Διυλιστήριο: 10/02/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Bόμβα της FAZ: Ο Μητσοτάκης έστειλε την Σπυράκη σε δύο μυστικά ραντεβού με τον Ζάεφ



Δύο μυστικά ραντεβού της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μετά από σχετική εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλύπτει με σημερινό δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Σε εκτενές ρεπορτάζ του Γερμανού δημοσιογράφου, Μίκαελ Μάρτενς από τα Σκόπια με υπέρτιτλο «Μυστικά έγγραφα από τη «Μακεδoνία»», τίτλο «Με το φόβο για τη Ρωσία στο σβέρκο» και υπότιτλο «Αυστηρά εμπιστευτικά στενογραφήματα αποδεικνύουν πώς Ελλάδα και «Μακεδονία» προσπαθούσαν επί μήνες να επιλύσουν τη μεταξύ τους διένεξη για το ονοματολογικό. Και ο φόβος έναντι των ρωσικών προσπαθειών παρέμβασης έπαιξε ένα ρόλο στην εν λόγω διαδικασία. Ένα πρακτικό πεπραγμένων», αποκαλύπτεται τόσο το παρασκήνιο της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και λεπτομέρειες για τη στάση της ΝΔ καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάρτενς ήταν ο δημοσιογράφος που είχε αποκαλύψει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραδεχθεί στις Βρυξέλλες πως δεν έχει πρόβλημα με τη συμφωνία των Πρεσπών για τη λύση του ονοματολογικού, αλλά «πρέπει να κάνει θόρυβο για να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ», ενώ μάλιστα επέμεινε στην αποκάλυψή του αυτή μετά και τη διάψευση του σχετικού ρεπορτάζ της FAZ από τη ΝΔ, επικαλούμενος δύο πηγές από το Βερολίνο, προκαλώντας τα σφοδρά πυρά της κυβέρνησης κατά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για «μικροπολιτική» πάνω στο μείζον εθνικό ζήτημα του «Μακεδονικού».

Στο σημερινό του ρεπορτάζ του Μάρτενς, ο οποίος επικαλείται τα πρακτικά από τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ στις 31 Ιανουαρίου του 2018, καταγράφεται τόσο ο φόβος ανάμειξης τρίτων χωρών, με έμφαση στη Ρωσία, προκειμένου να μην επιλυθεί το ονοματολογικό, το οποίο θα μπορεί να ξεκλειδώσει την είσοδο της πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όσο και έντονο παρασκήνιο από την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανένδοτη στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης στη γείτονα, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

«Η Ρωσία, η οποία θέλει να εμποδίσει οπωσδήποτε μία περαιτέρω διείσδυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, αφότου η Αλβανία (2009) και το Μαυροβούνιο (2017) έγιναν ήδη μέλη της Συμμαχίας, παρά την αντίσταση της Μόσχας, ενισχύει την Ελλάδα ως προς αυτήν την στάση» αναφέρει η FAZ, ενώ καταγράφει και την αποστροφή του Υπουργού Εξωτερικών της γείτονος, για την ανάγκη να πέσει το… φταίξιμο στην Ελλάδα εάν δεν καταστεί εφικτή η συμφωνία, προκειμένου να έχουν την εύνοια των τρίτων χωρών.

«Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων είναι σημαντική η στάση που θα τηρήσουμε, ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρξει λύση. Είναι σημαντικό το πώς θα παίξουμε τα χαρτιά μας. Δεν θέλουμε να είμαστε μη εποικοδομητικοί στα μάτια τρίτων κρατών» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ζάεφ και Ντιμιτρόφ φέρονται να συμφωνούν ωστόσο, πως το περιβάλλον είναι θετικό για την επίτευξη ενός συμβιβασμού, δεδομένης της σταθερής πρόθεσης του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί λύση».

«Ο αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μεν ένας φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για το λόγο αυτό, αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας. Αυτό του είπε και ο Τσίπρας, ενημερώνει ο Zaev: «Ο Τσίπρας δεν αναμένει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πλήρως εποικοδομητική, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει πόντους σε πολιτικό επίπεδο».

«Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν ανήκει στους οπαδούς της σκληρής γραμμής και αναζητά τις συνομιλίες με τους Μακεδόνες, αποδεικνύεται παρασκηνιακά», επισημαίνει η FAZ.

«Όπως δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ σύμφωνα πάντα με τα απόρρητα έγγραφα που δημοσιεύει η FAZ, ο κ. Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από το Δεκέμβριο του 2017, την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της διαμάχης για την ονομασία».

Σε άλλο σημείο ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της FAZ, αφού εκφράζει φόβους για το ενδεχόμενο να έρθει στην εξουσία η ΝΔ στην Ελλάδα, καθώς εκτιμά πως «θα κυριαρχήσουν οι σκληρότερες απόψεις γύρω από τον σκληροπυρηνικό Αντώνη Σαμαρά», αναφέρει πως είχε και μία δεύτερη συνάντηση με την έμπιστη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρία Σπυράκη, κατά την οποία η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «του μετέφερε τα χαιρετίσματα του κ. Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της ΝΔ, που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της».

Όσον αφορά στην ουσία των διαπραγματεύσεων από τα απόρρητα έγγραφα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια προκύπτει η επιμονή του Έλληνα Πρωθυπουργού στην ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ, παρά την αρχική διαφωνία του Ζόραν Ζάεφ που επιχείρησε να βάλει «όρια» και να αποτρέψει τη συνταγματική αναθεώρηση που έθεσε ως απαραίτητο όρο για τη λύση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της FAZ, ο κ. Ζάεφ αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες από τη συνομιλία του με τον Τσίπρα. Όπως λέει, ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει στον Έλληνα τις απαιτήσεις των Σκοπίων: «Η θέση είναι: καμία αλλαγή συντάγματος με σκοπό την αλλαγή του ονόματος του κράτους». Η συνομιλία κύλησε εποικοδομητικά, βάσει των περιγραφών του Ζάεφ: «Ο Τσίπρας με ρώτησε αν είμαι έτοιμος να φτάσω ως το τέλος. Του απάντησα ότι το momentum είναι θετικό, αλλά όχι με κάθε τίμημα. Ο Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο στην περιοχή. Οι ενέργειες παρεμπόδισης βλάπτουν την Ελλάδα’. Όπως λέει ο Ζάεφ, ο Τσίπρας τον άκουσε προσεκτικά: «Του είπα τι θα γίνει, εάν το κόμμα VRMO – DPMNE επανέλθει στην εξουσία και απαιτήσει την ανάκληση της συνταγματικής αλλαγής; Σε τι σας εξυπηρετεί μία συνταγματική αλλαγή;» Παρακάλεσε – όπως λέει – τον Τσίπρα να σταθμίσει τη δυνατότητα μίας λύσης χωρίς συνταγματική αλλαγή στη Μακεδονία.

«Ωστόσο, ο Τσίπρας του άφησε την εντύπωση ότι δεν αποδεχόταν μόνο αλλαγή της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά ήθελε και αυτό να ορίζεται σαφώς στο σύνταγμά της. «Ο Τσίπρας θα αποδεχόταν μία ονομασία με έναν γεωγραφικό, αλλά και με έναν χρονικό προσδιορισμό», είπε ο Ζάεφ, τονίζοντας την επιμονή του Έλληνα πρωθπουργού στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης», καταλήει το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας.

Πηγή neaselida.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικάζεται κατηγορούμενος για τοκογλυφία κορυφαίος υπουργός του Σημίτη, αλλά δεν είναι είδηση για τα ΜΜ»Ε»


ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ!

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας βρέθηκε την Παρασκευή ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος.

Ο πρώην πολιτικός δικάζεται μετά από καταγγελία ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα.

Η ιδιοκτήτρια της καπνεμπορικής εταιρίας φέρεται να απευθύνθηκε στον κ. Ανθόπουλο, καθώς είχε πρόβλημα ρευστότητας και αντιμετώπιζε δυσκολία χρηματοδότησης.

