Διυλιστήριο: 07/08/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Έκλεισε συμφωνία !!! Μπακογιάννη-Κεφαλογιάννης-Χατζηδάκης στις Βρυξέλλες την Πέμπτη με εντολή Μεϊμαράκη


Κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ με εντολή του προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη μεταβαίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Κωστή Χατζηδάκη. Στόχος του ταξιδιού στην βελγική πρωτεύουσα είναι να συναντήσουν Ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να βοηθήσουν τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ν.Μαριάς : ''Συνεχίζετε κύριε Βέμπερ το ανθελληνικό σας ντελίριο''


Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή το ανθελληνικό ντελίριο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρουσία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μ. Βέμπερ.

Ο Νότης Μαριάς αφού καλωσόρισε τον Α. Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε απευθυνόμενος στον Μ. Βέμπερ:

"Κ. Βέμπερ συνεχίσατε και σήμερα το ανθελληνικό σας ντελίριο. Πέστε λοιπόν πρώτα στην κυρία Μέρκελ να εξοφλήσει τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και μετά να μιλάτε για αξιοπρέπεια. Σταματήστε λοιπόν να κουνάτε το δάκτυλο στον Ελληνικό λαό που φτωχοποίησε η μερκελική λιτότητα. Η δική σας πολιτική. Ξέρετε ότι το μνημόνιο απέτυχε στην Ελλάδα. Μείωσε το ΑΕΠ κατά 25%. Εκτόξευσε το χρέος από 127% του ΑΕΠ στο 180% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα τα πέντε τελευταία μνημονιακά χρόνια πήρε 214 δις ευρώ ως δάνεια. Και όμως η πατρίδα μου έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους και 40% ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας".

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: "Που πήγαν λοιπόν τα λεφτά κ. Βέμπερ; Γιατί δεν λέτε ότι πήγαν για να διασωθούν οι Γερμανικές τράπεζες; Γιατί το κρύβετε".

"Να το πάρετε λοιπόν απόφαση. Ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται πλέον τη μερκελική λιτότητα και τα μνημόνια. Και αυτό το μήνυμα σας το έστειλε με το βροντερό "όχι" που είπε την περασμένη Κυριακή στο δημοψήφισμα", κατέληξε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μηταράκης και Θεοδωράκης απειλούν τον Τσίπρα με εσχάτη προδοσία όταν αυτός διαπραγματεύεται στο Ευρωκοινοβούλιο

Νότης Μηταράκης


Για εσχάτη προδοσία κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ως την Κυριακή και η χώρα οδηγηθεί στη δραχμή.
Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του προειδοποιεί ευθέως τον πρωθυπουργό και βάζει φωτιά στο twitter

Ότι ζήτησε από Έλληνες ο Τσίπρας, το πήρε. Αν ωςΚυριακή δεν έχουμε συμφωνία και πάμε σε δραχμή, μιλάμε για εσχάτη προδοσία

Σταύρος Θεοδωράκης:«Συμφωνία ή προδοσία»


Την αναγκαιότητα να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε συμφωνία, καθώς «κάθε άλλη πράξη θα είναι προδοσία», υπογραμμίζει σε δήλωσή του στην «Κ» ο κ. Στ. Θεοδωράκης: «Οι Ελληνες θέλουν λύση. Ο πρωθυπουργός στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεσμεύτηκε ενώπιον όλων μας και του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα φέρει αυτήν τη λύση χωρίς να διακινδυνεύσει την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Αλλωστε την ίδια δέσμευση είχε δώσει και στον ελληνικό λαό, λέγοντας ‘‘ψηφίστε ΟΧΙ και σε 48 ώρες θα φέρω συμφωνία και θα ανοίξω τις τράπεζες’’. Το δράμα κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει. Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει την πρότασή της που θα μας κρατήσει στην Ε.Ε. Κάθε άλλη πράξη είναι προδοσία και θα αντιμετωπισθεί ως προδοσία από τον ελληνικό λαό».

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μάλλον η κυρία Σπυράκη δεν ξέρει ότι στην Ευρωβουλή εκπροσωπεί τους Έλληνες και την Ελλάδα

Αυτή είναι Ευρωβουλευτής που υποτίθεται υπερασπίζετε τα συμφέροντά μας. Η γλοιώδης Μ. Σπυράκη σε ένα ρεσιτάλ ανθελληνισμού λέει πράγματα που μάλλον δεν τα σκέφτεται ή μάλλον τα σκέπτεται και εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα.

Αναφερόμενη Στον πρόεδρος της Κομισιόν λέει ότι έχει καθήκον να εξαντλήσει όλα τα περιθόρια ώστε η Ελλάδα να μείνει στο σπίτι τους. Μάλλον η τα λεφτά που έχει αρπάξει τόσα χρόνια από την αμερόληπτη δημοσιογραφία η κυρία Σπυράκη ξέχασε ότι η Ευρώπη είναι της Ελλάδας σπίτι όψι των υπολοίπων.

Εκτός από αυτό η κυρία Σπυράκη θέλει μάλλον να γλείψει τα πόδια του Γιούνγκερ και των υπολοίπων νταβατζήδων υπονοώντας ότι δεν έχουν καμία ευθύνη και πρέπει να δώσουν διορία μέχρι την Κυριακή.

Απολαύστε την εσείς που την στείλατε εκεί να παίρνει 30 χιλιάρικα τον μήνα

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πολιτική αλητεία από Μεϊμαράκη σε Τσίπρα μόλις 18 ώρες από την εθνική ομοψυχία: ''Ποιος τον συμβούλευσε να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο; ''


Ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμάρακης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να διενεργήσει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανταποκριθεί σε νέα πρόσκληση για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Είμαστε στα όρια της ανοχής της εμπιστοσύνης που του δείχνουμε, η κλεψύδρα της υπομονής έχει στερέψει», σημείωσε, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, και πρόσθεσε ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει τι θέλει, αφού πρώτα έρθει στη Βουλή.

«Εντυπωσιάστηκα γιατί κλήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί την επόμενη του θριαμβευτικού αποτελέσματος. Γιατί πέντε μήνες δεν κλήθηκαν οι αρχηγοί; Εμείς ζητούσαμε την εθνική συνεννόηση και τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την αρνείτο», τόνισε.

Όπως είπε, με ανησυχία έλαβε το τηλεφώνημα να πάει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και σκέφτηκε: «Γιατί να μας καλεί τώρα; Δεν θέλει να έχει μόνος του την ευθύνη, αλλά ήθελε να κάνει διάχυση ευθυνών».

«Χάθηκαν πέντε ολόκληροι μήνες και ακούω τον πρωθυπουργό να λέει “δεν φταίνε οι τελευταίοι πέντε μήνες”. Του απαντάμε: “οι δικοί σου πέντε μήνες φταίνε και η δική σου διακυβέρνηση”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης κατέκρινε έντονα την επιλογή του πρωθυπουργού να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Ποιος τον συμβούλευσε να μιλήσει σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο; Ποιος τον συμβούλευσε να δώσει βήμα στους εχθρούς;», διερωτήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ΝΔ οφείλει να πάρει θέση και να καταδικάσει την προκλητική επίθεση που δέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερμ, στην οποία ανήκει και η ΝΔ.

Διότι ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, που εκπροσωπούσε την Ελλάδα και το σύνολο του ελληνικού λαού.

 

 Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άντλησε 1,625 δισ. ευρώ το δημόσιο

Την άντληση ποσού 1,625 δισ. ευρώ, μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Η απόδοση παρέμεινε αμετάβλητη στο επίπεδο του 2,97% και το ζητούμενο ποσό (1,25 δισ. ευρώ) υπερκαλύφθηκε κατά 1,3 φορές.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1,250 δισ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,97%.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,625 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, στις 12μ.μ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

O Tζήμερος καλεί ανοιχτά σε βίαιο πραξικόπημα για ανατροπή της Κυβέρνησης

"Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο, (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα) μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες.

Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται."

Θα παρέμβουν οι εισαγγελικές Αρχές στο κάλεσμα για βία και ευθεία παραβίαση του συντάγματος που ούτε η Χρυσή Αυγή δεν έχει τολμήσει να θέσει;


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταγγελία κατά Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για χρηματισμό από εφοπλιστές


ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Από το NEWSBOMB

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων για την καταπολέμηση της διαφθοράς έχει μπει ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, στα χέρια τους οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν επώνυμη καταγγελία εις βάρος του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία ο κ. Βαρβιτσιώτης φέρεται να έχει χρηματιστεί από εφοπλιστές, στην προσπάθεια των τελευταίων να διατηρήσουν στον... πάγο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Στόχος τους, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει κατατεθεί στους εισαγγελείς για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ισχυρά μέλη του εφοπλιστικού λόμπι επιχείρησαν να χρηματίσουν τον κ. Βαρβιτσιώτη προκειμένου να μην προβεί σε καμία ενέργεια εις βάρος των συμφερόντων τους, έτσι ώστε να διατηρηθεί η προνομιακή μεταχείρισή τους στον τομέα της φορολογίας.

Καθώς η καταγγελία που έχει πραγματοποιηθεί εις βάρος του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι και επώνυμη και - σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές - συνοδεύεται από συγκεκριμένα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει υλικό... αξιοποιήσιμο για την τέλεση αδικημάτων, η υπόθεση έχει πλέον περάσει στο στάδιο της έρευνας και πολύ σύντομα θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα της παρέμβασης των εισαγγελικών αρχών.

Εύκολο γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του σκανδάλου που θα προκύψει αν από τις καταγγελίες εις βάρος του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, προκύψει αποδοχή από μέρους του κ. Βαρβιτσιώτη των... δώρων που του προσέφεραν μέλη του εφοπλιστικού λόμπι.

