Διυλιστήριο: 01/11/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Απόφαση σοκ για Ερντογάν: Πάγωσαν τουρκικοί λογαριασμοί στη Βρετανία λόγω Κύπρου



Ένσταση προς την απόφαση αγγλικού δικαστηρίου με την οποία πάγωσαν οι λογαριασμοί Τούρκων πολιτών στην Αγγλία, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και Τούρκοι διπλωματικοί που βρίσκονται σε υπηρεσία στη χώρα αυτή, έκανε η Τουρκία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς.

Η απόφαση αφορά την προσφυγή επτά πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη χτεσινή συνέντευξη τύπου προς τους διπλωματικούς συντάκτες, ο Μπιλγκίτς είπε πως την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός πρεσβευτής κλήθηκε για το λόγο αυτό στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος ανέφερε πως αγγλικό δικαστήριο έχει λάβει απόφαση περί επιβολής ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή παγώματος κάποιων τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να εφαρμοστούν στην Αγγλία, αποφάσεις τις οποίες είχε λάβει κατά τα έτη 2014 και 2015 κυπριακό δικαστήριο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η τουρκική πλευρά ανέφερε το θέμα προς την αγγλική, τόσο μέσω της τουρκικής πρεσβείας στην Αγγλία, όσο και με την κλήση του Βρετανού πρεσβευτή στην ‘Αγκυρα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Μπιλγκίτς υποστήριξε ότι το πάγωμα των λογαριασμών παραβιάζει τις συμβάσεις περί διπλωματικών σχέσεων (Βιέννη 1961) και περί προξενικών σχέσεων (Βιέννη 1963). Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τα πάγωμα είναι «απαράδεκτο» εκ μέρους της ‘Αγκυρας και για το λόγο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η νομική διαδικασία μετά από την ένσταση της τουρκικής πλευράς.
Ο Τούρκος εκπρόσωπος είπε επίσης ότι «η χρησιμοποίηση τέτοιων μεθόδων τη στιγμή που συνεχίζονται οι συνομιλίες στην Κύπρο, βλάπτουν το θετικό κλίμα εντός του οποίου βρίσκονται οι συνομιλίες».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βρετανικό δικαστήριο διέταξε το πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών Τούρκων διπλωματών που υπηρετούν στη Βρετανία, κάνοντας δεκτό αίτημα Κυπρίων πολιτών που βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη με την Άγκυρα για τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, οι επτά Ελληνοκύπριοι είχαν δικαιωθεί από κυπριακό δικαστήριο μέσω του οποίου είχαν υποβάλει την αγωγή και είχαν ζητήσει από τη βρετανική δικαιοσύνη να εφαρμόσει στη Βρετανία την απόφαση.

Η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Άγκυρα. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Βρετανό πρέσβη στη χώρα για εξηγήσεις και παράλληλα η τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο υποβάλλει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η απόφαση για πάγωμα των λογαριασμών των διπλωματών της δεν συνάδει με τη Συνθήκη της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις, καθώς επίσης ότι εμποδίζει τη λειτουργία της διπλωματικής της αντιπροσωπείας στη Βρετανία.

Η Χουριέτ αναφέρεται σε δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Ταντζού Μπιλγκίτς που έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση. Φέρεται δε να πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει το θετικό περιβάλλον στις συνεχιζόμενες συνομιλίες για το Κυπριακό.

ΚΥΠΕ: Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία, Λονδίνο

Διάβημα Άγκυρας προς Βρετανία για απόφαση σχετικά με περιουσίες Ελληνοκυπρίων


Σε διάβημα εναντίον της Βρετανίας προέβη η Άγκυρα, καλώντας τον Βρετανό Πρέσβη στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρόμενη για την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να παγώσει τους λογαριασμούς Τούρκων διπλωματών έπειτα από προσφυγές Ελληνοκυπρίων κατά της Άγκυρας για τις περιουσίες τους.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς κατηγόρησε τη Βρετανία για παραβίαση της Συνθήκης της Βιέννης, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία αμφισβήτησης της απόφασης.

