Διυλιστήριο: 04/02/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η γελοιότητα των πρακτορίσκων της δημοσιογραφίας κορυφώνεται....






Μας καλούν να χαρίσουμε τα χρυσαφικά μας στο κράτος για να πληρωθεί το ΔΝΤ! «Συγκινητικά» παραδείγματα «εθνικισμού» από πολίτες άλλων χωρών και άλλων εποχών που χάριζαν τα τιμαλφή τους για την άμυνα και άλλους εθνικούς λόγους. Για τους γελοίους δημοσιογράφους των τοκογλύφων ... εθνικός λόγος είναι να πληρωθεί το ΔΝΤ κι όχι οι μισθοί , οι συντάξεις , η Παιδεία και η Υγεία. «Πρώτα οι τοκογλύφοι» ...είναι το σύνθημα για τις υπηρέτριες των τοκογλύφων.

Το γελοίο άρθρο αυτό δημοσίευσε η γερμανόφωνη DW (Deutsche Welle) και αναδημοσίευσε όλο χαρά και συγκίνηση ...και η ελληνόφωνη iEfimerida.







Σ.Σ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έργα και ημέρες του Τουρκολιά (φίλος Σαμαρά) στην Εθνική τράπεζα – Λίγο πριν αποχωρήσει έκλεινε μεγάλες διαφημιστικές συμφωνίες - Με ασθενοφόρο στο Αττικό ο Τουρκολιάς - ΤΩΡΑ


Η νέα διοίκηση της Εθνικής θα ελέγξει πως διανεμήθηκαν εκατομμύρια διαφημιστικής προβολής από την διοίκηση Τουρκολιά...

Αλέξανδρος Τουρκολιάς ο πρώην CEO της Εθνικής που ακόμη και κατά την διαδικασία αποχώρησης του από την διοίκηση προσπαθούσε να βολέψει φίλους και μέσα ενημέρωσης.
Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι 3-4 ημέρες πριν αντικατασταθεί έκλεινε συμφωνίες για διαφημιστική προβολή με μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Μάλιστα σε δύο εξ αυτών έδωσε και προκαταβολές με ταχύτατες διαδικασίες.
Δεν κατανοούμε γιατί μια διοίκηση που αποχωρεί άρον άρον προσπαθεί να κλείσει συμφωνίες με μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεσμεύοντας την νέα διοίκηση;
Τα ερωτήματα που θέτουμε προς την νέα διοίκηση της Εθνικής τράπεζας
1)Είναι ηθικό και επιτρεπτό μια διοίκηση που αντικαθίσταται να δεσμεύει με τέτοιες αποφάσεις την επόμενη διοίκηση;
2)Είναι ηθικό και πρέπον μια διοίκηση που σχεδιάζεται η αντικατάσταση της να σπεύδει να εξυπηρετήσει φίλους;
3)Η νέα διοίκηση της Εθνικής πρέπει να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες διαφημιστικής προβολής ναι ή όχι;
4)Η νέα διοίκηση της Εθνικής θα ελέγξει πως διανεμήθηκαν εκατομμύρια διαφημιστικής προβολής από την διοίκηση Τουρκολιά με τι κριτήρια και ποιοι έδωσαν τις εντολές;
5)Η νέα διοίκηση της Εθνικής θα καλέσει τις υπηρεσίες να δώσουν εξηγήσεις για περιπτώσεις ακραίων καταστάσεων που υπήρξαν στο πλάνο διαφημιστικής προβολής της Εθνικής;
6)Θα αναζητηθούν ευθύνες και το κυριότερο θα παρουσιαστούν τα στοιχεία για το πώς μοιραζόταν το χρήμα του έλληνα φορολογουμένου πολίτη για να διαπιστωθεί ότι σημειώθηκαν σημεία και τέρατα;
Επειδή θεωρούμε ότι η νέα διοίκηση έχει και τόλμη και εντιμότητα θα διερευνήσει το μεγάλο κεφάλαιο της Εθνικής που ονομάζεται κατανομή διαφημιστικών κονδυλίων στα μέσα ενημέρωσης.
Πιστέψτε μας θα σοκαριστείτε αγαπητοί αναγνώστες. 

--------------------------

Με ασθενοφόρο στο Αττικό ο Τουρκολιάς - ΤΩΡΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, πρώην ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αττικό νοσοκομείο. Όπως αναφέρουν πηγές του enikos.gr αυτή την ώρα εξετάζεται από γιατρούς. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για να μεταβεί στην οδό Μπουμπουλίνας στον Πειραιά. Ο γιατρός και οι τραυματιοφορείς παρέλαβαν τον κ. Τουρκολιά από τον 5ο όροφο του κτιρίου.

(Πρώτη ενημέρωση: Πέμπτη 2 Απριλίου 2014, ώρα 15:20)

πηγή: bankingnews.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ο αντιεξουσιαστής Χριστός…


Μπορεί ο τίτλος αυτού του κειμένου να προϊδεάζει αρνητικά κάποιους αναγνώστες. Κι όχι μόνο χριστιανούς, αλλά και αναρχικούς και αντιεξουσιαστές.
Γιατί βέβαια οι αντιεξουσιαστές και αναρχικοί παίρνουν σαν βάση των απόψεών τους τις θέσεις, που κατά καιρούς διατυπώθηκαν σχετικά με το θέμα αυτό από διαφόρους διανοητές του χώρου τους. Ενώ από την πλευρά των χριστιανών μπορεί να προκαλέσει σύγχυση το γεγονός ότι στις διάφορες επίσημες φιέστες βλέπουμε να φιγουράρουν δίπλα στις κοσμικές αρχές και εξουσίες και κάποιοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Τον γράφοντα όμως δεν τον ενδιαφέρουν οι θέσεις και οι απόψεις , που οι ιστορικές συνθήκες μπορεί να διαμόρφωσαν από τη μια ή την άλλη πλευρά, αλλά πρωταρχικά το τι λέει το Ευαγγέλιο. Δεδομένου ότι η ευαγγελική αλήθεια αποτελεί τον καθρέφτη μέσα απ’ τον οποίο μπορούμε να ιδούμε ανάγλυφα τα χαρακτηριστικά της διαχρονικής πραγματικότητας. Και ας πάρουμε, για παράδειγμα, στην προκειμένη περίπτωση, την ευαγγελική περικοπή (Μάρκου: Ι, 32-45) της σημερινής Κυριακής ( Ε΄ των Νηστειών).

Ο Χριστός, μας λέει το Ευαγγέλιο, μιλούσε, στους μαθητές του, για τα πάθη και τη σταύρωσή του. Τη στιγμή, που εκείνοι ονειρεύονταν εξουσίες και μεγαλεία. Μάλιστα δυο απ’ αυτούς, οι γιοι του Ζεβεδαίου, του ζήτησαν και ιδιαίτερα προνόμια. Να καθίσουν, δηλαδή, ο ένας στα δεξιά του και ο άλλος στ’ αριστερά του. Αλλά ο Χριστός τους κοίταξε με συγκατάβαση, για τη μωροφιλοδοξία τους, και τους είπε:
-Δεν ξέρετε τι ζητάτε! Μπορείτε να πιείτε το ποτήρι (εννοούσε του σταυρικού θανάτου), που εγώ θα πιω και να βαπτιστείτε το βάπτισμα (το λουτρό αίματος), που εγώ θα βαπτιστώ;
-Και βέβαια μπορούμε! Αποκρίθηκαν εκείνοι, που ασφαλώς δεν είχαν καταλάβει τι εννοούσε.
-Ε, λοιπόν, τους είπε, αυτή η χάρη μπορεί και να σας γίνει. Αλλά το προνόμιο να γίνετε πάρεδροί μου πρόλαβαν και το πήραν κάποιοι άλλοι. Που με βάση τα γεγονότα μπορούμε να εικάσουμε πως αυτοί οι άλλοι πρέπει να ήταν οι ληστές, που σταυρώθηκαν μαζί του.

