Διυλιστήριο: 09/28/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Επίδομα-Ανάσα 300 ευρώ για γονείς με παιδιά σε δημοτικό – γυμνάσιο‏!


To ποσό των 300 ευρώ θα λαμβάνουν οι γονείς με χαμηλά εισοδήματα (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα όχι πάνω από 3000 ευρώ) που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.
Ως υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
(Σύμφωνα με την αρίθμ. 2/46354/0026/20-07-2012 Υ.Α.)
Βεβαίωση του Διευθυντή Σχολικής Μονάδας περί εγγραφής και κανονικής φοίτησης του τέκνου κατά το σχολικό έτος που έληξε. (2013-2014)
Αίτηση δικαιούχου.
Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (δηλ. εισοδήματα προηγούμενου έτους 2013).
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του δικαιούχου (πρόσφατο).
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 περί μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για το ίδιο έτος (επισυνάπτεται).
Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού(ΙΒΑΝ).
Με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις στο διευθυντή του σχολείου.
Οι αιτήσεις των δικαιούχων, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά διαβιβάζονται από τον Διευθυντή του σχολείου στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανία: Kαταρρέει και η Audi - Παραδέχθηκε το "diesel gate"


Η Audi ανακοίνωσε σήμερα ότι το λογισμικό που επέτρεπε τη χειραγώγηση των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων είχε εγκατασταθεί σε 2,1 εκατομμύρια αυτοκίνητά της, επεκτέινοντας έτσι το "diesel gate".

To σκάνδαλο πλέον προκαλεί συθέμελα "τριγμούς" σε γερμανική οικονομία και Α.Μέρκελ.

Εκπρόσωπος της εταιρίας είπε ότι το λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε περίπου 1,42 εκατομμύρια οχήματα της Audi με τους λεγόμενους κινητήρες EU5 στην δυτική Ευρώπη, σε 577.000 στη Γερμανία και σε περίπου 13.000 στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση αφορά τις σειρές μοντέλων A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Διορία μέχρι τις 7 Οκτωβρίου δίνουν οι γερμανικές Αρχές στη Volkswagen προκειμένου να εξηγήσει με ποιον τρόπο σχεδιάζει να εφαρμόσει τα εθνικά περιβαλλοντικά πρότυπα στα αυτοκίνητα ντίζελ που κατασκευάζει.

Εάν η αυτοκινητοβιομηχανία δεν δώσει εξηγήσεις μέσα στο προκαθορισμένο διάστημα, η ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών προειδοποιεί ότι μπορεί να αναστείλει τις άδειες που χορηγεί σε όλα τα «ύποπτα» μοντέλα, κάτι που σημαίνει ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στους γερμανικούς δρόμους.

Εξάλλου, δημοσιεύματα στα γερμανικά ΜΜΕ θέλουν τον όμιλο να είχε προειδοποιηθεί ήδη πριν από τέσσερα χρόνια για «παράνομες πρακτικές» στη μέτρηση ρύπων. Η κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine υποστηρίζει, επικαλούμενη κύκλους του διοικητικού συμβουλίου της VW, πως τεχνικός είχε ήδη επισημάνει το πρόβλημα το 2011.

Η κυριακάτικη Bild από την πλευρά της υποστηρίζει επίσης πως ανάλογη προειδοποίηση είχε φτάσει στον όμιλο ακόμη νωρίτερα, το 2007, από την Bosch. Μάλιστα, η εφημερίδα προσθέτει ότι η Bosch, δημιούργημα της οποίας είναι το επίμαχο λογισμικό, είχε προειδοποιήσει τη VW από το 2007 ότι προορίζεται μόνο για δοκιμές, επισημαίνοντας ότι η τοποθέτησή του σε οχήματα είναι παράνομη.

Παράλληλα με αυτή τη συζήτηση ερωτηματικά προκαλεί η στάση της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην κυριακάτικη Welt, το Βερολίνο προσπαθεί να καθυστερήσει την εφαρμογή μιας νέας αξιόπιστης μεθόδου ελέγχου των ρύπων αυτοκινήτων, όπως αυτή έχει αποφασιστεί από την ΕΕ. Επικαλούμενη εσωτερικό κυβερνητικό έγγραφο η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να μεταθέσει την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου νέων μεθόδων από το 2017 στο 2021.

