Διυλιστήριο: 12/18/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Τσίπρας σε Ένωση Ελληνικών Τραπεζών: Να βγάλετε από τα συρτάρια τους μεγαλομπαταχτσήδεςΤην ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία σε αυτή τη φάση, η οποία είναι φάση οικονομικής ανάκαμψης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θα διαπιστώσατε και μόνοι σας ότι όλα τα μηνύματα είναι θετικά, τα δεκαετή ελληνικά ομόλογα έσπασαν το φράγμα του 4% και αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή σε συνθήκες προ κρίσης. Είναι ώρα να βάλουμε πλάτη όλοι, ώστε αυτό το καλό κλίμα (στην οικονομία) να μεταφραστεί -πέρα από τους αριθμούς και τις στατιστικές- και σε πραγματική αίσθηση στην κοινωνία και ιδίως στους πιο αδύναμους και ευάλωτους και στη μεσαία τάξη» είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο ρόλος των τραπεζών είναι κρίσιμος, υπό αυτή την έννοια, είναι κρίσιμο να ακουμπήσετε στη θετική πορεία της οικονομίας και να ξεπεράσουμε μαζί τα τελευταία εμπόδια. Πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να αποκατασταθεί η ρευστότητα, στην οικονομία, στις υγιείς επιχειρήσεις και να υπάρξει δυνατότητα στήριξης των νοικοκυριών. Χρειάζεται με τρόπο υπεύθυνο και αποτελεσματικό να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πρέπει να γίνει προσπάθεια να ενημερώσουμε την κοινωνία για το τι ακριβώς κάνουμε και να σταματήσει η διασπορά των ψευδών ειδήσεων. Διότι αυτή τη στιγμή υφιστάμεθα αυτή την αδυναμία εκπλήρωσης ενός ρόλου των τραπεζών, κρίσιμου για την οικονομία, εξαιτίας του γεγονότος ότι μεγαλοοφειλέτες και μεγαλομπαταχτσήδες έχουν καταφέρει να χρεοκοπήσουν τις επιχειρήσεις τους, όντας οι ίδιοι πλούσιοι και βγάζοντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό, μη πληρώνοντας τα χρέη στις τράπεζες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Αυτό εμποδίζει π.χ. ένα νέο ζευγάρι να οραματιστεί ένα μέλλον, να στήσει τη ζωή του, γιατί οι τράπεζες δεν ανταπεξέρχονται σε αυτόν τον ρόλο και αυτό πρέπει να σταματήσει».

«Θέλω να σας ζητήσω» είπε ο πρωθυπουργός «να δώσετε προτεραιότητα σε αυτές τις περιπτώσεις, να βγάλετε από τα συρτάρια τους μεγαλομπαταχτσήδες που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα, να βοηθήσετε να σταματήσει η διαρροή ψευδών ειδήσεων ότι κινδυνεύει η πρώτη κατοικία. Γιατί και θετικά προστατεύεται και όλα όσα έχουν συμφωνηθεί -και εσείς έχετε αποφασίσει- διαμορφώνουν ένα πλέγμα που δεν προκαλεί αστάθεια και ανησυχία». Και να δημιουργηθεί η ελπίδα ότι θα αρθεί και το τελευταίο εμπόδιο για να βγούμε από την κρίση που είναι η αποκατάσταση του ρόλου των τραπεζών, με όρους δικαιοσύνης, υπευθυνότητας και αποτελεσματικότητας, όπως ανέφερε.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, κατέληξε, απευθυνόμενος στους Έλληνες τραπεζίτες, ο πρωθυπουργός, «είναι να συνεργαστούμε στενά. Να συγκροτήσουμε ένα παρατηρητήριο, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για το ποιες υποθέσεις είναι σε προτεραιότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το φαινόμενο των μεγαλοοφειλετών που προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα και ταυτόχρονα να κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου η οικονομία να ανακάμψει μέσα από την αποκατάσταση του πραγματικού ρόλου των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Είμαι βέβαιος ότι πρώτοι εσείς θα σπεύσετε να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα όσο αφορά την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το τι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε και τι πραγματικά συμβαίνει».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάγκαλος : «Οι Σουλιώτισσες ήταν Αλβανίδες»!