Αλλά εκείνοι και πάλι δεν κατάλαβαν τι εννοούσε. Και το χειρότερο ήταν πως, ενώ δεν κατάφεραν τίποτε, προκάλεσαν και την αγανάκτηση των υπολοίπων. Που ασφαλώς κι εκείνοι είχαν ανάλογες φιλοδοξίες, που πληγώθηκαν, όταν κατάλαβαν το πονηρό παιχνίδι των γιων του Ζεβεδαίου.
Γι’ αυτό και ο Χριστός τους κάλεσε όλους μαζί και τους είπε:
Οι κοσμικοί άρχοντες καταδυναστεύουν και καταληστεύουν τους λαούς. Και δεν ντρέπονται να παρουσιάζονται και σαν ευεργέτες τους και ελευθερωτές τους. Ε, λοιπόν, η δική σας η κοινωνία, η πολιτεία του Θεού, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι ίδια με την κοινωνία των τυράννων, που αυτοτιτλοφορούνται ελευθερωτές και των ληστάρχων, που αυτοπροσδιορίζονται ως ευεργέτες. Η εξουσία θέλει τους άρχοντες στην κορυφή της πυραμίδας και τους λαούς υποπόδιο των ποδών τους. Ε, λοιπόν, εσείς θα κάμετε το τελείως αντίθετο! Θα αναλάβετε το βαρύ έργο να αναποδογυρίσετε την πυραμίδα της εξουσίας. Έτσι ώστε η βάση (δηλαδή ο λαός) να βρίσκονται πάνω και η κορυφή (οι άρχοντες ) κάτω. Που σημαίνει ότι όσοι από σας θα θελήσουν να γίνουν πρώτοι, θα πρέπει να αντιτάξουν στην εξουσία, την προσφορά και την υπηρεσία προς τους συνανθρώπους τους.
Και βέβαια το κατεστημένο, οικονομικό, πολιτικό, θρησκευτικό, κλπ, δεν θα σας υποδεχθεί μετά βαΐων και κλάδων. Και δεν θα σας ράνει με ροδοπέταλα. Αντίθετα μάλιστα θα σας επιφυλάξει διωγμούς και βασανιστήρια και μαρτυρικούς θανάτους. Αλλά αυτό δεν θα ισχύσει μόνο για σας και για τους μελλοντικούς εργάτες της πολιτείας του Θεού, αλλά και για μένα τον ίδιο. Που ήρθα στον κόσμο, όχι, όπως εσείς νομίζετε, για ν’ απολαύσω μάταιες δόξες και ανόητα μεγαλεία. Ούτε να εκμεταλλευτώ και να καταπιέσω τους λαούς. Αλλά να προσφέρω τον εαυτό μου θυσία για τη σωτηρία τους…

Και μπαίνει το ερώτημα: Έγινε μήπως η χριστιανική κοινωνία, όπως τη θέλησε ο Χριστός; Δυστυχώς όχι! Γιατί, αντί να αναποδογυρίσουν την πυραμίδα της εξουσίας, βρήκαν προσφορότερο να αναποδογυρίσουν το Ευαγγέλιο…
Κι όχι μόνο η χριστιανική κοινωνία δεν έγινε, όπως την ήθελε ο Χριστός, αλλά ούτε καν η Εκκλησία. Της οποίας οι άρχοντες αρέσκονται να προσφωνούνται δεσποτάδες, που σημαίνει τύραννοι. Κάτι, που με βάση το πνεύμα του Ευαγγελίου, είναι η χειρότερη ύβρη. Και σε βάρος του Θεού και σε βάρος των συνανθρώπων τους.

Γιατί, ενώ παρουσιάζονται ως αντιπρόσωποι του Χριστού του ενσαρκωτή της ύψιστης αυταπάρνησης και ελευθερίας είναι ακριβώς αυτοί, που περισσότερο από κάθε άλλον ενσαρκώνουν το νιτσεϊκό ιδανικό. Αφού θέλουν να είναι νομοθέτες του εαυτού τους και εκτελεστές του νόμου τους. Και να βρίσκονται έτσι σε άκρα αντίθεση με το όραμα, που ο Χριστός θέλησε να εμπνεύσει στους μαθητές του…

Βέβαια, όταν κάποιος λέει τέτοια πράγματα, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί αναρχικός ή και αιρετικός. Όμως ο καθρέφτης του Ευαγγελίου φωνάζει ότι αναρχικότερη, και μάλιστα με αστρονομική διαφορά είναι η άρχουσα αναρχία. Η κοσμική και η θρησκευτική. Δεδομένου ότι μπορεί να καπηλεύονται κάποιες αρχές, αλλά αρχές ούτε έχουν ούτε σέβονται. Και πριν και πάνω απ’ όλες δεν σέβονται τις αρχές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Βέβαια στις θέσεις αυτές μπορεί να διαφωνούν τόσο οι, λεγόμενοι, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, όσο και κάποιοι, απ’ τους λεγόμενους, χριστιανούς. Και προπάντων η άρχουσα αναρχία. Όμως είναι ευνόητο πως έχουν το δικαίωμα να μιλούν επίσης και όσοι ενστερνίζονται την ευαγγελική αλήθεια…

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...


Ποσό που αγγίζει τα 25.000.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν άμεσα οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση - 16.620.396 ευρώ το ποσό που καλούνται να πληρώσουν τα συνδρομητικά κανάλια (ΟΤΕ και ΝΟVA) για την τριετία από το 2012 μέχρι και το 2014 - Οι δεσμεύσεις, γίνονται πράξεις.


Η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει ένα τέλος στην «ασυλία» που παρείχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους καναλάρχες, εις βάρος -πάντα- του ελληνικού λαού, ξεκινά να υλοποιείται με το πρώτο άμεσο και εξαιρετικά σοβαρό μέτρο.

Η κυβέρνηση έσπευσε μόλις λίγα 24ωρα μετά την δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στη συζήτηση της Δευτέρας (30/03/2015) να κάνει πράξη όσα έχει υποσχεθεί και να απαιτήσει την καταβολή του τέλους 2% που βάσει νόμου όφειλαν, αλλά μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν.

Με τον πλέον κατηγορηματικό και αποφασιστικό τρόπο, Τσίπρας και Καμμένος έρχονται και βάζουν ένα τέλος στην ασυλία των καναλαρχών και τα... χάδια προς αυτούς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και για πρώτη φορά, ο ελληνικός λαός θα δει αυτούς που μέχρι στιγμής ασκούσαν μόνο... κριτική και επεδίωκαν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Η εποχή που στην Ελλάδα πλήρωναν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Από τα στοιχεία που ανέβηκαν στη Διαύγεια από τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν τόλμησε να εισπράξει το σχετικό τέλος για τη χρήση των εθνικών συχνοτήτων.

Και εύκολα γίνεται αντιληπτό γιατί δεν τόλμησαν ποτέ οι προηγούμενες κυβερνήσεις να προχωρήσουν και στην είσπραξη του φόρου 20% επί της τηλεοπτικής διαφήμισης που και αυτή... έρχεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η μάχη κατά της διαπλοκής των καναλαρχών μόλις άρχισε. Τα επεισόδια που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλά και... συναρπαστικά.

Το πρώτο μέτρο αφορά στην καταβολή του «ενοικίου» - τέλους 2% από την πλευρά των καναλιών προς το ελληνικό δημόσιο, για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Ουσιαστικά πρόκειται για αντάλλαγμα χρήσης από εννέα τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Το μέτρο αφορά τα παρακάτω κανάλια: ΑΝΤΕΝΝΑ ΤΩ, CHANNEL 9, MAKEDONIA TV, CITY NEWS, ALPHA, SKAI, MEGA CHANNEL, STAR CHANELL, 902 ARISTERA STA FM (Ε σήμερα). Το σύνολο των εσόδων που έχει προϋπολογίσει η ελληνική κυβέρνηση ανέρχεται στο ποσό των 24.150.633,93 ευρώ.

Κάθε κανάλι καλείται να πληρώσει τα ποσά που αντιστοιχούν στο 2% του κύκλου των εργασιών του την τετραετία 2010-2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 και τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων ισχύουν τα ακόλουθα:

ANTENNA TV         6.498.082,54 €
CHANNEL 9             14.554,72 €
MAKEDONIA TV   61.773,24 €
CITY NEWS             121.648,32 €
ALPHA                     3.970.132,02 €
SKAI                         2.120.672,51 €
MEGA CHANNEL 7.403.900,00 €
STAR CHANNEL   3.903.305,70 €
902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ, νυν Ε 56.564,88 € (χωρίς το αντάλλαγμα του 2014).

Στο νέο Οργανισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής (Π.Δ. 102/2014/ΦΕΚ Α'/169), και βάσει του εδαφίου γ', στοιχείο στστ' της παρ. 3 του άρθρου 6 του Π.Δ. 102/2014, το Τμήμα Οπτικοακουστικών Μέσων και Αρχείων της Διεύθυνσης Μέσων Ενημέρωσης αναλαμβάνει την «εφαρμογή της νομοθεσίας περί συχνοτήτων, η είσπραξη ετήσιου ανταλλάγματος για χρήση συχνοτήτων και η έκδοση σχετικών αποφάσεων, καθώς και η έκδοση αποφάσεων διαμόρφωσης χαρτών συχνοτήτων σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες».

«Δια τούτο, και προς υποστήριξη των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το αντάλλαγμα σε εκκρεμότητα» αναφορικά με την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014:

- Βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετησίου ανταλλάγματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων, μέσω επίγειων πομπών που παραχωρούνται στο σταθμό αυτής της κατηγορίας.

- Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά.

-Σχετικώς επισημαίνεται ότι, με την ίδια κανονιστική πράξη της Διοίκησης, η υποχρέωση καταβολής ετήσιου ανταλλάγματος μπορεί να επεκτείνεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης κάθε κατηγορίας με βάση τα ίδια κριτήρια και τον ίδιο ή ανάλογο τρόπο υπολογισμού (Άρθρ.22, παρ. 3 του Ν. 3166/2003 (ΦΕΚ Α ́ 178).


• Για τους ανωτέρω εκτιθέμενους νόμιμους και βάσιμους λόγους, με προφανές έννομο συμφέρον για το ελληνικό δημόσιο, και λόγω σπουδαιότητος, σας ενημερώνουμε για την δαπάνη ανταλλάγματος αναφορικά με την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, όπως προκύπτουν δυνάμει των σχετικών Σχεδίων αποφάσεων της Διοίκησης, οι οποίες και σας διαβιβάζονται σχετικά με το παρόν Υπηρεσιακό Σημείωμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ




Εκ των ανωτέρω προκύπτει οτι:

- Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό ANTENNA ΤV ανέρχεται στο ποσό των έξι εκατομμυρίων, τετρακοσίων ενενήντα οχτώ χιλιάδων, ογδόντα δύο ευρώ και πενήντα τεσσάρων λεπτών(6.498.082,54€).

-Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό CHANNEL 9 ανέρχεται στο ποσό των δεκατεσσάρων χιλιάδων, πεντακοσίων πενήντα τεσσάρων ευρώ και εβδομήντα δύο λεπτών (14.554,72€).

-Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό MAKEDONIA TV ανέρχεται στο ποσό των εξήντα ενός χιλιάδων, επτακοσίων εβδομήντα τριών ευρώ και είκοσι τεσσάρων λεπτών (61.773,24€).

-Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό CITY NEWS ανέρχεται στο ποσό των εκατόν είκοσι ενός χιλιάδων, εξακοσίων σαράντα οχτώ ευρώ και τριάντα δύο λεπτών (121.648,32€).

-Για τα έτη 2011, 2012, 2013, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων εννιακοσίων εβδομήντα χιλιάδων εκατόν τριάντα δύο ευρώ και δύο λεπτών (3.970.132,02€).

-Για τα έτη 2011, 2012 και 2013, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό SKAI ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων, εκατόν είκοσι χιλιάδων, εξακοσίων εβδομήντα δύο ευρώ και πενήντα ενός λεπτών (2.120.672,51€).

-Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL ανέρχεται στο ποσό των επτά εκατομμυρίων, τετρακοσίων τριών χιλιάδων, εννιακοσίων ευρώ (7.403.900,00€).

-Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR CHANNEL ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων, εννιακοσίων τριών χιλιάδων, τριακοσίων πέντε ευρώ και εβδομήντα λεπτών(3.903.305,70€).

-Για τα έτη 2011, 2012 και 2013, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό 902 ARISTERA STA FM ανέρχεται στο ποσό των πενήντα έξι χιλιάδων, πεντακοσίων εξήντα τεσσάρων ευρώ και ογδόντα οκτώ λεπτών (56.564,88€).

-Ο ισολογισμός των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας για το έτος 2014, προκειμένου να εκδοθούν οι κανονιστικές πράξεις για το αντάλλαγμα χρήσης ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων 2015, θα προσκομισθεί στην Υπηρεσία μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

-Επισημαίνεται, συναφώς, ότι η Διεύθυνση Μέσων Ενημέρωσης, προκειμένου να παραλάβει τον ισολογισμό έτους 2013, όχλησε με έγγραφά της, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο 2014, Δεκέμβριο 2014 και Μάρτιο 2015, τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Στα ως άνω σχετικά έγγραφα, ανταποκρίθηκαν με προσκόμιση του ισολογισμού τους όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, πλην του τηλεοπτικού σταθμού E-TV.

-Επιπροσθέτως, στην Διεύθυνση Μέσων Ενημέρωσης διατηρείται αρχείο σχετικά την έκδοση κανονιστικών πράξεων αναφορικά με την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων ραδιοσυχνοτήτων από το 2005 και εντεύθεν. Σας ενημερώνουμε, ωστόσο, ότι ο τηλεοπτικός σταθμός SEVEN TV (νυν ΣΚΑΙ), του οποίου ιδιοκτήτης, αρχικά, ήταν η εταιρεία «SEVEN ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ» και με την υπ' αριθμ. 21111/06-04-2006 συμβολαιογραφική πράξη μεταβιβάστηκε στην εταιρεία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», δεν έχει υποβάλλει μέχρι σήμερα τους ισολογισμούς των ετών 2004 και 2005, παρόλο που η Υπηρεσία μας έχει προβεί από τότε σε πλείονες έτερες ενέργειες.

Υπό το φως των ανωτέρω διαλαμβανομένων, και καθώς προκύπτουν έσοδα που, κατόπιν σαφούς, ειδικής και επαρκούς αιτιολογίας, συνέχονται αρρήκτως με το δημόσιο συμφέρον, ανέρχονται στο ποσό των είκοσι τεσσάρων εκατομμυρίων εκατόν πενήντα χιλιάδων εξακοσίων τριάντα τριών ευρώ και ενενήντα τριών λεπτών (24.150.633,93€).

Δείτε αναλυτικά τις οφειλές συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα



Πάνω από 16 εκατομμύρια οι οφειλές των συνδρομητικών καναλιών για την τριετία 2012-2014
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα η συνδρομιτική τηλεόραση του ΟΤΕ οφείλει το ποσό των 291.742,51 ευρώ , ενώ για το συνδρομητικό της ΝΟVA το ποσό εκτοξεύεται στα 16.328.654,38 ευρώ!
«Αντάλλαγμα Ελληνικού Δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.) κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014 και από την εταιρεία με την επωνυμία «Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014»
Στο νέο Οργανισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής (Π.Δ. 102/2014/ΦΕΚ Α'/169), και βάσει του εδαφίου γ', στοιχείο στστ' της παρ. 3 του άρθρου 6 του Π.Δ. 102/2014, το Τμήμα Οπτικοακουστικών Μέσων και Αρχείων της Διεύθυνσης Μέσων Ενημέρωσης αναλαμβάνει την «εφαρμογή της νομοθεσίας περί συχνοτήτων, η είσπραξη ετήσιου ανταλλάγματος για χρήση συχνοτήτων και η έκδοση σχετικών αποφάσεων, καθώς και η έκδοση αποφάσεων διαμόρφωσης χαρτών συχνοτήτων σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες».
Δια τούτο, και προς υποστήριξη των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το αντάλλαγμα σε εκκρεμότητα αναφορικά με την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.)» κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014, καθώς και από την εταιρεία με την επωνυμία «Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014, αντίστοιχα:
Α. Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.) κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014
- Το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2012 ανέρχεται στο 0,5% επί των οριζομένων από το άρθρο 5 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α'/233), ήτοι στο ποσό των τετρακοσίων τριάντα επτά ευρώ και είκοσι ενός λεπτών (437,21€), ενώ, ομοίως, και επί των οριζομένων της «Σύμβασης Παραχώρησης» και των συναφών διατάξεων, το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2013 ανέρχεται στο ποσό των τριάντα δύο χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα οκτώ ευρώ και τριάντα εννέα λεπτών (32.978,39€).
- Επιπροσθέτως, το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2014 ανέρχεται στο 1% επί των οριζομένων από το άρθρο 5 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α'/233), ήτοι στο ποσό των διακοσίων πενήντα οκτώ χιλιάδων, τριακοσίων είκοσι έξι ευρώ και ενενήντα ενός λεπτών (258.326,91€).
-Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι, για τα έτη 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.)» ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων ενενήντα ενός χιλιάδων, επτακοσίων σαράντα δύο ευρώ και πενήντα ενός λεπτών (291.742,51€).
Β. Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία
-Το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2012 ανέρχεται στο 3% επί των οριζομένων από το άρθρο 6 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α'/233), ήτοι στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων, διακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων, τετρακοσίων εξήντα ενός ευρώ και τριάντα λεπτών (5.282.461,30€).
-Το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2013 ανέρχεται στο 3,5% επί των οριζομένων από το άρθρο 6 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α'/233), ήτοι στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων, πεντακοσίων εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων, εκατόν πενήντα πέντε ευρώ και είκοσι λεπτών (5.574.155,20€).
-Επιπροσθέτως, το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2014 ανέρχεται στο 3,5% επί των οριζομένων από το άρθρο 6 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α'/233), ήτοι στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων, τετρακοσίων εβδομήντα δύο χιλιάδων, τριάντα επτά ευρώ και ογδόντα οκτώ λεπτών (5.472.037,88€).
-Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι, για τα έτη 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» ανέρχεται στο ποσό των δεκαέξι εκατομμυρίων, τριακοσίων είκοσι οχτώ χιλιάδων εξακοσίων πενήντα τεσσάρων ευρώ και τριάντα οχτώ λεπτών (16.328.654,38€).

