Διυλιστήριο: 05/22/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

VIDEO - Τυφλή επικοντίστρια κερδίζει χάλκινο μετάλλιο

H Σαρλότ Μπράουν έχει χάσει την όρασή της, ωστόσο διαθέτει κάτι που είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο: δύναμη ψυχής. Χάρη σε αυτήν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε σχολικό πρωτάθλημα του Τέξας.

"Το γεγονός ότι δεν μπορώ να δω δεν προσδιορίζει ποια είμαι. Απλώς έτυχε να μην έχω τη ικανότητα να βλέπω", έχει δηλώσει η μαθήτρια, που άρχισε να χάνει την όραση της όταν ήταν μόλις 16 εβδομάδων εξαιτίας του καταρράκτη που παρουσίασε.

Παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων, οι γιατροί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν την όρασή της, με αποτέλεσμα η νεαρή να μάθει να πορεύεται χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις υπόλοιπες τέσσερις αισθήσεις της.

"Μου πήρε τρία χρόνια να ανέβω στο βάθρο των νικητών και τελικά τα κατάφερα. Η ιστορία δεν είναι για εμένα. Είναι για όλους εκείνους που παλεύουν για κάτι", τόνισε μετά από τον αγώνα η γενναία επικοντίστρια, η οποία καταφέρνει να ξεπερνά τις τεχνικές δυσκολίες με τη βοήθεια ενός βομβητή που τοποθετείται μεταξύ στρώματος και βαλβίδας, προκειμένου να τοποθετήσει σωστά το κοντάρι, ενώ ο προπονητής της βρίσκεται πίσω από το στρώμα και σφυρίζει προκειμένου να κατευθύνει την αθλήτρια στην ευθεία.

Την παράσταση κλέβει και ο σκύλος-οδηγός της αθλήτριας, ονόματι Βέιντορ, ο οποίος της υποδεικνύει μία φορά τη διαδρομή και στη συνέχεια η ίδια την απομνημονεύει.

Ο σπουδαίος σκύλος, μάλιστα, βρέθηκε κοντά στο σημείο που διεξήχθη το σχολικό πρωτάθλημα και στο φινάλε ανέβηκε στο βάθρο μαζί της.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οριστικό τέλος στο αυτόφωρο για χρέη έως 50.000 ευρώ


Οριστικό τέλος στο αυτόφωρο για χρέη έως 50.000 ευρώ βάζει η νέα εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, η νέα εγκύκλιος προβλέπει τη μη άσκηση ποινικών διώξεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έως 50.000 ευρώ.

Παράλληλα, η εγκύκλιος της Κ. Σαββαΐδου προβλέπει και τα εξής:

1. Αύξηση του ορίου του αξιοποίνου.


Αυξάνεται το κατώτερο ποσό της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς το Δημόσιο και τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, άνω του οποίου ζητείται η ποινική δίωξη των υπευθύνων, από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, σε πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ.

Αποποινικοποιείται, δηλαδή, η μη καταβολή χρεών για συνολικά ποσά μικρότερα των 50.000 ευρώ.

2. Κατάργηση αυτόφωρης διαδικασίας.


Καταργείται η διάταξη η οποία αναδιατύπωνε την αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος, ορίζοντας ως χρόνο τέλεσης αυτού το χρονικό διάστημα από την παρέλευση τεσσάρων μηνών μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της κατά περίπτωση προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής, καθιστώντας το εν λόγω αδίκημα διαρκές και συνεχές αυτόφωρο.

Με τις νέες διατάξεις επανέρχεται ο προγενέστερος της ανωτέρω διάταξης χαρακτηρισμός του εν λόγω αδικήματος ως στιγμιαίου, με χρόνο τέλεσης αυτού την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των οφειλών.

3. Δικαστικές αποφάσεις - Εκκρεμείς διαδικασίες (αιτήσεις ποινικών διώξεων ή ένδικα μέσα).


Αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για μη καταβολή συνολικών ποσών κάτω των πενήντα χιλιάδων ευρώ, και δεν έχουν εκτελεστεί μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεσή τους, αυτή διακόπτεται.

Εκκρεμείς αιτήσεις ή ένδικα μέσα κατά αποφάσεων για χρέη που υπολείπονται του ποσού των 50.000 ευρώ, δεν εισάγονται για συζήτηση στο δικαστήριο.

4. Λήξη αναστολής παραγραφής χρεών.


