Διυλιστήριο: 02/16/18
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Μητσοτάκης : «Δεν θέλω ενημέρωση από τον Καμμένο»!


Το Διυλιστήριο λέει :''...Ακόμα και τώρα που η προκλητικότητα του Ερντογάν βρίσκεται στο ζενίθ, τώρα που πρέπει να μας βρει (τουλάχιστον στα εθνικά θέματα) όλους ενωμένους, ο Κυριάκος θα βρεθεί στο Μόναχο μαζί με τον Καμμένο, αλλά δεν θέλει να τον συναντήσει (μιλάμε για τον Υπουργό Άμυνας της χώρας μας) και να φανούμε για μια ακόμα φορά στα μάτια των Ευρωπαίων διασπασμένοι και αδύναμοι. Λυπάμαι ...''

Μόνο από τον Τσίπρα δέχεται να μάθει τα «νεότερα» στο Αιγαίο ο Κυριάκος

Ρεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής

Την πρόθεσή του να μην πραγματοποιήσει οποιαδήποτε άτυπη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο σχετικά με την κατάσταση στο Αιγαίο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω κομματικών πηγών.

Το θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν ο υπουργός Αμυνας με τον αντίστοιχο τομεάρχη της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, με τον κ. Καμμένο να ζητά να ενημερώσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. στο Μόναχο όπου θα βρεθούν αμφότεροι την Παρασκευή.

Στους τομεάρχες

«Ανά πάσα στιγμή ο υπουργός μπορεί να ενημερώνει για οποιοδήποτε θέμα κρίνει αναγκαίο τον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ.» άφησε να διαρρεύσει η Πειραιώς, υπενθυμίζοντας πως έχει ήδη ζητήσει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο κ. Τσίπρας, όταν τηλεφωνήσει στον κ. Μητσοτάκη, θα μιλήσουν. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν συνομιλεί με τον κ. Καμμένο».

Την ίδια ώρα, ο κ. Κικίλιας κατηγορούσε τον πρωθυπουργό για εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σημειώνοντας πως «με την ενδοτική πολιτική τού “δεν μιλάω και δεν διεκδικώ τα δικαιώματά μου”, οι γείτονες αποθρασύνονται».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος εκτίμησε πως «η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί, χωρίς να αποκλείεται και η κλιμάκωσή της. Και αυτό φάνηκε από τη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, με την οποία δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο με σκοπό τη διενέργεια άσκησης την προσεχή Πέμπτη από τουρκικές δυνάμεις».

Με φόντο την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., απ' όπου αναμένεται να τοποθετηθεί σε όλα τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας και να ασκήσει δριμεία επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κούρεμα» στα δάνεια με ελβετικό φράγκο



«Κούρεμα» για δάνεια σε ελβ. φράγκο


Οι οφειλέτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποπληρώνουν (σε ευρώ) μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία του ακινήτου

Προάγγελος θετικών εξελίξεων για 70.000 πολίτες με δάνεια σε ελβετικό φράγκο αποτελεί η πρόθεση των τραπεζών να προχωρήσουν σε διαγραφή μέρους της οφειλής για «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια. Με φόντο τις δικαστικές μάχες που ήδη κερδήθηκαν και εκείνες που ακολουθούν, οι τράπεζες φαίνεται ότι ρίχνουν αναγκαστικά νερό στο κρασί τους, προτείνοντας ρυθμίσεις σε συνεργάσιμους δανειολήπτες που έχουν «κόκκινα» δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Αναμένεται, δε, ανάλογη κίνηση και για όσα δάνεια σε ελβετικό φράγκο δεν έχουν «κοκκινίσει», εκείνα δηλαδή που οι οφειλέτες συνεχίζουν να εξυπηρετούν παρά την αλλαγή της ισοτιμίας.

Την αρχή έχει κάνει ήδη εδώ και λίγο καιρό η Εθνική Τράπεζα, προτείνοντας μερική διαγραφή της οφειλής, εφόσον αποπληρωθεί κανονικά το υπόλοιπο δάνειο. Βασικά κριτήρια για τον υπολογισμό του ποσού της διαγραφής αποτελούν η τρέχουσα και η μελλοντική αξία του ακινήτου. Το «κόκκινο» δάνειο θα μετατρέπεται από ελβετικό φράγκο σε ευρώ και ο οφειλέτης θα αποπληρώνει μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία του ακινήτου. Η διάρκεια του δανείου και το ύψος της δόσης καθορίζονται με κριτήρια την ηλικία του δανειολήπτη και το διαθέσιμο εισόδημά του.