-Ο ισολογισμός για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.) για το έτος 2014 και από την εταιρεία με την επωνυμία «Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία για το έτος 2014, προκειμένου να εκδοθούν οι κανονιστικές πράξεις για το αντάλλαγμα χρήσης ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων 2015, θα προσκομισθεί στην Υπηρεσία μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Υπό το φως των ανωτέρω διαλαμβανομένων, και λόγω σπουδαιότητος, σας ενημερώνουμε ότι προκύπτουν έσοδα που συνέχονται αρρήκτως με το δημόσιο συμφέρον και ανέρχονται στο ποσό των δεκαέξι εκατομμυρίων εξακοσίων είκοσι χιλιάδων τριακοσίων ενενήντα έξι ευρώ και ογδόντα εννέα λεπτών (16.620.396,89€), αναφορικά με την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.) κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014 και από την εταιρεία με την επωνυμία «Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014, αντίστοιχα.
πηγή

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ!

ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΑΥΠΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ, ΕΓΙΝΑΝ... ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ - ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η «ΔΟΥΛΕΙΑ» ΤΩΝ 62.000.000 ΕΥΡΩ


Το ένα σκάνδαλο μεγαλύτερο από το άλλο, στην υπόθεση των υποβρυχίων και της παραπομπής σε δίκη 32 κατηγορουμένων, όπως αποφάνθηκε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.


Σκάνδαλα που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, σκάνδαλα από τα οποία -σύμφωνα με το βούλεμα- φέρονται να ωφελήθηκαν όχι μόνο οι Γερμανοί της κοινοπραξίας Ferrostaal, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες.

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο τα αντισταθμιστικά ωφέλη της συμφωνίας με τους Γερμανούς για τα υποβρύχια, ύψους 60.000.000 ευρώ, κατέληξαν σε χρόνο... ρεκόρ στην εταιρεία Sunlight Γερμανός, του Πάνου Γερμανού, αντί να μπουν στα ταμεία των Ελληνικών Ναυπηγείων της Ελευσίνας.

Δύο επιβατηγά πλοία Superfast που θα έπρεπε να κατασκευαστούν στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, προσφέροντας εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, έγιναν... μπαταρίες και τελικά, με την εμπλοκή του εφοπλιστή Αντώνη Λιβανού, όπως τονίζεται στο Βούλευμα, κατασκευάστηκαν σε άλλο ναυπηγείο και κυκλοφόρησαν στην ακτοπλοΐα με τα ονόματα «Νήσος Χίος» και «Νήσος Μύκονος».

Μια ακόμα «σκοτεινή» υπόθεση που η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να την πάει μέχρι τέλους και να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους εκείνους που πρωταγωνίστησαν -σύμφωνα με το βούλευμα- στα σκάνδαλα των υποβρυχίων, εφόσον αποδειχθεί και στο δικαστήριο η ενοχή τους.

Σύμφωνα με το 518/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, από τον Φεβρουάριο του 1998 προκύπτουν αδιαμφισβήτητες επαφές ανάμεσα στην γερμανική κοινοπραξία Ferrostaal και την εταιρεία Sunlight Γερμανός σχετικά με τα αντισταθμιστικά ωφέλη. Ο Πάνος Γερμανός αρνείται κατηγορηματικά στην απολογία του οποιαδήποτε συμμετοχή του ομίλου του σε οποιοδήποτε αντισταθμιστικό ωφέλημα, αλλά οι Άγγελος Χάγιας και Γιώργος Νικολάου που κατονόμασαν τους συμμετέχοντες στα απολογητικά τους υπομνήματα έχουν αντίθετη άποψη...

Στο Βούλευμα γίνεται λόγος για νόμιμη χρηματοδότηση της βιομηχανίας συσσωρευτών Sunlight Γερμανός από τη Ferrostaal με την επένδυση 10.000.000 γερμανικών μάρκων το 1999.

Οι Νικολάου και Χάγιας αναφέρουν ότι η επένδυση έγινε και για τη συμμετοχή της βιομηχανίας στα αντισταθμιστικά ωφέλη, ενώ ο Πάνος Γερμανός αναφέρει ότι αποκλειστικός λόγος ήταν η κατασκευή συσσωρευτών για όλα τα υποβρύχια, περιλαμβανομένων και των ελληνικών, αποκλείοντας κάθε σχέση της εταιρίας του με τα Α.Ω.

Χωρίς τραπεζικές εγγυητικές επιστολές...

Και αν πιστεύετε ότι το ελληνικό κράτος είχε φροντίσει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του, με τον πιο απλό και συνηθισμένο τρόπο, αυτόν της ύπαρξης τραπεζικών εγγυητικών επιστολών στη σύμβαση με τους Γερμανούς για τα υποβρύχια, είστε απλά ρομαντικοί...

Οπως προκύπτει από την από 28/2/2012 πορισματική έκθεση του ΣΔΟΕ, ενώ θα έπρεπε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να υπάρχουν αυτές οι τραπεζικές εγγυητικές της Ferrostaal για την περίπτωση αθέτησης των απορρεουσών από τη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, υποχρεώσεών της, το μόνο που βρέθηκε ήταν ορισμένα και χωρίς σήμανση έγγραφα με την υπογραφή του Σωτήρη Εμμανουήλ, επίσης κατηγορουμένου στην υπόθεση. Αποτέλεσμα; Να μην είναι δυνατή η αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου σε περίπτωση μη εκτέλεσης αντισταθιστικού ωφελήματος.

Εκαναν τα πλοία... μπαταρίες!
Και κάπως έτσι, είχε μπει το... νερό στο αυλάκι, αφού βασικός στόχος των Γερμανών, σύμφωνα με το Βούλευμα και μάλιστα πριν από την υπογραφή της πρώτης σύμβασης, ήταν η μη εκτέλεση του Α.Ω., της κατασκευής των δύο επιβατηγών πλοίων τύπου Superfast από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. Και αυτός ο στόχος επετεύχθη τελικά, παρά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει η ναυπήγηση των πλοίων, αφού στην... πορεία ακυρώθηκε η παραγγελία τους από τη ναυτιλιακή εταιρεία.

Και σε αυτό το σημείο, το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών είναι «καταπέλτης» αφού ξετυλίγεται όλο το «κουβάρι» με το σχέδιο των Γερμανών, οι οποίοι φέρονται να δωροδόκησαν μέσω του εφοπλιστή Ματαντού, τον κατασκευαστή ναυπηγό, Αντώνη Λιβανό με δύο καταβολές χρημάτων προς την κυπριακή εταιρεία «Rangiroa», ύψους 3.355.00 ευρώ (31/10/2002) έξι μήνες πριν την τροποποίηση της Σύμβασης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων και ύψους 1.115.000 ευρώ (21/10/2003).

Στο Βούλευμα γίνεται λόγος για «βεβαιότητα ότι η γερμανική εταιρεία χρηματοδότησε τον Λιβανό προκειμένου να επιτύχει την ακύρωση της παραγγελίας των δύο Superfast από τα ΕΝΑΕ και να ανοίξει ο δρόμος για την αντικατάσταση του συγκεκριμένου ΑΩ, ονομαστικής αξίας 60.000.000 ευρώ, με εξαγωγές συσσωρευτών της εταιρείας SUNLIGHT ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ονομαστικής αξίας 62.000.000 ευρώ».

Δεν αρκέστηκαν, δηλαδή, στην αντικατάσταση, με αποτέλεσμα να χαθούν 60.000.000 ευρώ από τα δημόσια ταμεία, αλλά αύξησαν το τελικό ποσό κατά σχεδόν 3.000.000 ευρώ, ενώ το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι πως αυτή η συμφωνία -όπως αναφέρεται στις δύο πορισματικές εκθέσεις του ΣΔΟΕ- εκτελέστηκε σε ποσοστό 100.70% σχεδόν αμέσως. Και η εκτέλεση του Α.Ω. προέκυπτε από τα τιμολόγια που είχαν υποβληθεί στο ΥΕΘΑ, με τον Πάνο Γερμανό να δηλώνει άγνοια.