Η αναστολή παραγραφής των χρεών που άρχισε με την υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης για συνολικά ποσά κατώτερα των πενήντα χιλιάδων ευρώ, λήγει την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, δηλαδή την 21-03-2015, και δεν συμπληρώνεται, σε κάθε περίπτωση, πριν από την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της αναστολής.

Η παραπάνω ρύθμιση προϋποθέτει τη μη έκδοση κατά την ως άνω ημερομηνία τελεσίδικης απόφασης, καθόσον στην περίπτωση ήδη εκδοθείσας τελεσίδικης απόφασης η αναστολή της παραγραφής έληξε την ημερομηνία της τελεσιδικίας.

5. Παραγραφή του αδικήματος που τελεί στην αυτόφωρη διαδικασία.


Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις το αδίκημα κατέστη πλέον στιγμιαίο με χρόνο τέλεσης αυτού, το χρονικό σημείο παρέλευσης τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των οφειλών.

Κατά συνέπεια την ίδια χρονική στιγμή αρχίζει και η παραγραφή του αδικήματος, η οποία λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα αυτού είναι πενταετής.

Για τα αδικήματα για τα οποία κατά την δημοσίευση του νόμου έχει μεν παρέλθει το ως άνω χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών από το ληξιπρόθεσμο αυτών, δεν έχει όμως ακόμα συμπληρωθεί και το διάστημα των είκοσι (20) μηνών του διαρκούς αδικήματος, η παραγραφή αυτού αρχίζει από τη δημοσίευση του Ν 4321/2015 δηλαδή την 21-03-2015.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

12 εκατ. ευρώ "πεταμένα" σε 220 χωματερές

Την ώρα που η Ελλάδα αγωνιά για το ΑΝ θα επιτευχθεί το συντομότερο συμφωνία με τους δανειστές για να προκύψει κάποια νομισματική χαλάρωση, ο Κρατικός Προϋπολογισμός ετοιμάζεται να πληρώσει την Τρίτη 2 Ιουνίου πρόστιμο στις Βρυξέλλες συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ επειδή λειτουργούν στην Ελλάδα περισσότερες από 220 χωματερές για τα σκουπίδια.

Θα πρόκειται για το δεύτερο πρόστιμο που θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι με βάση περυσινή απόφαση (2/12/2014) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο καταβλήθηκε ήδη το εφάπαξ πρόστιμο των 14,5 εκατ. ευρώ, όπως μας λέει ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελος Καπετάνιος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ψαλίδι» 300.000 ευρώ στους μισθούς των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη χωρίς να έχει την έγκριση των δανειστών - Πάνω από 200.000 ευρώ το χρόνο έπαιρνε η τέως διευθύνουσα σύμβουλος

Να «ψαλιδίσει» κατά 40% τους μισθούς των καλοπληρωμένων στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για να εξοικονομηθούν 300.000 ευρώ ετησίως, αποφάσισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, χωρίς όμως να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο τυπική διαδικασία, που προβλέπει ότι χρειάζεται έγκριση των δανειστών για τέτοιες αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι στο ΤΧΣ, που είναι σήμερα «ακέφαλο» μετά την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου, τα οκτώ στελέχη του διοικητικού συμβουλίου λάμβαναν πάνω από 800.000 ευρώ το χρόνο.

Τη μερίδα του λέοντος από αυτό το ποσό λάμβαναν ο πρόεδρος, η διευθύνουσα σύμβουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος. Η κ. Σακελλαρίου λάμβανε περισσότερα από 200.000 ευρώ ετησίως.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, μειώνονται κατά 40% οι αμοιβές της διοίκησης (Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου, Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου, κλπ) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Από τις μειώσεις θα εξοικονομηθούν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως (300.000).

Ο Υπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα. Όμως οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3864/2010, άρθρο 4) – που δυστυχώς απαιτεί διαβούλευση με τους θεσμούς ώστε να οριστικοποιηθεί απόφαση που αφορά το ύψος των μισθών που καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στη διοίκηση του ΤΧΣ – ο Υπουργός Οικονομικών πληροφόρησε τον κ. Thomas Wieser, Πρόεδρο του EuroWorking Group, σχετικά.

Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν “πισωγύρισμα” (backtracking) την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Υπουργός Υγείας ΝΔ εναντίον Υπουργού Υγείας ΝΔ - Σαλμάς εναντίον Άδωνη, Βορίδη


   Στην εκπομπή Παρεμβάσεις στο Blue Sky στις 20 5 2015 είδαμε τον πρώην Υπουργό Υγείας της ΝΔ Μάριο Σαλμά καταρχήν να επιτίθεται εναντίον του brandname της ΝΔ και αμέσως μετά να επιρρίπτει ευθύνες στους Υπουργούς μετά από αυτόν Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη για τα χάλια της δημόσιας υγείας αλλά και την αύξηση της αγοράς των φαρμάκων από τον καταναλωτή.

      Και εμείς αναρωτιόμαστε, αν ήταν όλα καλά γιατί τον άλλαξε ο Σαμαράς, και επίσης γιατί αυτά δεν τα έλεγε νωρίτερα; ; Άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα και ελπίζουμε να ξετυλιχτεί το κουβάρι της διαπλοκής στα φάρμακα και γιατί προωθήθηκε η ισραηλινή εταιρεία TEVA παρέχοντας στους ασφαλισμένους επικίνδυνα για την δημόσια υγεία φάρμακα


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί: Διαγραφή του ελληνικού χρέους όπως στη Γερμανία


Τη διαγραφή του ελληνικού χρέους όπως έγινε με την Γερμανία μετά το τέλος του πολέμου πρότεινε ο Γάλλος οικονομολόγος και συγγραφέας Thomas Piketti (Τομάς Πικετί), όπως μεταδίδει ο γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η πρόταση του κ. Πικετί έγινε την Τετάρτη στο Βερολίνο όπου ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας μίλησε σε εκδήλωση στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της βράβευσή του με το Βραβείο Πολιτικού Βιβλίου που απονέμει το Ίδρυμα Friedrich Ebert.
Ο συγγραφέας του βιβλίου«Το Κεφάλαιο τον 21ο Αιώνα» δήλωσε: «Δύο ευρωπαϊκές χώρες είχαν κατά το παρελθόν χρέη υψηλότερα από αυτά της Ελλάδας. Η Μεγάλη Βρετανία τον 19ο αιώνα, μετά τους Ναπολεόντειους Πολέμους, και η Γερμανία μετά το 1945. Και οι δύο χώρες είχαν δημόσιο χρέος που έφθανε το 200% ως ποσοστό του ΑΕΠ».
«Πώς ξεπλήρωσαν τα χρέη τους οι δύο αυτές χώρες; Η Βρετανία το κατάφερε πετυχαίνοντας πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3% με 4% ετησίως. Καθώς το 19ο αιώνα δεν υπήρχε πληθωρισμός (λόγω του κανόνα χρυσού που ίσχυε), το Λονδίνο κατάφερε μέσα σε έναν αιώνα, από το 1815 έως το 1914. Η Γερμανία είδε τα χρέη της να διαγράφονται κατά ένα μεγάλο μέρος από τους Συμμάχους το 1953. Ήταν μια πολύ καλή λύση», είπε ο Τομά Πικετί διευκρινίζοντας ότι η διαγραφή τής επέτρεψε την ανοικοδόμηση της χώρας, ενώ της έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μια παγκόσμια οικονομική δύναμη».
«Γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και για την Ελλάδα;», διερωτήθηκε ο Γάλλος οικονομολόγος.
«Θα πρέπει οι νέοι Έλληνες να πληρώσουν πιο ακριβά από τους Γερμανούς τα λάθη του παρελθόντος; Γιατί να τους αρνούμαστε όσα δεχθήκαμε να παράσχουμε στους Γερμανούς;», είπε ο Πικετί.
«Αν και η χρηματοοικονομική κρίση ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2008, εκεί δεν διήρκεσε πολύ και σύντομα μετατράπηκε σε ευρωπαϊκή κρίση, διότι εμείς οι Ευρωπαίοι δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις . Θελήσαμε να μειώσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα υπερβολικά γρήγορα. Γι' αυτό η ανεργία στην Ευρώπη είναι σήμερα τόσο υψηλή».
Κατά τον Πικετί θα ήταν πιο αποτελεσματικό για την Ελλάδα «να αφεθεί να επενδύσει στο μέλλον της» και να υπήρχε ένα κοινοβούλιο της Ευρωζώνης, όπου η κάθε χώρα θα εκπροσωπούταν αναλογικά με τον πληθυσμό της έτσι ώστε οι Γερμανοί βουλευτές να αποτελούν μια μειοψηφία, που θα αποφάσιζε τον ρυθμό εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών της Ευρωζώνης.
Στην ίδια εκδήλωση, ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου, ο οποίος βράβευση τον Πικετί, πήρε στη συνέχεια το λόγο για να εκφράσει τον «σοβαρό σκεπτικισμό» του σε ό,τι αφορά τις προτάσεις Γάλλου οικονομολόγου.
Αναγνώρισε ωστόσο ότι απαιτείται η λήψη περισσότερων αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ιδιαίτερα όσον αφορά στη φορολόγηση των επιχειρήσεων.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ο Όλαφ Σολτς είπε ότι «έχει ήδη βοηθηθεί πολύ ακόμα και από χώρες, όπως η Σλοβενία, που είναι πιο φτωχές απ' αυτήν».
Για τον Σολτς ενδεχόμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους θα ήταν όχι μόνο άδικη αλλά και ανώφελη.
«Εκείνο που χρειάζεται είναι η Αθήνα να βρει τη θέση της στις διεθνείς αγορές και να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις, κυρίως φορολογώντας τους πιο πλούσιους», είπε ο Γερμανός δήμαρχος.
Ο Τομά Πικετί διαφώνησε με τον Σολτς λέγοντας «Θα ήταν υποκρισία. Ζητούμε από την Αθήνα να φορολογήσει τους πλούσιους, αλλά αυτοί φέρνουν τα χρήματά τους σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που αρνούνται να παράσχουν στις ελληνικές αρχές πληροφορίες για τους πελάτες τους».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέησον «ξεγυμνώνει» τις εφημερίδες των Ελλήνων εργολάβων