Ο πρώην υφυπουργός, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας, υποσχέθηκε βοήθεια και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005.

Έτσι, η εταιρεία παρουσιαζόταν να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονταν πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς.

Στη δικογραφία εμπεριέχονται στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των οικείων του, από τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτουν εμβάσματα τουλάχιστον 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς τους.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Γιάννης Ανθόπουλος

Ο κ. Ανθόπουλος αρνήθηκε πως εισέπραξε χρήματα από παράνομη δραστηριότητα. Υποστήριξε πως έλαβε μόνο τη νόμιμη αμοιβή του από το 2004 και μετά που ήταν νομικός σύμβουλος της καπνεμπόρου Οδέττης Πετρίδου, αλλά και ένα δάνειο συνολικού ύψους 650.000 ευρώ.

«Πριν το 2004 απλά πήγαινα μαζί της σε συναντήσεις. Ήμουν η ασπίδα της, ένιωθε ασφάλεια. Πήγαινα ως »γλάστρα». Ήθελε δίπλα της τον υπουργό, το βουλευτή για να ενισχύσει το κύρος της για τη σταδιακή αύξηση των συναλλαγών της.

Αφού έπαψα να είμαι βουλευτής, το 2004 έγινα ο επικεφαλής της δικηγορικής της ομάδας» υποστήριξε και πρόσθεσε πως όλα έβαιναν μια χαρά μέχρι το 2005 όταν η καταγγέλουσα καπνέμπορος τού ανέφερε πως είχε οικονομική αδυναμία και δεν μπορούσε να αποπληρώσει διάφορες επιταγές.

Κατηγορούμενος:Ξαφνικά μου είπε ότι δεν θα πληρώσει δεκάρα, χωρίς να μου δώσει κάποια άλλη εξήγηση. Με ένα σκαιό ύφος, είπε “δεν τους πληρώνουμε, της είπα ότι έτσι έχασα την αξιοπρέπειά μου.

Πρόεδρος: γιατί το πήρατε προσωπικά; Δικηγόρος ήσασταν. Ό,τι σας έλεγε ο εντολέας σας κάνατε.

Κατηγ: Είναι θέμα τιμής. Παραιτήθηκα αμέσως γιατί με εκμεταλλεύθηκε. Ήταν το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Ο Τσουκαλιδης (συγκατηγορούμενος) εύλογο ήταν ότι θεώρησε πως τη βοήθησα να τον κοροϊδέψω. Ντράπηκα».

Πρόεδρος: Σαν πολύ προσωπικά το είχατε πάρει. Νομικός σύμβουλος ήσασταν.

Κατηγ: Έχω το καθήκον της αλήθειας…

Πρ: Τι σχέση έχει; Βλέπω μια προσωπική εμπλοκή. Καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια του δικηγόρου επειδή είναι ο εντολέας μπαταξής;

Κατηγ: Έχω ευαισθησία. Την είχα πάντα. Στο δικό μου το λόγο στηριζόντουσαν όλα.

Επίσης, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε δάνειο που έλαβε το 2003 από την Οδέττη Πετρίδου, συνολικό ύψος 650.000 ευρώ, για την αγορά και κατασκευή σπιτιού.

«Με πίεσε η Πετρίδου, λέγοντας «εγώ είμαι εδώ». Πήρα ένα τραπεζικό δάνειο 200 χιλιάδες, και εκείνη προσφέρθηκε αρχικά να του δώσει 50.000 σαν δώρο. Της είπα όχι, αλλά εκείνη επέμενε.

Μετά χρειάστηκα να πάρω ένα απλό δάνειο, αλλά πάλι μου είπε ότι θα μου τα δώσει εκείνη. Την άλλη μέρα είχα στο λογαριασμό μου 44.100 ευρώ” είπε, προσθέτοντας πως όλα τα χρήματα επιστράφηκαν, άτοκα με εξόφληση το 2007.

Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....