Ομως, στο Βούλευμα τονίζεται πως από την περιγραφείσα εμπλοκή της εταιρείας Sunlight Γερμανός, στην υπόθεση των υποβρυχίων και ειδικότερα στο κομμάτι των Α.Ω., προκύπτουν ενδείξεις για τη γνώση του Πάνου Γερμανού, για την αντικατάσταση του σχετικού αντισταθμιστικού ωφελήματος. «Θα πρέπει όμως να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος κατέβαλε, αναγνωρίζοντας την αστική ευθύνη της εταιρείας του (ως προστήσαντος) το ποσό των 7.480.000 που κατευθύνθηκε στην εταιρεία ΖΕΛΑΝ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην τροποποίηση της αρχικής σύμβασης των Α.Ω. 8/2000 με τους Γερμανούς της Ferrostaal, προχώρησε τον Μάρτιο του 2003 ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Σπυρίδων Τραυλός, ο οποίος επίσης παραπέμπεται σε δίκη.

Ο Τραυλός ήταν αυτός που αποδέχτηκε και συνυπέγραψε με τους εκπροσώπους της Ferrostaal Clemes Steakamp, Reinhard Diuse, Winfried Holten και W. - D. Blank, την τροποποίηση της αρχικής σύμβασης που προέβλεπε την κατασκευή δύο Fast Ferries αξίας 59.309.858 ευρώ στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με την πίστωση ως Α.Ω. του τιμήματος από εξαγωγές συσσωρευτών της εταιρείας «Γερμανός» (όπως η εταιρεία αυτή αναφέρεται στη σύμβαση, ακριβέστερα Sunlight AEBE) αξίας 62.951.362,20 ευρώ προς διάφορους πελάτες της γερμανικής κοινοπραξίας.

Σύμφωνα με το Βούλευμα προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για τον Πάνο Γερμανό και μάλιστα για επανειλημμένη τέλεση της πράξης, συνάγονται από το γεγονός ότι σε παρόμοια υπόθεσης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε σχέση με άλλα εξοπλιστικά προγράμματα (TOR M1), κατηγορείται για την αποστολή χρημάτων, προερχόμενων από δωροδοκία, που του εμπιστεύτηκαν οι Τσοχατζόπουλος και Σμπώκος προς εταιρεία συμφερόντων Σαχπατζίδη, ώστε να αποκρυβεί η προέλευσή τους...

Το αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης θα του δούμε στη διαδικασία της δίκης...

Διαβάστε αναλυτικά το απόσπασμα από το 518/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών:






Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαμαράς στο Bloomberg: «Ναι» σε κυβέρνηση συνασπισμού

Θετικά βλέπει ο Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού συνασπισμού προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο Bloomberg.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωσε ακόμα πως ένα ενδεχόμενο Grexit θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την χώρα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι δεν είναι σίγουρος για το αν η πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να διατηρήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, η οποία κατά την άποψή του είναι το μόνο βιώσιμο οικονομικό μονοπάτι για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις συνέπειες που θα είχε για την Ευρωζώνη το Grexit, τόνισε πως ναι μεν θα είχε αντίκτυπο, όχι όμως σε τόσο μεγάλη κλίμακα όπως πριν από τέσσερα χρόνια, επισημαίνοντας πάντως πως θα δημιουργούσε μια «πολιτική καταστροφή».

Για τις διαπραγματεύσεις σημείωσε πως παρατηρεί ότι η κυβέρνηση λέει πολλά και «πράττει λίγα» τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα και καθόλου πράξεις. Όλα αυτά δημιουργούν ένα ερωτηματικό. Η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, που συμφώνησε τον Φεβρουάριο κατά την επέκταση του μνημονίου. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν ιδεολογικά αποφασίσουν να μην τηρήσουν την συμφωνία, τότε μπορεί να έχουν να κάνουν με στάση πληρωμών».

Σακελλαρίδης: Ονειρα εαρινής νυκτός


"Σενάρια για κυβέρνηση μνημονιακής ενότητας, που απεργάζονται τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και διάφορα κέντρα και παράκεντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι όνειρα εαρινής νυκτός", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαμαρά. "Ο κ. Σαμαράς δηλώνει πρόθυμος για κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα συνεχίσει το ημιτελές έργο του. Αυτό, ευτυχώς, έμεινε ανολοκλήρωτο στις 25 Γενάρη. Σήμερα ο ελληνικός λαός φαίνεται να αποδοκιμάζει ακόμη περισσότερο την κυβερνητική του θητεία και να στηρίζει ακόμη περισσότερο την σημερινή κυβέρνηση, ανεξάρτητα από την πρόσφατη ψήφο του. Για αυτό και συνεχίζουμε βάζοντας τα μνημόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, υπερασπιζόμενοι τις ευρωπαϊκές αξίες της ευημερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας, με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα. "


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κ. Λαγκάρντ στην αμερικανική Vogue: "Ο Γιάνης είναι χαρισματικός - Μαζί του οι δύσκολες καταστάσεις για την Ελλάδα θα είναι σύντομα παρελθόν "

"Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ο αγαπημένος μου προορισμός για διακοπές" τονίζει η Κριστίν Λαγκάρντ στην αμερικανική έκδοση Απριλίου της Vogue. Σε μια συνέντευξη, που είναι εστιασμένη στο "ανθρώπινο πρόσωπο" της ισχυρής κυρίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Λαγκάρντ θυμάται παλιές της εξορμήσεις σε Κρήτη και Αμοργό, τονίζει ότι τα δύσκολα για τη χώρα μας όπου να' ναι τελειώνουν, ενώ προσθέτει πως η συνεργασία της με τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι άψογη.

"Ο Γιάνης είναι χαρισματικός" αναφέρει συγκεκριμένα η Κρ. Λαγκάρντ. "Συνεννοούμαστε άψογα. Πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Με τον Γιάνη υπουργό Οικονομικών, οι δύσκολες καταστάσεις για την Ελλάδα θα είναι σύντομα παρελθόν" σημειώνει η διευθύντρια του ΔΝΤ, τονίζοντας πως η ίδια είναι πάντα διαθέσιμη να συνδράμει την ελληνική κυβέρνηση στη μάχη που δίνει καθημερινά.

Η Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται να αναπολεί με νοσταλγία παλιά της ταξίδια στην Ελλάδα. "Ο βυθός της Αμοργού είναι υπέροχος" αναφέρει, καθώς θυμάται τις πρώτες της διακοπές στη χώρα μας στα τέλη της δεκαετίας του 1980. "Όπως και τόσοι Γάλλοι, είχα ενθουσιαστεί με την ταινία 'Απέραντο Γαλάζιο' και όταν βούτηξα στην Αμοργό, ξετρελάθηκα" σημειώνει.

Όμως και πριν από λίγα χρόνια είχε βρεθεί στην Κρήτη, από όπου όπως λέει έχει τις καλύτερες αναμνήσεις. "Οι Κρητικοί είναι τόσο φιλικοί άνθρωποι. Και η ρακή υπέροχη" δηλώνει γελώντας.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ερωτάται, τέλος, αν έχει στα σχέδιά της μια επίσκεψη στην Ελλάδα και φέτος το καλοκαίρι. "Δεν αποκλείεται" αναφέρει. "Έχω ακούσει ότι και τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι πολύ όμορφα. Έχω μια πρόσκληση για Αίγινα και το σκέφτομαι σοβαρά να περάσω μερικές ημέρες, αν το επιτρέψει το πρόγραμμά μου" καταλήγει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι Τρέμη και Ευαγγελάτος, από τη Ραχήλ Μακρή (video)

Για τα καλά φαίνεται πως στρίμωξε τους ΜΕΓΑλους τηλε-παρουσιαστές η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή στην εκπομπή “On Line” της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Τυπολογίες", η Όλγα Τρέμη και ο Νίκος Ευαγγελάτος της παρουσίασαν ερώτηση στο twitter για το αν θα τυπωθούν χρήματα, ερώτηση προφανώς ειρωνική αφού η βουλευτής προεκλογικά είχε αναφερθεί σε αυτή τη δυνατότητα που δίνουν οι κανόνες της Ευρωζώνης στα κράτη-μέλη σε έκτακτες περιπτώσεις. Η Ραχήλ Μακρή απάντησε πως αυτού του είδους τα μηνύματα προέρχονται “από την ομάδα των troll του Γιώργου Μουρούτη”.