Το Newsbomb.gr θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη των ερευνών των εισαγγελικών αρχών και για όλα όσα αναμένεται να προκύψουν το προσεχές διάστημα, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός ποιος πραγματικά ήταν ο ρόλος του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε σχέση με όσα τον κατηγορούν για τις σχέσεις και τη στάση του έναντι των εφοπλιστών.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

H Western Union ενεργοποιεί ξανά τις υπηρεσίες αποστολής χρημάτων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα


Η εταιρία Western Union ανέφερε σήμερα ότι επανεργοποιεί τις υπηρεσίες αποστολής χρημάτων από 31 χώρες του εξωτερικού προς τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση που διανεμήθηκε μέσω του Business Wire.

Τα χρήματα θα πιστώνονται βάσει του συμφωνηθέντος ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών, ανέφερε η εταιρία, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να ισχύει το ημερήσιο όριο ανάληψης των 60 ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τσίπρας :«Η πατρίδα μου έχει μετατραπεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε πειραματικό εργαστήρι λιτότητας


Πρωτολογία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Διεκδικούμε συμφωνία που θα έχει φως στο τέλος του τούνελ


«Η πατρίδα μου έχει μετατραπεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε πειραματικό εργαστήρι λιτότητας. Το πείραμα δεν πέτυχε», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Ευρωβουλή.

«Είναι τιμή να μιλώ στο ναό της Δημοκρατίας της Ευρώπης σε μια κρίσιμη στιγμή για Ελλάδα και Ευρωζώνη. Λίγες μέρες μετά την ισχυρή ετυμηγορία του ελληνικού λαού είμαστε εδώ. Πρωτοφανής πίεση με τις τράπεζες κλειστές, τα ΜΜΕ να τρομοκρατούν με την επιλογή στο όχι είναι επιλογή ρήξης στην Ευρώπη. Αποτελεί επιλογή επιστροφής στις ιδρυτικές αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας», σημείωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Η γενναία επιλογή του Ελληνικού λαού σε συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης, με τις τράπεζες κλειστές και την πλειοψηφία των Μέσων ενημέρωσης να τρομοκρατεί ότι το ΌΧΙ είναι μια επιλογή ρήξης προς την Ευρώπη, δεν αποτελεί επιλογή ρήξης αλλά επιστροφή στις αρχές τα ευρωπαϊκής ενοποίησης. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ευρώπη, το κοινό μας ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ή θα είναι δημοκρατική, η θα έχει τεράστιες δυσκολίες να επιβιώσει».

«Η πατρίδα μου έχει μετατραπεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε πειραματικό εργαστήρι λιτότητας. Το πείραμα δεν πέτυχε, Φτώχεια, ανεργία ανέβηκαν στα ύψη, το δημόσιο χρέος διευρύνθηκε. Η πλειοψηφία του λαού θέλει να αποδεσμευθεί από όλα αυτά», είπε ακόμα και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνησή μου αναλάβαμε πριν από 5 περίπου μήνες, όμως τα προγράμματα διάσωσης, βρίσκονται σε ισχύ εδώ και 5 περίπου χρόνια. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όσα συνέβησαν τους τελευταίους 5 μήνες. Τα σημερινά αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας όμως οφείλονται στα προγράμματα των τελευταίων πέντε ετών.
Διεκδικούμε συμφωνία με τους εταίρους μας που θα δίνει εντύπωση ότι στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως. Μία συμφωνία με μεταρρυθμίσεις που θα μεταφέρει τα βάρη σε όσους έχουν τη δυνατότητα να τα σηκώσουν. που θα μεταφέρει βάρη σε όσους μπορούν να τα σηκώσουν. Με πολιτικές αναδιανομής προς όφελος των μικρότερων και μεσαίων στρωμάτων. Η πρόταση που καταθέτουμε στους εταίρους μας είναι πρόταση που περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και με όσο το κατά δυνατόν λιγότερο υφεσιακές επιπτώσεις. Βεβαίως η πρότασή μας, περιλαμβάνει και το αίτημα για μία άμεση δέσμευση για την αντιμετώπιση του προβλήματος του δημοσίου χρέους. Δεν μπορεί να υπάρχουν μεταξύ μας ταμπού. Η πρόταση κατατέθηκε με αυτά τα χαρακτηριστικά, στο Eurogroup, στη διάσκεψη κορυφής. Σήμερα στέλνουμε αίτημα στον ESM. Αναλάβαμε την υποχρέωση τις επόμενες δύο ημέρες να κάνουμε τις προτάσεις μας συγκεκριμένες».

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε τις επόμενες μέρες να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κρίσιμης συγκυρίας, τόσο για το καλό της Ελλάδας όσο και της ευρωζώνης θα έλεγα κυρίως όχι μόνο για το οικονομικό αλλά και για το γεωπολιτικό συμφέρον της Ευρώπης» είπε ο έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο και πρόσθεσε: «Θέλω στο σημείο αυτό να είμαι ξεκάθαρος. Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των υποχρεώσεων της και για την αναδιάρθρωση του χρέους της δεν έχουν στόχο να επιβαρύνουν επιπλέον τον ευρωπαίο φορολογούμενο. Τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα- ας είμαστε ειλικρινείς- δεν κατέληξαν ποτέ στον ελληνικό λαό ήταν χρήματα για να σωθούν οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές τράπεζες αλλά δεν πήγαν ποτέ στον ελληνικό λαό».

«Δεν θέλουμε να συγκρουστούμε με την Ευρώπη αλλά να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα στη χώρα μας και με τις κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες που βύθισαν την Ελλάδα και βυθίζουν μαζί και την ευρωζώνη», είπε ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο.
«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αυτό που ονομάζουμε ελληνική κρίση δεν είναι παρά η συνολική αδυναμία της ευρωζώνης να βρει μια οριστική λύση σε μια αυτοτροφοδοτούμενη κρίση χρέους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό και όχι αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα. Και σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα απαιτείται ευρωπαϊκή λύση», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η ευρωπαϊκή ιστορία είναι μια ιστορία συγκρούσεων αλλά στο τέλος της ημέρας συμβιβασμών. Αλλά είναι και μια ιστορία συγκλίσεων και διευρύνσεων. Μια ιστορία ενότητας και όχι διαίρεσης. Γι΄ αυτό άλλωστε μιλάμε για την ενωμένη Ευρώπη. Ας μην την αφήσουμε να γίνει διαιρεμένη ευρώπη. Τούτη την ώρα καλούμαστε να βρούμε έναν γόνιμο και έντιμο συμβιβασμό. Προκειμένου να αποφύγουμε μια ιστορική ρήξη που θα ανατρέψει την παράδοση της ενωμένης Ευρώπης. Και είμαι βέβαιος ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της στιγμής και θα ανταποκριθούμε. Θα αναλάβουμε την ιστορική μας ευθύνη».

Δείτε το βίντεο:




Δευτερολογία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο


«Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ, αν το είχα, δεν θα έκανα τις δηλώσεις που έκανα μετά το συντριπτικό «Όχι» στο δημοψήφισμα», σχολίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στο ευρωκοινοβούλιο.

«Σέβομαι όλες τις απόψεις που ακούστηκαν. Σέβομαι ότι το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να παίξει πιο ενεργό ρόλο. Πώς έχουμε εξουσιοδοτήσει τρεις θεσμούς και να μην είναι μέσα το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Με απόλυτη ειλικρίνεια θα πω: αν σε αυτή την υπόθεση η συζήτηση γινόταν ανάμεσα σε Ελλάδα και Κομισιόν θα είχε βρεθεί λύση εδώ και καιρό», σχολίασε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Η ελληνική πλευρά, έχει καταθέσει προτάσεις. Κατέθεσε ένα κείμενο 47 σελίδων που ήταν το αποτέλεσμα μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Δυστυχώς η εικόνα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι δεν έχει καταθέσει προτάσεις. Επανήλθε την προηγούμενη Δευτέρα η κυβέρνηση με προτάσεις, οι οποίες έγιναν δεκτές και από τους τρεις θεσμούς».

«Αναγνωρίζουμε τους κανόνες της ευρωζώνης όμως διατηρούμε το δικαίωμα της επιλογής, για το που θα προσθέσουμε τα δημοσιονομικά βάρη για να πιάσουμε τους οικονομικούς στόχους. Αν δεν είναι δικαίωμα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης με ποιον τρόπο θα πιάσει τους επικείμενους στόχους, τότε στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δεν θα πρέπει να γίνονται εκλογές. Θα πρέπει να διορίζονται τεχνοκράτες που να παίρνουν τις αποφάσεις», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:
«Όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι το όχι σημαίνει Grexit. Αυτό το γνώριζαν οι πολίτες όταν πήγαν στην κάλπη αλλά το αποτέλεσμα εξέπληξε. Αν είχα στόχο το Grexit δεν θα έκανα τις δηλώσεις που έκανε μετά και δεν θα ερμήνευα έτσι το αποτέλεσμα. Δεν έχω κανένα κρυφό σχέδιο».

«Πράγματι στην Ελλάδα, υπάρχουν στρεβλώσεις που πρέπει να καταργηθούν, όπως οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και οι δεσμεύσεις μας αυτές, για την δημοσιονομική προσαρμογή, είναι δεδομένες», ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε:

«Ο δανεισμός είναι μορφή αλληλεγγύης. Αλλά θέλουμε βιώσιμο πρόγραμμα για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε τα δανεικά. Ζητάμε την απομείωση του χρέους για να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε αυτά τα δανεικά».

Τέλος είπε: «Σέβομαι τους νόμους της ΕΕ. Ό Σοφοκλής με την Αντιγόνη μας έμαθε πως υπάρχουν στιγμές που υπέρτατος νόμος είναι το δίκιο των ανθρώπων».

Δείτε το βίντεο:



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Peter Spiegel για το ΔΝΤ: Καταστρέψατε την Ελλάδα και πήγατε να ρίξετε την κυβέρνηση!