Η Ελβετία αποφάσισε να απαγορεύσει μέχρι νεωτέρας τις εισαγωγές κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει έως και 180.000 οχήματα, ενώ στο Βέλγιο θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για τα ήδη πωληθέντα ή ταξινομημένα, ενώ επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν στην Ιταλία και την Ισπανία.

Εν τω μεταξύ, η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τη Seat, την ισπανική θυγατρική της Volkswagen, να επιστρέψει τις επιδοτήσεις που χορηγήθηκαν για τα οχήματα diesel που φέρουν κινητήρες με λογισμικό που παραποιεί τους ελέγχους για τους ρύπους.

Το ζήτημα με τις αυξημένες εκπομπές ρύπων στα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα της VW, αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα 78 χρόνια ιστορίας της γερμανικής φίρμας και μια βόμβα στα θεμέλια της γερμανικής οικονομίας, της οποίας το 20% των εξαγωγών αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία με τη σειρά της αποτελεί το 14% του γερμανικού ΑΕΠ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ματωμένη έκλειψη ''μεσαίας'' τάξης..

       Κάποτε η μεσαία τάξη ήταν πράγματι μεσαία,
..στεκόταν μεταξύ πλούτου και φτώχειας, κρατούσε τα ίσα,
..και έδινε κίνητρο και στους δύο να εξακολουθήσουν να δουλεύουν, ο μεν πλούτος για να μην της μοιάσει, η δε φτώχεια για να την φτάσει.

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και
πολιτικής απατεωνιάς, εκείνη η θρυλική μεσαία τάξη δεν υπάρχει πιά!
Υποβιβάστηκε, έπεσε μία κατηγορία που λέμε στο ποδόσφαιρο, και παίζει πιά στην κατηγορία φτώχειας.

Η νέα (συν)κυβέρνηση όμως, με πρακτικές και ηθική ΠαΣοΚ, βάφτισε το κρέας ψάρι και την φτώχεια ''μεσαία τάξη'',
..και ετοιμάζεται να πετσοκόψει φτωχούς-''μεσαίους'' όλους μαζί στο όνομα της ''κοινωνικής δικαιοσύνης''!

Αφού, φυσικά, το νέο μνημόνιο -το μακρύτερο- δεν θα το πληρώσει ο πλούτος, αφού, φυσικά, δεν θα το πληρώσουν οι εφοπλιστές, αφού, φυσικά, δεν θα το πληρώσουν οι τράπεζες και οι απατεώνες που τα φάγανε,
..κι αφού, φυσικά, δεν θέλανε να φανούν πως θα την πληρώσει και πάλι η φτώχεια,
..τί κάνανε;
Ονομάσανε την φτώχεια ''μεσαία τάξη'', και ετοιμάζονται ''δια τα περαιτέρω''!
Φυσικά!

Οι έχοντες πιά εισόδημα 1.500 ευρώ (ακαθάριστα, φυσικά) θεωρούνται από την λαϊκή κυβέρνηση ''έχοντες'' και μεσαία τάξη, και πρέπει να πληρώσουν.
Για την ακρίβεια, όχι να πληρώσουν, αλλά να σηκώσουν όλο το βάρος της μνημονιακής κακουργίας.
Για να θεωρηθείς πλέον φτωχός (και με την αριστερή βούλα) πρέπει να έχεις εισόδημα κάτω των 8-9.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή γύρω στα 650-750 ευρώ τον μήνα,
..εκεί δηλαδή όπου ορίζονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια τα όρια μεταξύ βαθειάς φτώχειας και ανέχειας!
Μπράβο!
Αυτήν ακριβώς την κοινωνική πολιτική περίμενε ο πολίτης (ψηφοφόρος) από μία λαϊκή κυβέρνηση.
Και αυτή την κοινωνική πολιτική θάχει!

Το παλιό (ΠαΣοΚ) πέθανε!
Προχωράμε με το νέο!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μ.Ομπάμα προς Α.Τσίπρα για να "ακούσει" το Βερολίνο: "Να κουρευτεί το ελληνικό χρέος για να γίνει βιώσιμο"