Για άλλη μια φορά ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος ξανακτυπά και «βαφτίζει» τις Σουλιώτισσες Αλβανίδες με αναρτήσεις του στο Twitter.

O Θ. Πάγκαλος σχολίασε την θυσία των Σουλιωτισσών κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας στέλνοντας ένα μήνυμα στα «γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή».

Ο Θ.Πάγκαλος ξεκινά το συλλογισμό του επισημαίνοντας πως στην γλώσσα των Ελλήνων η λέξη «λουλούδι» έχει πλήρως σχεδόν αντικαταστήσει την αρχαιοελληνική «ανθός», αν και προέρχεται από την αλβανική «λούλιε». Οι Σουλιώτισσες, λέει, που έριξαν τα μωρά τους και έπεσαν από το Ζάλογγο σαν σήμερα πριν από 215 χρόνια, προτιμώντας τον θάνατο από τον εξευτελισμό, ήταν πλήρως αλβανόφωνες. Δεν μπορεί λοιπόν να έλεγαν «ούτε ανθός στην αμμουδιά», όπως αναφέρει το δημοτικό τραγούδι που μιλά για το περιστατικό...

«Ας καταλάβουν επιτέλους τα γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια ότι Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή», κλείνει το συλλογισμό του ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Ολόκληρη η ανάρτησή του που έγινε σε τρία tweets:

«Δεν υπάρχει Έλληνας να μην καταλαβαίνει τη λέξη λουλούδι. Έχει υποκαταστήσει πλήρως την παλαιότερη ελληνική λέξη άνθος. Πόσοι όμως ξέρουν ότι το λουλούδι προέρχεται από το αλβανικό λιούλιε; Σαν σήμερα, 215 χρόνια πριν, στα βουνά βόρεια της Πρέβεζας, οι Σουλιώτισσες ρίξαν τα βρέφη τους στο γκρεμό και μετά πήδηξαν και οι ίδιες. Ο θάνατος ήταν προτιμότερος από τον εξευτελισμό. Πως όμως οι Σουλιώτισσες λέγανε ανθός στην αμμουδιά ενώ ήταν παντελώς αλβανόφωνες; Ας καταλάβουν επιτέλους τα γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια ότι Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή».

Πηγή www.enoplos.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η κυβέρνηση χαρίζει δάνεια σε 50.000 δανειολήπτες!Ερχεται ρύθμιση-σφουγγάρι για τις «μικρές» οφειλές προς τον πρώην ΟΕΚ, ενώ επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής με μικρότερες δόσεις

Νομοθετική ρύθμιση ελάφρυνσης του χρέους για 81.715 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προωθεί το υπουργείο Εργασίας, δίνοντας ανάσα σε πολίτες που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα οικονομικές δυσκολίες.

Ηδη οι περίπου 40.000-50.000 δανειολήπτες, των οποίων το συνολικό χρέος είναι έως 6.000 ευρώ ή έχει καταβληθεί πάνω από το 60% αυτού, θεωρείται ότι έχουν αποπληρώσει το δάνειό τους.

Για όλους τους υπόλοιπους επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου κατά 10 έτη, γεγονός που μειώνει σημαντικά τη μηνιαία δόση, με άμεση θετική συνέπεια στην καθημερινότητα του δανειολήπτη. Θα υπάρχει όμως ξεχωριστός όρος για εκπτώσεις 20% έως 40% στην αποπληρωμή και σε αυτή την περίπτωση, εάν ένα σημαντικό μέρος αυτού έχει καλυφθεί εντός πενταετίας ή οκταετίας, ανάλογα με την περίπτωση.

Το σχέδιο για τα δάνεια του ΟΕΚ περιλαμβάνει ακόμα διαγραφή κεφαλαίων και τόκων που επαναφέρουν το δάνειο στο αρχικό ποσό του. Τόκοι κεφαλαίου ή υπερημερίας που έχουν καταβληθεί μέχρι την υποβολή της αίτησης θα αφαιρούνται από το κεφάλαιο του δανείου, ενώ, αν έχουν επιβληθεί και δεν έχουν εισπραχθεί, θα διαγράφονται.

