Διυλιστήριο: 01/13/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η κληρονομιά της Γλαύκης - Ολυμπισμός. Μια σειρά(1989), για τις συνδέσεις αρχαίας Ελλάδας με το σήμερα, που δεν μεταδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Η κληρονομιά της Γλαύκης (The Owl's Legacy 1989) γράφτηκε από τον Jean-Claude-Carrière και Chris Marker, σε σκηνοθεσία Marker, και χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση.
Με την υποστήριξή του σε αυτή τη σειρά το ίδρυμα Ωνάση ήθελε να διερευνήσει τις συνδέσεις ανάμεσα στον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας και του σημερινού κόσμου.
Η σειρά αποτελείτε από 13 επεισόδια των 26 λεπτών, γυρίστηκε στην Τιφλίδα, Αθήνα, Παρίσι, Μπέρκλεϋ και το Τόκιο.
Συμμετέχουν: Η Ιωάννη Ξενάκη, ο Michel Serres, ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και άλλοι.
Η σειρά προβλήθηκε από  το γαλλο-γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Arte το 1989 και το Channel 4, το 1991 .


Η σειρά ποτέ δεν μεταδόθηκε στην Ελλάδα.

Το Ίδρυμα Ωνάση θεώρησε προσβλητική του δήλωση του Τζορτζ Στάινερ, ότι η αρχαία Ελλάδα δεν έχει τίποτα να κάνει με τη σύγχρονη Ελλάδα, κι  ότι η σύγχρονη Ελλάδα είναι μια φάρσα και ένα αστείο. Το ίδρυμα είχε ζητήσει μια συγγνώμη που ποτέ δεν ήρθε με αποτέλεσμα η σειρά να μην παιχτεί ποτέ στην Ελλάδα.


Επεισόδιο 1: Η κληρονομιά της Γλαύκης - Ολυμπισμός


www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτό που δεν έδειξαν τα κανάλια για την διαμαρτυρία στο Παρίσι

του Άρη Χατζηστεφάνου
Μικρός αριθμός ηγετών κρατών, που κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και βίαιες επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου αμαύρωσαν με την παρουσία τους τη συγκλονιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Charlie Hebdo.

Αρκετοί από τους ηγέτες που παρευρέθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, έχουν κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν ομάδες τζιχαντιστών και ισλαμοφασιστών στη βόρεια Αφρική και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Σε μια τεράστια επιχείρηση προπαγάνδας, στην οποία συμμετείχαν ορισμένα από τα γνωστότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, οι ξένοι ηγέτες επιχείρησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι φωτογραφήθηκαν στην κεφαλή της πορείας, ενώ στην πραγματικότητα έστησαν μια φιέστα για τις κάμερες φρουρούμενοι από ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

Ο Daniel Wickham (@DanielWickham93) συγκέντρωσε και παρουσίασε στοιχεία για την υποκρισία αρκετών ηγετών που παρουσιάστηκαν σαν υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου ενώ κατηγορούνται γι ανηλεείς διώξεις εναντίον δημοσιογράφων.
Παραθέτουμε ορισμένα από τα στοιχεία:

1) Ο Βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, ο οποίος πέρυσι καταδίκασε Παλαιστίνιο δημοσιογράφο σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων.

2) Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πρωθυπουργός της Τουρκίας που έχει στείλει περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

3) Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου πρωθυπουργός του Ισραήλ, του κράτους που σκότωσε τους περισσότερους δημοσιογράφους το 2014.

4) Ο Σούκρι, υπουργός εξωτερικών στη χούντα της Αιγύπτου που φυλάκισε δεκάδες δημοσιογράφους, μεταξύ των όποιων και ανταποκριτές του Al Jazeera

5) Ο υπουργός εξωτερικών, Λαβρόφ, της Ρωσίας που πέρυσι φυλάκισε έναν δημοσιογράφο με την κατηγορία της προσβολής “δημοσίου υπαλλήλου”.

6) Ο Λαμάμρα, υπουργός Εξωτερικών από την Αλγερία στην οποία κρατείται ο δημοσιογράφος Αμπντεσάμια Αμπντελάι για 15 μήνες χωρίς την απόδοση κατηγοριών.

7) Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΑΕ, όπου δημοσιογράφοι κρατούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγοριών.

8) Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Τζομάα, της χώρας που πρόσφατα φυλάκισε τον μπλόγκερ Γιασίν Αγιάν για τρία χρόνια με την κατηγορία της δυσφήμισης του στρατού.

9) Οι πρωθυπουργοί της Γεωργίας και της Βουλγαρίας, χώρες στις οποίες οι δημοσιογράφοι δέχονται συνεχώς δολοφονικές επιθέσεις από την αστυνομία.

10) Τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, της χώρας στις οποίες ακούγονται προτάσεις για φυλάκιση η δολοφονία ανθρώπων όπως ο Σνόουντεν και στην οποία η αστυνομία προσήγαγε ακόμη και δημοσιογράφο της Washingkton Post στο Φέργκιουσον.

Από τη δεκάδα του Daniel Wickham απουσιάζει βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός μιας χώρας στην οποία η ΠΟΕΣΥ κάνει λόγο για προσπάθεια φυσικής εξόντωσης δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, όπου σε ένα απόγευμα έκλεισε την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, σύμφωνα με τον κύριο Γεωργιάδη λόγω του ότι δεν μπορεί μια κρατική τηλεόραση να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παναγιώτης Ευσταθίου - Έδωσε 2,5 εκατ. Ευρώ στο Ελληνικό δημόσιο ενώ κατηγορείται ότι πήρε 42 εκατ Ευρώ

Σύμφωνα με παλιότερες αναρτήσεις ο Παναγιώτης Ευσταθίου προχώρησε στην παραχώρηση στο δημόσιο του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ (εδώ). Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της D.W. , κατά το χρονικό διάστημα 2001 έως 2011 εισέπραξε το ποσό των 42 εκατομμυρίων Ευρώ από τους Γερμανούς συνεταίρους του.
Διαβάστε το σημερινό άρθρο

Η Süddeutsche Zeitung επανέρχεται στο σκάνδαλο των μιζών που καταβλήθηκαν από γερμανικές εταιρείες στο πλαίσιο ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «Γερμανοί και Έλληνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρξαν δωροδοκίες και στην πώληση των Leopard 2. Επιπλέον εντόπισαν ένα περίπλοκο σύστημα πληρωμών». Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω ενός και μόνο μεσάζοντα. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Ευσταθίου, τον πρώην αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος δρούσε στην Αθήνα ως μεσάζοντας πολλών γερμανικών αμυντικών βιομηχανιών.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «για άρματα μάχης, πυραύλους και υποβρύχια ‘Made in Germany’ δίνονταν μεγάλες μίζες σε στελέχη υπουργείων και στρατιωτικούς στην Αθήνα. Στο σύστημα αυτό, όπως δείχνουν έρευνες της SZ, του NDR (Βορειογερμανική Ραδιοφωνία) και του WDR (Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία), ήταν όλα οργανωμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με τις ερευνητικές αρχές, πρόσφατα αποδείχθηκε ότι «πραγματοποιήθηκαν 165 πληρωμές σε 14 αξιωματούχους στην Ελλάδα» στις συμφωνίες για τα Leopard 2, το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Asrad και σε μια παραγγελία υποβρυχίων.

Η SZ σημειώνει ότι ο Π. Ευσταθίου εισέπραξε 42 εκατομμύρια ευρώ από τους Γερμανούς συνέταιρούς τους στο διάστημα 2001-2011. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η γερμανική εταιρεία Rheinmetall ομολόγησε τις ευθύνες της στο σκάνδαλο δωροδοκιών κατά την πώληση του συστήματος Asrad, για το οποίο της επιβλήθηκε πρόστιμο 40 εκατομ. ευρώ. «Αντιθέτως, οι ερευνητικές αρχές δεν επιβάλλουν κυρώσεις στη συμφωνία των Leopard 2, επειδή η υπόθεση του Asrad ήταν αισθητά μεγαλύτερη και η Rheinmetall συνέβαλε στη διαλεύκανση», σημειώνει τέλος το δημοσίευμα.
Πηγή νομικά ανάλατα

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λιποθυμία αλα Ομπάμα σε ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ)


Μία λιποθυμία κατά τη διάρκεια ομιλίας του επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρου Θεοδωράκη, και μάλιστα σε πρώτο τηλεοπτικό πλάνο, έφερε μοιραία στο μυαλό το (τυχαίο;) περιστατικό της λιποθυμίας μιας κοπέλας σε ομιλία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα πριν από καιρό.

