Διυλιστήριο: 02/12/18
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΕΓΓΡΑΦΟ - Παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας δικαιοσύνης και συμπεριφοράς στην ΝΔ ο Καμμένος - Δεν θέλει προστασία

Συντάκτης:
efsyn.gr

Να επιστραφεί η δικογραφία προς την τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου «να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση» ζήτησε με σχετική επιστολή του (ακολουθεί παρακάτω) προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφορικά με την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Καμμένος δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να κάνει εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς, του άρθρου 86 του Συντάγματος.

«Είναι μια πολιτική κίνηση, ένα σήμα προς τη δικαιοσύνη από τον ίδιο ότι είναι διατεθειμένος για τα ζητήματα που αναφέρονται στη δικογραφία να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον υπουργό, συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Καμμένος θέλει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, την υπόθεση, χωρίς την προφύλαξη που του δίνει το άρθρο 86 του Συντάγματος».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Με αφορμή τη διαβίβαση της δικογραφίας, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποστήριξε ότι «οι καταγγελίες που περιέχονται στις καταθέσεις της δικογραφίας για τον Πάνο Καμμένο είναι σοβαρές και προέρχονται από πολύ σοβαρούς μάρτυρες».

«Τα όσα καταγγέλλονται είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για ενδελεχή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας. Είναι σοβαρές οι καταγγελίες από πολύ σοβαρούς μάρτυρες και εκατοντάδες οι σελίδες της δικογραφίας. Πρόκειται για καταθέσεις στρατιωτικών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι απεκδύεται της προστασίας τού νόμου περί ευθύνης υπουργών και επιθυμεί να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε «είναι καλό να θες να βγει η αλήθεια», όμως, παρατήρησε ότι «δεν κρίνονται οι υποθέσεις αυτές βάσει των δειγμάτων καλής συμπεριφοράς, αλλά υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο και το Σύνταγμα, που ορίζουν αυτά τα θέματα».

Η επιστολή του κ. Καμμένου προς τον κ. Βούτση έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Όπως έχω ήδη δηλώσει και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, μετά τη διαβίβαση προς Υμάς, της Δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και παρ' ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι, απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Πάνος Καμμένος



Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δήμαρχος Σκοπίων: 'Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της ιστορίας μας'

Η κοινωνία των Σκοπίων κατάλαβε ότι ο εθνικιστικός λόγος του Γκρούεφσκι αποτελεί πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, ανέφερε ο Πέτρε Σιλέγκοφ

"Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια" τονίζει ο δήμαρχος των Σκοπίων και στενός συνεργάτης και φίλος του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Πέτρε Σιλέγκοφ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ο Σιλέγκοφ εξηγώντας την άποψή του, λέει πως όταν μιλά κάποιος για τέτοιου είδους εθνότητες, κράτη και λαούς, αναφέρεται στα τελευταία τριακόσια χρόνια, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε δυο χιλιάδες τριακόσια πριν, και υπογραμμίζει πως ο ίδιος προτιμά να τον βλέπει περισσότερο ως τον ηγέτη που εκπολίτισε όλο τον κόσμο.

Ο δήμαρχος των Σκοπίων και αντιπρόεδρος των Σοσιαλιστών στην πΓΔΜ εκφράζει τη βούληση τόσο του ίδιου όσο και του φίλου του, όπως τον αποκαλεί, Ζόραν Ζάεφ, να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν. "Αυτή είναι η συμπεριφορά, η στάση μας, εκείνου ως πρωθυπουργού κι εμένα ως δημάρχου Σκοπίων: είναι καλύτερο να λύνεις προβλήματα παρά να τα αγνοείς" αναφέρει χαρακτηριστικά. Σε αυτό το πλαίσιο, διέκρινε διάθεση και βούληση να λυθεί το ζήτημα και από τις κυβερνήσεις τόσο των Σκοπίων όσο και της Αθήνας.

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, χαρακτήρισε τον λόγο του εθνικιστικό και σημείωσε πως ίσως στην αρχή της πολιτικής του καριέρας να φαινόταν κατά έναν τρόπο ελκυστικός, αλλά σύντομα κατάλαβαν ως κοινωνία ότι αποτελεί πρόβλημα και ακόμη περισσότερο ότι αυτός έχει μετατραπεί σε δικό τους πρόβλημα που πρέπει να λύσουν.

Ερωτηθείς για τις αλυτρωτικές διαθέσεις της πΓΔΜ, ο δήμαρχος των Σκοπίων υποστηρίζει πως η χώρα του άλλαξε το Σύνταγμα όσον αφορά αυτό το θέμα το 1992 και ότι δεν υπάρχει άρθρο που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο για καμιά χώρα. Μάλιστα, προσθέτει, υπάρχει άρθρο που λέει ότι δεν έχουμε εδαφικές απαιτήσεις προς τις γειτονικές χώρες και συμπεραίνει πως αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί απειλή για κανένα στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Σιλέγκοφ αναφερόμενος στα οφέλη από την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό με την Ελλάδα, τόνισε πως θα βοηθήσει τη χώρα του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ.

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....