Επιπλέον, επεκτείνεται για όλους τους δικαιούχους ο χρόνος αποπληρωμής κατά 10 έτη, ενώ προβλέπονται ακόμα πιο ευνοϊκοί όροι διευθέτησης και αποπληρωμής για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Δανειολήπτες που ανήκουν στις ομάδες τριτέκνων, συνταξιούχων, είναι χήρες/οι με προστατευόμενο μέλος, μονογονεϊκές οικογένειες με μέλος ΑμεΑ, άτομα με αναπηρία 67% και άνω, σεισμόπληκτοι - πυρόπληκτοι θα μπορούν να τύχουν έκπτωσης 10%, ενώ οι πολύτεκνοι 20%.

Οι άνεργοι οφειλέτες μπορούν με αίτησή τους να ζητούν από τον ΟΑΕΔ την εξαίρεσή τους από την υποχρέωση καταβολής της μηνιαίας δόσης τμηματικά για έξι μήνες και συνολικά για τρία έτη, χωρίς καμία σε βάρος τους συνέπεια και χωρίς ο χρόνος εξαίρεσης να προσμετράται στον χρόνο εξόφλησης.

Εφόσον ο οφειλέτης καταβάλει το 60% του τελικού ποσού δανείου εντός πέντε ετών, δικαιούται μείωση της τάξης του 40% στο τελικό ποσό του δανείου.
Εφόσον καταβάλει το 80% του τελικού ποσού εντός οκτώ ετών, δικαιούται μείωση 20% στο τελικό ποσό του δανείου.

Δανειολήπτες οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ και συνολικό χρέος έως 26.000 ευρώ μπορούν να καταβάλουν έως το 10% του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Επίσης, για οικογενειακό εισόδημα έως 35.000 ευρώ και συνολικό χρέος μεγαλύτερο των 26.000 ευρώ μπορούν να καταβάλουν έως το 10% του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Ποιος θα είναι ο ρόλος των τραπεζών

Στο μεταξύ, υπό συζήτηση με τις τράπεζες βρίσκεται και ελάφρυνση των επιτοκίων στα δάνεια που χορηγήθηκαν από το τραπεζικό σύστημα. Στις ρυθμίσεις των δανείων του ΟΕΚ που σχεδιάζεται να εφαρμοστούν θα έχουν δικαίωμα ένταξης κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης
α) δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη ή σε άλλη ρύθμιση, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραιτηθούν από αυτές,
β) δανειολήπτες για τους οποίους δεν έχει εκταμιευθεί το σύνολο του δανείου και οι ίδιοι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η δανειοδότηση,
γ) δανειολήπτες που έχουν λάβει μεικτό δάνειο (δηλ. δάνειο από τον ΟΕΚ και από τράπεζα), αλλά μόνο για το τμήμα που αφορά τα κεφάλαια του ΟΕΚ.
Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι η ιδιοκατοίκηση και η χρήση της κατοικίας από τον ίδιο τον δανειολήπτη για την υπολειπόμενη διάρκεια του δανείου.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπάλληλοι της ΝΔ : ''Είμαστε απλήρωτοι για χρόνια και ο κ. Μητσοτάκης κάνει πως δεν υπήρξαμε ποτέ''Λίγες μόνο ημέρες πριν το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και με τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει πως η ΝΔ είναι το κόμμα της μεσαίας τάξης και των φτωχών στρωμάτων, οι αποκαλύψεις για τους απλήρωτους εργαζόμενους των τοπικών οργανώσεων του κόμματος, σοκάρουν.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Το koutipandoras.gr μίλησε με την κα Μαίρη Καράογλου, πρώην εργαζόμενη στη ΝΟ.Δ.Ε. Εβρου, η οποία μας αποκάλυψε το "γολγοθά" που τραβάνε δεκάδες εργαζόμενοι στις τοπικές οργανώσεις, για πάνω από τρία χρόνια και για την αγωγή που εκδικάζεται εναντίον του κόμματος. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τη στάση του ΝΔ αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τουλάχιστον εξοργιστικές.

"Πριν την αγωγή είχαμε στείλει εξώδικο, επί προεδρίας Βαγγέλη Μειμαράκη. Εκτός αυτού είχαμε στείλει επιστολές σε όλους του υποψηφίους προέδρους τότε ώστε να γνωρίζουν το πρόβλημα. Την αγωγή την καταθέσαμε το Σεπτέμβριο του 2016 καθώς υπήρχε πριν η απεργία των δικηγόρων και η εκδίκαση της αγωγής έγινε τον Ιανουάριο του 2017. Συμπληρώνουμε δηλαδή έναν χρόνο από την εκδίκαση και δεν έχει βγει ακόμα η απόφαση", μας λέει περιγράφοντας το ιστορικό της υπόθεσης η κα Καράογλου.