Την στήριξή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα εξέφρασε ο Αμερικανό πρόεδρος Μ.Ομπάμα για το ζήτημα της μείωσης του ελληνικού χρέους αναφέροντας χαρακτηριστικά στην μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία για " συμφωνία με τους πιστωτές για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας" ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Αναφέρθηκε βέβαια και στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να αναπτυχθεί, και έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο πρέοδρος Μ.Ομπάμα έκανε αναφορές και για το προσφυγικό όπου δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα είναι αλληλέγγυες με Αθήνα και Βρυξέλλες, χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Μόνο τυχαία δεν θεωρείται η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να αναβαθμίσει το ΚΥΣΕΑ σε οργανισμό χάραξης γεωπολιτικής. Πριν από λίγο δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι το ΚΥΣΕΑ δεν θα συνεδριάζει μόνο για να παίρνει αποφάσεις αλλά και θα χαράσσει πολιτική.
Το επιτελικό όργανο θα είναι ένα ολιγομελές κυβερνητικό συμβούλιο ώστε να επιλύονται στο ανώτατο επίπεδο όλα τα σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα.

Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός έχει συνειδητοποιήσει ότι η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας είναι εκ των ουκ άνευ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος:

"Ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του κόμματός του στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στην πορεία της προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την επίτευξη μιας βιωσιμότητας του χρέους της εντός της Ευρωζώνης, μέσω επίσης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δεσμεύτηκε επίσης για αλληλεγγύη των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την αντιμετώπιση της πολύ μεγάλης εισροής προσφύγων και μεταναστών και επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν τους Σύρους και άλλους που χρειάζονται ανθρωπιστική αρωγή. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη σημασία που έχει η συνεργασία με την Τουρκία πάνω σε αυτές τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για να βρεθεί μια επιτυχής λύση στις συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού."

Είναι τυχαίο ότι τα σκάνδαλα της VW τώρα και της Siemens πιο πριν αποκαλυφτήκαν από τις ΗΠΑ; Κάθε άλλο. Πρόκειται για έναν οικονομικό «πόλεμο».

Πολλές ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού προς τη Βερολίνο, αλλά και τον ίδιο τον Μπάρακ Ομπάμα, να βρεθεί λύση στο χρέος της Ελλάδας για να μην επιδεινωθεί η παγκόσμια οικονομία, αλλά δεν εισακούστηκαν από την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε.

Τι πραγματικά συμβαίνει; Η Γερμανία έχει επιλέξει μία πολιτική μέσω της οποία επιβάλει τη λιτότητα στις χώρες της Ευρώπης για να κερδίζει αυτή και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το ευρώ για να ενδυναμώσει οικονομικά τη θέση της παγκοσμίως. Βάσει στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την ελληνική κρίση και μόνο η Γερμανία έχει κερδίσει 100 δισ. ευρώ.

Είναι σαφές ότι η Γερμανία "βολεύεται" από την εξαθλίωση ολόκληρης της Ευρώπης.

Η δε οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει ρίξει την ισοτιμία ευρώ δολαρίου με αποτέλεσμα να ευνοούνται οι εξαγωγές της Γερμανίας. Αυτό δεν συμφέρει καθ’ όλου τις ΗΠΑ που βλέπουν τις δικές του εξαγωγές να περιορίζονται και να μην μπορούν να βάλουν την οικονομία τους σε τροχιά ανάκαμψης.

Οι χώρες της Ευρώπης με τη λιτότητα που επιβάλει το Βερολίνο δεν μπορούν να καταναλώσουν τα αμερικανικά προϊόντα, ενώ η ισοτιμία που είχε φτάσε στο 1 προς 1,13 έπληξε ιδιαίτερα τις εξαγωγές της ΗΠΑ και συνεχίζει. Αυτός ήταν και ο λόγος των παρεμβάσεων από την Ουάσιγκτον υπέρ της Ελλάδας, πέραν βέβαια και των γεωπολιτικών προεκτάσεων, για το θέμα του χρέους.

Για να χτυπηθεί η κερδοφόρα για την Γερμανία λιτότητα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν μειώσεις χρεών, όπως στην ελληνική περίπτωση. Οι Αμερικανοί έστειλαν πρώτα το "μήνυμα" στο Βερολίνο αποκαλύπτοντας την απάτη της VW και τώρα ο πρόεδρος Μ.Ομπάμα ξαναζητάει αυτή τη φορά πιο πειστικά, την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να υπάρξει ανάπτυξη και άρα αγορά αμερικανικών προϊόντων, όπως και ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Γερμανοί ψήφισαν νόμο που εμποδίζει τον έλεγχο των τραπεζών τους από την ΕΚΤ !!!