Το πιο σκληρό άρθρο που έχει γραφεί για τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ελληνική κατάρρευση, δημοσιεύθηκε στο Spiegel σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.
Το περιοδικό ρίχνει βαρύτατες ευθύνες στο ΔΝΤ και προσωπικά στην Λαγκάρντ για την πολιτική που ακολούθησε έναντι της Ελλάδας, κατηγορώντας την ευθέως ότι την οδήγησε στην καταστροφή.
Εξαιρετικά σημαντική είναι η μομφή που της…
αποδίδει ότι «αντί να ασχολείται με την λειτουργία του ταμείου, έγινε συνεργός του Βερολίνου και των Βρυξελών, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδας!
Όλα αυτά που; Στο Γερμανικό Spiegel! Που φαίνεται πως αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα περισσότερο από κάτι Θεοδωράκηδες της αντιπολίτευσης. Αλήθεια, τι ακριβώς υπηρετούν;
Κλείνοντας ο αρθρογράφος ζητά ευθέως την παραίτηση της Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας το λογίδριο περί «ηθικών λόγων» που συνόδεψε την αποπομπή του Στρως Καν! Αυτή βλέπετε, βίασε μια ολόκληρη χώρα…
Διαβάστε την Αγγλική μετάφραση του άρθρου:

Referendum? What referendum? That is the tenor irritated, one wonders at the International Monetary Fund (IMF) to Greece. Many IMF staff are bleary-eyed noticeable complaining internally about the criticism and the current workload. Outwardly they do but as not shake the Greek reform-no to their busy schedule for this week: negotiations with Tanzania, a report on the US economy, a press conference on the global economic outlook – business as usual. Even IMF chief Christine Lagarde is emphasized distance showcased. «The IMF yesterday’s referendum in Greece taken note of,» she said on Monday laconically – 18 hours after the result was clear, and to see without himself. It was «prepared to support Greece, we are asked.» Lagarde’s cynical phrases Two sets only. Cynical sentences – because instead of to prove himself as a savior of Greece, Lagarde has now reached the opposite. She stands before the ruins of a failed policy that has been checked the IMF long as they previously shook up only powerless developing countries. But now that this policy Europe – no wonder that now no longer just the tried and true IMF critics of Lagarde demanding that she should give up their job. Under Lagarde, the IMF has become part of the problem by the crisis have only worsened, writes Harvard political scientist David Singh Grewal in the «Huffington Post». He called for a «separation at the top»: With its uncompromising attitude Lagarde had wanted as a «servant of Berlin and Brussels» provoke a regime change in Athens – and thus their qualification permanently playful. «The IMF is doing in Greece now that, since the eighties, what he is doing in Africa,» criticized the analyst Robert Naiman from progressive think tank Just Foreign Policy. Behind the credit policy of the Fund put this time the attempt to overthrow a government. Even old reports of Lagarde are regurgitated in the social networks. They pay no taxes on their 467,940-dollar annual salary. You’ve let wegretuschieren as French Finance Minister on a portrait photo jewelry. And then there’s also this financial scandal in her home at the businessman Bernard Tapie, in which she is involved. The critics are gearing up.
Similar concerns exist within the fund for a long time. How the IMF is torn, showed his recent analysis Greece last week. Accordingly, Athens is his debts can never repay or only after «significant prolonged» due dates or even a haircut – previously a taboo in Brussels because Europe would have to write off billions. The gloomy forecast – which nevertheless did not alter the IMF lending – caused quite a stir, was politicized promptly and should have taken care of with the Ochi. Time for a reform of the IMF’s human resources policy But the publication of the report three days before the referendum was internally so controversial that the dispute in this press transpired. According to Reuters information, the European IMF partners locked against it because they feared an impact on the Greek vote, but were «heavily outvoted» – including by the United States. In order for a haircut is on the table – also for the IMF, which must also fear for many billions. When Greece missed its last IMF rate, as the first industrial nation ever in history, an untested mechanism came into effect: Parallel to the talks in Brussels, the IMF now needs to negotiate with Athens the future of open IMF debt. This is new territory for the fund, which had previously only such problems with developing countries. Lagarde’s term of office ends in mid 2016. «As managing director is expected of you, that you meet the highest ethical standards of conduct,» it wrote, the IMF 2011 in the contract. This etiquette Passage was a response to the Sexaffären her predecessor Dominique Strauss-Kahn – but could now also be their undoing, when it comes to their contract renewal next year. Should they go ahead or not, that would be a good opportunity for a reform of the IMF’s human resources policy. Per tradition of top job goes to a European, and the top job of the World Bank, the IMF’s sister institution next door to an American. Even more demanding Africa, Asia and Latin America an amendment. A Lagarde successor of Europe now appears to be an ever worse idea. In summary: The failed rescue policy for Greece brings IMF chief Christine Lagarde in distress. Their term of office ends next year. An extension of the contract is uncertain, critics call even its early resignation.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δωρεάν 100 εκατ. Ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αντιμετώπιση της κρίσης


Στη δωρεά 20 εκατ. ευρώ προς τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης και 3,7 εκατ. προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς προχωρά το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος. Αποτελούν μέρος της νέας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος ύψους 100 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα:
«Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, το Ίδρυμα επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του προς τη χώρα και τους κατοίκους της, καθώς το σύνολο των δωρεών που έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα υπερβαίνει το €1 δισ.

Συγκεκριμένα:

Το Ίδρυμα προχωρά άμεσα σε δωρεά συνολικού ύψους €20 εκατ. προς τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ο καθένας από τους οποίους θα διαχειριστεί δωρεά ύψους €10 εκατ., για να καλύψει βασικές ανάγκες των πολιτών που, στα μεγάλα αστικά κέντρα, βιώνουν εντονότερα τις συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο της δωρεάς, οι δύο αυτοί δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και ως πυρήνες, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συνεργασίας με γειτονικούς δήμους, για την υλοποίηση δράσεων, βάσει αναγκών.

·Επιπλέον, το Ίδρυμα διαθέτει δωρεές συνολικού ύψους €3,7 εκατομμυρίων στους ΜΚΟ Φάρος, PRAKSIS, Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με Σύνδρομο Down «Μ. Κόκκορη», καθώς και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», το Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Η Ελπίς» και το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», για την ενίσχυση του έργου τους»

Όπως και με την πρώτη «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση» (2012-2015) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το δεύτερο πρόγραμμα έκτακτων, ανακουφιστικών δωρεών για την Ελλάδα, στοχεύει κυρίως στην ενίσχυση των δοκιμαζόμενων τομέων της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Υγείας.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, είπε σχετικά: «Όλοι μας, όσοι και όσο μπορούμε, έχουμε σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε τη χώρα και τους συμπολίτες μας, σε αυτήν την πιο κρίσιμη καμπή. Δεν χωράει αναβολή, ούτε δικαιολογία, πρέπει τώρα να προσφέρουμε, όσο μπορεί ο καθένας, για να μας βρει η επόμενη μέρα πιο δυνατούς και ενωμένους».

Υπενθυμίζεται πως η νέα Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση έρχεται να συμπληρώσει το πρώτο αντίστοιχο πρόγραμμα δωρεών, μέσω του οποίου, κατά την τριετία 2012- 2015, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέθεσε 100 εκατομμύρια ευρώ, υλοποιώντας πάνω από 220 δωρεές, οι οποίες στήριξαν πρωτίστως τους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Υγείας, αλλά και της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Παράλληλα, το Ίδρυμα συνεχίζει την «Πρωτοβουλία για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων», ένα πρόγραμμα δωρεών επίσης 100 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, με στόχο τη συμβολή στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας. Όλες οι επιμέρους Πρωτοβουλίες υλοποιούνται πέρα και επιπρόσθετα από τις υπόλοιπες δράσεις του Ιδρύματος, που συνεχίζουν κανονικά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βέμπερ χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα Μειμαράκη: ''Που είναι οι ανοιχτές τράπεζες κ. Τσίπρα;''

Το Διυλιστήριο λέει : ''...Δείτε πρώτα τι έλεγε ο Μειμαράκης αμέσως μετά το δημοψήφισμα εδώ με τον χαρακτηριστικό τίτλο ο Μειμαράκης δίνει επιχειρήματα στους Γερμανούς και μετά διαβάστε την συνέχεια του άρθρου....'''   

Πολύ σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, αμέσως μόλις ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στα συγχαρητήρια που έλαβε ο κ. Τσίπρας από Λατινοαμερικανούς ηγέτες είπε: «Συναγελάζεσθε με λάθος φίλους». Επίσης κατέκρινε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει δώσει ψεύτικες υποσχέσεις στους Έλληνες. «Είπατε ότι θα ανοίξετε τις τράπεζες, πού είναι οι ανοιχτές τράπεζες κ. Τσίπρα;» ρώτησε.

Του ανέφερε τη λέξη «αξιοπρέπεια» ζητώντας από τον Τσίπρα να μη λέει ψέματα για την απομείωση του χρέους που βαραίνει τους Ευρωπαίους πολίτες. «Να κοιτάτε και την αξιοπρέπεια των άλλων Ευρωπαίων» είπε. «Ξέρετε πώς ζουν οι Βούλγαροι; Η Ελλάδα δεν δέχεται περικοπές. Άραγε σκέφτεστε αυτούς τους ανθρώπους; Η Λετονία υπέστη οικονομική καταστροφή αλλά δεν έκανε δημοψήφισμα, τακτοποίησε τα οικονομικά της. Εσείς καταθέσατε καταστροφικό προϋπολογισμό. Τι απαντάτε στους λαούς της Ευρώπης που έχουν κατώτατους μισθούς από την Ελλάδα;».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτή η ουρά είναι για ένα πιάτο φαί από το πετυχημένο πρόγραμμα της Πορτογαλίας...