Όπως μας εξηγεί η πρώην εργαζόμενη στη ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου, οι υπάλληλοι των ΝΟ.Δ.Ε. που συμμετέχουν στην αγωγή είναι περίπου 10 και τα ποσά που τους οφείλει το κόμμα ανέρχονται από 4.000 έως 7.000 ανά άτομο. Μιλάμε για υπαλλήλους οι οποίοι είναι από 8 έως 20 χρόνια υπάλληλοι στο κόμμα.

"Αυτό που μας έχει εξοργίσει περισσότερο σε όλο αυτό το θέμα, είναι ότι στην εκδίκαση της αγωγής, ο δικηγόρος του κ. Μητσοτάκη κατέθεσε ότι δε μας γνωρίζει, ότι ουδέποτε δουλέψαμε για τη ΝΔ, ότι δεν είχαμε ποτέ γραφείο και ότι είμαστε άγνωστοι. Λυπάμαι, αλλά το αν δουλεύαμε στα γραφεία του κόμματος το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι οι βουλευτές της περιοχών και οι Πρόεδροι των ΝΟ.Δ.Ε. και τα μέλη του κόμματος που επισκεπτόταν τα γραφεία, που φυσικά και μας γνωρίζουν. Είναι εξοργιστικό και ψυχοφθόρο όλο αυτό", δηλώνει η κα Καράογλου. "Φυσικά και αποδεικνύεται ότι ήμασταν υπάλληλοι, από τα στοιχεία που καταθέσαμε στην αγωγή, και κυρίως από την κατάθεση του μισθού μας από τη Νέα Δημοκρατία στους προσωπικούς μας τραπεζικούς λογαριασμούς", συνεχίζει.

"Τα ποσά που μας οφείλονται είναι από 4 έως 7 χιλιάδες ευρώ. Ποσά μικρά για ένα κόμμα αλλά ζωτικής σημασίας για έναν άνθρωπο. Στα άτομα που έχουμε καταθέσει αγωγή είναι μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα ανασφάλιστα και με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και όλα αυτά τα γνωρίζει η ηγεσία του κόμματος", υπογραμμίζει η κα Καράογλου.

Σε ερώτησή μας αν έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κα Καράογλου είναι σαφής και κατηγορηματική: "Δε συναντήθηκε ποτέ μαζί μας, συναντηθήκαμε μόνο με ένα σύμβουλό του, εγώ και η υπάλληλος της ΝΟ.Δ.Ε Χανίων, την οποία ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει προσωπικά. Εμείς θα καταλαβαίναμε ακόμα και αν ισχυριζόταν ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στο κόμμα, αν ζητούσε λίγο χρόνο για την καταβολή των οφειλόμενων. Ας άκουγε τις προτάσεις μας και μετά ας αποφάσιζε τι θα γινόταν με τα δεδουλευμένα μας. Αλλά το να έρθει στο δικαστήριο να μας πει πως ποτέ δεν ήμασταν υπάλληλοι του κόμματος και ότι ποτέ δεν είχαμε γραφεία... ότι δεν υπήρχαμε δηλαδή, συγγνώμη αλλά αυτό είναι εξοργιστικό. Ίσως αυτό δείχνει και το πόσο ενδιαφέρεται η ηγεσία του κόμματος για τους απλούς εργαζόμενους των 400 ευρώ".

Σε ερώτηση σχετικά με το συνέδριο, η κα Καράογλου, εκφράζει ξεκάθαρα την πικρία της και αφήνει αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ. "Είμαι στο κόμμα πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ήμουν φοιτήτρια, στην ΟΝΝΕΔ και στη ΔΑΠ, παρόλα αυτά το συνέδριο τώρα δε με αγγίζει καθόλου. Το τραγικότερο όμως της υπόθεσης είναι ότι μας παίρνουν τηλέφωνο να αγοράσουμε την κάρτα μέλους τη στιγμή που μας χρωστάνε τα δεδουλευμένα μας. Και να σκεφτείτε ότι την προώθηση των καρτών την κάνει εταιρεία που έχει πληρωθεί γι' αυτό. Αυτό δείχνει την εικόνα ενός κόμματος που δεν έχει οργάνωση και ενός ανθρώπου (του προέδρου) που τον ενδιαφέρει μόνο η προσωπική του προβολή".

