφαλείας» θα ανατεθεί σύντομα η φύλαξη κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά και η φύλαξη των «ειδικών» κρατουμένων με «βραχιολάκι», ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των φυλακών (και στις μεγάλες μπίζνες) στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ και του Ην. Βασιλείου.
Σύμφωνα με το EUobserver, η Βρετανική εταιρία G4S, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας στον κόσμο είναι μεταξύ των εταιρειών που θα διαγωνιστούν για να αναλάβουν τη φύλαξη των κέντρων «φιλοξενίας» μεταναστών στο Παρανέστι Δράμας, στην Κόρινθο και στην Ορεστιάδα. Η χρηματοδότηση γίνεται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Επιστροφής της ΕΕ.[1]

Χωρίς να έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους οι ιδιωτικές εταιρείες «παροχών ασφαλείας» ας δούμε ποια είναι η μεγαλύτερη από αυτές:

Η G4S


Η G4S ( πρώην Group 4 Securicor ) είναι μια βρετανική πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που εδρεύει στο Crawley , στο Ηνωμένο Βασίλειο . Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στον κόσμο και δραστηριοποιείται σε περίπου 125 χώρες .

Στις βασικές υπηρεσίες της G4S περιλαμβάνονται «επανδρωμένες υπηρεσίες ασφαλείας » οι οποίες παρέχουν εκπαιδευμένους και επιλεγμένους υπαλλήλους ασφάλειας. Η εταιρεία παρέχει επίσης «συστήματα ασφαλείας », όπως έλεγχο εισόδου , CCTV , συναγερμούς εισβολέων , πυρανίχνευση , βίντεο και τεχνολογία για την κατασκευή συστημάτων ασφαλείας. Οι «υπηρεσίες παρακολούθησης και αντίδρασης» είναι μια άλλη βασική υπηρεσία, όπου η G4S παρέχει περιπολικά ασφάλειας, υπηρεσίες αντιμετώπισης και υπηρεσίες λήψης συναγερμού και παρακολούθησης . Η G4S παρέχει επίσης «υπηρεσίες ασφαλείας εγκαταστάσεων» που περιλαμβάνουν την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών σε μεγάλες περιοχές ή οικόπεδα για εμπορικούς πελάτες και κυβερνήσεις . Η G4S παρέχει επίσης ηλεκτρονική σήμανση και παρακολούθηση κρατουμένων στο σπίτι τους ή στην κοινότητα (βραχιολάκι). Η εταιρεία παρέχει λειτουργίες υποστήριξης των αστυνομικών δυνάμεων. Επίσης, η G4S διαχειρίζεται κέντρα κράτησης ανήλικων και ενήλικων σε ότι έχει να κάνει με τις εγκατάστασης και των ανθρώπων που κρατούνται μέσα σ' αυτές. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση κέντρων που χρησιμοποιούνται και για την κράτηση των αιτούντων άσυλο. Η συνοδεία των κρατουμένων είναι μια άλλη βασική υπηρεσία. H G4S μεταφέρει τους κρατουμένους και τους αιτούντες άσυλο μεταξύ των δικαστηρίων , των αστυνομικών τμημάτων και των κέντρων κράτησης. [2]Ο ρόλος της G4S στο ισραηλινό απαρτχάιντ


Από εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την G4S Photograph: Stephanie Bosset/Demotix/Corbis


H εταιρεία G4S είναι συνένοχη στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης μέσω της προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών ασφαλείας για χρήση στα σημεία ελέγχου , στους παράνομους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη συντήρηση του συστήματος των φυλακών του Ισραήλ . Οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι αντιμετωπίζουν συστηματικά βασανιστήρια και κακομεταχείριση κατά τη σύλληψη και την κράτησή τους στα χέρια του ισραηλινού στρατού. Το 2007 , η ισραηλινή θυγατρική της G4S υπέγραψε σύμβαση με την Ισραηλινή Αρχή Φυλακών για την παροχή συστημάτων ασφαλείας για μεγάλες ισραηλινές φυλακές . Η G4S παρέχει συστήματα ασφάλειας για τις φυλακές Κετζιότ και Μεγκίντο, στις οποίες κρατούνται Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στο εσωτερικό του Ισραήλ . Η εταιρεία παρέχει επίσης εξοπλισμό στη φυλακή Οφέρ, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη , καθώς και στα κέντρα κράτησης Kishon και Moskobiyyeh, τα οποία έχουν επανειλημμένα καταγγείλει οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για βασανιστήρια και κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων φυλακισμένων παιδιών. Η G4S παρέχει υπηρεσίες «ασφαλείας» σε διάφορα επίπεδα , σε φυλακές στις οποίες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι υποβάλλονται τακτικά σε βασανιστήρια και κακομεταχείριση . Στη φυλακή Al Jalame , κρατούνται Παλαιστίνια παιδιά κλειδωμένα στην απομόνωση για μέρες ή ακόμα και εβδομάδες .