Όλες αυτές τις ημέρες τα κανάλια έπαιζαν από το πρωί ως το βράδυ τις ουρές στις τράπζες την ώρα που για χρόνια είχαν ξεχάσει τις ουρές στα συσσίτια και ποτέ μάλιστα δεν ανέφεραν ποιος τις δημιούργησε/

Στην παραπάνω φωτογραφία, ο κόσμος που περιμένει στην ουρά δεν είναι από την Αθήνα των capital controls. Δεν είναι ουρά για τα 60 ευρώ στα ΑΤΜ…

Αυτή η ουρά, είναι στο λιμάνι του Πόρτο για να πάρουν ένα μπολ σούπα, μια φρατζόλα ψωμί και ένα ζεστό πιάτο φαγητό, μια σκηνή γνώριμη τα τελευταία χρόνια στην Πορτογαλία.

Θυμίζουμε ότι η Πορτογαλία “πέτυχε” στις μεταρρυθμίσεις.

Πηγή


http://diulistirio.blogspot.gr/






Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και η Πολωνία ζητάει δημοψήφισμα για ένταξη της χώρας στο ευρώ


Πλήρης επιβεβαίωση του Διυλιστηρίου όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις 6 Ιουλίου 2015 (εδώ)

Στην Πολωνία γίνεται κυριολεκτικά πανικός στα δελτια Ειδήσεων. Διακόπτουν διαρκώς το πρόγραμμα τους για να μεταδώσουν ειδήσεις από την Ελλάδα, και όχι φυσικά για να ακούσουν τον συμπάτριώτη τους Τουσκ.

Η Πολωνία ειναι σε προγραμμα λιτότητας για τουλάχιστον μια δεκαετία ωστε να φτάσουν τα κριτήρια εισόδου τους στο ΕΥΡΩ που είναι και το μεγάλο στοίχημα της Μέρκελ.

Συνορεύει με Ρωσια και Ουκρανία με ότι σημαίνει αυτό γεωπολιτικά

Λόγω της Κρίσης στην Ελλάδα, τα πολιτικά κόμματα της αντιπολιτευσης, ζητάνε Δημοψήφισμα για την είσοδο τους ΕΥΡΩ, όπου φυσικά στις δημοσκοπίσεις επικρατεί το ΟΧΙ.

Η Γερμανιά σε περίπτωση GREXI, ταυτόχρονα με την Ελλάδα θα χάσουν και την Πολωνια του Τουσκ! ! !


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Με παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι ευρωβουλευτές τον Αλέξη Τσίπρα.

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι ευρωβουλευτές τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα ορισμένοι είχαν στα χέρια τους ταμπελάκια που έγραφαν «Όχι», ενώ όρθιοι χειροκροτούσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μάλιστα ο Δημήτρης Παπαδημούλης και άλλοι ευρωβουλευτές έσπευσαν να τον ασπαστούν.

Δείτε το βίντεο




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βενιζέλος: «Κανείς δε μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ»


«Να συγκληθεί αμέσως και πάλι το συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων πριν από την υποβολή των ελληνικών προτάσεων και κυρίως πριν από την σύνοδο της Κυριακής, καθώς δεν αρκεί η τηλεφωνική ή η κατ” ιδίαν ενημέρωση», τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του για τις αποφάσεις της Εκτακτης Συνόδου Κορυφής χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να καταστεί σαφές», υπογραμμίζει, «ότι κανείς δεν μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, τουλάχιστον χωρίς κανονικό δημοψήφισμα που να θέτει στον ελληνικό λαό, με απλό και ευθύ τρόπο, αυτό το ερώτημα. Το ζήτημα όμως δεν είναι να γίνει ένα ακόμη -έστω κανονικό- δημοψήφισμα, αλλά να μην οδηγηθεί η χώρα εκτός ευρώ», συμπληρώνει και προσθέτει ότι «η εντολή του κ. Τσίπρα είναι σαφής και οριοθετημένη. Εντολή εξόδου από το ευρώ ο κ. Τσίπρας δεν έχει. Το «Οχι» που ζήτησε ο κ. Τσίπρας έλαβε 61%», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος, «και ερμηνεύθηκε με την κοινή δήλωση των αρχηγών των κομμάτων ως εντολή διαπραγμάτευσης και όχι ως εντολή ρήξης».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες επέλεξαν δυστυχώς να μιλήσουν ανοικτά για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενδεχόμενο που νομικά ανοίγει, σύμφωνα με τις Συνθήκες, το θεσμικό σενάριο της έστω προσωρινής εξόδου ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξ ου και η σύγκληση την Κυριακή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των 28 και όχι μόνο των 19.

«Οι ευθύνες των ευρωπαϊκών θεσμών με τη διαχρονική τους μυωπία είναι μεγάλη, αλλά η ευθύνη της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης έγκειται στην αποφυγή της καταστροφής της χώρας και η ευθύνη αυτή είναι ιστορική και τεράστια», αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και υπογραμμίζει: «Το αντίθετο. Ο ίδιος μπορεί όμως να πει ότι έχει εντολή απόρριψης των όρων στους οποίους είπε «Οχι» το 61% του εκλογικού σώματος απαντώντας σε ένα ερώτημα που ανέμιξε σκοπίμως όσα δέχτηκε και όσα απέρριψε, μέχρι τις 25 Ιουνίου, η κυβέρνησή του. Αυτή η αντίφαση μπορεί να αποδειχθεί εθνικά καταστροφική. Για το λόγο αυτό πρέπει η αντίφαση αυτή να αρθεί τάχιστα, ώστε την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία συμφέρουσα για το Έθνος ενόψει των συνθηκών. Όχι συμφωνία χωρίς διαπραγμάτευση, αλλά διαπραγμάτευση χωρίς περιττές και επικίνδυνες μπλόφες. Οι Ευρωπαίοι κινδυνεύουν να χάσουν αρκετά, αλλά η Ελλάδα κινδυνεύει με αλυσιδωτή υποβάθμιση που θα λάβει διαστάσεις εθνικής καταστροφής».

Και καταλήγει ο κ. Βενιζέλος: «Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης και των χειρισμών ανήκει προφανώς στην κυβέρνηση. Το ζήτημα όμως δεν είναι η οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων και η εκ των υστέρων κατανομή των ευθυνών, αλλά η αποτροπή τετελεσμένων που μπορεί να θίξουν καίρια το ιστορικό κεκτημένο και τη φυσιογνωμία της πατρίδας μας».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΝΤ: Ρίσκο για αμερικανική οικονομία και ευρωζώνη η περαιτέρω επιδείνωση της ελληνικής κρίσης



Το ΔΝΤ σε δύο εκθέσεις του προειδοποιεί ότι η κρίση στην Ελλάδα αποτελεί ένα ρίσκο για την αμερικανική οικονομία, του οποίου ο αντίκτυπος έως σήμερα είναι μικρός, αλλά αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, ενδέχεται να πλήξει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και να υπονομεύσει και την ανάκαμψη των ΗΠΑ.

Η επισήμανση αυτή περιλαμβάνεται στην έκθεση του ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία. Αλλά και στην έκθεση για την ιταλική οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει αναφορές στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικώς τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, εάν οι αρνητικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν αντιμετωπισθούν μέσω μιας ισχυρής πολιτικής αντίδρασης, θα μπορούσαν να έχουν σημαντική επίπτωση στην Ιταλία μέσω της μειώσεως της εμπιστοσύνης, των επενδυτών.

Το ΔΝΤ αποσαφηνίζει πως οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένοι, ωστόσο επειδή είναι αλληλένδετοι, στην περίπτωση που εμφανισθούν, οι περιφερειακές και οι παγκόσμιες επιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικές.ες.

Στην ετήσια έκθεσή του για την πορεία της αμερικάνικης οικονομίας το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να προχωρήσει στην αύξηση επιτοκίων μέσα το 2015 πριν δει ξεκάθαρα σημάδια ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ.


http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανώνυμη εταιρεία ληστειών και εθνοκαθάρσεων ''Η Ενωμένη Ευρώπη''!..

     Τί λέγαμε;
Βγήκε πάλι ο μεθύστακας και επέμενε ότι οι έλληνες ψήφισαν για κάτι που δεν υπήρχε, και πως ο έλληνας πρωθυπουργός το γνώριζε!

Και δεν βγήκε την ίδια στιγμή ένας, ΕΝΑΣ από την κυβερνητική αποστολή, μπροστά στα μικρόφωνα να τον κράξει: ''Τί λες ρε επώνυμε αλκοολικέ! Οι Έλληνες ψήφισαν εναντίον της
εθνοκάθαρσης που επιχειρείτε πέντε χρόνια τώρα,
..και που με την α' ή την β' ή την γ' συμφωνία που φέρνετε στο τραπέζι, όποια κι αν είναι αυτή, έστω κι αν την αποσύρετε για να φέρετε μιάν άλλη παρόμοια, αποσκοπεί στο ίδιο πράγμα: την ληστεία της χώρας και την μετατροπή του λαού σε δουλοπάροικους! Αυτό ψήφισαν οι Έλληνες, μπεκρούλιακα!''

Και μη διανοηθείτε να μας κάνετε τους καλούς και τους ευαίσθητους!
Αν θέλατε το καλό της ''Ευρώπης των λαών'' και της χώρας μας θα κάνατε αλλοιώς:
Πόσο είναι το χρέος της Ελλάδας σε λογιστικές εγγραφές; 360δις. Μάλιστα (λέμε και καμιά μ@λακία να περάσει η ώρα!).
Τυπώστε 360 ή αντε 200 δις ευρώ, μοιραστείτε τα μεταξύ σας και αντέστε στον διάολο.
Και μην πείτε πως αυτό δεν γίνεται!
Κάθε μέρα το κάνετε, με την Κεντρική σας Τράπεζα του γυμνοσάλιαγκα Ντράγκι να τυπώνει (μέσω λογιστικών εγγραφών κατ' αρχάς. Μετά όποτε θέλει και κανονικά!) νέο χρήμα και να το μοιράζει όπου εσείς του πείτε.