Σε άλλη μια κίνηση "διπροσωπίας και υποκρισίας" προχώρησε η Γερμανία καθώς το γερμανικό κοινοβούλιο υπερψηφίζει σχέδιο νόμου που επιτρέπει στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να καθορίζει αυτό τα σχέδια αναδιάρθρωσης τραπεζών, τη διαχείριση επιχειρηματικού ρίσκου και τη λήψη εσωτερικών αποφάσεων. μη επιτρέποντας έτσι (σε αντίθεση με την Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης) στην ΕΚΤ να ελέγχει το γερμανικό τραπεζικό σύστημα.

Εκφράζοντας την γνωστή "φιλοτομαριστική" τακτική "άλλο εγώ, άλλο εσείς" και "εμείς είμαστε πιο ίσοι από εσάς" το Βερολίνο εμποδίζει την ΕΚΤ από το να ελέγχει προληπτικά τράπεζες και να ζητεί την λήψη μέτρων όπως την ανακεφαλαιοποίησή τους όταν κρίνει ότι έχουν πρόβλημα φερεγγυότητας.

Μέσα στις τράπεζες αυτές σημειώνεται ότι βρίσκεται η ίδια η Deutsche Bank, η οποία σύμφωνα με το globalresearch.ca είναι εκτεθιμένη σε περίπου 54 τρισεκ. δολάρια παραγώγων FWMD με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση.

Δεν υπάρχει κυβέρνηση ή οργανισμός στη γη που θα μπορούσε να την διασώσει και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλυσιδωτές επιπτώσεις στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και φυσικά στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η Deutsche Bank,είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας,και έχει στόχο να περικόψει γύρω στις 23.000 θέσεις εργασίας, ή περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού προσωπικού της, μέσω απολύσεων κυρίως στις τεχνολογικές δραστηριότητές της και απόσπασης εργασιών από την PostBank που της ανήκει. Συνήθως αυτές είναι κινήσεις τραπεζών που ανησυχούν ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία ΔΕΝ επαρκούν.

Η μετάδοση των επιπτώσεων από ένα τέτοιο επεισόδιο θα είναι καταστροφικές. Είναι για αυτό το λόγο που ο Warren Buffet περιγράφει τα παράγωγα FWMD ή αλλιώς «οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής».

Το μόνο που χρειαζόταν για να "σκασει" μια τέτοια τράπεζα ήταν ένας "πυροκροτητής" σαν την Ελλάδα εάν έβγαινε από την ευρωζώνη.

Το ΑΕΠ των 2,7 τρισ. της Γερμανίας σε σχέση με τις υποχρεώσεις σε παράγωγα (μόνο) της Deutsche Bank που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 54 τρισ. ευρώ φαντάζει απλώς "χαρτζιλίκι".

Οπότε η Γερμανία έχει κάθε λόγο να μην ανακατευθεί ποτέ κανείς εκτός της χώρας στα "εσωτερικά θέματα" των τραπεζών της.

Ειδικά τώρα που οι ΗΠΑ παραμονεύουν και έχουν βαλθεί να γκρεμίσουν μια-μια όλες τις γερμανικές οικονομικές "ναυαρχίδες".

Είναι τυχαίο ότι τα σκάνδαλα της VW τώρα και της Siemens πιο πριν αποκαλυφτήκαν από τις ΗΠΑ; Κάθε άλλο. Πρόκειται για έναν οικονομικό «πόλεμο»

Τι πραγματικά συμβαίνει; Η Γερμανία έχει επιλέξει μία πολιτική μέσω της οποία επιβάλει τη λιτότητα στις χώρες της Ευρώπης για να κερδίζει αυτή και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το ευρώ για να ενδυναμώσει οικονομικά τη θέση της παγκοσμίως. Βάσει στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την ελληνική κρίση και μόνο η Γερμανία έχει κερδίσει 100 δισ. ευρώ. Μήπως γι’ αυτό την προκάλεσε κι’ όλας;

Η δε οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει ρίξει την ισοτιμία ευρώ δολαρίου με αποτέλεσμα να ευνοούνται οι εξαγωγές της Γερμανίας. Αυτό δεν συμφέρει καθ’ όλου τις ΗΠΑ που βλέπουν τις δικές του εξαγωγές να περιορίζονται και να μην μπορούν να βάλουν την οικονομία τους σε τροχιά ανάκαμψης.