Η βρώμικη προπαγάνδα δεν μπορεί να κρυφτεί... Ο διεθνούς φήμης δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέησον διαψεύδει ανοικτά τις συστημικες ελληνικές εφημερίδες και τα sites που διαστρέβλωσαν το άρθρο του για τις διαπραγματεύσεις και τον Γιάννη Βαρουφάκη.


Χθες (21/05/2015), ο Πολ Μέησον ανέβασε στο προσωπικό του blog ένα άρθρο με τον τίτλο «Why Greece's Syriza party is not sticking to the script on an IMF deal».
Κατά τρόπο περίεργο ορισμένα τα ελληνικά sites και εφημερίδες μεταξύ των οποίων η Ημερησία λεσπευσαν να βάλουν σε δική τους «ελεύθερη» μετάφραση τον εξής τίτλο:
«Ο Πολ Μέησον βλέπει συμφωνία, παραίτηση Βαρουφάκη και διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ».

Με το γνωστό τρόπο της επιθετικής προπαγάνδας και της λάσπης, τα ελληνικά media που έχουν αναλάβει εργολαβικά την αποδόμηση της ελληνικής κυβερνησης άρχισαν να αναπαράγουν ζήτημα περί παραίτησης και αποπομπής Βαρουφάκη.


Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος που παρακολουθεί ανελλιπώς τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, «βγήκε από τα ρούχα» όταν είδε να διαστερεβλώνεται το άρθρο του.

Αργά το βράδυ ο Πολ Μέησον ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα tweet με το οποίο ξεγύμνωσε σύμπασες τις ελληνικές «μονταζιέρες»:

«Αγαπητοί Ελληνες αναγνώστες: αυτή η «απόδοση» του άρθρου μου για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέει ακριβώς το αντίθετο απ' ό,τι έγραψα».


Το post αυτό συνοδευόταν από το link του σχετικού δημοσιεύματος στην «Ημερησία», το οποίο είχε τον τίτλο «Ποιοι μιλούν για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τι γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Πολ Μέισον».

Και βεβαίως, η Ημερησία δεν ήταν η μόνη. Οι τίτλοι, ομολογουμένως, ήταν πολύ χειρότεροι σε πλείστα όσα άλλα sites και απείχαν παρασάγγας από το ...γράμμα και το πνεύμα του πρωτότυπου άρθρου.

Επί της ουσίας ο Πολ Μέησον με το άρθρο του επεσήμανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίστηκαν τα ΜΜΕ των εργολάβων.




