Διυλιστήριο: 05/08/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ποια νοσοκομεία θα έχουν έως το τέλος του χρόνου νέους αξονικούς τομογράφους

Το Υπουργείο Υγείας μετά από μια μακρά και επίπονη διαδικασία, είναι σε θέση να ανακοινώσει πως η προμήθεια των αξονικών τομογράφων για συνολικά δεκαεννέα νοσοκομεία εισέρχεται σε φάση τελικής ολοκλήρωσης.

Με την δημοσιοποίηση της περίληψης της προκήρυξης του Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού, τα δημόσια νοσοκομεία θα ενισχυθούν με εξοπλισμό απαραίτητο που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα προμηθεύσει τα Νοσοκομεία με τον εξοπλισμό και όλες τις σχετικές υπηρεσίες (πλήρης και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη, ανταλλακτικά, παρελκόμενο εξοπλισμό κ.λ.π), με αποπληρωμή του τιμήματος σε πέντε έτη (5) και με αυστηρές ρήτρες συνεχούς αδιάλειπτης λειτουργίας, για όλη την συμβατική περίοδο.

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο- το οποίο και έχει οριστεί ως αναθέτουσα αρχή- δεσμεύεται για την άμεση ολοκλήρωση της προμήθειας εξοπλισμού ως το τέλος του 2018. Η προσήλωση μας στο δημόσιο σύστημα υγείας και ο στόχος της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης του πλέον παίρνει σάρκα και οστά αφήνοντας στο παρελθόν την εικόνα διάλυσης των προηγούμενων μνημονιακών χρόνων.

Ακολουθεί αναλυτικά ο πίνακας των νοσοκομείων που θα προμηθευτούν αξονικούς τομογράφους:

1) ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»: Αξονικός 64 τομών

2)ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ»: Αξονικός 64 τομών

3) ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ»: Αξονικός 16Β τομών

4)Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής: Αξονικός 16Β τομών

5)ΓΝ Ελευσίνας Θριάσιο : Αξονικός 64 τομών

6)ΓΝ-ΚΥ Κω: Αξονικός 16Β τομών

7)ΓΝ Κυθήρων: Αξονικός 16Β τομών

8)ΓΝ Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» - ο Άγιος Δημήτριος – ΝΜ Γεννηματάς: 16Α τομών

9)ΓΝ Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου: Αξονικός 64 τομών

10)ΓΝ Ημαθίας- ΝΜ Νάουσας: Αξονικός 16 Α τομών

11)Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο Έβρου(Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης- ΓΝ Διδυμοτείχου) : Αξονικός 16Α τομών

12) ΓΝ Καρπενησίου: Αξονικός 16Β τομών

13)Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Αξονικός 64 τομών

14)Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας «Αγία Ειρήνη» : Αξονικός 16Β τομών

15)ΓΝ Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου»-ΝΜ Πύργου : Αξονικός 16Β τομών

16)ΓΝ Αιτωλοακαρνανίας- ΝΜ Μεσολογγίου: Αξονικός 16Β τομών

17)ΓΝ Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»: Αξονικός 16Α τομών

18)ΓΝ Αργολίδας- ΝΜ Άργους: Αξονικός 16Β τομών

19)ΓΝ-ΚΥ Σητείας: Αξονικός 16Β τομών



Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συρρίκνωση του δημοσίου τομέα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης


Για ανάληψη έργων του δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα και ευρύτερη συνεργασία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε περίπτωση που κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία. Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε υποσχέσεις για αλλαγές αν η παράταξη του γίνει κυβέρνηση, ενώ δεν παρέβλεψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για απραξία στους τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ψηφιακής πολιτικής.
Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη ψηφιακή οικονομία κατέθεσε ο πρόεδρος της, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης της συνεργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, η οποία, όπως υποστηρίζει, αποτελεί δέσμευση του σε ενδεχόμενη κυβέρνηση του κόμματος του. Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η παράταξη του, θα προχωρήσει στο outsourcing δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιώτες, προσθέτοντας ότι το κράτος μόνο να κερδίσει έχει από τη συνεργασία και ότι το δημόσιο δεν θα πρέπει να φοβάται τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Η ψηφιακή οικονομία είναι το όχημα για την ανάπτυξη του μέλλοντος. Διαμορφώνει νέες ευκαιρίες απασχόλησης και δημιουργεί τεράστιες νέες προκλήσεις. Πρέπει να έχουμε αίσθηση ότι αυτά που χρειάζονταν μια γενιά για να γίνουν μπορεί να γίνουν σε 5 χρόνια. Αλλαγή σημαίνει ευκαιρίες και νέες προοπτικές», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η ΕΕ έχει εκπονήσει σχέδια για τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία. Δισεκατομμύρια ευρώ επενδύονται ήδη στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο σχετικές δείκτης ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας δείχνει ότι η Ευρώπη σημειώνει πρόοδο. Η Ελλάδα όμως κατατάσσεται 26η στις 28 θέσεις. Δεν διαφαίνεται καμία προοπτική να ανακάμψει». Ως παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, ο Κ. Μητσοτάκης έφερε την Εσθονία και πρόσθεσε ότι ακόμη και χώρες όπως η Ρουμανία έχουν κάνει σημαντική πρόοδο.