Αφού ευχηθούμε περαστικά στη νεαρά, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι τα κοινά σημεία είναι πολλά ανάμεσα στα δύο περιστατικά.

Δείτε τα δύο ΒΙΝΤΕΟ, ας γίνουν οι συγκρίσεις και ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.








Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απορίες..

     Γιατί άραγε να χρειάζεται κάθε φορά να διακωμωδούμε και να αποδομούμε τα πεπραγμένα και την προπαγάνδα,
..των θλιβερών αυτών ανδρεικέλων της τρόϊκας,
..προκειμένου να καταδείξουμε και τελικά να πείσουμε εαυτούς και αλλήλους,
..αλλά προπαντός να υπενθυμίσουμε πως πρέπει πάση θυσία να απαλλαγούμε από την καταστροφική-δωσιλογική πολιτική τους;

Γιατί πρέπει ο λαός μας να έχει μνήμη χρυσόψαρου;
(και μήπως αδικούμε τα χρυσόψαρα;)
Ή μήπως πρόκειται για επιλεκτική μνήμη; Θυμόμαστε μόνον αυτό που μας συμφέρει;
Για να ψηφίσουμε εν τέλει μόνον αυτό που μας συμφέρει, όχι με την συλλογική-αγαθή έννοια, αλλά με την ατομικιστική-πονηρή σκέψη;

Γιατί να χάνουμε πολύτιμο χρόνο για να καταλήξουμε στο αυτονόητο, ότι δηλαδή οι άνθρωποι που μας κυβέρνησαν τα τελευταία πέντε μνημονιακά χρόνια είναι οινεί προδότες και ανθέλληνες,
..και να μην χρησιμοποιούμε τον χρόνο αυτό, και την φαιά ουσία αυτή, συζητώντας και αναζητώντας τους σωστούς και πρόσφορους τρόπους εξόδου από την κρίση,
..και την αληθινή και υγιή επιτέλους ανάπτυξη αυτού του τόπου;

Μήπως ακόμη και αυτή καθυστέρηση, η κωλυσιεργία, που μας προκαλούν με την διαστρεβλωτική τους προπαγάνδα τα χαμερπή αυτά όντα,
..είναι μία ακόμη υπηρεσία που προσφέρουν στην ''νέα τάξη πραγμάτων'', στην ''παγκοσμιοποίηση'' που τόσο σθεναρά υπηρετούν,
..και σίγουρα όχι με το αζημίωτο γι αυτούς;

Συμβαίνει και σ' άλλους λαούς αυτό, ή έχουμε την αποκλειστικότητα και σ' αυτή τη θλιβερή ιδιότητα της κοντής-επιλεκτικής μνήμης;

Και τέλος-τέλος θα γίνουμε ποτέ άξιοι τόσου πολιτισμού, επιστήμης και φιλοσοφίας που γέννησε αυτός ο τόπος,
..ή, να πάμε να ξαναψηφίσουμε τους ολετήρες του μνημονιακού τόξου,
..να τελειώνει η υπόθεση;..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί Ψηφίζω «Κ.Κ.Ε.»


Μεγάλη Ιστορία το «Κ.Κ.Ε.» ....
Όλα τα μεγάλα ονόματα της δεξιάς πολιτικής ζωής της χώρας ξεκίνησαν από ‘κει.
Δε γίνεται να μην υπήρξες έστω και για μια μέρα στο «Κ.Κ.Ε.»
Δε γίνεται να αρχίσεις την πολιτική σου σταδιοδρομία αν δεν έχεις ένα μίνιμουμ κομμουνιστικό παρελθόν…

Είναι κάτι σαν τα στρατιωτικά παράσημα για να σε βλέπουν με σεβασμό οι «άλλοι».
Τι ήταν ο Στουρνάρας στα νιάτα του;… τι ήταν ο Κύρτσος;… τι ήταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης;… τι ήταν ο Τατούλης, ο Πάγκαλος, η Δαμανάκη, η Όλγα Τρέμη, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Αναστασιάδης, ο Λάτσιος, ο Μαλέλης;…
Τι ήταν ο Απόστολος Γκλέτσος καλέ;… μέχρι εκπομπή στον 902 του δώσαμε …θυμάστε;
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις καριέρα αν δεν περάσεις από το «Κ.Κ.Ε.»…πάει και τέλειωσε …
Ούτε καριέρα κάνεις , ούτε σοβαρός δεξιός του μέλλοντος γίνεσαι …
Το «Κ.Κ.Ε.» σε ολοκληρώνει… 