Εν ολίγοις λέει πως κάποιοι εκ των πιστωτών – πιθανότατα και το ΔΝΤ – θα έβλεπαν με καλό μάτι ένα σενάριο συμφωνίας, παραίτησης Βαρουφάκη, διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και νέας συγκυβέρνησης με το Ποτάμι. Ομως, όπως τονίζει, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν «κολλάνε» μ' αυτό το σενάριο.


Ακολουθεί η ακριβής μετάφραση του άρθρου του Πολ Μέησον από το thepressproject.gr :

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Τετάρτης είπε στις ειδήσεις του Channel 4 ότι αν βρεθεί στο δίλλημα να διαλέξει στις 5 Ιουνίου μεταξύ της αποπληρωμής της δόσης του ΔΝΤ και της καταβολής των συντάξεων και των μισθών του δημοσίου θα επιλέξει το δεύτερο.

Στις εμπιστευτικές συζητήσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αυτοί που έδειχναν σίγουροι για την επίτευξη συμφωνίας τώρα ανησυχούν. Τα σχέδια εξόδου από το ενιαίο νόμισμα που έχουν προετοιμάσει άνθρωποι της αριστερής πτέρυγας του κόμματος πλέον συζητιούνται σοβαρά ακόμα και από αυτούς που προηγουμένως τα απέρριπταν. Ακόμα και στην Αυγή εμφανίστηκαν άρθρα για την στάση πληρωμής του χρέους.

Σε ένα σενάριο σχετικό με την ευρωζώνη το παιχνίδι τελειώνει ως εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται. Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει να μην υπογράψει την συμφωνία και παραιτείται. Μια νέα κυβέρνηση σχηματίζεται στην οποία αυτή τη φορά συμμετέχει το Ποτάμι αλλά και η Νέα Δημοκρατία δίνει ψήφο ανοχής. Γίνεται κούρεμα του χρέους αλλά με τους όρους των δανειστών και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβιώνει μεταλλαγμένος σε σοσιαλιστικό κόμμα του κέντρου.

Κι όμως είναι πολλοί που δεν κολλάνε σε αυτό το σενάριο.

Η νομικός και πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι μια από αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει τρεις διεξόδους δημιουργώντας επιτροπές που θα μπορούσαν ακόμα και τώρα να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης για τους δανειστές: Την «Επιτροπή Αλήθειας», την επιτροπή για τις Γερμανικές Επανορθώσεις και την επαναφορά της εξεταστικής για τις υποθέσεις διαφθοράς της εταιρίας Siemens.

Στην Ευρώπη θεωρούν ότι οι επιτροπές αυτές σχηματίστηκαν για επικοινωνιακούς λόγους προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα στην Ελλάδα και τίποτα περισσότερο. Τώρα όμως η «Επιτροπή Αλήθειας» έχει εντοπίσει ένα τμήμα του ελληνικού χρέους που, σύμφωνα με όσους έχουν δει τα ντοκουμέντα, θεωρείται «αντισυνταγματικό».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου μου είπε: «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις παρανομίας, απέχθειας και μη βιωσιμότητας ενός μεγάλου μέρους του υποτιθέμενου ελληνικού χρέους». Προειδοποίησε τους πιστωτές ότι ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα «να ζητήσει την διαγραφή του μέρους εκείνου που δεν θα έπρεπε να οφείλεται».

«Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελέγχου, είναι ανήθικο εκ μέρους των πιστωτών να απαιτεί περαιτέρω πληρωμές, ενώ αρνείται τις εκταμιεύσεις και ταυτόχρονα να ασκεί πίεση εκβιαστικά για την εφαρμογή πολιτικών που βρίσκονται σε αντίθεση με τη λαϊκή εντολή» μου είπε.

Το ελληνικό κοινοβούλιο -και όχι η κυβέρνηση- αναμένεται να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για την διαγραφή του χρέους, απαιτώντας όμως και από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει μέρη του χρέους και να αναλάβει αρμοδιότητες που βρίσκονται στα χέρια των υπουργών.

«Για το αίτημα της απόρριψης του μη βιώσιμου μέρους του χρέους και την απαίτηση των γερμανικών επανορθώσεων δεν τίθεται θέμα προνομίων» μου λέει η Κωνσταντοπούλου: «Είναι νομικό καθήκον».

Παρόλο που δεν είναι γνωστή στην Αγγλία, η κυρία Κωνσταντοπούλου θεωρείται από κάποια μέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να σηκώσει το κύριο μέρος της αντίδρασης για την επερχόμενη συμφωνία. Τον τελευταίο μήνα περιόδευσε σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προσπαθώντας να ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας και στάθηκε δίπλα στον Βλάντιμιρ Πούτιν στην παρέλαση για τον εορτασμό της ρωσικής νίκης, στις 8 Μαΐου.