Οι προτάσεις της ΝΔ

«Σήμερα απαιτείται ένα σχέδιο μετάβασης στην ψηφιακή εποχή», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια στο μοντέλο της καινοτομίας κινδυνεύει να αποτύχει αν οι επενδυτές αντιμετωπίζουν ένα αρνητικό περιβάλλον. «Η αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, η ποιότητα των υπηρεσιών και ο ρόλος του κράτους στην οικονομία είναι σημαντικά στοιχεία», ανέφερε, ενώ επιπλέον δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, τη βελτίωση της δραματικής κατάστασης πολυνομίας και κακονομίας.

Τέλος, εκθιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, υπογράμμισε «με το πρόγραμμά μας θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Είναι ίσως η τελευταία μεγάλη ευκαιρία, ο μετασχηματισμός της πατρίδας μας, που θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα. Δεν έχουμε πολυτέλεια να παραμείνουμε ουραγοί της Ευρώπης. Έχω τη βούληση να κάνω το άλμα πράξη. Το μέλλον μας ανήκει. Σύντομα θα το κάνουμε πράξη».

«Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία ριζικού μετασχηματισμού της κοινωνίας»

Σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, χαρακτήρισε ότι αποτελεί την τελευταία μεγάλη ευκαιρία μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, ενώ τόνισε ότι η νέα ψηφιακή εποχή θα μπορούσε να φέρει ευελιξία στην αγορά εργασίας και προώθηση άλλου τύπου συμβάσεων εργασίας που μπορούν να ενισχύσουν την απασχόληση. «Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία ριζικού μετασχηματισμού της κοινωνίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι η παράταξη του έχει συγκεκριμένο σχέδιο.

Όπως είπε, αναγκαία θεωρεί τη δημιουργία συντονιστικής δομής παρά τω πρωθυπουργό για τον συντονισμό των έργων πληροφορικής όπως και την προώθηση της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων στο σύνολο της χώρας. Στη συνέχεια μίλησε για την ανάγκη πραγματικής επένδυσης στην οικονομία των δεδομένων, ενός ευρύτερου προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων υψηλής εξειδίκευσης στην εκπαίδευση για όλους τους ανέργους καθώς και τον πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με ταχεία εισαγωγή ψηφιακών υπογραφών και ολοκλήρωση όλων των συστημάτων πληροφορικής και συμπλήρωσή τους όπου αυτό απαιτείται.

Όσον αφορά το καθεστώς αυξημένης φορολογίας και υψηλών ασφαλιστικών εισφορών, δήλωσε απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας, «ξέρω πως χάνετε σημαντικά στελέχη που φεύγουν στο εξωτερικό γιατί δεν αντέχουν τον συνδυασμό φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Οι ασφαλιστικές εισφορές και η υψηλή φορολογία καθιστούν μη εφικτή την προσέλκυση στελεχών που φεύγουν στο εξωτερικό. Δεσμεύομαι ότι θα το αλλάξουμε, καθώς «είναι φοβερό η κυβέρνηση να φορολογεί τον κόσμο και να μην κάνει τίποτα για να περιορίσει τη φοροδιαφυγή» κατέληξε.

Πυρά προς την κυβέρνηση

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης για την ψηφιακή οικονομία, έκανε λόγο για απραξία στον συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ σημείωσε ότι «στα έργα παίρνει μηδέν σε αυτόν τον πλανήτη, για το διάστημα δε ξέρω. Θα δούμε τι θα καταφέρει ο νέος διευθυντής. Ο προηγούμενος επικαλέστηκε τη φράση follow the money. Και ελπίζω σύντομα να μας εξηγήσει ο Νίκος Παππάς τι εννοεί; Σήμερα λείπει ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. Συνεχώς αναβάλλεται. Αναρωτιέμαι αν σε αυτό το σχέδιο Τσακαλώτου υπάρχει έστω και μια αναφορά στην ψηφιακή οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει σε αυτά. Ο Αριστείδης Μπαλτάς κατάργησε σε μια νύχτα το ψηφιακό σχολείο».

Άμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που σχολίασε στο Twitter:







Πηγή www.thepressproject.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....