Εγώ… ήμουν περαστικός από κει αλλά… παρέμεινα!
Δεν είχα βλέπεις το μυαλό των άλλων να περάσω… να κάτσω… να φάω… να πιω… να πάρω τα διαπιστευτήρια μου και να φύγω να κάνω τη καριέρα μου.
Οι μόνοι που έκαναν καριέρα όντας στο «Κ.Κ.Ε.» ήταν αυτοί που ήρθαν από αλλού…
Δηλαδή, για να κάνεις καριέρα σήμερα με το «Κ.Κ.Ε.» η θα πρέπει να φύγεις και να πας δεξιά, η να έρθεις από τα δεξιά… τρίτος δρόμος δεν υπάρχει!
Άμα μείνεις ¨γέννημα θρέμμα¨ πάει… σε φάγανε οι αλεξιπτωτιστές καριερίστες…
Αλλά μη νομίζετε ότι αυτό είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο…
Εδώ ακόμα κι ο Μπαρόζο κομμουνιστής ήταν…
Για να μη σας πω για εκείνο το τσογλάνι τον παιδεραστή Κον Μπέντιτ του Γαλλικού Μάϊ, που έτριβε τα χέρια του στους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία…
Βέβαια υπήρχαν πάντα και οι από σπόντα κομμουνιστές … 

Σαν τον παππού μου… πικρή ιστορία…
Ο παππούς μου ήταν δεξιός και βασιλικός… βαμμένος…
Ένας όμως γείτονας, τσιράκι των χωροφυλάκων που δε χώνευε τον παππού, είπε στη χωροφυλακή: «πιάστε τον αυτόν … είναι συμμορίτης…»
Βουτάνε λοιπόν οι χωροφύλακες τον παππού (άλλο που δεν ήθελαν τα μπασκίνια) και τον στέλνουν πακέτο στη Γυάρο, όπου εκεί τον βάζουν με μια γάτα σε ένα τσουβάλι και τον πετάνε στη θάλασσα με τον παππού να ουρλιάζει… « είμαι δεξιός ρε μαλάκεςςςςςς….. είμαι εθνικόφρωννννννννν »
Οι χωροφυλάκοι απ’ έξω είχαν σκάσει στα γέλια και έλεγαν στο παππού… «άστα μωρή κομμουνιστικιά χλαπάτσα τα παραμύθια … τα ίδια μας έλεγε κι ο Μίκης Θεοδωράκης … δεν μασάμε…»
Ο παππούς, βγήκε ραμποτέ από κει μέσα … από τότε τσατίστηκε και ψήφιζε «Κ.Κ.Ε.»… όπως όλοι στο σπίτι…που τσατιστήκαμε ... 

Κάτι παρόμοιο αλλά απ’ την ανάποδη πρέπει να έγινε και με τον Θεοδωράκη, γιατί μια φορά που μας "ξέφυγε" από το «Κ.Κ.Ε.» τον βρήκαμε υπουργό στη Νέα Δημοκρατία… μάλλον αυτός θα είχε τσατισθεί μαζί μας … 

Τελικά … τώρα μετά από χρόνια εμπειρίας, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να τους έχουμε πολύ λάσκα στο κόμμα γιατί μόλις δουν καρέκλα στα δεξιά τους πάνε και κάθονται…
Για αυτό μη παραξενευτείτε άμα διαπιστώσετε ένα στενό μαρκάρισμα στα μέλη μας…
Είναι γιατί την έχουμε πατήσει πολλές φορές…
 