"Για αυτό και ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να επιζήσει αυτής της κατάστασης, που συγνώμη αλλά σιγά-σιγά μπαίνει σε έναν δρόμο μετά τον εκτροχιασμό. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει αυτό που ήταν παλιά ένα κόμμα, ακόμα περισσότερο όταν βλέπει ότι υπάρχουν τέτοια θέματα όπως η δική μας περιπέτεια", τονίζει η κα Καράογλου.

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε και με το δικηγόρο - εργατολόγο που εκπροσωπεί την κα Καράογλου, τον κ.Αναστάσιο Παπαγγέλου, ο οποίος μας μίλησε για την αγωγή που έχει κατατεθεί.

"Η αγωγή έχει εκδικασθεί και βρισκόμαστε στο στάδιο εκδόσεως και καθαρογραφής της αποφάσεως. Η αγωγή περιλαμβάνει τις ασφαλιστικές και εργατικές απαιτήσεις των εργαζομένων σε περίπου 11 τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας".

Όπως μας εξηγεί στη συνέχεια ο κ. Παπαγγέλου, η Νέα Δημοκρατία είχε υποχρεώσει τους εργαζόμενους να το "γυρίσουν" σε μπλοκάκια. Υπάρχει όμως νόμος του κράτους που ορίζει πως αν έχεις μπλοκάκι και κόβεις τιμολόγιο μόνο σε έναν εργοδότη και αυτό συνεχίζεται για εννέα μήνες και άνω, υποδηλώνει την ύπαρξη εξαρτημένης εργασίας. "Η ΝΔ τροποποίησε μάλιστα το καταστατικό της αργότερα, χρίζοντας αυτοτελείς της ΝΟΔΕ. Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε πως έχουμε διάδοχο εργοδότη, εμπλέκεται έτσι και αλλιώς και η ΝΔ και οι ΝΟΔΕ. Σε κάθε περίπτωση οφείλονται αυτά τα δεδουλευμένα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το συνέδριο που τριχοτόμησε την ΝΔΜε την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ, ο Σαμαράς επιβεβαίωσε τη νέα στροφή που θέλει να δώσει ο Κυριάκος στο κόμμα. Να είναι δηλαδή ένα εκκρεμές που θα μετακινείται από τα ακραία δεξιά στοιχεία του Άδωνι και του Βορίδη μέχρι τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό της αγοράς που εκφράζει η Μιράντα Ξαφά.

Όπως γράφει το Documento, ο Σαμαράς επανέλαβε στην ομιλία του πολλές φορές ότι είμαστε “συντηρητικοί και φιλελεύθεροι”.

Βαφτίζει δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία συντηρητική και ακραία φιλελεύθερη, την ώρα που το καταστατικό της ίδρυσης του κόμματος αναφέρει τον όρο λαϊκός ριζοσπαστισμός, όρο που επιβεβαίωσε χθες μπαίνοντας στο συνέδριο ο πρώην πρόεδρος Κώστας Καραμανλής. Ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, προέταξε ως προτεραιότητες της ΝΔ τη συνταγματική αναθεώρηση (ριζοσπαστισμός) και τη φροντίδα για εκείνες τις κοινωνικές τάξεις που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση (λαϊκό πρόσημο).

Με την τοποθέτησή του αυτή ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται λοιπόν να απαντάει στον Καραμανλή, κάτι που κάνει προφανές ότι πλέον στη ΝΔ ταυτοποιούνται δύο εντελώς ξένοι μεταξύ τους ιδεολογικοί χώροι, ένας ακροδεξιός και ακραία φιλελεύθερος και ένας λαϊκός ριζοσπαστικός.

Κατά τα άλλα, ο Αντωνής Σαμαράς επιδόθηκε σε ένα παραληρηματιό λόγο διαστρέβλωσης των πολιτικών γεγονότων της περιόδου της σκληρής λιτότητας και των μνημονίων των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε, και προσπαθώντας να μεταβαφτίσει όλες τις αποτυχίες και τις εγκληματικές αμέλειες και ασυνέπειες της διακυβέρνησής του, όπως αυτές αποτυπώθηκαν πάνω στο σώμα της κοινωνίας, σε αρετές και επιτυχίες.