Ωστόσο φαίνεται πως δε σταμάτησε εκεί αλλά προχώρησε στην υπενθύμιση του δανείου που έλαβε η Τηλέτυπος κάνοντας λόγο για 100 εκατ. ευρώ (σ.σ. είναι ομολογιακό 92 εκατ. ευρώ) ενώ η εταιρεία είναι σε επιτήρηση από το χρηματιστήριο. Στο πάνελ έπεσε αμηχανία και σιωπή, ενώ με καθυστέρηση ο Ν.Ευαγγελάτος της απάντησε πως αυτή η αναφορά αφορά τους μετόχους και τη διοίκηση και όχι τους δημοσιογράφους. “Είμαστε υπάλληλοι”, είπε, αναγκάζοντας την Όλγα Τρέμη να αναλάβει τα ηνία και να επιβάλει την τάξη ανάμεσα στον Α. Γεωργιάδη, ο οποίος υπερηφανευόταν για απόφαση του, με την οποία χαρίστηκε 1 δισ. ευρώ σε επιχειρηματίες και την Ρ. Μακρή να προαναγγέλλει την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα επιστραφούν.

Δείτε το απόσπασμα:

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! Δέσμευση καταθέσεων και περιουσίας για 21 άτομα της λίστας Λαγκάρντ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενέργεια έγινε προληπτικά ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε ανάληψη καταθέσεων και μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων

Η είσπραξη φόρων και προστίμων από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και τις άλλες λίστες ξεκίνησε. Ηδη έχουν δεσμευτεί οι καταθετικοί λογαριασμοί 21 φορολογούμενων, καθώς και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία (κινητά και ακίνητα) και τραπεζικές θυρίδες.

Η δέσμευση έγινε με απόφαση των εισαγγελέων που ανήκουν στην ομάδα του υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς και της Διαπλοκή κ. Παναγιώτη Νικολούδη και οι οποίοι ερευνούν όλους όσους βρίσκονται σε μία τουλάχιστον από τις λίστες.

Η ενέργεια, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε προληπτικά και πριν ακόμα ενημερωθεί ο φορολογούμενος για το αποτέλεσμα των ερευνών το οποίο σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι πως έχει διαπράξει φοροδιαφυγή.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να αποτραπεί οποιαδήποτε ανάληψη καταθέσεων και οποιαδήποτε μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων όταν ο φοροφυγάς, κατά τους ερευνητές, ενημερωνόταν για το αποτέλεσμα των ερευνών.

Η διαδικασία που ακολουθείται μετά τη δέσμευση των καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων, είναι η ενημέρωση των φοροφυγάδων –σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας- ενώ θα ακολουθήσει και η κλήτευση να πληρώσουν. Αν δεν το κάνουν, τότε υπάρχει και το επόμενο στάδιο που είναι η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Σε όσους ελπίζουν ότι θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα και να ξεμπλέξουν πληρώνοντας φόρο 15 ως 20% (ανάλογα με το συντελεστή που θα αποφασιστεί), η απάντηση είναι πως αυτές οι περιπτώσεις δεν θα συμπεριληφθούν στη ρύθμιση που θα γίνει με την ψήφιση του νόμου.

Πρόκειται για τις πρώτες πράξεις που γίνονται ύστερα από την ενοποίηση όλων των λιστών που έχει στα χέρια του ο κ. Νικολούδης.

Η ενοποίηση η οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και προχωρά μα ταχύτητα έχει φανερώσει ότι πολλά άτομα της λίστας Λαγκάρντ βρίσκονται και σε άλλες λίστες, όπως για παράδειγμα της λίστας Λιχτενστάιν, της λίστας με τα ακίνητα στο Λονδίνο.

Όπως λένε παράγοντες με γνώση του θέματος ο κ.Νικολούδης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει την έρευνα μέχρι και το τελευταίο όνομα και ότι η ομάδα του εργάζεται μεθοδικά με στόχο να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση των πορισμάτων στα οποία καταλήγει για κάθε περίπτωση.

Οι ίδιοι προσθέτουν ότι τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία θα είναι πολύ μεγάλα και κάνουν λόγο για πολλά δισεκατομμύρια.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι έρευνες της ομάδας Νικολούδη γίνονται για ξέπλυμα χρήματος και όχι φοροδιαφυγή, γιατί έτσι έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει το παρελθόν και πέραν της δεκαετίας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γελοιότητες!..

     Τούτα τα θρασύδειλα ανθρωπάκια, οι ''εργολάβοι'' της πλαστής ενημέρωσης, όταν πανικοβάλονται αντιδρούν σπασμωδικά και γίνονται γελοιοδέστατοι.

Όπως χθες που καλά και ντε να δημιουργήσουν μείζον θέμα από το τίποτα:
Καμιά εικοσαριά αντιεξουσιαστές, χωρίς ούτε μία κουκούλα, έφθασαν ξαφνικά τρέχοντας στο Περιστύλιο της Βουλής, άνοιξαν πανό, έριξαν προκηρύξεις, φώναξαν τα συνθήματά τους, και σε λίγη ώρα χωρίς καμία πρόθεση βίας υπακούοντας στους άντρες της φρουράς αποχώρησαν ειρηνικά, έχοντας κάνει την διαμαρτυρία τους, κι έχοντας πιάσει βέβαια στον ύπνο την φρουρά της Βουλής!

Αυτό ήταν!
Γκρεμίστηκε ο κόσμος, για τα κανάλια! Καταλύθηκε το κράτος! Καταλήφθηκε το Κοινοβούλιο! Να παραιτηθεί η κυβέρνηση!
Άνοιγες ξαφνικά την τηλεόραση στις ειδήσεις και νόμιζες ότι είχαμε καμιά εικοσαριά νεκρούς, και τριακόσιους τραυματίες.
Μιλάμε για πολλά γέλια.
Έτσι πέφτει ρε μιά κυβέρνηση που την ακολουθεί πλέον και μετεκλογικά το 65% του λαού;
Επειδή εσείς μάθατε να αγοράζετε τα πάντα; Σας άρεσε ένα αυτοκίνητο; Το αγοράζατε. Σας άρεσε ένα σπίτι; Το αγοράζατε. Σας άρεσε μιά πιτσιρίκα; Την αγοράζατε. Σας άρεσε το κράτος; Το αγοράσατε κι αυτό, αφού εξαγοράζατε πρώτα όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και τριάντα χρόνια.
Θέλετε τώρα να γίνει το ίδιο. Πρίτς!

Τανιόταν ο άλλος ο βουλευτάκος, χθες, της πρώην συγκυβέρνησης του αίσχους: ''Είμαστε όμηροι''!
Σιγά χρυσέ μας! Ποιός θα σε πάρει εσένα όμηρο; Να σε κάνει τί; Να σε ανταλλάξει με καρπό για τίς κότες; Διότι μέχρι εκεί φτάνει η εμβέλεια της αξίας σου!
Κλείδωσε ο Φρούραρχος την κεντρική πόρτα του Περιστυλίου; Δεκαπέντε εισόδους και εξόδους έχει η Βουλή. Βγες εσύ απ' την πόρτα υπηρεσίας! Έτσι κι αλλοιώς δουλάκι είσαι! Τώρα θα σου πέσει η μούρη;

Νομίζετε ότι έτσι υποβάλετε τα σέβη σας και δηλώνετε υποταγή στους καναλάρχες;
Τί να την κάνουν ρε την υποταγή και τον σεβασμό σας; Αυτοί λεφτά θέλουν!
Αν θέλετε να τους συμπαρασταθείτε τώρα που θα τους κοπούν τα θαλασσοδάνεια και θα πέσουν πείνα και λουκέτα,
..πάρτε ένα κουτί γλυκά, πάρτε μαζί και την κόρη σας μήπως έχουν ξεμείνει από ''πιπίνια'' (διότι οι πιτσιρίκες του είδους δεν τους κάθονται για τα νιάτα και την λεβεντιά τους),
..και αντέστε να τους κάνετε βίζιτα να τους παρηγορήσετε!
Όπως κάνουν όλες οι καλές π@@@@νες όταν υποφέρει ο νταβατζής τους!

Το blog αναγκάζεται να γίνει αισχρό σήμερα γιατί η αισχρότητα είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνετε!
Η γλώσσα της αισχρότητας και των χρημάτων!
Η μητρική σας γλώσσα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταργήθηκε το εισιτήριο των 5 ευρώ από τα νοσοκομεία


Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει ήδη η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία.

Η προαναγγελθείσα εξαγγελία της κυβέρνησης υλοποιήθηκε και επισήμως, με την υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού και του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Αναλυτικά η απόφαση, όπως δημοσιεύθηκε:

Όπως αναφέρεται, «καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991 (ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση "Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων" στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11.09.2002 (ΦΕΚ 1223/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης "Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες", όπως αυτή ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Η εξαγγελία είχε γίνει στη συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα της Κυριακής» (15.2.2015) ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σε αυτή είχε δηλώσει ότι «το πεντάευρο είναι ώριμο να καταργηθεί», πλην όμως παραδεχόταν ότι η «τελευταία πράξη» θα παιχτεί στο υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του οποίου έχει την ευθύνη του χειρισμού και της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δύο ημέρες μετά, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM ο υπουργός είχε ανακοινώσει: «Είναι έτοιμη η απόφαση».
Ο κ. Κουρουμπλής είχε δηλώσει παράλληλα ότι θα προχωρήσει και στην κατάργηση του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ, ενώ είχε σημειώσει πως «σε ό,τι αφορά τους τουρίστες θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της Ευρωζώνης. Το εισιτήριο δεν θα είναι πέντε ευρώ. Θα είναι υψηλότερο».