“Δεν είναι δυνατόν να αποδεκτούμε τέτοια εφαρμογή. Αναμένομε να αρθούν οι περιορισμοί στους λογαριασμούς αυτούς, να αρθεί η απόφαση μέτρων επειγόντως και η Βρετανία να εφαρμόσει τις ευθύνες της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε άλλωστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο η νομική διαδικασία αμφισβήτησης”, είπε ο Τανζού Μπιλγκίτς.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο και αναζητείται πολιτική λύση αυτού του είδους οι προσφυγές δηλητηριάζουν το θετικό κλίμα των διαπραγματεύσεων.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κάνουμε bullying στον εαυτό μας..

     Ο λαός αυτός είναι ο μόνος λαός της γής που κάνει μπούλινγκ στον εαυτό του (ή μπόουλινγκ όπως θα έλεγε κι ο Μάκης; Τί θα πεί ποιός Μάκης; Ένας είναι ο Μάκης! Ο Γεράσιμος).

Ο επαναστάτης τούτος λαός 6 χρόνια μ.Μ. (μετά Μνημονίων, δηλαδή ''μετά'' όπως λέμε ''after'', ή ''μετά'' δηλαδή ''μαζί''), δεν έχει απαιτήσει να οδηγηθεί στην φυλακή (και μετά στο απόσπασμα) ούτε ένας, ΕΝΑΣ από τους υπεύθυνους της καταστροφής.
Αντιθέτως τους επιβραβεύει διατηρώντας τους με ευλάβεια στην εξουσία, είτε στην μεριά της
κυβέρνησης, είτε στην μεριά της αντιπολίτευσης.

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να μας κάνει εντύπωση που χθες επιβράβευσε και την οικογενειοκρατία, τον νεποτισμό και τον τιποτισμό,
..στο πρόσωπο του απόλυτου Τίποτα, του διορισμένου στην ΕΤΕ φελλού με εντολή του εκσυγχρονιστικού Γκόλουμ, του επιχρυσωμένου απ' την Miesens ξόανου;

Είναι ο ίδιος λαός που οι υποθετικοί του πρόγονοι εφηύραν την δημοκρατία και μάλιστα την άμεση δημοκρατία.
Είναι ο ίδιος λαός που αντιστάθηκε όσο κανείς άλλος στην Κατοχή.
Είναι ο ίδιος που τόσες φορές απέρριψε την οικογενειοκρατία της βασιλείας (που τόσες φορές επέστρεψε απ' το παράθυρο ελέω διαφόρων ''συμμάχων'').

Τί άλλαξε;
Πώς μετατράπηκε ένας μεγάλος λαός σε όχλο και σε δούλο;
Φταίνε άραγε μόνο τα 30 χρόνια πασοκισμού και συστηματικής καταστροφής της παιδείας;
Φταίει η τρυφηλότητα του καταναλωτισμού και της πλαστής ευμάρειας που γεύτηκε για λίγα χρόνια;
Φταίνε οι συλλήβδην Απατεώνες (το ''α'' κεφαλαίο) που τον κυβέρνησαν απ' την μεταπολίτευση και δώθε;
Φταίνε οι εγκληματίες και επαγγελματίες προδότες των τελευταίων 6 χρόνων;

Η ουσία είναι πως με συνεχόμενες και απανωτές πράξεις ο λαός αυτός μας δείχνει ότι δεν υπάρχει πιά καμία ελπίδα.
Σοβαρά μιλώντας, σοβαρότερα από ποτέ, το blog προτρέπει σε όσους νέους μπορούν να εγκαταλείψουν την χώρα. Το ίδιο να κάνουν και όσοι μπορούν απ' τους μεγαλύτερους.
Δεν αξίζει πιά τον κόπο να ασχολείται κανείς με μιά τελειωμένη υπόθεση.

Οι υπόλοιποι ας παραμείνουν να τρέφουν και να υφίστανται γελοία υποκείμενα σαν αυτό της φωτογραφίας,
..και σαν κι αυτά που κατοικοεδρεύουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Προεδρικό Μέγαρο, και στα λοιπά μέγαρα της εξουσίας.