Διότι κι αυτό το δικαίωμα το ΄χετε διαφυλάξει μόνον για τον εαυτό σας. Όπως και όλα τα άλλα δικαιώματα. Εμείς -οι λαοί- έχουμε μόνον υποχρεώσεις!
Δικό σας το μαχαίρι δικό σας και το πεπόνι. Δική σας η Κεντρική Τράπεζα, δικά σας και τα κομπιούτερ, δικά σας και τα πιεστήρια.
Όποτε θέλετε, αν θέλετε, τα βάζετε μπροστά και τυπώνετε χρήμα.
Για όποιον θέλετε.
Τί παραπάνω κάνει αλήθεια ο παραχαράκτης; Εκτυπώνει δικό του χρήμα κατά δική του βούληση!

Αλλά εσείς δεν είσαστε παραχαράκτες παρά μόνον της αλήθειας και της Ιστορίας.
Είστε ληστές και δολοφόνοι.
Και ως τέτοιοι θα καταγραφείτε στην μαύρη λίστα της Ιστορίας.

Μακριά και έξω απ' την καμόρα της ''Ευρώπης''!
ΤΩΡΑ!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χάθηκαν 15 "Ελλάδες" στην Κίνα - Ανησυχίες μεγαλύτερες της ευρωζώνης


Βούλιαξε η κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου της Κίνας προκαλώντας τριγμούς και φόβους διεθνώς για οικονομική αποσταθεροποίηση στη σκιά της κρίσης στην ευρωζώνη με αφορμή την Ελλάδα και το χρέος.

Υπολογίζεται από αναλυτές ότι σε επίπεδο χρηματιστηριακής αξίας έχουν χαθεί χρήματα που ισοδυναμούν με 15 φορές το ελληνικό ΑΕΠ σε 15 συνεδριάσεις, πάνω από 3,2 τρισ. δολ.

Η χρηματιστηριακή αξία της αγοράς στην Κίνα έχει καταγράψει πτώση περίπου 30% από τα μέσα Ιουνίου, με ορισμένους επενδυτές να φοβούνται πως οι αναταραχές στην κινεζική αγορά θα αποσταθεροποιήσουν την πραγματική οικονομία –θεωρώντας μάλιστα πως πλέον αυτό είναι μεγαλύτερος κίνδυνος και από την κρίση στην ευρωζώνη.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη μετά τις ΗΠΑ και πάνω από την Ιαπωνία τρίζει όχι μόνο χρηματιστηριακά καθώς σκάει η φούσκα αλλά και σε επίπεδο ΑΕΠ που υποχωρεί σταδιακά εδώ και μήνες επηρεάζοντας το παγκόσμιο εμπόριο

Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε κρατικές εταιρείες να μην πωλούν μετοχές τους, την ώρα που πάνω από το 45% της κινεζικής αγοράς έχει αναστείλει την διαπραγμάτευση. Η πτώση στη Σαγκάη έφτασε έως το 8,2%.

Οι βασικός δείκτης των ασιατικών μετοχών βρίσκεται πλέον σε χαμηλό ενάμισι έτους, ενώ το γεν κάνει ράλι. Οι επενδυτές αγνοούν τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το Πεκίνο και οι κινεζικές μετοχές γκρεμίζονται μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής κεφαλαιαγοράς ότι η πτώση στις μετοχές βρίσκεται στα πρόθυρα του «πανικού».



Πάνω από 1.300 μετοχές, ή το 45% της αγοράς, ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις τους σε μια προσπάθεια να προστατευτούν από την πτώση.

Εν τω μεταξύ, η διεύθυνση κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Κίνας έδωσε εντολή στις κρατικές εταιρίες να σταματήσουν να πωλούν τις μετοχές τους κατά τη διάρκεια της «ασυνήθιστης μεταβλητότητας της αγοράς» για να στηριχθεί η αγορά -μάταια.

Έδωσε επίσης εντολή σε 112 κρατικούς κολοσσούς να αγοράσουν περισσότερες μετοχές στις εισηγμένες που ελέγχουν προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι τιμές των μετοχών.

Ο κινεζικός δείκτης CSI υποχωρεί κατά 4,8% στις 3.739 μονάδες, ο δείκτης Shanghai Composite -που έφτασε να υποχωρεί έως και 8,2%- καταγράφει πτώση 3,88% στις 3.582 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng 4,2% στις 23.926 μονάδες, ο δείκτης Nikkei 2,2% στις 19.929 μονάδες, ο δείκτης Kospi 1,2% στις 2.016 μονάδες και 1,6% ο δείκτης ASX στις 5.474 μονάδες.

Αρκετοί αναλυτές συγκρίνουν την πτώση με το κραχ του 1929:




http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ελλάδα οδεύει προς νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών - «Φήμες» τα περί ακύρωσης κρατήσεων


Από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Ακόμη και αν τελευταία είχαν κυκλοφορήσει φήμες για δήθεν μείωση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, είναι γεγονός ότι η Ελλάδα οδηγείται φέτος το καλοκαίρι σε ένα νέο ρεκόρ αριθμού τουριστών, τονίζεται σε σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας "Ντερ Στάνταρντ", με τίτλο "Οι τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα παρά την κρίση", στο οποίο φιλοξενούνται σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Γιόζεφ Πετερλάιτνερ.

Όπως τονίζει στην εφημερίδα ο Γιόζεφ Πετερλάιτνερ, υπάρχει ένα σαφές "συν" στις κρατήσεις για Ελλάδα, και αυτό το νέο ρεκόρ διαγραφόταν ήδη με τις κρατήσεις τον Μάρτιο και παγιώθηκε έως τα τέλη Ιουνίου.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι οι τουρίστες που δεν αφέθηκαν να τρομοκρατηθούν από την ειδησεογραφία για την κρίση στην Ελλάδα βρέθηκαν στην πλειονότητά τους προ θετικών εκπλήξεων, διαπιστώνοντας ότι τα καταστήματα είναι ανοικτά, στα νησιά δεν υπάρχει τίποτε από απεργίες ή διαδηλώσεις, οι άνθρωποι είναι ακόμη πιο φιλόξενοι.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι για την Ελλάδα ο τουρισμός είναι σημαντικός πυλώνας της οικονομίας, σχεδόν ένα στα πέντε ευρώ του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό, από τον οποίο τα έσοδα το 2014 ανήλθαν σε 13,4 δισεκατομμύρια ευρώ, και οι διανυκτερεύσεις έφθασαν συνολικά τα 98 εκατομμύρια, αφορώντας ουσιαστικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ στην Αυστρία όπου ο αριθμός των διανυκτερεύσεων τον περασμένο χρόνο ήταν στα 110 εκατομμύρια, αυτές κατανέμονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.



Η "Ντερ Στάνταρντ" παρατηρεί ότι μέσα στο 2014 ο αριθμός των Αυστριακών που μετέβησαν στην Ελλάδα αεροπορικώς για τις θερινές διακοπές τους έφτασε στους 350.000, γεγονός που φέρνει τη χώρα στην πρώτη θέση ως πλέον προσφιλή τουριστικό προορισμό με αεροπλάνο.

Κατά μέσο όρο, πάνω από 400.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να είναι επανεπισκέπτες, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,5 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα

Όπως αναφέρουν τα νέα στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι αφίξεις Ελλήνων μέσα στο 2014 στην Αυστρία ανήλθαν σε 56.000 και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων Ελλήνων στη χώρα, σε 158.000, που αντιστοιχεί σε 0,1% του συνόλου των διανυκτερεύσεων, με την Ελλάδα να βρίσκεται μόλις στην 43η θέση στον κατάλογο των χωρών προέλευσης των τουριστών στην Αυστρία.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΣΗΕΑ: Πειθαρχικές διώξεις στους «δημοσιογράφους» Τρέμη, Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε, Καψή, Χούκλη, Μαλέλη, Οικονόμου, Κονιτόπουλου, Σαράφογλου. Δείτε το video για να καταλάβετε γιατί .

Πειθαρχικές διώξεις κατά δημοσιογράφων, που πρωτοστάτησαν την περασμένη εβδομάδα στη μαζική προσπάθεια της παραπληροφόρησης και της τρομοκράτησης των πολιτών, αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες πειθαρχικές διώξεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1.
Στο μεταξύ, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο έβλεπε βίντεο από τις επίμαχες τοποθετήσεις των παραπάνω δημοσιογράφων και διάβαζε τις επώνυμες καταγγελτικές επιστολές πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλεοπτικά κανάλια επιχείρησαν να διαγράψουν από τις web πλατφόρμες τα επίμαχα βίντεο.
Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να συνεχιστεί η έρευνα με προσκόμιση αποδεικτικών βίντεο για δημοσιογράφους τους οποίους κατήγγειλαν ονομαστικά πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός και από την ΕΣΗΕΑ, ανάλογη για το ρόλο των εκπομπών γίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και από την Εισαγγελία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Και επειδή πολλοί θα αναρωτηθείτε (συνήθως αυτοί που υποστήριζαν ναι στο δημοψήφισμα) γιατί τι έκαναν, σας παραθέτουμε ένα video την ημέρα του δημοψηφίσματος για να αξιολογήσετε, ανεξάρτητα αν υποστηρίζετε τον πολιτικό αρχηγό του εκλεγμένου δημοκρατικά κόμματος και υπουργό, τους δημοσιογράφους 




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συντάκτης της Die Zeit : «H Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει, περιμένετε λίγες μέρες και θα το δείτε»

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, «γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θέλει να έχει ένα νεκρό πτώμα στα χέρια της» - όχι μέσα στην Ευρώπη, πολλώ δε μάλλον μέσα στην δική της Ευρώπη», δήλωσε ο Josef Joffe στην δημοσιογράφο του CNN, Christiane Amanpour.