Έτσι πέρασαν τα χρόνια… κι όλα γύρω άλλαξαν … το μόνο όμως που έμεινε σταθερό είναι το «Κ.Κ.Ε.»…
Μένουμε στο ίδιο σπίτι… Περισσό…
Έχουμε το ίδιο logo… σφυροδρέπανο…
Την ίδια φρασεολογία… «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε»…
Τον ίδιο αντίπαλο… Αμερική…
Τον ίδιο σύμμαχο… Κούβα…
Την ίδια αδυναμία σε ποτό… vodka…
Και το ίδιο ντύσιμο… Τζάκετ Αμερικάνικο…
Το μόνο που αλλάζουμε ανά 20ετια είναι οι γενικοί γραμματείς μας…
Τον Γενικό μας Γραμματέα τον φωνάζουμε και boss καμιά φορά…
Πάντα μας ακούει με προσοχή, αλλά στο τέλος κάνει ότι θέλει αυτός…
Και καλά κάνει εδώ που τα λέμε γιατί ο Έλληνας μια σφαλιάρα τη ζητάει ο οργανισμός του για να στανιάρει …
Φανταστείτε να τους είχαμε σκορποχώρι σαν τη ΔΗΜΑΡ, με πολυφωνίες και άλλες ¨δημοκρατικές¨ παπάρες… της πουτάνας θα γινόταν… 

Μη πάτε μακριά … λίγο λάσκαραν τα σχοινιά στην ΕΣΣΔ και διαλύθηκε εἰς τά ἐξ ὧν συνετέθη…
Τώρα θα μου πεις, γιατί είχε κομμουνισμό η Σοβιετική Ένωση;… αφού όλα τα μέσα παραγωγής δεν τα κατείχε η αστική τάξη, αλλά η κρατική γραφειοκρατία…
Δεν έχει σημασία αυτό… εγώ ξέρω ότι με τη πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού οι Ρώσοι αγόρασαν τον μισό πλανήτη… από ποδοσφαιρικές ομάδες μέχρι το Σκορπιό… άρα;;;; οι προλετάριοι βγάζανε λεφτά… όχι που μας έλεγε η δεξιά προπαγάνδα ότι στην ΕΣΣΔ ο κόσμος πεινούσε… 

Τέλος πάντων … αυτά δεν μας αφορούν…
Εμείς στο «Κ.Κ.Ε.» έχουμε μια ποιοτική διαφορά από τα άλλα κόμματα…
Έχουμε Βασίλη Παπακωνσταντίνου για τις ροκιές, τον Μίλτο Πασχαλίδη για να κόβεις φλέβες, τον Βασίλη Λέκκα για να αγχώνεσαι, τον Αγάθωνα για τη Γιουροβίζιον, τον Κώστα Βουτσά για να γελάμε, τον Θάνο Μικρούτσικο για τον Καββαδία, τον Κώστα Καζάκο για να μας διδάσκει θέατρο και γενικά πολλούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών…
Και φυσικά το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού μαζί μας …
Απλά… δεν έχουμε βρει ακόμα τον τρόπο για να μας ψηφίζει…
Ίσως να φταίει το τμήμα marketing του κόμματος …
Ίσως θα πρέπει να απευθυνθούμε στις δυτικές αγορές για σωστό υπαλληλικό προσωπικό…
Να δεις που στο τέλος πάλι Αμερικανούς θα προσλάβουμε να μας κάνουν τη δουλειά μας γαμώ την Αμερική και τον πούστη τον Κολόμβο που τους ξετρύπωσε…

{Χάρης Καφετζόπουλος}
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο επικεφαλής του Επικρατείας του Ποταμιού, δουλεύει στο Μαξίμου! (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Στέλεχος του Μαξίμου είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «Ποταμιού» Παναγιώτης Καρκατσούλης! Τον Π. Καρκατσούλη διόρισε το 2013 στο Μαξίμου (και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού που λειτουργούσε υπό τον Βαρτζόπουλο) ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, όπως φαίνεται από το ΦΕΚ που δημοσιεύουμε.

Ο Π. Καρκατσούλης καταλαμβάνει την θέση του διοικητικού προϊσταμένου της γενικής γραμματείας συντονισμού της
Κυβέρνησης, δηλαδή είναι σύμβουλος και του Σαμαρά και του Θεοδωράκη!!! Από το Ποτάμι λένε ότι πρέπει να έχει παραιτηθεί (σς. Λογικό, αφού πρέπει να είναι υποψήφιος) όμως οι εντυπώσεις δείχνουν ότι το Ποτάμι «αρδεύεται» από το Μαξίμου!






http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....