Το τελευταίο διάστημα πάντως είχε ατονήσει το μέτρο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το ΦΕΚ φαίνεται ότι απλώς επισημοποίησε την απόφαση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιπλέον 700 εκατ. ευρώ από τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η ΕΚΤ

Στα επίπεδα των 3 δισ. ευρώ εκτιμούν οι τράπεζες τις εκροές καταθέσεων των περασμένο Μάρτιο, ως αποτέλεσμα της δυστοκίας στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - δανειστών. Για την αντιμετώπιση των εκροών, χθες, η ΕΚΤ αποφάσισε, ακολουθώντας την τακτική των προηγουμένων εβδομάδων, σε μικρή μόνο αύξηση του ορίου του μηχανισμού ELA κατά 700 εκατ., στα 71,8 δισ. ευρώ έναντι 71,1 δισ. Η πίεση στο μέτωπο των καταθέσεων διατηρείται αμείωτη και σύμφωνα με τις τράπεζες το πιθανότερο είναι να διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον όσο διαρκεί η αβεβαιότητα. Την κατάσταση επιδεινώνει το μπαράζ αντιφατικών δηλώσεων από μέλη της κυβέρνησης, αλλά και Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίες κάνουν λόγο ακόμα και για πλήρη ρήξη των δύο πλευρών.

Η νέα μείωση έρχεται σε συνέχεια των απωλειών καταθέσεων κατά 7,6 δισ. ευρώ τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά 12,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ κατά 4 δισ. ευρώ μειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014. Συνολικά από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 27 δισ. ευρώ ενώ οι τράπεζες εκφράζουν την ανησυχία τους πως αν δεν υπάρξει οριστική και ξεκάθαρη συμφωνία κυβέρνησης εταίρων (η οποία μάλιστα θα συνοδευτεί από εκταμίευση σημαντικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα), τότε η φθίνουσα πορεία των καταθέσεων θα συνεχιστεί. Από το επίπεδο των 237 δισ. ευρώ που ήταν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Δεκέμβριο του 2009, «κατέρρευσαν» στα 150 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012, εν συνεχεία ανέκαμψαν στα 165 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2014 (και μετά μια πολύ καλή τουριστική χρονιά) για να καταρρεύσουν εκ νέου στα 140,4 δισ. ευρώ τον περασμένο Φεβρουάριο, ως αποτέλεσμα της πολιτικής αβεβαιότητας και της δυστοκίας στη διαπραγμάτευση.

Οπως σημειώνουν στελέχη τραπεζών, η πολύμηνη αβεβαιότητα και η αδυναμία συνεννόησης κυβέρνησης - εταίρων έχουν επιφέρει μεγάλα πλήγματα στην αξιοπιστία, κάτι που θα πάρει καιρό να θεραπευτεί. Υπό την πίεση της αβεβαιότητας, πολίτες συνεχίζουν να μεταφέρουν τις καταθέσεις είτε στο εξωτερικό είτε, κυρίως, σε αμοιβαία κεφάλαια και ομόλογα ξένων κρατών.

Οι συνεχείς εκροές καλύπτονται από τη χρηματοδότηση του Ευρωσυστήματος. Τους τελευταίους μήνες, η ΕΚΤ σε εβδομαδιαία βάση προχωρεί στην αύξηση του ορίου του ELA, χορηγώντας ωστόσο την απολύτως απαραίτητη ρευστότητα.

Υποβάθμιση από Fitch

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών –Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank– προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η αξιολόγηση των εγχώριων συστημικών τραπεζών υποβαθμίζεται στο CCC από B- που ήταν μέχρι πρότινος. Παράλληλα, η Fitch ανακοίνωσε ότι δεν περιλαμβάνονται πια στο καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης, που συνήθως αποτελεί προάγγελο υποβάθμισης. Η κίνηση της Fitch έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης υποβάθμισης της Ελληνικής Δημοκρατίας, την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υποβάθμιση των τραπεζών αντανακλά τις πιέσεις στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα, καθώς οι εκροές καταθέσεων αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί ένας συμβιβασμός ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της. Επίσης η υποβάθμιση αντανακλά την εξασθένηση των προοπτικών της οικονομίας, που δημιουργεί νέους κινδύνους για την ποιότητα των δανείων και την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πολ ντε Γκρου: Αναγκαία και δυνατή μία συμφωνία Ελλάδας και πιστωτών της


«Η ελληνική κρίση έφτασε πάλι σε κορύφωση. Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι πάλι στο προσκήνιο. Όμως, μετά τις ελληνικές εκλογές, φάνηκε ότι οι πολιτικοί παράγοντες, εξοπλισμένοι με την απλή κοινή λογική, θα μπορούσαν να φτάσουν σε μία συμφωνία».

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο καθηγητής στο London School of Economics, Πολ ντε Γκρου, ο οποίος παραθέτει απόψεις και επιχειρήματα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τη συμβιβαστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος, την υποχώρηση των αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Σχηματίστηκε μία νέα κυβέρνηση, που θέλει να εξαλείψει το πρόβλημα της διαφθοράς και θέλει να μεταρρυθμίσει το φορολογικό σύστημα, ώστε οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώνουν φόρους» τονίζει ο Βέλγος καθηγητής, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, την αυξανόμενη αναγνώριση, εντός των διεθνών οργανισμών, όπως το ΔΝΤ ή η Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι τα προγράμματα λιτότητας που είχαν επιβληθεί στην Ελλάδα είχαν παρατραβήξει και ωθήσει τη χώρα σε μία βαθιά οικονομική ύφεση, με τα ποσοστά ανεργίας σε απαράδεκτα επίπεδα.

Ο Βέλγος καθηγητής υποστηρίζει ότι μία συμφωνία ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση και τους πιστωτές αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολη, διότι οι δύο πλευρές έδειξαν ανησυχητική έλλειψη κοινής λογικής, επισημαίνοντας ότι ένας συμβιβασμός είναι, παρά ταύτα, αναγκαίος, τουλάχιστον για δύο λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι ότι ένα Grexit θα αποτελούσε πολιτική ήττα για το ιδανικό μίας ειρηνικής Ευρώπης που ευνοεί την ενσωμάτωση και την ευημερία όλων. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το Grexit θα μπορούσε να σημάνει την αρχή του «redomination risk» και της εξόδου και άλλων χωρών από την Ευρωζώνη. Αυτό το ρίσκο θα πλανιόταν διαρθρωτικά πάνω από τη Νομισματική Ένωση, αλλάζοντας τη φύση της Ευρωζώνης. Για να αντιμετωπιστεί αυτός ο κίνδυνος, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις θα απέφευγαν να έχουν συναλλαγές ή χρέη έξω από τη χώρα τους, ακόμη και εάν αυτά ήταν σε ευρώ. Θα υπήρχε αναδόμηση της λήψης αποφάσεων για δανεισμό και επενδύσεις εντός της Ευρωζώνης. Η χρηματοοικονομική ολοκλήρωση και η τραπεζική ένωση θα «έκαναν όπισθεν». Θα μπορούσαμε μέχρι και να οδηγηθούμε στο τέλος του ενιαίου νομίσματος. Οι κρίσεις θα γίνονταν διαχρονικό χαρακτηριστικό της Ευρωζώνης.

Η συμφωνία, λοιπόν, είναι αναγκαία αλλά και δυνατή, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όπου τονίζεται ότι θα πρέπει να βασιστεί σε δύο πυλώνες: Ο πρώτος αποτελείται από τα μέτρα της νέας κυβέρνησης για καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Ο δεύτερος πυλώνας θα πρέπει να προβλέπει μία ευελιξία του έντονου προγράμματος λιτότητας και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η επιμονή ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης (μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ισπανία και, δυστυχώς, τώρα και το Βέλγιο) να εφαρμοστεί το πρόγραμμα λιτότητας, προϊόν διαπραγμάτευσης με την προηγούμενη κυβέρνηση στο 100%, παραγνωρίζει μία οικονομική πραγματικότητα, αλλά και μία άλλη πολιτική πραγματικότητα.