Το υπόλοιπο μέρος του δανείου «παγώνει» άτοκα και διαγράφεται σταδιακά, εφόσον ο δανειολήπτης εξυπηρετεί κανονικά τις υποχρεώσεις του. Με τον τρόπο αυτόν, ο δανειολήπτης καλείται να αποπληρώσει ένα δάνειο που αντιστοιχεί πλέον στην τρέχουσα -εμπορική- αξία του ακινήτου. Η αξία που θα έχει το ακίνητο, όταν λήξει ομαλά η δανειακή σύμβαση, θα κρίνει και το τελικό ύψος του «κουρέματος», το οποίο μπορεί να φθάσει ακόμα και το 40% του οφειλόμενου δανείου.

Αντίστοιχο πρόγραμμα ετοιμάζει και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ Eurobank και Alpha Bank κινούνται προς το παρόν σε επίπεδο εξατομικευμένων ρυθμίσεων, προτείνοντας διαγραφή μέρους της απαίτησης, ανάλογα με την εισοδηματική και την περιουσιακή κατάσταση του συνεργάσιμου δανειολήπτη. Σημειώνεται ότι οι 70.000 δανειολήπτες εμφανίζονται διπλά ζημιωμένοι, καθώς όχι μόνο είδαν τις δόσεις των δανείων τους να εκτοξεύονται λόγω της αλλαγής της ισοτιμίας, αλλά αναγκάζονται να ψάξουν τη δικαίωση με δικά τους μέσα.

Δικαστικές ελπίδες ρύθμισης και για τους «καλοπληρωτές»


Ραγδαίες αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο. Ηδη λίγο πριν από τη δύση του 2017 δύο εφετεία της χώρας δικαίωσαν με τελεσίδικες αποφάσεις πολίτες σε ατομικές αγωγές που είχαν καταθέσει κατά τραπεζών, θέτοντας στη διάθεση των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο ακόμα ένα ισχυρό νομικό χαρτί. Παράλληλα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται η απόφαση του Εφετείου Αθηνών επί της συλλογικής αγωγής που έχουν καταθέσει 2.300 δανειολήπτες κατά των δανειακών συμβάσεων σε ελβετικό φράγκο.

H πρωτόδικη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (334/2016) έκρινε ως καταχρηστικούς τρεις όρους των επίμαχων συμβάσεων και απαγόρευσε τη χρήση τους, δικαιώνοντας τους δανειολήπτες. Λαμβάνοντας, προφανώς, υπόψη τους τις δικαστικές νίκες δανειοληπτών εις βάρος τους, οι τράπεζες θα πρέπει να προτείνουν ρυθμίσεις όχι μόνο για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο, αλλά και για τα «πράσινα», καθώς θα είναι άδικο όσοι πληρώνουν κανονικά τις δόσεις όλα αυτά τα χρόνια να μην κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αρχίζει η δράση χρηματοδότησης ερευνητικών έργων για ΜμΕ



Την προκήρυξη της δράσης «Χρηματοδοτική Ενίσχυση σχεδίων έρευνας ανάπτυξης και καινοτομίας για την Προώθηση Διεθνικών Ερευνητικών Έργων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, έτους 2018 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Σκοπός είναι η αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην έρευνα και καινοτομία και πιο συγκεκριμένα, η ανάπτυξη επιχειρηματικών επενδύσεων στην έρευνα και καινοτομία, η ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ επιχειρήσεων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης και του τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιδίως μέσω της προαγωγής επενδύσεων στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, στη μεταφορά τεχνολογίας, στην κοινωνική καινοτομία, στην οικολογική καινοτομία, στις εφαρμογές παροχής δημόσιων υπηρεσιών, στην ενθάρρυνση της ζήτησης, στη δικτύωση, στα συμπλέγματα φορέων και στην ανοιχτή καινοτομία μέσω ευφυούς εξειδίκευσης, καθώς και στήριξη της τεχνολογικής και εφαρμοσμένης έρευνας, δοκιμαστικών δράσεων, ενεργειών έγκαιρης επικύρωσης προϊόντων, προηγμένων ικανοτήτων παραγωγής και πρώτης παραγωγής, ειδικά σε βασικές τεχνολογίες, και διάδοση των τεχνολογιών γενικής εφαρμογής.

Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ και η δημόσια δαπάνη χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται ερευνητικά έργα χρονικής διάρκειας έως 24 μηνών με μέγιστο προϋπολογισμό συνολικής δημόσιας δαπάνης έως 300.000 ευρώ εφόσον συμμετέχουν έως 2 επιχειρήσεις και με προσαύξηση 50% για πάνω από 3 επιχειρήσεις.

Η διάρκεια υλοποίησης των ερευνητικών έργων δε θα μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες και δικαιούχοι της δράσης είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης.

Η ένταξη των ερευνητικών έργων θα γίνει με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των ερευνητικών προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται το διάστημα από 20 Φεβρουαρίου 2018 έως και την καταληκτική ημερομηνία 30 Μαρτίου 2018 ώρα 16:00 και η πρόσκληση της δράσης δημοσιεύτηκε σήμερα στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠ ΠΔΕ www.dytikiellada.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....