«Οι Γερμανικές απειλές όπως και οι απειλές των υπολοίπων απλώς δεν πείθουν κανέναν»

«Δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit», ξεκαθάρισε ο κ. Joffe. «Και ο λόγος είναι απλός. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι ακόμη και στην περίπτωση ενός Grexit, η Ελλάδα παραμένει στην Ε.Ε., επομένως πάλι θα έχει πρόσβαση στα τρισεκατομμύρια της Ευρώπης, μέσω των προγραμμάτων ανάπτυξης... Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι αυτά τα χρήματα θα πηγαίνουν προς μια χώρα, που θα είναι συνέχεια στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εκτός και αν της χορηγηθεί μια ισχυρή ένεση ρευστότητας».

«Αυτό το ξέρει και η Μέρκελ και ο Ολάντ, αλλά κυρίως το γνωρίζει πολύ καλά και ο Τσίπρας», συμπλήρωσε. «Τι λέει ουσιαστικά στους Ευρωπαίους (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας), ξέρετε κάτι; Ελάτε να μας τιμωρήσετε! Θα τιμωρήσετε τους εαυτούς σας ακόμη περισσότερο. Θέλετε αλήθεια να καταστρέψετε και τις δικές σας οικονομίες; Δεν το θέλετε, έτσι δεν είναι;», δήλωσε ο κ. Joffe.

«Κανένας δεν θέλει να βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση, να κάνει κακό στον εαυτό του μόνο και μόνο για να εκδικηθεί κάποιον άλλο», τόνισε.

Ο συντάκτης της Die Zeit αναφέρθηκε και στην πολύκροτη έκθεση (σ.σ. της περασμένη εβδομάδας) του ΔΝΤ, που καθιστούσε σαφές ότι το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, σχολιάζοντας: «Τι είπε ουσιαστικά το ΔΝΤ στους ηγέτες της Ευρώπης; Κοιτάξτε πως έχουν τα πράγματα αγόρια και κορίτσια, η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει», και συνέχισε λέγοντας, «Εάν στο λέει αυτό το ΔΝΤ, τότε είναι ήδη μια εντυπωσιακή νίκη του Αλέξη Τσίπρα».

«Για τους παραπάνω λόγους», συμπλήρωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος, «στοιχηματίζω ότι οι Έλληνες έχουν ήδη κερδίσει το "παιχνίδι", περιμένετε λίγες ακόμη μέρες και θα το διαπιστώσετε».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νόαμ Τσόμσκι: «Η γενναία αντίσταση των Ελλήνων θα σώσει τους ίδιους και τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη»


Λάβρος κατά των δανειστών ο διάσημος Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι ο οποίος δήλωσε με αφορμή το σημερινό κρίσιμο ελληνικό δημοψήφισμα ότι «Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γενναία αντίσταση των Ελλήνων με την ενθάρρυνση της παγκόσμιας αλληλεγγύης, θα σώσει αυτούς, αλλά και άλλους, από τη σκληρή μοίρα που υπαγορεύονται από τους σημερινούς αφέντες» δίνοντας το στίγμα για το ποια επιλογή θα προτιμούσε να προκύψει από την κάλπη.

Η πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα είναι παράλογη από οικονομική άποψη και αποτελεί καταστροφή για τη χώρα, δήλωσε ο Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι.

Ο Τσόμσκι σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα ‘Politika’ είπε ότι «έπρεπε το ελληνικό χρέος ή ριζικά να αναδιαρθρωθεί ή να διαγραφεί».

«Η πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι αισχρή. Η συμπεριφορά της «τρόικα» είναι ντροπιαστική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο στόχος τους είναι να δώσουν σε όλους τη γνώση ότι η πρακτική των τραπεζών των βόρειων χωρών και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών θα πρέπει να γίνει ανεκτή και ότι η φιλοδοξία ενός λαού για δημοκρατία και σεβασμό για την εθνική κυριαρχία πρέπει να εγκαταλειφθεί», δήλωσε ο Τσόμσκι.

Ο 86χρονος Αμερικανός φιλόσοφος, πρόσθεσε- σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα- « Είμαι σε θέση να αποδείξω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχισθεί η επαίσχυντη φάρσα στην οποία οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες επωφελούνται από τα δεινά του ελληνικού λαού».

Όταν ρωτήθηκε τι κατά τη γνώμη του θα γίνει με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και τα μέτρα λιτότητας που προτείνονται εκ νέου στον ελληνικό λαό, ο Τσόμσκι απάντησε ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί ριζικά ή να κηρυχθεί αντισυνταγματικό και να καταργηθεί.


Σύμφωνα με τον ίδιο, στους Έλληνες προσφέρεται τώρα «μια άθλια επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών λύσεων», ξεκαθαρίζοντας έτσι δεν θα υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα αλλά ελπίζει «η γενναία αντίσταση των Ελλήνων να σώσει τους ίδιους, και τους άλλους λαούς από την σκληρή μοίρα που τους επιφυλάσσουν οι κοσμοεξουσιαστές».

Ο Ν.Τσόμσκι έχει καταλάβει αυτό που συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότεροι, ότι βρισκόμαστε στην τελική επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και η οποία αν δεν ανακοπεί θα συντρίψει οποιδήποτε αξία της ζωής, όπως τα έθνη, την Θρησκεία,και την οικογένεια, και θα επιβάλλει σε όλους ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς που θα μετατρέψει το σύνολο της Ανθρωπότητας σε απλούς αριθμούς χωρις προσωπικότητα. Αριθμοί όπως αυτοί που είχαν κάποτε οι σκλάβοι στις γαλέρες ή τα θύματα των γερμανικών στρατοπέδων συγκεντρώσεως στο Β” ΠΠ.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων πρέπει να ηττηθεί, και πρέπει να γίνει τώρα. Παραφράζοντας τον Κάτωνα που είχε πει «Carthago delenda est» (H Kαρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί): Νovus Ordo Seclorum delenda est (H Nέα Τάξη πραγμάτων πρέπει να καταστραφεί), γιατί αν δεν γίνει, ο Μεσαίωνας θα φαντάζει με περίπατο σε παιδική χαρά, μπροστά σε αυτό που έρχεται.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πως δημιουργήθηκε το χρέος από το '74 και μετά;


Η «Χούντα» το 74 παραδίδει στον «Εθνάρχη» υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης, το χρέος αυτό εξοφλείτο).

-Ο «Εθνάρχης» μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται «EASY MONEYSYSTEM» σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.

Σκοπός του «Τσοβόλα δώστα όλα» δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μ λ κ ς λαός, αλλά στο ότι:

1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα

2ον πρέπει να «δέσει» την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες

3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το «EASY MONEY
SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

– Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις «χαρίσει» σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.

– ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.

Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ«ΠΛΗΓΩΣΑΝ» ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.

Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;

Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κλπ..

Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το «EASY MONEYSYSTEM» σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το «EASY MONEYSYSTEM» σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά «δεμένα» και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το «EASY MONEYSYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.

Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους…

Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).

Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.

Ήταν καιρός για το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως από μηχανής θεός (Ιεχωβάς) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων. Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.

Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων Έχουμε 3 δεδομένα:

1. μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια

2. υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά

3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα. ήταν καιρός για το τελικό «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους πρώτο βήμα: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων… ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας – Αλεξανδρούπολης. Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:

1. θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.

2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;

3. αν το παραμύθι «μπαμπούλας Τουρκία» κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους. Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέας.

Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.

Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι…………………… Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε . Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε… Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ .

Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το «λεφτά υπάρχουν», ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά

Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός). Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.

Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.

Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.

Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ» και μέσα στο άρθρο λέει ότι «τοποθετήσανε» τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.

Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας…

Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα «προϊόν» ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.

Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο «παπαγαλάκια» και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς…)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.

(σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως) Περιέργως τα funds του Σόρρος «προέβλεψαν» ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ… (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)

ΔΝΤ

Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών – που είναι 280 ΔΙΣ) από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε…

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;;;;;

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ… Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς…

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα που φυσικά δεν έδωσε.

Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νεοέλληνα Ρωμιού.

Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους νομάρχες εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη, θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς, τι έχει ΝΑ γίνει.

Μέχρι τότε θα παίξει «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.

Το τελικό «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα.

Φοβούνται την άχνα…!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μικτή εικόνα από την Σύνοδο Κορυφής - Σκληρές δηλώσεις από τους δανειστές - Δείτε τις δηλώσεις των ηγετών της Ευρωζώνης

Μικτή είναι η εικόνα από Σύνοδος Κορυφής η οποία ανέτρεψε εν μέρει την θετική εικόνα που είχε δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σκληρές δηλώσεις από Α.Μέρκελ, Ζ.Κ.Γιουνκέρ και Ν.Τούσκ μετά την Σύνοδο Κορυφής και μια εμφάνιση εξαιρετικά "χαλαρή" και περίεργη, sui generis θα λέγαμε, ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας. Μόνο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μ.Ρέντσι προχώρησε σε θετικές, αγωνιώδεις δηλώσεις, αλλά δεν είναι το αρκετά δυνατός για να επιβάλλει τις θέσεις τους.

Μια εικόνα που είχε παρουσιάσει και την Παρασκευή το πρωί στην συνάντησή του με την Α.Μέρκελ και τον Φ.Ολάντ πριν ανακοινώσει το δημοψήφισμα...

Εν πάση περιπτώσεις βρισκόμαστε εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων οι οποίες πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την Πέμπτη και τις οποίες θα αξιολογήσει το Eurogroup και να τις εγκρίνει οριστικά η σύνοδος κορυφής των 28 μελών της ΕΕ (!!!) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή!

Γιατί Σύνοδος Κορυφής ολόκληρης της ΕΕ και όχι απλώς της ευρωζώνης; Εδώ είναι το ερώτημα.