Οι χώρες της Ευρώπης με τη λιτότητα που επιβάλει το Βερολίνο δεν μπορούν να καταναλώσουν τα αμερικανικά προϊόντα, ενώ η ισοτιμία που είχε φτάσε στο 1 προς 1,13 έπληξε ιδιαίτερα τις εξαγωγές της ΗΠΑ και συνεχίζει. Αυτός ήταν και ο λόγος των παρεμβάσεων από την Ουάσιγκτον υπέρ της Ελλάδας, πέραν βέβαια και των γεωπολιτικών προεκτάσεων, για το θέμα του χρέους.

Η VW Group με τα περίπου 200 δισ. ευρώ τζίρο, αντιπροσωπεύει το 3% του γερμανικού ΑΕΠ. Ποσοστό τεράστιο για μία μόνο βιομηχανία. Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως η γερμανική οικονομία εξαρτάται κυρίως από τις εξαγωγές της, οι οποίες είναι ίσον με το 45% του ΑΕΠ της.

Ο τομέας δε του αυτοκινήτου αποτελεί το 17% των εξαγωγών της Γερμανίας, το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία, κάτι που σημαίνει ότι το Βερολίνο θα επιβλέψει τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά. Κι αυτό γιατί θεωρείται σχεδόν βέβαιο πώς στο σκάνδαλο με τα πειραγμένα συστήματα εκπομπής ρύπων δεν φαίνεται να εμπλέκεται μόνο η VW, αλλά και άλλες γερμανικές εταιρείες.

Αμερικανοί αναλυτές του Stratfor το επισημαίνουν ήδη, λέγοντας πώς το σκάνδαλο θα είναι ακόμη μεγαλύτερο αν αποδειχτεί ότι εμπλέκονται και άλλοι Γερμανοί υποκατασκευαστές!

Είναι ακριβώς σαν το σκάνδαλο της Siemens. Όπως αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο έφτασε μέχρι και τα λεωφορεία της ΜΑΝ, στα υποβρύχια της HDW και της Ferrostaal, στα άρματα μάχης Leopard, σε αντιαεροπορικά και σε πολλά άλλα συστήματα που προμήθευαν Γερμανοί.

Είναι το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει και με τον τραπεζικό τομέα. Τράπεζες σε άλλες χώρες χρεοκοπούν, αλλά η Deutsche Bank που είναι η πιο εκτεθειμένη σε «τοξικά ομόλογα» και έχει τεράστια ανοίγματα μαζεύει όλο το χαρτί από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και όχι μόνο.

Επειδή τώρα οι Γερμανοί φοβούνται ότι προκάλεσαν Ύβρη και μετά ακολουθεί η Νέμεσης με απέλπιδες προσπάθειες τρέχουν να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το "χαλί" όμως:

Σύμφωνα με το Bloomberg η ΕΚΤ εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να προσφύγει επισήμως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας της να προσφύγει, όπως έχει δικαίωμα, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) κατά της Γερμανίας με αφορμή τον νέο νόμο. Η Γερμανία αν και η ισχυρότερη (με αμφισβητούμενο τρόπο) χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει και ας έδωσε αυτή την εντύπωση.

Βρίσκει και τα κάνει γιατί την αντιμετώπιζαν μέχρι τώρα, απαλά και μαλακά τα πολιτικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών, ιδιαίτερα στην Ελλάδα (το γιατί είναι άλλη ιστορία).

Θεσμικά η Κομισιόν είναι ο θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών συνθηκών και είναι επιφορτισμένη με την ορθή εφαρμογή τους, ενώ έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά κράτους-μέλους στο ΔΕΕ, μέχρι τώρα αναλάμβανε να "τραβάει" το ελληνικό "αυτί" καιρός να δώσει "σφαλιάρες" στα γερμανικά..."μάγουλα", αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγς ύπαρξης της ίδιας της ΕΕ και οι λαοί έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν και η αποδομηση θα είναι το επόμενο βήμα.

Σημειώνεται επίσης ότι προς δεκαπέντε ημερών απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον επτά εν ενεργεία και ενός πρώην εργαζομένων της Deutsche Bank από τις εισαγγελικές αρχές στη Φρανκφούρτη, για συνομωσία με σκοπό τη φοροδιαφυγή στο εμπόριο των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων πριν από τουλάχιστον πέντε χρόνια!

Οι εισαγγελείς δεν ανέφεραν την Deutsche Bank, αλλά πηγές με γνώση του θέματος την κατονόμασαν ως την εμπλεκόμενη τράπεζα.