Χθες, όταν οι συνταξιούχοι είχαν μπλοκαριστεί από τα ΜΑΤ στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου όρμησε έξω από το γραφείο της και αντιμετώπισε τον αξιωματικό της αστυνομίας, ζωντανά στην τηλεόραση.
Οι δανειστές και η κεντροδεξιά στην ελληνική πολιτική σκηνή έχουν υπολογίσει -σωστά μέχρι στιγμής- ότι η κατώτερη και μεσαία τάξη είναι τόσο προσκολλημένη στο ευρώ που η αμφισβήτηση του ενιαίου νομίσματος από το ΣΥΡΙΖΑ διακινδυνεύει να αντιμετωπιστεί με εξέγερση.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν και μετά από τρεις μήνες αφού ο Γιάνης Βαρουφάκης υπέγραψε αυτό που νόμιζε ότι ήταν συμφωνία που θα ξεμπλόκαρε το παγωμένο τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα η κοινωνία έχει εξαντληθεί. Πάνω από 35 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν αποστραγγιστεί από το τραπεζικό σύστημα από τότε.

Και παρόλο που οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η παραμονή στο ευρώ υποστηρίζεται από το 70% όταν ρωτάνε τον κόσμο αν η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει στις «κόκκινες γραμμές» της στο συνταξιοδοτικό, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την αποκατάσταση των απολυθέντων εργαζομένων τότε αυτοί που λένε να μείνουμε στο ευρώ «πάση θυσία» πέφτουν τώρα στο 52%.

Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ πιέζει ήδη για μια «διαπραγματεύσιμη» έξοδο από το ευρώ την οποία υποστήριξε αυτή την εβδομάδα ο καθηγητής οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. Ωστόσο αυτές τις εβδομάδες μετά την Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα μεγάλο μέρος του κόμματος και πολλοί δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει σοβαρά να συζητάνε την ουσία της χρεοκοπίας και την στρατηγική μιας εξόδου.

Για τους ευρωπαίους αξιωματούχους που προσπαθούν να κλείσουν μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής τα πράγματα φαίνεται να δυσκολεύουν. Τώρα δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την επιμονή της Γερμανίας και των συμμάχων της ή την στάση της ΕΚΤ αλλά να προβλέψουν και την απειλή μιας ευρύτερης εξέγερσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τα νομικά μέτρα που θα πάρει η «Επιτροπή Αλήθειας». Και τα δύο αυτά σενάρια θα μπορούσαν να ανατινάξουν τις εργασίες για την εύρεση οποιασδήποτε συμφωνίας».

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζωή σε λόγου μας!..

     Ντροπή, ντροπή, και πάλι ντροπή για τον ελληνικό λαό,
..που μιά χούφτα ολιγάρχες μέσω των παράνομων και παράτυπων ιδιωτικών τους ΜΜΕ,
..μαζί με μιά δράκα ελεεινών κατσαπλιάδων της δημοσιογραφίας,
..αφήνονται ακόμη να βρίζουν να λοιδωρούν, να ξεσκίζουν την εκλεγμένη και αγαπητή απ' τούς πολίτες Πρόεδρο της Βουλής, και όποιον άλλον υπεραμύνεται των δικαιωμάτων και συμφερόντων του ίδιου του λαού!

Η Πρόεδρος της Βουλής έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει υπερασπιζόμενη το δικαίωμα του λαού για (ειρηνική) διαμαρτυρία ακόμη και μπροστά στο κτήριο που λειτουργεί η δημοκρατία (όταν λειτουργεί..).
Συγχρόνως υπερασπίστηκε την τιμή της αστυνομίας αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.
Έσωσε τα προσχήματα και τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής.