Η Μέρκελ είπε ότι "Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ αυτό αφορά τους πάντες στην ΕΕ γιατί θα υπάρξουν συνέπειες".

Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι αν υπάρξει τελικά η Συνοδος Κορυφής αυτή όντως θα είναι για να ανακοινωθεί η έξοδος της Ελλάδς από το ευρώ ή υιοθέτηση διπλού νομίσματος. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί...

Το τυπικό είναι ότι υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα με επικύρωση ή όχι της συμφωνίας την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα και αν όλα εξελιχθούν ομαλά αύριο το πρωί η Ελλάδα θα αποστείλει το επίσημο αίτημα στον ESM για την χρηματοδότηση της χώρας διετούς ή τριετούς διάρκειας. Προϋπόθεση για το δάνειο είναι η ένταξη σε αυστηρό δημοσιονομικό πρόγραμμα και ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ απαίτησαν αφενός σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους από τον Πρωθυπουργό να αποδεχθεί ένα τετράμηνο βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα γέφυρα που θα συνοδεύεται από συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή μέχρι την Κυριακή.
Παράλληλα θα πρέπει να έχει υποβληθεί αίτημα για τρίτο μνημόνιο που θα αντιμετωπίζει το ελληνικό πρόβλημα σε μακροπρόθεσμη βάση. Αν εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα του τετράμηνου προγράμματος, το νέο μνημόνιο που θα ακολουθήσει, θα συνοδεύεται από ρυθμίσεις ελάφρυνσης του χρέους, ανάλογες με αυτές που είχαν υποσχεθεί το Δεκέμβριο του 2012 στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ.Τσίπρας ζήτησε το πρόγραμμα γέφυρα να έχει διάρκεια ενός μηνός, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τους Ευρωπαίους

Ο πρωθυπουργός μετά την πίεση που δέχθηκε, υποσχέθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι θα προσπαθήσει μέσα στον χρόνο που απομένει να παρουσιάσει πλήρη πρόταση μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Πολιτικοί παράγοντες με εμπειρίες από Συνόδους Κορυφής θεωρούσαν ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη κρέμεται από μια κλωστή.Κρίσιμη ημέρα η Πέμπτη

Aύριο ή το αργότερο την Πέμπτη η Ελλάδα θα πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της προκειμένου αυτές να εξετασούν αρχικά από τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group προκειμένου να την μεταβιβάσει για αξιολόγηση στους θεσμούς.. Νέο eurogroup θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο για να εγκρίνει τη νέα συμφωνία, συμφωνία η οποία θα οριστικοποιηθεί την Κυριακή σε νέα σύνοδο κορυφής πρώτα για τα 19 μέλη της Ευρωζώνης και ύστερα για τους 28 της Ε.Ε.

Αυτή είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την συμφωνία, σε αντίθετη περίπτωση οι διαπραγματεύσεις θα οδηγηθούν σε ναύαγιο. Αυτό εάν οι ελληνικές προτάσεις δεν ικανοποιη΄σουν τους δανειστές.

Εάν όλα εξελιχθούν με βάση το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τότε η ΕΚΤ θα αυξήσει τον ELAστα 100 δισ. ευρώ με στόχο να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες. Όσον αφορά το πρόγραμμα «γέφυρα» αυτό ενδέχεται να γίνει προκειμένου να εκταμιευτούν άμεσα 3,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη των τραπεζών του εξωτερικού από τα ελληνικά ομόλογα.

Τόσο τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup το Σάββατο, 11 Ιουλίου, όσο και της συνόδου κορυφής την επομένη Κυριακή επιβεβαιώνει σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο Bloomberg.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο, επισημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα διεξαγωγής έκτακτου Eurogroup το προσεχές Σάββατο, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα της Ελλάδας για την παροχή προγράμματος - γέφυρας, ώστε να καλυφθούν οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Στο μεταξύ η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, χαρακτήρισε ως «Τραγωδία» την ελληνική κρίση όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ σε παρέμβασή της προέτρεψε τους Ευρωπαίους να συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας.

Βέρνερ Φέϊμαν (Καγκελάριος Αυστρίας): Αν δεν υπάρξει συμφωνία την Κυριακή τότε θα γίνει πρετοιμασία για plan B
η προθεσμία υποβολής προτάσεων από την Ελληνική κυβέρνηση είναι η Πέμπτη
αν συμφωνήσουμε σε τρίτο πρόγραμμα το ΕΚΤ είπε ότι θα υπάρξουν χρήματα
ο ΕΛΑ θα δώσει χρήματα για να υπάρξει ρευστότητα
αν δεν υπάρξει πρόγραμμα, δεν θα υπάρξουν γέφυρες
σήμερα δεν μπορούσαμε να βρούμε λύση
δεν υπήρχε πρόταση από την ελληνική πλευρά
δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο να συζητήσουμε
αν δεν μπορέσουμε να φτάσουμε σε συμφωνία δεν προτιθέμεθα να δώσουμε επιμήκυνση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα
αν μέχρι την Κυριακή υπάρξει συμφωνία θα την γιορτάσουμε όλοι στα σπίτια μας
αν όχι θα συνταιριάσουμε για να αποφασίσουμε για ανθρωπιστική κρίση
και τα 28 κράτη θα αποφασίσουν για τα κονδύλια
η Ευρώπη φημίζεται για τους συμβιβασμούς
επαναδιαπραγμάτευση μέχρι την τελευταία στιγμή
η Ελλάδα δεν το έκανε αυτό όταν αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις
Ούτε ένας δεν είπε πως το δημοψήφισμα της Ελλάδας έκανε πιο εύκολη την κατάσταση

Φρανσουά Ολάντ: Το διακύβευμα είναι η παραμονή σε ΕΕ/ευρωζώνη
Αυτή η συνάντηση ήταν απαραίτητη και αναγκαία
Μετά από το δημοψήφισμα της Κυριακής
για να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος και να εδραιώσουμε την εμπιστοσύνη
Το διακύβευμα είναι η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και την ευρωζώνη
Η Γαλλία θέλει η Ελλάδα να παραμείνει και εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση
αλλά η απάντηση εναπόκειται πρώτα στους Έλληνες
δεν μιλώ για ότι ειπώθηκε στο δημοψήφισμα
μιλώ για το τι θέλουν τα κόμματα στην Ελλάδα
Πρέπει να γίνουν οι προτάσεις έως αύριο το πρωί για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
και η αίτηση για βραχυπρόθεσμη βοήθεια ως την Πέμπτη
το Eurogroup θα εξετάσει αυτές τις προτάσεις στο πλαίσιο του νέου προγράμματος το Σάββατο
στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση των αρχηγών κρατών την Κυριακή
Οι τρεις κατευθυντήριες αρχές είναι
υπευθυνότητα πρώτα από όλα για τους Έλληνες
αλλά και τι οφείλει να πράξει κάθε χώρα
αλληλεγγύη γιατί σε αυτή βασίζεται η ΕΕ αλλά και ευθύνη
ταχύτητα γιατί έχουν περάσει αρκετοί μήνες στο πλαίσιο των συζητήσεων για παράταση
Σήμερα όμως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο
Ηταν πολύ σημαντικό για τη Γαλλία να καθοριστεί απόψε με σαφήνεια το χρονοδιάγραμμα
Είναι το τέλος της διαδικασίας ή η έσχατη στιγμή που θα μας δώσει διέξοδο;
Είναι ακόμη εφικτή μία συμφωνία; Ναι
Ομως θα χρειαστεί να μην χαθεί χρόνος
ο ελληνικός λαός υποφέρει από την έλλειψη ρευστότητας
πρέπει να υπάρξει λήψη αποφάσεων, ανάληψη ευθύνης, χρονοδιάγραμμα
Οι ελληνικές προτάσεις πρέπει να διατυπωθούν με ακρίβεια στο πλαίσιο προγράμματος
που πρέπει να είναι διετές
Είναι σημαντικό να υπάρξει πρόγραμμα που θα συνοδεύεται βεβαίως από υποχρεώσεις
Η προοπτική της διετίας περιλαμβάνει και βραχυπρόθεσμη βοήθεια, αλλά με όρους

Για ένα δάνειο γέφυρα
Αυτό δεν μπορεί να είναι εφικτό παρά μόνο σε μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
Αυτό έχει όρους
Δεν μπορούμε να κάνουμε τρίμηνο πρόγραμμα και να ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση
Πρέπει να υπάρχει σχέδιο
Και μεταρρυθμίσεις, μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα
Για αυτό πρέπει να προβλέπεται σχέδιο επενδύσεων
Ηδη η Κομισιόν έχει κάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις
Και πρέπει να έχουμε βιώσιμη συμφωνία

01:10 Δύο από τους ηγέτες που βρέθηκαν στις Βρυξέλλες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει η νέα Σύνοδος την Κυριακή. «Μπορεί να αποφευχθεί αν η Ελλάδα δώσει ένα καλό πλάνο», είπε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπέτελ. «Θα έχουμε καθαρή εικόνα το Σάββατο για το αν θα γίνει η Σύνοδος την Κυριακή», είπε από την πλευρά του ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν. «Αυτό σημαίνει όμως ότι αν η Σύνοδος γίνει τελικά, μπορεί να είναι προκειμένου να συζητηθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ», σχολιάζει ο Guardian.

01:05 Την αναβολή του ταξιδιού του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ στο Βερολίνο, λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται στο ελληνικό ζήτημα, ανακοίνωσε η Ε.Ε.