Ώρα για αυτοκριτική.
Ώρα για το ''ο σώζων εαυτόν σωθήτω''.
Κανονικά, θα έπρεπε να είναι ώρα για εξέγερση και τιμωρία!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Βόμβα” από Βερολίνο: Οι επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολονία ήταν «προσχεδιασμένες»


Οι μαζικές επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολονία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν προσχεδιασμένες, έκρινε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μάας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Κανένας δεν μπορεί να μου πει ότι [οι επιθέσεις] δεν ήταν συμφωνημένες ή προσχεδιασμένες. Χρειάζεται επειγόντως να εξιχνιάσουμε πώς διαπράττονται τέτοια ειδεχθή εγκλήματα», δήλωσε ο Μάας στη συνέντευξη η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλο της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί για τις επιθέσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία έφθασε χθες τις 379, ενώ οι ύποπτοι είναι κυρίως «αιτούντες άσυλο» ή «παράνομοι μετανάστες», ανακοίνωσε χθες η γερμανική αστυνομία. Περίπου το 40% των μηνύσεων αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, διευκρίνισε η αστυνομία.

Πολλά παρόμοια συμβάντα, κυρίως κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αναφέρθηκαν επίσης μεταξύ άλλων στη Φραγκφούρτη, στο Ντίσελντορφ και στο Βερολίνο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί για τις βιαιότητες της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία έφθασε τις 379 και οι ύποπτοι είναι κυρίως “αιτούντες άσυλο” ή “παράνομοι μετανάστες”, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Περί το 40% των μηνύσεων αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις, διευκρίνισε η αστυνομία.

“Τα πρόσωπα τα οποία ερευνά η αστυνομία κατάγονται στην πλειοψηφία τους από τη Βόρεια Αφρική. Στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι αιτούντες άσυλο ή άτομα που βρίσκονται παράνομα στη Γερμανία”, εξήγησε η αστυνομία της Κολωνίας προσθέτοντας ότι “οι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο βαθμό τα πρόσωπα αυτά έχουν σχέση με τα αδικήματα που διαπράχθηκαν τη νύκτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς συνεχίζονται”.

Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί συμμετέχουν την έρευνα για τις βιαιότητες στην πλατεία ανάμεσα στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Οι έντονες επικρίσεις για την ανικανότητα της αστυνομίας να προστατεύσει τις γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων προκάλεσε την αποπομπή του αρχηγού της αστυνομίας της Κολωνίας Βόλφγκανγκ Αλμπερς.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το 2014 οι New York Times έβγαζαν αρχηγό της ΝΔ τον Κυριάκο Μητσοτάκη (έγγραφο)

Σας παραθέτουμε έγγραφο των New York Times στις 14 Δεκεμβρίου 2014 όπου με άρθρο τους υποστηρίζουν ότι αν χάσει τις εκλογές ο Σαμαράς, θα πρέπει να εκλεγεί νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κάποιος σαν το Κυριάκο Μητσοτάκη.
 Το άρθρο μπορείτε να το δείτε εδώ 






http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σήμερα οι πρώτες κλήσεις από εισαγγελείς για τη λίστα Μπόγιαρνς

Ραγδαίες εξελίξεις στις υποθέσεις με τις λίστες Μπόγιαρνς και Λαγκάρντ. Από το μεσημέρι σήμερα,σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, αναμένεται να κληθούν τα πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί ότι διατηρούσαν λογαριασμούς πολλών εκατομμυρίων στην Ελβετία.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Αυτήν τη φορά, η αξιοποίηση των λιστών που είχαν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές προχώρησε με γοργούς ρυθμούς, χωρίς το εμπόδιο των πολιτικών παρεμβάσεων, ενώ η κυβέρνηση ολοκληρώνει το νομοσχέδιο που θα δίνει κίνητρα για όσους επιλέξουν την αυτοκαταγγελία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Real.gr, τα πρώτα πρόσωπα που θα περάσουν την πόρτα των εισαγγελέων είναι επιφανείς οικονομικοί παράγοντες της χώρας και σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, και δυο πρόσωπα με συγγένεια πρώτου βαθμού, αλλά και επικεφαλής οργανισμού της προηγούμενης διοίκησης που το συγκεκριμένο διάστημα υπήρξε και «εκπρόσωπος» της UBS στη χώρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, άλλωστε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίστηκαν, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημοσιότητα, τα «ντου» των αρχών στα σπίτια συγκεκριμένων προσώπων, προκειμένου να εξακριβωθούν συγκεκριμένα στοιχεία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, αναμένεται η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιαρνς το προσεχές Σάββατο στην Αθήνα, προκειμένου να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....