Καμμένος: « H ΝΔ του Κούλη»

Ειρωνική απάντηση από τον Υπουργό Αμύνης, σχετικά με την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η ΝΔ στο Συνέδριο.

Ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας την θέση του Κ. Καραμανλή, προέβη σήμερα στην ακόλουθη ανάρτηση, επιτιθέμενος στη Νέα Δημοκρατία και την πολιτική γραμμή που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρός της Κ. Μητσοτάκης. Έγραψε:

''Οι ΑΝΕΛ τη συνταγματική αναθεώρηση, την προτείναμε, τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο την εφαρμόζουμε η ΝΔ του Κούλη ΟΧΙ Πρόεδρε Κ.Κ.''

Πηγή thefaq.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τελεσίδικη δικαίωση για ελβετικό φράγκοΤο Εφετείο Ναυπλίου έκρινε ότι η εξόφληση πρέπει να γίνει με βάση την τότε ισοτιμία με το ευρώ!

Του
Βασίλη Παπακωνσταντόπουλου

Ισχυρό νομικό όπλο για τους χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, που έχουν επιλέξει τη δικαστική οδό για τη δικαίωσή τους, αναμένεται να αποτελέσει η νέα απόφαση ελληνικού δικαστηρίου. Πρόκειται για την πρώτη τελεσίδικη απόφαση επί αγωγής που κατέθεσε οφειλέτης κατά τράπεζας. Συγκεκριμένα, το Εφετείο Ναυπλίου (απόφαση 457/2017) δικαίωσε αμετάκλητα δανειολήπτρια στη διαμάχη της με την Εθνική Τράπεζα, κρίνοντας ότι η εξόφληση του δανείου πρέπει να γίνει με την ισοτιμία ελβετικού φράγκου - ευρώ, όπως αυτή ίσχυε όταν συνήφθη το δάνειο.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται -μεταξύ άλλων- πως οι όροι αποπληρωμής και ενημέρωσης είναι αδιαφανείς και μάλιστα υπερβαίνουν σημαντικά τα όρια, καθώς καταλήγουν να συνιστούν απροσδόκητες και αιφνιδιαστικές ρήτρες, μεταβάλλοντας την εικόνα που δικαιολογημένα είχε δημιουργηθεί στη δανειολήπτρια αναφορικά με το ύψος του τιμήματος και την έκταση της κύριας παροχής - κεφαλαίου, στοιχεία που είναι συνήθως και τα μόνα που πράγματι εξετάζονται από τον μέσο καταναλωτή κατά τη σύναψη της σύμβασης.

Επίσης, οι όροι αποπληρωμής και ενημέρωσης είναι άκυροι, γιατί δεν αποσαφηνίζεται ότι οι δύο κυμαινόμενοι παράγοντες (της αναπροσαρμογής του επιτοκίου και αυτός της αναπροσαρμογής της συναλλαγματικής ισοτιμίας) θα επηρεάσουν όχι μόνο τη δόση και τους τόκους, αλλά και το κεφάλαιο, επί του οποίου υπολογίζονται οι καταβολές σε ευρώ, τα οποία, επομένως, παραμένουν αόριστα.

Οπως μας είπε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα που χειρίστηκε την υπόθεση, πρόκειται για μια εξαιρετική δικαστική απόφαση, πλήρως δομημένη, τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά. «Η Δικαιοσύνη αποδεικνύει ακόμη μία φορά ότι στέκεται αρωγός στον πολίτη, όπου η Πολιτεία αρνείται πεισματικά να το κάνει. Το πρόβλημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο σαφέστατα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Ηδη δύο αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έχουν οριοθετήσει το νομικό και το ουσιαστικό πλαίσιο με το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένη η συγκεκριμένη τελεσίδικη απόφαση» σημείωσε η κυρία Νούκα και συμπλήρωσε:

«Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ήδη το Ανώτατο Ακυρωτικό της Γαλλίας, το Ανώτατο Ακυρωτικό της Ισπανίας, το Εφετείο της Ρώμης και το Εφετείο της Ρουμανίας έχουν εναρμονιστεί επίσης με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και δικαιώνουν τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου».


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....