Οι εισαγγελείς στη Φρανκφούρτη ερεύνησαν περισσότερους από 24 εν ενεργεία ή πρώην υπαλλήλους της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, ανάμεσά τους ένας εκ των επικεφαλής της, ο Γιούργκεν Φίτσεν, και ο πρώην οικονομικός διευθυντής Στέφαν Κράους.

«Η έρευνά μας συνεχίζεται. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές» ανέφερε η Deutsche Bank σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ευρωπαϊκή αγορά ρύπων δέχθηκε πλήγμα το 2009 και το 2010 από το λεγόμενο εμπόριο καρουζέλ, όπου οι αγοραστές εισήγαν άδειες εκπομπής ρύπων σε μια ευρωπαϊκή χώρα χωρίς να αποδίδουν ΦΠΑ και μετά τις πουλούσαν μεταξύ τους, προσθέτοντας τον ΦΠΑ στην τιμή με αποτέλεσμα να επωφελούνται από επιστροφή φόρων που δεν είχαν καταβάλει.

Τουλάχιστον 14 άτομα έχουν μέχρι στιγμής φυλακιστεί σε τρεις χώρες για την εμπλοκή τους στην απάτη με τον ΦΠΑ στο εμπόριο δικαιωμάτων ρύπων. Σύμφωνα με την Europol, η παράνομη αυτή πρακτική έχει κοστίσει στους φορολογουμένους πάνω από 5 δισεκ. ευρώ από το 2008.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η τράπεζα κατέβαλε 220 εκατ. ευρώ για επιστροφές που είχαν παρατύπως δηλωθεί. Έχουν κάποιο θέμα με τους ρύπους ως φάινεται οι Γερμανοί ίσως διότι η Οικολογία είναι η μεγαλύτερη μπίζνα του μέλλοντος (και του παρόντος).

"Θα χρειαστεί να περάσει πολύς καιρός μέχρι τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να αποδεχτούν πλήρως ότι η πολιτική του τραπεζικού τομέα δεν είναι πλέον στα χέρια τους»" αναφέρει στο Bloomberg ο κ. Νίκολας Βερόν.

Ο συγκεκριμένος εκπροσωπεί το think tank Bruegel με έδρα τις Βρυξέλλες, κάτι που δείχνει ότι πλέον ππολλοί την "φύλαγαν" στο Βερολίνο και έψαχναν την αφορμή.

Τώρα την βρήκαν, η VW ήταν η αρχή ο εφιάλτης για τους Γερμανούς μόλις ξεκίνησε και τελικά ίσως η εξάμηνη διαπραγμάτευση του Α.Τσίπρα που αποκάλυψε στην ουσία το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της Γερμανίας να έχει τελικά πολύ πιο ουσιαστικά αποτελέσματα απ'οτι φάνηκε στην αρχή.

Η Γερμανία απέκτησε πολλού εχθρούς διότι όλοι ένιωσαν την αλαζονία της και τον φόβο ότι πολύ εύκολα μπορούν να βρεθούν στην θέση της Ελλάδας και παλαιότερα της Κύπρου.

Και να ήταν "αναμάρτητοι" νισάφι, εδώ πρόκειται για τους απόλυτους "εξπέρ" της παραπλάνησης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καρφιά Τσίπρα στην Γερμανία στη Σύνοδο Κορυφής των ΗΕ: Δεν μπορούμε να μιλάμε για δάνεια στις ανεπτυγμένες χώρες εάν δεν αντιμετωπίζουμε το χρέος

Το ζήτημα του χρέους αναδεικνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την αναπτυξιακή ατζέντα μετά το 2015.

Ο πρωθυπουργός έθεσε το ερώτημα πως μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα επόμενα 15 χρόνια δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη με τα προηγούμενα 15, ή τα 15 πριν από αυτά και γιατί συμβαίνει τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, να μιλάμε όλο και περισσότερο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας, και ακόμη οι προκλήσεις σε επίπεδο ασφάλειας, οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο και σε περιφερειακό επίπεδο, να παραμείνουν ίδιες, ή να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο.