Το Ισραήλ απαγορεύεται να μεταφέρει Παλαιστίνιους κρατούμενους από τα κατεχόμενα εδάφη σε φυλακές στο εσωτερικό του Ισραήλ, σύμφωνα με το άρθρο 76 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης. Παρ 'όλα αυτά , χιλιάδες παλαιστίνιοι κρατούμενοι παρανόμως κρατούνται σε φυλακές στο εσωτερικό του Ισραήλ . Με την παροχή εξοπλισμού σε αυτές τις φυλακές, G4S συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου .

Η G4S εμπλέκεται και σε άλλες πτυχές της ισραηλινής κατοχής και του καθεστώτος απαρτχάιντ: Έχει προμηθεύσει τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες για τα ισραηλινά σημεία ελέγχου στη Δυτική Όχθη -που αποτελούν μέρος της διαδρομής του παράνομου Τείχους του Ισραήλ-αλλά και στα σημεία που απομονώνουν τα κατεχόμενα εδάφη της Γάζας. Η G4S έχει επίσης υπογράψει συμβόλαια για εξοπλισμό και υπηρεσίες στα κεντρικά γραφεία της ισραηλινής αστυνομίας στη Δυτική Όχθη και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις . [3]Κέρδος εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η G4S βγάζει κέρδος παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Η G4S έχει υπογράψει συμβόλαια για τη διαχείριση της ασφάλειας σε Αφγανιστάν και Ιράκ και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών και στις απελάσεις ως εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών, βγάζοντας κέρδος από την εκμετάλλευση των μεταναστών. Ένα από τα θύματά της είναι ο Τζίμμυ Μουμπένγκα που πέθανε κατά τη διάρκεια της βίαιης απέλασής του, από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Αγκόλα .Ο θάνατος του Jimmy Mubenga


Τον Οκτώβριο του 2010 , ο 46χρονος Jimmy Mubenga έχασε τη ζωή του μέσα στο αεροπλάνο όπου τον κρατούσαν τρεις φύλακες της G4S, ενώ τον οδηγούσαν σε απέλαση . Οι φύλακες ασφαλείας τον κρατούσαν σφιχτά δεμένο στη θέση του, ενώ ο Mουμπένγκα φώναζε και προσπαθούσε να αντισταθεί στην απέλασή του . Οι επιβάτες ανέφεραν ότι τον άκουσαν να φωνάζει " μην το κάνετε αυτό " και " προσπαθούν να με σκοτώσουν". Η μονάδας ανθρωποκτονίας της Scotland Yard ξεκίνησε έρευνα μετά τον θάνατο και χαρακτήρισε την υπόθεση ως « ανεξήγητη » . Οι τρεις φύλακες της G4S, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Τον Φεβρουάριο του 2011 , η εφημερίδα The Guardian ανέφερε ότι φύλακες της G4S, στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχαν επανειλημμένως κατηγορηθεί για επικίνδυνα μεγάλη χρήση βίας σε βάρος κρατουμένων και αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με πληροφορίες εργαζομένων στρην εταιρεία μετά το θάνατο του Μουμπένγκα. Το επόμενο φθινόπωρο , η G4S βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με καταγγελίες για φρουρούς της που κατηγορούνταν για προφορικές παρενοχλήσεις και εκφοβισμό των κρατουμένων με επιθετική και ρατσιστική γλώσσα . [4]Καταγγελίες για φυλακές στη Νότια Αφρική

Τον Οκτώβριο του 2013, το BBC ανέφερε ότι υπήρχαν καταγγελίες κρατουμένων που βασανίζονταν στη φυλακή Mangaung στη Νότια Αφρική . Το BBC αναφέρει έρευνα από το Πανεπιστήμιο Wits στο Γιοχάνεσμπουργκ , υποστηρίζοντας ότι δεκάδες από τους περίπου 3.000 κρατούμενους στη φυλακή της G4S έχουν βασανιστεί με τη χρήση ηλεκτροσόκ και αναγκαστικών ενέσεων. Τον Οκτώβριο του 2013, η G4S είπε ότι διερευνούσε τις καταγγελίες .Τα τελευταία χρόνια η G4S αντιμετωπίζει ένα κίνημα μποϊκοτάζ σε ολόκληρο τον κόσμο που όλο και δυναμώνει με πολιτικούς ακτιβιστές να διοργανώνουν συχνά εκστρατείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της G4S και με επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια και φορείς να σταματούν την συνεργασία τους με την συγκεκριμένη εταιρεία «παροχής υπηρεσιών ασφάλειας». [5]
Συγκέντρωση από Συνδικάτα στη Σκωτία που υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ εναντίον της G4S σε αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της G4s, στο Λονδίνο (photo presstv)
Διαβάστε περισσότερα.... »
....