00:44 Ο Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωσε τους ηγέτες της Ευρωζώνης ότι η ΕΚΤ θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μείνουν «ζωντανές» οι ελληνικές τράπεζες μέχρι τη Σύνοδο της Κυριακής. Σε αυτό αναφέρθηκε και ο Φρανσουά Ολάντ στις δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα διασφαλίσει την ελάχιστη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

00:08 Μαριάνο Ραχόι (πρωθυπουργός Ισπανίας): «Το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα έχει όρους που θα πρέπει να εγκριθούν από τους Θεσμούς, στη συνέχεια το Eurogroup και μετά από τους ηγέτες. Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει μέχρι την Πέμπτη τους όρους για το νέο πρόγραμμα του ESM. Η Ελλάδα είναι σε δύσκολη κατάσταση. Εχει χαθεί πολύς χρόνος. Τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχιστούν έτσι».

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Περιμένουμε ελληνικές προτάσεις μέχρι την Παρασκευή στις 08.30 το πρωί
περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι το πρωί της Παρασκευής προτάσεις
έχουμε κάθε διάθεση να συζητήσουμε για το χρέος τον Οκτώβριο και ο κύριος Τσίπρας το ξέρει αν και κάνει ότι δεν ξέρει
ως προς τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στην ΕΚΤ, αυτό θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα μας φέρει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 08.30 το πρωί
περιμέναμε τις ελληνικές προτάσεις απόψε, αλλά δεν ήταν σε θέση να το κάνουν
τους είχαμε πει ότι θα μπορούσαμε να έχουμε συμφωνία ακόμα και απόψε
περιμένουμε ολοκληρωμένες προτάσεις
θα δούμε μέχρι την Κυριακή προς πια λύση θα κατευθυνθούμε
δεν αποκλείω κανένα σενάριο
είμαι σθεναρά εναντίον του Grexit
απορρίπτω όλες τις κατηγορίες ότι δεν σεβόμαστε τον ελληνικό λαό
είμαι υπέρ της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
το Grexit θα έχει τεράστιες επιπτώσεις για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, θα ήταν άδικο να τους αποκλείσουμε
η Επιτροπή είναι έτοιμη για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας αν χρειαστεί
δεν είναι σαφές αν η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανή να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ζώνης του ευρώ
θα πρέπει να μας πούνε που το πάνε

Τουσκ: Τέλος της εβδομάδας η διορία – Μετά το χειρότερο σενάριο

Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε στην συνέντευξη Τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής «Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την σταθερότητα της ευρωζώνης. Μετά το ελληνικό δημοψήφισμα δεσμεύτηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός να παρουσιάσει νέο πρόγραμμα εντός πλαισιού σύμβασης. Συμφωνήσαμε κατ' επειγόντως να εξετάσουμε το ζήτημα.

Η ελληνική κυβέρνηση θα προτάξει το αργότερο έως τις 9 Ιουλίου τις προτάσεις της μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων η οποία θα παρουσιαστεί στους θεσμούς και στο Eurogroup.

Την Κυριακή οι ηγέτες των χωρών θα συνεδριάσουν για την Ελλάδα. Στο τέλος των διαπραγματεύσεων πρέπει να έχουμε μαζί με το χειρότερο σενάριο αν δεν πάνε καλά. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Δεν θέλουμε να έχουμε χρεοκοπία των τραπεζων της Ελλάδας. Θα επηρεάσει αυτό όλη την Ευρώπη και γεοπολιτικά. Εχουμε 5 μέρες μόνο για να βρούμε λύση. Δυνατά και καθαρά η προθεσμία τελειώνει αυτή την εβδομάδα. Ολοι είμαστε υπεύθυνοι για την κρίση και έχουμε την ευθύνη να την λύσουμε».

Μέρκελ: Συζητάμε μόνο πολυετή συμφωνία


Δεν είναι προς συζήτηση διαγραφή χρέους


Δεν συζητήσαμε παράλληλο νόμισμα σήμερα - Αυτά τα τεχνικά τα συζητούν οι υπουργοί Οικονομικών


Αν έχουμε πρόταση σε βάθος χρόνου τότε μπορούμε να συμφωνήσουμε μεσοπρόθεσμα
Αλλά το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές: Πρώτα ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα
Σεβόμαστε ένα δημοψήφισμα, υπάρχουν όμως άλλα 18 κράτη
Η αξιοπρέπεια ενός κράτους δεν έχει σχέση με το ευρώ υπάρχουν άλλα 18 κράτη
Είχαμε μία λεπτομερή συζήτηση και θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μία διαδικασία στο πλαίσιο του ESM.
Λάβαμε υπ’ όψιν ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας αύριο θα υποβάλει πρόταση βασιζόμενη σε βοήθεια από τον ESM.
Θα συζητήσουμε αν μπορεί να υπάρξει κάποια βάση για να αρχίσουν οι συζητήσεις. Περιμένουμε λεπτομερέστατες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι την Πέμπτη.
Χρειαζόμαστε πολυετές πρόγραμμα που θα ξεπερνά κατά πολύ το πρόγραμμα που είχαμε συζητήσει πριν λίγες ημέρες. Η συζήτηση που κάνουμε σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπει σε ένα πρόγραμμα πολυετές.
η κατάσταση στην Ελλάδα έχει δυσκολέψει πολύ
σεβόμαστε το δημοψήφισμα στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν και άλλα 18 κράτη που πρέπει να εκφραστούν δημοκρατικά και πολιτικά
η συζήτηση που κάναμε ήταν σοβαρότατη και πήγαμε σε βάθος
την Κυριακή θα γίνει Σύνοδος Κορυφής 28 κρατών μελών
Η γνώμη στη Σύνοδο ήταν ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα
μπορεί να έχει ενισχύσει τον Ελληνα πρωθυπουργό,
αλλά οι απαιτήσεις των άλλων 18 δεν έχουν περιοριστεί.
Αντίθετα έχουν τροποποιηθεί, έχουν γίνει σαφέστερες και πιο πιεστικές.

Για ενδιάμεση χρηματοδότηση

«Επικεντρωθήκαμε στο ότι πρέπει να κάνουμε κάτι σε βάθος χρόνου, αν έχουμε μία τέτοια πρόταση θα μπορούμε να μιλήσουμε για τα προβλήματα τα μεσοπρόθεσμα. Το χρονοδιάγραμμα σαφές. Πρώτα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, μετά οι μηχανισμοί με τους οποίους θα κινηθούμε».

Γιατί γίνεται Σύνοδος των 28

«Ο Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά κράτη που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη και θέλουν να συζητήσουν για αυτή την κατάσταση και το αποδέχομαι γιατί είμαστε συνδεδεμένοι. Είναι πράγματα που θα θίξουν τους 28. Είναι σημαντικό σε μία κομβική στιγμή να τους ακούσουμε. Σε τελική ανάλυση ανήκουμε όλοι σε μία κοινότητα, οπότε πρέπει να αποφασίζουμε από κοινού. Εφόσον υπάρχουν αιτήματα συμμετοχής, βεβαίως γιατί όχι να είναι και οι 28 παρόντες για την απόφαση.

Για το τι πρέπει να γίνει για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις

«Εάν διαπραγματευόμαστε βάσει του ESM, αν ανοίξουμε διαπραγματεύσεις για περαιτέρω πρόγραμμα, πρέπει να έχουμε μία σχετική διασφάλιση και πεποίθηση ότι αυτό θα έχει νόημα. Είπαμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουμε. Να υποβληθεί μία πρόταση, που δεν υπάρχει ακόμη. Δεν αρκεί και μόνο το αίτημα. Αν ανοίξει η διαδικασία, η Κομισιόν πρέπει να πει αν διακυβεύεται η ασφάλεια της ευρωζώνης. Μπορεί να ανταποκριθεί το κράτος; Είναι σε θέση να πληρώσει; Θα πρέπει να απαντήσουν ''Ναι'' οι Θεσμοί και να προχωρήσουμε. Για εμένα αυτά δεν αρκούν. Πρέπει να ξέρω η κυβέρνηση που το αιτείται, τι ακριβώς ζητάει. Γιατί το κενό που θα εμφανιστεί, πώς θα το καλύψει; Τι προτίθεται να κάνει; Αυτό είναι διαφορετική απαίτηση από τις τελευταίες δέκα ημέρες. Η Ελλάδα τώρα είναι χειρότερα. Αν πειστούμε ότι θα υπάρξουν αυτά τα στοιχεία- εγώ δεν είμαι σίγουρη, είπε ο κ. Τσίπρας ότι θα μας τα δώσει- τότε θα δω τι θα κάνω. Επειδή θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι ανασφαλής είπαμε ότι πρέπει να βρεθούμε την Κυριακή για να τα δούμε όλα αυτά οι 28 για να βρούμε μία λύση επιτέλους. Η πρόκληση για την Κυριακή θα είναι αν πραγματικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις».

Ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν δήλωσε πως «Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα την Κυριακή τότε θα πρέπει να γίνει προετοιμασία για ένα plan b».

Ματέο Ρέντσι (Πρωθυπουργός Ιταλίας): Τελευταία συνάντηση για την Ελλάδα την Κυριακή, μία Σύνοδο των 28 και αυτό είναι σημαντικό. Εχουμε μερικές ημέρες για να πετύχουμε μία συμφωνία ελπίζω τότε. Ελπίζω ότι θα υπάρχει ευτυχής κατάληξη. Δύο είναι τα ερωτήματα, η επείγουσα κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και να επενδύσουμε σε ένα διαφορετικό όραμα για την Ευρώπη, που θα εστιάζει στην ανάπτυξη και όχι τη λιτότητα. Νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε μία συμφωνία, δεν είμαι απαισιόδοξος. Κάποιοι συνάδελφοι πήραν μία πιο άκαμπτη στάση. Είναι προβληματισμένοι γιατί 3 εκατομμύρια Ελληνες μπορούν να αποφασίσουν για 300 εκατομμύρια Ευρωπαίους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο συζήτησης για το ελληνικό χρέος με βάση αυτά που άκουσα. Πρέπει να κυριαρχήσει η κοινή λογική, αλλά η κοινή λογική πρέπει να έρθει πρώτα από την ελληνική κυβέρνηση».


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....