Η διαδήλωση δεν είναι ποινικό αδίκημα.
Ποινικό αδίκημα είναι η καταπάτηση των κρατικών συχνοτήτων από κάποια ιδιωτικά ΜΜΕ., καθώς και τα δανεικά κι αγύριστα που εν τέλει χρεώνεται ο ελληνικός λαός.
Ηθικό και Εθνικό αδίκημα είναι η ταύτιση με τά ξένα τοκογλυφικά συμφέροντα των διεθνών απατεώνων,
..η προσπάθεια κατασυκοφάντησης ως ταραξιών όσων διαμαρτύρονται,
..η σύμπλευση και ο συναγελασμός με την κλεπτοκρατία,
..η οιονεί προδοσία, προβάλλοντας πάντα και μόνον σαν σωστό ό,τι αθελληνικό και αντιλαϊκό προέρχεται από ''θεσμικές'' και εξωθεσμικές πηγές του εξωτερικού!

Η κυρία Πρόεδρος της Βουλής έχει κηρύξει τον πόλεμο σε όλη αυτή την βρωμιά και την σαπίλα. Βρωμιά και σαπίλα που είναι ηθικός αλλά και φυσικός αυτουργός της κατάντιας μας.
Έχει κηρύξει τον πόλεμο στον εχθρό του λαού που είναι τα συστημικά-μνημονιακά ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης(;).
Είθε ο πόλεμός της να ευοδωθεί.

Ζωή, συνέχισε ακάθεκτη!
Γιατί αν δεν το κάνεις,
..ζωή σε λόγου μας!..


Υ.Γ. Το blog δεν έχει συνηθίσει σε λιβανωτά κι επαίνους πολιτικών, όταν αυτοί απλώς κάνουν αυτό που έχουν εκλεγεί για να κάνουν. Η συγκεκριμένη όμως περίπτωση χρειάζεται την στήριξή μας γιατί δέχεται βρωμερή και λυσσαλέα επίθεση από ό,τι πιό σάπιο υπήρξε ποτέ στην ελληνική κοινωνία. Κι αυτό για να υπερασπιστεί την δημοκρατία και όλους εμάς, έστω και με τον άκομψο μερικές φορές δικόν της τρόπο!


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τα βραχιολάκια για τα παιδιά μας ...σύντομα και στην Ελλάδα.


Μια διαφήμιση από την Αμερική για να βάζουμε βραχιολάκια στα παιδιά μας για να μην τα χάνουμε ή για να μην μας τα κλέψουν αποκαλύπτει την Νέα Τάξη Πραγμάτων που σίγουρα θα έρθει και στην Χώρα μας. Οπλιστείτε με επιμονή και υπομονή, σύντομα θα δημιουργηθεί εκείνο το περιβάλλον όπου θα θεωρούμε φυσιολογικό να βάζουμε λουρί το παιδί σαν να ήταν κάποιο σκυλάκι, από το να παίζουμε φυσιολογικά μαζί με τα παιδιά μας ή να ψάξουμε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης της αρπαγής των παιδιών μας.

Δείτε το   


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:Πρώτη φορά βλέπω ευτυχισμένους μελλοθάνατους...


Η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία με τους πιστωτές τις επόμενες ημέρες δεν δικαιολογείται από τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolgang Schauble επαναλαμβάνοντας πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Και συνέχισε...

-Πρώτη φορά βλέπω ευτυχείς μελλοθάνατους...

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ελπίζει σε μια άμεση συμφωνία με τους εταίρους το προσεχές διάστημα, ενώ και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για πιθανότητα συμφωνίας μέσα σε μια εβδομάδα.

Αυτό που γνωρίζω από την πορεία των συζητήσεων με τους τρεις θέσμους δεν υποστηρίζουν την αισιοδοξία που προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ κάνοντας λόγο για “πολύ διστακτική” πρόοδο στις συνομιλίες.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ουσία στην ανακοίνωση ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε συμφωνία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ και το ΔΝΤ αναφέρουν πως οι συζητήσεις κινούνται πολύ αργά προς μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα πλησιάζει πιο κοντά σε μια χρεοκοπία, ο κ. Schaeuble δήλωσε πως η κατάσταση είναι στα χέρια της Ελλάδας και πως ο ίδιος “δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο”.

Επίσης ο κ. Schaeuble σημείωσε ότι “μπορεί να καταλάβει τις δημόσιες τοποθετήσεις για πολιτική λύση”, αλλά όπως υπογράμμισε “κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται”.

Όπως εξήγησε, αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με βάση την οποία οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν περιθώριο 4 μηνών στην Αθήνα με αντάλλαγμα τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως η Ελλάδα ενδέχεται να αποτελέσει θέμα συζήτησης κατά την συνεδρίαση του G7 την επόμενη εβδομάδα παρότι δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....