Καταλήγοντας ο Βέλγος αναλυτής σημειώνει: «Η οικονομική πραγματικότητα είναι ότι η υπερβολική λιτότητα, όπως αυτή εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, δεν λειτουργεί. Καταστρέφοντας τον οικονομικό ιστό, μειώνεις την ικανότητα της κυβέρνησης να μειώσει το χρέος. Η δε πολιτική πραγματικότητα είναι ότι η επιμονή στη διατήρηση της λιτότητας μπορεί να προκαλέσει την πολιτική απόρριψη και να σπρώξει αυτήν τη χώρα ακόμη περισσότερο στον πολιτικό εξτρεμισμό. Μια συμφωνία, βασισμένη σε αυτούς τους δύο πυλώνες, θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης στο σύνολό της. Ας ελπίσουμε ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε όλο το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ


Στη Βουλή επανέρχεται το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς διαμηνύουν πως δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και την ψήφιση του, επισημαίνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση επανασύσταση και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί από την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή και ήταν στα χέρια της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ωστόσο δεν αναρτήθηκε καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιείχε την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας και αφορούσε τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά και το ζήτημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Από την κυβέρνηση επισημαίνεται πως δεν υπάρχει λόγος για προσχηματικές αντιπαραθέσεις και το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ επαναπροωθήθηκε άμεσα στη Βουλή για την ψήφισή του.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως «η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές κατατέθηκε ως αυτόνομο σχέδιο νόμου, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς, καθώς αφορά εκατοντάδες εργαζομένους στην ΕΒΖ καθώς χιλιάδες πολίτες που θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων».

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε πως το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ θα ανέρχεται στους 2.500. «Το άθροισμα των επιλέξιμων για πρόσληψη πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ συν όσων πρώην τακτικών υπαλλήλων απασχολούνται στη ΔΤ (ειδικός λογαριασμός διαχείρισης) με 2μηνες συμβάσεις και στη ΝΕΡΙΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου μετά από διαδικασίες ΑΣΕΠ, ανέρχεται σε 2.500 οι οποίοι αποτελούν το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ», τονίζει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο κ. Παππάς, εκ προοιμίου τονίζει, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο προς συμμόρφωση με τις προβλέψεις του Συντάγματος (άρθρο 15 παρ.2), επιδιώκεται κατ' αρχάς η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, η εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και όλα αυτά τόσο υπό τον έλεγχο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ως προς το παρεχόμενο περιεχόμενο) όσο και των κανόνων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Παππάς αναφέρει επίσης ότι με το ίδιο νομοσχέδιο αποφεύγονται οι δαιδαλώδεις νομικές και κανονιστικές διαδικασίες και οδηγούμαστε στην ομαλή μετάβαση και λειτουργία του δημόσιου φορέα, ενώ ταυτόχρονα επανέρχεται η ιστορική επωνυμία της ΕΡΤ με όρους όχι μόνο συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς, με σκοπό την αποκατάσταση της διαρρηγμένης σχέσης του κοινωνικού συνόλου με τον δημόσιο φορέα. Όπως εξάλλου τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ο πραγματικός οικονομικός και διοικητικός εξορθολογισμός της ΕΡΤ ΑΕ και ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας γίνεται ανταγωνιστικός μέσα από ένα ασφαλές ουσιαστικό και νομικό πλαίσιο στελέχωσής του. Επιπλέον, η οικονομική εξυγίανση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα επιτυγχάνεται μέσω ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, του ουσιαστικού ελέγχου των οικονομικών πεπραγμένων του παρελθόντος, της μείωσης των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, της κατάργησης των υψηλών αποδοχών και των προνομίων του δημόσιους ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας παραμένει το ανταποδοτικό τέλος ύψους 3 ευρώ μηνιαίως ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Περαιτέρω, μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες λόγω κατάργησης διοικητικών οργάνων και αντίστοιχων παροχών και προνομίων, αλλά και του περιορισμού των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών.

«Δεδομένου ότι το ανταποδοτικό τέλος παραμένει στα μέχρι σήμερα επίπεδα και ο στόχος είναι η ΕΡΤ να λειτουργήσει και πάλι με πλήρη σύνθεση προσωπικού και τεχνικών μέσων και η αντίστοιχη παραγωγή και εκπομπή περιεχομένου, καθίσταται σαφές ότι στόχος είναι μια δραστική αύξηση της αποδοτικότητας της νέας ΕΡΤ με μείωση σπατάλης και βέλτιστη κατανομή των διαθέσιμων πόρων. Επιπλέον, κρίνεται ως ύψιστης σημασίας η αναγκαιότητα να αυξηθεί σημαντικά το μερίδιο της ΕΡΤ στη διαφημιστική αγορά» αναφέρει ο υπουργός και επικαλείται συγκριτικά στοιχεία από τις δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις στα κράτη- μέλη της ΕΕ που δείχνουν ότι η ΕΡΤ είναι κάτω από τον μέσο όρο και σε ετήσιο τέλος ανά νοικοκυριό και σε απόλυτο αριθμό εργαζομένων και σε αντιστοιχία υπαλλήλων ανά κατοίκους της κάθε χώρας.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το σχέδιο νόμου εδώ


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την ελληνική λίστα μέτρων, δημοσιεύουν οι Financial Times


Μέτρα που προβλέπεται να αποφέρουν έσοδα στον προϋπολογισμό του 2015 από 4,7 δισ. ευρώ έως 6,1 δισ. ευρώ προβλέπει η νέα 26σέλιδη λίστα που έδωσε η κυβέρνηση στους πιστωτές, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Παράλληλα, προβλέπονται νέες δαπάνες ύψους 1,1 δισ. ευρώ - κυρίως λόγω της χορήγησης 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους και της κατάργησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις καθώς και της αντικατάστασης του μαθηματικού τύπου για τα εφάπαξ. Το τελικό αποτέλεσμα, θα είναι, σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, να αυξηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα - που θα διαμορφωνόταν χωρίς τα μέτρα σε 1,2% του ΑΕΠ - κατά 1,9% έως 2,7% και τελικά να φθάσει αυτό από το 3,1% έως το 3,9% του ΑΕΠ. Όσον αφορά το ΑΕΠ, προβλέπεται στο 1,4% φέτος και το 2,9% το 2016, ενώ η ανεργία αναμένεται να μειωθεί φέτος στο 23,4% και το επόμενο έτος στο 21,1%.

Ο κατάλογος των μέτρων για τα πρόσθετα έσοδα περιλαμβάνει:

- Την εντατικοποίηση των ελέγχων για τα εμβάσματα στο εξωτερικό και τις offshore εταιρείες (προσδοκώμενα έσοδα από 725 έως 875 εκατ. ευρώ)

- Την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, καπνικών προϊόντων και οινοπνευματωδών ποτών (250 έως 400 εκατ. ευρώ)

- Την ενίσχυση της νομοθεσίας για τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές (40-60 εκατ. ευρώ)

- Καθιέρωση λοταρίας ως κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων (270- 600 εκατ. ευρώ)

- Καταπολέμηση φορολογικής απάτης στον ΦΠΑ (350 - 420 εκατ. ευρώ)

- Βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού (225 - 235 εκατ. ευρώ)

- Τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων (300 - 400 εκατ. ευρώ)

- Διάφορα μέτρα για την αύξηση των φορολογικών εσόδων (414 - 450 εκατ. ευρώ)

- Εφαρμογή του φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις (50 - 70 εκατ. ευρώ)

- Ενίσχυση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σε μεγάλα αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες (με έσοδα 20 εκατ. ευρώ)

- Εκλογίκευση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος , με την κατάργηση φοροαπαλλαγών, (300 - 400 εκατ. ευρώ)

- Καταπολέμηση φοροδιαφυγής των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων με προβλεπόμενα έσοδα 20 - 30 εκατ. ευρώ

- Κίνητρα για την πληρωμή οφειλών που έχουν προέλθει από φορολογικούς ελέγχους με έσοδα 100 - 200 εκατ. ευρώ. Τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 35-50% για όσους φορολογούμενους δεχθούν την πληρωμή όλου του ποσού χωρίς να προσφύγουν σε δίκη

- Κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας κεφαλαίου (κληρονομιές κτλ.) με έσοδα 50 - 70 εκατ. ευρώ

- Έσοδα από πολιτιστικές δραστηριότητες 5 - 10 εκατ. ευρώ

- Αδειοδότηση ιντερνετικού στοιχηματισμού με προβλεπόμενα έσοδα 125 - 175 εκατ. ευρώ

- Δημόσιοι διαγωνισμοί για την παροχή αδειών στα τηλεοπτικά μέσα με προβλεπόμενα έσοδα 350 - 380 εκατ. ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....