Στην ομιλία του υπογράμμισε επίσης ότι «η εμπειρία μας στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι διδακτική» απαριθμώντας τις 3 επικαλυπτόμενες κρίσεις στις οποίες η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο.
  • Μιας οικονομικής κρίσης που δημιουργείται από μια οικονομική πολιτική, η οποία έχει οδηγήσει σε μείωση 25% του ΑΕΠ μας και με σοβαρές κοινωνικές συνέπειες.
  • Μιας κρίσης ασφάλειας, λόγω της αυξανόμενης αστάθειας γύρω από την Ελλάδα, στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Μαύρη Θάλασσα.
  • Και μιας προσφυγικής κρίσης, που εκδηλώνεται με την μαζική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
Αναφορικά με το θέμα του χρέος τόνισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά για βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες ή δάνεια στις ανεπτυγμένες, εκτός αν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του Χρέους σαν μια διεθνή πρόκληση, στο επίκεντρο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού μας συστήματος. «Σε όλα τα φόρα θα πρέπει να μιλούν για το πώς η αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωσή του, μπορεί να συνδεθεί με την ανάπτυξη» επεσήμανε.

«Θα προωθήσουμε με συνέπεια και θα υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για ένα παγκόσμιο και ευρωπαϊκό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, που θα ευνοεί την ανάπτυξη. Ένα σύστημα που θα επιτρέψει την Ατζέντα μας να ακμάσει μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, αντί να ασφυκτιά, όπως έκανε τα τελευταία 30».

Καρφιά στη Γερμανία


Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν έλειψαν και τα καρφιά στην Γερμανία, αφού τόνισε ότι «η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναγκαία για την ανάπτυξη, ακόμη και για τις ανεπτυγμένες χώρες, όπως συνέβη για τη Γερμανία το 1953». Και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας, εκτός αν μπορούμε να συζητήσουμε για το πώς θα χτίσουμε ή θα βελτιώσουμε κράτη πρόνοιας αντί να τα καταστρέφουμε».

Άφησε δε αιχμές για τον τρόπο που λειτουργούν τα προγράμματα διάσωσης, που δεν αφήνουν τα κράτη να ορίζουν τις δικές τους πολιτικές. « Πρέπει να απομακρυνθούμε από τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη ότι οι αγορές είναι ο μοναδικός κατανεμητής πόρων στην οικονομία. Και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα στη βάση ενός παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που ενθαρρύνει τους φορολογικούς παραδείσους και την δημιουργία off shore εταιρειών. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, παρά μόνον εάν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίζουν για αυτό» σημείωσε.

Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έκανε ο πρωθυπουργός και κατά την παρουσία του στο πάνελ που διοργανώθηκε από το Clinton Global Initiative στη Ν. Υόρκη.

Ο κ. Τσίπρας, παρουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, αναφέρθηκε στα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης και υπογράμμισε ότι η σκληρή λιτότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην κατεύθυνση αυτή. Μίλησε επίσης για τη σημασία να υπάρξει πολιτική σταθερότητα 4ετίας στη χώρα , ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη ανάγκη μεταρρυθμίσεων και στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι το μήνυμα του προς τους εν δυνάμει επενδυτές δεν μπορεί να είναι άλλο από το «Καλώς ήρθατε». Στο κάλεσμά του αυτό ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλά πλεονεκτήματα. Όπως είπε, πρόκειται για μία χώρα η οποία είναι εντός της ζώνης του ευρώ, βρίσκεται σε μία σημαντική τοποθεσία ανάμεσα σε τρεις ηπέιρους και στο μέλλον θα είναι ελκυστική για επενδύσεις. Αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας είναι μία «δική μου επιθυμία». Παράλληλα, εξηγώντας τη σημασία των επενδύσεων είπε ότι θα οδηγήσουν τη χώρα ξανά στη σταθερότητα και την ανάπτυξη ενώ θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή.



Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα


Η δεξίωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και διμερείς συναντήσεις με τους προέδρους της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Κίνας και της Αιγύπτου, περιλαμβάνονται στην ατζέντα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στις 08:00-8.50 (τοπική ώρα) στη δεξίωση υποδοχής από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν στους αρχηγούς κρατών, ενώ από τις 9:00 έως τις 11:00 θα παρακολουθήσει την έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με πρώτο ομιλητή τον γ.γ των Ηνωμένων Εθνών και επόμενο τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και στις 11.30 διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο του Iσημερινού Ραφαέλ Κορέα.

Στις 13:15 ο κ. Τσίπρας θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα που παραθέτει ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ενώ στις 15:00 θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και στις 16:30 διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Από τις 19:00-22:00, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει -πιθανότατα την Τετάρτη- τον αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....